Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Bani de la mediu pentru reabilitarea dealului afectat din Dambovita</p>

Posted: 22 Feb 2010 08:34 AM PST

Reabilitarea dealului afectat de alunecari de teren in comuna damboviteana Pucheni si refacerea drumului judetean 724 avariat de acest fenomen vor fi realizate din bani provenind din Fondul de Mediu, a declarat, luni, premierul Emil Boc, aflat in zona unde 2.500 de localnici au ramas izolati, informeaza Mediafax.

"Am luat o decizie impreuna cu Consiliul Judetean Dambovita, cu domnul presedinte Florin Popescu, de a gasi o formula, inclusiv cu sprijin guvernamental, sa gasim o ruta...

citiţi mai departe


<p>Ariile protejate de la Dunare se unesc pentru salvarea fluviului</p>

Posted: 22 Feb 2010 07:44 AM PST

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) isi propune sa salveze populatia de sturioni prin intermediul proiectului DANUBEPARKS, o retea de arii protejate dunarene.
Prin acest proiect se urmareste implementarea de strategii transnationale pentru conservarea patrimoniului natural al Dunarii, anunta un comunicat de presa ARBDD.
“Noi ne-am propus impreuna cu celelalte arii protejate dunarene sa cream o retea si sa incercam ca in aceasta retea sa mai atragem si alte arii...

citiţi mai departe


<p>Americanii vor curata Marile Lacuri</p>

Posted: 22 Feb 2010 06:36 AM PST

La un an dupa ce presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a propus un plan pentru curatarea Marilor Lacuri din America de Nord, guvernul american a anuntat planul ecologizarii acestor mari surse de apa pentru industria si agricultura SUA, informeaza Reuters.

Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA) va fi cea care va lua masurile necesare ecologizarii Marilor Lacuri. Administratorul EPA, Lisa Jackson, s-a intalnit cu guvernatorii americani pentru a le descrie un plan de actiune...

citiţi mai departe


<p>Aproape 30 milioane de euro pentru colectarea deseurilor din Arad</p>

Posted: 22 Feb 2010 05:39 AM PST

Ministerul Mediului si Padurilor si Consiliul Judetean Arad vor sa colecteze 100% din deseurile din zonele urbane si rurale, sa inchida si sa reabiliteze gropile de gunoi neconforme din judet si sa depoziteze deseurile biodegradabile conform normelor Uniunii Europene (UE).
Acestea sunt doar trei dintre obiectivele proiectului de realizare a unui sistem de management integrat al deseurilor care va fi implementat in judetul Arad.
In cadrul proiectului vor fi achizitionate echipamente de...

citiţi mai departe


<p>3 state europene isi ingroapa deseurile nucleare pana in 2025</p>

Posted: 22 Feb 2010 04:07 AM PST

Franta, Suedia si Finlanda au anuntat la conferinta anuala a American Association for the Advancement of Science (AAAS) de la San Diego ca, in decurs de 15 ani, isi vor ingropa deseurile nucleare in depozite geologice profunde, considerate cea mai sigura optiune pe termen lung, transmite AFP, citata de Mediafax.

Finlanda va fi prima care va utiliza aceasta metoda, incepand din 2020. Finlandezii si suedezii au rezervat deja locuri, in timp ce Parisul urmeaza sa selecteze unul pana in 2013....

citiţi mai departe


<p>Cotele raurilor scad in urmatoarele doua zile</p>

Posted: 22 Feb 2010 03:09 AM PST

Cotele raurilor ce au depasit nivelul de siguranta in bazinele hidrografice Somes, Crisuri, Banat, Jiu si Arges vor incepe sa scada in urmatoarele doua zile, potrivit Administratiei Nationale "Apele Romane" (ANAR).
Cote de inundatie s-au inregistrat cu precadere in judetele Teleorman, Giurgiu si Dambovita. In cursul acestei dimineti s-a atins maximul pe Valea Cainelui, la Vartoapele, judetul Teleorman. De asemenea, raul Vedea, la Alexandria, va atinge cota de inundatie astazi, precum si...

citiţi mai departe


<p>Partie la defrisari in Brasov</p>

Posted: 22 Feb 2010 02:51 AM PST

Aproape 40 de hectare de padure de langa Brasov vor fi rase si inlocuite cu partii de schi. „Marea defrisare” pregatita de autoritatile locale are ca miza o asazisa dezvoltare turistica, in care natura – pricipala atractie a zonei – e sacrificata. In mod paradoxal, in lipsa unei strategii de dezvoltare pe termen lung, proiectul de investitii s-ar putea transforma intr-o noua gaura neagra in bugetul Ministerului Turismului.
Text de Raluca Petrescu
Pe locuri, fiti gata, defrisati!
O...

citiţi mai departe


<p>Eroare: Predictiile de crestere a nivelului marii cu pana la 82 cm au fost retrase</p>

Posted: 22 Feb 2010 02:36 AM PST

Un studiu realizat in 2009 si publicat in Nature Geoscience arata ca nivelul marii ar putea creste cu pana la 82 de centimetri pana la finele secolului. Autorul documentului sustine, insa, acum ca estimarile reale sunt inca necunoscute, informeaza The Guardian.

Raportul a analizat ultimii 22.000 de ani si a concluzionat o crestere a nivelului marii intre 7 si 82 de centimetri.

La acel moment, Mark Siddall, reprezentantul Departamentului de Stiinte ale Pamantului din cadrul...

citiţi mai departe


<p>Conducta Nord Stream ar putea distruge ecosistemul Marii Baltice</p>

Posted: 22 Feb 2010 02:21 AM PST

Organizatiile de mediu din Germania, Finlanda si Danemarca incearca sa intarzie constructia conductei rusesti Nord Stream, ce va traversa Marea Baltica, pe motiv ca va distruge ecosistemul fragil al marii, transmite The Ecologist. Intre timp, Romania a primit o invitatie oficiala din partea Gazprom de a participa la celalalt proiect major de infrastructura a hidrocarburilor al Rusiei, South Stream.

Lucrarile la conducta nordica sunt mult mai aproape de start decat in cazul South Stream,...

citiţi mai departe


<p>Australia preseaza Japonia sa renunte la vanatoarea de balene</p>

Posted: 22 Feb 2010 01:27 AM PST

Australia cere Japoniei sa inceteze vanatoarea de balene. Ultimatumul dat expira in luna noiembrie a acestui an. In caz contrar, Australia va face o plangere la nivel international impotriva statului nipon, informeaza BBC.

Premierul australian, Kevin Rudd, a declarat ca spera ca negocierile cu Japonia sa duca la o oprire voluntara a vanatorii de balene.

In ciuda unui moratoriu international semnat in 1986 pe tema vanatorii de balene in scop comercial, Japonia continua sa captureze sute...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: