Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Greenpeace declara razboi pescarilor de ton cu inotatoare albastra</p>

Posted: 16 May 2010 01:22 AM PDT

Activistii Greenpeace au anuntat ca vor lua masuri directe pentru impiedicarea pescuitului de ton in marea Mediterana, informeaza Earth Times.
Vasul Rainbow Warrior al celor de la Greenpeace va parasi duminica Malta pentru a purta un razboi impotriva sezonului de pescuit al tonului cu inotatoare albastra din Mediterana.
”Politicile si managementul pescuitului nu ne salveaza oceanele si indreapta tonul cu inotatoare albastra catre calea extinctiei. Unde altii au esuat, Greenpeace va...

citiţi mai departe


<p>Primul avion hibrid din Asia</p>

Posted: 16 May 2010 01:01 AM PDT

Primul aparat de zbor hibrid al Asiei a fost inaugurat recent in Taiwan cu primul sau zbor, informeza Ecofriend.
Creat de un grup de profesori de la Universitatea Cheng Kung din Taiwan, avionul teleghidat, denumit Grey-Faced Buzzard, este alimentat de un sistem hibrid ce are la baza celule de combustibil si baterii litiu-ion.

Aflat la primul sau zbor, avionul hibrid a stat in aer timp de 15 minute zburand cu o viteza de 100km/ora la o altitudine de 300 de metri.
Avionul nu produce...

citiţi mai departe


<p>Borbely: Rezolutia PE privind cianurile in minerit reprezinta o recomandare</p>

Posted: 16 May 2010 12:11 AM PDT

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat vineri, la New York, ca recenta rezolutie a PE privind mineritul reprezinta o recomandare si ca punctul de vedere al Comisiei este ca in prezent nu exista alternativa viabila la folosirea cianurilor in exploatarea zacamintelor de aur si argint, transmite Mediafax.
"Rezolutia adoptata saptamana trecuta de Parlamentul European privind interzicerea cianurilor reprezinta o recomandare, dar punctul de vedere al Comisiei este ca in prezent nu exista...

citiţi mai departe


<p>Rezultate foarte bune la concursul Honda de sofat eco</p>

Posted: 15 May 2010 11:54 PM PDT

18 soferi s-au intrecut sambata in condus ecologic in cadrul editiei din 2010 a competitiei Green Challenge, organizata de Honda Trading Romania. Concurentii au condus, pe traseul Bucuresti – Craiova – Bucuresti, trei modele Honda ecologice: Insight, Jazz si Accord. Rezultatele au fost bune si niciun participant nu a depasit consumul de carburant specificat de producator.
”Cel mai bun consum pentru modelul Jazz a fost de 4 litri/100km, la Insight, modelul nostru hibrid, cel mai bun consum a...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: