Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Copil britanic rapit de o galateanca-100.000 de euro rascumparare ceruta

Posted: 20 Mar 2010 01:30 AM PDT

47 300x184 Copil britanic rapit de o galateanca 100.000 de euro rascumparare ceruta

Monica Neruja-rapitoarea Foto: http://www.adevarul.ro

O romanca in complicitate cu sotul sau pakistanez si cu inca un complice, au socat intreaga planeta dupa ce au planuit rapirea unui micut de 5 ani din Pakistan care avea dubla cetatenie, britanica si pakistaneza, si pentru care au cerut 100.000 de euro rascumparare. Politistii din patru tari s-au aliat pentru a putea salva viata baietelului si pentru a putea a identifica rapitorii. Galateanca Monica Neruja lucra ca traducator judiciar pentru politia spaniola.

Sahil Saeed, micutul sechestrat, a ajuns joi, 18 martie 2010, nevatamat in bratele mamei sale dupa ce a fost eliberat din mainile celor 3 rapitori. Sahil locuieste in Anglia, dar isi petrecea vacanta la bunici impreuna cu tatal sau.

Monica Neruja, sotul sau si complicele au fost adusi joi pentru audieri preliminare la Tribunalul din Taragona. Familia micutului a platit rascumpararea, iar pe 16 martie 2010 copilul era abandonat pe un camp. Tatal, facand tot posibilul pentru a salva viata fiului sau, a mers la Londra iar apoi la Paris, unde i-a platit Monicai Neruja si unui pakistanez suma de 100.000 de euro.

Cei doi rapitori au fost urmariti de politisti pe teritoriul Frantei, apoi in Spania, unde au fost arestati langa orasul Taragona iar banii au fost recuperati in totalitate. Justitia spaniola va fi cea care va decide in ceea ce priveste alegerea statul care va conduce ancheta in acest caz de rapire internationala.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Cursul BNR a scazut la 4.1167 lei/euro, de la 4.1286 lei/euro

  2. Sistemul de rascumparare a PET-urilor ca varianta de a scapa de sticlele goale din plastic

  3. Monica debuteaza in seara aceasta la “Dansez pentru tine”


Semintele de Marijuana pot fi cumparate legal, online

Posted: 20 Mar 2010 08:57 AM PDT

marijuana 2 300x225 Semintele de Marijuana pot fi cumparate legal, online

Cannabis Foto: http://storage0.dms.mpinteractiv.ro

O metoda cat se poate de inteligenta si eficienta, inventata recent de catre dealerii de substante halucinogene pentru a putea vinde liber, fara presiunea legii marijuana este acea de a le vinde in forma de seminte de cannabis, online.

Marijuana, cunoscuta si sub denumirile de canabis sau hasis, este extrasa din canepa. Consumatorul de marijuana se simte relaxat, tihnit, increzator in fortele proprii si creativ, iar in comparatie cu alte droguri mai puternice, ea nu produce dependenta si duce la probleme mai putin grave. Cum majoritatea consumatorilor produselor care ofera escapade in lumi mai frumoase, sunt tinerii, metoda aleasa de dealeri este una cat se poate de logica, din moment ce internetul este utilizat intr-un mod excesiv tot de tineri.

Comerciantii sustin ca vinderea acestor substante este legala, deoarece nu contin THC, ceea ce este principala substanta psihoactiva din frunza de cannabis.

Intr-un mod surprinzator, am putea spune, drogurile, cel putin cele usoare, nu mai sunt un subiect tabu in Romania. Numarul consumatorilor creste pe zi ce trece, asa cum si numarul forumurilor de pe internet in care se vorbeste despre utilizarea acestor substante se inmultesc.

Dupa inchiderea a bine-cunoscutelor magazine de vise existente intr-un numar semnificativ in multe orase din Romania , una dintre cele mai dezbatute teme ale consumatorilor de 'iarba', o alta denumire cunoscuta printre consumatori, este cea legata de recolta de acasa a plantei halucinogene.

Solutiile imediate, gandite pentru fanaticii acestor substante, sunt numeroase, astfel ca semintele de cannabis sunt scoase la vanzare atat pe siteuri specializate, cat si pe pagini web de anunţuri la mica publicitate.

Faptul ca, comercializarea semintelor de cannabis nu este ilegala pentru ca nu contin tetrahidrocarbinolul THC este sustinuta chiar de reprezentantii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), din acest motiv acestea nu intra sub incidenta legii penale. Acestia sustin ca, potrivit Legii 143 din 2000, doar consumul si traficul de marijuana, adica al plantei in sine, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 15 ani.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Marijuana “cea mai fidela fata” din nou in spital

  2. Plantatie de cannabis in lanul de papusoi

  3. Camerele de camin pot fi cumparate si cu… sex


Boc este rugat sa respinga coplata

Posted: 21 Mar 2010 04:05 AM PDT

fostul ministru al sanatatii

Foto: 3210.ro

Eugen Nicolaescu i-a cerut duminica premierului Boc, printr-o scrisoare deschisa, sa respinga actele normative privind reglementarea compensarii medicamentelor si coplata serviciilor medicale, in opinia sa, aceste doua proiecte fiind "irationale" si "inumane".

Prim ministrul Romaniei este solicitat de Nicolaescu sa se implice direct in aceasta problema si sa gaseasca o sursa de finantare pentru sistemul medical.

Potrivit Evenimentul Zilei, daca salariile si pensiile vor scadea sau ingheta, bolnavii vor avea cel mai mult de suferit de pe urma majorarii preturilor la medicamente, prognozata sa aiba loc in luna aprilie.

Cu toate astea, reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate sustin ca medicamentele nu se vor scumpi, dar producatorii de pe piata interna avertizeaza ca in urma masurilor luate de cabinetul Boc in acest domeniu, cresterea preturilor la medicamente nu va putea fi evitata. De asemenea, prin suprataxa companiilor producatoare si prin introducerea taxei de claw back, anumite medicamente vor disparea de pe piata.

In scrisoarea trimisa, Eugen Nicolaescu spune ca "prin schimbarea propusă privind sistemul de compensare va creşte plata efectivă a pacienţilor la reţetele compensate şi de peste 10 ori decât în prezent". In acest context, medicii avertizeaza ca medicamentele inovatoare sunt de obicei scumpe, iar unii pacienti nu isi vor mai putea permite sa continue un tratament care sa le asigure vindecarea sau supravietuirea.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Este oficial: Michael Jackson a fost omorat!

  2. Coplata si cati bani vom fi nevoiti sa scoatem din buzunare pentru serviciile medicale

  3. PNL, intru totul impotriva legilor pe care Guvernul vrea sa si le asume


Primaria Capitalei vrea sa amenajeze locuri speciale pentru graffiti

Posted: 22 Mar 2010 12:00 AM PDT

locuri speciale pentru pictura stradala

Foto: freemixology.com

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a declarat intr-o conferinta de presa ca desenele cu graffiti de pe peretii cladirilor sau din pasajele din Bucuresti vor fi curatate, iar in schimb, municipalitatea va amenaja cateva spatii speciale pentru cei pasionati de acest gen de arta.

In cadrul unei actiuni denumite "Graffiti street art", zidurile si pasajele acoperite cu astfel de picturi se vor curata zilnic. Edilul a mai afirmat ca Primaria Sectorului 6 a achizitionat un material special pentru indepartarea graffit-iurilor de pe ziduri si daca va fi eficient va fi utilizat de catre toti operatorii de salubrizare din Bucuresti.

Potrivit Mediafax, pentru a combate acest gen de arta, in pasajele rutiere vor fi montate camere de luat vederi. Oprescu a refuzat sa spuna costul unor astfel de echipamente de supraveghere deoarece suma ar putea fi interpretata intr-un mod negativ de catre presa. "Cand vor fi gata o sa constatati ca celor care au in grija aceste pasaje le lipseste o anumita suma de bani".

Totusi, iubitorii de arta stradala nu vor fi uitati de catre conducatorii Capitalei. Primarul general a promis amenajarea unor locuri speciale, unde desenatorii de graffiti sa-si poata manifesta talentul si astfel, spera el, sa opreasca mazgalirea zidurilor bucurestene.

In Bucuresti s-a lansat cea de-a doua parte a programului "Capitala creste verde", care se va desfasura pana in luna octombrie propunandu-si sa curete Bucurestiul si sa imbunatateasca calitatea mediului prin amenajarea de spatii verzi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Romtelecom vrea sa gaseasca locuri de munca pentru viitorii disponibilizati

  2. Sorin Oprescu vrea sa repare gropile Capitalei cu ajutorul armatei

  3. Indicatoare rutiere si ansambluri reflectorizante pentru strazile capitalei


Primaria Iasi a lansat un portal on-line oferind informatii asupra calatoriilor

Posted: 22 Mar 2010 02:29 AM PDT

Harta judetului Iasi e1269249660379 Primaria Iasi a lansat un portal on line oferind informatii asupra calatoriilor

foto:discoveriasi.host22.com

In cadrul proiectului Civitas-Archimedes, Primaria Iasi a lansat un portal on-line privind informatiile si serviciile necesare organizarii calatoriilor cu mijloacele de transport.

Prin acest proiect municipalitatea Iasi incearca sa puna la dispozitie fiecarui cetatean posibilitatea reducerii timpului in trafic, prin indicarea corecta asupra traseului pe care calatorul doreste sa-l desfasoare, prin recomandarea mijlocului de transport cel mai eficient, si prin prezentarea programului de mers al fiecarui mijloc de transport in parte.

Portalul on-line pus la dispozitie cetatenilor municipiului Iasi, dar si turistilor si celor aflati in tranzit in acest oras, este realizat sub forma unui planificator de transport public, prezent sub forma www.transportiasi.ro.

Prin intermediul acestui portal, cei interesati despre traseele autobuzelor si tramvaielor din oras, despre orarul de sosiri – plecari din Gara Iasi, despre autogarile existente la nivelul municipiului si destinatiile acestora, sau despre companiile de taxi, inchirieri masini, pana si de orele de aterizare-decolare de pe Aeroportul International Iasi, pot afla informatiile dorite, doar accesand pagina de internet a portalului, si cautand cele necesare.

Noutatea portalului de informatii privind calatoriile efectuate pe raza municipiului Iasi, si imprejurimi, vine cu existenta unei conexiuni cu site-ul www.turism-iasi.ro, care se doreste a fi o determinare pentru a vizita Iasiul si imprejurimile, pentru a descoperi frumusetile zonei, si pentru a pune la dispozitie doritorului mijlocul de transport recomandat in acest sens.

Proiectul Archimedes este cofinantat de Uniunea Europeana si se desfasoara in sase orase europene, ce doresc sa creeze sisteme de transport durabile, sigure si eficiente energetic, pentru impulsionarea cetateanului spre a vizita si a se relaxa, prin eficientizarea timpului pierdut prin mijloacele de transport.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Presedintele statului participa la festivitatile de la Iasi

  2. “IaSi Planteaza” sambata, 20 martie 2010, in comuna ieseana Voinesti

  3. Baiatul din Iasi care si-a ucis mama cu ciocanul a avut discernamant


Ziaristul Mile Carpenisan a incetat din viata

Posted: 22 Mar 2010 08:54 AM PDT

2403431e646a84a363bf6551d610507d e1269268421575 Ziaristul Mile Carpenisan a incetat din viata

foto:www.jurnalul.ro

In urma cu aproximativ doua ore, mai precis in jurul orei 15.00, ziaristul Mile Carpenisan a incetat din viata la Spitalul Judetean din Timisoara, unde era internat inca de pe data de joi, 18 martie, anul curent. Jurnalistul Antenei 1, si ziarist la Jurnalul National, Mile Carpenisan, cunoscut ca si corespondent de razboi, se afla internat la Timisoara, dupa ce a fost diagnosticat cu septicemie si hemoragie interna.

Se pare ca din cauza unui furuncul, ziaristul Mile Carpenisan a fost nevoit sa se interneze de urgenta in cadrul Spitalului Judetean Timisoara, fiind diagnosticat cu septicemie, si, ulterior, cu hemoragie interna.

Pentru ca starea de sanatate a ziaristului nu prezenta nicio forma de imbunatatire,el intrand in coma in urma unui soc septic, colegii acestuia de la Jurnalul National au alertat intreaga mass-media din Romania si diferite bloguri si siteuri, prin care anuntau necesitatea urgenta de sange grupa A2 pozitiv. Se pare ca starea acestuia de sanatate dadea semne de ameliorare, in decursul zilei de vineri, 19 martie 2010, insa, din pacate, organismul sau nu a mai rezistat, si jurnalistul a decedat astazi, in jurul orei 15.00, dupa o lunga noapte in care a fost de cinci ori resuscitat de doctori, si inca o data in cursul zilei de astazi.

Mile Carpenisan avea varsta de 34 de ani, si timp de zece ani a fost corespondent de razboi pentru Antena 1 si Antena 3, realizand importante reportaje din Iugoslavia, in Irak sau Asia, iar in 2008 a pus punct colaborarii cu televiziunea, devenind freelancer. Cu ceva timp in urma acesta a fost implicat in cazul Daniel Raduta, tanarul bolnav de leucemie, ce avea nevoie de un transplant de maduva, pentru care a incercat sa stranga fonduri necesare operatiei.

Se pare ca pentru Mile Carpenisan sansa la viata s-a oprit astazi. Condoleante familiei si multa tarie, pentru a depasi tragicul eveniment!


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Senatorul Ted Kennedy a incetat din viata

  2. Actorul Nicu Constantin a incetat din viata

  3. O femeie a scapat cu viata dupa ce masina in care se afla a fost lovita de tren


Castelul Bran- scos la licitatie pentru un scop caritabil

Posted: 23 Mar 2010 12:12 AM PDT

m Castelul Bran 299x206 Castelul Bran scos la licitatie pentru un scop caritabil

Castelul Bran Foto:http://www.romanianpropertyonline.com

La sfarsitul acestei saptamani, in cadrul unei actiuni caritabile, va fi licitata o cina romantica la Castelul Bran, la care banii stransi vor fi donati unui copil bolnav de cancer.

Situat la 30 km de Brasov, intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument national si punct de reper al turismului din Romania, datorita atat frumusetii lui, a peisajului, cat si a legendei contelui Dracula, al carui spirit bantuie inca aceste locuri stravechi.

Licitatia va porni de la 200 de euro, reprezentantii castelului asteptanduse ca suma finala sa depasească 2.000 de euro.
Sorin, baiatul pentru care va avea loc licitatia, are 14 ani, este din Codlea si sufera de o forma rara de cancer. El are nevoie de peste 100.000 de euro pentru a se putea opera in Franta.

Alexandru Pircu, care este unul dintre organizatorii acestui eveniment caritabil, ne spune mai precis in ce consta aceasta oferta : „Este mai mult decat o cina romantica. Este un pachet de top, pentru care musafirii vor plati tocmai ca sa nu aiba restrictii pe intreg domeniul. Seara va fi aleasa in functie de preferintele celui care liciteaza, iar noi ii vom sta la dispozitie si vom face pregatiri speciale pentru un astfel de moment exclusivist “.

„Clientul nostru «isi cumpara», de fapt, un castel pentru o seara intreaga. O echipa «invizibila» ii va indeplini orice dorinta, cu discretie maxima. Musafirii nostri vor putea sa aleaga incaperea in care doresc sa serveasca desertul sau vor putea sorbi coniac vechi in biblioteca regala”, a mai adaugat Alexandru Priscu.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Tricoul lui Michael Jackson va fi scos la licitatie

  2. Locul de copilot al lui Schumacher, scos la licitatie

  3. Licitatie pentru achizitionarea unui sistem informatic integrat in domeniul mediului


"Capriciile lui Goya", expoziţie-eveniment la MNAR

Posted: 29 Mar 2010 05:36 AM PDT

80 de gravuri din celebra serie "Capriciile" realizată de pictorul spaniol Francisco de Goya pot fi văzute în Sălile Kretzulescu ale Muzeului Naţional de Artă al României (MNAR). Gravurile sunt însoţite de comentariile originale ale artistului, păstrate în manuscris pe exemplarele din primele tiraje aflate în colecţiile Muzeului Prado şi ale Bibliotecii Naţionale din Madrid, care explică titlurile, uneori enigmatice, sau completează mesajul imaginii, seria expusă la Bucureşti fiind imprimată în 1929, într-o ediţie limitată. Capriciul, gen de gravură cu subiect liber, de la detaliul decorativ la compoziţia fantastică, este, în accepţia lui Goya, motiv de acidă satiră socială. Goya sancţionează - cu ironie, amărăciune sau severitate - slăbiciunile şi viciile umane: corupţia, prostituţia, şarlatania, vanitatea, infatuarea şi stupiditatea. Săgeţile lui ţintesc nu numai masele populare, ci şi clerul, înalţii demnitari şi aristocraţia. Conţinutul critic al "Capriciilor" a provocat nemulţumirea Inchiziţiei, fapt care a blocat răspândirea gravurilor. Planşele au fost retrase rapid din vânzare, iar Goya a dăruit regelui Spaniei plăcile gravate, precum şi exemplarele nevândute, salvându-se astfel întreaga serie. Deschisă până la 30 mai, expoziţia beneficiază de două manifestări conexe: conferinţa "Goya în literatură", susţinută de Leonardo Romero Tobar, profesor la Universitatea din Zaragoza (28 aprilie) şi proiecţia filmului artistic biografic Goya la Bordeaux (Spania, 1999, regia Carlos Saura), programată pentru zilele de 18 aprilie şi 23 mai.


Săptămâna Patimilor

Posted: 29 Mar 2010 06:44 AM PDT

Creştinii intră astăzi în Săptămâna Mare. Faptele lui Iisus pe pământ sunt rememorate, în tot acest timp, în denii - rugăciunile de seară. Tot acum, Patriarhia Română începe prepararea Sfântului Mir, care va ajunge în toate bisericiile ortodoxe române din ţară şi din lume.Săptămâna Patimilor marchează momentul în are Isus Hristos a fost trădat de unul dintre ucenicii săi, a fost închis, judecat şi condamnat la moarte prin răstignire. Toate aceste momente sunt rememorate în biserici în cadrul Deniilor, slujbe care în Săptămână Mare se oficiază seara. Cele mai importante sunt Denia celor 12 Evanghelii din Joia Mare şi Denia Prohodului Domnului din Vinerea Mare. În această săptămână, credincioşii se pregătesc sufleteşte de sărbătoarea Învierii, prin mărturisirea păcatelor la duhovnic, pentru a primi dezlegarea să se împărtăşească de Paşti.   


"Spuneţi NU discriminării"

Posted: 29 Mar 2010 09:44 AM PDT

Consiliul Naţional al Audiovizualului, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Biroul de Informare al Consiliului Europei la Bucureşti continuă, în perioada 31 martie - 31 iulie 2010, parteneriatul pentru promovarea în România a campaniei Consiliului Europei - "Spuneţi NU discriminării". Potrivit CNA, "Campania se doreşte a fi nu numai un act de conştientizare a oricărei forme de discriminare şi de combatere a indiferenţei cotidiene, ci şi un promotor al schimbării de atitudine, de comportament şi de mentalitate în rândul populaţiei majoritare şi minoritare", se mai spune în comunicat. Consiliul Europei sprijină campania din România prin materiale în limba română - un spot TV, afişe şi cărţi poştale care conţin mesajul "Spuneţi NU discriminării", în timp ce CNA invită posturile de televiziuni centrale şi locale să difuzeze spotul TV. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pune la dispoziţia campaniei numărul de telefon: 021/ 312 6579, disponibil 24 ore, pentru ca publicul larg să poată primi informaţii sau să raporteze cazuri de discriminare. La rândul său, Ministerul Administraţiei şi Internelor promovează mesajul campaniei la nivel local prin intermediul inspectoratelor judeţene de poliţie şi al primăriilor municipale (1.600 afişe). CNA, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Biroul Consiliului Europei din România au semnat, în mai 2009, un Acord de colaborare, în scopul lansării şi implementării în România a Campaniei Consiliului Europei "Spuneţi NU Discriminării". Iniţial, campania s-a derulat în perioada 1 iunie - 15 septembrie 2009.Sursa: Mediafax


Dezbateri pe marginea Legii Educaţiei. Clasa politică, divizată

Posted: 29 Mar 2010 10:27 AM PDT

România are unul dintre cele mai slabe sisteme educaţionale, care trebuie reformat chiar pe timp de criză. Este una dintre opiniile exprimate de şeful statului, Traian Băsescu, la dezbaterile organizate luni pe marginea proiectului noii legi a Educaţiei. La dezbaterea ajunsă în Parlament a lipsit o mare parte a Opoziţiei, care ameninţă cu o moţiune simplă pe Educaţie.  


O nouă zi de proteste pentru dascălii buzoieni

Posted: 29 Mar 2010 10:59 AM PDT

Protestele dascălilor buzoieni au continuat şi luni. Peste 1.500 de cadre didactice au ieşit din nou în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de reducerea salariilor pe luna februarie. Totodată, directorii a două şcoli au demisionat, iar liderii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar susţin că gestul acestora a fost generat de presiunile exercitate de conducerea Inspectoratului Şcolar de a-i reîncadra pe profesori după vechea salarizare, fără majorările câştigate în instanţă.  


Directorul FMI şi-a început vizita în România

Posted: 29 Mar 2010 11:14 PM PDT

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, şi-a început vizita de o zi la Bucureşti cu o discuţie, la sediul Guvernului, cu premierul Emil Boc, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi o parte dintre membrii Cabinetului. La întâlnire au fost prezenţi vicepremierul Marko Bela, ministrul Finanţelor, ministrul Administraţiei şi Internelor, precum şi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. "România este o ţară foarte importantă pentru noi, suntem aici să încercăm să vă ajutăm să reveniţi pe drumul cel bun, să vă ajutăm să implementaţi politicile pe care dumneavoastră le alegeţi şi, chiar dacă uneori echipa FMI poate părea un pic mai dură, pentru că aşa este necesar, tot ceea ce aud este că relaţia cu Guvernul şi Banca Naţională a fost de cea mai înaltă calitate posibilă. Desigur că înţelegem că criza a lovit economia şi trebuie să remediaţi această situaţie şi, de aceea, cu siguranţă în aceste zile există o presiune asupra bugetului. Deci suntem foarte clar capabili să înţelegem acest lucru şi să încercăm să vedem împreună cu dumneavoastră cum păstra echilibrul, ţinând cont totodată de nevoile pe care le susţineţi", a declarat directorul general al FMI. Directorul general al FMI se va mai întâlni cu preşedintele Traian Băsescu, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, se va adresa Legislativului şi va susţine un discurs la Academia de Studii Economice din Bucureşti. România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.


Zi de doliu la Moscova

Posted: 29 Mar 2010 11:20 PM PDT

38 de morti şi peste 70 de răniţi - acesta rămâne bilanţul atentatelor comise luni dimineaţă în metroul moscovit de două femei sinucigaşe. La Moscova a fost decretată zi de doliu. Steagurile de pe instituţiile de stat sunt lăsate în bernă iar programele de divertisment au fost anulate. Luni seară, preşedintele Medvedev a venit personal la locul tragediei unde a depus mai multe flori. Şi premierul Putin s-a întors de urgenţă la Moscova şi la spital a vizitat răniţii. Martorii povestesc că luni dimineaţă, cu 20 de minute de prima explozie, la staţia de metrou Lubyanka au fost observate 3 femei care se purtau ciudat. Una dintre ele chiar a îngenunchiat pe peron şi a început să se roage. În mijloacele de transport în comun de pe teritoriul Rusiei au început să fie luate măsuri suplimentare de securitate. Acum şoferii trebuie să se uite nu numai la eventuale bagaje lăsate nesupravegheate dar şi la persoanele suspecte.


FMI - doctorul naţiunilor

Posted: 30 Mar 2010 12:46 AM PDT

Directorul general al FMI, Dominique Strauss Kahn, a declarat în faţa studenţilor români de la ASE că peste 10 ani vor descoperi că acţiunea coordonata a scurtat criza, relatează HotNews.El a susţinut că este necesară o reglementare mai strictă a pieţelor, la un nivel global.A comparat FMI cu un doctor al naţiunilor, ale cărui medicamente sunt banii şi a accentuat faptul că Europa trebuie să facă eforturi pentru a ieşi din criză. A menţionat, de asemenea, posibilitatea ca mulţi dintre români să îşi piardă locurile de muncă în perioada următoare, fapt pe care îl consideră un preţ al recuperării.  


Programe de Paşte la TVR

Posted: 30 Mar 2010 02:43 AM PDT

Televiziunea Română a pregătit numeroase programe speciale pentru zilele marii sărbători a Paştelui.Pe TVR 1 veţi putea vedea emisiuni de divertisment, de folclor, filme în premieră, programe pentru tineret şi, ca în fiecare an, Slujba de Înviere transmisă în direct.Şi TVR 2 va respecta tradiţia şi vă va conecta cu Catedrala de la Vatican atât pentru Vigilia Pascale, cât şi pentru Mesajul Papei, Urbi et Orbi în prima zi de Paşte. Acestor transmisiuni în direct li se alătură multe alte programe speciale.TVR 3 invită telespectatorii să urmărească celebrarea Sărbătorilor de Paşte în cele mai pitoreşti locuri din ţară, respectând adevăratele tradiţii şi degustând bucate româneşti special pregătite pentru această ocazie, spectacole de ţinută, iar în Prima zi de Paşte, celebrul film Quo Vadis.Oferta TVR Cultural pentru sărbătorile Pascale se axează pe trei direcţii: mai multe documentare pe tema Învierii, muzică şi dans de cea mai bună calitate şi filme pe gustul tuturor. Programe de Paşte la TVR1 Vineri, 2 aprilie, ora 17.00 Drumul Crucii, Calea Învierii Documentarul rememorează paşii pe care Iisus Hristos a fost constrâns de către semenii săi să-i urmeze, pe Calea Crucii, spre mântuirea noastră. Realizator Estela Dincă Vineri, 2 aprilie, ora 17.25 Lumina Prohodului Documentar despre semnificaţia punerii în mormânt a lui Cristos Participă: pr. Antim, pr. Mihail Stancu Producător tv. Elena Dinu Vineri, 2 aprilie, ora 22,10 FILM* Sub aceeaşi lună (LA MISMA LUNA - SUA, Mexic, 2007) Cu: Adrian Alonso, Kate del Castillo, Eugenio Derbez. Regia Patricia Riggen Premiul Young Artist 2008 pentru cel mai bun film străin. Dramă. Mamă iubitoare, Rosario doreşte ca fiul ei, Carlitos, să aibă o viaţă fără griji şi să fie fericit. De aceea munceşte ilegal în America, iar Carlitos, rămas acasă, în Mexic, stă cu bunica. Când bătrâna moare, Carlitos, la doar 9 ani, stăpânit de dor, decide să pornească la drum, pentru a-şi găsi mama! Ştie că nu este uşor să treci graniţa în Statele Unite şi că drumul până la mama lui e greu, dar forţa dorinţei de a fi alături de ea e mai puternică decât orice obstacol. Va reuşi el să nu-şi piardă speranţa şi să-şi întâlnească mama ? Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 08.55 Semne - După chipul Său? Emisiunea abordează chestiunea modelului creştin şi a rolului său în societate, de la răstignirea pe cruce a lui Iisus Hristos şi până în zilele noastre, fixând transformările succesive, confuziile, rătăcirile sau excesele acestui sistem teoretic şi practic de întemeiere socială. Analizând criza valorilor din societatea românească de azi, a surogatelor sale, filmul propune, drept condiţie a restaurării modelului autentic, recucerirea, redobândirea şi reconstruirea moralei creştine. Invitaţi: Î.P.S. Batholomeu Anania, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Î.P.S. Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului, arhimandritul Teofil Pârâianu, fostul duhovnic al mânăstirii Sâmbăta, prof. univ. dr. Vasile Astărăstoaie, preşedintele Colegiului Medicilor din România, pr. prof. univ. Ioan Ică jr., Facultatea de teologie Ortodoxă din Sibiu, pr. prof. C. Necula, Facultatea de teologie Ortodoxă din Sibiu, Costion Nicolescu, cercetător la Muzeul Ţăranului Român. Realizator D. Iacob, Producător tv. Dan Micu Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 16.25 Descoperindu-l pe Vivaldi (Der rote Priester - Don Antonio Vivaldi/ The Red Priest - Don Antonio Vivaldi, Austria, 2009) Regia Kurt Ockermüller Cu ocazia unui inventar la o bibliotecă din Dresda, s-a descoperit recent manuscrisul unei lucrări muzicale necunoscute a compozitorului Antonio Vivaldi. Documentarul reconstituie biografia celebrului compozitor al „Anotimpurilor", prezentând cele mai cunoscute lucrări ale acestuia. Sâmbătă, 3 aprilie, de la orele 21.10 şi 01.00 TAINICA LUMINĂ Spectacol extraordinar intrat deja in tradiţie la TVR, prilejuit de Sărbatorile de Paşte. Programul prezentat de Iuliana Tudor va fi transmis, prima parte, de la ora 21.10 şi va continua cu a doua parte după Slujba de Înviere, de la 01:00. Din distribuţie fac parte: Felicia Filip, Vlad Rădescu, Răzvan Mazilu, Mike Godoroja &The Blue Spirit, Marius Mihalache, Ansamblul Trei parale, Corul Accoustic dirijat de Daniel Jinga şi Orchestra condusă de Florin Totan. Sâmbătă, 3 aprilie, de la orele 22.10 şi 23.40 22.10 - Repere sacre - Învierea Domnului (I), Transmisiune directă din satul Holbav judeţul Braşov şi Catedrala Sfântul Iosif, Producător tv. Elena Dinu 23.40 - Repere sacre * Învierea Domnului (II), Transmisiune directă de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, Producător tv. Elena Dinu Duminică, 4 aprilie, de la ora 13.00 şi 23.20 De ce-l iubim pe Florin TVR 1 vă invită să urmăriţi ultimele două părţi ale programului De ce-l iubim pe Florin, o declaraţie de dragoste pentru marele nostru actor - necondiţionata de niciun eveniment sau aniversare. Actriţele care i-au fost partenere pe scenă, pe micul sau pe marele ecran, fanii şi publicul larg se vor întâlni cu cele mai reprezentative momente marcate de stilul inconfundabil al lui Florin Piersic. Poveşti de viaţă, amintiri dragi, cântece în primă audiţie şi momente de aur din arhiva TVR se vor constitui în dovezi de necontestat ale admiraţiei tuturor pentru omul şi artistul Florin Piersic, aşa cum este el şi aşa cum îl cunoaştem cu toţii: şarmant şi încântător. Invitate în studio vor fi: Florina Cercel, Violeta Andrei, Olga Delia Mateescu, Monica Davidescu, Cătălina Mustaţă, Manuela Hărăbor, Ilinca Goia, Andreea Samson şi Gianina Corondan. Prima parte a fost difuzată de TVR 1 în 13 martie şi a fost lider de audienţă pe intervalul de difuzare. LA MASA DE PAŞTI De 10 ani TVR vă invită pe toţi La masa de Paşti, un program de sărbătoare cu cele mai alese bucate, cele mai iubite vedete populare şi cele mai frumoase cântece ale lor. La fel ca în fiecare an, Iuliana Tudor vă dă întâlnire în cele trei zile de Paşti, la ora prânzului, la o ediţie aniversară, difuzată în trei părţi: duminică, 4 aprilie, de la ora 14.20, luni, 5 aprilie şi marţi, 6 aprilie de la ora 14.30. Participă: Angela Buciu, Florica Bradu, Maria Butaciu, Achim Nica, Viorica Flintaşu, Benone Sinulescu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Mioara Velicu, Nicolae Botgros, Ştefan Cigu, Florica Ungur, Elena Merişoreanu, Florentina şi Petre Giurgi, Gheorghe Turda, Ioan Bocşa, Nicoleta Voica, Petrică Moise, Maria Tripon, Nicolae Mureşan, Nineta Popa, Ion Ghiţulescu, Petrică Mâţu Stoian, Veta Biriş, Elisabeta Turc, Floarea Calotă, Maria Cârneci , Angelica Stoican, Maria Dragomiroiu, Laura Lavric, Matilda Pascal Cojocăriţa, Traian Jurchela, Cristian Pomohaci, Dinu Iancu Sălăjanu, Ionuţ Fulea, Cornelia şi Lupu Rednic, Carmen Iordache, Marinela Baba, Victorita Lăcătuşu, Constantin Lătăreţu, Ionuţ Dolănescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Rodica Anghelescu, Constantin Bahrin, Cristina Gheorghiu, Viorica Macovei, Gabriela Tuţă, Lavinia Goste , Marius Zorilă, Angelica Flutur, Daniel Rosalim, Alina Bâcă, Robert Târnăveanu, Adi Neamţu şi alţii. Duminică, 4 aprilie, de la ora 16.00 şi noaptea, de la 1.25 Cirque du Soleil: Quidam Regia David Mallet Un show al tentativei de a depăşi limitele umane, ce îmbină elemente de circ, teatru, acrobaţie şi magie...Magia şi farmecul spectacolului sunt amplificate de muzica şi efectele de sunet folosite. Duminică, 4 aprilie, de la ora 17.00 şi 18.10 Dănutz SRL - ediţie specială La Danutz e sărbatoare, cu ouă înroşite, cozonaci şi pasca şi, chiar dacă în continuare criza economică îşi face simţită prezenţa, emisiunea vă va umple casa cu... „Diamante". Irina Loghin, Alexandru Arşinel, Marius Teicu şi invitaţii lor: Daniela Condurache, Valentina Fătu, Cristi Simion, Andra, Aurelian Temişan şi taraful Marian Cleante, vă invită să petreceţi împreună prima zi de Paşti, cu veselie, muzică bună, optimism şi imagini de arhiva extraordinare. Duminică, 4 aprilie, ora 21.10 - premieră în România! FILM* Amiralul (ADMIRAL-Rusia, 2007) Cu: Konstantin Kabenski, Elizaveta Boyarskaya, Serghei Bezrukov . Regia Andrei Kravciuk Dramă, romance. Rusia, anii 1917. Amiralul Alexander Kolciak este nu numai un adevărat erou, dar şi un soţ şi tată exemplar. Dar într-o zi o întâlneşte pe soţia prietenului său cel mai bun, Ana, femeia de care se îndrăgosteşte, mai presus de raţiune! Revoluţia din sufletul său coincide cu declanşarea revoluţiei bolşevice. Povestea lui de iubire şi cutremurătoarea sa confruntarea cu noua orânduire sunt hotărâtoare în destinul puternicului Alexander. Luni, 5 aprilie, ora 07.10 FILM* Asterix şi vikingii (ASTERIX AND THE VIKINGS - Franţa, Danemarca 2006) Voci: Roger Carel, Lorant Deutsch. Regia Stefan Fjeldmark Desen animat. Şeful îşi trimite nepotul, pe Goudurix, pentru a fi instruit de Asterix şi Obelix să devină un bărbat adevărat. Misiune grea, pentru că Goudurix e mai de grabă un campion al....fricii. Luni, 5 aprilie, ora 08.20 Concert - Primăvară la Viena/Fruhling in Wien - Austria, 2005 În buna tradiţie a concertelor de neuitat din Viena, capitala valsului, sub conducerea dirijorului Marko Letonja şi împreună cu solista Marjana Lipovsek, Orchestra Simfonică din Viena interpretează cunoscute piese simfonice dedicate primăverii. Acordurile valsurilor lui Johann Strauss se alătură muzicii lui Antonín Dvorák, Bedrich Smetana şi Leonard Bernstein. Luni, 5 aprilie, ora 21,10 Vedeta familiei Ediţia specială de Paşte păstrează formatul consacrat al emisiunii, invitând în faţa publicului, şi de această dată, trei copii talentaţi în domenii diferite. Ei vor veni însoţiţi de părinţii şi cei apropieţi din familie şi vor fi jurizaţi de către Monica Davidescu, Aurelian Temişan şi Silviu Biriş. Special pentru ediţia din a doua zi de Paşti vor fi invitate în emisiune familiile Nicolae Botgros, Alin Oprea şi Ovidiu Cuncea, iar cei mici îşi vor demonstra talentul în muzică populară instrumentală, muzică pop şi actorie. Copiii vor fi suţinuţi de părinţii lor, cunoscuţi dealtfel publicului pentru propriile lor cariere artistice. Părinţii vedetă vor participa şi ei la numere artistice comune cu copiii lor şi, de asemenea, vor fi supuşi la probe amuzante şi surprinzatoare de inspiraţie pascală.   Luni, 5 aprilie, ora 22.20 FILM*Mongol (MONGOL- Rusia, Kazakstan, Germania 2007) Cu:Tadanobu Asano,.Honglei SunRegia Sergei Bodrov 1 Nominalizare la Premiul Oscar 2008, pentru cel mai bun film străin al anului 6 Premii NIKA pentru cel mai bun film, regie, imagine, producţie, costume, coloană sonoră. Aventuri, romance. Nimeni nu bănuia că micuţul Temujin, care se năştea în 1162, undeva într-o aşezare din zona lacului Onon, avea să devină la doar 40 de ani marele Ginghis Han, conducătorul hoardelor cotropitoare ale mongolilor şi liderul unuia dintre cele mai mari imperii pe care le-a cunoscut vreodată istoria. Impulsionat de curaj şi de iubire, Temujin uneşte toate triburile mongole, ajungând în 1206 "Hanul hanilor" . Cine şi ce îl poate învinge pe acest om cu instincte de zeu? Marţi, 6 aprilie, ora 07.20 FILM* Aventurile lui Tom Sawer (ANIMATED ADVENTURES OF TOM SAWER- SUA, 1998) Voci: Ross Malinger, Ryan Slater, Kirsten Dunst, Christopher Lloyd. Regia William R. Kowalchuk Desen animat. Ecranizare după cunoscutul roman al scriitorului Mark Twain, ce evocă extraordinarele aventuri ale lui Tom Sawyer şi Huckleberry Finn. Marţi, 6 aprilie, ora 08.40 FILM* Tom Degeţel şi degeţica ( Adventure of Tom the Thumb and Thumbelina - SUA, 2002 ) Voci: Jennifer Love Hewitt, Elijah Wood, Peter Gallagher. Regia Glenn Chaika. Aventuri. Două făpturi mici revin în satul natal după 15 ani. Ei descoperăcă totul a fost devastat de un gigant. Vor avea curajul să-l înfrunte ? Marţi, 6 aprilie, ora 16,15 FILM*Stan şi Bran toreadori (BULLFIGHTERS - SUA, 1945) Cu Margo Woode, Richard Lane, Carol Andrews, Diosa Costello, Rory Calhoun, Steve Darrell, Lorraine De Wood, Joe Dominguez. Regia Malcolm St. Clair Comedie. Stan şi Ollie sunt detectivi în Mexic. Pentru că seamănă cu un celebru matador, cei doi se implică fără voie într-o cavalcadă de încurcături comice şi aventuri ce se derulează în arenă dar şi în afara ei...! Marţi, 6 aprilie, ora 17.15 Concert Tina Turner/ Tina Turner, Live at the Apollo Regia David Blair Tina Turner într-unul dintre cele mai dinamice concerte ale sale! Arderea scenică a acesteia este întotdeauna fără egal Programe de Paşte la TVR 2 Joi, 1 aprilie, ora 19.20 Cerul din ochii tăi (DER HIMMEL IN DEINEN AUGEN-Germania, 2006) Regia: Gloria Behrens Cu: Johanna Christine Gehlen, Michael von Au Dramă, romance. Rămasă orfană de mică şi crescută de mătuşa ei, Nina a devenit o tânără femeie serioasă, pragmatică şi foarte responsabilă. Urmează să se mărite în curând cu prietenul ei Paul, pe care însă mătuşa Charlotte îl consideră rece şi complet nepotrivit pentru nepoata ei. Când îl cunoaşte pe Daniel, chiriaşul lui Charlotte, un artist văduv care-şi creşte singur băieţelul, Nina se îndrăgosteşte şi, pentru prima oară în viaţă, e tentată să nu asculte îndemnul raţiunii, ci al inimii.   Joi, 1 aprilie, ora 23.10 Seraphine (SERAPHINE-Franţa, 2009) Cu: Yolande Moreau, Ulrich Tukur Dramă. La început de secol XX, un binecunoscut colecţionar german închiriază un apartament în Senlis, un orăşel aflat la o distanţă confortabilă de nebunia Parisului, pentru a scrie şi a se odihni. Aici, el este surprins să afle că femeia de serviciu, o creatură aproape nebună, diformă şi îmbătrânită, ignorată sau luată peste picior de toată lumea, este nimeni alta decât Seraphine, celebra pictoriţă naivă. Vineri, 2 aprilie, de la ora 13.15 Zestrea românilor - Ouă muncite. Cele din urmă trei zile ale Postului Mare - vrâncenii le rezervau celor mai importante copturi rituale, dar mai ales înroşitului ouălor. În Ţara Vrancei ouăle roşii sunt de mai multe feluri: ouă Chicate, ouă Chinovărite, ouă Muncite şi Merişoare. Ouăle muncite nu se ciocneau niciodată, pentru că reprezentau, în credinţa oamenilor, chinurile îndurate de Iisus Hristos. Vineri, 2 aprilie, de la ora 00.10 Dragostea unei mame (BREAKING THROUGH - Canada, SUA-2003) Regia David Attwood Cu: Diane Keaton, Michael Seater, Colin Roberts Dramă. Povestea sfâşitoare a lui Patsy McCartle, văduvă şi mamă iubitoare a doi copii, mereu în căutarea unei slujbe în plus, care s-o ajute să-şi întreţină familia. Când nu mai are de ales, când toate uşile i se închid în faţă, Patsy se vede nevoită să lucreze cu un traficant de droguri. Curând, ea devine dependentă de drogurile pe care le vinde, se afundă în neputinţă, pierde contactul cu realitatea şi ajunge să-şi neglijeze familia şi propria-i persoană. Rămâne de văzut dacă va găsi forţa necesară să-şi învingă soarta. Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 19.30 Olăreasa de la Vama sării. Documentar În satul Vadu Crişului, jud. Bihor, important centru de olărit tradiţional, mai funcţioneaza doar două cuptoare de ars ceramica. Olarii îşi duc oalele la târgul anual din comuna Vama sării, numită astfel după vama pentru plutele cu sare care exista acolo între voievodatul Transilvanei şi regatul Ungariei. Realizator Tudor Chirilă Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 21.00 (partea I din 3) Yellowstone (YELLOWSTONE-MB, 2009) Regia: Andrew Murray Documentar. Mai mare decât unele state americane, Parcul Naţional Yellowstone este una dintre cele mai frumoase întinderi sălbatice de pe planetă şi adăposteşte o faună bogată: lupi cenuşii, urşi grizzly, cirezi de antilope şi bizoni. Destinul acestor animale, strâns legat de peisajul maiestuos şi în continuă schimbare al parcului, devine firul narativ al unei serii de documentare care surprinde trecerea anotimpurilor şi lupta pentru supravieţuire. Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 22.15 Slujba de Înviere Respectând tradiţia, şi în acest an, TVR 2 va celebra Sărbătorile Pascale pentru romano-catolici prin transmisia în direct, a Slujbei de Înviere. Telespectatorii vor putea urmări o emisiune magazin cu transmisiuni directe alternative de la Catedrala Arhiepiscopală Romano-Catolică, Sf. Iosif din Bucureşti, de la Catedrala San Pietro din Vatican, Vigilia Pascale, şi de la Catedrala Greco-Catolică de la Cluj/Blaj. Sâmbătă, 3 aprilie, de la ora 00.40 Concert KATHERINE JENKINS (KATHERINE JENKINS, LIVE AT LLANGOLLEN 2006) Un concert în aer liber cu mezzosoprana Katherine Jenkins, care îmbină arii din opere celebre cu melodii pop şi cântece din musicaluri de pe Broadway. Duminică, 4 aprilie, 12.50 Urbi et orbi. Ca în fiecare an, telespectatorii TVR 2 vor intra în legătură directă cu Cetatea Vaticanului, de unde vor audia Urbi et Orbi, mesajul pascal al Papei Benedict al XVI-lea, adresat întregii creştinătăţi în prima zi de Paşte. Transmisiune directă de la Vatican. Duminică, 4 aprilie, de la ora 14.20 O LUME NEBUNĂ, NEBUNĂ, NEBUNĂ (IT'S A MAD MAD MAD WORLD-SUA, 1963) Regia: Stanley Kramer Cu: Spencer Tracy, Mickey Rooney, Buster Keaton Comedie. În mijlocul deşertului, o maşină goneşte pe şosea şi, pierzând controlul, cade de pe o stâncă. Alte patru maşini opresc să-l ajute pe şoferul rănit. Înainte de a-şi da sufletul, acesta le povesteşte martorilor că a ascuns 350.000 de dolari sub un "W" uriaş, în parcul naţional Santa Rosita, lângă graniţa cu Mexicul. Evident, ceilalţi patru şoferi şi pasagerii lor nu găsesc o soluţie de împărţire a averii şi pornesc cu toţii într-o cursă nebună spre Santa Rosita. Peripeţiile se înlănţuie şi, pe deasupra, grupul căutătorilor de comori este urmărit de căpitanul de poliţie Culpepper, care vrea să recupereze şi el banii, proveniţi dintr-un jaf. Duminică, 4 aprilie, de la ora 22.30 BAKHITA, SFÂNTA AFRICANĂ (BAKHITA-Italia, 2009) Partea I Regia: Giacomo Campiotti Cu: Fatou Kine Boye, Ditta Teresa Acerbis Dramă, biografic. Povestea vieţii călugăriţei de culoare, beatificată şi canonizată de Papa Ioan Paul al II-lea în anul 2000. Născută într-un sat din vestul Sudanului, în 1869, cea care avea să devină mai târziu Sfânta Bakhita a fost răpită şi vândută ca sclavă pe când avea doar câţiva ani. Ultimul stăpân fiind un diplomat italian, Bakhita ajunge în Veneţia unde este se converteşte la Creştinism, îşi recâştigă libertatea şi-şi începe a doua etapă a vieţii, dificilă, dar şi împlinită. Duminică, 4 aprilie, de la ora 00.25 Petrecere la zi de sărbătoare - Partea I. Prezintă Miruna Ionescu Invitaţi: Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Nineta Popa, Dinu Iancu Sălăjanu, Elena Mândrescu, Ileana Domuţa Mastan,Georgeta Mihalache, Domnica Sorescu, Saveta Bogdan, Ileana Matus, Marius Ciprian Pop, Cristian Pomohaci, Valentin Albeşteanu, Georgiana şi Petrică Pană, Grupurile vocal-folclorice: Rapsozii Oltului, Ciuleandra şi Sânzienele. Luni, 5 aprilie, de la ora 10.00 Petrecere la zi de sărbătoare - Partea a II-a Invitaţi: Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu,Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Nineta Popa, Dinu Iancu Sălăjanu, Elena Mândrescu, Ileana Domuţa Mastan,Georgeta Mihalache, Domnica Sorescu, Saveta Bogdan, Ileana Matus, Marius Ciprian Pop, Cristian Pomohaci, Valentin Albeşteanu, Georgiana şi Petrică Pană, Grupurile vocal-folclorice: Rapsozii Oltului, Ciuleandra şi Sânzienele. Luni, 5 aprilie, de la ora 13.30 Fluke, o minune de căţel (FLUKE - SUA, 1995) Aventuri. Regia: Carlo Carlei * Thomas intră într-o competiţie prostească cu partenerul său şi-şi pierde viaţa în accident de maşină. Dar, în loc să-şi găsească locul în viaţa de apoi, el se trezeşte tot în viaţa pământească, dar sub forma unui căţeluş metis. Botezat Fluke şi devenit paznicul familiei sale, Thomas află că în viaţa anterioară n-a fost, aşa cum credea el, nici cel mai bun soţ, nici cel mai bun tată. Marţi, 6 aprilie, de la ora 14.45 Popasuri folclorice Prezintă Miruna Ionescu Invitaţi: Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Nicolae Furdui Iancu, Margareta Clipa, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Nineta Popa, Dinu Iancu Sălăjanu, Elena Mândrescu, Ileana Domuţa Mastan, Georgeta Mihalache, Domnica Sorescu, Saveta Bogdan, Ileana Matus, Marius Ciprian Pop, Cristian Pomohaci, Valentin Albeşteanu, Georgiana şi Petrică Pană. Marţi, 6 aprilie, de la ora 19.20 O familie excentrică (FATHER, SON AND MISTRESS - SUA, 1992). Comedie. Regia: Jay Sandrich. Cu: Jack Lemmon, Talia Shire Aram Katourian, bărbat foarte bogat şi ajuns la vârsta a treia, constată că cei pentru care a muncit toată viaţa - soţia şi copilul - nu ştiu să-l aprecieze. De aceea se hotărăşte să-şi doneze toată averea, pentru a-i determina pe cei dragi să vadă viaţa aşa cum şi-ar dori el.   Programe de Paşte la TVR 3  Vineri 2 aprilie, sâmbătă, 3 aprilie şi duminică, 4 aprilie, ora 22.00 Film * QUO VADIS ? ( QUO VADIS ?- Polonia, 2001) Regia Jerzy Kawalerowicz. Cu: Pawel Delag, Magdalena Mielcarz Dramă, ecranizare după romanul lui Henryk Sienkiewicz, o poveste cutremurătoare despre puterea învinsă de credinţă, despre credinţa purtătoare de dragoste şi despre dragostea ce a reuşit să schimbe faţa Romei din timpul domniei lui Nero. Ofiţerul roman Marcus Vinicius, întors de curând dintr-un război din Asia Minor, ajunge acasă la unchiul său Petronius, iubitor de artă şi prieten al împăratului Nero. Vinicius îi destăinuie lui Petronius că s-a îndrăgostit de Ligia, o fată frumoasă şi misterioasă pe care o întâlnise în casa generalului Aulus Plaucius. Dorind să-l ajute pe tânăr, Petronius îi propune o vizită la generalul Plaucius. Cei doi se întâlnesc în grădină, iar fata desenează un peşte pe nisip. Absorbit de frumuseţea Ligiei, Marcus nu observă acest amănunt, însă, cu timpul, va înţelege că fata e creştină şi că nu-i va putea câştiga niciodată iubirea dacă nu-i va respecta credinţa. Totuşi dragostea lor va fi pusă la grea încercare, fiindcă vremurile sunt dure pentru creştinii din ce în ce mai hărţuiţi şi chinuiţi de romani.   Sâmbătă, 3 aprilie, ora 23,35 Lumină la altarul din lemn. Studioul teritorial Timisoara În zona Făgetului există 14 biserici din lemn (bijuterii de artă populară), în 14 sate, toate de secol 18, toate uitate de contemporani. Fiind, în majoritate, plasate pe un deal în apropierea satului şi înconjurate de morminte, bisericile îşi deschid altarele doar atunci când moare un om. Satele au acum biserici noi din cărămidă. Cele vechi se deteriorează pe timp ce trece din delăsarea autorităţilor. Ici-colo s-a făcut câte o reparaţie - neautorizată -, pe banii sătenilor, aceştia nedorind să li se prăbuşească biserica în care au fost botezaţi. Noi ne-am propus să redeschidem aceste biserici şi să vi le arătam şi dumneavoastră, având, desigur, ca pretext sărbătoarea Paştelui. Vom merge prin şapte sate, vom deschide şapte biserici şi vom poveşti obiceiuri de Paşte necunoscute poate dumneavoastră. Sunt obiceiuri vechi, despre care ai fi tentat să crezi că s-au pierdut demult în negura timpului, poate că numai satul tradiţional, închis de munţi, din zona Făgetului, putea să le perpetueze.   Sâmbătă, 3 aprilie, ora 12,30 Sarea în bucate. TVR Bucureşti. Prezintă Emilia Nicolaescu Moderatoarea Emilia Nicolaescu şi producătoarea Beatrice Cioba au pregătit telespectatorilor cea mai gustoasă şi simplă reţetă de Paşte : drobul de miel.   Sâmbătă, 3 aprilie, ora 12,30 Vine Cluju' pe la noi. Studioul teritorial Cluj. Moderator Sergiu Vitalian Vaida Muzică şi voie bună, dedicaţii muzicale în direct   Sâmbătă, 3 aprilie, ora15,30 Din arhiva TVR. TVR Bucuresti. Prezinta Irninis Miricioiu Realizatoarea Irninis Miricioiu va dialoga pe tema sărbătorilor pascale cu reprezentanţi de seamă ai Bisericii Ortodoxe Române.   Sâmbătă, 3 aprilie, ora19.00 Drumuri aproape. Studioul teritorial Timişoara Realizatoarea Diana Cuzmanovici ne oferă imaginea frumoasă a sărbătorii de Paşte la Gârnic - tradiţii la cehii din localitatea Gârnic, jud.Caraş-Severin.   Sâmbătă, 3 aprilie, ora19,30 Club TVR3 . TVR Bucureşti . Prezintă Liana Stanciu Invitaţi: Nico, Nicolae Niţescu, Ionela Popescu, Teodora Păunescu -Ţucă, Ion Besoiu Redactori: Flori Minea, Florentina Moisoiu, Marius Bujor Producator tv. Anca Marchidan   Duminică, 4 aprilie, ora 10,00 Patimi şi Înviere . TVR Bucuresti Teatru religios pentru copii.   Duminică, 4 aprilie, ora10,30 Tânăr, Vesel şi Rebel. Studioul teritorial Craiova Unde iti e locul ? Dacă ai talent la muzică şi îţi doreşti să ştii cum ajungi student la conservator şi mai apoi, cum ajungi în lumea muzicii clasice,rămâi alături de noi. Încercăm să găsim răspunsurile la secţia de canto a departamentului de muzică din Universitatea din Craiova şi mai aflăm, câte ceva ,despre bucuriile unei cariere de artist liric de la soprana Diana Ţugui. Zona Libera. Trupa Blackbox şi-a invitat publicul într-un club să asculte împreună muzică bună într-un concert Eric Clapton Tribute .Tradiţiile sărbătorii de Paşti sunt cele care ne fac să ne amintim că este timpul să acţionăm altfel decât de obicei. Cum a schimbat în lumea modernă, în care trăim zi de zi, mentalitatea tinerilor, faţă de sărbătoare, aflăm de la un grup de studenţi şi liceeni care nu pierd niciun prilej de a regaăsi farmecul şi menirea acestui eveniment creştin   Duminică, 4 aprilie, ora 11,00 Acasă la... P.S. Florentin Crihălmeanu . Studioul teritorial Cluj Ediţie specială de Paşti: Acasă la P.S. Florentin Crihălmeanu, Episcop greco-catolic Eparhia de Cluj-Gherla :* Mesajul Urbi et Orbi* Meditaţii pascale.   Duminică, 4 aprilie, ora 13,05 Hristos a înviat ! TVR Bucuresti Pe 31 martie, românii au participat la spectacolul de suflet Hristos a înviat!, de la Sala Palatului, spectacol dedicat copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie. Liana Stanciu a prezentat evenimentul, iar invitatul principal , actorul Dorel Vişan a recitat Psalmi, între momentele cheie ale spectacolului - Săptămâna Patimilor - Intrarea în Ierusalim, Cina cea de Taină, Răstignirea şi Învierea . Imaginile vor fi difuzate chiar de Paşte, în emisiunea moderată de Liana Stanciu pe TVR3, duminică, 4 aprilie, începând cu ora 13.05. Un original spectacol de folclor religios, cu invitat special actorul Dorel Vişan, care va recita Psalmi. Spectacolul aduce în faţa telespectatorilor muzică religioasă, interpretată de Mariana Anghel, un grup cameral instrumental, Marcel Anghel la instrumente arhaice, spectacol desfăşurat în cele mai importante oraşe şi înregistrat special pentru Paşte. Coproductie Organizaţia Sindicală Folclor nemuritor şi SRTV.   Duminică, 4 aprilie, ora 17,00 Zi preabinecuvantată. TVR Bucureşti. Prezinta Teodora Drăgoi Concert folcloric cu: Marius Ciprian Pop, Gheorghe Gheorghe, Maria Ghinea, Georgiana Ion, Mitrita Cretu, Steliana Sima, Nicu Chirita, Oltita Todirca, Robert Tarnaveanu, Simona Dinescu, Cristina Gheorghiu,Roxana Sava, Eusebiu Gafita, ans. Ciocarlia al M.A.I.   Duminică, 4 aprilie, ora 18,30 Muguri de...cântec. Studioul teritorial Tg.Mureş Concert aniversar susţinut de elevii Liceului de Artă din Tg. Mureş   Duminică, 4 aprilie, ora 19,30 Caravana TVR 3 . Studioul teritorial Timisoara Realizator Dite Dinesz Transmisiune directă Marţi, 6 aprilie, ora 18.00 Un nou documentar pe TVR 3, marţi, 6 aprilie, de la ora 18.00, despre aventura unor români pe Himalaya. Un film realizat de Ovidiu Pop, de la TVR Cluj, special pentru emisiunea Reporter TVR 3, film care va fi difuzat în 4 episoade, în fiecare marţi, la aceeaşi oră, apoi redifuzat pe TVR 2, în cadrul emisiunii Natură şi aventură, produsă împreună cu Dan Păvăloiu. Ovidiu Pop a realizat acest film ca pe o călătorie în Himalaya, într-o lume cu totul deosebită: "Himalaya, visul tuturor alpiniştilor şi pasionaţilor de munte. Dhaulagiri, muntele alb în limba locului - ultimul optmiar cucerit. O călătorie într-o lume sălbatică şi îndepărtată . O incursiune în cei mai înalţi munţi din lume. Toate acestea ne-au îndemnat şi pe noi, un grup de prieteni din România să venim aici. Nu ne-am propus să urcăm pe Dhaulagiri, ci să parcurgem un traseu în jurul lui, să facem o tură aşa numită de treking , să mergem pe jos, cu cortul, la munte, să pătrundem într-o lume exotică şi să încercăm să cunoaştem o altă civilizaţie. Dincolo de alpinism şi aventură ne-am propus să facem o călătorie, pur și simplu. Să cunoaştem oamnei şi să vedem locuri. Şi am fost răsplătiţi pe deplin. Am făcut o călătorie fascinantă în care totul s-a schimbat la fiecare pas. Am plecat din jungla specifică orașelor din Asia apoi drumul ne-a dus în zona central nordică a Nepalului, prin văi adînci , pe drumuri săpate în stîncă , prin junglă, trecînd ape repezi, urcînd tot timpul spre Dhaulagiri. A urmat deșertul de la altitudine, cu ghețurile veșnice și piscuri suspendate incredibil de sus. Am ocolit muntele cel alb, prin Pasul Francez și prin Valea ascunsă. Înainte să coborâm, aveam în plan să urcăm pe vîrful Thapa , la 6000 de metri. Lucrurile nu s-au potrivit și o să vedeţi de ce. Am terminat însă traseul așa cum ne-am propus și am coborît pe o altă vale , cu alți oameni , altă limbă, alte obiceiuri. .... După trei săptămîni ne-am întors la Kathmandu, iar aici călătoria noastră a căpătat o altă dimensiune. Șase oameni, plus un ghid,un bucătar, cărăuși ...o adevărată expediție . Locurile sînt atît de îndepărate, iar distanțele de parcurs pe jos sînt atît de mari, încît altfel nu se poate. Toți sîntem pasionați de munte , de călătorii și am trecut cu bine peste toate greutățile . Fiecare a și-a trăit propria experiență : Adi pe cea de alpinist și fotograf. Arnold și Nicu drept călători a nu știu cîta oară prin munții înalți ai planetei . Romică venind pentru prima dată într-o călătoria de o asemenea anvergură. Peciu a avut chiar ocazia să-și facă meseria : pe aceea de doctor. Cît despre mine, am călătorit împreună cu camera de luat vederi, iar acum încerc să povestesc cum pot mai bine despre toate acestea". Fotografiile sunt realizate de Adrian Munteanu    Programe de Paşte la TVR Cultural  Începând de miercuri, 31 martie, apoi joi, 1 aprilie, vineri 2 aprilie şi sâmbătă 3 aprilie, de la 17.55, Pământul Sfânt - Păstrătorii Izvoarelor Mântuirii (TERRA SANCTA - GUARDIANS OF SALVATION'S SOURCES - Italia, 2007) Realizatori: Sergio Marzocchi, Fabrizio Palaferri Povestea Mântuirii este spusă prin intermediul locurilor sfinte din Ţara Sfântă: începând cu cele unde Şi-a trăit Iisus viaţa până la cel unde a apărut prima comunitate creştină. Seria documentară se bazează pe cercetări biblice şi arheologice temeinice, precum şi pe eforturile făcute de secole de călugării franciscani ca să păstreze şi să readucă la viaţă sanctuare legate de trecerea lui Iisus.   Vineri, 2 aprilie, ora 20.00 Sancta Sanctorum - Capela papilor (SANCTA SANCTORUM - THE POPES' CHAPEL- Vatican) Capela Sancta Sanctorum (Sfânta Sfintelor), cunoscută şi sub numele capela Sf. Laurenţiu, se află în palatul Laterano. Ea adăposteşte multe relicve preţioase, printre care icoana Santissimi Salvatore Acheiropoieton ("care nu e făcută de mâna omului"), care de la papa Leon al X-lea (1513-21) nu au mai fost văzute de nimeni. Către această capelă duce Scala Sancta sau Scara Sfântă, alcătuită din 28 de trepte din marmură. Conform tradiţiei, această scară făcea parte din pretoriul lui Pilat de la Ierusalim, şi a fost sfinţită de paşii lui Iisus în timpul patimilor. Conform legendelor medievale, Scala Santa a fost adusă la Roma pe la anul 326 de Sf. Elena, mama împăratului Constantin cel Mare. În Evul Mediu era cunoscută sub numele de Scala Pilati (Treptele lui Pilat).   Vineri, 2 aprilie, ora 20.30 Film Evanghelia după Matei (IL VANGELO SECONDO MATTEO -Italia-Franta, 1964) Regia: Pier Paolo Pasolini, cu: Enrique Irazoqui, Margherita Caruso, Marcello Morante. Dramă . Viaţa lui Iisus după Sfântul Matei, o reconstituire fidelă a Evangheliei   Sâmbătă, 3 aprilie, ora 13.00 JURNAL SANKT PETERSBURG: MOZART RECVIEM (PETERBURGSKI DNEVNIK: MOZART. REKVIEM - Rusia-Italia, 2004) Regia: Aleksandr Sokurov Documentar. Primul concert cu Recviemul lui Mozart, în interpretarea formaţiei corale „Rossica" din St. Petersburg, condusă de Valentina Kopilova-Pancenko. Regizorul a intenţionat să dea o noua rezonanţă partiturii clasice, atât din punct de vedere muzical, cât şi vizual.   Sâmbătă, 3 aprilie, ora 23.30 Film -Petru şi Pavel (PETER AND PAUL - SUA, 1981) Regia: Robert DayCu: Anthony Hopkins, Robert Foxworth, José Ferrer Dramă. Viaţa şi faptele apostolilor Petru şi Pavel, îndrumători ai primilor creştini, cei care au contribuit în mod esenţial la apariţia bisericii.   Duminică, 4 aprilie, 13.00 SPRE DRUMUL DAMASCULUI Documentar. La poalele muntelui Qassion, aproape de cetatea Damascului, s-a întâmplat ca un evreu să se nască a doua oară spre a deveni apostol al neamurilor. Aici s-a săvârşit, poate, cea mai tulburătoare schimbare din istoria omului religios: metamorfoza călăului Saul, evreul prigonitor, în Sfântul Pavel. Prin faptele sale misionare, ca şi prin opera doctrinar-literară, Apostolul Pavel reprezintă o punte de legătură între spritualitatea Orientului şi cea a Occidentului. Damasc, Ierusalim şi Roma sunt principalele etape în devenirea acestui sfânt. Marea convertire a avut loc pe drumul de la Ierusalim la Damasc. Simbol al unei transformări esenţiale, Drumul Damascului reprezintă calea spre credinţă, înţelegere şi dialog. Şi evreii, şi creştinii, şi musulmanii cred în acelaşi Dumnezeu. Iar în arabă, Allah înseamnă Dumnezeu şi nu desemnează altă divinitate decât cea la care ne rugăm şi noi. Dar curgerea vremii a făcut să pară mai important modul cum Îl adorăm pe Dumnezeu, decât însăşi Unicitatea Sa... Pe calea iubirii, a înţelepciunii şi a înţelegerii reciproce am putea găsi, împreună, un alt Drum al Damascului...   Duminică, 4 aprilie, 14.00 La porţile ceriului . Ca de obicei, gazda emisiunii, Grigore Leşe îşi transportă telespectatorii pe meleaguri de cântec şi curăţenie sufletească. O ediţie dedicată sărbătorii pascale.   Sâmbătă, 3 aprilie, FESTIVAL SO NO RO Sunteţi pregătiţi de a fi pătrunşi de muzică, emoţie, lumină şi culoare? Aflat la cea de-a patra ediţie, Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo nu îşi propune să placă, ci să stârneasca pasiuni, să încânte, să vrăjească. La festivalul SoNoRo muzica este ritm, imagine, poezie, savoare şi o călătorie fascinantă în căutarea sunetului perfect. 16.00 (I) Souvenir de Florence . În cadrul concertului de la Palatul Cercului Militar Naţional, celebrul sextet "Souvenir de Florence" de P.I Ceaikovski va răsuna alături de trioul pentru clarinet, violoncel şi pian de Nino Rota, compozitorul favorit al lui Federico Fellini. Diana Ketler // pian Mihaela Ursuleasa // pian Alexander Sitkovetsky // vioară Daishin Kashimoto // vioară Jürg Dähler // violă Răzvan Popovici // violă - este iniţiatorul şi directorul Festivalului SoNoRo din Bucureşti. Bernhard Naoki Hedenborg // violoncel David Cohen // violoncel 19.00 (II) „FINALE" În concertul "Finale" vor răsuna în sala Ateneului Român faimosul dublu concert de J.S.Bach, dar şi exuberantul cvartet cu pian de Richard Strauss, în interpretarea Ansamblului Raro. SoNoRo ne da intalnire si cu Gilles Apap, pe care Yehudi Menuhin l-a numit "violonistul exemplar al secolului 21" , care interpretează atât repertoriul de vioară clasic cat şi modern, surprinzând şi provocând publicul şi presa de specialitate cu o "seriozitate rebelă, atât complet relaxată cât şi foarte concentrată".   MUZICĂ Duminică, 4 aprilie, ora 14.30 Concert Celine Dion (AN AUDIENCE WITH CELINE DION - Marea Britanie, 2007) Renumita cântăreaţă canadiană Celine Dion răspunde unor întrebări legate de viaţa şi de cariera ei şi interpretează unele dintre cele mai cunoscute melodii din repertoriul personal.   Duminică, 4 aprilie, ora 15.30 Aniversare Chopin, Varşovia 2010 Concert   Duminică, 4 aprilie, ora 19.00 PROMS OF DELIGHT -Carmen Movileanu, despre acesr concert: „Îmbină după o reţetă proprie partituri orchestrale originale cu voci de recunoaştere internaţională pentru un succes sigur şi accesibil unei largi palete de gusturi muzicale - Bizet , Ceaikovski, Verdi, Puccini, Mascagni, Kalman, Rossini , Fucik dar şi Oana Andra,Teodor Ilincai , Yiuri Tsiple, Narcisa Brumar şi dirijorul Adrian Murar". FILME Sâmbătă, 3 aprilie, ora 21.00 Film- Războiul (THE WAR - SUA, 1994) Regia: Jon Avnet Cu: Kevin Costner, Elijah Wood Dramă. Membrii familiei Simmons traversează o perioadă foarte dificilă de când tatăl, Stephen, s-a întors din razboiul din Vietnam şi nu se poate angaja nicăieri: şi-au pierdut casa, mama are doua slujbe pentru a-şi putea înreţine soţul şi copiii, până şi cei mici - Stu şi Lidia - au probleme cu copiii din vecinatate, cu care intră mereu în conflict...   Duminică, 4 aprilie, ora 21.00 Film - Miss Daisy şi şoferul ei (DRIVING MISS DAISY - SUA, 1989) Regia: Bruce Beresford . Cu: Morgan Freeman, Jessica Tandy, Dan Aykroyd Comedie, ecranizarea piesei cu acelaşi nume de Alfred Uhry, prima lucrare dramatică laureată cu cele trei mari premii - Pulitzer, Tony şi Oscar. Când Miss Daisy, o bătrână văduvă din Atlanta, nu-şi mai poate conduce singură maşina, fiul ei îi angajează un şofer, ceea ce, în anii '50 când e plasată acţiunea filmului, însemna un om de culoare. La început, relaţia lui MissDei cu Hoke, şoferul, e plină de asperităţi, pentru ca treptat aceasta să se transforme într-o adevărată prietenie. 4 premii Oscar-1990: actriţă în rol principal(Jessica Tandy), cel mai bun machiaj, cel mai bun scenariu, cel mai bun film; Premiul BAFTA 1990 pentru actriţă în rol principal (Jessica Tandy); Ursul de Argint, Berlin-1990, pentru cel mai bun tandem actoricesc (Jessica Tandy-Morgan Freeman); 3 premii Globul de Aur-1990: cea mai bună comedie; cel mai bun actor în rol de comedie (Morgan Freeman); cea mai bună actriţă în rol de comedie (Jessica Tandy).   Duminică, 4 aprilie, ora 23.00 Film- Cats (Marea Britanie, 1998) Regia: David Mallet Cu: Elaine Paige, John Mills, Rosemarie Ford Muzical. Transpunerea cinematografică a spectacolului conceput de Andrew Lloyd Webber după poemele lui T.S. Eliot din "Old Possum's Book of Practical Cats". Spectacolul a cunoscut un succes uriaş şi s-a jucat în întreaga lume, în peste 20 de limbi.   MUZICĂ-DANS Luni, 5 aprilie, ora 11.00 Baletul din New York la Mariinski (NEW YORK CITY BALLET: BRINGING BALANCHINE BACK - SUA, 2003 Baletul din New York , Regia Richard Blanshard.Povestitor Kevin Kline "Dumnezeu creează; eu doar asamblez" George Balanchine Vizita istorică a Companiei de balet din New York la Sankt Petersburg pentru o reprezentaţie la Teatrul Mariinski, unde legenda baletului şi cofondatorul Companiei de Balet din New York, George Balanchine, şi-a început cariera. Călătoria mult-aşteptată a coincis cu celebrarea unui centenar de la naşterea lui Balanchine, şi s-a petrecut în timpul festivalului anual al Nopţilor Albe. Redactor Cristina LascuAPROAPE DE STELE - BALERINII OPEREI MARI DIN PARIS, Franta, 2001 Regia: Nils Tavernier   Luni, 5 aprilie, ora 15.05 ISADORA DUNCAN: N-AM FACUT DECAT SA-MI DANSEZ VIATA Franţa, 2008 Realizator: Élisabeth Kapnist Documentar. Coregrafă şi dansatoare adulată în lumea întreagă, Isadora Duncan (1877-1927)a fost o deschizătoare de drumuri în dansul contemporan. Ea a eliberat balerinele de poante şi de tutu, a cultivat improvizaţia şi nu s-a sfiit să apară desculţă pe scenă, impunând astfel o nouă percepţie asupra corpului uman şi inventând un nou limbaj coregrafic. Toată viaţa i-a fost o luptă pentru libertate, atât a ei, cât şi a altora. Alegerile sale cutezătoare, destinul ei romanesc şi tragic, expresia artistică revoluţionară au hrănit mitul Isadorei, primul mare star modern. Filmul dă cuvântul coregrafilor Bill T. Jones, Carolyn Carlson şi Boris Charmatz, ca şi unor artiste - Kathleen Quinlan şi Elizabeth Schwartz - care perpetuează tehnica şi stilul lui Duncan.   Luni, 5 aprilie, ora 22.10 22.10 CONCERT SHIRLEY BASSEY - YOU AIN'T HEARD NOTHING YET     Luni, 5 aprilie, ora 16.30  CONCERT TUDOR GHEORGHE/ARTISTI PT ARTISTI Luni, 5 aprilie, ora 19.00 FESTIVAL FLAMENCO Ambasada Spaniei in Romania si Institutul Cervantes din Bucuresti, cu sprijinul Agentiei Andaluze de Flamenco / Coproducator TVR Cultural - organizeaza prima editie a Festivalului de Flamenco - spectacole si concerte de dans si muzica din zona artei flamenco, atit din cea clasica, traditionala, cit si din avangarda genului - invitarea in România a unora dintre cei mai premiati artişti din zona artei flamenco, recunoscuti la nivel internaţional, cistigători a numeroase concursuri de gen si care s-au manifestat pe cele mai importate scene ale lumii. Prezenţa lor în Bucuresti constituie o premieră absolută. Recital instrumental al ansambului de muzică de cameră "La Maestranza" - Ateneul Roman. Ansamblul instrumental de muzică de cameră La Maestranza ia fiinţă în 1994 la San Lorenzo del Escorial, avînd în componenţă flaut, clarinet, viola, violonchel, contrabas, percuţie şi chitară. Din programul concertului: Banderillas de Tiniebla, Obertura de Silverio, Concierto para Tres Noches de Primavera, Epitafio a Isaac Albéniz, Fuego, Portola Sycamore, Falla by La Maestranza, Lorca Suite. Ora 20.00, Concert de jazz flamenco \'Chicuco\', Trio Sergio Monroy- Sala Radio - Sergio Monroy (Cadiz, 1980) combină pasiunea pentru flamenco cu studiile aprofundate de flamenco la Conservatorul Manuel de Falla din Cádiz. Debuteaza la 16 ani ca pianist de flamenco. Studiază pian flamenco la Madrid cu maestrul Arturo Pavón şi la Cádiz cu profesorul Antonio Escobar Perera. În 2004 este finalist al Premium Naţional al Criticii de Flamenco pentru piesa \'Monroy\' de pian flamenco. Susţine concerte atît solo cat şi alături de nume mari din flamenco. În februarie 2009, a lansat al doilea său disc, "Chicuco" .   Luni, 5 aprilie, ora 21.00 CONCERT NERI PER CASO TVR Cultural te invită la un concert de exceptie: NERI PER . Sau cum se poate canta de la clasic la folclor si de la jazz la hip-hop la instrumente nevazute. 6 voci de exceptie detinatoare a 6 Discuri de Platina si premii importante ale criticii muzicale. Live la Bucuresti . Un eveniment Prom'Art Creative    


Ierarhia puterii de cumpărare în UE

Posted: 30 Mar 2010 02:57 AM PDT

Un studiu publicat recent la Bruxelles indică faptul că România are cea mai mică putere de cumpărare din Uniunea Europeană. La polul opus se află Luxemburgul, care îşi permite cele mai multe achiziţii. Statistica este valabila pentru anul 2009. Ierarhia puterii de cumpărare în cele 27 de ţări ale clubului comunitar a fost întocmita pornind de la posibilităţile de achiziţionare din venitul net. Punctajul maxim în ierarhie este de 200, iar românii au obţinut doar 22 de puncte, reprezentând mai puţin de un sfert din media europeană. De asemenea, studiul a demonstrat că mulţi români cred că produsele pe care le achiziţionează nu sunt la standardele de siguranţă cerute.


"Calea Crucii", reconstituire artistică pe străzile din Baia Mare

Posted: 30 Mar 2010 03:32 AM PDT

Luni seară, mii de băimăreni s-au adunat pe străzile oraşului pentru o reconstituire artistică a răstignirii lui Iisus Hristos. Momentul, denumit simbolic "Calea Crucii - Cu moartea pe moarte călcând", a fost pus în scenă de credincioşi de diferite confesiuni. Drumul de aproape un kilometru, de la biserică până la marginea oraşului, a fost străbătut, în urma crucii, de mii de credincioşi. Procesiunea s-a încheiat cu scena răstignirii Mântuitorului, actul care i-a emoţionat cel mai mult pe participanţi. În zilele următoare, rememorarea răstingnirii va avea loc şi în alte oraşe din Transilvania şi Banat.


Azilul groazei

Posted: 30 Mar 2010 09:08 AM PDT

Bătrâneţe de coşmar. Este vorba despre 27 de vârstnici care au ales să-şi petreacă restul vieţii în azilul din localitatea botoşăneană Corlăţeni.Deşi au renunţat la pensii pentru a sta în centru, oamenii primesc în schimb nepăsare şi mizerie.


Dascăli şi personal nedidactic, în stradă

Posted: 30 Mar 2010 10:57 AM PDT

Peste 1500 de dascăli buzoieni au pichetat marţi Inspectoratul Şcolar judeţean, în încercarea disperată de a li se recunoaşte drepturile salariale câştigate în instanţă. Profesorii refuză în continuare să intre la ore, supăraţi că au primit pe luna trecută salariu diminuat chiar şi cu 70 la sută.Dascălii spun că nu au ce pune pe masa de Paşti şi îl invită pe ministrul Educaţiei să se descurce dintr-o leafă de profesor. Şi la Timişoara, profesorii au manifestat în stradă.Angajaţii din învăţământ au protestat şi în Capitală. De această dată, a ieşit în stradă personalul nedidactic şi cel didactic auxiliar. Sindicaliştii au pichetat sediul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, nemulţumiţi de salariile micşorate de la 1 ianuarie şi de faptul că ar putea rămâne fără locuri de muncă.


Magazinele etnobotanice se redeschid!

Posted: 30 Mar 2010 11:45 AM PDT

Magazinele etnobotanice se redeschid, dar cu substanţe noi, despre care distribuitorii spun că nu pot fi interzise de ministerul Sănătăţii, deoarece sunt mai slabe. Principalul distribuitor de plante halucinogene din România, gălăţeanul Alin Rotaru, se laudă că magazinele din Târgu Mureş şi Arad au fost deja redeschise. Ministrul Sănătăţii avertizează însă că orice substanţă nouă halucinogenă, dăunătoare pentru organism, va fi inclusă pe lista deja existentă a substanţelor interzise.În urmă cu câteva săptămâni, inspectorii de la Garda Financiară au venit în sprijinul poliţiştilor de la Judiciar şi au făcut controale la magazinele care vând produse etnobotanice cu conţinut stupefiant şi psihotrop. Despre acest subiect, dar şi despre lupta inspectorilor cu evaziunea fiscală, ne spune mai multe invitatul "Orei de Ştiri", Gabriel Cărbunaru, comisar general adjunct la Garda Financiară.  


Judet cu judet: Zeci de rromi din Valcea vor sa invete limba engleza ca sa poata primi locuri de munca in strainatate

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Doi parinti din Husi au fost anuntati de un escroc ca trebuie sa plateasca 3.600 de euro pentru transportul cu elicopterul al fiicei lor, care ar fi avut un accident. Zeci de rromi din Valcea vor sa invete limba engleza ca sa poata primi locuri de munca in strainatate. Particularii din judetul Prahova care racoleaza clienti pentru cazare de pe peronul garii vor fi amendati cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. ALBA. Alba Iulia este singurul oras din Ardeal care va introduce biletele de...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vicepresedintele Judecatoriei Petrosani, arestat pentru 29 de zile

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Magistratul a fost audiat la Curtea de Apel Alba Iulia, dupa ce procurorii DNA Alba au cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele sau, pentru luare de mita in forma continuata. Valentin Popescu, vicepresedintele Judecatoriei Petrosani, a fost retinut, marti, de catre procurorii DNA Alba.Publicitate ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Legea Educatiei are si greseli gramaticale

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

"Principala deficienta a acestei legi este ca are greseli, dumneavoastra ati spus, inclusiv de gramatica. Asumati-va raspunderea si dati-va demisia, pentru ca nu ati putut coordona nici macar un text de lege" i-a spus ministrului unul dintre profesorii care au participat la dezbaterea legii Educatiei. Profesorii din Timis au cerut demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu. La plecare, ministrul Educatiei a promis ca va lua in calcul nemultumirile studentilor, dar si pe cele ale...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parcul National Buila-Vanturarita va primi fonduri UE pentru conservarea habitatelor si a speciilor

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Proiectul "Revizuirea Planului de Management al Parcului National Buila-Vanturarita si strategia de monitorizare a conservarii habitatelor si speciilor de interes comunitar" va incepe in iunie 2010 si se va derula pe perioada a 3 ani, avand ca principale obiective studii si cercetari pentru managementul biodiversitatii si geodiversitatii parcului: - Evaluarea gradului de conservare si cartarea de detaliu a habitatelor parcului (habitate forestiere, de pajiste/fanete, grohotisuri,...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SPECIAL cotidianul.ro - Biserici multe pentru credinciosi putini

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Manastire in Bucuresti, asezamant de calugari, monument cu o istorie de aproximativ 500 de ani, pe malul raului Colentina. Acestea sunt doar cateva dintre recomandarile virtuale ale Manastirii Plumbuita, care ma fac sa ma urc in tramvaiul 21, pentru a participa la a doua denie din Saptamana Patimilor. Daca nu esti crestin practicant, dar te mai cheama Dumnezeu in casa Lui din cand in cand, alegerea unui lacas de cult poate fi un lucru dificil daca traiesti in Capitala. Calatoria cu tramvaiul,...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

La Senat, motiune simpla pe Educatie

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Opozitia cere demisia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, pe motiv ca este "o persoana total incapabila". "Domnul ministru Funeriu este o persoana total incapabila de a gestiona un proces atat de important (de reforma in sistemul de invatamant, n.r.), solicitam demisia dansului, numirea unui nou ministru care sa aiba in primul si in primul rand competenta si respectul necesar din partea profesorilor, din partea societatii civile, din partea parintilor si autoritatilor locale....


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Profesorii din Valsui si Buzau, in strada

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Sindicalistii asteapta la Vaslui aproximativ 500 de membri de sindicat de la SIT Barlad, SLIZ Husi si USD Vaslui. Protestele vor avea loc intre orele 13.30 si 15.00. Profesorii buzoieni se afla in cea de-a treia saptamana de greva. Profesorii sunt nemultumiti ca au primit doar 30% din salariul pe luna februarie si ca nu au fost respectate hotararile judecatoresti definitive cu privire la marirea salariilor. Protestele dascalilor buzoieni au inceput pe 16 martie, de atunci activitatea in peste...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Top 10 al hotelurilor recomandate pentru relaxare din Europa

Posted: 30 Mar 2010 02:00 PM PDT

Clasamentul pe 2010 al primelor zece hoteluri europene care au reusit sa-si incante si sa-si relaxeze clientii este dominat de unitatile de 5 stele. Insa, pentru a demonstra ca nu conteaza doar luxul, ci si atitudinea personalului, in topul celor mai relaxante locatii pentru vacanta realizat de membrii tripadvisor.com si-au facut loc si hoteluri de 3 stele, unde o vacanta de opt zile porneste de la 420 euro/persoana. Aflati care sunt cele mai apreciate hoteluri din Financiarul de...


Criza medicamentelor

Posted: 31 Mar 2010 02:53 AM PDT

Se apropie o nouă criză a medicamentelor gratuite şi compensate, chiar de la sfârşitul lunii aprilie. Colegiul Farmaciştilor din România anunţă că fondurile sunt aproape epuizate, în toată ţara. Situaţia este dramatică şi în spitale, unde tot mai mulţi pacienţi sunt trimişi să-şi cumpere medicamentele. Sefii Colegiului Farmacistilor din Romania avertizează că toate cele peste 1300 de farmacii din mediul rural se vor inchide. Oamenii nu-şi vor permite sa achite preţul întreg al medicamentelor. Iar criza va fi agravată dacă se schimbă modul de compensare începând cu luna aprilie.    


50 de afgani ascunşi într-o cisternă

Posted: 31 Mar 2010 03:07 AM PDT

15 copii afgani, printre care şi un sugar, împreună cu 35 de adulţi, au fost descoperiţi când încercau să iasă din România, ascunşi într-un spaţiu amenajat într-o cisternă plină cu oţet. Poliţiştii de frontieră de la Vârşand i-au găsit cu ajutorul unui aparat care depistează bătăile inimii. Din cauza condiţiilor în care erau transportaţi a fost nevoie să li se acorde îngrijiri medicale. Fugarii spun că au fugit din ţara lor din cauza talibanilor şi a vietii grele. Este cel mai numeros grup de transfugi depistat la punctul de trecere a frontierei Vârşand - 50 de persoane. Poliţiştii au început o anchetă ca să afle dacă transportul a fost organizat de o reţea de trafic de persoane.


Control cu scandal în Piaţa Obor

Posted: 31 Mar 2010 05:07 AM PDT

Cearta a plecat după ce preţul la carnea de miel a fost redus la cerinţa expresă a preşedintelui Autorităţii Sanitar-Veterinare. Cumpărătorii s-au revoltat împotriva comercianţilor din Piaţa Obor, chiar daca aceştia s-au conformat. Au urmat îmbrînceli şi înjurături.  


Greva de doua ore in scolile din Arges

Posted: 31 Mar 2010 05:15 AM PDT

greva-avertisment
Pitesti. 31 martie 2010.
Profesorii au predatora de greva. Astazi, timp de doua ore, intre 11.00 si 13.00, profesorii afiliati Sindicatelor din Invatamantul Preuniversitar Argesean „Muntenia „ au intrerupt activitatea in toate scolile si liceele din judet. Dascalii au protestat in semn de solidaritate fata de colegii lor din Buzau care se afla in cea de-a treia saptamana de greva, dar si fata de faptul ca salariile le-au fost micsotare prin taierea sporurilor. In plus si proiectul noii legi a invatamantului le-a provocat profesorilor unele nemultumiri.
Adrian Voica lider SIPA Muntenia a declarat:" Suntem timp de doua ore in greva de avertisment. Ne solidarizam si suntem alaturi de colegii nostrii din Buzau care sunt in cea de-a treia saptamana de greva generala. Intr-o alta ordine de idei dorim ca toate propunerile facute de catre organizatiile sindicale sa fie luate in considerare in ceea ce priveste proiectul noii legi a educatiei nationale. Dorim sa se prelungeasca termenul de discutii a acestei legi care este foarte importanta pentru noi. Solicitam punerea in practica alegii 221/2008 pentru care sindicatul de invatamant Muntenia are la acest moment pentru membrii de sindicat mai multe sentinte irevocabile. In acelasi interval orar, la Buzau, a avut loc un miting de protest la care a participat si o delegatie de profesori argeseni a SIPA Muntenia."
Pe perioada suspendarii cursurilor elevii au fost prezenti in clase sub supravegherea profesorilor. In acesta actiune de protest dascalii au avut sustinerea elevilor, dar si a comitetelor de parinti care s-au declarat solidari cu grevistii si au declarat ca invatamantul trebuie sa reprezinte o prioritate a Guvernului.


Mamele care studiază vor primi indemnizaţii pentru creşterea copiilor

Posted: 31 Mar 2010 05:17 AM PDT

Senatul a adoptat în unanimitate un proiect de lege care permite acordarea de indemnizaţii pentru creşterea copilului tuturor mamelor care studiază, potrivit Hotnews.Mamele doctorande sau masterande, dar şi cele care desfaşoară activităţi de cercetare în România sau într-un stat membru al Uniunii Europene ar putea beneficia de această indemnizaţie.Proiectul vizează corectarea legii actuale, care a exclus această categorie din rândul beneficiarelor indemnizaţiei pentru creşterea copilului.Proiectul legislativ a fost iniţiat de senatorul democrat-liberal Gheorghe Bârlea.


Controale în hipermarketuri

Posted: 31 Mar 2010 05:34 AM PDT

Avalanşă de controale în hipermarketuri, înaintea sărbătorilor de Paşti. Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au verificat în această lună aproape 300 de societăţi comerciale şi peste 180 de mii de kilograme de alimente. 10% din produse au fost oprite de la comercializare. In magazinele amendate, inspectorii de la protecţia consumatorilor au găsit diferenţe între preţul afişat la raft şi cel înregistrat in casa de marcat, produse pe baza de grasimi vegetale vândute la raionul de brânzeturi, legume şi fructe de calitate inferioara vândute la calitatea întâi, produse păstrate la temperaturi mai mari decât cele indicate de producător.


Marea Debarasare a reuşit colectarea a 437 de tone de DEE din toată ţara

Posted: 31 Mar 2010 09:51 AM PDT

Peste 437 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electrocasnice (DEE) au fost colectate în întreaga ţară în timpul primei ediţii a Campaniei "Marea Debarasare" desfăşurate sâmbătă şi duminică, informează, miercuri, Ministerul Mediului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primăriţa comunei gorjene Alimpeşti a creat prejudicii de 880.000 de lei bugetului local

Posted: 31 Mar 2010 10:40 AM PDT

Primarul comunei gorjene Alimpeşti şi contabilul instituţiei sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi complicitate la abuz în serviciu
Citește mai departe...



Un copil de şase ani a intrat în comă alcoolică

Posted: 31 Mar 2010 10:59 AM PDT

Minorul a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Vaslui.
Citește mai departe...



Locuinţele din blocurile cu bulină nu vor putea fi asigurate decât după reabilitare

Posted: 31 Mar 2010 11:11 AM PDT

Guvernul vrea să modifice actualul proiect de lege privind asigurarea obligatorie a locuinţelor.
Citește mai departe...



Fostele limuzine ale lui Penescu ruginesc in showroom-urile autovit

Posted: 31 Mar 2010 12:15 PM PDT

penescu-slr-maybach
Pitesti. 31 martie 2010.
Limuzinele Maybach 62 S si Mercedes McLaren SLR, luate in leasing de Cornel Penescu si returnate in octombrie 2009 firmei Alpha Leasing deoarece familia omului de afaceri nu mai putea sa achite ratele lunare de 20.000 de euro, inca nu si-au gasit cumparatori. De cateva luni anunturile de vanzare se gasesc pe cel mai mare site de vanzari auto din tara, autovit.ro, insa din cauza crizei nimeni nu a resuit sa le cumpere, desi preturile masinilor au fost coborate de la o luna la alta. Pana in octombrie 2009 cand cand masinile au fost duse înapoi firmai de leasing, familia Penescu platise la Maybach in jur de 450.000 de euro din totalul de 650.000 euro, iar la celălalt bolid achitase 350.000 eruo din pretul de 520.000 euro.La acea vreme Andrei Penescu prevestea parca soarta masinilor la care era nevoit sa renunte: "Tatal meu mi-a spus sa duc masinile la leasing, fiindca e sigur ca nu le cumpara nimeni si ca le va lua el inapoi cand iese din penitenciar. Pana atunci, masinile stau frumos in curtea firmei de leasing si noi nu mai platim 20.000 de euro rate pe luna," ceea ce este destul de probabil sa se si intample acum, cand Cornel Penescu este liber si se poate ocupa de afacerile familiei.
Maybach 62 S masina care a aparţinut, omului de afaceri Cornel Penescu este de vanzare de la inceputul acestui an. Automobilul are revizia generala efectuata si dispune, printre altele, de un motor de 612 CP, transmisie automata, geamuri electrice, oglinzi electrice heliomate si 12 airbag-uri. Masina este din 2006 si are 45.000 de km la bord. Pe siteul autovit.ro se mai gaseste alta masina care a apartinut lui Penescu si anume Mercedesul McLaren SLR coupé. Modelul coupé este fabricat in anul 2006 si are doar 15.000 de km la bord. Masina este inmatriculata in Romania si are de luni un preţ de 296.310 euro cu TVA. Saptamana trecuta, proprietarul cerea pe autovehicul 315.000 euro. Bolidul are un motor de 626 de CP, euro 4, iar printre dotari se numara: geamuri electrice, oglinzi electrice, aer condiţionat, tapiserie piele, jante aliaj, inchidere centralizata, alarma, airbag, servo direcţie, computer bord, xenon, pilot automat, proiectoare ceaţa. Masina poate ajunge de la 0 la 100 de km in 3,8 secunde si la 300 de km/h in 28,8 secunde. Viteza maxima este de 334 km/h. .


Suntem pe locul doi in topul tarilor cu cei mai multi disponibilizati

Posted: 31 Mar 2010 12:35 PM PDT

cautarea unui loc de munca

Foto: emaramures.ro

In urma unui studiu al Consiliului Europei, Romania ocupa un nefericit loc doi in topul tarilor in care nimeni nu este sigur de jobul sau, 13.000 de locuri de munca fiind desfiintate din luna ianuarie si pana acum.

Tara care ne devanseaza in acest top sumbru al tarilor cu cei mai multi oameni concediati este Marea Britanie. Vecinii nostri din Ungaria pot sta inca linistiti in ceea ce priveste numarul disponibilizatilor, acelasi lucru il pot face si cei din Slovacia sau Estonia.

Potrivit ProTV, in ciuda monitorizarilor facute de cei din Consiliul Europei, specialistii in resurse umane spun ca la noi se fac de doua ori mai multe angajari ca anul trecut in domeniile de IT sau financiar.

Si ca fenomenele economice din tara noastra sa fie si mai ciudate, in unele judete ale tarii, precum Harghita, Hunedoara sau Arges, salariile au crescut fata de anul 2008. In schimb, in Bacau, Botosani sau Brasov, angajatii s-au trezit la sfarsit de luna cu lefuri micsorate.

Pe usile agentiilor de ocupare a fortei de munca intra zilnic sute de oameni ramasi fara un loc de munca, dispusi chiar sa se reprofileze pe un alt domeniu doar ca sa gaseasca un job.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Romania pe locul 15 in topul tarilor cu cel mai ridicat numar de masini inmatriculate

  2. Cleopatra Stratan, pe locul doi in topul celor mai talentati copii din lume

  3. Topul Libertatea Presei : Romania, locul 50


Cseke: Am importat heparină din străinătate făcând o derogare de la reglementările în vigoare

Posted: 31 Mar 2010 12:39 PM PDT

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat din străinătate 19.950 de flacoane de heparină făcând o derogare de la reglementările în vigoare, pentru că singurul importator autorizat a anunţat că poate aduce produsul abia din 22 iunie, a declarat, miercuri, ministrul Cseke Attila, după şedinţa de Guvern.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

România, țara corupției. Site pentru denunțarea actelor de corupție

Posted: 31 Mar 2010 12:50 PM PDT

Liceenii români vor avea la dispoziție un site unde sa posteze fotografii, filme sau documente care sa demonstreze acte de corupție. Un program inițiat de Asociația Pro Democrația vizează informarea și sensibilizarea tinerilor liceeni în ceea ce privește actele de corupție din România. În România, fiecare săptămână marchează o afacere de corupție. Mica sau mare corupție este la ordinea zilei. Politicienii sunt frecvent suspectați de înțelegeri imorale sau obscure. Instituțiile publice sunt văzute ca o resursă inepuizabilă de favoritisme și nepotism. Tinerii, ca și maturii, văd aceeași imagine urâtă a unei țări năpădită de corupție. Suntem o țară coruptă sau asistăm doar la diversiuni de abatere a atenției? Discută despre toate acestea Claudiu Lucaci și invitatul său la "Tema Zilei", politologul Cristian Pârvulescu.


Boc cere miniştrilor planuri de restructurare, sunt căutate soluţii de concediere a unor funcţionari

Posted: 31 Mar 2010 12:56 PM PDT

Premierul Boc a cerut miniştrilor ca în maxim două săptămâni să prezinte propuneri concrete de restructurare a instituţiilor coordonate, interval în care vor fi analizate şi soluţii legale de concediere a unor angajaţi cu statut de funcţionar public, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cseke: Preţul de referinţă al medicamentelor, calculat din iulie după o nouă metodologie

Posted: 31 Mar 2010 01:04 PM PDT

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, că noul contract-cadrul privind acordarea asistenţei medicale pentru 2010 aprobat de Guvern prevede ca din iulie va fi stabilită o nouă metodologie de calcul pentru preţul de referinţă al medicamentelor, până atunci fiind păstrat acelaşi preţ.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Preţul medicamentelor creşte de la 1 aprilie cu cel mult 6%

Posted: 31 Mar 2010 01:25 PM PDT

Preţul medicamentelor creşte de la 1 aprilie cu cel mult 6%, fiind actualizat în funcţie de cursul valutar utilizat în bugetul pe acest an pentru toate produsele existente în catalogul naţional, care a fost stabilit la 4,25 de lei pentru un euro, în loc de patru lei în 2009.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Procesul post-adopţie va fi urmărit de un departament special al Direcţiei de Protecţia Copilului

Posted: 31 Mar 2010 01:30 PM PDT

Guvernul a decis, în şedinţa de miercuri, înfiinţarea, la nivel de birou, a unui compartiment de adopţii şi post-adopţii în structura Direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului, cu scopul facilitării şi eficientizării activităţilor de adopţie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Maria Băsescu a împărţit daruri cu ocazia sărbătorilor de Paşti la două cămine de bătrâni

Posted: 31 Mar 2010 01:52 PM PDT

Soţia preşedintelui Traian Băsescu, Maria Băsescu, a vizitat, miercuri, două cămine de bătrâni din judeţul Gorj, unde a împărţit daruri cu ocazia sărbătorilor de Paşti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Olimpici pentru o zi

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Asa s-a intamplat la a treia editie a concursului Olim shy;pici pentru o zi", organizat de Scoala Generala nr. 52 Ian shy;cului" din Bucuresti, sam shy;bata. Unic in Capitala, concursul a ali shy;ni shy;at la start 13 echi shy;pe din sase scoli. Fiecare echipa a fost compusa din cate patru elevi din clasele a III-a si a IV-a, respectiv a VI-a si a VII-a. Timp de doua ore, cei 52 de participanti si-au antrenat mintea, iar in final au fost olimpici pentru o zi". Contra...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Topul primelor 10 hoteluri din Europa recomandate pentru relaxare

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Dotarile spa si atitudinea prietenoasa a personalului, reteta succesului Clasamentul pe 2010 al primelor 10 hoteluri europene care au reusit sa-si incante si sa-si relaxeze clientii este dominat de unitatile de cinci stele. Insa, pentru a demonstra ca nu conteaza doar luxul, ci si atitudinea personalului, in topul celor mai relaxante locatii pentru vacanta realizat de membrii tripad shy;visor.com care au fost in aceste locatii si-au facut loc si hoteluri de trei stele, unde o vacanta de 8 zile...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primarul si consilierii PSD au votat inchiderea carierei Rosiuta

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Consiliul Local Slivilesti a votat aseara trecerea a 9125 de mp de teren din extravilan in intravilanul localitatii la cererea omului de afaceri motrean Mihail Ramescu, care intentioneaza chipurile sa construiasca un "parc de agrement" situat tocmai in halda Stiucani. De mentionat ar fi ca halda Stiucani este singurul loc unde se poate depozita sterilul din cariera Rosiuta. In lipsa acestei suprafete, cariera se poate inchide. Acest teren este detinut de cateva familii Elinescu din care,...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Biserica de la Sintesti primeste ajutor

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Localnicii satului novacean Sintesti sunt mandri de biserica cea noua. Inceputa tocmai din anul 2002, lacasul de rugaciune are de-acum acoperamant. Meritul nu apartine, ca in orice comunitate, autoritatilor locale sau politicienilor trimisi in Parlamentul Romaniei de catre voturile localnicilor. Desi li s-a solicitat ajutorul de nenumarate ori, atat primaria, cat si politicienii care reprezinta zona s-au declarat ba indisponibili, ba prea saraci pentru a sprijini ridicarea lacasului de cult....


Delegatiile in strainatate ale CE Turceni, interzise de Videanu

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Ministerul Economiei a decis anularea tuturor deplasarilor in strainatate ale Complexului Energetic Turceni. Asa se face ca delegatia care trebuia sa plece in China nu va mai pleca. Ministrul Economiei Adriean Videanu a luat aceasta decizie dupa ce au aparut in presa semnalmente cum ca pe deplasarile in strainatate se cheltuiesc foarte multi bani. Directorul complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, considera ca masura este buna si nu prea. "Masura in conditiile actuale, cand productia...


Maria Basescu le-a adus batranilor gorjeni cadouri de Paste

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Musafir important ieri pe meleagurile gorjene, chiar sotia presedintelui Basescu, Maria, intr-o scurta vizita facuta de cei doi la cele doua camine de batrani pe la care, anul trecut, a trecut si fata cea mica a celor doi, EBA. Maria Basescu a mai vizitat centrele de batrani si in anii trecuti, ultima data facand-o chiar in ajun de 8 Martie in 2009. Lucrurile nu s-au schimbat prea mult la Suseni de atunci si pana acum, cu exceptia directorului, Maria Basescu neuitand de promisiunile pe care...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lulu, profesorul detinutilor care realizeaza sculpturi in sapun

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Lulu Sandu, un detinut de la Penitenciarul Targu Jiu, care realizeaza sculpturi in sapun si tablouri din paie va termina de ispasit pedeapsa peste o saptamana. Inainte de a eliberare, Lulu si-a pregatit doi ucenici pentru a duce mai departe acest mestesug. Desi isi face planuri pentru a-si dezvolta propria afacere, el spune ca va continua sa realizeze machete, tablouri si sculpturi in sapun in timpul liber. Lulu Sandu, in varsta de 47 ani, din Bucuresti, este un detinut talentat care realizeaza...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CE Rovinari imprumuta 100 milioane lei pentru lucrari de modernizare

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Producatorul de electricitate Complexul Energetic Rovinari vrea sa ia prin licitatie publica un credit de 100 milioane lei si intentioneaza sa suplimenteze cu 10 milioane lei imprumutul de 100 milioane lei luat anul trecut de la CEC Bank. "Noul credit de 100 milioane lei este necesar pentru lucrarile de modernizare la blocul 6 din cadrul complexului energetic. La 21 aprilie vom organiza o licitatie deschisa in acest sens. In ceea ce priveste suplimentarea cu zece milioane lei a creditului de...


Elevii de la Tudor au dat cadouri copiilor saraci

Posted: 31 Mar 2010 02:00 PM PDT

Un grup de elevi voluntari din cadrul Colegiului National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu au mers la Centrul Maternal cu jucarii, hainute si alimente pentru copiii si mamicile din centru. Campania "Din suflet pentru suflet", desfasurata in aceasta perioada de un grup de elevi voluntari din cadrul Colegiului National "Tudor Vladimirescu", face parte din strategia nationala de actiune comunitara. In cadrul acestei campanii, atat elevii cat si cadrele didactice au strans alimente, hainute si...


Plan zilnic obligatoriu: Un poliţist trebuie să acorde minim zece amenzi

Posted: 31 Mar 2010 02:17 PM PDT

La finalul zilei, poliţiştii trebuie să dea raportul şefilor, care verifică dacă şi-au îndeplinit sau nu planul. În cazul în care nu au reuşit să atingă "norma" impusă, vor primi calificativul "nesatisfăcător".
Citește mai departe...



Pemisul auto mai usor de obtinut

Posted: 31 Mar 2010 02:21 PM PDT

scoala-soferi-
Pitesti. 1 aprilie 2010.
Permisul de conducere ar putea fi mai usor de obtinut. Senatorii au aprobat o modificare ce le permite celor care au picat proba practica sa repete examenul fara a le fi testate cunostintele teoretice din nou. Cei care au picat proba de traseu pentru permisul auto, s-ar putea reprograma fara a mai sustine din nou si examenul teoretic care va fi valabil timp de un an. Chiar si asa insa cei care nu au promovat examenul practic trebuie sa efectueze un nou curs de pregatire, redus la jumatate ca numar de ore.
Initiativa legislativa a fost deja semnata de 78 de senatori. Decizional insa, in ceea ce priveste acest proiect de lege, este votul Camerei Deputatilor. Initiatorii legii au inclus si prevederea ca persoana declarata "admis" la proba teoretica, dar care nu se prezinta la proba practica de conducere a vehiculului in traseu in termen de cel mult un an de la data absolvirii cursului este declarat "respins", urmand sa efectueze un nou curs de pregatire.


Ministerul Sănătăţii introduce din 1 iulie un program de igienă orală pentru elevi

Posted: 31 Mar 2010 02:40 PM PDT

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că din 1 iulie va fi introdus un nou program care vizează asigurarea sănătăţii orale a copiilor şi în care vor fi incluşi elevii începând din clasa întâi.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Frontiera-asaltata de mii de romani care se intorc in tara de Paste

Posted: 31 Mar 2010 03:17 PM PDT

mii de romani se intorc in tara cu ocazia Pastelui 300x224 Frontiera asaltata de mii de romani care se intorc in tara de Paste

Frontiera asaltata de romanii care se intorc cu ocazia Pastelui Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Luand in considerare statisticile efectuate anul trecut, cand in perioada Sarbatorilor Pascale peste 800.000 de persoane, dintre care aproximativ 490.000 erau romani, au luat cu asalt frontierele tarii, cu siguranta si anul acesta mii de romani se vor intoarce pentru o scurta vacanta alaturi de familie si prieteni ramasi in tara. Desigur acestora li se vor adauga alti cativa mii de turisti.

Politistii de frontiera ii sfatuiesc pe romanii care doresc sa petreaca Pastele alaturi de persoanele dragi din tara, sa foloseasca toate punctele de trecere de la granitele cu Ungaria si Bulgaria pentru a evita cat se poate aglomeratia.

Astfel avertizeaza politistii de frontiera, care se asteapta ca valorile de trafic sa creasca simtitor, in special in punctele de trecere de pe granita de vest, cu Ungaria, si de pe cea de sud, cu Bulgaria.

Pentru a nu retrai situatiile din anii trecuti, in care oamenii erau obligati sa astepte zeci de minute bune la cozi interminabile la Nadlac, la Bors sau la Giurgiu, oamenii legii au luat deja masuri speciale pentru a evita astfel de situatii neplacute

„In primul rand, incepand de astazi, in punctele de trecere cele mai tranzitate se va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara. Apoi, am decis ca, zilnic, aproximativ 2.200 de politisti de frontiera sa supravegheze granitele, peste 200 dintre ei urmand sa fie implicati doar in controlul celor care intra si ies din tara. Asta cu atat mai mult cu cat experienta anilor trecuti ne-a aratat ca, in urmatoarea saptamana (31 martie–7 aprilie), traficul in principalele puncte de trecere va creste cu peste 40% fata de o perioada normala. Iar anul acesta, probabil ca vom avea o crestere mai mare, intrucat Pastele catolic coincide cu cel ortodox", au explicat oficialii Politiei de Frontiera.

Oamenii legii ii sfatuiesc pe toti cei care au ales sa-si petreaca vacanţa de Paste in Europa de Vest, in Bulgaria sau Grecia sa foloseasca toate punctele de trecere de pe frontiera cu Ungaria si Bulgaria.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Copii romani care fura, e clasic in Paris!

  2. “Tara arde” si lucrarile pentru cel mai mare AquaPark din tara incep intr-o luna

  3. O femeie a scapat cu viata dupa ce masina in care se afla a fost lovita de tren


Senatul a adoptat constructia a 50.000 de locuinte sociale

Posted: 31 Mar 2010 03:19 PM PDT

locuinte 3 300x218 Senatul a adoptat constructia a 50.000 de locuinte sociale

foto: iasiplus.ro

Miercuri, 31 martie 2010, Plenul Senatului a adoptat un proiect legislativ care prevede constructia unui numar de 50.000 de locuinte sociale, mobilate si echipate care vor fi date spre inchiriere persoanelor cu venituri modeste.

Acest proiect legislativ a fost initiat de senatorii si deputatii PSD, si prevede implementarea unui program care sa conduca in termen de 5 ani, la crearea unui fond locativ cu 50.000 de apartamente, dar si sa stimuleze domeniul constructiilor, informeaza Agerpres.

Principalii beneficiari ai acestui program sunt familiile care nu au acces la credite bancare pentru achizitionarea de locuinte cu venituri reduse, adica un venit mediu lunar pe persoana, realizat in ultimele 12 luni, sub nivelul castigului salarial mediu net lunar pe economie. Un numar de 10% din aceste locuinte vor fi destinate chiriasilor evacuati din casele retrocedate fostilor proprietari.

Unul din initiatorii acestui proiect, senatoarea PSD, Lia Olguta Vasilescu a declarat ca valoarea maxima a acestor apartamente de doua camere, de pana la 60 de mp, poate fi de 50.000 de euro, dar pot fi si mai ieftine. De asemenea, proiectul prevede constituirea unui Fond social de garantare a creditelor pentru constructia de locuinte, avand un plafon de 1,5 miliarde de euro pentru primul an de desfasurare a proiectului.

Locuintele sociale construite, conform acestui proiect de lege, vor urma sa intre in patrimoniul unitatilor administrativ-teritoriale, si nu pot fi vandute.

Guvernul nu este de acord cu acest proiect legislativ pentru ca exista deja, in derulare, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului mai multe programe de constructii de locuinte.

Initiatorii acestei propuneri legislative sunt: Lia Olguta Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Mircea Geoana, Victor Ponta, Ilie Sarbu, Viorel Hrebenciuc, Florin Iordache si altii.

Propunerea legislativa a fost adopatata de Senat in calitate de prima camera sesizata, cu 38 de voturi “pentru” si 36 “impotriva”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Senatul a aprobat ca TVA sa fie platita ulterior incasarii facturii

  2. Rusia a incheiat un acord cu Slovenia pentru constructia gazoductului South Stream

  3. Reduceri de pret pentru locuinte in 2009, cu 17%


Protest nocturn al şoferilor RATB

Posted: 31 Mar 2010 03:43 PM PDT

Câteva sute de şoferi ai RATB au protestat în primele ore ale nopţii în autobaza Titan, nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă. Oamenii ameninţau că nu se vor sui astăzi la volan.
Citește mai departe...



BPA, pericolul mortal din ambalaje si biberoane

Posted: 31 Mar 2010 04:28 PM PDT

Milioane de persoane au fost contaminate cu produse chimice potential periculoase pentru evolutia sexuala, prezente la ambalarea produselor alimentare, cutiilor de bauturi si biberoane, arata un studiu. Cercetatorii, citati de dailymail.co.uk, spun ca publicul larg este "permanent" expus la bisfenol A (BPA) - un produs chimic creat de om si legat de aparitia cancerului de san, a problemelor de fertilitate si a malformatiilor congenitale. Substanta chimica, ce mimeaza...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A murit Patrick Swayze

Posted: 31 Mar 2010 04:28 PM PDT

La 57 de ani, actorul american Patrick Swayze s-a stins din viata in aceasta dimineata dupa o lupta grea, de aproape doi ani, cu cancerul pancreatic.Actorul american, cunoscut pentru rolurile sale din "Dirty Dancing" si "Fantoma mea iubita", a murit dupa o lupta indelungata impotriva cancerului de pancreas, a anuntat luni purtatorul sau de cuvant, citat de AFP. In ianuarie 2008, Swayze a fost diagnosticat cu cancer la pancreas in stadiul 4, una dintre cele mai mortale forme...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inselatorie, numele tau este Comsig Leasing

Posted: 31 Mar 2010 04:28 PM PDT

Ne mai miram ca bancile intr-o veselie totala, pe falsul motiv al crizei economice mondiale, modifica fara nici un scrupul dobanzile la credite, impovarand clientii cu sume exorbitante. Nimic mai fals! Anumite societati de leasing, practica aceeasi politica de ceva timp. Fara nici un scrupul, fara nici o jena, totul pentru a realiza castiguri cat mai mari. Totul se ascunde sub acoperirea unor contracte de lasing financiar, intocmite in asa fel fel, incat de fiecare data, clientul este in...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protest spontan al angajaţilor RATB în faţa autobazei Titan

Posted: 31 Mar 2010 04:45 PM PDT

Aproximativ 400 de angajaţi RATB au declanşat, miercuri noapte, un protest spontan în faţa autobazei Titan din Capitală, nemulţumiţi că li s-au redus veniturile salariale, ei ameninţând că de joi dimineaţă ar putea să nu mai iasă pe trasee dacă nu primesc garanţii că vor lua aceiaşi bani.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BREAKING NEWS: Grevă la RATB

Posted: 31 Mar 2010 08:57 PM PDT

O parte dintre şoferii RATB au organizat o grevă spontană, nemulţumiţi de reducerea salariilor.
Citește mai departe...



Protestul angajaţilor RATB ia amploare. Vezi ce autobuze nu pleacă din autobaza Titan!

Posted: 31 Mar 2010 09:01 PM PDT

Alţi angajaţi RATB s-au alăturat colegilor care protestează, de miercuri seară, la autobaza Titan, iar numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ o mie, aceştia refuzând să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Greva RATB a paralizat traficul în Capitală. Cum vă afectează protestul şoferilor?

Posted: 31 Mar 2010 10:05 PM PDT

Metroul rămâne singurul mijloc de transport în Capitală, în condiţiile în care jumătate dintre şoferii RATB de autobuze, tramvaie şi troleibuze au organizat, joi dimineaţa, un protest spontan.
Citește mai departe...



Primarul Capitalei se întâlneşte cu conducerea RATB, pentru soluţionarea grevei

Posted: 31 Mar 2010 10:23 PM PDT

Înaintea întâlnirii de ora 10, de la RATB, primarul şi viceprimarul Capitalei au o discuţie cu conducerea regiei, pentru a încerca să rezolva situaţia protestelor.
Citește mai departe...



Biletele şi abonamentele RATB se scumpesc, de la 1 mai

Posted: 31 Mar 2010 10:31 PM PDT

De la 1 mai, preţul biletelor şi al abonamentelor RATB va creşte.
Citește mai departe...



Ce schimbări aduce aprilie

Posted: 31 Mar 2010 11:03 PM PDT

Luna aprilie nu înseamnă doar primăvară, sărbători, vacanţe şi voie bună. Pentru cei mai mulţi români, aprilie înseamnă o viaţă şi mai grea, cu proteste, bani mai puţini şi şomeri mai mulţi.
Citește mai departe...



Niciun comentariu: