Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Mii de tineri bucuresteni au participat la Noaptea Muzeelor

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Mii de bucuresteni, majoritatea tineri, au participat, de sambata seara si pana duminica dimineata, in ciuda ploii, la cea de a sasea editie a ''Noptii Europene a Muzeelor'', organizata in muzeele din Bucuresti.In curtea Muzeului National de Arta (MNAR), coada s-a format sambata dupa-amiaza, inca de la ora 16,00, ploaia sacaitoare neputandu-i convinge sa renunte pe bucurestenii veniti singuri, cu familia, sau cu prietenii. Si in acest an, curtea muzeului a fost animata de interventii sonore si&n... (read more)


Un taximetrist a fost impuscat, in urma unei altercatii in trafic

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Un bucurestean extrem de nervos  a scos arma si a tras spre mai multi taximetristi, in urma unei altercatii in trafic. Unul dintre ei a ajuns de urgenta la spital cu un glont de cauciuc in buza. Taximetristul i-a cerut unui conducatoe auto care blocase strada cu malina sa o mute din acel loc. Barbatul a scos nervos pistolul cu cauciuc si a tras, informeaza Realitatea.net. Unul dintre taximetristii care a sarit in apararea colegilor sai a fost ranit inainte sa-si dea seama exact despre ce er... (read more)


Militarul roman mort in Afganistan va fi inmormantat astazi, la Brasov

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Sublocotenentul post-mortem Valerica Leu, care a murit pe 12 mai intr-o misiune in Afganistan, va fi inmormantat duminica la Brasov, in Cimitirul Municipal, pe Aleea Eroilor. Slujba va avea loc la biserica din cartierul Craiter, dupa care cortegiul funerar se va deplasa la Cimitirul Municipal.Sublocotenentul post-mortem Valerica Leu avea 31 de ani, era casatorit si avea un copil de 4 ani. Sicriul cu trupul neinsufletit al militarului roman a fost repatriat vineri, cu o aeronava apartinand Fortel... (read more)


Un copil de sase ani a murit din cauza unei anestezii, la dentist

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Un copil de sase ani din statul Virginia, SUA, a murit in urma unui stop cardiorespirator provocat de o anestezie care i-a fost facuta in timpul unei consultatii stomatologice. Crystal Lewis, mama copilului, nu-si poate reveni din starea de soc. Femeia spune ca s-a dus la dentist pentru cateva plombe si nu intelege ce s-a intamplat. Lewis a povestit ca stia ca baiatul ei sufera de astm, dar doctorul a asigurat-o ca nu exista niciun risc. Dupa ce a fost anesteziat, copilul a intrat stop-cardiores... (read more)


Lindsay Lohan a petrecut dupa moartea unchiului sau

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Pretrecareata actrita a trecut imediat peste momentul decesului unchiului sau, revenind in L.A. unde a petrecut din nou pana in zori in cluburi. Saptamana trecuta, Lindsay a zburat la New York pentru a-i fi alaturi mamei sale, la moartea fratelui acesteia. Desi inmormantarea a avut loc abia ieri, LiLo a ales sa revina vineri seara in Los Angeles. Avionul sau a aterizat la ora 22, a trecut repede pe acasa pentru a se schimba si a pornit prin cluburi, de unde a plecat dupa ora 2 dimineat... (read more)


Lily Allen vrea sa renunte 5 ani la cariera pentru a deveni mama

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Celebra cantareata Lily Allen este isi doreste cu disperare un copil, motiv pentru care a decis sa renunte timp de cinci la cariera pentru a-si vedea de viata privata. Vedeta, in varsta de 25 de ani, care are o relatie cu Sam Cooper, designer de interioare, spune ca va lua o pauza in viata profesionala pentru a intra deplin in rolul de mama. "Vreau sa am un copil intr-un an  de zile. Dupa nastere, cu siguranta vor mai trece patru, cinci ani pana cand voi mai inregistra ceva. Ca sa lansezi u... (read more)


Atentie, cad pietre pe DN10!

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Precipitatiile abundente cazute in ultimele zile au condus la caderi de pietre si aluviuni pe DN10 in zona barajului Siriu. Din acesta cauza se circula cu dificultate intre kilometrii 80 si 84, anunta politia judeteana Buzau. Inca de sambata seara, utilaje ale societatii Drumuri Nationale au sosit in zona pentru a degaja drumul, dar inca mai cad pietre pe sosea. Situatia se repeta in zona la fiecare ploaie mai abundenta si la topirea zapezilor.... (read more)


Au inchis un aeroport din cauza unui zmeu

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Aeroportul international Shenyang din China a fost inchis timp de patru ore din cauza prezentei unui zmeu, de teama ca jucaria ar fi putut afecta decolarile si aterizarile. Zece avioane au aterizat cu intarziere si tot atatea au decolat mai tarziu, potrivit aeroportului, care gestioneaza zilnic circa 70 de zboruri nationale si 35 internationale, informeaza Agerpres. Responsabili ai aeroportului au reusit in final sa gaseasca persoana care manuia zmeul si i-au cerut sa-l coboare. Manuirea zmeului... (read more)


Troleibuzul 61, blocat de un sofer care isi lua masa

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Troleibuzul liniei 61 a fost obligat sa astepte minute intregi pentru a-si continua drumul, din cauza unui sofer care lua masa pe portbagajul masinii sale, pe banda a doua a Bulevardului Iuliu Maniu, din Bucuresti. Troleibuzul nu a putut ocoli masina transformata in masa de bucatarie, pentru ca nu avea "antenele" de alimentare la curent suficient de lungi. Mancaciosul l-a invitat chiar pe soferul RATB sa guste ceva impreuna cu el, fara nici cea mai mica intentie de a se da la o parte, noteaza An... (read more)


Aeroporturi inchise in Irlanda si Anglia din cauza norului de cenusa

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Mai multe aeroporturi au fost inchise duminica dimineata in vestul Republicii Irlanda si in Irlanda de Nord, precum si pe insula Man, din cauza revenirii unui nor de cenusa vulcanica, au anuntat autoritatile. Aeroporturile din Sligo, Donegal si Knock, din vestul Republicii Irlanda, au fost inchise duminica. Aeroporturile din Dublin si Shannon vor ramane deschise cel putin pana la ora 12.00 (15.00, ora Romaniei). Aeroporturile din Belfast, in Irlanda de Nord - Belfast International sI Belfast Har... (read more)


Atat mamele cat si tatii vor protesta, luni, in fata Ministerului Muncii

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Zeci de mamici din toata tara vor protesta, luni, de la ora 12,00, in fata Ministerului Muncii, impotriva intentiei Guvernului de a scadea indemnizatia pentru cresterea copiilor.Decizia a fost luata, duminica, in cadrul unei consfatuiri a mamicilor, organizata de presedintele Partidului Initiativa Nationala, Lavinia Sandru, la sediul Universitatii Ecologice din Bucuresti.Lavinia Sandru le-a cerut mamicilor sa protesteze decent, fara a veni cu pampersi folositi sau banderole negre, ci doar sa poa... (read more)


P. Diddy n-a fost in stare sa iubeasca nicio femeie

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Rapperul P. Diddy a fost cu o multime de femei, printre care si frumoasele Jennifer Lopez sau Kim Porter, insa recunoaste ca nu a iubit-o pe niciuna si pana la ora actuala nu a avut parte de fericire totala, noteaza celebrity-mania.com. “Am avut mult noroc in viata si, din punct de vedere material, am de toate, insa nu am fost niciodata indragostit. N-am avut nicio relatie de succes. Asta s-a intamplat din cauza ca muncesc foarte mult si nu ii acord suficienta atentie prietenei, sau am sim... (read more)


Incendiu devastator in Filipine: sute de case au ars

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Dupa ce ca erau saraci lipiti, mii de filipinezi dintr-un orasel de langa Manila au mai ramas si sub cerul liber, ca urmare a unui incendiu devastator. Sute de cosmelii inghesuite au luat foc in orasul Muntinlupa, lasand pe drumuri mii de oameni. La incendiu au intervenit nu mai putin de 200 de pompieri care au incercat sa limiteze urmarile dezastrului. Pe langa pagubele materiale, cel putin o persoana si-a pierdut viata si cativa pompieri au fost raniti. Nici meteorologii nu au vesti buni pentr... (read more)


Video | Un robot a oficiat o nunta in Japonia

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

In Japonia robotii au ajuns chiar sa oficieze nunti. Doi indragostiti din Tokyo au ales un preot robot pentru a le uni destinele. Nunta, prima de acest fel din lume, a fost un succes, iar imaginile au fost preluate de televiziunile din toata lumea. La ceremonie au participat 50 de prieteni si membri ai familiei. Multi dintre ei s-au amuzat pe seama micului robot de un metru cu ochi sclipitori. Mireasa lucreaza la o companie producatoare de roboti iar mirele tine cursuri de robotica la ... (read more)


Emir Kusturica va produce o comedie neagra despre mafie

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Regizorul sarb Emir Kusturica va produce o comedie neagra despre mafie, intitualta "Mozerella Stories", informeaza Mediafax. Kusturica, dublu premiat cu Palme d'Or la Cannes, va fi producatorul executiv al peliculei, ce va fi filmata de la sfarsitul verii la Caserta, langa Napoli. Producatorii filmului sunt Bavaria Media Italia, care se va ocupa si de distributia sa internationala, si Sperimentale di Cinematografia. Paula Vaccaro va fi producator executiv alaturi de Kusturica. Proiectul a primit... (read more)


Robert De Niro si Jason Statham vor juca in “The Killer Elite”

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Robert De Niro va juca alaturi de Jason Statham si Clive Owen in filmul australian "The Killer Elite", regizat de Gary McKendry, un proiect al Omnilab Media, noteaza Variety, citata de Antena 3. Filmul are la baza cartea aventurierului britanic Ranulph Fiennes, scrisa in 1993, "The Feather Men", si spune povestea unui grup de agenti care trebuie sa localizeze si sa distruga o celula de asasini. Costul productiei este de 66 de milioane de dolari. De Niro, care tocmai s-a alaturat distr... (read more)


Solistul trupei Westlife vrea un copil cu iubitul sau

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Solistul gay al trupei Westlife, Mark Feehily, vrea sa aiba copii impreuna cu iubitul sau Kevin McDaid. Dupa ce si-a anuntat de curand logodna cu iubitul sau, Mark Feehily recunoaste ca si-ar dori foarte mult sa-si intemeize o familie si sa aiba copii. "Sunt inconjurat de copii, pentru ca si colegii mei de trupa sunt parinti. Ii iubesc si nu-mi doresc nimic mai mult decat sa am proprii mei copii„, a declarat cantaretul. Desi dupa cinci ani de relatie au anuntat logodna, Mark spune ca nu a ... (read more)


Fost fotbalist al lui Liverpool, mort la numai 22 de ani

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Atacantul Besian Idrizaj, legitimat la echipa de liga a doua engleza Swansea, a murit in timp ce se afla acasa, langa familie. Managerul sau a anuntat liga engleza de tragicul eveniment, sambata. Cauza probabila a mortii, neconfirmata inca, a fost un atac de cord. Idrizaj a fost gasit mort in pat, in casa parintilor din Linz, Austria, ceea ce inseamna ca a murit in somn in noaptea de vineri spre sambata. Jucatorul sosise in 2009 la Swansea, locul 7 in Championship, dupa ce a ... (read more)


Femeile soldat, rugate sa aiba prezervative pe front

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Ministerul Apararii din Marea Britanie le roaga pe femeile soldat care merg in Afganistan sa aiba in permanenta la ele metode contraceptive si de prevenire a bolilor venerice. Potrivit unui material publicat zilele acestea in revista ministerului, femeile care merg la lupta trebuie sa aiba asupra lor prezervative, deoarece in ultima vreme a crescut foarte mult numarul sarcinilor, cauzate de relatiile dintre barbatii si femeile soldati din Afganistan. In prezent, Marea Britanie are 8.500 de pers... (read more)


Interviu EVZ cu Michael Moore al Italiei

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Regizoarea care l-a pus pe Berlusconi pe prima pagina a ziarelor, la Cannes, vorbeste intr-un interviu acordat corespondentilor EVZ de la Cannes despre intimidare, cenzura si calea gresita pe care si-au ales-o italienii. Sabina Guzzanti a primit zilele acestea, la Cannes, o eticheta pe care o va purta probabil multa vreme: Michael Moore al Italiei. Cu singura precizare, si anume ca acest Michael Moore e o frumoasa fosta prezentatoare TV, actrita, regizoare si fiica de om politic mutat recent ... (read more)


Scutul american, o "fictiune". Rachetele SM3 rateaza in opt din zece cazuri

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Tehnologiile sistemului de aparare antiracheta american nu sunt decat o "fictiune", iar o politica externa bazata pe functionarea efectiva a acestor "mituri tehnologice" nu poate duce decat la "catastrofa", sustin fizicianul George Lewis si profesorul de la MIT Theodore Postol in ultima editie a revistei Arms Control Today. "In privinta tehnologiilor antiracheta existente, nu exista dovezi care sa sustina vreuna dintre afirmatiile continute in strategia de de... (read more)


Numarul consumatorilor de droguri este in crestere la Iasi

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Medicii de la Urgente au constatat in ultima perioada o crestere a consumului de droguri in randul tinerilor. Numai in acest weekend la Urgente au ajuns opt ieseni intoxicati cu produse etnobotanice si trei consumatori de canabis care acuzau o stare de rau. "Pacientii prezentau tulburari respiratorii si cardiace, agitatie extrema si fenomene de depersonalizare. Unul dintre ei, in varsta de 28 de ani, a acuzat ca a fost intoxicat cu produse etnobotanice si a chemat Politia pentru a depune o p... (read more)


Grecia ar putea da in judecata bancile americane

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Premierul grec Georges Papandreou a declarat astazi ca nu exclude o actiune in justitie impotriva bancilor din Statele Unite, care „au o mare responsabilitate" pentru criza din Grecia, anunta AFP. El a facut aceasta afirmatie intr-un interviu pentru canalul de televiziune CNN. Rugat sa spuna daca Grecia a fost victima bancilor comerciale americane, Papandreou a raspuns: „Da, eu cred ca sectorul financiar are o mare responsabilitate". Intrebat daca Grecia vrea sa actioneze in justitie b... (read more)


Merkel: "Daca euro cade, mai multi vor cadea"

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Cancelarul german a declarat, intr-un interviu acordat ziarului "Sueddeutsche Zeitung", ca stabilizarea euro reprezinta stabilizarea "deii europene", iar caderea monedei euro ar putea duce la o situatie grava, relateaza Agerpres. Merkel a apreciat ca statele europene trebuie sa-si consolideze bugetele si sa impuna reguli mai stricte cu privire la instrumentele financiare derivate pentru transferul riscului de credit (CDS) sau vanzarea in lipsa (short-selling), vanzarea de ... (read more)


Musulmanii din Franta, indignati de profanarea mormintelor comunitatii

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Consiliul cultului musulman din Franta si-a exprimat astazi „profunda indignare" dupa ce au fost descoperite mai multe mesaje rasiste inscriptionate pe trei morminte musulmane din cimitirul din Vienne, din sud-estul tarii, relateaza AFP. Presedintele consiliului, Mohammed Moussaoui, a cerut autoritatilor sa faca tot ce este posibil pentru a pune punct profanarilor. Mesajele rasiste descoperite la sfarsitul acestei saptamani vizau in special comunitatea harkie, alcatuita din algerieni ... (read more)


„Aurora”, o epopee despre banalitatea raului

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Cronicarii straini apreciaza stranietatea, complexitatea filmului si performanta lui Cristi Puiu ca actor, dar critica lungimea peliculei si felul in care isi pune publicul la incercare. „Daca e sa ne luam dupa aceste doua noi filme, diavolii de romani nu se lasa de realismul noir, dar au pus, in schimb, in surdina umorul suprarealist care le permitea sa atenueze gustul amar. Ceea ce face ca filmele lor sa fie mai radicale", remarca „Le Monde" intr-un articol despre cele doua filme rom... (read more)


Iasiul gazduieste timp pe opt seri festivalul de teatru “EuroArt”

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Sarbatoarea teatrului incepe in aceasta seara la Iasi. Teatrele profesioniste au venit in oras pentru Festivalul "EuroArt", care se va desfasura in perioada 16 mai – 23 mai. Iubitorii de teatru vor putea vedea opt spectacole, la Ateneul "Tatarasi" si la Casa de Cultura a Studentilor. Pretul unui bilet este de 10 lei. In premiera nationala organizatorii vor incerca transmiterea festivalului live pe internet.Pe langa cele mai importante spectacole de comedie jucate pe scenele romanest... (read more)


Emigranti moldoveni, prinsi dupa ce au trecut inot Prutul

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Cinci tineri din Republica Moldova au fost prinsi de politistii de frontiera vasluieni in ultimele 24 de ore, dupa ce au intrat ilegal in Romania, traversand inot raul Prut, cu scopul de a-si gasi locuri de munca in tari din UE. Cei cinci tineri, organizati in doua grupuri fara vreo legatura intre ele, au intrat la ore diferite pe teritoriul Romaniei, potrivit Mediafax. Primul grup, format din doi tineri in varsta de 18, respectiv 19 ani, a fost depistat de politistii de frontiera pe teri... (read more)


Gloria Bistrita - Poli Iasi 3-0 | LIVE

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Etapa a 33-a s-a reluat astazi (ora 16.00) cu partida dintre Gloria Bistrita si Poli Iasi. Dupa ce ieri s-a stabilit campioana, singurele necunosute ramase in actuala editie de campionat sunt ocupanta locului doi si echipele care vor retrograda, alaturi de Unirea Alba Iulia. Implicata direct in lupta pentru retrogradare, Poli Iasi are nevoie de toate cele trei puncte puse in joc astazi. Totusi, revelatia returului, Gloria Bistrita, este o echipa redutabila pe teren propriu: 7 victorii - 5 egal... (read more)


Masini avariate de un copac prabusit

Posted: 15 May 2010 02:00 PM PDT

Doua masini din Oradea au fost grav avariate astazi, dupa ce un copac prabusit din cauza vantului a cazut peste ele, relateaza Mediafax. Alte doua autoturisme au suferit avarii usoare. "Ca urmare a vantului puternic, un copac inalt a cazut peste doua autoturisme. Am fost chemati sa intervenim pentru degajarea drumului, care fusese blocat de copac", a explicat locotenentul Cristian Herte, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Crisana". Masinile ... (read more)


Niciun comentariu: