Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Teroare la Pitesti: Cainii de la Smeura ar putea fi eliberati!

Posted: 06 Feb 2010 08:41 AM PST

adapostcainicampulung06 Anunt socant facut in cadrul sedintei Colegiului Prefectural de catre Ionel Visinescu, Directorul Directiei Sanitar Veterinare Arges, care a precizat ca maidanezii de la Biobaza de la Smeura ar putea fi eliberati, deoarece Asociatia "Ute Langenkamp: Iubiti Maidanezii", nu mai are bani sa ca sa hraneasca cei aproximativ 3700 de caini fara stapani pe care ii gazduieste. "Am fost la Biobaza si cainii de acolo nu mai au mancare. Cainilor li se da sa manance mate fierte luate de pe la diverse abatoare! Exista, asadar, pericolul ca acesti caini sa fie pusi in libertate! Sunt peste 3000 de caini acolo, va dati seama ce ar fi!", a declarat Visinescu. Seful D.S.V. a readus in discutie inceperea de urgenta a unui program care sa vizeze profilaxia aparitiei de noi caini fara stapan. De altfel, D.S.V. Arges alaturi de Colegiul Medicilor Veterinari, va incepe un program de castrare a tuturor cainilor care sunt tinuti in gospodariile argesenilor, pentru a limita pericolul abandonarii puilor de caini.

Se ia curentul!

Posted: 08 Feb 2010 01:59 PM PST

bec Miercuri, 10 februarie, Cez Distributie va intrerupe curentul electric in Pitesti, cartier Trivale, blocurile 1A, 1B, 1C, 1D, 2, 3, 4 (orele 9-12), blocurile 16, 34, 35, 38, 39 (orele 12-16), cartier Banat, bloc A4 (orele 10-15), si cartier Craiovei, bloc 30 (orele 10-15). In aceste zone se executa lucrari programate in retele electrice.

"Dan Barbilian" nu se va mai desfiinta

Posted: 08 Feb 2010 02:02 PM PST

eleviLiceul "Dan Barbilian" din Campulung nu va mai intra in lichidare la inceputul anului scolar viitor, asa cum se prevedea in proiectul planului de scolarizare pentru anul scolar 2010-2011 aprobat de Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Arges. Potrivit inspectorului scolar general Gabriel Bratu, proiectul planului de scolarizare prevedea, intre altele, 215 clase a IX-a la nivelul judetului Arges, cu 25 mai putine fata de anul scolar in curs, iar Liceul Teoretic „Dan Barbilian" din Campulung Muscel nu a mai primit cifra de scolarizare pentru anul de invatamant 2010-2011, ceea ce inseamna ca va intra in lichidare. Inspectorul scolar general a decis insa, la presiunea administratiei locale, a cadrelor didactice si a parintilor ca, de la anul, patru clase cu profil teoretic sa fi incluse la Dan Barbilian, insa aceste clase vor fi luate, in compensatie, de la Colegiul "Carol I" si de la Colegiul "Dinicu Golescu". "In proiectul depus la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, am ales, daca vreti, o cale de mijloc. Am introdus patru clase teoretice, pe care le-am, luat insa de la "Dinicu Golescu" si de la "Carol I". Va spun insa ca nu se vor integra in costul per elev. Nu este cea mai fericita situatie, dar astfel de licee se vor desfiinta singure din lipsa de elevi. Iar argumentele celor de acolo sunt chiar prostii. Trebuie sa intelegem ca nu putem avea pentru fiecare in parte liceu langa casa. In Campulung exista cea mai mare concentrare de licee teoretice din Arges. S-a incercat blocarea masurii cu argumente care n-au legatura cu managementul. Avem posibilitarea de a avea un corp scolar de elita sau nu. Avem conditionari clare de la Minister. Campulungul nu mai poate absorbi 20 clase teoretice. Nu este in regula ce am facut, dar, pana la urma, am incercat si sa evit un confict cu administratia locala si conflict social", a precizat Gabriel Bratu.

Cod galben de ninsori, ploi, vant si polei

Posted: 09 Feb 2010 07:15 AM PST

cod Meteorologii au emis atentionarea pentru 24 de judete si Bucuresti, printre care si Argesul, pentru ninsori, ploi, vant si polei. Incepand din dupa-amiaza zilei de 10 februarie ora 15 si pana in seara zilei de 11 februarie ora 20 vor fi precipitatii insemnate cantitativ care local vor depasi 20 l/mp. Precipitatiile vor fi la inceput mai ales sub forma de ninsoare, iar în cursul noptii si al zilei de joi se vor transforma in lapovita si ploaie indeosebi la campie si deal. Local se va produce polei. Vantul se va intensifica treptat in regiunile sud-vestice, sudice si estice, dar mai ales la munte unde la rafala se pot depasi 90-100 km/h.

Alta avarie, alta noapte in frig!

Posted: 09 Feb 2010 08:44 AM PST

avariecaldura O avarie la conducata magistrala, produsa in urma cu cateva ore, pe strada Campineanu, a oprit din nou caldura in Pitesti. Aproximativ 80 % din pitestenii racordati la sistemul centralizat au ramas fara caldura. Singurii care nu au probleme la noapte sunt cei racordati la centralele de cartier din Gavana, Trivale si Prundu. Echipele de interventie incearca sa intervina, insa nu se poate spune cand vor fi refurnizate caldura si apa cald. Mai mult, este de preferinta sa evitati zona, din cauza aburilor care impiedica vizibilitatea soferilor.

Au ieşit în stradă fiindcă au fost lăsaţi fără curent electric două zile

Posted: 10 Feb 2010 05:22 AM PST

Locuitorii din Prundu Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, sunt convinşi că li se testează capacitatea de rezistenţă la frig şi întuneric, fără acceptul lor. După două zile de supravieţuire, nervii lor au cedat şi au ieşit în stradă, revoltaţi.

Băieţel salvat de un elicopter

Posted: 10 Feb 2010 11:18 AM PST

Un băieţel dintr-un sat buzoian asediat de zăpadă a fost salvat, miercuri, cu elicopterul. Micuţul, care a făcut o criză de apendicită, trebuia operat de urgenţă, iar ambulanţa nu putea ajunge la el. 

Caldura? Poate la noapte!

Posted: 10 Feb 2010 11:30 AM PST

lucrari_avariePitestenii au mari sanse ca si in aceasta noapte sa doarma pe frig, chiar daca afara este viscol, asta desi primarul Tudor Pendiuc sustinea, la miezul zilei, ca ar fi sanse ca sistemul sa fie repornit inspre dimineata. Pentru a doua noapte, aproximativ 22.000 de apartamente din cele 42.000 cate sunt in Pitesti, nu vor avea apa calda si caldura, in urma avariei aparute marti dupa-amiaza. Actiunea este ingreunata de faptul ca in locul unde a aparut avaria este o zona in care se acumuleaza apa din mai multe zone din oras, fiind colectate acolo si pierderile de pe retelele de apa rece sau canalizare, intrucat acesta este cel mai de jos punct din reteaua subterana a Pitestiului. Astfel, apa stransa a trebuit sa fie evacuata, cei de la termoficare cerand sprijinul Apa Canal, ISU si Petrom pentru a folosi pompe speciale. Practic, din aceasta cauza, avaria este cea mai serioasa din cele de pana acum din istoria termoficarii pitestene.

Mai mult apa care este degajata de la Termoficare pe retea are 80 de grade, la 40 de grade este deja afectata integritatea conductelor de canalizare - daca tasneste pe strada apa fierbinte trebuie sa se scurga pe undeva - si s-ar putea sa ne trezim ca se surpa canalizarea cu strazi cu tot!

Doar nu credeti ca multiplele avarii din aceasta iarna sunt o intamplare... Unde s-au dus banii investiti in reabilitarea conductelor?

Si conductele vechi se verifica de fisuri. Traim in 2010 si exista echipamente de verificare a tevilor cu ultrasunete ca la echograf - cei de la termoficare in mod sigur nu au auzit de asa ceva.

Intrebarea este cine raspunde pentru faptul ca zeci de mii de familii, foarte multe cu copiii mici, ingheata in case, cand afara este Cod Galben si viscol?

Cum cine?

Iarna! A naibii iarna!

Ce medicamente cumpără românii

Posted: 10 Feb 2010 11:42 AM PST

Românii au dat, în 2009, peste 2 miliarde de euro pe medicamente. Şi vorbim de preţuri la distribuitor, fără taxe şi adaosul farmaciilor. Deşi consumul a scăzut, noi am plătit mai mult, arată autorii unui studiu care ne avertizează că avem probleme cu asigurarea medicamentelor.

Premierul Emil Boc, despre noua lege a pensiilor

Posted: 10 Feb 2010 12:36 PM PST

Noua lege a pensiilor ar putea intra în vigoare cel mai devreme anul viitor. Executivul a aprobat miercuri proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, care prevede recalcularea acestora în funcţie de principiul contributivităţii. Dacă Parlamentul va aproba legea, prin recalcularea pensiilor se va face o economie de până la 800 de milioane de euro.În timp ce opoziţia contestă vehement proiectul propus de govern, sindicatele sunt şi ele nemulţumite pentru că executivul nu le-a acceptat amendamentele privind vârsta de pensionare.Despre noua lege a pensiilor discută Luca Niculescu cu invitatul său la "Tema Zilei", primul ministru al României, Emil Boc.  

Iarna in Arges: trenuri blocate, anulate si trafic rutier greu.

Posted: 10 Feb 2010 12:44 PM PST

tren-zapada1 Pitesti. 10 februarie. 2010.
Dupa o scurta perioada linistita, vremea rea recupereaza teren. A intrat in vigoare atentionarea de lapovita, ploi si ninsoare valabila pentru jumatatea de sud a tarii. Trei drumuri judetene si unul comunal sunt blocate in sudul judetului Arges, din cauza ninsorii viscolite cazute miercuri seara, informeaza un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Arges.
Acestea sunt:
-DJ 508 Teiu-Ratesti,
-DJ 679A Popesti-Palaga-Caldararu-Raca,
-DJ 679 Barla - Lunca Corbului si drumul comunal Caldararu - Barla.
De asemenea, pe drumul national DN 65A ninge viscolit, iar carosabilul este acoperit cu polei, traficul desfasurandu-se greu in zonele Albota si Lunca Corbului.
Potrivit IPJ Arges, vantul prezinta intensificari si pe autostrada Bucuresti - Pitesti (A1), mai puternice in judetele Dambovita si Giurgiu decat pe portiunea din Arges, insa nu se pune problema instituirii de restrictii de circulatie. Pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti se impune ca autovehiculele sa circule cu viteza redusa deoarece se intalnesc portiuni de carosabil pe care s-a format polei si altele pe care vantul a adus zapada de pe camp.
Potrivit Sectiei Regionale de Politie Transporturi Craiova, trenul accelerat 1896 care circula pe relatia Craiova – Bucuresti, a ramas inzapezit intre statiile Falfani si Costesti, in judetul Arges. Tot astazi au mai fost anult si trenurile accelerat 1795 si 1798, de pe ruta Bucuresti - Pitesti - Piatra Olt si retur. Acestea vor fi anulate si maine, 11 februarie. CFR le recomanda pasagerilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre eventualele modificari survenite in circulatia trenurilor de calatori in statiile si agentiile CFR sau la numarul de telefon 021/9521.

Armata sare in ajutorul a 12 oameni izolati in Teiu

Posted: 11 Feb 2010 12:53 AM PST

mm Autorităţile au cerut ajutorul Armatei pentru a ajuta 12 persoane rămase blocate în localitatea Teiu, după ce Echipajul Jandarmeriei care a încercat să îi salveze a rămas şi el înzăpezit. La această oră mai multe TAB-uri ale armatei se strâng pentru a se deplasa în zonă. Cei 12 oameni, printre care şi un copil şi mai multe femei au rămas de miercuri blocaţi în zăpadă.Autorităţile le-au dus combustibil, mancare şi pături.

Vine caldura!

Posted: 11 Feb 2010 08:07 AM PST

avariecaldura Aurelian Nita, directorul Serviciul Public de Termoficare, a anuntat ca in aceasta seara ar trebui reluata furnizarea agentului termic in toate cartierele din Pitesti. Va reamintim ca 22.000 de apartamente, din totalul de 42.000, au ramas fara caldura si apa calda in urma unei avarii la magistrala, timp de doua zile. In noaptea de miercuri spre joi, in Pitesti nu numai ca a nins, dar viscolul a batut cu putere, facand ca temperatura aerului sa scada simtitor.

Aeronava prezidentiala a ramas inzapezita la Strasbourg

Posted: 11 Feb 2010 11:30 PM PST

Vremea nefavorabila din Strasbourg a facut ca aeronava care l-a transportat pe presedintele Traian Basescu sa fie blocata la sol minute bune. Traian Basescu a aterizat joi seara pe aeroportul interntional Henri Coanda cu o intarziere de aproape doua... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ofiter anti-drog sau pro-drog...

Posted: 12 Feb 2010 01:23 AM PST

Seara trecută, un comisar de la Serviciul Anti-Drog din Capitală a fost arestat, pentru 29 de zile, de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Procurorii DIICOT îl acuza că ar fi furnizat informaţii traficanţilor de droguri. Potrivit unor surse judiciare, comisarul vindea informaţii unor clanuri interlope care se ocupau cu traficul de droguri. Printre acestea, clanul Spoitoru din Capitala care ar fi primit detalii complete despre descinderile ofiţerilor anti-drog. Anchetatorii susţin că, în schimbul informaţiilor, era recompensat cu bani şi bunuri de membrii grupărilor interlope. Decizia de arestare poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

Protest pentru pană de curent

Posted: 12 Feb 2010 02:11 AM PST

Aproximativ 50 de persoane au protestat seara trecută în cartierul Andronache, după ce au rămas fără curent electric. Nemulţumiţii au blocat strada Periş din Capitală, relatează Mediafax.Echipajele Jandarmeriei Bucureşti şi Poliţiei Rutiere au intervenit pentru a restabili ordinea. Protestatarii blocaseră traseul a 6 autobuze ale liniei 682. Motivul invocat de ei : defecţiunea care le-a lăsat strada în întuneric. La faţa locului a mai fost prezent şi un echipaj al Renel pentru a remedia defecţiunea. Protestul s-a încheiat fără incidente. Un echipaj de jandarmerie a rămas în zonă pentru a monitoriza situația.Foto: Agerpres

Neculai Onţanu îi cere ministrului Economiei să rezilieze contractul cu ENEL

Posted: 12 Feb 2010 02:43 AM PST

Primarul sectorului 2, Neculai Onţanu, îi cere ministrului Economiei, Adriean Videanu, rezilierea de urgenţă a contractului cu ENEL.
Citește mai departe...


Populaţia României a scăzut în decembrie cu circa 8.000 de persoane

Posted: 12 Feb 2010 02:51 AM PST

Populaţia României a scăzut în decembrie, în condiţiile în care numărul naşterilor a fost mai mic decât cel al deceselor cu 7.
Citește mai departe...


Udrea vrea să facă 25.000 de case la ţară, pentru medici, profesori şi preoţi

Posted: 12 Feb 2010 02:53 AM PST

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să construiască circa 25.000 de locuinţe în mai multe comune din ţară pentru profesori, medici, preoţi, ingineri şi specialişti.
Citește mai departe...


Cod galben de precipitatii si viscol in 27 de judete

Posted: 12 Feb 2010 03:05 AM PST

Vremea rea nu ne da pace! Meteorologii au emis o noua atentionare cod galben de precipitatii si viscol, care vizeaza 25 de judete din sudul, centrul si nordul tarii. Administratia Nationala (ANM) a anuntat ca incepand de vineri noapte si pana in 13... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un tânăr a fost împuşcat în picior de ajutorul şefului de post din Milcov

Posted: 12 Feb 2010 03:06 AM PST

Un tânăr de 27 de ani, din comuna Milcov, a ajuns de urgenţă la spital, joi seară, după ce ajutorul şefului de post din localitate l-a împuşcat în picior. Incidentul s-a întâmplat chiar la Postul de Poliţie din comună.
Citește mai departe...

O zi de concediu la stat costă 200 de lei

Posted: 12 Feb 2010 03:24 AM PST

Încă o dată se dovedeşte că statul este cel mai bun patron din România. Astfel, un buggetar poate primi pentru o zi de concediu şi 200 de lei.
Citește mai departe...


Brânzeturi vândute la uşa WC-ului, în Obor. VIDEO

Posted: 12 Feb 2010 04:17 AM PST

Pe jos, lângă toaletă. Aşa vând ţăranii brânza în hala Obor din Capitală, încă de duminică. Atunci, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară a închis spaţiul în care se comercializează lactatele, pentru igienizare.
Citește mai departe...


Ministerul Muncii a investit inutil 40.000 de lei în calculatoarele din cabinetele de Expertiză Medicală din Mureş

Posted: 12 Feb 2010 04:48 AM PST

Ministerul Muncii a plătit 40.000 de lei pentru şase calculatore şi şase imprimante în judeţul Mureş. Este vorba de o investiţie din 2008 pentru dotarea tuturor cabinetelor de Expertiză Medicală din ţară, care ar fi trebuit să funcţioneze într-un sistem unitar.
Citește mai departe...

Cristian Cioacă vrea să înregistreze numele Elodiei la OSIM

Posted: 12 Feb 2010 05:00 AM PST

Dacă cererea va fi acceptată, nimeni nu va mai putea folosi numele Elodia nici în radio, nici în televiziune şi nici ca denumire a unui produs comercial.
Citește mai departe...


Sa vezi si sa nu crezi! Garsoniera in Bucuresti, cu doar 15.000 de euro

Posted: 12 Feb 2010 05:02 AM PST

stirileprotv.roMai multe garsoniere din diverse zone ale Capitalei sunt scoase la vanzare la preturi de la 11.000 de euro spre 25.000 de euro, potrivit portalului MagazinulDeCase.ro.

RADET: Nu vor fi facturi mai mari la căldură pentru că s-au automatizat punctele termice

Posted: 12 Feb 2010 05:12 AM PST

Facturile de energie ale românilor vor creşte proporţional cu consumul fiecăruia dintre noi. Potrivit directorului RADET, Mihai Becheanu, foarte multe puncte termice au fost automatizate, iar acest lucru îi va permite locatarului să plătească exact cât consumă, şi nu să suporte
Citește mai departe...


BNS pregăteşte proteste în martie şi anunţă că pensia medie va fi depăşită de salariul minim în 2013

Posted: 12 Feb 2010 05:25 AM PST

Valoarea pensiei medii va ajunge în 2013 la 954 lei, iar salariul minim pe economie la 1.001 lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), care stau la baza fundamentării legii pensiilor, susţine preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS) Dumitru Costin.
Citește mai departe...


Efectele ploilor si ninsorilor: balti in case

Posted: 12 Feb 2010 05:27 AM PST

stirileprotv.roDupa ce s-au luptat cu viscolul si ninsorile dezlantuite, zeci de oameni din Braila s-au trezit acum cu un alt necaz: zapada s-a topit, a si plouat cu galeata, iar casele li s-au inundat.

Vesti proaste. Facturi uriase la intretinere pe ianuarie

Posted: 12 Feb 2010 05:49 AM PST

stirileprotv.roFacturile la intretinere vor fi mai mari cu cel putin 20% in luna ianuarie, fata de luna decembrie a anului trecut, din cauza gerului si a cresterii pretului la gigacalorie, a declarat presedintele Federatei Asociatiilor de Proprietari, Radu Opaina.

Un cartier timişorean, la un pas de a sări în aer!

Posted: 12 Feb 2010 06:03 AM PST

Panică, vineri dimineata, la Timişoara! Un întreg cartier a fost la un pas să sară în aer după ce o ţeavă de gaz s-a fisurat. Speriaţi de mirosul înţepator care le-a ajuns în case, oamenii au alertat autorităţile. Zona a fost izolată, iar echipele companiei de gaz au oprit alimentarea, pentru a evita o explozie. 

Primăria sectorului 3 va cheltui 13.300 de euro pentru un loc de parcare

Posted: 12 Feb 2010 06:04 AM PST

Primăria sectorului 3 va plăti 19,4 milioane de lei (circa 4,73 milioane de euro) firmei SC. Delta ACM 93 SRL pentru construirea a 356 de locuri de parcare, care vor fi amplasate în trei locuri din sector, potrivit unui anunţ de atribuire postat pe site-ul guvernamental de licitaţii
Citește mai departe...


CFR anulează mai multe trenuri în ziua de 13 februarie. VEZI LISTA

Posted: 12 Feb 2010 06:25 AM PST

Pentru adaptarea capacităţii de transport la volumul de călători din acest sfârşit de săptămână, CFR Călători a decis să anuleze peste 20 de trenuri.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

CFR anulează mai multe trenuri în ziua de 13 februarie. VEZI LISTA

Posted: 12 Feb 2010 06:25 AM PST

Pentru adaptarea capacităţii de transport la volumul de călători din acest sfârşit de săptămână, CFR Călători a decis să anuleze peste 20 de trenuri.
Citește mai departe...


BNS critică noua lege a pensiilor

Posted: 12 Feb 2010 06:32 AM PST

Proiectul legii unitare a pensiilor nu face o reformă reală a sistemului, ci doar o cosmetizare, întrucât lasă nerezolvate actualele probleme. Este punctul de vedere al Blocului Naţional Sindical. Liderul BNS, Dumitru Costin, consideră că Executivul nu a ţinut cont nici de realităţile pieţei muncii şi nici de nivelul de trai al pensionarilor. Peste 10 ani, spune el, sistemul public de pensii riscă să aibă probleme similare celor de acum. Proiectul de lege aprobat de Executiv se bazează pe calcule greşite, sustine Dumitru Costin şi pe prognoze pe termen scurt. El a declarat că va cere o audiere în cele două camere ale Parlamentului şi că va solicita discuţii cu reprezentanţii FMI, Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene pentru a prezenta concluziile sindicaliştilor, dar şi propunerile lor de modificare a proiectului legii sistemului unitar de pensii publice.  

Un avion care trebuia să aterizeze la Bacău a fost deviat din cauza ceţii

Posted: 12 Feb 2010 06:36 AM PST

Un avion care decolase de la Roma şi urma să aterizeze pe aeroportul din Bacău a fost deviat din cauza ceţii. Aeronava a aterizat la Bucureşti.
Citește mai departe...


Ford investeste în perfecţionarea angajaţilor

Posted: 12 Feb 2010 06:40 AM PST

Ford va cheltui pentru perfecţionarea fiecărui salariat al companiei din România mai mult decât a costat fabrica de la Craiova. 185 de milioane de euro sunt alocate pentru cursuri de formare profesională, de care vor beneficia toţi cei 3600 de angajaţi. Conform unui calcul simplu, pentru fiecare om se vor cheltui pentru pregătire peste 51de mii de euro. Reprezentanţii companiei susţin că este nevoie de pregătirea personalului pentru a putea fi atinse standardele de producţie. Angajaţii vor participa la cursuri de siguranţă, limbi străine, informatică, administrarea unei afaceri şi competenţe industriale generale. Ford a cumpărat pachetul majoritar al uzinei de la Craiova cu 57 de milioane de euro. 

Traficul rutier pe Transfăgărăşan este întrerupt din cauza căderilor de pe versanţi

Posted: 12 Feb 2010 06:45 AM PST

Traficul rutier pe DN 7C (Transfăgărăşan) este întrerupt în zona localităţii argeşene Arefu din cauza căderilor de zăpadă.
Citește mai departe...


Jandarm bătut în trafic, la Timişoara - VEZI VIDEO

Posted: 12 Feb 2010 07:03 AM PST

Bătut pentru că a claxonat! Un jandarm din Timişoara, aflat la volanul maşinii personale, a fost bătut în trafic de şoferul şi pasagerul unei maşini de teren. Cei doi au sărit la bătaie după ce jandarmul le-a atras atenţia că i-au tăiat brusc calea.
Citește mai departe...


Patru persoane decedate şi patru răniţi grav, în urma unui accident rutier

Posted: 12 Feb 2010 07:34 AM PST

Un microbuz s-a ciocnit cu un autocamion la intrarea în localitatea Poarta Albă, din judeţul Constanţa.
Citește mai departe...


Semnal de alarma: suntem din ce in ce mai putini!

Posted: 12 Feb 2010 08:08 AM PST

stirileprotv.roPopulatia Romaniei a scazut cu peste 7.800 de persoane in luna decembrie 2009, potrivit Institutului National de Statistica. Cauza principala este sporul natural negativ.

Marko: Copiii maghiari trebuie să înveţe cât mai bine limba română, este în interesul lor

Posted: 12 Feb 2010 08:29 AM PST

Vicepremierul Marko Bela a declarat, vineri, presei, că, în opinia sa, copiii maghiari trebuie să înveţe cât mai bine limba română, încă din clasa întâi, pentru că acest lucru este în interesul lor.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cristian Preda: Universitarii români vor ajunge să predea în Gabon din cauza salariilor

Posted: 12 Feb 2010 08:30 AM PST

Europarlamentarul PD-L a deplâns la REALITATEA.NET LIVE situaţia universitarilor români şi spune că aceştia sunt foarte prost plătiţi.
Citește mai departe...


Trafic rutier îngreunat de ceaţă pe A1 şi A2, dar şi pe mai multe drumuri din ţară

Posted: 12 Feb 2010 08:58 AM PST

Traficul rutier este îngreunat, vineri seară, pe autostrăzile A1 şi A 2, din cauza ceţii, probleme fiind din acest motiv şi pe drumurile din judeţele Timiş, Suceava, Neamţ, Vrancea, Prahova, Constanţa, Brăila, Ilfov, Argeş, Craiova.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Traficul rutier este îngreunat pe mai multe drumuri din ţară din cauza ceţii

Posted: 12 Feb 2010 09:22 AM PST

Judeţele Timiş, Suceava, Neamţ, Vrancea, Prahova, Constanţa, Brăila, Ilfov, Argeş şi Dolj sunt cele mai afectate de ceaţa densă, potrivit Infotrafic.
Citește mai departe...


Gray: Dacă economia României se va îmbunătăţi, vor creşte şi şansele ca SUA să elimine vizele

Posted: 12 Feb 2010 09:33 AM PST

Consulul General al SUA în România, Jim Gray, a declarat că, în funcţie de îmbunătăţirea situaţiei economice în România şi pe plan mondial, şansele ca Statele Unite să elimine vizele turistice pentru români vor creşte.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Constanţa: 4 morţi şi 4 răniţi după ce microbuzul în care se aflau s-a ciocnit cu un TIR

Posted: 12 Feb 2010 09:55 AM PST

Numărul persoanelor decedate în accidentul petrecut, vineri seară, pe drumul naţional 22C, la intrarea în localitatea Poarta Albă, a ajuns la patru, potrivit ultimelor informaţii furnizate de purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, Carmen Şerbănescu.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum ne ferim de înşelătoriile financiare! "Ţepe" cu carduri la Cluj

Posted: 12 Feb 2010 10:12 AM PST

Mare atenţie dacă vă cumpăraţi în rate un produs electrocasnic din hipermarketuri! Dacă întârziaţi sa plătiţi, vă puteţi trezi cu o nouă linie de credit deschisă pentru acelaşi produs. Cazuri concrete avem la Cluj, unde Instituţiile Financiare Nebancare care folosesc asemenea practici au intrat pe mâna Protecţiei Consumatorului.Cum evitam capacana cardului "surpiză", adică o nouă linie de creditare deschisă la ceva pentru care plătim deja o rată şi cum ne ferim de alte asemenea tertipuri financiare care ne golesc buzunarele în plină recesiune, încearcă să afle Cătălin Sava de la invitaţii săi la "Tema Zilei" - jurnalistul financiar Alin Iacob şi preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Constantin Cerbulescu. [63567]

Recesiunea a continuat şi în ultima parte a lui 2009

Posted: 12 Feb 2010 10:13 AM PST

Veşti proaste de la Institutul Naţional de Statistică. Economia românească şi-a continuat scăderea inclusiv în ultimul trimestru al anului trecut, în timp ce în alte ţări europene au fost înregistrate deja uşoare creşteri în aceeaşi perioadă.

"Al cincilea gust" dauneaza grav sanatatii. E toxic si provoaca dependenta

Posted: 12 Feb 2010 10:14 AM PST

stirileprotv.roEste vorba despre glutamat, un compus pe care industria alimentara il foloseste din belsug si care poate face din orice aliment banal fara gust, unul cerut de toata lumea.

Premierul propune pensiile de excelenţă

Posted: 12 Feb 2010 10:16 AM PST

Premierul Emil Boc susţine în continuare că actuala lege a pensiilor trebuie modificată rapid, întrucât nu va putea asigura plata pensiilor pe termen mediu şi lung. Ca răspuns la criticile sindicatelor privind o scădere a veniturilor în cazul aplicării noii legi, şeful Executivului spune că se mai poate lua în discuţie, în anumite cazuri, recompensarea unor merite.  

Sindicalistii si ONG-urile contesta legea pensiilor! Vezi ce motive au!

Posted: 12 Feb 2010 10:23 AM PST

stirileprotv.roSi mai multi someri, pensii care vor intra la apa plus scaderea puterii de cumparare. Acestea sunt ultimele acuze aduse de sindicalisti si de organizatiile ne-guvernamentale celor care au elaborat noua lege a pensiilor.

Sibiu: Avertizare privind intensificări ale vântului

Posted: 12 Feb 2010 10:26 AM PST

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au anunţat, vineri, că ninsorile abundente şi vântul extrem de puternic, care poate depăşi viteza de o sută de kilometri la oră, vor fi principalele probleme în judeţul Sibiu, sâmbătă, pe durata Codului galben.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Poleiul face victime! Sute de oameni au ajuns la spital, cu fracturi!

Posted: 12 Feb 2010 10:29 AM PST

stirileprotv.roChiar daca nu este in vigoare si o avertizare pentru polei, aflati ca pe trotuarele din foarte multe orase am putea avea direct cod rosu. Sute de oameni au umplut spitalele, unde au ajuns cu mainile sau picioarele rupte.

Au explodat vanzarile la articolele de dat zapada

Posted: 12 Feb 2010 10:35 AM PST

De cand cu temperaturile pozitive, lumea a dat iar navala la magazin. Romanii au renuntat la ghetele si cizmele de piele si au trecut la cele de cauciuc. Practic, baltile din oras i-au trimis direct in magazine.

Nu scapam! Este iar cod galben: ninsori, ploi, viscol, dar si inundatii

Posted: 12 Feb 2010 10:44 AM PST

stirileprotv.roUPDATE: Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, ploi si viscol, in 27 de judete din sud-vestul si nord-estul tarii, valabila de vineri noapte pana sambata seara. La randul lor, si hidrologii au dat o atentionare, de inundatii.

Bucurestiul se scufunda in noroi si gropi

Posted: 12 Feb 2010 10:48 AM PST

stirileprotv.roOrasul balteste la propriu de o zi si o noapte, iar acolo unde nu risti sa te ineci, cu siguranta poti sa iti rupi masina, ori mainile si picioarele in gropi.

O femeie a fost lovită de o ambulanţă pe trecerea de pietoni, în Bistriţa

Posted: 12 Feb 2010 11:18 AM PST

Femeia în vârstă de 63 de ani a fost lovită la cap şi a fost internată în spital.
Citește mai departe...


Eliminarea vizelor românilor pentru SUA depinde de îmbunătăţirea situaţiei economice, spune Jim Gray

Posted: 12 Feb 2010 12:11 PM PST

Consulul General al SUA în România, Jim Gray, a declarat, vineri, că, în funcţie de îmbunătăţirea situaţiei economice în România şi pe plan mondial, şansele ca Statele Unite să elimine vizele turistice pentru români vor creşte.
Citește mai departe...


Raid peste vanzatorii de tigari netimbrate din Ceair!

Posted: 12 Feb 2010 02:23 PM PST

mm Atac la cei care aprovizionează piteştenii vicioşi cu ţigări mai ieftine! În urma unei acţiuni organizate de poliţia din Piteşti în Piaţa Ceair, în portbagajul unei Dacii aparţinând lui Marius Călin, de 26 de ani, din Piteşti, au fost găsite 1800 pachete de ţigări, netimbrate, aduse dinspre Ucraina sau Republica Moldova. Pe lângă faptul că întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de comisarii Gărzii Financiare, proprietarul acestora a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 20.000 lei.

Bill Clinton va continua să lucreze pentru Haiti în pofida operaţiei sale

Posted: 12 Feb 2010 07:50 PM PST

Ex-preşedintele american Bill Clinton, care a suportat joi o intervenţie chirurgicală cardiacă, a dat asigurări - vineri, într-un comunicat - că îşi va continua acţiunea pentru a ajuta Haiti să se refacă după seismul din 12 ianuarie, potrivit AFP.

Continuare.. Adevarul.ro

Cătălin Predoiu a avizat proiectul legii unitare a pensiilor

Posted: 12 Feb 2010 08:16 PM PST

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este de-acord cu recalcularea pensiilor magistraţilor. Acesta a avizat proiectul Legii unitare a pensiilor, care prevede micşorarea veniturilor foştilor magistraţi.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Cătălin Predoiu a avizat proiectul legii unitare a pensiilor

Posted: 12 Feb 2010 08:16 PM PST

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, este de-acord cu recalcularea pensiilor magistraţilor. Acesta a avizat proiectul Legii unitare a pensiilor, care prevede micşorarea veniturilor foştilor magistraţi.
Citește mai departe...


Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească unui bolnav de SIDA daune morale

Posted: 12 Feb 2010 08:21 PM PST

Primăria sectorului 1 trebuie să plătească 10.000 de euro daune morale unui tânăr bolnav de SIDA. Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească unui bolnav de SIDA daune morale

Posted: 12 Feb 2010 08:21 PM PST

Primăria sectorului 1 trebuie să plătească 10.000 de euro daune morale unui tânăr bolnav de SIDA. Decizia instanţei este definitivă şi irevocabilă.
Citește mai departe...


Palatul Parlamentului poate fi vizitat astăzi şi mâine

Posted: 12 Feb 2010 08:31 PM PST

Astăzi, Palatul Parlamentulului îşi deschide porţile pentru toată lumea.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Palatul Parlamentului poate fi vizitat astăzi şi mâine

Posted: 12 Feb 2010 08:31 PM PST

Astăzi, Palatul Parlamentulului îşi deschide porţile pentru toată lumea.
Citește mai departe...


200 de copii din Jirov învaţă într-o şcoală de chirpici, veche de un secol

Posted: 12 Feb 2010 08:38 PM PST

Peste 200 de copii din judeţul Mehedinţi învaţă într-o şcoală din chirpici, veche de o sută de ani, care se poate prăbuşi în orice moment. Autorităţile au început construcţia unei şcoli noi pe care au abandonat-o însă, din lipsă de fonduri.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

200 de copii din Jirov învaţă într-o şcoală de chirpici, veche de un secol

Posted: 12 Feb 2010 08:38 PM PST

Peste 200 de copii din judeţul Mehedinţi învaţă într-o şcoală din chirpici, veche de o sută de ani, care se poate prăbuşi în orice moment. Autorităţile au început construcţia unei şcoli noi pe care au abandonat-o însă, din lipsă de fonduri.
Citește mai departe...


Dorinel Munteanu: „Suntem pregătiţi de competiţie”

Posted: 12 Feb 2010 09:07 PM PST

Satisfăcut de stagiile din Poiana Braşov şi Antalya, antrenorul Oţelului susţine că este nerăbdător să înceapă prima etapă a sezonului de primăvară.

Continuare.. Adevarul.ro

Ninsori, ploi şi viscol în maramureş – revista presei

Posted: 12 Feb 2010 09:21 PM PST

Cod galben de ninsori, ploi şi viscol în Maramureş. Ştiinţa HCM are şanse de calificare în sferturile Cupei EHF. Peste 40 de tone de făină de la Uniunea Europeană riscă să ajungă la rampa de gunoi, pentru că nu au fost ridicate de maramureşeni.

Continuare.. Adevarul.ro

Hotoboc a semnat cu Minerul Lupeni

Posted: 12 Feb 2010 09:26 PM PST

Fostul portar al echipei Jiul, Dumitru Hotoboc, a semnat un contract pe o perioadă de şase luni de zile cu gruparea din liga a doua, Minerul Lupeni, informează liga2.ro.

Continuare.. Adevarul.ro

În comuna Dobroieşti a avut loc o explozie

Posted: 12 Feb 2010 09:27 PM PST

Explozia a avut loc într-o vilă, din cauza centralei termice şi nu a fost urmată de un incediu.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

În comuna Dobroieşti a avut loc o explozie

Posted: 12 Feb 2010 09:27 PM PST

Explozia a avut loc într-o vilă, din cauza centralei termice şi nu a fost urmată de niciun incediu.
Citește mai departe...


Niciun comentariu: