Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Proiect de extindere a rezervatiei de zimbri de la Vama Buzaului</p>

Posted: 08 Apr 2010 07:46 AM PDT

Un proiect de extindere a rezervatiei de zimbri de la Vama Buzaului cu inca 80 de hectare a fost prezentat, joi, de Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov (ADDJBv), informeaza Mediafax.
Pentru acesta se incearca obtinerea unei finantari nerambursabile de 1,7 milioane de euro prin Programul Operational Sectorial Mediu. Potrivit presedintelui Agentiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov, Mihai Pascu, ADDJBv a depus solicitarea pentru finantare la ADR Centru, aceasta fiind in...

citiţi mai departe


<p>Unilever utilizeaza ulei de palmier din surse sustenabile</p>

Posted: 08 Apr 2010 07:14 AM PDT

Compania Unilever, unul dintre cei mai importanti producatori de bunuri de larg consum din lume, anunta ca utilizeaza ulei de palmier din surse sustenabile.
Unilever a cumparat un numar suficient de certificate Green Palm astfel incat necesarul de ulei de palmier impus de business-ul desfasurat in Europa, cat si de cel din Australia si Noua Zeelanda, sa fie asigurat.
„Aceasta actiune face parte din angajamentul Unilever de a procura, pana in anul 2015, toata cantitatea de ulei de palmier...

citiţi mai departe


<p>Guvernul bulgar spune nu proiectelor de energie verde pe teren arabil</p>

Posted: 08 Apr 2010 06:29 AM PDT

Guvernul bulgar a aprobat un proiect de lege care interzice construirea facilitatilor de productie a energiei electrice din surse regenerabile pe terenuri arabile, potrivit publicatiei Dnevnik, citata de Mediafax.

Principalii producatori de cereale din Bulgaria s-au plans ca fermele eoliene afecteaza calitatea solului. Insa dezvoltatorii de proiecte energetice implicand surse regenerabile considera ca legea este discriminatoare, deoarece nu este aplicabila si altor tipuri de...

citiţi mai departe


<p>Controale si amenzi pentru prevenirea braconajului piscicol</p>

Posted: 08 Apr 2010 06:06 AM PDT

241 de uneltre de pescuit, 1.049 kilograme de peste si cinci barci au fost confiscate in urma unui control efectuat in unele zone piscicole din tara in perioada 22 martie - 4 aprilie de Politia Romana si Administratia Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii (ARBDD), anunta Mediafax.
Au mai fost confiscate 193 de plase monofilament si 48 de setci in lungime de 3.110 metri. Valoarea tuturor bunurilor confiscate s-a ridicat la peste 28.000 de lei.
„Incepe sezonul de pescuit, acum este si...

citiţi mai departe


<p>Parcul National Glacier din SUA a mai pierdut doi ghetari</p>

Posted: 08 Apr 2010 04:54 AM PDT

Parcul National Glacier din Montana, Statele Unite, a mai pierdut doi ghetari din cauza temperaturilor tot mai mari, a anuntat miercuri Serviciul de prospectare geologica al Statelor Unite, transmite AP.

Oamenii de stiinta avertizeaza ca si restul de 25 de ghetari ar putea disparea pana la sfarsitul secolului. „Dupa ce masuram marginile ghetarilor, acestia scad in dimensiuni pana sa ajungem noi acasa”, a explicat Dan Fagre, reprezentant al agentiei guvernamentale.

Cei doi ghetari care...

citiţi mai departe


<p>Produse traditionale in acest weekend la Brasov</p>

Posted: 08 Apr 2010 03:41 AM PDT

Brasovenii sunt asteptati, in weekend-ul 11-12 aprilie, la o noua editie a Targului Slow Food „Roadele Pamantului”. 35 de producatori traditionali vor reveni in Piata Sfatului, unde organizatorul Slow Food Brasov spera sa asigure siguranta economica a unor producatori alimentari mici si foarte mici si sa pastreze in meniul brasovenilor produse traditionale care dispar din pricina unui mod de viata orientat tot mai mult catre cultura fast-food.
La editia din 1 si 2 aprilie, brasovenii au...

citiţi mai departe


<p>Romania testeaza fungicide pe propriile riscuri</p>

Posted: 08 Apr 2010 03:23 AM PDT

Orice stat membru UE poate acorda autorizatii provizorii pentru produsele care contin initium, o substanta chimica extrem de toxica. Aceasta este pozitia Comisiei Europene (CE) exprimata in raspunsul la intrebarea adresata de eurodeputatul roman Daciana Sarbu privind normele de protectie a consumatorilor in timpul testarii de noi produse neomologate.
Incepand cu data de 31 decembrie 2009, Romania este membra a Comisiei Codex Alimentarius. „In acest an, conform Codexului, tara noastra este...

citiţi mai departe


<p>Magor Csibi: Ecologia fara sacrificii e ca slabitul fara efort</p>

Posted: 08 Apr 2010 02:02 AM PDT

Cand vine vorba de ecologie, schimbarea incepe cu tine. Acesta a fost punctul de plecare al Experimentului Caveman, initiat cu trei luni in urma de fostul europarlamentar Magor Csibi, jurnalist la Hotnews. Coordonatorul proiectului “Think Outside the Box” a renuntat in acest interval la masina, lift si frigider, a consumat produse locale si a reciclat. Dupa trei luni de “nebunie” trage linie si concluzioneaza: 80% din noile obiceiuri le va pastra in continuare.

Interviu de Alina Coldea
...

citiţi mai departe


<p>Zbor cu succes al avionului solar</p>

Posted: 08 Apr 2010 01:02 AM PDT

Un prototip de avion solar a realizat primul sau zbor, aducand tot mai aproape obiectivul de folosire a energiei solare in industria aviatica, informeaza BBC News.
Solar Impulse a decolat de pe un aeroport din Elvetia. Aripile acestuia sunt acoperite cu celule solare care alimenteaza patru motoare electrice. Designerii avionului spera ca un model pentru productie mai larga va face inconjurul lumii peste doi ani.
“Avand in vedere ca un avion atat de mare si de usor nu a mai zburat pana...

citiţi mai departe


<p>Pomii fructiferi combat foametea si schimbarile climatice in Tadjikistan</p>

Posted: 08 Apr 2010 12:40 AM PDT

800 de familii sarace din Tadjikistan au primit cate 40 de puieti de cais, cires, fistic, pin, rodier, dud si migdal prin Programul Alimentar Mondial al Natiunilor Unite (PAM). Oamenii vor primi si alimente si indicatii despre modul in care trebuie ingrijiti puietii. Pe langa efectul benefic asupra mediului, in trei ani, tadjicii vor putea chiar sa vanda din recolte.

In jur de 63.000 de pomi fructiferi au fost deja plantati in Tadjikistan datorita unor fonduri de 100.000 de dolari,...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: