Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


„Prima Casă", doar cu locuințe reabilitate termic Top
Cei care vor să achiziționeze un apartament prin programul „Prima Casă" vor trebui să se orienteze spre cele care se încadrează în clasele energetice A, B sau C de, după introducerea certificatului energetic.
 
Sistemul de impozit forfetar va fi finalizat la sfârşitul lui martie Top
Ministerul Finanţelor trebuie să prezinte în Guvern până la sfârşitul lunii martie sistemul de aplicare a impozitului forfetar.
 
Casa la ţară pentru specialişti va avea cel puţin 100 mp Top
Autorităţile au în vedere construirea a 25.000 de astfel de locuinţe pentru specialiştii din mediul rural.
 
Liber la tranzacţii cu certificatele de emisii de CO2 Top
Contractul CO2 are scadenţa de o zi, iar tranzacţiile cu certificatele executate în cursul unei sesiuni sunt garantate de către Casa Română de Compensaţie (CRC).
 
Ce joburi libere mai au angajatorii Top
Persoanele cu studii superioare pot opta pentru ocupaţii de ingineri, consilieri, controlori calitate, consilieri vânzări, asistenţi medicali, contabili, asistenţi manageri sau administratori bancari, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).
 
Pensionarii, copiii şi bolnavii, îngrijoraţi de fanteziile Cabinetului Boc Top
Iar singurele măsuri luate pentru ca România să intre pe creştere economică sunt impozitarea pensiilor, tăierea alocaţiilor pentru copii, introducerea sistemului de coplată în sistemul medical, taxa fast food.
 
Emil Boc: România trece prin cea mai grea perioadă de după cel de-al Doilea Război Mondial Top
Şeful guvernului spune că trebuie să corecteze derapajele apărute în ultimii 20 de ani.
 
Guvernul a convenit cu FMI să reducă pierderile companiilor monitorizate Top
Guvernul României a convenit împreună cu FMI asupra unui grafic de limitare pentru acest an a pierderilor fără subvenții, taxe și dobânzi pentru cele zece companii de stat monitorizate, până la 1,3 miliarde de lei la sfârșitul lui martie și la 2,6 miliarde de lei la sfârșitul lui iunie.
 
CNANDR dă 8 milioane de euro în plus pentru Centura de Sud a Capitalei Top
Pentru că studiile de fezabilitate nu au fost realizate cum trebuie, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a găsit motive de a suplimenta cu 8 milioane de euro (33,2 milioane de lei) lucările de lărgire la patru benzi a unui tronson cu o lungime de 12,5 kilometri din Centura de Sud a Capitalei.
 
Guvernul va face disponibilizări ca să reducă cheltuielile de personal Top
Executivul şi-a luat angajamentul faţă de Fondul Monetar Internaţional (FMI) ca, în 2010, să reducă cheltuielile de personal cu 0,2% din Produsul Intern Brut (PIB) prin disponibilizări din sectorul public, informează Mediafax. In plus, o economie similară va fi obţinută prin diminuarea plăţilor cu orele suplimentare şi prime.
 
Vlădescu: Statul cheltuie o treime din venituri cu salariile bugetarilor Top
Ministrul de Finanţe crede că ţara noastră consumă enorm cu plata salariilor şi ajutoarelor sociale.
 
400.000 de bugetari au primit sporuri Top
În 2008 valoarea sporurilor a fost de 259 milioane de euro. În 2009 suma ar putea trece de 500 de milioane de euro.
 
În ianuarie, România a cheltuit mai mult decât a încasat Top
Diferenţa dintre cheltuieli şi venituri a fost în prima lună din an de 157 milioane de lei. Deficitul bugetar din ianuarie este de 0,03% din PIB, a declarat secretarul de stat din Ministerului de Finanţe, Gheorghe Gherghina.
 
Jumătate din români nu au auzit de „Romania - Land of Choice" Top
Deşi s-au plătit peste 1,5 milioane de euro pentru promovarea campaniei „Romania - Land of Choice", mai mult de jumătate din români nu au văzut clipul şi nici măcar nu au ascultat imnul, care a costat 10.000 de euro.
 
Boc: 100 de angajaţi AVAS, în medical pentru a scăpa de Legea salarizării Top
Salariile angajaţilor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului au fost reduse de la 17.000 de lei la 2.500 de lei.
 
1,7 milioane de români îşi caută un job pe Internet Top
Peste un milion și jumătate de persoane îşi caută de lucru prin intermediul site-urilor de recrutare, cifră dublă faţă de cea a şomerilor înregistraţi pe piaţa locală. Majoritatea persoanelor care îşi doresc un job sunt tineri sub 35 de ani şi au peste trei ani de experienţă.
 
BERD a „pompat" 7,9 miliarde de euro în Europa de Est Top
Europa de Est a beneficiat în 2009 de un ajutor financiar record, de 7,9 miliarde de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Cea mai mare parte a banilor au fost direcționați către sectorul financiar pentru a susține revenirea din criză și pentru a le permite companiilor mici să mențină creditarea, a anunțat miercuri instituția.
 
Cazinourile, amendate cu peste 400.000 de lei de ANPC Top
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a verificat, în perioada 08 -12.02.2010, respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor de către organizatorii de jocuri de noroc caracteristice cazinourilor.
 
Patronatele cer simplificarea procedurilor pentru primirea TVA-ului Top
Alianţa Confederaţiilor Patronale din România (ACPR) cere Guvernului României îmbunătăţirea, în regim de urgenţă, a cadrului legal în domeniul plăţii şi rambursării TVA, cu prioritate pentru microîntreprinderi, informează un comunicat al ACPR.
 
Profesorii suportă jumătate din povara FMI Top
Analiştii consideră că profesorii au fost Cenuşăreasa întregii perioade postdecembriste din cauza faptului că nu sunt uniţi. Sindicatele spun că anul acesta va fi altfel.
 
Cine cumpără de la supermarketurile online Top
Pensionari, oameni cu dizabilităţi, mame cu copii mici, persoane cu program încărcat dar şi firme private. Aceştia sunt clienţii supermarket-urilor online, de unde cumpără băuturi răcoritoare, făină, dulceaţă, lapte, cârnaţi, dar şi becuri, prezervative, plicuri, capsatoare.
 
GM va înceta să producă Hummer-ul Top
Compania americană a anunţat acest lucru după ce tranzacţia de vânzare a celebrei mărci către o firmă chineză a eşuat.
 
Petrom, câştig de 3,5 milioane de lei pe zi Top
Profitul net al companiei Petrom a fost în 2009 de 1,368 miliarde de lei. Cu toate astea conducerea propune nedistribuirea de dividende.
 
Profit de 250 milioane de euro la Romtelecom Top
Compania are aproape 900.000 de abonaţi la seviciile TV prin satelit. Veniturile Romtelecom au scăzut anul trecut cu 7,2%, la 807,7 milioane euro, dar profitul operaţional înainte de depreciere şi amortizare (OIBDA) a stagnat la 252 milioane euro, afacerile companiei fiind afectate de condiţiile economice dificile şi de migrarea unor clienţi către concurenţă.
 
Românii, obligaţi să se întoarcă la gătit Top
În 2009, gospodăriile din România au plătit cu până la 6% mai mult pe bunuri de uz curent, față de 2008, creșterea fiind influențată de nivelul inflației.
 
Doar 16% din companii au apelat la şomaj tehnic Top
Măsurile anticriză luate anul trecut de guvernul Boc, precum şomajul tehnic şi concediul fără plată pentru angajaţi, nu au prea fost folosite de companii.
 
Petrom a "pompat" 60% în profitul patronului OMV Top
Profitul net al OMV Petrom (SNP) a crescut cu 34% anul trecut, la 1,368 miliarde lei (322,8 milioane euro). Pentru aceeaşi perioadă de timp, OMV, acţionarul principal al Petrom, a raportat un profit de 572 milioane de euro. Practic, în aceste condiţii Petrom a realizat 56% din profitul firmei mamă.
 
Ce-au pierdut şi ce-au cîştigat operatorii de telefonie în 2009 Top
Instabilitatea economică din 2009 a tăiat din veniturile principalelor companii de pe piaţa telecomunicaţiilor, Operatorul Cosmote fiind singurul care a înregistrat o creştere.
 
Statul dă pe mărunţiş aurul de la Roşia Montană Top
Pentru exploatarea aurului, potrivit legii minelor, statul percepe o redevenţă de doar 2% din valoarea producţiei. Practic, în cei 16 ani de exploatare a zăcământului, statul va primi anual de la compania Roşia Montană Gold Corporation suma de 12,5 milioane de dolari.
 
Criza loveste BCR: Grupul a incheiat anul 2009 cu un profit mai mic cu 57% Top
Grupul BCR a incheiat anul 2009 cu un profit net dupa impozitare si interesele minoritare in scadere cu 57,1%, pana la nivelul de 871,7 milioane de lei (206 milioane de euro). Potrivit rezultatelor financiare anuntate de BCR in aceasta dimineata, scaderea profitului s-a datorat, in principal, cresterii costurilor cu creditele neperformante. BCR a fost nevoita, astfel, sa realizeze anul trecut provizioane de 540 de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Economist SocGen: Europa Centrala si de Est creste cu 1% in 2010. Impactul crizei a fost puternic, iar revenirea va fi lenta Top
Regiunea Europei Centrale si de Est (ECE) va inregistra o crestere economica slaba in 2010, de doar 1%, iar revenirea economica nu se va realiza cu ajutorul exporturilor, ci mai degraba cu ajutorul sectorului public si infrastructurii, a spus vineri Ariel Emirian, economist sef adjunct al Societe Generale. Exporturile din zona ECE sunt bazate in special pe sectorul auto, care a fost puternic afectat de criza, la nivelul zonei, a comentat economistul Societe Generale.In schimb, revenirea acestei regiuni poate fi stimulata de finantele publice. In... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Libocor, BRD: Cine nu a facut profit din scaderea leului vrea sa castige acum din intarirea lui Top
Speculatorii care nu au reusit sa realizeze profituri din deprecierea leului fac in prezent pariuri pe intarirea monedei, dar o apreciere prea abupta a monedei nu este sanatoasa, a spus vineri Florian Libocor, economistul sef al BRD SocGen. Acesta sustine ca revenirea leului la un curs de 3,7- 3,8 lei/euro nu ar fi sanatoasa daca s-ar face prin intermediul speculatorilor, deoarece exista riscul sa apara din nou instabilitate pe piata monetara.Cresterea leului trebuie sa se realizeze... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Libocor, BRD: Economia Romaniei va creste cu 1,5% in 2010 si 3% in 2011, mai mult decat zona euro Top
Romania va avea o crestere economica de 1,5% in acest an si de 3% anul viitor, peste cea a zonei euro, care va fi sub 1% in 2010, si 1,5% in 2011, estimeaza Florian Libocor, economist sef al BRD SocGen. Acesta a spus ca revenirea mai lenta a zonei euro va fi cauzata de faptul ca ritmul de crestere economiilor dezvoltate este de regula mai redus decat cel al zonelor emergente.El este de parere ca revenirea economiei se va face nu doar cu ajutorul... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romania a avut un excedent bugetar de 15,3 mil. lei in ianuarie Top
Bugetul general consolidat al Romaniei a inregistrat un usor excedent in luna ianuarie a acestui an, de 15,3 milioane lei, a anuntat Ministerul Finantelor Publice (MFP). Anterior, Gheorghe Gherghina, secretarul de stat in MFP, a declarat miercuri ca [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Afacerile grupului Generali au avansat cu 6% anul trecut, la 70,5 mld. euro Top
Assicurazioni Generali SpA, cel mai mare asigurator din Italia, a inregistrat in 2009 prime brute subscrise de 70,5 miliarde de euro, mai mari cu 6,2% comparativ cu anul precedent, scrie Bloomberg. In 2008, afacerile grupului au insumat 68,8 miliarde de euro.Pe segmentul asigurarilor de viata, afacerile Generali s-au majorat cu 9,5% anul trecut, pana la 48,9 miliarde de euro. Cresteri importante au fost in Franta (+16,9%), Europa de Est... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Topul celor mai scumpe vile din Capitală Top
Cele mai scumpe vile din Capitală costă 7 milioane de euro. Atât vor proprietarii a două imobile scoase la vânzare.
 
Lloyds a raportat pierderi operationale de 6,3 miliarde lire sterline anul trecut Top
Grupul bancar Lloyds a raportat anul trecut pierderi operationale de 6,3 mld. lire sterline (7,1 mld. euro), dupa ce a continuat sa se lupte creditele neperformante, scrie BBC News. Totusi, pierderea a fost mai mica decat estimarile analistilor si sub cea inregistrata in 2008, de 6,7 miliarde lire sterline (7,6 miliarde euro).Grupul a pierdut 24 miliarde lire sterline din cauza creditelor neperformante, majoritatea venind de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Profitul BCR în 2009, mai mic cu 43% Top
 
Vasilescu, BNR: Putem iesi din recesiune anul acesta; avem nevoie de noroc si de Dumnezeu Top
Consilierul guvernatorului BNR , Adrian Vasilescu, a declarat ca Romania poate iesi din recesiune anul acesta, "daca ne ajuta Dumnezeu". Rolul guvernului este limitat in acest efort: "Guvernul este un factor, nicaieri in lume, pot sa fie guvernele cele mai stralucite nu pot sa faca mare lucru [...] Intotdeauna avem nevoie de noroc in viata si de Dumnezeu". Chiar daca Romania va iesi din criza, somajul va mai continua, ca si alte aspecte ale crizei, a mai spus Vasilescu. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Poupet, BRD: Persoanele fizice economisesc mai putin, deci consumul se relanseaza Top
Economiile realizate de persoanele fizice au inceput sa scada usor, ceea ce inseamna ca romanii consuma mai mult, a declarat vineri Guy Poupet (foto), presedinte - director general al BRD SocGen. Potrivit sefului BRD, consumul individual este unul din "stalpii" cresterii economice, alaturi de consumul statului si exporturi.Guy Poupet a declarat ca in 2009 banca pe care o conduce a constituit multe provizioane pentru creditele... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romania si Bulgaria solicita UE extinderea termenelor de eligibilitate a cheltuielilor pe proiecte Top
Reprezentantii Guvernului roman si bulgar au semnat, la Sofia, o declaratie prin care solicita UE extinderea pana la 31 decembrie 2011 a termenului in care cheltuielile aferente cofinantarii proiectelor derulate prin programul IPSA si Fondul de coeziune sunt considerate eligibile, potrivit Mediafax. Declaratia comuna a fost semnata, vineri, la finalul intalnirii dintre premierul Emil Boc si omologul sau bulgar, Boiko Borisov, si se refera la proiectele finantate prin programul ex-ISPA si Fondul de coeziune, aprobate in perioada... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Seful BRD: Pierderile din credite restante variaza intre 5% si 90% din valoarea imprumutului Top
Creditele restante sustinute de garantii reale sunt recuperate de catre BRD cu o pierdere de circa 5%, dar exista si pachete formate din alte tipuri de credite neperformante, pe care banca le vinde catre recuperatori, castigand de la acestia doar 10% din valoarea creditelor, a spus Guy Poupet, presedinte director general al BRD. "In cazul creditelor cu garantie reala incercam sa vindem garantia la cel mai bun pret oferit de piata", a spus Poupet.Creditele vandute catre recuperatori sunt vandute la pachet."Facem un pachet care este revandut pe piata. In cel... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Cursul a scazut vineri cu aproape 2 bani, pana la 4,1073 lei/euro Top
Moneda nationala s-a apreciat semnificativ vineri, Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) anuntand un curs de referinta de 4,1073 lei/euro, in scadere cu 1,82 bani (-0,44%) fata de ziua anterioara. Joi, cursul oficial a fost de 4,1255 lei/euro. Dobanzile overnight au fost vineri de 5,53% pe an (Robid) si 6,03% pe an (Robor), in scadere nesemnificativa comparativ cu sedinta precedenta. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Directorii lui Videanu vor lua, în 2010, bonusuri de peste 200.000 de lei Top
Cel mai mare bonus, de 266.000 de lei, îl va primi directorul Nuclearelectrica.
 
Romania a avut in ianuarie cea mai mare inflatie lunara din UE, de 1,7% Top
Romania a inregistrat in ianuarie cea mai mare crestere a preturilor de consum din Uniunea Europeana (UE), de 1,7%, fata de decembrie 2009, indicatorul pentru intregul bloc comunitar scazand cu 0,5%, potrivit datelor Eurostat. Dintre statele UE, 16 au raportat diminuarea preturilor de consum in ianuarie, fata de decembrie. Cele mai mari cresteri, exceptand Romania, au avut Ungaria (1,5%), si Lituania si Cehia (1,2%). Italia (-1,5%), Belgia si Cipru (-1,4%) si Spania... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Marea Britanie a iesit din recesiune mai repede decat s-a estimat Top
PIB-ul Marii Britanii a crescut cu 0,3% in ultimele trei luni din 2009, potrivit datelor Biroului National de Statistica, depasind astfel estimarile de 0,1-0,2% facute de economisti, potrivit The Telegraph. Sectorul serviciilor, care au cea mai mare pondere in economie, a crescut cu 0,5%, fata de 0,1% cat se estimase, in timp ce productia industriala s-a apreciat cu 0,4%. Ultimele date contureaza o imagine pestrita a economiei Regatului, in contextul... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Economia se cufundă şi mai mult în recesiune Top
Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că România va ieşi din criză doar cu ajutorul divinităţii. Dar şi aşa şomajul va continua.
 
România, a doua inflaţie ca mărime din UE Top
Luna trecută, România s-a clasat pe locul doi în Uniunea Europeană (UE) în funcţie de nivelul ratei anuale a inflaţiei, de 5,2%, faţă de media comunitară de 1,7%, arată datele Eurostat.
 
FT: Politicienii cred că aurul de la Roşia Montană poate scoate România din criză Top
Exploatarea aurului de la Roşia Montana de către Gabriel Resources poate duce la creşterea veniturilor statului şi este un test al deschiderii ţării către investitori, sugerează "Financial Times" într-un articol scris de la Viena. Cotidianul britanic arată că noul guvern de la Bucureşti este favorabil concesionării zăcămintelor
 
Dacia Duster se lansează săptămâna viitoare Top
Jack Chauvet, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei Dacia, a declarat recent presei că producătorul auto va comercializa modelul Duster în luna mai. Deşi Chauvet nu s-a pronunţat în legătură cu preţul de tranzacţionare, pe Internet pot fi găsite anunţuri de vânzare a automobilului cu preţuri cuprinse între 13.000 şi 16.000 de euro.
 
Adrian Radu se retrage de la conducerea MKB Romexterra Bank Top
Adrian Radu (foto), presedintele executiv al MKB Romexterra Bank, va parasi banca in luna martie a acestui an, odata cu incheierea actualului mandat, si va fi inlocuit de vicepresedintele Dan Sandu, au anuntat, vineri, oficialii bancii. "La finalul celui de-al doilea mandat si dupa 6 ani la conducerea MKB Romexterra, Adrian Radu va parasi banca in luna martie", se arata in comunicat.Adrian Radu, 44 ani, a venit la conducerea bancii Romexterra in primavara anului 2004.... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Putin: Retragerea masurilor de sustinere a economiei Rusiei este prematura Top
Retragerea masurilor de sustinere a economiei Rusiei este prematura, a declarat, vineri, premierul Vladimir Putin, care a promis sprijin pentru un nou program de creditare a achizitiilor de locuinte, sponsorizat de stat. Guvernul rus a alocat 250 de miliarde de ruble (8,34 miliarde dolari) din Fondul National de Bunastare, pentru infiintarea unui program de credite ipotecare care va avea rolul sa sustina sectorul constructiilor, care, inainte de recesiune, a fost... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
SUA au avut o crestere economica de 5,9% in T4, superioara celei estimate anterior Top
Economia americana a crescut in trimestrul al patrulea mai rapid decat a fost estimat initial, a anuntat vineri Departamentul Comertului, revizuind datele privind avansul economic pentru ultimele trei luni ale anului la 5,9%, de la 5,7%, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax. Cresterea Produsului Intern Brut (PIB) din ultimul trimestru ramane, insa, cea mai rapida incepand cu trimestrul al treilea din 2003. In perioada iulie-septembrie, activitatea economica din SUA a avansat cu 2,2%.Analistii consultati de Reuters se... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Treichl, Erste: Provizioanele de risc au atins varful in T4. In 2010 vor scadea Top
Provizioanele de risc ale bancilor din Romania au atins varful in ultimul trimestru al anului trecut, iar in 2010 vor scadea, a declarat vineri Andreas Treichl, directorul general al grupului Erste, actionarul majoritar al BCR. "In Romania, in trimestrul patru, a fost atins un varf in ceea ce priveste provizioanele de risc. Ne asteptam la un declin in 2010. Nu avem niciun motiv sa ne gandim la o inrautatire in Romania", a spus Treichl, citat de Mediafax.Anul... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BBC în recesiune Top
BBC este nevoit să închidă două posturi de radio şi să dea afară jumătate din personalul de pe site, în vederea importului de programe americane, iar serviciile oferite de acest trust se vor schimba de luna viitoare.
 
Salariile angajaţilor din energie, egale cu ale miniştrilor Top
În 2010, companiile din subordinea Ministerului Economiei vor concedia 2.345 de persoane. Cele mai multe disponibilizări vor avea loc la Compania Naţională a Huilei, respectiv Termoelectrica şi complexurile energetice.
 
AIG si-a diminuat pierderile pana la 8,9 mld. dolari in T4 Top
American International Group (AIG) a anuntat pierderi nete de 8,9 miliarde dolari pentru trimestrul al patrulea din 2009, de sapte ori mai mici comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, scrie presa internationala. In ultimele trei luni din 2008, pierderile companiei s-au cifrat la 61,7 miliarde dolari.Asiguratorul, care este detinut de guvern in proportie de aproape 80%, a raportat o pierdere trimestriala ajustata de 7,2 miliarde dolari, dupa o pierdere... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Profit dublu la bursă faţă de depozitele bancare Top
În săptămâna care s-a încheiat, BET şi BET-C au înregistrat o creştere de 1,21, respectiv 0,87 procente, în timp ce BET-FI a scăzut cu 2,68%.
 
Preţ record pentru un diamant: 35,5 milioane de dolari Top
Petra Diamonds a vândut un diamant brut de 507 de carate cu 35,5 milioane de dolari, potrivit Reuters. Astfel, compania a bătut recordul pentru cel mai scump diamant vândut vreodată.
 
Andrei Gheorghe nu mai este consilierul ministrului Finantelor Top
Andrei Gheorghe nu mai este, de vineri, consilier al ministrului Finantelor Publice, Sebastian Vladescu , dupa ce a ocupat aceasta functie mai putin de doua luni. "Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de astazi, 26 februarie 2010, Ministerul Finantelor Publice a incetat relatiile contractuale cu domnul Andrei Gheorghe", se arata intr-un comunicat al ministerului, transmis vineri... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Tranzacţii de peste 290 milioane de lei la Bursa din Sibiu Top
În clasamentul lunii februarie s-au impus derivatele pe acţiunile SIF Oltenia cu un total de 130.840 contracte. Pe locul secund în top s-a situat contractul futures pe Dow Jones cu aproape 6.000 contracte, ascensiunea acestuia în top lichiditate fiind spectaculoasă.
 
Finalizarea podului Vidin-Calafat la mâna UE Top
Proiectul podului de peste Dunăre, dintre Calafat şi Vidin, va fi oprit în cazul în care Comisia Europeană nu acceptă prelungirea termenului de finanţare a lucrărilor, astfel încât construcţia să poată fi încheiată până în iunie 2011.
 
Oprescu vrea să pună mâna pe sutele de milioane de euro din salubrizare Top
De ani de zile contractele de salubrizare sunt încheiate de primăriile de sector toate fiind ilegale, potrivit unui raport al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice.
 
Un singur imobil cu risc seismic a fost consolidat în Capitală Top
În Bucureşti există peste 120 de clădiri cu buline roşii. În total, în Capitală, numărul clădirilor cu risc seismic de diferite grade este de aproape 400.
 
Autoritatile americane ridica alerta de tsunami pentru toate tarile Top
Centrul de alerta american a anulat, duminica, alerta de tsunami emisa pentru toate tarile riverane Oceanului Pacific in urma cutremurului puternic produs sambata in largul coastelor chiliene.
 
Peste 300 de victime in urma cutremurului din Chile Top
Cutremurul de sambata din Chile s-a soldat cu moartea a cel putin 300 de persoane, a anuntat directorul Biroului National pentru Urgente (ONEMI), Carmen Fernandez.
 
Firmele ar putea plăti TVA doar după încasarea facturilor Top
Proiectul de lege urmează să intre săptămâna viitoare în dezbaterea Senatului.
 
Liderul Hamas asasinat la Dubai a fost drogat, apoi sufocat Top
Ucigasii liderului Hamas Mahmoud al-Mabhouh au folosit un drog pentru a-l paraliza, dupa care l-au sufocat, a anuntat duminica politia din Dubai, citand o expertiza medico-legala.
 
30 de miliarde de euro, supravieţuirea statului în 2010 Top
În 2010, România va trebui să împrumute 96 de miliarde de lei pentru plata datoriei publice către bănci şi aproape 32 de miliarde de lei pentru acoperirea deficitului bugetar convenit cu Fondul Monetar Internaţional.
 
Toyota a ignorat sistematic legea Top
Constructorul auto japonez Toyota a ignorat sistematic legea si nu a furnizat justitiei documente esentiale in cazul mai multor procese initiate de persoane accidentate din cauza unor defectiuni ale masinilor, a declarat presedintele unei comisii a Congresului SUA, potrivit Wall Street Journal.
 
Tinerii ar putea fi scutiţi de impozite pentru firme Top
Actul normativ a mai fost lansat spre dezbatere în septembrie anul trecut de fostul minister al întreprinderilor mici şi mijlocii, comerţ şi mediul de afaceri, ca una dintre măsurile anticriză pentru sprijinirea tinerilor întreprinzători.
 
2.000 de maşini sunt casate zilnic prin programul Rabla Top
Pentru fiecare rablă casată se primeşte un voucher în valoare de 3.800 lei. Pe piaţa neagră acestea se vând cu 1.000-1.500 de lei.
 
Unitatea 2 a centralei de la Cernavoda a fost oprita din cauza unei defectiuni Top
Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavoda a fost oprita duminica dimineata, in mod controlat, din cauza detectarii unei scapari de agent primar in interiorul cladirii de protectie a reactorului.
 
Unitatea 2 a centralei de la Cernavodă a fost oprită din cauza unei defecţiuni Top
Unitatea 2 a centralei nuclearelectrice de la Cernavodă a fost oprită duminică dimineaţă, în mod controlat, din cauza detectării unei scăpări de agent primar în interiorul clădirii de protecţie a reactorului.
 
Plafonul pentru returnarea automată a TVA a crescut la 10.000 de lei lunar Top
Nu vor beneficia totuşi de restituire automată exportatorii de legume şi fructe, lemn neprelucrat, materiale de construcţii, carne şi produse din carne.
 
Proiecte finantate de BCR din bani UE Top
Banca Comerciala Romana a finantat, din 2006 pana in prezent, prin "EU Office BCR", peste 4.000 de proiecte, in valoare de 2,5 miliarde euro, in cei patru ani de activitate a acestor ...
 
Goldman Sachs se disculpa Top
Directorul Goldman Sachs, Gerald Corrigan, a declarat ca acordurile inchieate cu Grecia, banuite ca i-au permis acestei tari sa ascuda datoriile pe care le avea fata de UE, erau in concordanta cu ...
 
SAR: Romania va iesi din criza in 2010 Top
Romania va iesi din criza in a doua jumatate a anului in curs, iar cresterea PIB va fi de 1,2 la suta, marja de apreciere avand o variatie larga, de la zero la doi la suta, se arata in Raportul ...
 
Ruse - proiecte europene pentru granita cu Romania Top
Municipalitatea Ruse, Bulgaria a depus 3 proiecte la pentru finantare europeana prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria . Despre acestea vorbeste Atila Minev, vice-primarul ...
 
Mihai Şeitan: Pensiile sociale vor fi indexate cel puţin cu rata inflaţiei în acest an Top
''Pensiile, anul acesta, nu au nici o problemă pentru a fi plătite. Pensiile minime sociale vor fi indexate cel puţin cu rata inflaţiei'', a anunţat ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Ministrul susţine că reformarea sistemului naţional de pensii trebuie făcută acum. ''Pensiile nu mai
 
Call Romania-Israel Top
Romania si Israelul anunta primul apel de propuneri pentru proiecte de cercetare-dezvoltare comune, cu accent pe dezvoltarea de produse si aplicatii inovative in toate sferele tehnologice si ...
 
FMI: Sectorul bancar românesc rămâne vulnerabil, din cauza avansului creditelor neperformante Top
De asemenea, FMI remarcă faptul că tensiunile din piaţa financiară s- au temperat în ultimele luni, deşi condiţiile de creditare rămân aspre. Astfel, guvernul a putut să îşi finanţeze nevoile pe termen scurt de pe piaţa locală, fără să inducă o presiune semnificativă pe dobânzi,
 
BNR: Restanţele bancare au crescut cu încă un miliard în ianuarie faţă de decembrie Top
Întârzierile la plata creditelor au scăzut în decembrie cu 191 de milioane de lei. Vestea bună este, însă, umbrită de datele din ianuarie. Restanţele persoanelor fizice şi juridice au urcat în prima lună a anului cu 953 de milioane faţă de finalul anului trecut, la un sold de aproape
 
Finantari din Fondul de mediu Top
Potrivit actului normativ adoptat astazi (23 februarie), vor putea fi finantate prin Fondul de mediu lucrari destinate prevenirii, inlaturarii, diminuarii efectelor produse de fenomenele ...
 
BNR: Creditele restante au urcat cu 12,3%, în ianuarie, la 8,77 miliarde de lei Top
În luna decembrie a anului trecut, ponderea restanţelor în total credite s- a situat la 3, 88%. Soldul restanţelor la împrumuturile în lei au crescut în ianuarie cu 6, 45%, la 4, 62 miliarde de lei, în timp ce obligaţiile neachitate la creditele în valută au avansat cu 19, 6%, la 4,
 
BCR: 4.000 de proiecte in portofoliu Top
BCR transmite ca are in portofoliu, in prezent, peste 4000 de proiecte, in diferite stadii de pregatire: depuse la Autoritatile de management ale Programelor Operationale sau ale diverselor scheme de ...
 
A crescut volumul depozitelor bancare Top
Volumul depozitelor in sistemul bancar romanesc a crescut in ultima perioada, iar depozitele non-rezidentilor au avut aceeasi tendinta, pe fondul diferentei favorabile de dobanda fata de alte state, ...
 
Septimiu Postelnicu are avizul BNR pentru funcţia de vicepreşedinte executiv al UniCredit Ţiriac Top
De la începutul lui 2009, Septimiu Postelnicu a ocupat poziţia de head of global services al UniCredit Leasing Spa, în Milano, coodonând activităţile de organizare, logistică, IT şi securitate pentru Italia, Austria, Germania şi CEE, se menţionează în comunicat. În acelaşi timp,
 
BNR: Creditele restante au urcat cu 12,3%, în ianuarie, la 8,77 miliarde de lei Top
În luna decembrie a anului trecut, ponderea restanţelor în total credite s- a situat la 3, 88%. Soldul restanţelor la împrumuturile în lei au crescut în ianuarie cu 6, 45%, la 4, 62 miliarde de lei, în timp ce obligaţiile neachitate la creditele în valută au avansat cu 19, 6%, la 4,
 
Fitch a revizuit în scădere ratingurile Băncii Româneşti şi Bancpost Top
Calificativele pentru împrumuturi pe termen lung ale Băncii Româneşti şi Bancpost au fost revizuite în scădere de la "BBB" la "BBB- ", ambele cu perspectivă negativă, potrivit unui comunicat al Fitch. Ratingurile pentru împrumuturi pe perioadă scurtă au fost confirmate la "F3" pentru
 
Guy Poupet, BRD SocGen: Nu ne aşteptăm la un avans al provizioanelor (VIDEO) Top
Reporter: Bună ziua domnule Poupet. O să încep discuţia prin a face referire la sectorul bancar român. Aţi preluat funcţia de preşedinte – director general al BRD SocGen în ianuarie. Până acum, care este părerea dumneavoastră privind sectorul bancar local? Guy Poupet: Cred că sectorul
 
Leul se apreciază uşor, până la un curs de schimb de 4,1255 lei/euro Top
Leul se apreciază nesemnificativ în faţa monedei europene (0, 03%) în timp ce în faţa dolarului acesta se depreciază cu peste un ban (0, 38%). Banca Centrală a afişat miercuri un curs de referinţă de 4.1269 lei/ euro şi 3.0443 lei/ dolar. BNR a afişat în prima parte a zilei un nivel mediu
 
Comisionul de rambursare anticipată va fi eliminat la creditele cu dobândă variabilă (VIDEO) Top
Pentru creditele cu dobânzi variabile, comisionul perceput de bănci pentru rambursarea anticipată a împrumului va fi eliminat şi va fi plafonat la 1% în cazul creditelor cu dobânzi fixe. În prezent, băncile româneşti percep un comision şi de 3- 4% pentru rambursarea anticipa. Odată cu aprobarea
 
Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea. S-a semnat contractul (VIDEO) Top
Potrivit reprezentantului Franklin Templeton, priorităţile aministratorului este listarea fondului la Bursa de Valori Bucureşti şi atragerea de investitorilor străini, promovarea în străinătate a pieţei româneşti de capital. "Această numire atestă expertiza companiei Franklin Templeton
 
Croitoru: BNR va scădea dobânda cheie, în martie, la cel mai redus nivel din 2007 Top
"Dobânda de politică monetară cere o ajustare, nu cred ca are revanţă reducerea sub 7%, este relevant ca dobânda să se ducă la condiţiile politicii monetare în mod adecvat, depinde de date, e foarte greu de spuns dinainte, intuiţia mea este ca va fi o ajustare în jos, pentru că va fi
 
Fed anchetează rolul Goldman Sachs în destabilizarea Greciei Top
"Analizăm o sumă de întrebări legate de Goldman Sachs şi de alte instituţii financiare în operaţiunile lor cu derivate derulate cu Grecia", a afirmat Bernanke. Preşedintele Fed a adăugat că autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA Securities & amp; Exchange Commission
 
Finantele anunta un usor excedent al bugetului consolidat in ianuarie, de 15,3 milioane lei Top
Bugetul general consolidat al Romaniei a inregistrat un usor excedent in prima luna a acestui an, de15,3 milioane lei, a precizat joi seara Ministerul Finantelor, a doua zi dupa ce un reprezentant al institutiei anunta un deficit de 0,03% din produsul intern brut (PIB). Miercuri, secretarul de stat Gheorghe Gherghina declara ca Romania a inregistrat in ianuarie un deficit…
 
Grupul Renault Romania a incheiat un parteneriat cu Allianz-Tiriac pentru Dacia, Renault si Nissan Top
Grupul Renault Romania a incheiat un parteneriat strategic cu Allianz Tiriac pentru marcile sale - Dacia, Renault si Nissan, cu scopul de a imbunatati comunicarea dintre reparatorii agreati ai celor trei marci si asigurator, reducand astfel timpul de asteptare pentru clienti, a anuntat grupul. Parteneriatul este valabil atat pentru asigurarile de raspundere civila…
 
Romania avea o datorie publica de 148 miliarde lei la finalul lui 2009, echivalentul a 29,3% din PIB Top
Datoria publica totala a Romaniei a crescut la 31 decembrie 2009 cu 34,9% fata de finalul lui 2008, la 148,055 miliarde lei (35 miliarde euro), echivalentul a 29,29% din produsul intern brut (PIB), de 505,5 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice (MFP). Datoria publica a scazut cu 714 milioane lei fata de sfarsitul lui noiembrie…
 
Trecerea Romaniei la euro ar putea fi amanata pana in 2020 din cauza situatiei din Grecia Top
Situatia grava cu care se confrunta Grecia ar putea avea consecinte si asupra Romaniei. Analistii apreciaza ca criza din Grecia va intarzia extinderea zonei euro cu cel putin un an, atat pentru Romania, cat si pentru celelalte state care vor sa adopte moneda comunitara. Sondajul realizat de agentia Reuters in randul analistilor economici releva…
 
Eliminarea comisionului de rambursare anticipata va ieftini creditele Top
Modificarea legislatiei privind comisioanele de rambursare anticipata a imprumuturilor va conduce la cresterea concurentei intre banci, la reducerea ratelor dobanzilor si repornirea procesului de creditare, a declarat, ieri, presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. "Consiliul Concurentei sustine aceste propuneri de modificare a legislatiei in domeniu…
 
4 bucati de sapun si 2 tuburi de pasta de dinti - atat foloseste romanul anual Top
Jumatate dintre romani nu se spala pe maini dupa folosirea toaletei, iar mai putin de jumatate dintre noi ne spalam pe maini dupa ce ingrijim un animal. Mai mult, unul din patru adulti nu se spala pe maini dupa ce schimba scutecele sau pampersii sugarilor, in timp ce doar unul din patru romani nu se spala pe maini dupa ce a intrat in contact cu bani, desi acestia sunt…
 
Cum iti gasesti cel mai ieftin bilet de avion pe internet Top
Acum trei-patru ani, cine dorea sa achizitioneze un bilet de avion se deplasa sau suna la o agentie de turism. Astazi, fiecare dintre dumneavoastra poate fi propriul agent de turism, lucru care se poate solda cu economii importante. Aveti nevoie doar de o conexiune la internet si de un card bancar cu care se pot face plati online. Marile agentii de turism din Romania si-au lansat deja site-uri destul de complexe…
 
Sebastian Vladescu, in lupta cu evaziunea fiscala: Cine plateste voluntar taxele nu va fi deranjat de Fisc Top
Cat de mare este evaziunea fiscala? Institutul National de Statistica spune ca economia neobservata se ridica la aproximativ 20% din Produsul Intern Brut. Pe de alta parte, oamenii de afaceri estimeaza ca activitatile la negru se ridica la 30%-40% din PIB. Sebastian…
 
Castigul mediu in companiile de stat, si de 5 ori mai mare fata de salariul mediu pe economie Top
Castigurile medii brute ale angajatilor din marile companii de energie aflate in subordinea Ministerului Economiei vor fi cuprinse in acest an intre 1.500 si 7.500 de lei (360 si 1.760 de euro), conform proiectelor de buget publicate pe site-ul institutiei. Media salariala la nivelul a mai bine de 25 de companii de stat este de circa 3.200 de lei…
 
Ultima zi pentru actualizarea gratuita a codului CAEN Top
Companiile si persoanele fizice autorizate care nu si-au facut timp, in ultimii doi ani, sa opereze modificarea obiectului de activitate vor plati peste 150 de lei, de la 1 martie. Astazi este ultima zi in care firmele si persoanele fizice autorizate (PFA) mai pot solicita gratuit actualizarea obiectului de activitate in certificatul de inregistrare, conform noii clasificari…
 
Andrei Gheorghe a facut site-ul Ministerului Finantelor violet Top
Site-ul Ministerului Finantelor si-a schimbat culoarea: din banalul albastru al institutiilor publice, in atotputernicul violet, care face agenda in politica romaneasca. Purtatorul de cuvant al institutiei, Andrei Gheorghe, are doua explicatii - una "in gluma", care tine de "repetarea inversa a numelui lui Sebastian Vladescu", si a doua "serioasa", care tine de "dinamica…
 
Criza din 2009 nu a ieftinit produsele, ci le-a scumpit cu 6% Top
Cumparatorii din Romania au platit in 2009 cu pana la 6% mai mult pe bunuri de uz curent fata de anul precedent si au consumat mai mult acasa, pentru a face economii. Gospodariile au resimtit scumpiri medii de 6% anul trecut, potrivit unui studiu GfK. Asta, cu toate ca datele BNR arata o inflatie de doar 4,74% in 2009, din care cea mai mare parte este pusa pe seama cresterii accizelor la tigari si carburanti…
 
Piata ii sileste pe investitorii imobiliari sa redescopere apartamentele ieftine Top
Fondul norvegian de investitii cu plasamente in piata imobiliara Romania Invest a anuntat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca isi va suplimenta expunerea pe piata locala, plafonul fiind urcat de administratori pana la 40 de milioane de euro. "Nu este vorba despre un target propriu-zis, despre o suma fixa, ci de un reper, o limita pana la care pot urca investitiile, in conditiile in care…
 
APIA primeste cereri de plata Top
Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafata, fermierii trebuie sa depuna la Centrele APIA, in intervalul 1 martie - 17 mai 2010, o singura cerere de plata. Pentru depunerea cererilor de ...
 
MEF despre bugetul general consolodat Top
Bugetul general consolidat a inregistrat, in ianuarie, un excedent de 15,3 milioane lei, informeaza Ministerul Finantelor. Veniturile bugetului general consolidat au fost de 14,0 miliarde lei, ...
 
Primele brute subscrise de Allianz în România au scăzut cu 19,3% în 2009 (VIDEO) Top
Pe segmentul asigurărilor de proprietate şi accident, primele brute subscrise de Allianz în România au scăzut în 2009 cu 18, 5%, de la 346 milioane euro la 282 milioane euro, iar profitul operaţional s- a înjumătăţit, la cinci milioane de euro, se arată în raport. Totodată, în
 
BCR a încheiat anul 2009 cu profit în scădere cu 43% faţă de anul anterior (VIDEO) Top
Potrivit rezultatelor financiare anunţate în această dimineaţă, scăderea profitului s- a datorat, în principal, creşterii costurilor cu creditele neperformante. BCR a fost nevoită, astfel, să realizeze anul trecut provizioane de 540 de milioane de euro. Creditele au crescut cu 3, 3%,
 
Seminar de informare - AXA 4 / POP Top
Directia Generala Pescuit - Autoritatea de Management pentru POP, din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a prezentat la Tulcea, împreuna cu reprezentantul CE, domnul John ...
 
BCR a încheiat anul 2009 cu profit net în scădere cu 43% faţă de anul anterior (VIDEO) Top
Potrivit rezultatelor financiare anunţate în această dimineaţă, scăderea profitului s- a datorat, în principal, creşterii costurilor cu creditele neperformante. BCR a fost nevoită, astfel, să realizeze anul trecut provizioane de 540 de milioane de euro. Creditele au crescut cu 3, 3%,
 
Profitul net al grupului Erste a scăzut cu 6% anul trecut, la 976,6 milioane euro Top
Profitul net după plata intereselor minoritare, respectiv câştigul net atribuibil proprietarilor, s- a îmbunătăţit cu 5, 1% anul trecut, atingând valoarea de 903, 4 milioane de euro, în pofida unei creşteri de aproximativ 100% a costurilor de risc, se arată în raportul financiar al grupului. Pe
 
Proiecte cu bani UE: Romania si Bulgaria cer UE mai mult timp Top
Reprezentantii Guvernului roman si cei ai Executivului bulgar au semnat, la Sofia, o declaratie prin care solicita UE extinderea pana la 31 decembrie 2011 a termenului in care cheltuielile aferente ...
 
Ecologistii romani se opun unei companii miniere, scrie FT Top
Extractia bogatiilor de la Rosia Montana, evaluate de Gabriel Resoruces la 10,1 milioane de uncii de aur, nu este o decizie luata deja de autoritatile romane, datorita campaniei de un deceniu a ecologistilor, care afirma ca cianurile folosite ar putea provoca un dezastru ecologic, scrie FT. Sub satul Rosia Montana, din muntii Apuseni, in vestul Transilvaniei…
 
Managerii se asteapta la noi reduceri de personal in toate sectoarele de activitate pana in aprilie Top
Managerii firmelor romanesti anticipeaza o stabilitate relativa a activitatii din industrie in perioada februarie-aprilie, scaderi in constructii si comertul cu amanuntul, precum si un declin moderat in servicii, numarul salariatilor urmand sa se reduca in toate sectoarele, a anuntat vineri INS. Astfel, potrivit anchetei de conjunctura a Institutului National de Statistica…
 
Lloyds a afisat o pierdere peste asteptari pentru 2009, de 6,3 miliarde lire sterline Top
Lloyds Banking Group Plc, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, a afisat vineri o pierdere peste asteptari aferenta anului 2009 si a anuntat ca nivelul costurilor de reevaluare a activelor a crescut, relateaza Bloomberg. Pierderile inainte de taxe s-au redus la 6,3 miliarde lire (7,1 miliarde euro) in 2009, de la 6,7 miliarde lire in 2008, a anuntat banca…
 
BRD: Romania ar putea avea o crestere economica de 1,5% in 2010, datorita industriei si comertului Top
Economia Romaniei ar putea creste in acest an cu 1,5%, ceea ce ar insemna o revenire sanatoasa, motoarele de crestere fiind productia si comertul, in timp ce constructiile vor frana in continuare avansul economic, a declarat, vineri, economistul-sef al BRD SocGen, Florian Libocor. "In cazul industriei si comertului avem motive sa fim optimisti…
 
Romania avea in ianuarie a doua inflatie anuala ca marime din UE, dupa Ungaria Top
Romania s-a clasat in ianuarie pe pozitia a doua in Uniunea Europeana, dupa nivelul ratei anuale a inflatiei, de 5,2%, cu 1 punct procentual sub inflatia anuala a Ungariei, in conditiile in care cea din UE a fost de 1,7%, arata datele publicate vineri de Eurostat. Pe locul al treilea, intre tarile cu o inflatie ridicata, s-a clasat Polonia, cu 3,9%, potrivit datelor biroului…
 
SocGen: Economia mondiala isi va reveni lent, cresterea economica va fi de 1% in ECE Top
Economistii grupului Societe Generale au declarat vineri ca se asteapta la un avans de numai 1% al produsului intern brut din Europa Centrala si de Est (ECE) in 2010, in conditiile unei reveniri lente a economiei mondiale. Potrivit acestora, in Europa Centrala si de Est cresterea nu va mai fi stimulata in acest an de exporturi, in conditiile in care cel mai performant sector…
 
BCR a raportat pentru 2009 un profit net in scadere cu 57,1%, la 871,7 milioane lei Top
Grupul BCR, al celei mai mari banci de pe piata romaneasca, a obtinut anul trecut un profit net consolidat dupa impozitare si interese minoritare de 871,7 milioane lei (206,3 milioane euro), in scadere cu 57,1% fata de 2008, pe fondul cresterii provizioanelor, a anuntat vineri banca. Pentru 2008, grupul afisase un profit net consolidat de 2,03 miliarde lei…
 
Vasilescu, BNR: Dumnezeu ne scoate din criza Top
Nici Guvernul, nici presedintele Traian Basescu si nici Emil Boc nu ne pot scoate din criza. Numai interventia divinitatii ar avea efect asupra conditiile financiare dificile cu care ne confruntam in acest moment. "Daca ne ajuta Dumnezeu, anul acesta iesim din recesiune. Dar somajul va mai continua. Si alte aspecte ale crizei. Guvernul este un factor, nicaieri in lume…
 
Leul castiga aproape 2 bani, pana la un curs de referinta de 4,1073 lei/euro Top
Banca centrala a afisat vineri un curs de referinta de 4,1073 lei/euro, in scadere cu aproape 2 bani (0,44%) fata de cel anterior, in conditiile in care semnalele de revenire economica au stimulat investitorii sa isi asume riscuri suplimentare prin investitii in monedele tarilor emergente. Pentru moneda americana, banca centrala a afisat un curs de referinta…
 
Lloyds a afişat o pierdere peste aşteptări pentru 2009, de 6,3 miliarde lire sterline Top
Pierderile înainte de taxe s- au redus la 6, 3 miliarde lire (7, 1 miliarde euro) în 2009, de la 6, 7 miliarde lire în 2008, a anunţat banca. Analiştii estimau, în medie, o pierdere de 6, 1 miliarde lire. Costurile pentru reevaluarea activelor au crescut la 24 miliarde lire, însă grupul
 
Cea mai ridicata inflatie din UE Top
Cea mai ridicata inflatie anualizata pana in ianuarie s-a inregistrat in Romania (5,4%), urmata de Ungaria (4,3%) si Polonia (4%), conform estimarii publicate vineri de Oficiul European de Statistica ...
 
S-a parafat memorandumul programului de cooperare transfrontaliera RO-Bg Top
Programul de cooperare transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, in valoare de 262 milioane euro, a fost semnat oficial, vineri, la Sofia de catre oficialii romani si cei bulgari in prezenta ...
 
AIG a înregistrat pierderi de 8,9 mld. dolari în T4 2009 Top
Compania a înregistrat pierderi de 8, 9 miliarde de dolari în ultimul trimestru din 2009. Cifra este însă, semnificativ mai mică decât în perioada octombrie- noiembrie 2008, când pe bilanţul AIG scria cu roşu 61, 7 miliarde de dolari. Atunci, grupul a înregistrat cea mai mare pierdere trimestrială
 
Treichl: Provizioanele de risc au atins vârful în trimestru patru în România. În 2010 vor scădea Top
"În România, în trimestrul patru, a fost atins un vârf în ceea ce priveşte provizioanele de risc. Ne aşteptăm la un declin în 2010. Nu avem niciun motiv să ne gândim la o înrăutăţire în România", a spus Treichl. Anul trecut, BCR a majorat cheltuiala netă cu provizioanele de risc
 
BRD bate BCR la profit Top
Subsidiara locală a Erste Group, Banca Comercială Română, avea în decembrie 2009 o rată a creditelor neperformante de 12, 2%, în creştere puternică faţă de anul precedent. Mai exact, împrumuturi în valoare de 1, 6 miliarde de euro pun probleme bancherilor austrieci. De altfel, BCR a
 
Adrian Radu, înlocuit de Dan Sandu la conducerea MKB Romexterra Top
Postul de CEO va fi preluat de Dan Sandu, care deţine, acum, funcţia de vicepreşedinte executiv. Dan Sandu a ocupat, anterior, poziţia de vicepreşedinte în cadrul Citigroup şi Millennium Bank. Adrian Radu s- a aflat la conducerea băncii Romexterra din primavara anului 2004, înainte ca aceasta
 
FED ancheteaza Goldman Sachs Top
Rezerva Federala americana ancheteaza banca Goldman Sachs si felul in care aceasta ar fi putut ajuta Grecia sa-si ascunda amploarea deficitului, informeaza France 24 (25 februarie). ...
 
Negriţoiu, ING: Bugetarii ar trebui să se gândească de două ori înainte să ia un credit Top
"Chiar dacă vor fi disponibilizări, vor exista şi compensaţii. Totuşi, bugetarii ar trebui să se gândească de două ori înainte să ia un credit", a spus Negriţoiu, după un seminar de cultură bancară organizat de Banca Naţională a României, întrebat dacă banca va trata cu mai multă
 
Autorităţile din SUA au închis 22 bănci în primele două luni din acest an Top
Carson River Community Bank (Nevada) şi Rainier Pacific Bank (Washington) sunt ultimele victime ale crizei financiare, potrivit Federal Deposit Insurance Corp (FDIC), agenţia care administrează schema de garantare a depozitelor bancare din SUA. FDIC a indicat în această săptămână că numărul
 
Bulgaria a selectat Citigroup pentru consilierea privatizariii Bulgartabak Top
Guvernul bulgar a selectat Citigroup Global Markets Inc ca sa ii ofere consultanta in cea de-a patra incercarea din ultimii 10 ani de a privatiza Bulgartabak Holding, cel mai mare producator de tutun al tarii, relateaza Bloomberg. Pentru mandatul obtinut de Citigroup au mai depus oferte de catre KBC Securities, Raiffeisen Investment AG si Renaissance Securities, a anuntat…
 
WSJ: O coalitie de speculatori americani, intre care si Soros, mizeaza pe deprecierea euro Top
Mai multi gestionari de mari fonduri speculative americane au demarat o serie de atacuri speculative de mare amploare impotriva monedei europene, in contextul in care deprecierea acesteia le-ar aduce beneficii considerabile, relateaza Wall Street Journal. Acestia mizeaza pe o revenire la paritate 1/1 intre euro si dolar, de la cursul actual de 1,36 dolari/euro…
 
CE a lansat o consultare publica in legatura cu modificarea directivei privind cerintele de capital Top
Comisia Europeana a lansat o consultare publica in vederea modificarii directivei privind cerintele de capital pentru a intari rezistenta sectorului bancar si a sistemului financiar in cazul unei crize, Bruxelles-ul urmarind sa adopte in semestrul al doilea o propunere legislativa in acest sens. Schimbarile propuse prin noua propunere ar urma sa aiba loc in sapte…
 
Vicepresedintele executiv al MKB Romexterra Bank va fi avansat din martie in functia de presedinte Top
Actualul presedinte executiv al MKB Romexterra Bank, Adrian Radu, se retrage din functie la finalul celui de-al doilea mandat, conducerea bancii urmand sa fie preluata din martie de Dan Sandu, care este in prezent vicepresedinte executiv, potrivit unui comunicat al bancii. Dan Sandu, 41 de ani, va coordona noua structura de decizie executiva…
 
Raiffeisen International a raportat pentru 2009 un profit net in scadere cu 78%,la 212 milioane euro Top
Raiffeisen International, divizia pentru afaceri est-europene a grupului austriac Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB), a inregistrat in 2009 un profit net consolidat de 212 milioane euro, in scadere cu 78% fata de 2008, din cauza deteriorarii conditiilor economice din Europa Centrala si de Est. Totusi, nivelul profitului net consolidat dupa taxe si interese…
 
AIG a afisat pierderi de 8,9 miliarde dolari pentru T4 si ar putea cere noi ajutoare publice Top
American International Group (AIG) a afisat o pierdere de 8,9 miliarde dolari pentru trimestrul al patrulea din 2009 si a avertizat ca ar putea avea nevoie de ajutoare publice suplimentare. Grupul are de rambursat deja ajutoare guvernamentale in valoare de 182,3 miliarde dolari. Asiguratorul a precizat ca, fara un sprijin guvernamental suplimentar…
 
Germania ar putea ajuta Grecia prin intermediul bancii publice KfW Top
Germania analizeaza posibilitatea de a cumpara obligatiuni emise de Grecia prin intermediul bancii KfW, detinuta de stat, au declarat patru parlamentari germani, citati de Bloomberg, care au dorit sa isi pastreze anonimatul. Potrivit acestora, KfW ar pregati masuri in cadrul unui plan european de a acorda Greciei ajutoare de 25 miliarde euro. In cazul in care va cumpara…
 
Andrei Gheorghe nu mai lucreaza de vineri la Ministerul Finantelor Top
Ministerul Finantelor Publice a anuntat ca Andrei Gheorghe, numit la inceputul anului de ministrul Sebastian Vladescu in functia de sef al departamentului de comunicare cu presa, nu mai lucreaza de vineri in cadrul institutiei. "Va aducem la cunostinta ca incepand cu data de astazi, 26 februarie 2010, Ministerul Finantelor Publice a incetat relatiile contractuale cu domnul…
 
BRD va solicita in 2010 un plafon de garantii pentru Prima Casa 2 apropiat celui din 2009 Top
BRD-SocGen va solicita in 2010 un plafon al garantiilor pentru noua forma a programului "Prima Casa" apropiat celui din anul trecut, care sa-i permita mentinerea cotei de piata la circa 30%, a declarat vineri directorul de strategie si marketing al bancii, Philippe Lelarge. El a adaugat ca BRD va solicita relaxarea conditiilor din programul Prima Casa…
 
Autoritatile din SUA au inchis 22 banci in primele doua luni din acest an Top
Autoritatile de reglementare din Statele Unite au inchis vineri doua banci, ridicand numarul de falimente din acest an la 22, potrivit Reuters, dupa ce anul trecut criza a scos de pe piata 140 de banci americane, in mare parte de mici dimensiuni. Carson River Community Bank (Nevada) si Rainier Pacific Bank (Washington) sunt ultimele victime ale crizei financiare…
 
Prudential ar negocia preluarea filialei din Asia a AIG Top
Grupul britanic de asigurari Prudential negociaza preluarea celui mai important asigurator de viata din Asia, AIA, pentru o suma apropiata de 18 miliarde euro, potrivit postului de televiziune Sky News, citat de AFP, care mai transmite ca oficialii britanici au refuzat sa comenteze informatiile. AIA, care este filiala grupului american AIG, ar reprezenta…
 
BRD a recuperat 95% din valoarea creditelor ipotecare neperformante Top
Pierderile finale inregistrate de BRD-SocGen pe segmentul creditelor neperformante cu ipoteca reprezinta doar 5% din valoarea portofoliului de imprumuturi cu probleme, in contextul in care banca recupereaza 95% din valoarea acestora, a declarat presedintele bancii, Guy Poupet. Costul cu provizioanele a crescut anul trecut cu 128% in cazul BRD…
 
S & P nu exclude posibilitatea unei noi caderi a economiei SUA Top
Economia americana nu este la adapost in fata unei noi caderi in cazul unei prabusiri a pietelor financiare cauzata de o eventuala incapacitate a unui stat de a-si plati datoria publica, a estimat economistul-sef al agentiei de rating S & P, David Wyss, potrivit cotidianului francez Les Echos. Aversiunea la risc a investitorilor a crescut in ultimele luni…
 
Francezii de la Cofidis au decis sa inchida afacerea din Romania Top
Actionarii companiei de creditare Cofidis IFN au aprobat, intr-o sedinta din 23 decembrie 2009, incetarea activitatii companiei si vanzarea creantelor societatii "in cele mai avantajoase conditii", pana cel tarziu la jumatatea acestui an, potrivit unei hotarari publicate in Monitorul Oficial. "Avand in vedere pe de o parte, situatia economica a Romaniei…
 
AFP: Marile lanturi comerciale se inghesuie intr-o Romanie aflata in plina criza Top
Atrase de o piata de 22 milioane consumatori dornici sa uite privatiunile suferite in timpul comunismului, marile lanturi comerciale internationale isi multiplica deschiderile de magazine in Romania, desi trebuie sa faca eforturi pentru a supravietui intr-o tara aflata in criza, scrie AFP. Din 2007, in Romania au fost inaugurate in total 34 de mari centre comerciale…
 
Salonul auto de la Geneva va aduce in prim-plan 100 de noi modele Top
Salonul auto international de la Geneva, care se va deschide pe 4 martie, va gazdui in acest an, in cadrul celei de-a 80-a editii, 100 de noi modele europene si mondiale, dintre care 16 vor fi din categoria masinilor electrice sau cu propulsie alternativa, potrivit AFP. Constructorii auto francezi prezinta in mod traditional la Geneva noutatile din gamele lor…
 
Prudential vrea să cumpere divizia asiatică a AIG, printr-o tranzacţie de 35,5 miliarde dolari Top
AIG încearcă, totodată, să lanseze o ofertă publică iniţială pentru unitatea asiatică, American International Assurance, au afirmat sursele. Grupul american încearcă să strângă fonduri pentru a rambursa împrumuturi de 182, 3 de miliarde de dolari primite ca ajutor de la stat. & #160;
 
"Mititeii si sarmalele nu vor fi taxate". Cati bani vrea ministrul Sanatatii sa stranga din McTaxa si impozitul pe boala Top
Coplata va aduce la buget cateva sute de milioane de lei pe an, iar taxa pe fast-food va fi mai mica de 10% din pretul produselor prea grase, prea sarate, prea dulci sau cu prea multi conservanti, sustine ministrul Sanatatii Cseke Attila. Oricum "mititeii si sarmalele" nu vor fi impozitate, a declarat acesta pentru [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Specialist in investitii: Nu cred ca stirile proaste s-au terminat Top
Ce e mai rau nu a trecut si ne asteapta cel putin inca o unda de soc care va tulbura pietele financiare si va ingreuna revenirea economica. Luminita de la capatul tunelului care va semnala sfarsitul crizei va fi semnalul clar al aparitiei de noi locuri de munca, este de parere Radu Craciun, directorul de investitii al Eureko Pensii. DailyBusiness.ro : Cum a evoluat strategia de investitii a Eureko Pensii pe fondul crizei? Radu Craciun : Am incercat sa avem o pondere cat mai mica de plasamente in actiuni, care au fost cele mai volatile in criza.... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Ministerul Finantelor Publice a decis facilitarea rambursarii automate de TVA Top
Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a anuntat ca a emis un ordin prin care plafonul pentru returnarea imediata a TVA a crescut la 10.000 de lei lunar, iar facilitati similare au fost acordate si micilor exportatori. Sebastian Vladescu a precizat ca principalele critici ale mediului de afaceri fata de minister au vizat modalitatea greoaie de returnare a TVA. Ministrul…
 
BRD-SocGen a facut un profit de 230,8 milioane euro in IFRS, peste cel raportat de BCR Top
BRD SocGen a incheiat anul 2009 cu un profit net de 230,8 milioane euro, calculat in standardele internationale de contabilitate (IFRS), cu 12% peste rezultatul raportat de principalul concurent pe piata locala, BCR, care a inregistrat un profit net de 206,3 milioane euro. BCR, cea mai mare banca de pe piata romaneasca, a obtinut anul trecut un profit…
 
Alpha Bank Romania majoreaza dobanzile Top
Alpha Bank majorează dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25%p.a , iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a . In acelaşi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenţi şi pensionari, ce beneficiază de dobanzi majorate pentru depozitele la termen
 
Premii la plata cu cardul de credit BCR MasterCard Top
Clientii Bancii Comerciale Romana (BCR) posesori de carduri de credit emise sub sigla MasterCard pot castiga, in urma utilizarii cardului pentru plati la comercianti, mai multe premii intre care si noul autoturism Golf. Posesorii de carduri co-branded sau de credit BCR MasterCard sunt inclusi in aceasta promotie in momentul in care efectueaza cel putin 2 tranzactii de
 
Dobanzi de pana la 14% pe an Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand cu data de 30 octombrie 2008, cu pană la 2,5 pp, dobanzile la produsele de economisire. Noile niveluri ating valori de pană la 14%, după cum urmează: Cel mai atractiv produs de economisire oferit de BCC rămane, in continuare, Depozitul Sibiu 2007, cu un nivel de dobandă de 13,50%, bonificat la
 
Rezultate financiare peste estimări, după primul an de Millennium Bank Top
La un an de la intrarea pe piaţa romanească, rezultatele financiare ale Millennium Bank depăşesc aşteptările. La 30 septembrie 2008, suma totală a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare decat cea inregistrată la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor acordate de
 
Confort Business de la BRD si AIG Top
BRD, impreună cu AIG Romania şi cu brokerul de asigurări Gras Savoye Romania, a lansat un nou produs: asigurarea Confort Business, destinată clienţilor persoane fizice autorizate şi companiilor. Asigurarea Confort Business este un serviciu opţional ataşat cardurilor din gama business in Lei, Euro sau USD. Obiectivul lansării noului produs este acela de a oferi clienţilor un plus
 
OTP a lansat o oferta speciala pentru depozitele pe 3 luni Top
OTP Bank Romania marchează, pe piaţa locală, cea de-a treia ediţie a evenimentului internaţional consacrat, Savings Day (Ziua Economisirii), prin lansarea unei oferte speciale pentru depozitele pe 3 luni. Oferta se va intinde pe durata unei luni calendaristice şi se adresează clienţilor persoane fizice. Promoţia a debutat pe 31 octombrie a.c., şi va consta intr-o creştere a
 
Clientii buni castiga intotdeauna! Top
Ca urmare a initiativei de a sprijini atat clientii cat si piata romaneasca, pe langa seria de masuri luate pentru a ajuta persoanele fizice si juridice sa faca fata conditiilor economice actuale, Bancpost si EFG Retail Services lanseaza promotiile “Clientii buni castiga intotdeauna” cu premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de
 
Noi depozite la Emporiki Bank Top
Emporiki Bank a lansat recent doua produse de economisire la termen, adresate clientilor persoane fizice si PFA: depozitul cu dobanda progresiva - Depozaur - si depozitul cu dobanda in avans - Avantastic. Cele doua depozite au cea mai variata oferta din punct de vedere al termenului de constituire si moneda, oferind posibilitatea clientilor de a-si alege
 
Dobanzi mai mari la BCC Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand din 06 ianuarie 2009, dobanzile practicate pentru depozitele la termen oferite, in lei, pe o perioadă de o lună, precum şi la depozitele originale Vivat şi Progres acordate pe o perioadă de 6 şi 12 luni. Conform noilor niveluri, BCC bonifică dobanzi mai mari cu pană la 2 p.p. Astfel,
 
BCR sustine proiectele de afeceri Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent in direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, in condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii inşişi, banca şi acţionarii. Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail cat şi pe cel al companiilor. ,,Erste va continua să asigure, ca şi pană
 
Grecia - noi masuri de austeritate? Top
Grecia ar putea anunta noi masuri pentru reducere a deficitului si, in acelasi timp, se vorbeste despre un acord cu partenerii europeni privind un ajutor, informeaza Yahoo Finance (28 februarie). ...
 
Prudential vrea sa cumpere divizia asiatica a AIG, printr-o tranzactie de 35,5 mld. dolari Top
Prudential, cel mai mare asigurator britanic, se afla in discutii avansate pentru a cumpara divizia din Asia a grupului american AIG, printr-o tranzactie evaluata la 35,5 mld. dolari, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters. AIG incearca, totodata, sa lanseze o oferta publica pentru unitatea asiatica, American International Assurance, au afirmat sursele. Grupul american incearca sa stranga fonduri pentru a rambursa imprumuturi de 182,3 de miliarde de dolari primite ca... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Proiect: Agentii economici vor plati TVA doar dupa incasarea facturilor, la contractele cu statul Top
Agentii economici vor plati TVA doar dupa incasarea facturilor in cazul contractelor cu institutiile de stat, potrivit unui proiect de lege initiat de mai multi senatori PDL, care modifica prevederi din Codul Fiscal, a anuntat duminica Orest Onofrei, senator PDL de Suceava. Onofrei a spus, citat de Mediafax, ca mai multi senatori PDL au initiat un proiect de lege privind modificarea Codului Fiscal, prin care TVA sa fie platita cand se incaseaza facturile emise, pentru ca este anormal sa se plateasca o taxa pe o suma... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Opel vrea să lanseze o maşină electrică de mici dimensiuni Top
Constructorul auto german Opel are în vedere lansarea în circa trei ani a unei maşini electrice de mici dimensiuni pentru oraş, profitând astfel de potenţialul puternic al pieţei de profil, a declarat directorul general al companiei, Nick Reilly, pentru publicaţia Bild am Sonntag, citat de Mediafax.
 
SUA se indeparteaza incet de scenariul unei recesiuni in forma de "W" Top
SUA se indeparteaza incet de scenariul unei recesiuni in forma de "W", insa in 2010 cresterea economica va fi lenta, iar statul se va confrunta cu un numar ridicat al somerilor, potrivit AFP. Analistii considera improbabile doua scenarii legate de evolutia economiei SUA, cea mai mare din lume. Astfel, sansele sunt foarte reduse ca SUA sa-si revina rapid dupa cea mai severa recesiune de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial (evolutie... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Luni, ultima zi de depunere a fiselor fiscale pentru salariati Top
Angajatorii mai au la dispozitie doar ziua de luni pentru depunerea fiselor fiscale (formularul 210) pentru anul 2009.
 
Ministerul Economiei reia in dezbatere legea prin care tinerii sunt scutiti de impozite pentru firme Top
Tinerii care intentioneaza sa infiinteze o microintreprindere vor fi scutiti, trei ani, de la plata impozitelor pe profit si salarii, in baza unui proiect lansat in dezbatere publica de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri dupa ce in septembrie a mai fost discutat un act similar. Astfel, potrivit proiectului lansat din nou in discutie, tinerii cu varsta pana in 35 de ani, care nu au mai avut o firma anterior, vor putea sa-si infiinteze o microintreprindere pe baza unor facilitati, precum scutirea, pentru o perioada de trei... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Euro a coborat sub 4,10 lei luni dimineata Top
Moneda unica europeana s-a depreciat luni dimineata pana la un nivel minim de 4,0961 lei/euro pe piata interbancara. Vineri, Banca Nationala a Romaniei (BNR) a afisat un curs de referinta de 4,1073 lei/euro. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Sebastian Vladescu a anuntat inlesniri la returnarea TVA Top
Mai multe categorii de firme vor beneficia de restituirea taxei pe valoare adaugata, printr-o serie de masuri prezentate, duminica, de ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, la videoconferinta cu prefectii organizata la Guvern.
 
Proiectul Tex-EASTile Top
Tex-EASTile este un proiect finantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului de Coperare Transnationala Sud-Estul Europei. Scopul proiectului este acela de a imbunatati cunostintele si de a ...
 
Banca israeliana Mizrahi-Tefahot se numara printre cele mai performante 25 de banci din lume Top
Banca israeliana Mizrahi-Tefahot se numara printre cele mai performante 25 de banci din tarile dezvoltate, alaturi de J.P Morgan, Credit Suisse, Royal Bank si HSBC, relateaza cotidianul israelian Yedioth Aharonot, citand un raport al publicatiei Global Finance.
 
Primul Ferrari hibrid se lansează la Geneva Top
Ferrari 599 GTB Hybrid va fi propulsat de un motor pe benzină cuplat cu un motor electric. Electricitatea necesară propulsării modelului Ferrari 599 GTB Hybrid va veni de la baterii litiu-ion şi de la sistemul de recuperare a energiei la franare similar sistemului KERS folosit în Formula 1.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: