Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Vladescu: Romanii vor scoate tara din criza, nu Finantele

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Desi nu mai este un "ministru norocos", cum a fost in mandatul trecut, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, nu se considera insa nici ghinionist, mai ales ca, dupa cum spune el, "niciun ministru de Finante nu va scoate o tara din criza", arata "Gandul"."Romania va fi scoasa din criza de poporul roman. Cetateanul este cel ce va reusi, cu coordonarea si suportul nostru sa iasa din criza. Acest suport este maxim, din pacate cu niste restrictii bugetare ce mie imi ... (read more)


Semnificatii istorice pentru 12 februarie

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

1809 - S-a nascut Abraham Lincoln, al 16-lea presedinte al Statelor Unite ale Americii.1809 - S-a nascut Charles Darwin, autorul teoriei despre evolutia speciilor prin selectie naturala.1818 - Proclamarea independentei de stat a Republicii Chile.1881 - S-a nascut balerina rusa Anna Pavlovna Pavlova ("Frumoasa din padurea adormita", "Silfidele", "Giselle", "Moartea lebedei") (m. 23 ianuarie 1931).1892 - Pentru prima oara in istoria tehnicii, o inventie - aparatul de cronofotografie... (read more)


Bill Clinton nu a prezentat semne de criza cardiaca

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Fostul presedinte american Bill Clinton, care a suferit joi o interventie chirurgicala pe inima la New York, nu prezenta "semne de criza cardiaca", iar operatia s-a desfasurat "fara nicio o problema", a declarat cardiologul acestuia, Allan Schwartz."Operatia s-a desfasurat fara nicio problema", a declarat Schwartz intr-o conferinta de presa, in fata spitalului presbiterian al Universitatii Columbia, unde este tratat Clinton, adaugand ca "prognosticul este excelent".Potrivit... (read more)


Barack Obama l-a felicitat pe presedintele ales ucrainean, Viktor Ianukovici

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a sunat joi pe presedintele ales ucrainean, Viktor Ianukovici, pentru a-l felicita si a salutat "o noua etapa pozitiva pentru consolidarea democratiei in Ucraina", a anuntat presedintia americana." Presedintele Obama l-a sunat pe ucraineanul Viktor Ianukovici pentru a-l felicita pentru alegerea sa si a-i ura succes in exercitarea mandatului", a precizat Casa Alba, intr-un comunicat, la patru zile dupa victoria candidatului prorus la prezide... (read more)


Masini uriase pentru americani

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Industria americana nu a renuntat sa produca masini mari, care consuma mult si care degaja cantitati semnificative de CO2. Astfel, pe piata americana vor aparea modele de masini precum noul Chevrolet Silverado sau Ford Edge. Este drept ca in urma crizei, americanii au inceput sa mai renunte la stilul lor specific de a-si cumpara masini-mamut, insa producatorii auto din America nu pot renunta sa dezvolte noi modele de acest fel, desi falimentele de anul trecut au aparut tocmai din cauza inc... (read more)


Profitul net al Transelectrica s-a redus de 7,2 ori anul trecut

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Compania nationala de transport al energiei electrice Transelectrica (TEL) a raportat o cifra de afaceri de 2,47 miliarde de lei (583,5 milioane euro) pentru 2009, cu 15,4% sub nivelul din anul precedent, si un profit net de 7,2 ori mai redus, la 5,78 milioane de lei (1,3 milioane euro). Pentru 2008, Transelectrica a raportat afaceri de 2,92 miliarde lei si un profit net de 41,94 milioane lei. Rezultatul raportat pentru 2009 se situeaza peste asteptarile analistilor, care se asteptau ca firma sa... (read more)


O plasma Panasonic costa cat o garsoniera

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Panasonic a lansat, astazi, noul model de plasma cu diagonala de 103 inch (261,6 cm) ce completeaza seria 12 de televizoare plate echipate cu tehnologia NeoPDP, pretul sau fiind 55.000 de euro. Japonezii de la Panasonic au lansat noua plasma profesionala NeoPDP cu diagonala de 103 inch, iar pretul este pe masura diagonalei, 55.000 de euro. Plasmele neoPDP au o durata de viata de 30 de ani si un consum redus de energie, conform niponilor. Modelul cu diagonala de 103 inch este potrivit a fi utiliz... (read more)


Rata anuala a inflatiei urcat la 5,2%

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Inflatia lunara a crescut de la 0,3% in decembrie 2009 la 1,68% in luna ianuarie, cel mai ridicat nivel inregistrat dupa aprilie 2005, din cauza majorarii preturilor la tutun, tigari, combustibili si energie electrica, iar rata anuala a avansat de la 4,74% la 5,2%, potrivit INS. In aprilie 2005, rata lunara a inflatiei a fost de 1,8%. In ianuarie 2010, preturile marfurilor alimentare au crescut cu 0,43% fata de ultima luna a anului trecut, cele ale marfurilor nealimentare cu 3,2%, iar tarifele s... (read more)


Insafe si UPC lanseaza ghidul online despre navigarea in siguranta pe Internet, pentru parinti si copii

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Insafe, organizatia Uniunii Europene care coordoneaza activitatile de constientizare a securitatii pe Internet in Europa si compania de comunicatii prin cablu UPC, lanseaza astazi ghidul online despre navigarea in siguranta pe Internet pentru parinti si copii. Ghidul online interactiv este tradus in 9 limbi europene si in curand va fi disponibil si in alte limbi. Lansarea ghidului online face parte din cadrul activitatilor dedicate Zilei Europene a Sigurantei pe Internet.    Ghidul ... (read more)


Stapanii apelor

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Aventuri, umor si personaje memorabile in „Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre". Viata senina a capitanului Jack Sparrow (Johnny Depp) este intoarsa pe dos dupa ce dusmanul sau de moarte, infamul capitan Barbossa (Geoffrey Rush) reuseste sa-i fure corabia, „Perla Neagra”, si sa atace oraselul Port Royal. De parca n-ar fi fost de ajuns, piratul o rapeste pe fiica guvernatorului, frumoasa Elizabeth (Keira Knightley). Iubitul fetei, Will Turner (Orlando Bloom), isi uneste ... (read more)


Cota unica inchide o treime din microfirme

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Cei mai multi patroni care plateau, pana la sfarsitul anului trecut, un impozit de 3% pe venitul microintreprinderilor vor inchide afacerea sau se vor transforma in persoana fizica autorizata (PFA). Asta rezulta dintr-un sondaj realizat, la solicitarea EVZ, de IMM Romania, portalul de solutii pentru IMM-uri al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). La chestionar au raspuns, in perioada 1-5 februarie, peste 430 de microintreprinderi. Dintre ace... (read more)


Ultimul interviu al lui Adrian Marino

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

CAZUL „MARINO". Criticul literar de la Cluj, laureat al Premiului Herder, acorda extrem de rar interviuri. Probabil, ultimul a fost pentru „Evenimentul zilei". Adrian Marino a vorbit in EVZ, probabil in ultimul sau interviu, despre proiectul de a scrie cartea de memorii care a zdruncinat lumea culturala in ultimele zile. Interviul i-a fost acordat poetului Ioan Muresan (pe atunci editorialist EVZ, editia de Transilvania) in luna noiembrie 2002, cu trei ani inainte de decesul criticului ... (read more)


Alina Petrescu: „Nu-mi lipseste increderea”

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

RECOMANDARE. Alina Petrescu a fost propusa chiar de Lucian Mandruta pentru postul de prezentator al „Observatorului" de la ora 19.00. Asa cum EVZ a scris deja, principala emisiune de stiri a Antenei 1 va avea un nou concept editorial si va fi prezentata, de pe 22 februarie, de Alina Petrescu. Ea ii va inlocui pe Alessandra Stoicescu si pe Lucian Mandruta, care vor ramane in continuare in trustul Intact. „Sunt onorata ca am fost aleasa sa fiu gazda «Observatorului», e emisi... (read more)


„Magazinele de vise” isi vand stocurile la promotie

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Dupa ce guvernul a adoptat miercuri o ordonanta de urgenta prin care interzice comercializarea a 36 de substante si plante etnobotanice care au fost similate drogurilor ilegale, clientii fideli ai „magazinelor de vise" din Constanta s-au grabit ieri sa-si procure produsele etnobotanice. Asta pentru ca, la 10 zile de la publicarea in Monitorul Oficial, ordonanta va intra in vigoare, iar cei care vand sau cumpara aceste produse vor face inchisoare. Ieri dupa-amiaza, in cel mai cunoscut &bdqu... (read more)


Detasat in Vancouver

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

EXPERIENTA. Emil Hossu-Longin comenteaza, pentru a treia oara, hochei pe gheata la Jocurile Olimpice de Iarna. Incepand de astazi, timp de doua saptamani si jumatate, televiziunea publica va transmite Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver. TVR a trimis opt comentatori sportivi in Canada pentru a acoperi cel mai important eveniment sportiv al inceputului de an.   Echipa este formata din Alina Alexoi (patinaj), Monica Bucur (reporter, comentator pentru schi alpin si biatlon), Andi Vila... (read more)


Maradona, extaziat de valoarea elevilor sai

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

INCREZATOR. Diego Maradona, selectionerul nationalei de fotbal a Argentinei, este foarte multumit de jucatorii sai. „Echipa de acum este mai buna decat cea care a castigat Cupa Mondiala in 1986! Cu multa munca si determinare, putem fi din nou campioni”, a spus tehnicianul, dupa succesul repurtat de sud-americani in fata Jamaicai, scor 2-1, intr-un meci amical disputat miercuri noapte, la Mar del Plata. ... (read more)


Bölöni: „N-aveti habar ce greu mi-a fost la Standard Liège!”

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

ALIBIURI. Loti Bölöni a vorbit despre motivele care au dus la esecul inregistrat pe banca gruparii campioane. Antrenorul Loti Bölöni a esuat lamentabil pe banca tehnica a echipei Standard Liège, la cel de-al doilea sezon in Belgia. Antrenorul roman si-a reziliat contractul cu echipa pe care a preluat-o in vara anu lui 2008, conducand-o catre titlul de campioana. In sezonul trecut, a castigat duelurile cu marile rivale Anderlecht si FC Bruges, dar totul s-a naruit in acest an. ... (read more)


„Amenintarea balistica e o realitate crescanda”

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

INTERVIU. Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene intelege preocuparile Romaniei care au stat la baza deciziei privind gazduirea scutului antiracheta. In ajunul venirii la Bucuresti, secretarul de stat pentru Afaceri Europene in Ministerul de Externe francez, Pierre Lellouche, a acordat EVZ un interviu in care vorbeste de spre amenintarea balistica la adresa securitatii europene si despre felul in care ar trebui sa functioneze UE sub Tratatul de la Lisabona. La nivel bilateral, ofic... (read more)


Uriasul din Ghencea

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

RUGBY. Steaua Bucuresti l-a transferat la inceputul saptamanii pe Remus Necula (22 de ani), jucator de linia a doua, care a evoluat ultima data la echipa din Parma. Acesta are o inaltime de 2,03 metri si o greutate de 110 kilograme. Necula are in palmares doua Cupe ale Italiei (2008 si 2009) si o Supercupa a Italiei (2008). „Prin aducerea lui Remus Necula in linia a doua, ne-am asigurat prinderea in tusa si forta de impingere in gramada”, a declarat Marin Mot, antrenorul Stelei, p... (read more)


Start la Vancouver!

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

EVENIMENT. A 21-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna ia startul astazi, la Vancouver, in Canada. Ceremonia de deschidere va incepe la ora locala 18.00 (4.00 - ora Romaniei) si va fi transmisa in direct pe TVR 1. Competitia propriuzisa va debuta insa la ora 20.00 (ora Romaniei), cu calificari in proba de sarituri cu schiurile (TVR 2). Comitetul International Olimpic a anuntat ieri ca 30 de sportivi au fost depistati pozitiv si nu vor putea participa la competitie. ... (read more)


Arbitri sarbi la amicalul cu Israel

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

TEST. Meciul amical de fotbal dintre nationala Romaniei si cea a Israelului, programat pe 3 martie (ora 20.45, in direct pe TVR 1), la Timisoara, va fi arbitrat de o brigada din Serbia. „Central” va fi Milorad Mazici, iar „asistenti” au fost desemnati Igor Radojcici si Srdan Milutinovici. Desi reprezentativa tarii noastre nu s-a calificat la Cupa Mondiala din acest an, trofeul competitiei va putea fi admirat la Bucuresti, intre 6 si 8 aprilie. ... (read more)


Ce sa mancati ca sa va hraniti

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

ALIMENTATIE. Pentru a asigura necesarul de nutrienti de care are nevoie organismul si pentru a nu avea carente grave, mancati alimente procesate cat mai putin termic, fara aditivi si cat mai variate. Organismul are nevoie constanta de nutrienti, adica de vitamine, proteine, carbohidrati. Toate aceste elemente se gasesc in alimente proaspete, putin procesate termic, nu in dulciuri si produse cu mult zahar. Riscul de malnutritie e destul de mare atunci cand mancam alimente doar pentru a umple st... (read more)


„Asigurarile nu-mi platesc daunele masinii”

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

PLANGERE. Un maramuresean acuza firma Euroins ca-i amana solutionarea dosarului dupa un accident si ii pretinde sa ceara suspendarea permisului unui sofer. Un barbat din judetul Maramures acuza firma de asigurari Euroins ca refuza, de mai bine de doua luni, sa-i plateasca daune in valoare de 14.000 de lei. Accidentul in care a fost implicata masina lui Mircea Balaban, un Volkswagen Golf 4, a avut loc la sfarsitul anului trecut, la Baia Mare. Vinovat a fost conducatorul unei masini Nissan, ia... (read more)


Solutiile micilor patroni pentru costuri mai mici

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

CAMPANIE. Timp de doua saptamani, EVZ a prezentat problemele ntreprinzatorilor, precum si cele mai bune sfaturi pentru continuarea activitatii. Microintreprinderile au pierdut, de la inceputul acestui an, avantajul de a opta pentru impozitul de 3% pe venit. Peste 190.000 de firme care optasera pentru acest sistem de taxare sunt puse in situatia de a decide in ce forma isi vor continua activitatea, astfel incat costurile sa fie cat mai mici. Cele mai la indemana optiuni sunt trecerea afacerii d... (read more)


Flacara stiintei vrea sa bata flacara violet

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

De ziua lui Darwin, Asociatia Secular-Umanista din Romania ii provoaca pe profesorii de biologie sa le predea copiilor o teorie evolutionista mai atractiva decat lectiile despre Sfantul Duh. O asociatie proaspat infiintata in Romania isi propune sa stimuleze interesul elevilor pentru stiinta, prin lectii de biologie atractive, copiate dupa model american. Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) este initiativa a patru persoane care isi propun sa contribuie la cresterea nivelului de accep... (read more)


Sefa de la Tenis vrea sa-si aduca fostul iubit la federatie

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

EXCLUSIV. Presedintele Federatiei Romane de Tenis intentioneaza sa-l dea afara pe seful Colegiului de Antrenori, fiindca acesta l-a picat, anul trecut, la examen pe vechiul ei prieten, Emil Negoita. Federatia Romana de Tenis (FRT) se afla in pragul unui nou scandal de proportii. Dupa devizurile umflate in vremea lui Ilie Nastase si Dumitru Haradau, la Centrul National se detoneaza bombe pe banda rulanta si in mandatul actualului presedinte. Contestata in dese randuri de vicepresedinti pentru pr... (read more)


Culegerile, alternativa scumpa a manualelor proaste

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

EDUCATIE. In lipsa unor carti scolare gratuite si de calitate, de la stat, unii profesori aleg sa predea dupa culegeri platite de elevi. Multe dintre acestea au insa subiecte identice cu cele de pe site-ul ministerului. Precum ciupercile dupa ploaie. Nici nu apuca ministerul sa elaboreze cateva tipuri de subiecte pentru Bac sau evaluarea nationala ca deja poti cumpara din librarii tot felul de culegeri cu „modele de teste propuse de Ministerul Educatiei”. Unul dintre motivele pen... (read more)


Politia, acuzata de agresiune

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

ORDINE PUBLICA. Liderul gruparii Cordunenilor sustine ca a fost agresat de politistii care il escortau spre Tribunalul Iasi. Statul roman risca sa se confrunte cu un nou proces intentat de unul dintre membrii clanului Corduneanu, arestati luna trecuta de procurorii DIICOT sub acuzatia de initiere si constituire a unei grupari de criminalitate organizata.   Costel Corduneanu, liderul gruparii, ii acuza pe mascatii ieseni ca l-au batut ieri, in timp ce-l transportau cu duba din arestul Poli... (read more)


Cine curata tara de gunoaie

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

Intr-o zi de sambata a lunii septembrie Romania o sa faca curatenie generala, aidoma Estoniei. La acest proiect lucreaza cativa tineri entuziasti, care au cooptat si autoritati, organizatii si companii si vor sa implice cat mai multi voluntari. „Am aflat prima oara despre proiectul eston "Let's Do It!" in iulie 2009, cand o colega de asociatie, Liana Buzea, mi-a aratat filmuletul si mi-a spus: Cred ca ar trebui sa facem si noi asta in Romania", spune Anamaria Hancu, coor... (read more)


Cum poate complica Orban calculele taberei Antonescu

Posted: 11 Feb 2010 02:00 PM PST

POLITICA. O candidatura a lui Ludovic Orban l-ar putea impinge, la congres, pe Crin Antonescu in turul al doilea al prezidentialelor din PNL. O candidatura a lui Ludovic Orban la sefia PNL ar putea da peste cap calculele facute pana acum in privinta congresului din 5-7 martie. Victoria lui Crin Antonescu din primul tur, data ca sigura pana acum, nu mai este o certitudine in cercurile liberale. Deja se vorbeste, neoficial, despre o finala Antonescu - Orban, dar asta in conditiile in care Calin ... (read more)


Niciun comentariu: