Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Cat te costa sa ai un cont curent in Romania: de la 1 leu la 7,5 lei

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Comisionul mediu de administrare a conturilor curente in lei ajunge la 2 lei/luna la nivelul pietei, cel mai mare comision, de 7,5 lei/luna, fiind perceput de Unicredit Tiriac Bank, potrivit datelor de pe site-urile bancilor, informeaza "Ziarul Financiar".BCR si BRD, cele mai mari banci dupa active, au comisioane de 2,5 lei, respectiv echivalentul a 0,7 euro (circa 3 lei) pe luna.Si ING percepe un comision de administrare a contului Cont'ROL de 28 de lei pe an (echivalentul a 2,3 lei/l... (read more)


Oscar 2010 - in detalii insolite

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Cea de-a 82-a editie a premiilor Oscar, pentru care nominalizarile au fost anuntate marti, la Los Angeles, este caracterizata de multe detalii notabile sau insolite.Astfel, "Deasupra tuturor/ Up" este cel de-al doilea lungmetraj de animatie selectionat la categoria "cel mai bun film", dupa "Frumoasa si bestia" (Disney), in 1992.Kathryn Bigelow este cea de-a patra femeie nominalizata la categoria "cel mai bun regizor" si a doua americanca, dupa Sofia Coppola, in 2004, pentru "Rataciti printre cuv... (read more)


Barbat din Pantelimon, care a sechestrat un batran si i-a luat toate proprietatile, retinut

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Un barbat din comuna Pantelimon, care timp de mai multe luni a sechestrat un batran in varsta de 83 de ani si i-a luat acestuia toate proprietatile, a fost retinut, miercuri, in urma unei perchezitii in Capitala. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, miercuri, ca suspectul, in varsta de 59 de ani, l-ar fi tinut pe batran, initial, la o adresa din comuna Pantelimon. Ulterior, el si-a tinut victima la o alta adresa necunoscuta, apoi la o adresa din Capital... (read more)


Google il omagiaza pe ilustratorul Norman Percevel Rockwell

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Google si-a modificat, miercuri, logoul de pe pagina sa internationala pentru a marca implinirea a 116 ani de la nastrea ilustratorului si pictorului american Norman Percevel Rockwell. Norman Percevel Rockwell , nascut la 3 februarie 1894, a fost un desenator, ilustrator si pictor american. Lucrarile sale s-au bucurat si continua sa se bucure de o deosebita popularitate in Statele Unite, unde Rockwell este cunoscut mai ales pentru ilustratiile sale. Acestea au devenit faimoase prin apartia pe... (read more)


Quintus prefera alegeri uninominale in PNL, dar ar accepta si un vot mixt

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele Comisiei de Statut a PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat, miercuri, ca el prefera alegeri uninominale la Congres pentru respectarea dreptului fiecarui membru de a candida, precizand ca ar accepta insa si o varianta mixta - vot pe lista combinat cu alegeri uninominale.Intrebat daca prefera la Congres un vot individual sau pe motiuni, Quintus a precizat ca alegerile ar trebui sa fie "nominale", mentionand ca ar accepta si o varianta mixta, de vot pe lista, dar in acelasi timp cu a... (read more)


Oprisan vrea 15 vicepresedinti desemnati de CEx si presedintele sa demisioneze daca pierde alegerile

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, propune modificarea Statutului partidului, astfel incat Congresul sa valideze 15 vicepresedinti, desemnati de catre Comitetul Executiv, iar presedintele formatiunii sa-si depuna mandatul, daca acesta nu a castigat alegerile, in calitate de candidat.Conform unui comunicat remis, miercuri, agentiei MEDIAFAX, Marian Oprisan a transmis, marti, Secretarului General al PSD propunerile de modificare si completare a Statutului Partidului Social Democrat.In adre... (read more)


Cadavrele a sapte oameni de afaceri asasinati, descoperite in Siberia

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Trupurile neinsufletite a sapte oameni de afaceri, probabil asasinati, au fost gasite intr-o masina, pe o sosea pustie din Siberia, a anuntat, miercuri, agentia Interfax, citand oficiali rusi, relateaza AFP.Cadavrele au fost descoperite la 120 de kilometri de orasul Zakamensk , in apropiere de frontiera cu Mongolia, in regiunea siberiana Buriatia, potrivit agentiei Interfax."Trupurile purtau semnele unei morti violente", a declarat un oficial, citat de agentie.Un purtator de cuvant al Parchetulu... (read more)


Piratii cer o rascumparare-record pentru eliberarea navei Asian Glory, cu doi romani la bord

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Piratii somalezi care au capturat nava Asian Glory, avand la bord si doi romani, ar fi cerut o rascumparare-record de 15 milioane de dolari pentru eliberarea ei, au declarat surse din serviciile ucrainene de informatii, citate de Bulgarian News Agency, relateaza, miercuri, site-ul Novinite.com Potrivit surselor citate, trei milioane de dolari au fost cerute de pirati in schimbul eliberarii celeilalte nave capturate, St. James Park , la bordul careia se afla de asemenea si doi romani... (read more)


Testele vaccinului impotriva gripei porcine la copii, blocate din cauza controverselor

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Studiile clinice pentru vaccinarea impotriva gripei A/H1N1 la copii s-ar putea incheia la sfarsitul lunii februarie pentru grupa de varsta 10-16 ani, fiind inclusi in studiu 36 de copii, dar testele sunt blocate din cauza controverselor, a spus directorul Institutului Cantacuzino, Radu Iordachel." Pentru ca vaccinul sa poata fi utilizat la copii este nevoie sa existe teste pe cel putin 50 de copii pentru fiecare grupa de varsta . Acum avem in studiu 36 de copii, dar testele pentru grupa de varst... (read more)


Mutu a avut o relatie cu amanta lui John Terry!

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Publicatia italiana La Repubblica scrie, miercuri, ca romanul Adrian Mutu a avut, in perioada in care evolua la Chelsea, o legatura cu Vanessa Perroncel, model francez, fosta logodnica a lui Wayne Bridge si fosta amanta a lui John Terry."Nu doar capitanul nationalei engleze John Terry, ci si alti trei jucatori de la Chelsea - Adrian Mutu , Eidur Gudjohnsen si un al treilea - al carui nume nu a fost dat - au avut o relatie cu Vanessa Perroncel ", scrie La Repubblica.Cotidianul italian citeaza p... (read more)


Google pregateste un rival pentru iPad-ul lansat de Apple

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Google a publicat imagini conceptuale cu un tablet PC bazat pe sistemul de operare Chrome OS dezvoltat de companie, care sa rivalizeze cu iPad-ul lansat in ianuarie de Apple, potrivit PC World. Imaginile au fost postate pe siteul Google Chromium Projects cu doua zile inainte de prezentarea Apple iPad de saptamana trecuta, mentioneaza PC World. Proiectul a fost adus in atentia blogurilor si publicatiilor specializate la inceputul acestei saptamani, dupa ce unul dintre designerii Ch... (read more)


Becali nu-si va primi cei 1,7 milioane de euro din dosarul "Valiza"

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Finantatorul Stelei, George Becali, nu-si va primi banii pentru care procurorii anticoruptie au instituit sechestrul asiguratoriu, dupa ce, miercuri, judecatorii instantei supreme au respins toate exceptiile procedurale invocate de aparatori, precum si contestatia acestuia privind acesti bani.Miercuri, judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au comunicat faptul ca au respins toate exceptiile invocate de aparatori privind legalitatea rechizitoriului procurorilor, precum si contest... (read more)


Gigel Bucur, aproape de Kuban

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Atacantul roman Gigel Bucur (FC Timisoara) este foarte aproape de un transfer la echipa lui Dan Petrescu, Kuban Krasnodar, care evolueaza in liga secunda din Rusia. Suma de transfer a lui Bucur este de aproximativ 1,8 milioane de euro. Atacantul va avea un salariu de 600.000 de euro pe sezon in Rusia "Transferul se va face, in proportie de 99 la suta e rezolvat. Mai sint mici detalii de pus la punct, dar nu vor fi probleme. Factorul principal pentru care am ales Kubanul este Dan Petrescu,... (read more)


Romania vrea in elita tenisului

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Echipa Romaniei va juca, pentru un loc la barajul pentru accederea in Grupa Mondiala a Cupei Federatiilor (FedCup), cea mai importanta competitie pe natiuni a tenisului feminin, cu Portugalia, Elvetia si Croatia. Echipa Romaniei, care este antrenata de Irina Sparlea, va juca in Grupa B a Zonei Euro-Africane, iar partidele se vor juca in Portugalia. Romania va fi reprezentata de Alexandra Dulgheru, Raluca Olaru, Simona Halep si Irina Begu, cea mai bine clasata jucatoare din tara noastra in ierar... (read more)


Copiii strazii la New York

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

16.000 de micuti locuiesc sub cerul liber ori in adaposturi de la stat in metropola americana. Numarul oamenilor care stau in strada a explodat la New York din cauza crizei economice, iar jumatate dintre ei au sub 18 ani. Este si cazul Karinei de numai trei anisori, care s-a mutat cu parintii intr-un cort anul trecut, relateaza AFP. Tremurand de frig in fata adapostului din cartierul Brooklyn, Karen Diaz, mama Karinei povesteste cum a ramas fara casa. Ea, sotul si cele doua fetite au venit i... (read more)


Dacia Duster, locul doi la Trofeul Andros

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Masina de competitie Dacia Duster pilotata de fostul campion mondial de Formula 1 Alain Prost a terminat editia din acest an a competitiei automobilistice pe gheata dotata cu Trofeul Andros pe pozitia a doua. Modelul sportiv Dacia Duster pilotat de fostul campion mondial de Formula 1 Alain Prost a obtinut locul doi la editia din acest an a Trofeului Andros, campionatul automobilistic organizat in Franta in care se alearga pe gheata, a anuntat producatorul de la Pitesti. Dusterul de competitie ... (read more)


Comisarul bulgar II, audiat in PE

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Kristalina Georgieva, care se va ocupa de "Ajutor umanitar" in viitoare comisie Barroso, va fi audiata astazi in Parlamentul European. Kristalina o inlocuieste pe Rumiana Jeleva, care si-a retras la mijlocul lunii trecute candidatura, acuzata de incompetenta. Timp de trei ore, actuala vicepresedinta a Bancii Mondiale va raspunde intrebarilor alesilor europeni. "Are toate calificarile profesionale pentru a fi un comisar excelent", e de parere presedintele Comisiei Europene, Jose... (read more)


Explozie intr-un mall din Australia

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

15 oameni au fost raniti intr-un centru comercial din Darwin, nordul Australiei, in urma unei deflagratii puternice, relateaza AFP. Un client suparat a pus la calea nenorocirea. Un cos de cumparaturi in care se aflau materiale pirotehnice si carburanti a sarit in aer chiar in mijlocul clientilor. Ranitii au fost transportati la spital. Doi dintre ei sunt in stare grava. Majoritatea au suferit arsuri ori s-au intoxicat cu substantele emanate in urma exploziei. Politia a arestat deja un s... (read more)


O aterizare de trei milioane de dolari la Baneasa

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Sapte companii de asigurari cer Aeroportului Baneasa daune imense pentru ca un avion austriac a fost avariat dupa ce a lovit un morman de ciment si a intrat intr-un copac. Trei milioane de dolari este suma pe care o companie de stat este pasibila sa o plateasca unor giganti mondiali din domeniul asigurarilor. Societatea este Aeroportul International Baneasa si suma care i se solicita reprezinta despagubirile din cazul unei aterizari pe o pista aflata in reparatii, soldata cu avarierea unui avion... (read more)


Bahaian este cercetat si pentru instigare la omor

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Sergiu Bahaian, suspectat ca ar fi comandat uciderea a patru persoane in judetul Constanta, dupa ce acestea fusesera implicate in comiterea mai multor infractiuni economice, a fost adus, pentru audieri, la DIICOT din Constanta, intr-un dosar in care este cercetat pentru instigare la omor. Sergiu Bahaian este, in prezent, arestat preventiv la Slobozia, dupa ce a fost acuzat de comiterea unor infractiuni economice, respectiv inselaciune si constituire a unui grup infractional organizat. Seful... (read more)


Un sarb la FC Liverpool

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Milan Jovanovici, atacantul sarb al echipei belgiene Standard Liege, a semnat un precontract cu formatia engleza FC Liverpool, el urmand sa ajunga pe Anfield Road la inceputul sezonului viitor. Internationalul sarb in varsta de 28 de ani, aflat la sfarsitul contractului cu gruparea pregatita de Ladislau Boloni, a acceptat oferta contractuala venita de la FC Liverpool, care i-a propus o intelegere pe trei ani. Antrenorul "cormoranilor", spaniolul Rafael Benitez, anuntase ca il doreste ... (read more)


Quintus vrea sa impace si capra, si varza de la PNL

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Liberalii s-au reunit astazi in prima sedinta a comisiei pentru modificarea statutului PNL, in perspectiva Congresului extraordinar ce va avea loc la inceputul lunii martie. Principala miza consta in desfiintarea functiei de prim-vicepresedinte si in procedura de alegere a viitorului presedinte. Liberalii au de ales intre actualul sistem al alegerii membrilor Biroului Politic Central prin vot uninominal si sistemul motiunilor, ceea ce ar insemna ca BPC sa fie compus din liderii inscrisi pe lis... (read more)


Kia se inarmeaza pentru razboiul cu Dacia Duster

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Constructorul auto sud-coreean Kia va lansa, in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, noua generatie a SUV-ului compact Kia Sportage, unul dintre putinele modele care ar putea constitui o alternativa la Dacia Duster. Kia a publicat astazi primele informatii oficiale despre noua generatie a SUV-ului compact Kia Sportage, unul dintre putinele modele de acest fel care va putea concura la pret Dacia Duster. Ambele automobile vor fi etalate, in premiera mondiala, cu ocazia celei de-a 80-e edit... (read more)


Mobila din Polonia invadeaza piata romaneasca

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Dupa ce magazinele au fost invadate de produse alimentare, cosmetice sau textile din Polonia, mai nou, producatorii polonezi ne fac concurenta si in domeniul mobilei. Alaturi de piesele de dormitor, bucatarie sau birou, fabricate de micii producatori romani, comerciantii expun mobila cu afis “import Polonia“ sau “ Produs in Polonia“, despre care spun ca este mai buna decat cea autohtona. Produse asemanatoare ca design cu cele romanesti au preturi mai mari cu pana la ca... (read more)


Romanii consuma cel mai putin dintre europeni

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Anul trecut, cand europenii reduceau semnificativ consumul, statisticile referitoare la Romania aratau o tendinta inversa sau o scadere usoara. In doar cateva luni, romanii au ajuns insa pe locul intai in ceea ce priveste micsorarea consumului. Pentru luna decembrie 2009, datelor Eurostat arata ca tara noastra ocupa primul loc in UE, in functie de ritmul de scadere a volumului comertului cu amanuntul. Astfel, in ultima luna a anului trecut,  scaderea a fost de 5,7%, comparativ cu noie... (read more)


Elena Udrea a primit NUP

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Elena Udrea, ministru al Turismului si Dezvoltarii Regionale, a primit NUP din partea Parchetului in dosarul in care comisia parlamentara de ancheta o acuza de abuz in serviciu contra intereselor publice. Parchetul a trimis astazi Biroului Permanent al Camerei Deptuatilor o scrisoare prin care instiinteaza conducerea Parlamentului asupra solutiei de neincepere a urmaririi penale. Udrea a fost cercetata de o comisie parlamentara de ancheta, inca din vara anului trecut, concluziile deputatilor ... (read more)


Silviu Ionescu, pus sub acuzare pentru accidentul din Singapore

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in urma verificarilor, il acuza pe Silviu Ionescu de savarsirea infractiunilor de ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii. Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca, in 15 decembrie 2009, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri ad interim al Romaniei in Singapore a accidentat, in timp ce conducea un autoturism apartinand Ambasadei, doua persoane, care traversau regulamentar. Procurorii au stabilit ca ... (read more)


Colaborarea BMW - PSA Peugeot-Citroen trece la nivelul Euro 6

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Grupurile auto BMW si PSA Peugeot-Citroen au anuntat prelungirea parteneriatului care priveste dezvoltarea de motoare pe benzina de mici dimensiuni cu o noua tinta – realizarea unor unitati care sa satisfaca norma de poluare Euro 6. BMW si PSA Peugeot-Citroen vor continua sa lucreze impreuna la dezvoltarea unor motoare mici pe benzina, au anuntat, astazi, cei doi producatori auto. Colaborarea priveste acum realizarea unor propulsoare de noua generatie, care sa raspunda restrictiilor de poluar... (read more)


BNR a ieftinit creditele in lei

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

Pentru a doua oara in acest an, Banca Nationala a Romaniei a redus dobanda de politica monetara, de la 7,5% la 7%, pentru a-i face pe bancheri sa acorde mai usor credite. Luna trecuta, BNR a taiat dobanda de politica monetara, de la 8% la 7,5%. Bancile au reactionat, reducand dobanzile aplicate la credite. Decizia BNR a confirmat asteptarile analistilor, care estimau ca banca centrala va diminua dobanda de politica monetara cu 0,5%, de la 7,5% la 7%. Insa, creditele in lei se vor ieftini de abia... (read more)


Vitezistii isi impart gloria la Vancouver

Posted: 02 Feb 2010 02:00 PM PST

VANCOUVER 2010. In asteptarea Jocurilor Olimpice de la Vancouver, evz.ro iti prezinta, in fiecare zi, cate o disciplina olimpica. Astazi este randul patinajului viteza. Daca in cursele de short track sud-coreeni sunt principalii favoriti la cucerirea celor mai valoroase medalii, in cursele de patinaj viteza, lupta pentru suprematie se va da intre europeni si nord-americani. "Pacific Coliseum" (short track) si "Richmond Olympic Oval" (patinaj viteza) vor gadui intrecerile ... (read more)


Niciun comentariu: