Stirile din economie

Stirile din economie


Romania nu va trece la Euro mai devreme de 2015

Posted:

Romanii nu isi mai permit decat apartamente mici

Posted:

Luna aceasta, impozitul minim se transforma in forfetar

Posted:

O noua solutie pentru micii patroni

Posted:

BNR va majora dobanda cheie cu cel putin 0,25%

Posted:

Topul domeniilor cu cele mai multe falimente, in 2008

Posted:

Inflatia s-a temperat, in august, la 4,96%

Posted:

Ce afaceri ieftine se pot face pe timp de criza

Posted:

Dezvoltatorii imobiliari se asteapta la cresterea preturilor

Posted:

Meserii cautate pe timp de criza

Posted:

Locuintele ANL ar putea fi cumparate prin programul "Prima casa"

Posted:

UE elimina din licentele de import si export

Posted:

Criza va aduce lupte de strada si greve in Romania

Posted:

Programul Rabla 2010, deschis si pentru masinile neinmatriculate

Posted:

Benzina, cafeaua si tigarile vor influenta mai mult inflatia anul acesta

Posted:

Romania va ramane in recesiune

Posted:

Mai mult de jumatate din IMM-uri nu au ce face cu banii europeni

Posted:

VIDEO: Google a lansat reteaua de socializare Buzz integrata in Gmail

Posted: 10 Feb 2010 01:41 AM PST

Google vrea sa concureze in mod serios cu Facebook si a lansat o retea de socializare numita Buzz, retea implementata in Gmail. Buzz permite utilizatorilor sa agrege mai multe servicii si sa faca in timp real schimb de mesaje, poze sau clipuri video. Google spune ca printre avantajele Buzz se numara faptul ca are la baza Gmail, e usor de folosit si are si versiune pentru telefonul mobil cu diverse servicii interesante atasate.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Garantiile guvernamentale acordate prin Prima Casa ar putea creste la 70.000-75.000 euro pentru locuintele construite de la zero

Posted: 10 Feb 2010 04:21 AM PST

Premierul Emil Boc a anuntat ca vor fi adoptate in urmatoarea sedinta a Guvernului modificarile la programul Prima Casa. "In 2010, programul Prima Casa va fi orientat cu prioritate pentru constructia de locuinte de la zero, pentru constructia de locuinte noi. Vom realiza acest lucru prin doua mecanisme pe care le vom impune in cadrul actului normativ: pe de-o partea, partajarea garantiilor guvernamentale pentru case care sunt gata finalizate pana la 1 ianuarie 2010, unde va fi un plafon mai mic de garantii guvernamentale decat in 2009, si suplimentarea plafonului de garantii pentru cei care construiesc locuinte de la zero", a spus Emil Boc.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Anschluss-ul modern se numeste bailout

Posted: 10 Feb 2010 04:41 AM PST

Martie 1938: Sub presiunea Germaniei fasciste si a Partidului National Socialist austriac, cancelarul Kurt Schuschnigg incearca sa organizeze un referendum pentru a intreba poporul austriac daca vrea sau nu sa se uneasca cu Germania. Pe 11 martie, nazistii austrieci organizeaza o lovitura de stat, urmata a doua zi de anexarea Austriei, eveniment ramas in istorie sub numele de Anschluss. Pe 12 martie 1938, sub privirile indiferente ale restului Europei, incolteau semintele celei mai mari conflagratii mondiale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum poti sa te faci de rusine pe Facebook, cu un nume fals si un e-mail adevarat

Posted: 10 Feb 2010 07:04 AM PST

Daca vrei sa te inscrii sub un nume fals cu un e-mail bun/cunoscut, Facebook te tradeaza. “Nu e un bug, e o functionalitate”, se zice uneori despre astfel de lucruri, dar in fine, uitati ce-am descoperit intr-o recenta vacanta, cand, ca tot omul, am zis ca e cazul sa pierd niste ore pe marele site de socializare, pe care il stiam doar in linii mari, scrie Iulian Comanescu pe blogul sau.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO: Proiect Google pe piata americana: Retele broadband care sa permita viteze de acces la internet de 100 de ori mai mari decat au cei mai multi americani

Posted: 10 Feb 2010 09:34 AM PST

Google a anuntat miercuri intentia de a construi si a testa in cateva locatii din Statele Unite ale Americii retele broadband care sa pemita viteze de acces la internet ultra-rapide, de 1 Gigabit pe secunda (Gbps), de peste 100 de ori mai mari decat au la dispozitie cei mai multi dintre americani in prezent, transmite AFP. Pe blogul oficial, Google spune ca urmareste sa ofere aceste servicii la un pret competitiv catre minim 50.000 clienti si pana la posibil 500.000 de clienti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Volkswagen a prezentat fotografii cu noua generatie a SUV-ului Touareg, masina dispune si de o versiune hibrida

Posted: 11 Feb 2010 01:41 AM PST

Volkswagen a prezentat fotografii cu noua generatie a SUV-ului Touareg, model care va fi prezentat la salonul de la Geneva, iar din primavara acestui an va aparea in showroom-urile europene. Noul Touareg e cu 200 kg mai usor decat actuala generatie, s-a renuntat la motoarele V8 si W12, insa va exista si o versiune hibrida capabila sa mearga exclusiv cu motorul electric pana la viteze de 50 km/h.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sebastian Vladescu: Programul Prima Casa ar putea fi extins la grupuri de oameni care se asociaza pentru a construi locuinte

Posted: 11 Feb 2010 02:11 AM PST

Ministerul Finantelor intentioneaza sa extinda programul Prima Casa pentru mai multe persoane fizice care se asociaza in vederea constructiei de locuinte. In acest fel, se creeaza posibilitatea extinderii plafonului de garantare oferit de stat, a explicat joi ministrul Sebastian Vladescu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nissan lanseaza la vara crossover-ul compact Juke, model care va fi produs in Marea Britanie

Posted: 11 Feb 2010 02:51 AM PST

Nissan a prezentat fotografii cu cel mai nou model al marcii, crossover-ul compact Juke care va fi prezentat in martie la Geneva, iar din vara urmeaza sa fie lansat in Europa. Nissan spera ca va vinde pe an minim 140.000 de unitati din noul model care este cu 18 cm mai scurt decat cea mai vanduta masina a marcii pe continent, Qashqai. Productia Juke garanteaza ca cei 1.000 de oameni care lucreaza la proiect isi vor pastra locurile de munca in urmatorii ani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Abonatii Vodafone isi pot alege numere de telefon personalizate la preturi de la 10 euro pana la 200 euro

Posted: 11 Feb 2010 03:10 AM PST

Vodafone a lansat joi un serviciu prin care abonatii isi pot personaliza actualele numere de telefon sau isi pot alege altele noi, la tarife intre 10 euro si pana la 200 euro (TVA inclus), a anuntat operatorul. Utilizatorii au la dispozitie sapte cifre din care se poate forma un numar personalizat ce ar putea contine nume, ocupatie, data nasterii, porecla sau alte combinatii.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul a aplicat tehnica relansarii economice prin exercitii fizice. Jumatate din investitiile incepute in 2009 s-au dus in sport

Posted: 11 Feb 2010 03:26 AM PST

Autoritatile statului au alocat, anul trecut, pentru investitii noi circa 330 milioane lei (aprox.78,5 milioane de euro), potrivit unei informari a Guvernului transmisa la solicitarea HotNews.ro. Daca ar fi sa facem un top cu investitiile noi pentru care au fost alocati cei mai multi bani de la buget, pe primul loc s-ar afla cheltuielile legate de salile de sport (140 de milioane de lei), urmate de cele cu modernizarea DN 72 Gaiesti - Ploiesti (55 milioane lei)  si de cheltuielile cu constructia unor bazine de inot ( 43,2 milioane de lei). La polul opus, Guvernul a alocat cele mai mici sume (128 mii lei) pentru lucrarile de irigatii in amenajarea Biliesti, Slobozia, Ciorasti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE Ringier Romania ii vinde cotidianul Evenimentul Zilei si Capital lui Bobby Paunescu. Schimbari in conducerea Ringier si restructurari. Diva se inchide. Paunescu: vom grupa toate activele media intr-un grup si avem in vedere alte achizitii, TV si online

Posted: 11 Feb 2010 03:50 AM PST

Ringier Romania a anuntat oficial, joi, ca a ajuns la un acord cu Bobby Paunescu in vederea transferarii proprietatii cotidianului Evenimentul zilei si a revistei Capital catre nou infiintata companie "Editura Evenimentul si Capital", unde actionar majoritar este Bobby Paunescu. Miscarea este prezentata intr-un comunicat de presa drept o masura de eficientizare a portofoliului Ringier.
UPDATE
Comunicat B1 TV: "prin aceasta investitie, actionarul urmareste sa isi intareasca pozitia intr-o piata caracterizata tot mai mult de convergenta".
UPDATE 2 Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania Editura Evenimentul si Capital este detinuta 100% de Ioan Cezar Iulian Simionescu, care detine si functia de administrator. UPDATE 3 Bobby Paunescu a declarat pentru HotNews.ro ca Simionescu este avocatul care a infiintat firma. Paunescu spune ca el detine 70% din actiunile companiei, 20% apartinand firmei SPET SA, detinuta de familia Paunescu, iar 10% lui Claudiu Serban.
UPDATE 4 Bobby Paunescu a declarat pentru HotNews.ro ca entitatile media unde este actionar si care opereaza in prezent separat vor fi reunite intr-un grup pe care intentioneaza sa-l extinda. El a spus ca dupa preluarea celor doua titluri de la Ringier "provocarea cea mai mare este sa demonstram ca printul va putea sa reziste" urmatoarei perioade de "un an, un an si jumatate".
UPDATE 5 Evenimentul Zilei si Capital ar fi fost vandute pentru circa 8 milioane de euro, din informatiile HotNews.ro. O suma similara a fost anuntata si de Paginademedia.ro

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DCS intra in martie pe segmentul de televiziune digitala prin cablu, tintind 10.000 abonati in primul an

Posted: 11 Feb 2010 04:01 AM PST

Operatorul de telecomunicatii Digital Cable Systems va lansa in martie servicii de televiziune digitala prin cablu pentru clientii rezidentiali din localitati precum Campulung Muscel, Dragasani si altele din judetele Arges si Valcea, tintind atragerea a cel putin 10.000 clienti in primul an, a anuntat joi operatorul. Pretul mediu al unui abonament lunar pentru serviciul de baza de televiziune digitala va fi de 39 de lei (inclusiv TVA), iar numarul de programe TV in format digital disponibile intr-o prima faza va fi de aproximativ 80. 

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doi dealeri germani au anuntat preturile pentru SUV-ul Dacia - Cea mai ieftina versiune costa de la circa 13.000 de euro

Posted: 11 Feb 2010 04:14 AM PST

Dacia va anunta preturile pentru SUV-ul Duster pe 2 martie la Geneva, insa dealerii din Germania au anuntat deja preturi pentru noul model. Se pleaca de la putin peste 13.000 euro si ajung la aproape 17.000 euro, insa nu s-au dat preturile variantei 4X4.  Preturile sunt disponibile atat pe mobile.de, cat si pe site-urile unor dealeri germani.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parlamentul European a respins acordul cu SUA privind accesul la datele bancare ale europenilor

Posted: 11 Feb 2010 07:54 AM PST

Parlamentul European a iritat Statele Unite ale Americii, blocand un acord care le-ar fi permis americanilor sa aiba acces la datele bancare ale cetatenilor din Uniunea Europeana, sub motivul luptei impotriva terorismului. Printr-o larga majoritate (378 de voturi "impotriva" si 196 "pentru"), europarlamentarii si-au exercitat pentru prima oara dreptul de veto asupra unui acord international, informeaza AFP.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

OTV spune ca are probleme financiare si va disponibiliza 10 angajati

Posted: 11 Feb 2010 08:04 AM PST

OTV va da afara, incepand din 15 februarie, zece angajati, televiziunea lui Dan Diaconescu confruntandu-se cu probleme financiare, afirma reprezentantului postului, Doru Iuga, citat de Mediafax.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Anul 2009 a adus cele mai multe decese in randul jurnalistilor, la nivel global

Posted: 11 Feb 2010 08:24 AM PST

Anul 2009 a fost cel mai grav din ultimul deceniu pentru profesia de jurnalist, fiind inregistrate la nivel global 110 decese ale unor ziaristi aflati pe teren, potrivit raportului anual al Institutului International al Presei (IPI), citat de Mediafax. Doar in luna noiembrie, peste 30 de jurnalisti au fost ucisi intr-un atentat din timpul campaniei electorale locale din Filipine, tara considerata ca fiind cea mai periculoasa pentru reprezentantii media.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Marius Hagger, Ringier Romania: Am vandut EvZ si Capital lui Bobby Paunescu pentru ca indrazneste sa investeasca in ziare in astfel de vremuri. Divizia online va fi dizolvata, vanzarile raman centralizate

Posted: 11 Feb 2010 08:38 AM PST

Marius Hagger, directorul general Ringier Romania, a declarat pentru HotNews.ro ca decizia grupului de a vinde Evenimentul Zilei si Capital a fost cauzata de faptul ca trebuie sa-si imbunatateasca rezultatele si sa-si concentreze investitiile. El a declarat, prin e-mail, ca divizia online va fi dizolvata, insa activitatile de vanzari si de online IT vor ramane centralizate.
UPDATE Mediafax citeaza un interviu pentru angajatii trustului Ringier, in care Marius Hagger spune, intre altele, ca "din pacate, aproape fiecare departament trebuie sa faca o reducere de posturi (...) Ne-am ajustat bugetele pentru 2010 in vederea unui an care arata chiar mai rau decat 2009."

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

RomInfoLine, un nou jucator pe piata serviciilor de informatii telefonice, porneste cu o baza de 300.000 contacte confirmate

Posted: 11 Feb 2010 08:56 AM PST

Compania RomInfoLine a lansat joi un serviciu de informatii telefonice, apelabil la 118724 pentru moment doar din retelele Romtelecom, Cosmote, Orange şi Vodafone, la un tarif de minim 0,30 euro pe apel plus 0,30 euro/minut (inclusiv TVA) si dispunand in prezent de date de contact confirmate a 300.000 de companii la nivel national. Pentru a se diferentia de servicii similare de informatii telefonice, precum cele ale InfoClick sau Romtelecom, RomInfoLine spune ca noul serviciu nu ofera doar numarul de telefon, ci si adresa unui anumit loc si posibilitatea conectarii la numarul solicitat.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Examen pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal

Posted: 11 Feb 2010 12:05 PM PST

Camera Consultantilor Fiscali din Romania organizeaza examen pentru atribuirea calitatii de consultant fiscal in  Bucuresti, in zilele de 20 - 21 martie 2010. Inscrierile se fac in perioada 15 februarie – 5 martie 2010. Pentru evitarea deplasarilor din teritoriu si a aglomeratiilor la depunerea dosarelor, inscrierea la examen se face pe site-ul www.cameraconsultantilorfiscali.ro, iar transmiterea dosarelor se face prin serviciile postale, cu confirmare de primire, pe adresa din Str. Alecu Russo nr.13-19, et.4, ap.9, sector 2, Bucuresti.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

La Bucuresti incepe Targul Imobiliar Domus Expo

Posted: 11 Feb 2010 08:43 PM PST

Prima editie a Targul Imobiliar Domus Expo Imobiliare incepe vineri la World Trade Plaza in Bucuresti. Organizatorii promit preturi promotionale pentru cele circa 7.000 de locuinte care vor fi prezentate in cadrul targului.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scurgere de informatii la Shell: o baza de date confidentiale a aparut pe internet

Posted: 11 Feb 2010 09:53 PM PST

Compania petroliera Shell a suferit o infiltratie majora in sistemul de securitate. Datele a peste 170.000 de angajati au fost facute publice pe internet. O nota atasata spune ca atacul a fost facut de un grup de angajati ingrijorati de unele practici ale Shell.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE Economia Germaniei s-a oprit din crestere. Analistii Reuters: Cresterea economica in zona euro in T4 din 2009, in scadere (0,3%)

Posted: 11 Feb 2010 10:58 PM PST

Cresterea economica in zona euro a incetinit probabil in ultimul trimestru al lui 2009 odata ce efectele masurilor de sustinere a economiei la nivel mondial au inceput sa dispara. 41 de economisti intervievati de agentia Reuters etimeaza ca PIB-ul zonei a urcat cu 0,3% in ultimele trei luni ale anului trecut. Eurostat va anunta vineri cifra oficiala.
 UPDATE: Economia Germaniei, cea mai mare a Europei, a stagnat in T4 din 2009, arata cifrele oficiale publicate vineri.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sirtaki economy sau de ce situatia economica a Greciei seamana cu un dans

Posted: 11 Feb 2010 11:08 PM PST

Situatia economica Greciei seamana izbitor de mult cu un dans sirtaki, se scrie pe blogul Trenduri economice. A inceput cu adoptarea frauduloasa a euro, cu cheltuieli usurele, imprumuturi ieftine s.a.m.d. Lucrurile mergeau, asa ca s-a simtit nevoia cresterii cheltuielilor, dar, intrucat nu aveau bani, au continuat cu imprumuturile. Este reteta clasica pentru un dezastru deoarece aceasta spirala nu face altceva decat sa accelereze nevoia de bani. Si, asa cum la sirtaki risti sa sfarsesti ametit pe jos, momentul zero al caderii Greciei a sosit fara intarziere, accelerat probabil si de evolutia crizei mondiale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Anul 2009 in constructii: Volumul lucrarilor a scazut cu 12,2% fata de 2008

Posted: 11 Feb 2010 11:50 PM PST

Anul trecut, volumul lucrarilor de constructii, ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 12,2% fata de anul 2008, a anuntat vineri Institutul national de Statistica (INS). Pe tipuri de constructii, cea mai mare scadere a volumului de lucrari, de 13,3%, s-a inregistrat la cladirile rezidentiale (locuinte).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

INS anunta vesti proaste. Economia Romaniei a scazut cu 7,2% in 2009. Inflatia a urcat la 1,68% in ianuarie

Posted: 12 Feb 2010 12:15 AM PST

Romania nu a reusit sa iasa din recesiune in ultimele 3 luni din 2009, Institutul National de Statistica publicand vineri date din care reiese ca PIB-ul s-a contractat cu 7,2% in 2009, iar inflatia lunara a urcat in ianuarie la 1,68% fata de 0,3% in decembrie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Toyota - Intre exagerari alarmiste si o criza de imagine fara precedent

Posted: 12 Feb 2010 01:15 AM PST

"Toyota face masini cu defecte!", "Dai o groaza de bani si te trezesti ca acceleraza brusc!", "Nici japonezii nu mai sunt ce erau!", spun cei care nu au la inima marca Toyota, dupa ce vad problemele cu care niponii se confrunta. "Masinile sunt sigure si problemele sunt o exceptie" "Presa a facut din tantar armasar", "E un complot contra Toyota", spun fanii marcii. Adevarul e undeva la mijloc, e clar ca sunt unele probleme de fiabilitate, dar nici nu trebuie cazut in extrema. Cum s-a ajuns aici? Cum e posibil ca imaginea unei marci care se mandrea cu faibilitatea sa sufere acum imens? Intra in articol pentru a afla care sunt cauzele situatiei din prezent

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pagina de media: Ringier a concediat 100 de oameni. Urmeaza taierea salariilor

Posted: 12 Feb 2010 01:37 AM PST

Toate zonele din Ringier au fost afectate de concedieri: 10 oameni de la Evenimentul zilei, peste 20 de la Libertatea, plus angajaţi din toate departamentele de suport, noteaza Pagina de media. Cei restructuraţi vor primi trei salarii compensatorii, iar cu angajatii care vor ramane in trust conducerea va trece la discutii privind taierea salariilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vestile proaste de la INS preseaza teoretic, leul spre depreciere. BNR priveste cu atentie spre curs

Posted: 12 Feb 2010 02:36 AM PST

Dupa cele cateva zile consecutive de apreciere usoara a leului, trendul s-ar putea inversa azi din cauza scaderii optimismului,  ca urmare a vestilor proaste privind inflatia si prelungirea recesiunii. „Leul nu a parut sa beneficieze de datele neasteptat de bune despre piata fortei de munca din SUA. Leul s-a depreciat in aceasta dimineata atingand 4,12/EUR probabil din cauza datelor dezamagitoare privind evolutia activitatii economice si a inflatiei”, spun dealerii. BNR priveste catre curs, o depreciere consistenta nefiind pe placul Bancii Centrale.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dragoste cu de-a mila nu se poate sau de ce decizia europenilor in legatura cu Grecia e doar comert

Posted: 12 Feb 2010 02:50 AM PST

Totul e comert. Nu e nici mila nici dragoste fata de Grecia, e de parere Dan Popa. La ora la care premierul grec se intalnea cu presedintele Frantei, ministrul apararii din Grecia semna contractul de achizitie a 6 fregate de la francezi. Bancile franceze au o expunere pe Grecia de zeci de miliarde de euro. Exporturile Frantei in Grecia reprezinta alte 4 miliarde de euro. Cum sa nu „iubesti” un asemenea partener?

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Renault va comercializa cu 5.000 de euro micul vehicul electric Twizy, peste un an si jumatate

Posted: 12 Feb 2010 03:10 AM PST

Renault va comercializa din a doua jumatate a lui 2011 vehiculul 100% electric Twizy cu un pret de circa 5.000 de euro, a a declarat directorul general adjunct al Renault, Odile Desforges la postul spaniol Castilla y León TV. Twizy e un fel de scuter urban de circa 400 kg greutate si cu viteza maxima de 75 km/h. Masinuta poate fi incarcata in trei ore si jumatate la o priza standard, iar autonomia e de 100 km. Masina va fi construita in Spania.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Citroen prezinta la Geneva un concept coupe diesel hibrid din seria DS

Posted: 12 Feb 2010 04:06 AM PST

Citroen prezinta la inceput de martie la Geneva conceptul DS High-Rider, un coupe compact diesel hibrid ce se inspira din alte concepte DS dar da si primele idei despre DS4, un nou model al gamei DS lansata anul trecut de producatorul francez. Conceptul are propulsie diesel-hibrida, garda la sol inaltata si trasaturi de crossover.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Oglinjoara, oglinjoara, care-i cea mai datoare tara? Topul celor mai indatorate economii dezvoltate

Posted: 12 Feb 2010 04:19 AM PST

2010. Anul in care statele se intreaba daca isi vor vedea inapoi banii imprumutati altor tari. Bancherii se uita mai atent la economiile supra-indatorate si refuza sa le mai imprumute sau, in cel mai bun caz, le dau bani foarte scumpi. Grecia a fost la limita falimentului. La
 
Japonia- datorie publica 192% din PIB
Islanda - datorii de 142% din PIB Italia- datorii de 127% din PIB
 
 
Top 3 datorii tari dezvoltate
capataiul ei au sarit Germania, Franta si BCE. Au salvat-o pe moment, dar riscurile nu au disparut. Care sunt tarile dezvoltate cele mai indatorate? Clasamentul mai jos este un exemplu, scrie Dan Popa pe blogul lui.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gazprom este gata sa extinda sistemul ucrainean de transport al gazelor

Posted: 12 Feb 2010 05:48 AM PST

Compania Gazprom nu exclude posibilitatea extinderii sistemului ucrainean de transport al gazelor naturale dupa modernizarea ei, a decarat vicepresedintele holdingului, Valeri Golubev. In acelasi timp, Gazprom nu este de parere ca acest lucru va influenta realizarea proiectelor Nord Stream si South Stream. „Una nu exclude pe cealalta”, a precizat Golubev, citat de Vzgliad.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Actionarii Spyker Cars au aprobat preluarea Saab

Posted: 12 Feb 2010 06:09 AM PST

Actionarii companiei olandeze Spyker Cars au aprobat preluarea Saab pentru 74 milioane dolari, tranzactie asupra careia GM si Spyker au cazut de acord in ultima decada din ianuarie, scrie Automotive News. Seful companiei olandeza ar vrea ca noua companie rezultata, Saab Spyker Automobiles sa fie listata la Londra si Stockholm.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primarul sectorului 2 ii cere ministrului Economiei rezilierea urgenta a contractului cu Enel

Posted: 12 Feb 2010 06:12 AM PST

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, ii cere de urgenta ministrului Economiei, Adriean Videanu, rezilierea contractului cu Enel, sustinand ca aceasta companie ar fi "total depasita de situatia din teren", dovada stand intreruperile tot mai dese la curent. Neculai Ontanu acuza si faptul ca opririle tot mai dese de curent, pe durate tot mai mari, genereaza miscarile sociale. Aproximativ 50 de persoane au iesit in strada, joi noapte, si au blocat strada Peris din cartierul Andronache din Capitala, dupa ce au ramas fara curent.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primul targ din 2010: In imobiliare se poarta recompartimentarea apartamentelor, burse la scoli private si bonusuri in mii de euro

Posted: 12 Feb 2010 06:48 AM PST

Dezvoltatorul imobiliar al proiectului Ten Blocks din bulevardul Iuliu Maniu din Bucuresti - Comnord-  a trecut la recompartimentarea unui bloc intreg ca sa isi „adapteze” oferta, programului Prima Casa si a-si vinde cat mai repede locuintele. Aceasta este doar una din solutiile prezentate de dezvoltatori la primul targ imobiliar din 2010 din Capitala, pe langa reduceri pentru prietenii care cumpara in aceeasi zi, burse de scolarizare sau alte discounturi

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Modu, cel mai usor telefon din lume, vandut exclusiv de Vodafone de la 59 euro (TVA) cu abonament pe doi ani

Posted: 12 Feb 2010 07:05 AM PST

Modu, cel mai usor telefon mobil din lume, se vinde de vineri in Bucuresti exclusiv prin Vodafone la un pret de 59 euro (TVA inclus) impreuna cu abonament pe doi ani, a anuntat operatorul de telefonie mobila. Fara contract, telefonul costa 129 euro (TVA inclus). Telefonul, ale carui functii de baza sunt cele de voce si music player, poate fi inserat in diverse carcase si utilizat ca video player, aparat foto sau pedometru.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANAF si omologul sau maghiar vor cauta evazionisti comuni. Cooperam pe segmentul recuperarii creantelor Statului, spune seful ANAF

Posted: 12 Feb 2010 08:06 AM PST

Agentia Nationala de Administrare Fiscala si institutia similara maghiara vor coopera „fiscal”  in cazul contribuabililor asupra carora exista suspiciuni legate de comportamentul financiar fata de Stat, a declarat pentru HotNews.ro presedintele ANAF, Sorin Blejnar. Asemenea Acorduri nu sunt o noutate- anul trecut SUA si Elvetia au pus in practica un document similar, prin care evazionistii americani care isi pastrau banii in bancile elvetiene erau „turnati” la IRS (Fiscul american).

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Analiza WBS - Indicii BVB au inchis nehotarat saptamana

Posted: 12 Feb 2010 11:29 AM PST

Indicii Bursei de Valori București au incheiat saptamana cu evoluții nehotarate, creșterile din debutul zilei fiind urmate de scaderi pana sub valorile de inchidere de ieri in jurul amiezii; revenirea ulterioara lenta la un nivel pozitiv a fost urmata in ultima ora a sesiunii de tranzacționare de o apreciere rapida dupa publicarea datelor despre vanzarile retail din SUA. Indicele BET-FI a avut cea mai volatila evoluție, osciland intre -0.54% și +2.02% pentru a termina ziua in creștere cu 1.70%.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Jurnalul bursier al WBS - Bursele europene au incheiat saptamana in scadere usoara

Posted: 12 Feb 2010 01:07 PM PST

Piețele europene au incheiat saptamana in scadere ușoara, raportarile financiare pozitive ale companiilor fiind umbrite de știrile macroeconomice negative din zona euro, de incertitudinile legate de evoluția finanțelor Greciei și de creșterea de catre China a rezervelor bancare obligatorii cu 0.5% incepand de pe 25 februarie. Produsul intern brut cumulat al țarilor din zona euro a inregistrat o creștere modesta in al patrulea trimestru al anului, avansand cu doar 0.1% fața de așteptarile de 0.4% ale analiștilor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wall-Street inchide indecis. Dow Jones si SP 500 inregistreaza scaderi

Posted: 12 Feb 2010 02:30 PM PST

Bursa americana a inchis predominant pe minus sedinta de tranzactionare de vineri pe fondul informatiilor privind limitarea nivelului de risc asumat de institutiile bancare din China si al problemelor financiare din zona euro care au starnit ingrijorarea investitorilor cu privire la redresarea economica globala, informeaza Reuters.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

In ianuarie, piata auto a intrat in colaps inmatricularile de autoturisme noi au scazut cu 84.5%

Posted: 13 Feb 2010 12:15 AM PST

Conform statisticilor Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in luna ianuarie au fost inmatriculate 2134 masini noi, in scadere cu 84.5% (!!!) comparativ cu luna ianuarie a anului trecut si cu 93% fata de ianuarie 2008. Pe locul intai din punctul de vedere al inmatricularilor a fost Volkswagen cu 443 masini noi inmatriculate (20.7% din piata), pe locul doi este Ford cu 259 de masini si 12.1% din piata, in timp ce Dacia ajunge pe locul trei cu 201 masini inmatriculate si 9.4% din piata, scrie Cristian Orgonas.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O harababura financiara la nivel mondial

Posted: 13 Feb 2010 12:30 AM PST

UE decide sa imprumute FMI (in 2009) cu pana la 100 miliarde de dolari, ca sa aiba de unde da credite. FMI anunta, la randul ei, ca e gata sa imprumute, din imprumutul UE. Romania ia banii de la FMI, via UE. Tarile se imprumuta si ele, intre ele. Finlanda, Suedia, Norvegia si Danemarca dau Islandei, doua miliarde de dolari. Nu vor sa auda de FMI, aceasta Casa de Ajutor Reciproc mondiala, scrie Dan Popa pe blogul sau, vorbind despre harababura financiara globala.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

De unde se imprumuta Romania pe cand nu exista FMI? Despre cum am fost si noi grecii Europei

Posted: 13 Feb 2010 02:01 AM PST

Romania s-a aflat in situatia de a fi monitorizata de alte tari si de a i se cere reforme economice radicale inca dinaintea infiintarii FMI. Eram pentru Europa cam ceea ce este astazi Grecia. „Consiliul Societatii Natiunilor va organiza o colaborare tehnica consultativa cu guvernul roman in vederea stabilirii unui program de restaurare economica si financiara”. Asa suna articolul al doilea din Acordul semnat in 1933 la Geneva, prin care era monitorizat fiecare pas facut de autoritatile fiscale romanesti, scrie Dan Popa pe blogul lui.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Actionarii Spyker Cars au aprobat preluarea Saab - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:20 AM PST

Revista presei : Actionarii companiei olandeze Spyker Cars au aprobat preluarea Saab pentru 74 milioane dolari, tranzactie asupra careia GM si Spyker au cazut de acord in ultima decada din ianuarie, scrie Automotive News. Seful companiei olandeza ar vrea ca noua companie rezultata, Saab Spyker Automobiles sa fie listata la Londra si Stockholm. ...

Wall-Street inchide indecis. Dow Jones si SP 500 inregistreaza scaderi - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:20 AM PST

Revista presei : Bursa americana a inchis predominant pe minus sedinta de tranzactionare de vineri pe fondul informatiilor privind limitarea nivelului de risc asumat de institutiile bancare din China si al problemelor financiare din zona euro care au starnit ingrijorarea investitorilor cu privire la redresarea economica globala, informeaza Reuters. ...

Microcredite pentru şomerii din UE - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:20 AM PST

Revista presei : PROGRAM. Uniunea Europeană va lansa în 2010 un program de susţinere a şomerilor prin microcredite destinate înfiinţării unor mici întreprinderi, potrivit unui proiect aprobat de Parlamentul European. ...

Autostrada Bucureşti - Ploieşti, gata pe jumătate - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : INFRASTRUCTURĂ. Lucrările la autostrada Bucureşti - Ploieşti sunt realizate în proporţie de 50%, a declarat, ieri, la Ploieşti, premierul Emil Boc. ...

Peste 4.000 de locuinţe, scoase la vânzare cu preţuri sub 60.000 de euro - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : OFERTĂ. Peste 4.000 de locuinţe cu preţuri sub 60.000 de euro au fost scoase la vânzare în România în primele zece zile ale lunii februarie, cele mai multe în Bucureşti, peste 950, şi în judeţul Braşov, aproape 350 de imobile, potrivit unui studiu al site-ului imobiliar MagazinulDeCase.ro. ...

România va rămâne în recesiune - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : ECONOMIE. Scăderea produsului intern brut în ultimul trimestru din 2009 a contrazis aşteptările. Astfel, ne putem lua gândul de la o revenire în acest an. ...

Raportul de evaluare a acordului cu România, discutat de board-ul FMI pe 19 februarie - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : ...

Ce pun bogaţii în coşul zilei - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : Află cum este să trăieşti cu milionul de euro în buzunar. Pentru ei, luxul este la ordinea zilei. Despre stilul lor de viaţă: „Microbul care-ţi intră-n sânge". Milionarii din „Top 300" nu sunt făcuţi după un prototip. Cu to ţii au nişte milioane în bancă dar nu prea au cash în buzunar, iar criza, spun ei, a fost inamicul lor numărul unu. Cât cheltuieşte până la urmă un milionar? Au redus din costurile personale, odată cu recesiunea? Unii recunosc că nu se pot abţine de la plăcerile de zi cu zi, „suntem şi noi oameni" - spun ei. Alţii însă se jură că duc o viaţă de om obişnuit, fără niciun fel de excese. Copos, spre exemplu, mănâncă cereale dimineaţa. Spune că îi place să investească, iar nu să cheltuiască. ...

Mall-ul Grand Arena a rămas cu şase chiriaşi la etaj - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : ...

Audiobook-urile cu cele mai mari tiraje din România în 2009 - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : Tirajul normal al unui audiobook este de 1.000 de exemplare, însă pentru a acoperi cererea de pe piaţă s-au editat mai multe tiraje. Un exemplu este cartea lui Mircea Cărtărescu, în lectura lui Adrian Pintea, editată de Humanitas (30 lei). ...

România a avut în trimestrul IV o scădere a PIB de trei ori mai abruptă decât UE - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : ...

«S-a dus vremea tunurilor în imobiliare» - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : După ce a vândut 80% din Vitan Residences, fondul de investiţii Romanian Property Fund (RPF) va lansa pe piaţă două proiecte rezidenţiale. Cum se explică acest entuziasm, dacă ţinem seama de faptul că preţurile apartamentelor noi au scăzut cu circa 28% în ultimele 12 luni? ...

Anul executărilor silite: Apartament cu 3 camere în Berceni la 52.0000 de euro! - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : ...

Cazinourile au pierdut 400 mil. euro la ruleta crizei - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:21 AM PST

Revista presei : Piaţa locală a cazinourilor resimte din plin criza economică. Suma totală rulată a scăzut de la 1,2 miliarde de euro, în 2008, la circa 700-800 de milioane de euro, la finele anului trecut. ...

România a avut în decembrie cea mai puternică creştere din UE a producţiei industriale - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:22 AM PST

Revista presei : ...

Patronatele: Plafon pentru 'Prima Casă' de un miliard euro şi construcţia de locuinţe sociale - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:22 AM PST

Revista presei : ...

ANAF a aprobat 413 cereri de amânare la plată a datoriilor firmelor către stat - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:22 AM PST

Revista presei : ...

Boc: Autostrada Bucureşti-Ploieşti este realizată în proporţie de 50% - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:22 AM PST

Revista presei : ...

FMI sugerează băncilor centrale majorarea ţintelor de inflaţie la 4% - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:22 AM PST

Revista presei : ...

Boc cere Eximbank să taie salariul conducerii la 1.000 euro - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:22 AM PST

Revista presei : ...

Dragos Stanca F5 Bugetele alocate printului sau injumatatit in 2009 iar in acest an vor mai scadea cu inca 30 - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 11:23 AM PST

Revista presei : Sumele alocate publicitatii pe print vor scadea in acest an cu circa 30 fata de 2009 dupa ce anul trecut sau prabusit la jumatate a declarat in exclusivitate pentru BaniiNostri.ro Dragos Stanca Managing Director F5. ...

Jean-Claude Trichet, cavalerul pe cal alb al Europeic - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:24 PM PST

Revista presei : Fie ca ii place sau nu, Jean-Claude Trichet nu este doar presedintele Bancii Centrale Europene, ci, intr-un fel, presedintele celor 16 tari care folosesc moneda euro. In mod oficial, Uniunea Europeana are un presedinte ales, in persoana lui Herman Van Rompuy, iar banca centrala ar trebui doar sa mentina inflatia in limitele agreate. In plus, banca nu are aproape nici o modalitate pentru a ajuta o tara cu probleme, cum ar fi Grecia. Insa, pe masura ce investitorii incep sa fuga din zona e ...

INS: Benzina, cafeaua si tigarile vor influenta mai mult inflatia anul acesta - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:24 PM PST

Revista presei : Preturile la combustibili, tutun si tigari, ulei, si la restaurante si cafenele vor influenta mai mult calculul inflatiei in acest an, fata de 2009. In schimb, energia electrica si termica, telecomunicatiile si legumele vor avea o pondere mai redusa in indicele preturilor de consum, potrivit INS, informeaza Ziarul Financiar. Incepand din luna ianuarie 2 ...

Presa internationala - Grecia creste presiunea in UE - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:24 PM PST

Revista presei : Grecia a lansat vineri un puternic si agresiv atac la adresa partenerilor sai din Uniunea Europeana, acuzandu-i pe acestia de crearea unei "psihologii a colapsului iminent", la o zi dupa ce au solicitat sprijin pentru guvernul grec lovit de criza. George Papandreou, primul ministru grec, a declarat ca, in primul test important pentru zona euro, Grecia a devenit un "animal de laborator in lupta dintre Europa si pietele financiare", informeaza Fina ...

In ianuarie, Fiscul avea 2.428 deconturi intarziate la rambursarea TVA catre firme - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:24 PM PST

Revista presei : Valoarea deconturile intarziate la rambursarea taxei pe valoarea adaugata (TVA) catre firme scazuse in ianuarie cu 1,8% fata de decembrie, la 1,58 miliarde lei (382 milioane euro), iar numarul acestora se diminuase cu 739, la 2.428. In decembrie, erau inregistrate 3.167 de deconturi intarziate, in valoare de 1,918 miliarde lei, potrivit datelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Din acestea, 792, in valoare de 266 milioane lei, aveau pana la 30 de zile de intarziere, iar 64 ...

Boc: Nu poti face agricultura performanta fara subventii - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:25 PM PST

Revista presei : Premierul Emil Boc a anuntat sambata ca Guvernul pregateste un nou plan de sprijinire financiara a agricultorilor in conditiile in care perioada de tranzitie prevazuta in acordul cu Uniunea Europeana a expirat, iar agricultorii romani nu mai pot primi subventii directe. "E un anunt in premiera. Avem in pregatire un plan de ajutorare a fermierilor prin sprijin acordat la motorina(...) il vom face cunoscut in perioada urmatoare", a anuntat premierul sambata la Radio Romania Antena Satelor. E ...

Statul va rambursa TVA-ul pescarilor care acceseaza fonduri europene - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:25 PM PST

Revista presei : Pentru a incuraja cheltuirea fondurilor europene pentru pescuit, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va rambursa din bugetul de stat taxa pe valoarea adaugata pentru beneficiarii care au TVA nerecuperabila (nedeductibila). "Prin FEADR, rambursarea taxei pe valoarea adaugata nu este considerata o cheltuiala eligibila, astfel decontarea acestor sume va fi facuta din bugetul de stat", au anuntat oficialii APDRP. Decizia vine la scurt timp dupa ce ministrul Agricultu ...

România promite să redevină seducătoare în ochii investitorilor - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:31 PM PST

Revista presei : Anul trecut, România raporta investiţii străine directe cu circa 60% mai mici decât în 2008. Din fericire, 2010 începe pe un ton optimist: The Economist prevede o creştere cu 40%, iar un studiu global ne aşază pe poziţia a 16-a în topul destinaţiilor investitorilor. ...

Fostul director al Fondului Proprietatea: „Şi eu am revolta mea. În SUA aş fi câştigat milioane” - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:32 PM PST

Revista presei : ...

Boc acuză Guvernul PSD că în 2004 nu a negociat cu UE o perioadă mai lungă pentru subvenţii agricole - Revista Presei

Posted: 13 Feb 2010 03:32 PM PST

Revista presei : ...

Niciun comentariu: