Zi de Zi

Zi de Zi


Romeo îi învata pe indieni secretele eficientei

Posted: 16 Mar 2010 03:58 PM PDT

 

Târgumureseanul Romeo Man traieste aventura vietii în Mumbay, actuala denumire a orasului indian Bombay. Absolvent al Universitatii „Petru Maior", specialitatea Relatii internationale si studii europene, tânarul de 24 de ani a decis, la începutul acestui an, sa se mute pentru 12 luni în Asia, dupa ce a lecturat o carte despre India. În prezent, Romeo Man lucreaza în cadrul companiei nationale DHL India, unde ocupa functia de specialist în resurse umane, învatare si dezvoltare, calitate în care instruiestii angajatii astfel încât acestia sa se dezvolte pe plan profesional, sa devina mai eficienti si sa poata sa urce treptele manageriale într-un timp cât mai scurt.

 

A decis sa scape de stresul din România

 

Membru în organizatia AIESEC, Romeo Man s-a mutat, dupa absolvirea facultatii, la Bucuresti, unde a lucrat în domeniul resurselor umane. Program prelungit, stres... pâna într-o zi când, vizitând un târg de carte, privirea i-a fost atrasa de o carte despre India, pe care a cumparat-o si care l-a fascinat într-atât încât si-a dat demisia pentru a pleca în Asia. „Lucram în Bucuresti la o companie de consultanta în resurse umane, stres mult, munca multa, timp putin pentru mine, ma simteam ca un robot. La 7 trezirea, la 9 la munca, pana la 8 - 9 seara. În Bucuresti am dat din greseala de un târg de carti, unde mi-a sarit în ochi o carte despre India. Era la reducere, nimeni nu o cumpara, asa ca am luat-o eu. Fiind în AIESEC am avut oportunitatea sa interactionez cu multi indieni, dar nu-mi imaginam ca am sa traiesc într-o zi acolo. În ianuarie 2010 am decis sa îmi dau demisia pentru a merge în India", a marturisit tânarul.

Zis si facut. Dupa ce a plecat de la compania bucuresteana, Romeo Man a început sa îsi caute un loc de munca în India. „Din ianuarie am început cautarea de joburi în India, prin AIESEC, programul exchange. Am gasit o oportunitate pentru fosti membri AIESEC cu experienta, la DHL India, în domeniul meu de resurse umane", a explicat Romeo Man. „Lucrez pe resurse umane, în departamentul de dezvoltare si învatare. Ce fac e simplu: ma asigur ca prin diferite metode, instrumente, activitati de învatare, angajatii din DHL India învata si se dezvolta ca sa fie mai eficienti si sa poata sa urce treptele manageriale. De exemplu, caut companii de training în vânzari, pentru agentii de vânzari, iar împreuna cu ei ma asigur ca agentii de vânzari din DHL India au un proces clar si eficient de învatare pentru a creste vânzarile", a adaugat târgumureseanul.

 

Fascinat de traditiile hinduse

 

Desi a împlinit o luna de când se afla în India, Romeo este în continuare fascinat zi de zi de oamenii si locurile din Mumbay. „A trecut aproape o luna de când sunt aici. Pâna acum pot spune ca m-a vrajit tara asta, nu credeam ca ma va impresiona atât de tare. Cu toata lista mea de lucruri negative, iubesc India. S-a scris mult si se va mai scrie mult despre aceasta tara, dar nu se poate compara cu emotiile si cu trairile pe care le ai aici zi de zi", a marturisit tânarul. Acesta spune ca spectacolul strazii este de-a dreptul incredibil, iar pastrarea traditiilor, în special de catre femei, impresionanta. "E extraordinar faptul ca te poti trezi pe strada cu nu stiu ce festival, cu oameni dansând si cântând. Sa nu vorbim de petrecerile lor, incredibile, se distreaza nu gluma. Sau de faptul ca vezi luxul lânga saracia saraciilor. Însa ceea ce ma vrajeste în fiecare zi la munca sunt femeile, cum înca tin la traditii si obicieiurile hinduse îmbracând costumele lor traditionale", a afirmat Romeo Man.

 

India, o solutie pentru absolventii de facultate

 

Mureseanul a marturisit ca desi acomodarea a fost putin dificila, în prezent are o viata sociala intensa, interactionând atât cu localnicii, cât si cu alti straini plecati sa munceasca în India. "Timpul mi-l petrec foarte mult cu alti internationali care au venit în India prin AIESEC. Suntem vreo 40 de internationali, viata sociala e foarte intensa, nu te plicitisesti aici, mai ales daca esti european, ajunge doar sa mergi pe strada si te minunezi de ce e aici", a precizat tânarul. De asemenea, târgumureseanul a apreciat ca India e una din solutiile ideale pentru absolventii de facultate aflati în cautarea unui loc de munca provocator, datorita dezvoltarii continue a mediului de afaceri indian. "Pentru cei cu facultate si cu o meserie, India e excelenta, te învata multe tara asta, iar mediul business la fel. India e într-o continua crestere, iar afacerile se dezvolta de la o zi la alta", a concluzionat Romeo Man.

 

 

Bucataria indiana, paradisul vegetarienilor

"Cu bucataria lor e dificil, pentru ca se gateste foarte iute. Am avut diaree timp de trei saptamâni, însa mâncarea e foarte sanatoasa, cu multe, multe fructe si legume. Cred ca India e paradisul vegetarienilor. Unde stau e greu sa gasesc mâncare nonvegetariana..."

 

 

Se fura mai putin ca-n România

"O alta surpriza e ca desi e multa saracie ma simt în siguranta, mult mai în siguranta ca în Bucuresti. E multa lume în tren, autobuz, dar nu se fura din buzunare, pot sa stai linistit fie ca e noapte sau zi. Cred ca e din princina religiilor de aici. Sunt foarte religiosi oamenii de aici."

 

 

Viata din India, mai ieftina decât în România

"Cred ca în India se câstiga la fel ca în România, însa viata de aici e mult mai ieftina decât la noi în tara. De exemplu, o cina cu multa mâncare si servire ca la carte te costa aproximativ 1,5 euro. România e scumpa, prea scumpa pentru salariile care se dau acolo..."

 


Sindicalistii de la “Cartel Alfa” pregatiti sa picheteze Prefectura

Posted: 16 Mar 2010 03:56 PM PDT

Confederatia Nationala Sindicala (CNS) „Cartel Alfa" filiala Mures si sindicatele afiliate, declanseaza actiuni de strada, prin pichetarea Prefecturii Mures, joi, 18 martie, între orele 13.00 - 14.00, a anuntat, ieri, Markos Gyorgy, presedintele CNS "Cartel Alfa" filiala Mures. "Cu aceasta ocazie sindicatele participante la protest din cadrul UST filiala Mures a CNS Cartel "Alfa" vor depune un protest la Instituta Prefectului Judetului Mures. CNS „Cartel Alfa" filiala Mures si sindicatele afiliate îsi exprima nemultumirea fata de incoerenta Legii numarul 330 din 2009 privind salarizarea unitara în sistemul bugetar, îmbunatatirea proiectului de Lege a pensiilor. Protestam fata de intentia Guvernului de a mari vârsta de pensionare, solicitam cresterea valorii punctului de pensie si schimbarea modului de indexare a pensiilorsi solicitam cresterea salariului minim pe economie garantat în plata la cel putin 705 lei", a declarat Markos Gyorgy.

Potrivit acestuia, programul manifestatiilor organizate de CNS „Cartel Alfa" cuprinde desfasurarea, în paralel, a unor actiuni de sensibilizare a membrilor Guvernului si ai Parlamentului, cu privire la problemele cu care se confrunta, în aceasta perioada de criza, ramuri întregi ale economiei României, dar si lucratorii care îsi vad puse în pericol locurile de munca si salariile.

 


Protectie sau corectie?

Posted: 16 Mar 2010 03:54 PM PDT

Imaginea Politiei Romane a avut de suferit ani in sir. Motivele le cunoastem. In ultima perioada relatiile dintre omul de rand si reprezentantii legii s-au schimbat mult datorita profesionalismului celor in uniforme, a apropierii acestora fata de cetateni. Din pacate exceptii sunt, ca peste tot…

Luni seara am avut neplacuta ocazie de a asista la o scena care nu face cinste celor care ar trebui sa vegheze la linistea cetatenilor. Aflat intr-o vizita la o cunostinta dintr-un imobil de pe strada Calarasilor, un cetatean a avut parte de un tratament inuman. Acesta traieste alaturi de o sotie care il neglijeaza si este trimis la plimbare atunci cand ea "are treaba". Omul, bolnav, abia se tine pe picioare si utilizeaza un tub pentru a respira. Probabil dupa vreo doua pahare a protestat acasa si la vecinii la care sotia isi petrece timpul. Despre violenta din partea sa nu poate fi vorba, avand in vedere fizicul sau...

Sunete care sa trezeasca atentia au aparut doar cand acesta a fost batut de vecina si fiica acesteia. Cu matura sau mainile, cert este ca a fost tavalit zdravan. Dupa ce a scapat cu greu de furia acestora, a sosit Politia. Omul legii intrat in curte l-a luat in primire pe amaratul care abia scapase de sub tratamentul aplicat de "sexul slab": "Dumneata ne-ai chemat ?" a fost prima intrebare a agentului. Fara sa ii dea posibilitatea de a-si prezenta punctul de vedere, agentul i-a aplicat o noua corectie.

Omul, care se vedea la adapost, deoarece nu putea sa se exprime din cauza bolii si a starii in care se afla, incerca sa se agate de "salvatorul" sau. "Ia mana de pe mine nenorocitule, mirosi a bautura. Daca nu te potolesti, am sa ma intorc in civil si te aranjez, dau eu asa ca sa nu se vada urme, nenorocitule", a continuat noul imblanzitor in timp ce manuia bastonul. Intre timp, colega sa i-a intocmit proces verbal pentru tulburarea linistii publice si amenda de 200 lei.

Reprezentantii Politiei Romane primesc lectii pentru combaterea nonviolentei. Acesta a fost un model de a pune in practica cele invatate?!

 


Clientii bancilor, aparati de abuzuri de noua lege a creditarii

Posted: 16 Mar 2010 03:50 PM PDT

 

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) va propune Guvernului modificarea legii privind creditarea, masura elaborata pentru transpunerea Directivei europene nr. 48 din 2008 si menita sa-i protejeze împotriva abuzurilor pe cei aproape 8 milioane de români care au contracte în derulare sau intentioeaza sa devina clienti ai bancilor si ai firmelor de leasing. Astfel, în cazul în care proiectul va fi adoptat de Executiv, noua lege va interzice bancilor modificarea comisioanelor si dobânzilor pe toata durata contractului si introducerea unor comisioane noi.

 

Contractul de credit va putea fi anulat în 14 zile

 

De asemenea, clientii vor mai avea de câstigat în urma modificarii legii, ca urmare a limitarii comisionului de rambursare în avans la 1%, care în prezent ajunge la cinci sau chiar sase procente. „În actul normativ am inclus si alte prevederi fata de ceea ce prevede Directiva. Vom purta aceste discutii, vom lasa si noi ceva, vor lasa si dânsii ceva, si vom cauta ca actul normativ final sa prevada clauze în folosul consumatorilor, în plus fata de ceea ce prevede Directiva", a declarat Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC.

Una din prevederile respective ale proiectului de ordonanta specifica faptul ca românii vor avea dreptul sa se retraga din contractul de credit, în termen de 14 zile calendaristice, fara sa fie obligati sa invoce motive. În prezent, proiectul se afla în dezbatere publica pe site-ul ANPC, urmând sa fie trimis catre Ministerul Justitiei, Ministerul Finantelor si Guvern.

 

Clientii bancilor saluta initiativa ANPC

 

Carmen C. are 34 de ani, lucreaza în domeniul educatiei si ne-a spus ca masura ANPC ar reechilibra raportul de forte între banci si clienti, considerat a fi disproportional în special în ce priveste capitolul obligatii. „Mi-am luat un credit pentru a-mi achizitiona un apartament si sunt dezamagita de modul în care sunt tratata. Mi s-a întâmplat, nu o singura data, sa constat tot felul de comisioane de care nu stiam în momentul semnarii contractului. N-avem încotro, trebuie sa le achitam, altfel banca ia masuri represive", a marturisit Carmen C.

Aceeasi ideea ne-a împartasit-o si Alin B., muncitor în domeniul constructiilor, care este de parere ca odata cu modificarea legii clientii bancilor vor fi tratati cu mai mult respect de catre banci. "Ar fi o masura de normalitate, pentru ca bancile au cam abuzat pâna acum de aceste lacune legislative si au tras pielea de pe noi. Luai un credit si în câteva luni îti dadeai seama ca tii o bomba cu ceas în mâini. Comisioanele acelea speciale, de administrare de cont, de rambursare anticipata, de asigurare a creditului, au reprezentat întotdeauna otrava unui credit. La ghiseu, emotionat ca te baga cineva în seama si îti oferea împrumutul mult dorit, discutai cel mult despre suma si despre dobânda si puneai repede semnatura pe contract. Desi aveau obligatia, angajatii bancii nu mai catadicseau sa-ti însire si comisioanele speciale, pentru a nu-ti strica fericirea de moment. Tragedia începea peste câteva luni, când urmareai contul si vedeai niste sume infime, trecute în colt pe extras, ca niste furnici, puse sa îti încurce planurile financiare în urmatorii 10, 20 sau 30 de ani", a precizat Alin B.

 

11 iunie 2010, un nou început?

 

Din 11 iunie 2010, toate bancile din tarile europene vor fi obligate sa implementeze noile reglementari impuse de forul comunitar. Din acel moment, institutiile bancare din România vor avea la dispozitie trei luni pentru a modifica toate contractele de credit aflate în derulare în acest moment, în numar de aproape 8 milioane.

 


În curând veti putea vizita virtual cimitirele din Târgu-Mures

Posted: 16 Mar 2010 03:50 PM PDT

În urma cu doi ani au început sa se aplaseze camere de supraveghere în cimitirele din Târgu-Mures. Ideea a fost suspendata de incidentele de acum trei ani de la Sângeorgiu de Mures când s-a umblat la morminte, sau sustragerile de coroane de la Remetea. "Ne-am confruntat cu foarte multe probleme în ceea ce priveste cimitirele iar singura solutie, ieftina si practica a fost amplasarea acestor camere de supraveghere. Am început sa le instalam acum aproape doi ani si n-am mai avut probleme de atunci", a adaugat Mircea Moldovan, directorul Serviciului Public de Utilitati Municipale Târgu-Mures. Momentan sunt amplasate camere de supraveghere în toate cimitirele mai putin în cimitirul central din Târgu-Mures, unde camerele sunt instalate dar înca nefunctionabile.

 

Vizionare placuta?!

 

În curând veti putea vizita virtual cimitirele muresene. Se asteapta aprobarea iar dupa-aceea, camerele de supraveghere vor fi legate la internet. Sa mergi la un cimitir din Târgu-Mures si sa te simti mai ceva ca-n Père Lachaise sau Forest Hill, e ceva… Nu, defapt aceasta legare la internet nu vrea sa atraga pelerinii ci sa usureze munca administratorilor. "Nu e vorba ca vrem sa facem un spectacol din cimitire. Ar fi mai simplu daca am putea lega aceste camere la internet si-mi pare un lucru cât se poate de normal; le vom putea urmari mai usor si poate asa o sa facem si o reducere de paznici. Avem un dispecerat în cetate care ar putea supraveghea si cimitirele. Ne mai gândim daca vom face publice aceste camere web, la urma urmei, de ce nu?" a precizat Mircea Moldovan. Am cautat pe sfântul google pâna am început sa vad cruci, camere web la cimitirele din România. N-am gasit, deci, cel mai probabil municipiul Târgu-Mures va fi primul oras cu camere web în cimitire. Pe mine, sincer, ma sperie putin ideea.


Evolutia partidelor politice la Square # 7

Posted: 16 Mar 2010 03:50 PM PDT

 

Clubul Square # 7 din Piata Teatrului din Targu Mures, sambata, 20 martie de la ora 11, va fi gazda lansarii volumului "Evolutia sistemului de partide politice in Romania dupa decembrie '89" semnata de dr. Dan Nanu. Evenimentul este organizat de Sondaje Marketing Relatii Publice, in colaborare cu Editura Alma Mater, la care vor participa, alaturi de autorul cartii, politologul dr. Radu Carp, istoricul dr. Cornel Sigmirean si sociologul dr. Lucian Sacalea, mediatorul evenimentului fiind ziaristul Radu Giurgea.

"Cartea se doreste a fi o radiografie a patidelor si a sistemelor de partid din Romania ultimilor 20 de ani. Cartea e axata pe lucrarea mea de doctorat din 2008, dupa o munca de zece ani, in care am studiat partidele din Romania, si am incercat sa arat limbajul care exista de-a lungul timpului. Am incercat sa fac o paralela cu celelalte sisteme de partide politice din tarile din lagarul comunist, cum s-au dezvoltat ele, si in acelasi timp, incercarile partidelor de a se structura in functie de apartenenta lor la doctrinele politice europene," ne-a declarat dr. Dan Nanu.

 

Utilitatea cartii

 

Cartea ce se va lansa sambata la Square #7 se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de fenomenul politic, incepand de la studenti si facultatile de profil, pana la analisti ai fenomenului politic din Romania. Aceasta carte contine si documente interne ale partidelor politice, doctrina lor si modul in care formatiunile politice actuale respecta acveasta doctrina. "Tocmai ca nu prea au o doctrina bine definita partidele politice din Romania, si aici este o problema. Am pornit de la perceptia ca partidele sunt niste organisme vii, se nasc, ajung la maturitate si cu timpul trec in partea cealalta. Ele isi denatureaza sensul de la care au fost create, pentru ca, inca la noi se traieste cu conceptul prin care, daca fondatorul partidului dispare fizic sau politic, partidele nu mai supravietuiesc. Pentru a intra intr-o viata normala de partid, mai trebuie sa treaca cel putin vreo 10-15 ani, deoarece cei 20 de ani brucanieni nu au fost de ajuns pentru a ajunge la o normalitate," a precizat Dan Nanu, autorul cartii.


Vom avea sau nu Parlament unicameral?

Posted: 16 Mar 2010 03:49 PM PDT

Presedintele României, Traian Basescu, a invitat luni reprezentantii partidelor politice la discutii pe tema revizuirii Constitutiei. Reprezentantii PNL, PSD si PC au stat la consultari doar 20 de minute dupa care au plecat aratându-se deranjati de faptul ca la discutii a fost invitat si grupul independentilor.

 

Ce vrea Basescu?

 

... o putere sporita. Asa se pare dupa o privire aruncata peste modificarile propuse. Reducerea numarului de parlamentari, un Parlament unicameral si o republica semiprezidentiala "coerenta" în care puterile sefului statului sa fie sporite. Ca sa poata trece de Parlament acest proiect de lege, ar trebui sa se formeze o majoritate destul de sanatoasa, si anume câte doua treimi din fiecare camera ar trebui sa voteze pozitiv. Totusi, exista o majoritate simpla pentru doua amendamente care nu-i sunt pe plac lui Basescu: mentinerea Parlamentului bicameral si transformarea României în republica parlamentara, în care seful statului are doar rol de reprezentare a tarii si este ales de Legislativ. PSD, UDMR si PNL au sustinut aceste modificari, carora PD-L li se opune.

 

Pareri împartite în PD-L

 

Democrat-liberalii vor neaparat republica semiprezidentiala, în care presedintele are atributii executive, sa prezideze sedintele de Guvern si sa dizolve Parlamentul. Totusi, referendumul din noiembrie provoaca dispute în partidul de guvernamânt. Spre exemplu, europarlamentarul Cristian Preda nu vrea sub nici o forma Parlament unicameral si de aceea unii lideri portocalii l-au atentionat sa stea în banca sa si sa mearga pe linia partidului.

 

PSD si PNL doresc republica parlamentara

 

PSD vrea republica parlamentara, astfel încât seful statului sa nu mai fie ales direct, ci de catre o adunare formata din membrii Parlamentului si dintr-un numar egal de electori, desemnati de Consiliile judetene, dupa modelul german. PNL îsi pastreaza optiunea pentru republica parlamentara si bicameralism. Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a propus desfiintarea functiei de presedinte, dar propunerea sa nu a fost înca asumata de partid.

 

Reorganizarea României în zece judete?

 

De asemenea, Traian Basescu mai vrea si împartirea României în 9 - 12 judete, introducerea referendumului obligatoriu (Parlamentul este obligat sa adopte o lege daca a fost votata de cetateni) si regândirea rolului si structurii CSM. O propunere formulata de Basescu a trecut neobservata în campanie, dar foarte probabil ea va provoca scandal: presedintele ar vrea sa fie mediator de facto între puterile statului, rol care revine acum Curtii Constitutionale.

 

 

 

Pledam pentru Parlament unicameral

"Noi am spus înca din campanie. Pledam pentru Parlament unicameral sau, daca va ramâne bicameral ar trebui sa fie diferentiate atributiile Camerelor. În acest mument rolurile Camerelor se intersecteaza iar acest lucru duce la încurcarea procesului legislativ. Un prim avantaj al Parlamentului unicameral este faptul ca s-ar rezolva mult mai repede problema urgentelor legislative. Ele ar putea trece ult mai usor de Parlament. În momentul de fata dureaza foarte mult pâna acestea se discuta în cale doua Camere, exista tot felul de divergente de opinii si uneori Camera Deputatilor nu tine cont de decizia luata anterior de Senat. Numarul redus de parlamentari ar fi de asemenea un avantaj. În cazul unui Parlament bicameral ar fi bine daca s-ar lua exemplul SUA unde, indiferent de marimea statelor, fiecare este reprezentat doar de doi senatori. Ca si concluzie, eu si în general PD-L-ul îsi doreste un Parlament unicameral, flexibil sau un Parlament bicameral în care atributiile Camerelor sa fie diferentiate."

Doru Opriscan, deputat PD-L

 

 

Referendumul nu poate fi validat

"În primul rând eu si PSD în general sustinem ideea unui Parlament bicameral pentru ca aceasta este traditia democratica româneasca. De asemenea, bicameralismul este cea mai întâlnita forma în statele dezvoltate ale Europei. Acest Parlament unicameral a fost votat la un Referendum organizat de catre un Guvern care nu a informat bine populatia despre ce ar cuprinde o astfel de forma. Nu poate fi validat deoarece lumea nu stie ce a votat. Probabil ca daca se prpunea ca Parlamentul sa fie desfiintat acum populatia ar fi acceptat acest lucru. O a doua problema este legata de numarul de parlamentari. Cine a hotarât numarul de 300? De ce nu 320? De ce nu 350? Cred ca ar trebui sa revenim la problemele care nu aduc atâtea voturi cum ar fi legea pensiilor si altele cu care se confrunta România la momentul actual."

Victor Socaciu, deputat PSD

 

 

Parlament unicameral egal dictatura

"Parerea mea este deja arhicunoscuta. Eu pledez pentru un Parlament bicameral. De fiecare data când România a avut un Parlament unicameral a fost dictatura. Eu nu am încredere în Traian Basescu. Nu am încredere ca acesta ar dori o revizuire a Contitutiei sau o modernizare a statului. Traian Basescu nu este capabil sa fie un om de stat, ci este doar presedintele României."

Ciprian Dobre, deputat PNL

 

 

Populatia nu a stiut ce voteaza

"Cred ca România ar trebui sa se comporte si sa fie mândra ca este pe locul sapte în Europa ca marime. Acest lucru ar presupune ca trebuie sa fim mândri ca avem un Parlament bicameral. Acesta asigura o reprezentare mai mare a populatiei si actioneaza ca un filtru dublu în fata unor legi neconstitutionale. Atunci, în campania electorala, populatia nu a stiut ce voteza si de aceea s-a ajuns la acest lucru. Cât despre numarul total de parlamentari si despre atributiile Camerelor, aici este loc de mai multe discutii."

Kelemen Attila, deputat UDMR

 

 

Avem nevoie de o dezbatere concreta

"O dezbatere reala pe tema modificarii Constitutiei sau pe tema completarii si a actualizarii unor preveri este binevenita. Dezbaterea pe tema Constitutiei asa cum ea a fost stabilita în context electoral poate genera "monstri de opinie" pentru ca fiecare dintre cei care au facut propuneri de modificare a Constitutiei au urmarit sa îsi atinga o prioritate, un obiectiv prin aceasta modificare. Parlamentul unicameral poate fi o solutie buna daca dezbaterea pe acest tip de solutie ar fi una reala. Daca sociatatea româneasca ar ajunge la o asemenea solutie în urma unei dezbateri serioase atunci ar putea fi o solutie buna."

Cornel Briscaru, presedinte APDO Lider


Niciun comentariu: