Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Sorin Oprescu vrea sa repare gropile Capitalei cu ajutorul armatei

Posted: 03 Feb 2010 12:31 PM PST

Primarul Capitalei

Foto: politicall.ro

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a somat miercuri reprezentantii firmelor care se ocupa cu intretinerea strazilor din Bucuresti sa repare gropile in maximum cinci zile, altfel vor fi executate garantiile financiare, iar gropile vor fi asfaltate de armata.

Potrivit Mediafax, Oprescu le-a spus reprezentantilor firmelor de constructii prezenti la intalnirea de la Primaria Municipiului Bucuresti: “Vă dau cuvântul meu de onoare că este ultima dată când vă rog să remediaţi gropile din Capitală, astfel încât să se circule civilizat”

Avand in vedere ca in urmatoarele zile se anunta temperaturi crescute, iar in perioada 15-22 februarie sunt previzionate ninsori, perioada potrivita pentru repararea celor aproximativ 100 de artere din cele 500 administrate de municipalitate ar fi in urmatoarea saptamana.

In cazul in care gropile nu vor fi asfaltate, primarul Capitalei a anuntat ca va incasa banii reprezentand "garantia de buna executie a lucrarilor". Aceasta garantie prezinta cinci la suta din valoarea contractelor incheiate pentru refacerea strazilor. Oprescu va folosi banii din garantie tot pentru repararea gropilor, dar de data aceasta, va apela la ajutorul armatei. El spune ca referirea la armata in cazul repararii gropilor din Capitala a fost facuta in sensul seriozitatii si corectitudinii acestei institutii "si nu a fost o amenintare".

La intalnirea de la sediul Primariei Capitalei au participat reprezentantii de la cinci firme de constructii: Eurovia, Euroconstruct, Tehnologica Radion, Delta şi Strabag. Reprezentantii firmelor de constructii au fost intrebati care este cauza aparitiei gropilor intr-un timp foarte scurt, ei au raspuns ca "”nu asfaltul este de vină, ci straturile de sub asfalturile reprezentând structura efectivă a arterelor”.

Dintre arterele administrate de municipalitate, firma Delta trebuie să repare gropile de pe nouă străzi, Euroconstruct de pe 11 străzi, Eurovia de pe 21 de străzi, Strabag de pe nouă străzi şi Tehnologica Radion de pe 21 de străzi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Independenta lui Sorin Oprescu
  2. Sorin Oprescu candideaza la Presedintie
  3. Noi ganduri ale lui Sorin Oprescu

Datele personale afisate pe internet va pot pune in pericol jobul dorit

Posted: 04 Feb 2010 12:08 PM PST

retele de socializare

Foto: mediafax.ro

Aspirantii la un post bun intr-o companie de prestigiu din Europa sunt "vanati" de catre angajatorii lor pe retele de socializare precum Facebook. Companiile de recrutare cauta cat mai multe informatii despre candidatii lor pe internet. EurActiv scrie ca potrivit unui studiu al EU Data Protection Day, comandat de Microsoft, jumatate din candidati sunt respinsi in baza datelor gasite online.

In Germania, 59% dintre responsabilii de resurse umane folosesc datele personale gasite pe internet pentru a face portretele candidatilor, 47% in Marea Britanie si 23% in Franta. Acest fenomen incepe sa prinda amploare si in Romania.

Sorin Faur, HR services director in cadrul companiei de audit si consultanta BDO Romania a declarat pentru Ziarul Financiar "Ne uitam pe retelele de socializare precum Facebook sau Linkedin numai pentru candidatii care aplica la joburi pentru pozitiile inalte, pentru a afla ce fel de personalitate au, care le sunt hobby-urile si experienta profesionala. Pentru pozitiile de junior nu ne intereseaza aceste aspecte"

Cei mai multi candidati europeni respinsi in baza datelor de pe retelele de socializare sunt in Marea Britanie (41%). In Germania procentul este de 16%, iar in Franta de 14%. In SUA sunt respinsi 70% dintre candidati. Principalul motiv pentru respingerea candidatilor este "scriere de comentarii nepotrivite de acestia pe internet". Firmele de recrutare au admis faptul ca sunt influentati negativ de pozele sau videoclipurile de pe internet ale celor care aplica pentru un job. Candidatii subestimeaza impactul pe care-l pot avea datele personale afisate pe net asupra angajatorilor. Spre exemplu, doar 9% dintre britanici considera ca profilul lor de pe o retea de socializare le-ar putea afecta incercarile de a se angaja, desi 41% au fost respinsi in baza acestor date.

Studiul a fost realizat intre 10 si 23 decembrie 2009, pe un esalon de 1.010 specialisti europeni in HR si 831 de utilizatori din Germania, Franta si Marea Britanie. Acelasi studiu a fost realizat in paralel in Statele Unite ale Americii.

Datorita aparitiei acestor informatii, comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding atrage atentia asupra pericolului punerii datelor personale pe internet. Protectia datelor trebuie actualizata pentru a tine pasul cu schimbarile tehnologice si pentru a putea fi respectata intimitatea utilizatorilor de Facebook, Twitter sau My Space.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Criza politica actuala pune in pericol acordurile cu FMI si Comisia Europeana
  2. Internet Explorer, versiunea "child-friendly"
  3. Antraxul declarat pericol european

Boc a cerut ministrului Sanatatii interzicerea consumului de plante halucinogene

Posted: 05 Feb 2010 03:36 AM PST

stiri lib pic.php 300x225 Boc a cerut ministrului Sanatatii interzicerea consumului de plante halucinogene

foto: .qbox.ro

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta, pana la sedinta de guvern de saptamana viitoare un act normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene.

As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri si chiar s-au soldat cu pierderi de vieti in randul adolescentilor. Cred ca trebuie sa punem piciorul in prag cat mai repede. De aceea, pe miercuri, daca se poate, domnule ministru, stiu ca lucrati de ceva timp la actul normativ, nu mai asteptati niciun alt aviz, haideti sa-l adoptam, pentru ca o viata este mai importanta decat orice aviz“, i-a spus premierul lui Cseke, la inceputul sedintei de azi a guvernului, transmite Mediafax.

In anul 2009 cantitatile de droguri confiscate au crescut cu aproximativ 400 la suta iar valoarea totala de piata a stupefiantelor capturate este de 167 milioane de euro.

Bucurestiul este pe primul loc in ceea ce priveste cantitatile de droguri traficate si consumate, iar cele mai traficate droguri prin Romania sunt cannabisul, heroina si comprimatele ecstasy.

La ora actuala pe piata din Romania se comercializeaza o serie de produse ce au in componenta sa plante denumite etnobotanice , al caror consum este periculos pentru sanatatea oamenilor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Plante halucinogene interzise prin lege
  2. Plantele halucinogene, urgenta maxima pentru Guvern
  3. Inca un adolescent a murit din cauza plantelor etnobotanice

Cod galben de vant si ninsori. Vezi ce judete vor fi afectate

Posted: 05 Feb 2010 09:17 AM PST

cod 300x215 Cod galben de vant si ninsori. Vezi ce judete vor fi afectate

foto:meteoromania.ro

Administartia Nationala de Meteorologie a emis azi, o avertizare Cod galben de ninsori si vant puternic, valabila de maine 6 februarie ora 12.00 pana luni dimineata, la ora 9.00, si care va afecta jumatatea sudica a tarii.

Conform avertizarii, in intervalul mentionat, vremea se va inrautati treptat, la inceput in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In aceste regiuni va ninge viscolit, vantul atingand viteze de pana la 75-80 km/h, iar ninsorile vor fi abundente.

Ninsori viscolite vor fi si in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde rafalele de vant vor depasi, 100km/h. In sud-estul teritoriului, in prima parte a intervalului, se vor semnala precipitatii si sub forma de lapovita sau ploaie, favorizand producerea de polei.

Capitala tarii si alte 21 de judete vor fi afectate de ninsori. Cele 21 de judete sunt: Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Prahova, Ilfov, Dambovitra, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis.

Autoritatile locale au fost deja avertizate sa ia masuri pentru prevenirea problemelor care ar putea sa apara in aceste zone din cauza acestor fenomene meteorologice.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Atentionare de tip cod galben pentru ninsoare si viscol
  2. Nu scapam de frig: cod portocaliu de ger in 7 judete
  3. Meteorologii anunta cod galben de ger in Romania

Fericiti cei cu centrale: A doua noapte in frig!

Posted: 18 Feb 2010 02:34 PM PST

frig_mare Deja gluma a inceput sa se ingroase, iar neputinta administratiei locale si a serviciului de a incerca sa faca functional un sistem facut franjuri de fosta conducere de la Termoficare este evidenta. Desigur, nu putem uita ca si conducerea, incompetenta de altfel, de la defuncta si plina de datorii Termoficare 2000 SA a fost girata de aceeasi oameni. Pana insa a arata cu degetul spre vinovati, ar trebui spus ca pe langa avaria de miercuri, joi au mai aparut inca doua, astfel ca aproximativ 25.000- 30.000 de apartamente au ramas si in aceasta noapte in frig. Cele mai optimiste previziuni: vineri s-ar putea relua furnizarea agentului termic. Cea mai proasta veste, daca nu vine cat mai repede miezul verii: sistemul de termoficare, mai ales pe magistrala, este ciuruit peste tot, astfel ca pana acum a fost un miracol ca avariile au fost atat de putine. Ionica!!! Pendiucule!!! Richitene!!! Trezirea, bah!

"Am vazut moartea in fata ochilor"

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Am ramas suspendati la aproape 150 de metri. Am stat acolo o ora si jumatate. Oamenii plangeau in jur, erau si doi copii mici cu noi. Ne-au dat jos in niste burlane care nu mai fusesera folosite de 20 de ani, pe doua franghii agatate de un carlig din telecabina. Cand m-au coborat, am vazut moartea in fata ochilor . Asa descrie bucuresteanul Alexandru Costachescu (23 de ani) experienta nefericita cu care s-a confruntat, zilele trecute, in Sinaia, la Cota 1400. El e unul dintre...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

DN 73C Curtea de Arges - Campulung blocat!

Posted: 21 Feb 2010 02:23 AM PST

alunacari_teren1 Pitesti. 21 februarie 2010.
Circulatia rutiera intre orasele Curtea de Arges si Campulung Muscel este deviata pe o perioada nelimitata din cauza alunecarilor de teren care au avut loc in noaptea de sambata, 20 februarie. Pe DN 73C (Campulung - Curtea de Arges), pe raza comunei Godeni, in afara localitatii, intre Km 4+350 si 4+616, in urma ploilor abundente, s-a produs o alunecare de teren care a afectat o banda de rulare din suprafata asfaltica pe aproximativ 300 de m, iar pe o lungime de 15 m este afectată toata partea carosabilă.
La fata locului s-au deplasat politisti din cadrul Biroului Politie Rutiera Campulung, agentii Postului de Politie Godeni si lucrători din cadrul Districtului Drumuri Judetene din Domnesti, care au stabilit ca acest sector de drum este impracticabil si au luat masura devierii circulatiei pe rute ocolitoare respectiv Curtea de Arges - DJ 732 Berevoiesti-Aninoasa- Băjesti-DN 73 – Campulung Muscel.

Cod portocaliu de inundatii extins pentru sapte judete pana luni

Posted: 21 Feb 2010 10:04 AM PST

stirileprotv.roUPDATE: Vremea buna aduce tone de gheata si necazuri. Mai multe rauri din tara s-au umflat de cand zapada s-a topit brusc. Specialistii au emis si o avertizare hidrologica pentru ca exista pericolul de inundatii.

Casele noi din Pantelimon au intrat la apa! La propriu!

Posted: 21 Feb 2010 10:27 AM PST

stirileprotv.roAcum se vad efectele constructiilor ridicate alandala pe foste terenuri agricole, cu avize semnate pe genunchi! Dupa ce au fost lasati sa faca dezvoltare imobiliara pe campurile din afara Capitalei, oamenii s-au trezit cu gospodariile inundate.

Procesiune de ziua cinstirii icoanelor, in Capitala!

Posted: 21 Feb 2010 10:40 AM PST

stirileprotv.roIn prima duminca din postul mare, 10.000 de oameni s-au strans in parcul Gradina Icoanei din Bucuresti in amintirea unei traditii pastrate de peste 1.000 de ani: sarbatoarea ortodoxiei si a cinstirii icoanelor.

Se lucreaza la apa, deci se intrerupe furnizarea

Posted: 21 Feb 2010 11:51 AM PST

robinet Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti va sista furnizarea apei potabile pentru efectuarea unor lucrări în cadrul acţiunii de reabilitare a reţelelor de apă, după cum urmează:
-în noaptea de marţi spre miercuri 23 – 24.02.2010, între orele 2300 – 0500, în cartierul Banat, fiind afectate blocurile A3, A4a, A4c, A5, A6, A6a, strada Romeo Tuţă, strada Sever Niculescu şi PT 718. Oprirea apei este necesară pentru înlocuirea unei vane situată pe strada Eftimie Murgu - bloc C13.
-în noaptea de miercuri spre joi 24 – 25.02.2010, între orele 2300 – 0500, în cartierul Trivale, fiind afectate blocurile D7bis, P6 - scara D, strada Câmpului, PT 612 şi platoul Smeura - Câmpului. Oprirea apei este necesară pentru înlocuirea axului la vana situată în cartierul Trivale - parcare autobuze Dacia.

DN 10 Buzau – Brasov afectat de alunecarile de teren

Posted: 22 Feb 2010 01:07 AM PST

alunecari de teren

Foto: adevarul.ro

Circulatia pe Drumul National 10 Buzau – Brasov a fost blocata, duminica, in jurul orei 22.30 la iesirea din orasul Patarlagele spre Nehoiu. In noaptea de sambata, traficul a fost inchis din cauza unei alunecari de teren de mari proportii.

Potrivit Mediafax, DN 10 Buzau – Brasov a devenit impracticabil duminica seara, din cauza unei alunecari de teren mai vechi care s-a reactivat zilele acestea, ca urmare a dezghetului si a ploilor.

Din cauza unei cantitati mari de aluviuni scursa pe carosabil de pe versantul situat pe marginea drumului circulatia pe soseaua ce leaga Buzaul de Brasov a fost inchisa.

Aceeasi alunecare de teren care a afectat DN 10 poate afecta si circulatia feroviara, la aproximativ doi trei metri de sosea aflandu-se o cale ferata.

Cei care vor sa ajunga la Brasov au la dispozitie o ruta ocolitoare prin Cislau si Valenii de Munte.

Autoritatile au inchis soseaua, iar doua utilaje cu doua camioane au intervenit in zona pentru degajarea drumului de tonele de aluviuni care s-au scurs de pe versantul care a luat-o la vale.

In judetul Buzau, s-au produs in ultimele zile numeroase alunecari de teren ca urmare a dezghetului si a precipitatiilor inregistrate, cele mai afectate fiind localitatile Cozieni, Colti, Braiesti si Chilii.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Piti Jr. la Brasov
  2. Trenuri intarziate ore intregi, pe ruta Brasov-Bucuresti
  3. La o scoala din Brasov, profesorii au infiintat clase cu elevi fictivi

Magazinele cu haine second-hand nu respecta normele de igiena!

Posted: 22 Feb 2010 03:54 AM PST

stirileprotv.roMagazinele care comercializeaza si distribuie articole de imbracaminte uzate sau purtate, adica SH-urile, nu curata si dezinfecteaza hainele puse la vanzare si nu le sorteaza in functie de gradul de uzura.

Preşedintele despre problemele romilor. Proteste şi acuze

Posted: 22 Feb 2010 05:33 AM PST

"Trebuie să recunoaştem problema creată de romi în străinătate!", a declarat astăzi preşedintele Traian Băsescu, în cadrul conferinţei de lansare a Raportului asupra strategiei nationale de îmbunătăţire a situaţiei romilor. La finalul discursului său, 5 persoane, membre ale Alianţei Civice A Romilor, au protestat. Cei 5 au fost scoşi din sală de agenţii SPP.

În comă alcoolică, la 15 ani!

Posted: 22 Feb 2010 05:51 AM PST

Un adolescent din Iaşi a fost adus în stare gravă la spitalul de copii Sf. Maria, cu o alcoolemie de 1,98 la mie, care poate doborî şi un adult. Copilul a fost stabilizat, dar medicii îl ţin încă sub supraveghere. Minorul va fi consiliat de psihologi.  

Se modifica RCA-ul: despagubirea incasata inainte de reparatia masinii

Posted: 22 Feb 2010 07:34 AM PST

stirileprotv.roComisia de Supraveghere a Asigurarilor a modificat normele privind asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule(RCA).

Gravida de 240 de kilograme si-a strans fetita la piept pentru prima data

Posted: 22 Feb 2010 09:59 AM PST

stirileprotv.roToate chinurile unei sarcini la 240 de kilograme au fost complet uitate luni, cand tanara de 25 de ani din Olt, o premiera medicala in Romania, si-a strans fetita la piept.

Un medicament antidiabetic poate provoca accidente cardio-vasculare

Posted: 22 Feb 2010 10:01 AM PST

stirileprotv.roEste vorba despre medicamentul Avandia, iar informatia ingrijoratoare apare intr-un raport prezentat in Senatul american. Problema este ca pastilele ajung si la pacientii romani care sufera de diabet zaharat de tip 2.

Vladescu: Nu exista niciun fel de intentie de impozitare a pensiilor

Posted: 22 Feb 2010 10:28 AM PST

stirileprotv.roNu exista pericolul sa ne trezim cu impozite marite anul acesta. Cu o precizare, desigur, daca vom reusi sa aplicam acordul cu Fondul Monetar International, spune ministrul finantelor.

Misterul ştampilei de pe ou

Posted: 22 Feb 2010 10:33 AM PST

Doar un român dintr-o sută ştia, în ianuarie, ce semnifică stampila de pe ouă. Majoritatea covârsitoare era însă preocupată de condiţiile de viaţă ale găinilor de la care provin ouale pe care le consumă. Aşa arată un sondaj realizat pentru organizaţia de protecţie a animalelor Vier Pfoten. Datele sunt strânse înainte de lansarea campaniei de informare care i-a adus ONG-ului un proces din partea fimelor care cresc găini. Daca stampila de pe ou începe cu 3, înseamnă că gainile trăiesc în baterii, nişte cuşti în care fiecare pasare are la dispoziţie o suprafaţă cât o coală A4 şi nu vede niciodată lumina zilei. Cercetătorii au demonstrat că organismul animalelor înghesuite eliberează o cantitate mare de hormoni ai stresului.

În Uniunea Europenă nu există reglementări privind impozitarea pensiilor

Posted: 22 Feb 2010 10:46 AM PST

Fiecare stat din Uniunea Europenă are politica sa în privinţa impozitării pensiilor. Un număr considerabil de ţări europene taxează pensiile de stat, dar numai de la un anumit plafon în sus, iar impozitul creşte gradual în funcţie de valoarea pensiei. Sunt ţări ca Marea Britanie sau Germania unde statul atenuează impactul acestor taxe printr-un sistem special de decontare a unor cheltuieli. In Bulgaria, însă, pensia nu este impozitată, indiferent care este valoarea acesteia.

Proprietarii de service-uri protesteaza, CSA schimba normele privind RCA

Posted: 22 Feb 2010 10:56 AM PST

stirileprotv.roSaptamana a inceput sub semnul nervozitatii pentru proprietarii de ateliere auto. Ei au adus la Bucuresti zeci de masini distruse, pentru care asteapta de luni in sir banii de manopera si reparatii, de la asiguratori.

Angajaţii din Sănătate, sfătuiţi să se adreseze Justiţiei

Posted: 22 Feb 2010 11:13 AM PST

Angajaţii din Sănătate, nemulţumiţi de salariul pe ianuarie, sunt sfătuiţi de sindicate să conteste recalcularea bazată pe legea salarizarii unitare. Sindicatul "Solidaritatea Sanitară" le recomandă celor care nu-şi rezolvă astfel problema să se adreseze instanţei şi îi asigură că vor primi sprijin juridic. Liderii sindicali îi sfătuiesc pe toţi cei care au primit mai puţini bani faţă de decembrie 2009 să depună contestaţii la angajatori. La fel şi dacă aceştia nu le-au inclus sporurile în salariul de bază, ori nu le-au luat în calcul unele sporuri pe care le-au primit sau ar fi trebuit să le primească anul trecut. Potrivit legii, răspunsul trebuie dat în cel mult 10 zile.

Nou-născut prematur adus la spital cu un elicopter al MAI

Posted: 22 Feb 2010 11:43 AM PST

Misiune de grad zero pentru Unitatea Specială de Aviaţie a Ministerului de Interne. Un copil de două zile, născut prematur, a fost adus de urgenţă cu elicopterul de la Lehliu la un spital din Bucureşti.Şefa Departamentului de Neonatologie al Maternităţii Filantropia, dr. Cornelia Preda, a declarat pentru Agerpres că este vorba de un bebeluş de 2,550 kg, născut la spitalul din Lehliu, care nu a putut fi investigat acolo întrucât spitalul din localitate nu dispune de neonatologie.

Soferii despagubiti de RCA inainte de efectuarea reparatiilor

Posted: 22 Feb 2010 01:12 PM PST

masina 300x200 Soferii despagubiti de RCA inainte de efectuarea reparatiilor

Foto: tion.ro

Soferii vor fi despagubiti de RCA inainte de efectuarea reparatiilor, anunta Comisia de Supraveghere a Asigurărilor intr-un comunicat de presa remis Mediafax.

Prin urmare, daca pana in prezent pagubitii erau compensati dupa ce masina iesea din service, de acum inainte ei vor primii despagubirea inainte de efectuarea reparatiilor necesare in urma producerii unui accident . ”Asigurătorul RCA are obligaţia de a stabili cuantumul despăgubirii la nivelul preţurilor practicate de unităţile de reparaţii auto sau prevăzute în cataloage, astfel încât despăgubirea primită să-i permită păgubitului efectuarea reparaţiilor'.

CSA doreste sa aminteasca si faptul ca pagubitul isi poate alege orice unitate de reparatii auto, indiferent daca aceasta se afla sau nu pe lista service-urilor cu care colaboreaza asiguratorul.

Totodata, o alta modificare a Normelor RCA, prevede ca, in situatia existentei unor suspiciuni in ceea ce priveste modul de producere al accidentului, asiguratorul sa fie obligat sa il informeze in scris pe asigurat si pagubit in 10 zile de la data avizarii daunei, cu privire la intentia sa de a desfasura investigatii.

“Aceste investigaţii nu pot dura mai mult de trei luni de la data avizării daunei”, ne informeaza CSA. Presedintele CSA Angela Toncescu a declarat ca doreste ca prin aceste modificari sa sprijine "interesele asiguratilor" precum si sa imbunatateasca serviciile "prestate de catre companiile de asigurare". Ele vor intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. De la 1 august soferii fara rovinieta vor fi amendati
  2. Ce doresc marile dive ale lumii, inainte de a spune DA!
  3. Orele de legislatie, obligatorii inainte de orele de condus

3,5 milioane de euro pentru Centrul Istoric al Bucurestiului

Posted: 22 Feb 2010 01:44 PM PST

 CENTRUL ISTORIC

Foto: mediafax.ro

Potrivit unui anunt publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), Primaria Bucuresti organizeaza licitatie deschisa pentru atribuirea unui contract de servicii de consultanţă de management de contract şi supervizare a lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de bază în zona pilot A a Centrului Istoric al Capitalei, zona incadrata de Calea Victoriei, Bulevardul I. C. Bratianu, Bulevardul Splaiul Independentei si Strada Lipscani.

Firmele participante trebuie sa dovedeasca existenta unei cifre de afaceri medii anuale pe ultimii trei ani (cu exercitiul financiar incheiat) egala sau mai mare de 12 milioane de lei la care se adauga si dovada faptului ca in ultimii trei ani au finalizat cel mult doua contracte de servicii de consultanta si supervizare lucrari similare, cu o valoare totala de doua milioane de euro. Totodata, ele trebuie sa depuna o garantie de participare de 80.000 de lei, precum si o garantie de buna executie in valoare de 7% din valoarea contractului.

Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau acces la documente este 30 martie 2010, licitatia urmand sa se dasfasoare la data de 5 aprilie 2010, la sediul Primariei Capitalei. Contractul se va incheia pe patru ani, iar valoarea sa estimativa este de aproximativ 3,5 milioane de euro fara TVA. Licitatia va fi castigata de firma cu oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. BCR-ul primeste 108 milioane de euro in plus pentru creditele “Prima Casa”
  2. Duminica, premiul Loto 6 din 49 se ridica la 4,7 milioane de euro
  3. Romania vrea sa ceara 3 milioane de euro de la U.E. pentru mediu

Asociatia harababura

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Locatarii de la blocurile ANL Potelu nu-si pot plati intretinerea pentru ca administratoarea a plecat cu chitantierele, listele de la furnizori si toate actele, refuzand sa le predea, sustin reprezentantii asociatiei in cauza. Presedintele a ramas doar cu stampila.144 de familii de la Asociatia R2008 Potelu din Craiova nu-si pot plati de aproape o luna intretinerea fiindca administratoarea Nicoleta Petcu a pus mana pe documentele asociatiei si refuza sa le predea. In mod normal, asociatiile de...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Microbuz rasturnat din cauza ghetii

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Zece persoane au scapat ca prin minune ieri-dimineata, dupa ce microbuzul in care se aflau s-a rasturnat in localitatea Fantana Domneasca. Din cauza unui strat de gheata, soferul a pierdut controlul volanului, iar microbuzul a parasit carosabilul. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.La fata locului a intervenit un echipaj de la Descarcerare pentru a debloca usile microbuzului si pentru a scoate pasagerii. Am intervenit in localitatea Fantana Domneasca pentru deblocarea usilor unui...

100 de gospodarii din Olt au fost inundate

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Peste 100 de gospodarii din localitatile Serbanesti, Stoicanesti, Schitu, Caracal, Dobrosloveni si Ganeasa si mai multe drumuri judetene si nationale din Olt au fost inundate duminica noapte. Pompierii au salvat din calea apelor zeci de persoane si peste 200 de animale. Noapte de cosmar pentru zeci de persoane din judetul Olt. Apele revarsate ale paraielor au inundat 100 de gospodarii, zeci de gradini si terenuri agricole, dar si drumuri nationale si judetene. Pompierii au actionat incontinuu...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A cazut de la sapte metri inaltime

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Un angajat al unei firme de televiziune prin cablu a ajuns in stare grava la Spitalul de Urgenta din Craiova dupa ce a cazut de pe un stalp de inalta tensiune, de la inaltimea de sapte metri, in timp ce incerca sa racordeze la reteaua de cablu TV o locuinta din localitatea Comanda, suburbie a orasului Strehaia. In urma cazaturii, barbatul si-a fracturat ambele picioare.La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Politiei orasului Strehaia, care a stabilit ca persoana accidentata...

Statie de pompare pentru Brestei

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Prefectul de Dolj Eugen Georgescu vrea sa propuna guvernului sa aloce fonduri pentru construirea unei statii de pompare in cartierul Brestei din Craiova, care sa inlocuiasca pompele ISU, dislocate in zona din noiembrie.Inundatiile de la sfarsitul saptamanii trecute au aratat autoritatilor ca se impun masuri cu grad de permanenta pentru a evita inundatiile din cartierul Brestei. In prezent, toate pompele ISU se gasesc in cartierul Brestei si lucreaza la evacuarea apelor. Trebuie sa gasim o...

Alunecari de teren la Rosia de Amaradia

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Mai multe gospodarii si doua drumuri satesti din comuna Rosia de Amaradia, judetul Gorj, sunt in pericol dupa ce, in urma precipitatiilor din ultimele zile, s-a reactivat o alunecare de teren.Autoritatile judetene au trimis o echipa formata din reprezentanti ai Prefecturii, ai Inspectoratului in Constructii, ai Consiliului Judetean si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Gorj, care au ajuns la concluzia ca evolutia alunecarilor poate afecta grav atat gospodariile satenilor, cat si...

Cod galben pe Jiu si Desnatui

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a actualizat ieri avertizarea hidrologica de cod portocaliu pentru raul Jiu, sectiunea Racari, si paraul Desnatui, cele doua cursuri trecand sub avertizare cod galben intre 22 februarie, ora 16.00, si 23 februarie, ora 16.00.Directia Apelor Jiu a transmis ieri ca, intre 21 si 22 februarie, raul Jiu a inregistrat niveluri in scadere cu 23 de centimetri la Sadu si 56 la Rovinari, insa a crescut cu 20 de centimetri la Filiasi si 101 la...

Fetita lui Mostenescu, operata la inima, la cinci luni - Revista presei mondene

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Presa mondena de astazi scrie despre operatia suferita de fetita lui Mostenescu, cererea in casatorie a actritei Hillary Duff sau trupa de fete a lui Fizz. Printre alte subiecte, Tantareanu vrea sa se sinucida in direct, iar Kylie Minogue e obsedata de munca. Fetita lui Mostenescu, operata la inima, la cinci luni. Familia cunoscutului actor Dragos Mostenescu a trecut, la sfarsitul anului trecut, printr-o adevarata drama, care a avut insa un final fericit. Elena, una dintre gemenele acestuia, in...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bebelus bolnav, adus cu elicopterul in Capitala

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Un bebelus de numai o zi, nascut prematur la Maternitatea din Lehliu, Calarasi, a fost adus de urgenta, ieri, cu un elicopter al Ministerului de Interne, in Capitala. Micutul, care necesita ingrijiri medicale de specialitate, a fost internat la Spitalul Filantropia.Mobilizare impresionanta, ieri, a medicilor de la SMURD, pentru salvarea unui bebelus de numai o zi, cu probleme de sanatate. Pentru a-l trata pe micutul nascut prematur, un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor a...

Compensatii pentru social democratii din Ardeal si Banat

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Filialele PSD din Ardeal si Banat ce au sustinut candidatura lui Victor Ponta la presedintia partidului ar putea fi recompensate. Astfel, aceste filiale, care nu au avut destula sustinere printre ceilalti delegati ca sa impuna macar un vicepresedinte de partid, vor capata reprezentare la nivelul esalonului trei din conducerea PSD: secretari executivi si sefi de departamente interne. In aceasta situatie s-ar putea afla si filiala hunedoreana. Presedintele PSD Hunedoara, Florin Cazacu a declarat...

Marginean vrea sefia Partidului Conservator

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Seful conservatorilor hunedoreni si-a anuntat intentia de a candida la sefia partidului, la alegerile programate pentru data de 28 februarie a.c. Marginean care detine functia de presedinte al Asociatiei Salvital, structura care patroneaza SMURD Hunedoara, considera ca este potrivit pentru a relansa PC-ul pe scena politica romaneasca. "De-a lungul timpului am dobandit o experienta politica si administrativa care sunt sigur ca vor fi de folos in scopul dezvoltarii partidului.(...) Am dezvoltat...

Afaceri "bulgaresti" in localitatile Vaii Jiului

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Lipsa de inspiratie in instrainarea obiectivelor din domeniul public Reprezentantii administratiilor locale din Valea Jiului instraineaza tot ceea ce se poate din patrimoniul primariilor, dar, de cele mai multe ori la bugetul localitatii nu ajung sumele de bani ce reprezinta valoarea reala a obiectivelor vandute. In ultimii ani, in Valea Jiului, a devenit o moda ca primariile sa faca afaceri in paguba pentru bugetul localitatii. De marea majoritate a sumei obtinuta in urma unei tranzactii...

Campanie EURAD "Flacari de placere, nu de durere"

Posted: 22 Feb 2010 02:00 PM PST

Delegatia Centrului Antidrog EURAD ( Europe against drogs) s-au aflat luni la Petrosani, pentru a discuta cu factorii locali de raspundere despre fenomenul national care a ajuns sa fie generat de magazinele de vise. "Flacari de placere, nu de durere" este moto-ul sub care se deruleaza campania impotriva consumului de droguri si pentru prevenirea acestui fenomen national. Desi delegatia EURAD a invitat toti factorii de decizie din Valea Jiului la intalnire au fost prezenti doar prefectul...

Alunecările de teren din ultimele zile au izolat oameni şi au distrus mai multe drumuri

Posted: 22 Feb 2010 08:02 PM PST

Cea mai gravă situaţie s-a înreistrat în comuna Pucheni din judeţul Dâmboviţa, unde 2200 de oameni sunt izolaţi de duminică.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Accident de muncă grav, azi-noapte, în Portul Constanţa

Posted: 22 Feb 2010 08:09 PM PST

Pentru a-l salva pe unul dintre muncitori, medicii de la SMURD au fost nevoiţi să-i amputeze o mână şi un picior.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Un tren marfar a deraiat în apropierea gării Vinţu de Jos, din judeţul Alba

Posted: 22 Feb 2010 08:10 PM PST

Specialiştii nu au stabilit încă cauzele incidentului feroviar.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Părinţii şi elevii au protestat la Craiova împotriva comasării a două şcoli

Posted: 22 Feb 2010 08:19 PM PST

Protestatarii sunt hotărâţi să conteste în instanţă această decizie a Inspectoratului Judeţean Şcolar.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Poştaşii ar putea pleca la drum însoţiţi de poliţişti comunitari, având în dotare GPS-ul şi spray lacrimogen

Posted: 22 Feb 2010 08:20 PM PST

Condiţia ca aceste măsuri să intre în vigoare este ca reprezentanţii Poştei Române să se înţeleagă şi cu autorităţile locale, să-i convingă pe primari să delege poliţişti comunitari, sau chiar să pună la dispoziţia poştaşilor mijloace de transport mai sigure.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

1.300 de olimpici din Hunedoara şi Deva nu şi-au primit bursele de merit

Posted: 22 Feb 2010 08:20 PM PST

Valoarea unei burse de merit este de 80 de lei pe lună.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Două persoane au murit şi patru au fost grav rănite într-un accident ce a avut loc pe A1

Posted: 22 Feb 2010 08:28 PM PST

Unul dintre răniţii care au fost transportaţi la spitalul din Găieşti a suferit un traumatism cranio-cerebral, deschis, iar celălalt o fractură de şold.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Primarul unei comune din judeţul Vrancea este acuzat de localnici că fură lemne din pădure

Posted: 22 Feb 2010 08:34 PM PST

Primarul se apără şi spune că a luat lemne cu acordul proprietarului pădurii ca să ajute un localnic sărac.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Clădirea în care funcţionează DSP Botoşani riscă să se prăbuşească în orice moment

Posted: 22 Feb 2010 08:39 PM PST

O angajată a scăpat ca prin minune după ce o bucată de tavan a căzut peste biroul ei.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Producţia de vaccinuri ar putea fi reluată după 15 aprilie

Posted: 22 Feb 2010 09:15 PM PST

Conducerea Institutului Cantacuzino a prezentat aseară ministrului Sănătăţii planul de măsuri corective pentru remedierea problemelor.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Pina la urma se impoziteaza pensiile? sau veniturile?

Posted: 22 Feb 2010 09:22 PM PST

Orice venit este impozitat intr-o tara civilizata, zice ministrul Vladescu. Si are dreptate. Asa e, orice venit trebuie impozitat! iar contributia de pensie este intii dedusa, iar impozitul se aplica abia dupa aceea. Logic ar fi deci ca ministrul sa propuna inlocuirea impozitului pe salariu, cu impozitul pe venit. Ar fi o simplificare binevenita a sistemului actual. DAR...Dar: daca zici ca toate veniturile trebuie impozitate, de ce tot tu, Minister de Finante, lasi miliarde de euro in economia...

"Guvernul interzice etnobotanicele. Sigur doar atat? Despre interviul cu domnul Sebastian Vladescu"

Posted: 22 Feb 2010 09:27 PM PST

Am ajuns sa prețuiesc ieșirile in public ale ministrului Vladescu. Nu de alta, dar sunt atat de rare și atat de radical schimbabile incat fac tot posibilul sa le urmaresc. Ceea ce nu mai fac de mult cu cele ale premierului Boc. Nu de alta, dar sunt genurile de intervenții pe care le urmarești și ramai cu nimic.Nici domnul Vladescu, nu e chiar atat de diferit. Marturisesc, ca la prima conferința de presa a domniei sale de cand a fost numit ministru, am adormit dupa șapte minute. Este...

3 greseli care au compromis 3 generatii

Posted: 22 Feb 2010 09:27 PM PST

Pensii anticipate, pensii medicale, pensii speciale. Mai munceste cineva? Sau mai punem un impozit, ca sa traiasca toata lumea bine-mersi? Istoria trista a 20 de ani de prostie:Anii '90. Cand a devenit clar (cuvant al carui sens se va deslusi mai tarziu) ca economia produce pentru nu-se-stie-cine iar fabricile sunt echipate cu trei angajati per coada de lopata, statul a decis primele restructurari. Somaj? Blasfemie!!!Prima supapa, bugetul de pensii. La inceput, opt milioane de salariati...

Un nou proiect UDMR: destructurarea regionala

Posted: 22 Feb 2010 09:27 PM PST

In toamna anului trecut, pe tacute, Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania a inregistrat la Senatul Romaniei o propunere legislativa privind modificarea Legii nr. 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania. Pe fond, UDMR dorește reorganizarea celor 8 regiuni de dezvoltare economica in 16 regiuni și 5 macroregiuni, invocand coeziunea economica și sociala. Totuși, propunerea sa nu are nicio legatura cu coeziunea economica și sociala, ci cu organizarea regiunilor și drept efect al...

"Prin agricultura, Muresul ar putea deveni cel mai important judet din Transilvania!"

Posted: 22 Feb 2010 09:36 PM PST

Pe piata romaneasca a producatorilor si a comerciantilor de seminte pentru agricultura, Pioneer este unul dintre liderii incontestabili. Cu o experienta de 30 de ani in Romania, compania americana are peste 100 de angajati in tara noastra si una dintre cele mai mari Statii Pioneer din lume. Cristian Deliu, Area Sales Manager pe zona 7 (care cuprinde judetele Alba, Mures, Harghita, Covasna, Bistrita Nasaud, Cluj, Brasov si Sibiu) vorbeste despre performantele produselor Pioneer dar si despre un...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Jaf la Asociatia de Proprietari 856 din Targu-Mures?

Posted: 22 Feb 2010 09:36 PM PST

Locatarii apartamentelor din cadrul Asociatiei de Proprietari (AP) nr. 856 din cartierul Tudor Vladimirescu din Targu-Mures sunt revoltati pe conducerea Asociatiei deoarece aceasta a acumulat in sase ani de zile datorii mari, de aproape 50.000 lei catre Energomur, in conditiile in care ei au datorii catre asociatie de doar 7.000 lei. Datorita restantelor, Energomur a sistat la 1 februarie apa calda, iar locatarii se intreaba de unde sunt asa datorii mari si unde sunt banii pe care ei i-au...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A inceput marea asfaltare in Capitala! Bulevardele, peticite

Posted: 22 Feb 2010 10:21 PM PST

stirileprotv.roIn Bucuresti s-a dat drumul la peticirea strazilor, dar de aceasta data succesul este dat de vremea care s-a mai incalzit.

Niciun comentariu: