Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Greva spontana la RATB - tramvaiele, autobuzele si troleibuzele nu circula in Capitala

Posted: 01 Apr 2010 01:54 AM PDT

O parte dintre soferii RATB au organizat o greva spontana, in aceasta dimineata, nemultumiti de reducerea salariilor. Tramvaiele liniilor 34 si 41, precum si autobuzele 101, 102, 103, 181, 246, 300, 301, 311, 331, 330, 335, 682, 104 NU circula.... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ICCJ a judecat recursul in cazul Voicu

Posted: 02 Apr 2010 05:01 AM PDT

Completul de noua magistrati al iCCJ a ramas in pronuntare dupa ce au judecat recursul depus de Catalin Voicu. Senatorul a incercat sa induplece magistratii de la inalta Curte de Casatie si Justitie ca nu este un pericol public. Inalta Curte de... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Noi negocieri la Ministerul Sanatatii. Medicii de familie sustin ca veniturile le sunt reduse cu 40%

Posted: 06 Apr 2010 02:57 AM PDT

Sute de mii de pacienti asteapta deblocarea situatiei de la nivelul medicilor de familie, care, de cateva zile, nu mai elibeareza retete gratuite si compensate. Este si inceput de luna si de trimestru si multi bolnavi nu isi mai pot continua... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Diplomatii si familiile lor numeroase: Lista nepotismelor din Ministerul de Externe

Posted: 08 Apr 2010 02:10 AM PDT

Obtinerea functiei de secretar la Ambasada Romanei din Paris de catre Bogdan Adrian Ionescu, zis si Syda, viitorul ginere al lui Traian Basescu, a deschis o adevarata cutie a Pandorei. Cel mai nou scandal pe tema nepotismului ii are in prim plan pe... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

iCCJ judeca cererile de arestare pentru Costel Casuneanu, Marius Locic si Florin Costiniu

Posted: 09 Apr 2010 02:52 AM PDT

Zi decisiva astazi pentru cei trei invinuiti in cazul Voicu! inalta Curte de Casatie si Justitie judeca la aceasta ora cererile de arestare pentru judecatorul Florin Costiniu si oamenii de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu. Procurorii DNA au... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primarul Marian Vanghelie va fi cercetat de procurori, la sesizarea ANI, pentru fals in declaratii

Posted: 12 Apr 2010 05:59 AM PDT

Agentia Nationala de Integritate a sesizat procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 2 sa-l cerceteze pentru fals in declaratii pe edilul sectorului 5, MarianVanghelie, pentru mai multe inadvertente in declaratiile de avere si de interese.... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presedintele Poloniei, Lech Kaczynski, si sotia sa vor fi inmormantati duminica

Posted: 13 Apr 2010 06:48 AM PDT

Inmormantarea lui Lech Kaczynski si a sotiei sale va avea loc duminica, a anuntat purtatorul de cuvant al Presedintiei, Jacek Sasin, precizand ca familia a ales deja locul unde vor fi ingropati cei doi. Sambata vor avea loc funeralii publice la... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Declaratiile de venit pentru anul 2009 pot fi depuse pana la 17 mai

Posted: 14 Apr 2010 03:56 AM PDT

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat, marti, ca 17 mai este ultima zi in care persoanele fizice pot depune declaratiile pentru veniturile realizate anul trecut. "Formularul 200 se completeaza de catre contribuabilii... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Insula Maican-cauza unei dispute intre Romania si Ucraina

Posted: 15 Apr 2010 02:49 AM PDT

insula maican e1271330772967 Insula Maican cauza unei dispute intre Romania si Ucraina

Foto: wikipedia

Insula Maican, elementul de frontiera in partea ucraineana, ar putea deveni un subiect de discutie, deoarece politicienii ucranieni sustin ca Romania ar avea pretentii teritoriale asupra acestei insule.

Miercuri, 14 aprilie 2010, publicatia ucraineana Segodnea, a scris ca intre Bucuresti si Kiev s-a aprins o disputa teritoriala in legatura cu insula Maican, de pe Dunare.

“Incet, fara o declaratie de razboi, vecina noastra Romania incearca sa ‘muste’ “, scrie Segodnea, care aduce acuzatia ca, “dupa ce in urma cu un an Romania a dat in judecata Ucraina pentru cativa zeci de kilometri patrati de langa Insula Serpilor, din Marea Neagra (care are rezerve semnificative de petrol si gaze), acum incearca sa emita din nou pretentii teritoriale”.

Potrivit deputatului Ghennadi Zadirko, din Blocul Iulia Timosenko, noua pretentie teritoriala ar fi o mica insula nelocuita (cu dimensiunile de 1.500 de metri pe 800 de metri), aflata intre orasele Chilia si Vilkovo, care deasemenea constituie element de frontiera in partea ucraineana.

Conform prevederilor dreptului international, atunci cand granita dintre tari este situata pe un rau, ea se traseaza pe senalul navigabil, daca partile nu convin altfel. Insa senalul navigabil, care se afla intre insula romaneasca Babin si insula ucraineana Maican, este blocat de noroi, circulatia navelor realizandu-se astfel intre Maican si malul ucrainean, a mentionat Zadirko.

Potrivit unor surse din cadrul Serviciului de Graniceri al Ucrainei, in luna aceasta va avea loc o noua runda de negocieri cu privire la granita de stat. Ucraina se declara impotriva modificarii granitei, potrivit Ministerului ucrainean de Externe, pozitia sa are la baza Acordul de buna vecinatate semnat de cele doua parti in anul 2003.
Deasemenea deputatul considera ca cedarea insulei de catre Ucraina ar putea fi riscanta, deoarece Romania ar putea revendica astfel in viitor sa actioneze la fel si in cazul altor insule detinute in prezent de Ucraina.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Romania va intalni Ucraina in turul doi al Zonei Euro-africane din cadrul Cupei Davis

  2. Disputa gazelor dintre Rusia si Ucraina aproape rezolvata

  3. Din 2010, sanatatea publica din Romania risca sa intre in colaps


Mama presedintelui Poloniei, Lech Kaczynski, inca nu stie ca fiul ei a murit

Posted: 15 Apr 2010 04:50 AM PDT

Mama presedintelui polonez Lech Kaczynski nu stie, la cinci zile de la prabusirea aeronavei prezidentiale, ca fiul sau a murit, a declarat miercuri eurodeputatul Adam Bielan, un colaborator apropiat al fratilor Kaczynski. "Mama sa nu stie... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ion Iliescu-declaratii despre Nicolae Ceausescu

Posted: 16 Apr 2010 05:34 AM PDT

Ion Iliescu 2004 206x300 Ion Iliescu declaratii despre Nicolae Ceausescu

Ion Iliescu Foto: bleen.ro

Fost presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a declarat ca Mihail Gorbaciov a avut “o reactie umana fireasca” atunci cand a vorbit despre cuplul Ceausescu, adaugand ca el insusi i-ar fi crutat viata lui Nicolae Ceausescu, “ca sa vada ce a ramas dupa el”.

Interviat de Realitatea FM despre opinia exprimata de fostul lider sovietic cum ca "este de neinchipuit" cum au fost impuscati ca "niste animale salbatice", sotii Ceausescu; Ion Iliescu a comentat ca:" Probabil ca i-a pus cineva o intrebare si a fost o reactie umana fireasca”.

Fostul presedinte a mai adaugat : “Si eu am spus ca ar fi fost preferabil sa fi avut un proces firesc, normal, in conditii normale. Si eu, personal, l-as fi lasat in viata ca sa vada ce a ramas dupa el”.

Continuand cu : “Dar nici el, nici altii nu pricep conjuctura in care ne aflam… atunci mureau oameni, iar asta a fost elementul, factorul care ne-a determinat sa luam aceasta decizie, a unui proces organizat in conditii exceptionale, ca sa curmam varsarile de sange generate de acea diversiune, lansata in seara de 22, care vroia sa impiedice structurarea unei noi forme de putere provizorie, care ne-a costat vieti umane”.

Cu toate acestea Ion Iliescu considera ca decizia luata in perioada aceea s-a dovedit a fi una corecta si benefica, pentru ca “imediat dupa proces au incetat aceste actiuni militare”.

“Dar el a generat asa ceva, Ceausescu, cand a luat decizia sa deschida foc, la Timisoara, la Bucuresti si asta a creat situatia pe care noi am cunoscut-o si pe care alte tari nu o stiu. Noi nu am avut sansa nici a polonezilor, nici a cehilor, nici a altora, a unei tranztţii pasnice si asta datorita lui Ceuasescu, asa ca intr-un fel el a platit faptele proprii”, a mai adaugat el.

Mihail Gobaciov, fostul presedinte sovietic, a declarat, miercuri, cu privire la modul de executare a cuplului Ceausescu, ca acest lucru este “de neinchipuit”, adaugand insa ca Nicolae Ceausescu a fost cel care a creat aceasta situatie inacceptabila “in care oamenii sa inceapa sa impuste ca la vanatoare.”

Fostul presedinte URSS, a mai comentat intr-o declaratie de presa : “Romania a fost pentru mine o tara noua. Cand am venit prima data ma simteam un pic incomod, vroiam sa ma intalnesc, sa vorbesc, iar lumea pleca de langa mine, fugea de mine. Asa erau timpurile. (…) Ati avut istoria dumneavoastra, foarte serioasa, importanta. Chiar si cand vorbim de Ceausescu, a carui viaţa s-a terminat destul de dramatic, nu as vrea ca nici in cele mai grele situatii sa se hotarasca lucrurile astfel. Exista judecatorie, exista institutii, presa, trebuie ca astfel de lucruri sa fie discutate. Dar cand vad aceste cadre, cum vad cum pur si simplu i-au impuscat, ca pe niste animale salbatice, este de neinchipuit. Dar el a permis aceasta situatie, in care oamenii sa inceapa sa impuste ca la vanatoare. Asta este inacceptabil. (…) Dar viata continua, iar la dumneavostra viata este inainte”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Inghesuiala la intrarea in mall, mai ceva ca la cozile de pe vremea lui Ceausescu

  2. Carte si film despre viata Laurei Stoica

  3. Ce cadouri vor vedetele de Mos Nicolae?


Zeci de zboruri anulate in tara din cauza eruptiei vulcanice din Islanda. In Europa au fost anulate cateva mii de curse

Posted: 16 Apr 2010 08:12 AM PDT

Zeci de curse aeriene au fost anulate de pe aeroporturile de la Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara din cauza eruptiei vulcanice din Islanda, insa in Europa numarul zborurilor anulate a ajuns la cateva mii. Directorul de comunicare al... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un nor de cenusa va inchide aeroporturile din nord-vestul tarii

Posted: 16 Apr 2010 03:25 PM PDT

Un vulcan din Islanda a erupt

Foto: peteava.ro

Premierul Romaniei, Emil Boc a anuntat ca traficul aerian va fi inchis la orele 24:00 pe aeroporturile din Oradea, Baia Mare si Satu Mare, existand posibilitatea ca si pe aeroporturile din Cluj-Napoca si Suceava cursele aeriene sa fie anulate, situatia acestor doua aeroporturi urmand sa fie clarificata in ce mai scurt timp.

Norul de cenusa cauzat de eruptia unui vulcan din Islanda va traversa nord-vestul si nordul Romaniei la o altitudine de 6.000 respectiv 10.000 de metri incepand cu ora 3:00, in noaptea de vineri spre sambata si pana la ora 9:00, cand va acoperi distanta dintre Oradea si Suceava, informeaza Mediafax.

In momentul de fata, tara noastra este inafara riscului unor depuneri la sol, astfel ca autoritatile nu recomanda populatiei masuri speciale. Noi date despre aceasta situatie vor fi disponibile sambata la ora 12:00.

Datorita eruptiei vulcanului Eyjafjallajökull din Islanda a fost impusa una dintre cele mai mari restrictii aeriene din toate timpurile. Aeroporturi din Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Suedia, Olanda, Finlanda, Cehia, Slovacia si Romania si-au anulat cursele de zbor.

In Bucuresti, Aeroportul Otopeni a anulat pana astazi la pranz, 59 de zboruri, in timp ce Aeroportul Baneasa are noua curse anulate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. La Timisoara s-a inaugurat cel mai mare spital din vestul tarii

  2. Se redeschid aeroporturile din Timisoara si Arad

  3. Pasajul Basarab va inchide circulatia pe Calea Grivitei


Update: intregul spatiu aerian din Romania va fi inchis

Posted: 17 Apr 2010 10:07 AM PDT

Norul de cenusa vulcanica va strabate Romania

Foto: forum.realitatea.net

Guvernul Romaniei a decis ca toate aeroporturile din tara sa fie inchise incepand de astazi 17 aprilie 2010, ora 18.00, pana cel putin duminica, la ora 12.00.

Potrivit Mediafax, norul de cenusa vulcanica va acoperi teritoriul Romaniei incepand de sambata cu ora 21.00, la o altitudine de 6.000-10.000 de metri. Desi pana duminica, la ora 21.00 nu exista riscul unor depuneri la sol sau concentratii de cenusa vulcanica in aer, autoritatile nu recomanda populatiei masuri speciale de protectie.

Aproximativ 29 de curse care trebuiau sa decoleze sau sa aterizeze pe aeroportul de la Cluj-Napoca au fost anulate, in urma deciziei de suspendare pentru 24 de ore, incepand de vineri noapte a traficului aerian.

Sunt suspendate curse ale companiilor: Tarom, Malev, Wizz Air, Carpatair, Blue Air, Lufthansa, care aveau ca destinatii sau veneau din orase din tara – Bucuresti si Timisoara, sau din strainatate, precum Budapesta, Treviso, Forli, Munchen, Madrid, Frankfurt, Valencia, Barcelona si Londra.

Aceeasi situatie si pe aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara, 28 de curse au fost anulate datorita inchiderii partiale ale spatiului aerian din cauza norului de cenusa vulcanica.

Au fost anulate toate cursele companiei Carpat Air, care urmau sa aterizeze sambata dimineata, venind de la Oradea, Cernauti, Lvov, Chisinau, Constanta, Sibiu, Odessa, Bacau, Craiova – Bucuresti, Iasi si Cluj, dar si plecarile spre Dusseldorf, Torino, Roma – Bergamo, Stuttgart, Florenta, Verona, Munchen, Venetia si Ancona.

Compania Wizz Air si-a anulat zborurile spre Londra, cu ora de decolare 6.30, si dinspre Londra, cu aterizare la orele 13.00, precum si cursa de Dortmund, ce urma sa decoleze la 13.45.

Tot pe aeroportul din Timisoara, compania Tarom a anulat zborul Timisoara-Bucuresti, ce ar fi trebuit sa decoleze la 6.30, compania Austrian Airlines a anulat cursa spre Viena, avand ora de decolare 6.00, iar compania Lufthansa a anuntat anularea curselor Timisoara-Munchen cu decolari la 6.40 si 13.55, dar si a cursei Munchen-Timisoara, avand ora de aterizare 13.25.

De asemenea, zborul Timisoara-Bucuresti al companiei Blue Air, cu decolare la ora 7.00, a fost anulat.

Duminica la ora 21.00, prognoza va fi reactualizata, iar spatiile aeriene vor decide daca isi vor deschide portile sau nu.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Se redeschid aeroporturile din Timisoara si Arad

  2. Noi zboruri cu Blue Air din Cluj-Napoca spre Italia si Franta

  3. Ceata ne face probleme la decolare


Cum sa te comporti la locul de munca

Posted: 17 Apr 2010 04:16 PM PDT

munca la birou thumb 250 0 18 226x300 Cum sa te comporti la locul de munca

foto: europafm.ro

Fie ca este prima zi la locul de munca si chiar primul job pe care il ai, specialistii in resurse umane ne sfatuiesc cum ar trebui sa ne comportam ca angajat in prima zi de munca. In primul rand secretul este sa fi cat mai dinamic si sa fii indraznet. Atunci cand ai nelamuriri in ceea ce priveste o problema vorbeste raspicat si pune intrebari.

Prima impresie conteaza si ca orice proaspat angajat la inceput ne dorim sa creem o impresie buna despre noi in ochii sefului si ai colegilor si chiar ne declaram disponibili de a sta peste program la locul de munca si de a ne implica in numeroase proiecte. Dar acest lucru trebuie sa fie valabil intr-o anumita limita si trebuie avut grija sa separi de la bun inceput viata profesionala de cea privata, informeaza incont.ro.

Nu trebuie uitati nici colegii de serviciu si este recomandat chiar din prima zi sa mergi sa-i cunosti pe fiecare. Dar relatia cu colegii trebuie sa ramana o simpla relatie de munca si atat, macar pentru inceput pana ii cunosti pe fiecare.

Un alt secret pe care trebuie sa-l stii la locul de munca este acela de a fi saritor, fara sa fii arogant si sa dai dovada de initiativa. Un ultim sfat ar fi sa incerci sa pari cat mai sigur pe tine, dezghetat, dornic sa inveti mersul lucrurilor din companie si sa te integrezi in noua echipa din care vei face parte.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Suntem pe locul doi in topul tarilor cu cei mai multi disponibilizati

  2. ANOFM pune la bataie 8.639 de locuri de munca

  3. Cate locuri de munca sunt vacante in Romania?


Se reintra in normalitate: UE a anuntat ca traficul aerian va fi reluat

Posted: 18 Apr 2010 05:00 PM PDT

Dupa patru zile in care au fost anulate 63.000 de zboruri, mai multe companii aeriene au efectuat duminica zboruri de testare la diferite altitudini, iar concluzia tuturor a fost ca nu exista niciun pericol.Bazandu-se pe aceste concluzii, companiile... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se redeschid aeroporturile din Timisoara si Arad

Posted: 19 Apr 2010 12:48 AM PDT

Companiile Tarom si Blue Air si-au anulat impreuna 100 de curse

Foto: autogreen.ro

Aeroporturile din Timisoara si Arad vor fi redeschise luni, la ora 9.00. Ele nu au fost functionale datorita unui nor de cenusa cauzat de eruptia unui vulcan din Islanda.

Potrivit Mediafax, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Marin Antona a precizat ca daca lucrurile vor merge in acelasi ritm, spatiul aerian romanesc va fi redeschis in scurt timp, urmand ca tot luni dar la ora 15.00, aeroporturile din Craiova, Bucuresti si Constanta sa fie declarate si ele operationale.

Cu toate astea, nu se poate preciza cu exactitate cand se va putea redeschide intreg spatiul aerian din Romania.

Norul de cenusa ce a trecut pe deasupra tarii noastre in weekend-ul ce a trecut a perturbat sute de curse de zbor dinspre si inspre Romania. Din cauze eruptiei vulcanului islandez Eyjafjallajokull intregul spatiu aerian european a avut de suferit. Pe teritoriul Romaniei traficul aerian este inchis de sambara, ora 18.00.

Aproximativ 100 de curse aeriane au fost anulate vineri, iar sambata numarul lor s-a ridicat la 270. Pentru duminica si luni, compania Tarom si-a anulat 70 de zboruri iar Blue Air 30.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Un nor de cenusa va inchide aeroporturile din nord-vestul tarii

  2. Al doilea nor de cenusa pare inofensiv

  3. Concentratiile de particule ale norului de cenusa nu prezinta pericol pentru populatie


Toyota recheama pentru reparatii 34.000 de automobile cu tractiune 4X4

Posted: 20 Apr 2010 05:36 AM PDT

Constructorul auto nipon Toyota recheama pentru reparatii 34.000 de automobile cu tractiune 4X4 vandute in toata lumea, din cauza unor probleme care duc la derapajul partii din spate a masinii in viraje, la viteze mari. Toyota recheama 13.000 de... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nepoata liderului PSD, Miron Mitrea-injunghiata in lift

Posted: 20 Apr 2010 08:06 AM PDT

miron mitrea 4 300x225 Nepoata liderului PSD, Miron Mitrea injunghiata in lift

Lider PSD, Miron Mitrea Foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Barbatul cu antecedente penale care a injunghiat-o si a talharit-o pe nepoata liderului PSD, Miron Mitrea, a fost prins azi-dimineata de politistii bucuresteni, dupa doua luni de cautare.

Potrivit declaratiilor date de catre oamenii legii, Maria Mitrea, in varsta de 23 de ani, a fost urmarita de barbatul, care urma s-o atace, pana cand a intrat in scara blocului in care locuieste, situat pe Strada Iani Buzoiani din sectorul 1 al Capitalei.

„Deja intuneric afara, barbatul, de 26 de ani, s-a asigurat ca nu vine nimeni si a atacat-o in scara blocului. Fata a incercat sa se apere, insa recidivistul, extrem de violent, pe nume Daniel Raducanu, a inceput sa-i dea pumni in cap si sa o loveasca puternic cu picioarele. Pentru a nu fi vazut de cineva, atacatorul a tarat-o pana la lift, punandu-i cutitul la gat ca sa nu tipe dupa ajutor. Apoi i-a taiat geanta din care a furat telefonul mobil si suma de 1.000 de lei. Raducanu s-a asigurat ca fata nu va fugi dupa ajutor, astfel ca a injunghiat-o in partea de sus a piciorului drept. Fata s-a prabusit de durere, iar el a fugit printre blocuri", a spus unul dintre politistii care au participat la investigarea cazului.

Desi au trecut doua luni de cand a avut loc incidentul nefericit, nepoata dupa frate a lui Miron Mitrea a colaborat cu anchetatorii, fiind inca vizibil traumatizata.

Politistii au mai adaugat : „A venit la declaratii fara sa se faca presiuni ca este ruda unui politician cunoscut. A colaborat foarte bine, a avut rabdare sa se uite pe cataloagele cu recidivisti si persoane luate in vizor de noi. De fapt, asa l-am si prins pe Raducanu, in urma recunoasterii faciale. Intr-adevar, Maria Mitrea a fost traumatizata si este normal, tinand cont de experienta prin care a trecut. Referitor la atacator, acesta fusese eliberat de putin timp din penitenciar. El facuse inchisoare pentru trafic de droguri si talharie. Este posibil sa o fi atacat tocmai pentru a-si procura droguri, tinand cont de faptul ca foarte rar acest gen de oameni se reabiliteaza".

Atacatorul, Daniel Raducanu a fost retinut de politisti pentru 24 de ore, iar maine va fi dus in fata procurorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile. El este cercetat pentru savarsirea infractiunii de talharie, fapta pedepsita conform noului Cod Penal cu pana la 18 ani de inchisoare.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Mitrea: Geoana, daca e atacat energetic, sa paraseasca presedintia PSD si a Senatului

  2. Nastase si Mitrea i-au propus lui Iliescu sa preia partidul

  3. Tupeu de tupeu de… fotbalist


Romania ar putea intra din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie

Posted: 20 Apr 2010 01:50 PM PDT

Spatiul aerian din Romania ar putea fi inchis

Foto: yourmoney.wall-street.ro

Miercuri dimineata, Romania ar putea intra din nou sub incidenta codului rosu pentru aviatie. Dupa cum informeaza Mediafax, intr-un comunicat de marti seara al MMP se precizeaza ca Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora cu privire la evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului Eyjafjallajokull din Islanda, care arata ca, incepand cu data de 21 aprilie, ora 9.00, in tara noastra ar putea fi instituit un nou cod rosu pentru aviatie.

Aceeasi sursa mai spune ca, avand in vedere traiectoriile curentilor de aer la altitudini mai mici de 2.000 de metri, in urmatoarele 24 de ore posibilitatea depasirii concentratiilor maxim admise de substante poluante pe teritoriul Romaniei este exclusa.

Ioan Mircea, secretarul de stat in Ministerul Mediului a declarat ca datele provenite din reteaua nationala de monitorizare a calitatii aerului nu indica niciun fel de modificari sau depasiri ale valorilor limita pentru posibilii agenti poluanti, astfel ca trecerea norului de cenusa vulcanica nu a afectat aerul din Romania. De asemenea, a fost testata si calitatea apei de ploaie cazuta in ultimile ore in tara, rezultate preliminare aratand ca nu s-a manifestat fenomenul de ploaie acida.

Mai multe detalii vor fi date publicitatii dupa finalizarea analizelor amanuntite de laborator.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Profesorii ar putea intra in concediu fara plata in perioada alegerilor, ca semn de protest

  2. Mamele din Romania ar putea primi 350 de lei

  3. Varsta de pensionare ar putea sa scada pentru femeile care au copii


Cinci elevi au fost raniti de un copac in Parcul Copou din Iasi

Posted: 20 Apr 2010 01:54 PM PDT

800px Teiul lui eminescu 300x200 Cinci elevi au fost raniti de un copac in Parcul Copou din Iasi

foto:wikipedia.org

Luni, 19 aprilie 2010, in Parcul Copou din Iasi cinci elevi au fost raniti in urma prabusirii unui copac peste banca unde acestia se aflau. Tinerii, patru fete si un baiat, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, se aflau alaturi de altii 15 colegi, la ora practica de geografie, fiind insotiti de catre profesor. Elevii au fost trasportati la spital, in starea cea mai grava fiind un baiat de 17 ani.

Seful Politiei Municipiului Iasi a declarat ca in acest caz a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala din culpa. Subcomisarul a afirmat ca: “Trebuie vazut daca incidentul putea fi prevenit. Noi am deschis o ancheta, am intocmit si dosar penal, dar nu e vorba despre o persoana anume. Am demarat cercetari pentru a se vedea in ce masura exista vreo culpa din partea cuiva”, anunta Mediafax.

In ceea ce priveste starea de sanatate a celor cinci elevi raniti in urma prabusirii teiului, medicii sustin ca evolutia lor este favorabila.

Conducerea Colegiului “Costache Negruzzi” din Iasi a inceput o ancheta in cazul profesorului respectiv, pentru ca nu a anuntat conducerea liceului despre faptul ca urma sa tina un curs in aer liber.

Viceprimarul municipiului Iasi este de parere ca arborele cazut in Parcul Copou peste cei cinci elevi era putred in interior, in special la radacina, acesta s-a prabusit din cauza vantului puternic.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Petitie online, pentru infiintarea unui spital in Copou, Iasi

  2. Postasii din Iasi au fost prinsi cu mata-n sac

  3. Peste 27.000 de note scazute la purtare si 830 de elevi exmatriculati, in scolile Capitalei


Un al doilea nor de cenusa ameninta Romania. VEZI TRASEUL NORULUI

Posted: 21 Apr 2010 01:14 AM PDT

Potrivit meteorologilor, din cauza curentilor de aer care-si schimba sensul de circulatie si viteza, norul s-ar putea reintoarce totusi, pe la granita vestica, miercuri dimineata in jurul orei 9.00, ceea ce ar putea aduce un nou cod rosu in aviatie.... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proba D a bacalaureatului din acest an a fost sustinuta astazi

Posted: 21 Apr 2010 02:06 PM PDT

16 02 2010 d5066461a61f036abee0f5213de0498e bac 2010 haaz sandor 300x225 Proba D a bacalaureatului din acest an a fost sustinuta astazi

Foto: stiri.kappa.ro

Potrivit unui centralizator al Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) un numar de 40.457 de candidati au fost asteptati sa se prezinte astazi pentru a sustine proba de testare a competentelor digitale a examenului de bacalaureat 2010.

Conform datelor aceluiasi centralizator, MECTS, joi se asteapta sa participe la proba 30.876 de candidati, iar vineri – 20.593 de candidati. Luni, 26 aprilie – 12.380 de candidati, marti, 27 aprilie – 7.693 candidati, 28 aprilie – 4.272 candidati si 29 aprilie – 2.207 candidati.

Proba D s-a desfasurat in laboratoarele de informatica din unitatile de invatamant liceal si presupune doua etape, iar elevii au 90 de minute la dispozitie ca timp de lucru: rezolvarea unor sarcini de lucru referitoare la domeniul “Mijloace moderne de comunicare. Reteaua Internet”, care va avea o durata de regula de 15 minute, dar nu poate depasi 30 minute si rezolvarea unor sarcini de lucru din celelalte domenii de competenta prevazute in programa de bacalaureat, careia i se aloca restul timpului ramas pana la cele 90 de minute cat are proba, cumulat.

Metoda de punctarea candidatilor este deasemenea unul proaspat, astfel ca rezultatul obtinut de fiecare candidat nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta in raport cu standardele europene recunoscute in domeniu. In functie de punctajul obtinut, se va stabili nivelul de competenta digitala a candidatului, dupa cum urmeaza: utilizator incepator (0-25 puncte), utilizator de nivel mediu (26-50 puncte), utilizator avansat (51-74 puncte) si utilizator experimentat (75-100 puncte).

Metodologia pusa in vigoara mai adauga o informatie utila in ceea ce priveste promovarea examenului, si acela de ca daca un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, insa nu poate promova examenul de bacalaureat.
Rezultatele finale se comunica numai dupa ultima zi de examen.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Astazi au inceput primele probe orale ale examenului de bacalaureat

  2. Peste 50% din elevii de clasa a 12-a au primit diplome de utilizatori experimentati

  3. “Perlele” Bacalaureatului, versiunea de toamna


Profesorii sunt astazi in greva. Protestul nu afecteaza toate scolile

Posted: 22 Apr 2010 07:21 AM PDT

Mii de cadre didactice din toata tara sunt astazi in greva, incepand de la ora 7.00, insa protestul sindical nu afecteaza toate scolile si nici majoritatea centrelor in care se sustine proba practica de calculator din cadrul bacalaureatului.... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ungaria este in continuare impotriva proiectului minier de la Rosia Montana

Posted: 22 Apr 2010 11:53 PM PDT

Ambasadorul Ungariei va vizita Rosia Montana

Foto: cimec.ro

Ambasadorul Republicii Ungare la Bucuresti, Füzes Oszkár, a declarat ca Ungaria este in continuare impotriva proiectului minier de la Rosia Montana, deoarece nu are incredere in tehnologia folosita, informeaza Mediafax.

Füzes Oszkár a afirmat ca vizita pe care a facut-o in judetul Alba are ca scop informarea despre proiectul minier si parerile populatiei despre riscurile pentru natura sau patrimoniul cultural.

Despre pozitia Ungariei fata de acest proiect minier de la Rosia Montana, ambasadorul ungar a declarat ca tara lui este in continuare impotriva proiectului dar cu toate astea el si-a propus saptamanile acestea sa mearga pentru prima oara la Rosia Montana si sa discute atat cu opozantii cat si cu sustinatorii acestui proiect.

Ambasadorul Füzes Oszkár a precizat ca Ungaria si-ar putea schimba pozitia fata de proiectul minier daca parerile specialistilor si ale tuturor celor implicati ar fi favorabile.

De asemenea, acelasi ambasador a declarat ca Romania nu este un dusman pentru Ungaria ci un foarte bun aliat. "Avem un sistem de cooperare stransa cu Romania in aceste domenii. Romania este un partener pentru noi, nu e un adversar. Daca nu va fi un sistem de garantie suta la suta pentru riscuri, pentru fondul de garantie, daca se va intampla ceva… Avem o colaborare foarte stransa cu Romania, poate nu va fi nevoie sa mergem la Bruxelles".

Ungaria a cerut in nenumarate randuri ca autoritatile romane sa ofere informatii despre proiectul minier de la Rosia Montana deoarece in sistemul de extractie se folosesc cianuri, iar efectele unui eventual accident ecologic s-ar simti si pe teritoriul tarii vecine.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Ungaria se opune proiectului Rosia Montana

  2. “Comoara” de la Rosia Montana

  3. Rosia Montana pusa in stand-by de viitorul presedinte al Romaniei


Geoana: Basescu si Oprea au avut o intelegere pe pensiile militarilor, de care Boc nu a stiut

Posted: 23 Apr 2010 04:13 AM PDT

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, joi seara, ca premierul Emil Boc nu a fost la curent cu o intelegere pe care ar fi avut-o seful statului cu ministrul Apararii, Gabriel Oprea, in privinta pensiilor militarilor, precizand ca Traian... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania-locul 4 in UE la consumul de halucinogene

Posted: 23 Apr 2010 05:28 AM PDT

magazin iarba 16563200 Romania locul 4 in UE la consumul de halucinogene

Foto: media.realitatea.net

Faptul ca unele produse etnobotanice au fost interzise nu-i face pe romani sa renunte la consumul acestora. Asa se face ca Romania a castigat rapid teren in Europa la consumul de astfel de substante mai mult sau mai putin interzise. Romania urmeaza indeaproape dupa Olanda, care este recunoscuta pentru faptul ca este una dintre cele mai 'ingaduitoare' tari din acest punct de vedere.

Potrivit reprezentantului EURAD (Europe against Drugs) la Consiliul Europei, Gigel Lazar, Romania a obtinut un loc fruntas, deloc dezirabil, in Uniunea Europeana in ceea ce priveste consumul de produse etnobotanice, in conditiile in care in 2008 nici macar nu figura in acest clasament.

Potrivit Mediafax-ului, Lazar a explicat ca in Romania sunt peste 400 de magazine care comercializeaza astfel de produse si peste 500.000 de consumatori, fenomenul fiind considerat “o explozie”.

In Europa, cel mai mare consum de etnobotanice se inregistreaza in Marea Britanie, urmata de Germania, Olanda si Romania.

Lazar mai adauga si faptul ca lucrurile sunt cu atat mai grave, cu cat tinerii nu sunt informati despre consecintele cauzate de consumarea acestor produse.

De asemenea, specialistii mai sustin ca dupa interzicerea de catre Guvern a consumului de etnobotanice, detinatorii de astfel de magazine au descoperit alte produse, neacoperite de lege, care sunt extrem de periculoase pentru tineri.

Clara Popescu, care este reprezentanta Colegiului Farmacistilor, a explicat ca produsele etnobotanice sunt mai periculoase decat drogurile, pentru ca nu sunt cunoscute efectele cauzate de utilizarea acestor produse nu sunt cunoscute si, prin urmare, medicii nu stiu ce tratamente pot aplica.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Locul 2 la malware si locul 7 la spam pentru Romania

  2. Boc a cerut ministrului Sanatatii interzicerea consumului de plante halucinogene

  3. Plantele halucinogene, urgenta maxima pentru Guvern


700 de romani vor fi concediati din cadrul proiectului Autostrada Transilvania

Posted: 23 Apr 2010 06:16 AM PDT

Proiectul Autostrada Transilvania va pierde 1.900 de muncitori

Foto: realitatea.net

Compania americana Bechtel va concedia aproximativ 700 de oameni angajati pe diferite posturi in cadrul proiectului Autostrada Transilvania.

Potrivit apropo.ro, motivul pentru care se fac aceste restructurari este lipsa de perspectiva privind finantarea in 2010 si platile restante pentru lucrarile executate in anul 2009. In acest an, angajatii din cadrul proiectului Autostrada Transilvania au avut un program redus de lucru, primind doar 75 la suta din salariu.

In ultimele trei luni au avut loc o serie de consultari cu reprezentantii sindicatelor, dar din pacate nu s-a putut gasi nici o solutie pentru evitarea concedierilor in masa a muncitorilor angrenati in acest proiect. Din cei 1.900 de angajati care vor fi disponibilizati, 500 sunt din Cluj-Napoca si 200 din Bihor.

Romanii afectati ce vor fi afectati de aceasta decizie de concediere colectiva vor beneficia de o plata compensatorie echivalenta cu doua salarii de baza lunare.

Viitori disponibilizati nu vor sa renunte, sindicatul "Transilvania", din cadrul Bechtel a inceput strangerea de semnaturi din partea tuturor angajatilor, pentru a da in judecata compania, pe motiv ca nu a respectat toti pasii legali pentru concedierea colectiva.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Bechtel pune “stand-by” sau “end now” pe autostrada Transilvania?!

  2. Pretul mediu pe kilometru de autostrada variaza intre 3,5 si 8,5 milioane euro

  3. Deseurile de langa Autostrada Bechtel, prioritare in decontaminarea zonei


Echipa “Let`s Do It, Romania!” recruteaza! Se cauta coordonatori locali pentru 21 de judete

Posted: 24 Apr 2010 04:36 AM PDT

poza ppt1 e1272108682954 Echipa “Let`s Do It, Romania!” recruteaza! Se cauta coordonatori locali pentru 21 de judete

Logo

Echipa Let's Do It, Romania" va provoaca din nou! Alaturati-va echipei si ajutati-va judetul sa contribuie la realizarea celui mai mare proiect de voluntariat din Romania!

Pentru o parte din judete au fost deja desemnati coordonatori locali, datorita numarului mare de voluntari inscrisi. In aceste judete au inceput deja activitati la nivel local. Judetele fruntase sunt Cluj si Timis, dar si municipiul Bucuresti. Lista completa cu topul judetelor este disponibila aici.

Sarcinile unui coordonator de judet includ monitorizarea echipelor locale, elaborarea procedurilor de lucru si a documentelor standard, initierea parteneriatelor si mentinerea contactului cu echipa centrala de conducere.

In acest moment, judetele in care este foarte importanta inscrierea voluntarilor, pentru aceste pozitii, intr-un numar mai mare, sunt: Arges, Bistrita Nasaud, Braila, Botosani, Buzau, Calarasi, Dambovita, Galati, Giurgiu, Harghita, Ialomita, Maramures, Prahova, Salaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Valcea, Vrancea si Vaslui.

Toti cei care doresc sa se implice in proiect in acest mod sunt rugati sa se inscrie pe site-ul dedicat, www.letsdoitromania.ro, completand formularul disponibil la sectiunea Implica-te.

Termenul limita pentru inscrieri este 15 mai 2010.

"Let`s Do It, Romania" este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania care isi propune sa curete deseurile din toata tara, din arealele naturale (zonele din afara oraselor), intr-o singura zi: 25 septembrie. Ajuta-ne sa punem la cale cea mai mare actiune de voluntariat din Romania! Putem stabili un nou record – Romania este cea mai mare tara din Europa care organizeaza acest proiect!


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Cod galben de ninsori in 21 de judete

  2. Cod galben de vant si ninsori. Vezi ce judete vor fi afectate

  3. "Let's Do It, Romania!" continua cartarea! Urmatorul pe lista este judetul Arges!


Udrea a cerut demolarea tuturor chioscurilor de pe plaja din Vama Veche

Posted: 24 Apr 2010 12:48 PM PDT

Ministra Turismului vrea curatenie si ordine pe plaje

Foto: 1235.ro

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a hotarat, dupa o vizita in Vama Veche, judetul Constanta, ca chioscurile plasate pe suprafata plajei sa fie mutate de acolo in cel mai scurt timp, precizeaza Mediafax.

Proprietarii chioscurilor s-au aratat extrem de nemultumiti pentru ca acele chioscuri reprezentau pentru multi singura sursa de venit, cu toate astea Udrea a precizat: "Nu este o scuza asta. Din cauza dumneavoastra care vreti sa faceti activitatea exact cum va trece prin cap nu o sa mai avem turisti in cativa ani. Nu este o scuza ca dumneavoastra nu puteti sa va puneti chioscul in alta parte, n-are ce cauta pe plaja si punct”.

Primarul comunei Limanu, care are in responsabilitate si Vama Veche, a precizat ca va face tot posibilul ca acele chioscuri sa fie demolate si apoi mutate cativa metri in afara plajei.

Ministra Elena Udrea considera acest chioscuri ca fiind o "mizerie", atentionand ca in decursul saptamanii viitoare va avea loc un nou control de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului in Vama Veche tocmai pentru a verifica daca chioscurile respective au fost indepartate de plaja.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. 1 Mai in Vama Veche

  2. Pregatiri de 1 mai: Vita de Vie, E.M.I.L si Urma vor concerta la Vama Veche

  3. 300.000 de pachete de tigari de contrabanda confiscate la vama Albita


Andreea Marin a castigat o medalie de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva

Posted: 25 Apr 2010 09:59 AM PDT

Andreea Marin este inventatoarea body-ului extensibil pentru copii

Foto: khazak.wordpress.com

Cunoscuta vedeta de televiziune Andreea Marin Banica a reusit sa castige medalia de aur la Salonul International de Inventii de la Geneva pentru inventia sa, body-ul extensibil pentru copii, relateaza Adevarul.ro.

Vedeta spune ca acest body este inspirat din nevoile fiicei sale, Violeta Banica, fiind un lucru foarte simplu si util. "Body cu chilotel extensibil Violet by Andreea Marin" a devenit intre timp foarte popular printre mamicile din Romania.

Anul trecut, pe data de 1 decembrie 2009, Andreea Marin Banica impreuna cu designerul Irina Schrotter au lansat o linie de imbracaminte denumita "Violet by Andreea Marin" ce cuprinde atat body-ul extensibil, cat si hainute pentru botez.

Tot la Salonul International de Inventii de la Geneva, o alta romanca, Raluca-Ioana van Staden a reusit sa obtina Trofeul de Aur al Organizatiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuala pentru "Cea Mai Buna Femeie Inventator". Ea impreuna cu sotul sau, Jacobus Frederick van Staden au inventat un senzor care determina existenta cancerului in corpul uman, la nivel molecular, direct din sange, printr-o procedura simpla care poate sa-ti spuna acest lucru in mai putin de 6 minute. Acest dispozitiv te informeaza de existenta cancerului chiar inainte de a avea simptomele bolii, sporind astfel sansele de vindecare.

Salonul International de Inventii de la Geneva a avut loc intre 21 si 25 aprilie.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Aparat revolutionar in dializa premiat la Salonul International de Inventii de la Geneva

  2. Andreea Marin Banica – amfitrioana galei Scheherazade

  3. Andreea Marin Banica si Lucian Mandruta vor vinde martisoare


Mircea Badea despre victoria lui Teo: "A castigat Basescu"

Posted: 26 Apr 2010 02:25 AM PDT

Fostul partener de matinale de la Antena 1 al lui Teo Trandafir, Mircea Badea, nu a parut cine stie ce incantat de victoria acesteia. "Ori daca ar fi castigat Teo, sau ar fi pierdut Teo, ori daca ar fi castigat Minca, sau ar fi pierdut Minca,... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O alta portiune din zidul de fortificatie al Cetatii Rasnov s-a daramat azi !

Posted: 26 Apr 2010 11:59 AM PDT

cetatea rasnov O alta portiune din zidul de fortificatie al Cetatii Rasnov s a daramat azi !

Cetatea Rasnov

In ciuda faptului ca reprezinta unul dintre cele mai importante obiective turistice, care aduce anual sute de mii de turisti, atat romani cat si straini, Cetatea Rasnov este lasata de izbeliste.

Situata pe drumul Brasov-Rucar-Campulung, Cetatea Rasnov este unul din cele mai interesante monumente de arhitectura medievala, a fost construita in secolul al XIV-lea, pe o ridicatura de teren care domina tot sesul Barsei.

Cetatea Rasnov s-a numit "Cetate Taraneasca" deoarece principala ocupatie a constructorilor era agricutura. Cetatile taranesti au facut parte dint-un sistem de aparare al localitatilor transilvanene expuse invaziilor.

Dupa ce in septembrie anul trecut un balcon al cetatii s-a prabusit, azi dimineata (26 aprilie 2010) o alta portiune din zidul de fortificatie al cetatii s-a daramat. Chiar daca din fericire nu au existat victime, obiectivul turistic a fost inchis pentru turisti.

Primaria a angajat deja o firma de specialitate, care a expertizat toate zidurile cetatii pentru a incepe lucrarile de consolidare, dupa ce fostul proprietar de la Rasnov a ridicat mai multe constructii in cetate fara avize de specialitate, punand astfel in pericol toate zidurile obiectivului turistic. Pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie se afla un proces in acest sens.

Luand in considerare faptul ca dupa Biserica Neagra si Castelul Bran, Cetatea Rasnov constituia una dintre cele mai vizitate obiective turistice din judetul Brasov, inchiderea ei pentru vizitatori presupune pierderi de zeci de milioane de lei anual.

De-a lungul anului, in cetate aveau loc diferite festivaluri si alte manifestari cultural-artistice care atrageau un numar semnificativ de turisti.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Timpul trece si cetatea Rasnov se naruie!

  2. Dezinteresul Primariei Rasnov provoaca dezastre

  3. Votati pentru restaurarea Cetatii Enisala (Video)


Legea pensiilor provoaca greva generala in randul sindicalistilor

Posted: 26 Apr 2010 12:58 PM PDT

Legea pensiilor provoaca o noua greva

Foto: ziarulring.com

In timpul desfasurarii votului in Camera Deputatilor pe Legea Pensiilor ce va avea loc la jumatatea lunii mai, sindicalistii din Cartel Alfa vor organiza un miting si un mars in jurul Parlamentului, ce va dura doua zile consecutive.

Potrivit Mediafax, Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa a declarat ca s-au strans deja semnaturile pentru demararea grevei generale anuntate pentru luna mai.

Sindicalistii sunt nemultumiti deoarece nu s-a gasit nici o rezolvare la cele trei probleme referitoare la legea pensiilor, legea salarizarii unice si salariul minim garantat pe economie.

Joi, 29 aprilie Federatia Nationala din Administratie va organiza un miting la Guvern urmand sa declanseze greva generala pe data de 5 mai.

De asemenea si Sindicatul National al Functionarilor publici va declansa o greva in mai, insa liderul Sebastian Oprescu nu a anuntat o data certa.

Astazi, 26 aprilie, Comitetul Confederal al Cartel Alfa s-a intrunit pentru a hotara calendarul protestelor. Conform acestui calendar sunt asteptate si actiuni la nivelul judetelor.

Cartel Alfa a inceput inca din data de 10 martie sa protesteze cu pichetarile in sediul Guvernului.

Ulterior se anuntate ca sindicalistii vor face o greva de avertisment la nivel national la inceputul lunii mai, urmata de o greva generala in a doua jumatate a lunii mai.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Ultimele discutii privind greva generala Metrorex

  2. 400 de pagini cu modificari la legea salarizarii

  3. Programul protestelor pentru luna Octombrie


Reduceri de 1 mai la biletele de trenuri spre litoral

Posted: 26 Apr 2010 11:57 PM PDT

CFR acorda reduceri pentru 1 mai

Foto: bloombiz.ro

Pentru ca se apropie 1 mai si multi romani vor dori sa profite de un week-end in plus pentru odihna, agentia CFR s-a gandit sa ofere reduceri in perioada 29 aprilie-3 mai de 20-30% la biletele trenurilor ce merg spre litoralul romanesc, pentru tinerii sub 26 de ani.

Reducerile de 20% se acorda la tariful normal si la suplimentul de tren la clasa a 2-a, iar cele de 25-30% pentru grupuri de cel putin 10 persoane. Tariful de rezervare a locului, in valoare de 2,4 lei se va achita integral.

Potrivit Incont.ro, biletele de calatorie pentru "Trenurile Tineretului" se vor elibera doar la casele de bilete ale statiilor si agentiilor de voiaj CFR. Aceasta oferta nu se aplica pentru tinerii sau grupurile de tineri care beneficiaza deja de o alta reducere.

Oferta este valabila la trenurile accelerat si rapid ce au punct de plecare sau de destinatie o statie CFR de pe ruta Constanta – Mangalia.

In perioada 30 aprilie-3 mai, persoanele care vor calatori pe sectia Constanta – Mangalia vor beneficia si ele de o mica reducere, si anume, vor plati biletul la nivel de tren personal, indiferent de rangul trenului cu care circula.

De asemenea CFR a promis ca va introduce un tren suplimentar si spre munte, un accelerat Bucuresti-Brasov dus-intors.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Trenuri intarziate ore intregi, pe ruta Brasov-Bucuresti

  2. Drumuri blocate spre litoral

  3. Norul de cenusa scumpeste biletele de avion


Boc: Riscam sa pierdem fonduri europene si sa nu intram in Schengen

Posted: 27 Apr 2010 02:12 AM PDT

Premierul Emil Boc a declarat luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, ca politicienii trebuie sa castige respectul romanilor prin asigurarea transparentei averilor pe care le dobandesc. Mai mult, Boc avertizeaza ca romanii ar putea pierde o... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Seminar inedit pentru politisti: “Politia intelege dizabilitatea”

Posted: 28 Apr 2010 01:55 AM PDT

pentru voi logo Seminar inedit pentru politisti: Politia intelege dizabilitatea

Fundatia Pentru Voi, din Timisoara, organizeaza in data de 29 aprilie, la Hotel Timisoara, sala Londra, un seminar dedicat politistilor, avand ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati intelectuale.

Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala – o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeste in oameni!.

20 de politisti din cadrul Politiei Comunitare, Inspectoratului Judetean de Politie si a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Timis vor participa la un seminar care isi propune formarea acestora cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati intelectuale, precum si la modalitatile de comunicare si interactiune cu acestea.

In cadrul seminarului se va raspunde la intrebari precum: Ce inseamna dizabilitatea intelectuala? Care este situatia acestor persoane in orasul meu? Cum se manifesta aceste persoane? La ce trebuie sa am grija in interactiunea cu acestea? Cum e bine sa comunic cu ele? La cine pot sa apelez daca am un caz social care implica persoane cu dizabilitati intelectuale?

Se doreste ca la final, cei 20 de participanti, actori sociali importanti pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale, sa fie pregatiti pentru a-i informa si pe colegii lor despre cele invatate, pentru a sti cum sa relationeze cu o persoana cu dizabilitati intelectuale.

Evenimentul face parte din campania de educare a politistilor, din regiunea de dezvoltare Vest si Sud-Vest, cu privire la modul de interactiune cu persoanele cu dizabilitati intelectuale, care se va derula pe parcursul a 3 ani prin organizarea de seminarii in cele doua regiuni vizate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Doua femei au fost premiate de UNESCO

  2. Mesaj inedit pentru politistii de la circulatie

  3. Accident de munca: doi politisti au fost raniti de un glont


Nicu Covaci a pierdut procesul privind drepturile de autor ale albumului “Cantafabule”

Posted: 28 Apr 2010 11:49 PM PDT

Nicu Covaci a pierdut procesul privind drepturile de autor

Foto: clickzoombytes.wordpress.com

Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix a pierdut procesul privind drepturile de autor pentru albumul "Cantafabule", dupa ce magistratii Tribunalului Bucuresti i-au respins actiunea intentata in instanta impotriva casei de discuri Electrocord a Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Centrului Roman pentru Administrarea Drepturilor Artistilor Interpreti.

Potrivit Cotidianul.ro, decizia instantei, care a respins actiunea lui Nicu Covaci pe motiv ca este neintemeiata, poate fi atacata cu apel, la Curtea de Apel Bucuresti.

Solistul si unul din intemeietorii trupei Phoenix a dat in judecata, in anul 2005, casa de discuri Electrocord, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si CREDIDAM, cerand instantei sa ii oblige pe parati sa ii plateasca drepturile de autor pentru comercializarea albumului "Cantafabule" lansat in 1975.

Unele zvonuri din presa sustin ca Nicu Covaci ar fi cerut suma de 100.000 de euro drepturi de autor pentru discurile comercializate dupa plecarea sa din tara, in 1976.

Covaci mai are un proces pe rol la Tribunalul Bucuresti, intentat tot in anul 2005, in care a chemat in judecata Centrul National al Cinematografiei si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, cerand instantei sa i se plateasca drepturile de autor pentru coloana sonora a filmului "Nemuritorii", regizat de Sergiu Nicolaescu.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Semnificatii istorice pentru 19 aprilie

  2. Fratii Dolanescu, in instanta in procesul privind mostenirea lasata de tatal lor

  3. Drepturile de autor creeaza confuzie


Tramvaiele isi vor relua traseul normal datorita finalizarii lucrarilor din zona terminalului Bulevardul Lacul Tei

Posted: 29 Apr 2010 12:59 PM PDT

RATB a anuntat ca liniile de tramvai isi vor relua traseele obisnuite

Foto: tramclub.org

RATB a anuntat joi, 29 aprilie printr-un comunicat ca tramvaiele cu numarul 16 si 36 vor reveni la traseele de baza, iar tramvaiele liniilor 19, 23 si 27 vor circula pe traseele initiale, ca urmare a terminarii lucrarilor din intersectia Bulevardul Camil Ressu cu strada Dristorului.

Potrivit Mediafax, traficul RATB din zona terminalului Bulevardul Lacul Tei va reveni la normal incepand de sambata, 1 mai. Astfel, linia 16 va circula intre Platforma Industriala Pipera si Piata Sfantu Gheorghe, in timp ce linia tramvaiului 36 se va reinfiinta, functionand intre statiile Republica si Platforma industriala Pipera pe un traseu care cuprinde Bulevardele Basarabia, Chisinau, Soseaua Pantelimon, strada Ziduri Mosi, Soseaua Colentina, strazile Reinvierii, Maica Domnului, Bulevardul Lacul Tei, strada Petricani si Bulevardul Dimitrie Pompei. Linia naveta de autobuze 616 va circula pe traseul anterior, intre Lacul Tei si Piata Sfanta Vineri.

Tramvaiele cu numarul 19 vor circula intre Sura Mare si Complex RATB Titan, pe Calea Serban Voda, Bulevardul Sincai, strada Nerva Traian, Bulevardul Octavian Goga, Calea Vitan, Soseaua Mihai Bravu, Bulevardul Camil Ressu, strada Liviu Rebreanu, Bulevardul 1 Decembrie 1918 si Bulevardul Theodor Pallady, iar linia 23 va urma traseul dintre Depoul Alexandria si Faur Poarta 4.

Tramvaiele liniilor 27 vor circula intre Piata Unirii si Complex RATB Titan pe Bulevardul Regina Maria, strada 11 Iunie, Bulevardul Marasesti, strada Nerva Traian, Bulevardul Octavian Goga, Calea Dudesti si Bulevardul Camil Ressu, in timp ce liniile naveta 619, 623 si 28 vor fi desfiintate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Pasajul Basarab va inchide circulatia pe Calea Grivitei

  2. 200 de vehicule vor suplimenta transportul public in timpul grevei Metrorex

  3. Circulatia rutiera, data peste cap de concertul divei pop


Romania, Bulgaria si Ungaria sunt cele mai expuse tari la criza greceasca

Posted: 30 Apr 2010 02:02 AM PDT

Analistii economici romani au explicat pentru Realitatea TV modul in care va fi afectata Romania de scaderea ratingului de tara al Greciei. Romania, Bulgaria si Ungaria sunt tarile europene ale caror piete financiare au cea mai mare expunere la... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO: Jaf armat la o banca din Capitala. Hotul a furat 5.100 de lei si 1.300 de euro

Posted: 04 May 2010 01:40 AM PDT

Jaf la o sucursala a Piraeus Bank din Capitala, pe strada Nerva Traian. Un barbat inarmat cu o surubelnita a intrat in sediul bancii si a amenintat-o pe casierita. Hotul a furat 5.100 de lei si 1.300 de euro. Potrivit anchetatorilor este vorba... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Functionarii publici nu mai intra in greva

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

Cetatenii care au treaba pe la Primarie, pot rasufla usurati! Greva s-a amanat! Adrian Bucur, liderul sindicatului Potaissa 98 al functionarilor publici din Primaria Turda spune deciyia s-a luat la sedinta biroului executiv a formatiunii pe care o reprezinta. Dupa consultari, s-a hotarat amanarea grevei pana pe data de 21 Mai, decizie sustinuta si de Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie. Avand in vedere faptul ca am fost chemati la negocieri, asta ne...


SPAS Turda a terminat campania de distributie a ajutoarelor venite din partea UE

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

Dupa aproape o jumatate de an, Serviciul Public de Asistenta Sociala din Turda a reusit sa distribuie in intregime ajutoarele comunitare venite din partea Uniunii Europene. Campania s-a incheiat saptamana trecuta cand au fost oferite si ultimele kilograme de faina si zahar pentru persoanele nevoiase. La Turda au ajuns 72.645 kilograme de faina si 21.300 zahar. De-a lungul campaniei SPAS Turda a incercat diverse strategii pentru ca destinatarii produselor sa intre in posesia lor. In...


Medicul epidemiolog de la Spitalul de Oftalmologie din Capitala s-a sinucis

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

Medicul epidemiolog Vasile Velea de la Spitalul Clinic de Urgenta de Oftalmologie Bucuresti a murit, miercuri dimineata, dupa ce s-a aruncat de la etajul sapte al unitatii sanitare in care lucra, anchetatorii gasind un bilet lasat de acesta inainte de a se sinucide.Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca medicul de la Spitalul de Oftalmologie s-a aruncat de la etajul sapte al unitatii sanitare in jurul orei 8.00, la fata locului fiind ancheta... (read more)


Ce riscuri ai daca mergi in vara asta in vacanta in Grecia?

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

Astazi incepe greva in Grecia. Nu se stie cat va dura si care va fi impactul sau exact asupra turistilor romani care vor sa plece in vacanta acolo, insa companiile aeriene si-au anulat deja cursele catre si dinspre Grecia.Pe langa traficul aerian oprit, daca va aventurati sa mergeti cu masina s-ar putea ca vamile sa fie inchise sau odata ajunsi acolo sa nu aveti cu ce sa va deplasati dintr-o parte in alta, transportul in comun fiind si el supus grevei.Citeste mai multe despre greva din Grecia... (read more)


Cum sa te angajezi pe un vas de croaziera si cat poti sa castigi?

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

Daca nu ai job si iti place sa calatoresti, poti sa imbini utilul cu placutul si sa pleci intr-o croaziera pe ocean sau pe un fluviu european. Partea buna este ca poti sa castigi si bani din asta!La inceput de sezon, tot mai multe firme de recrutare vin cu oferte de angajare pe vasele de croaziera, unde poti sa lucrezi ca bucatar, barman, ospatar, camerista, maseur sau hairstylist.Singurele conditii sunt sa stii bine limba engleza si sa ai experienta in domeniile in care vrei sa muncesti.Citeste... (read more)


Sechestru pe averile lui Locic si Casuneanu

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis sa puna sechestru asigurator pe o parte din averile oamenilor de afaceri Marius Locic si Costel Casuneanu, cercetati pentru fapte de coruptie alaturi de Catalin Voicu si Florin Costiniu, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.Potrivit surselor citate, Marius Locic a fost chemat la DNA pentru a i se comunica decizia de a pune sub sechestru o suma de aproximativ 30.000 de euro din averea sa.In cazul lui Costel Casuneanu, procuro... (read more)


Sindicalistii ameninta cu proteste ca in Grecia daca vor creste taxele

Posted: 04 May 2010 02:00 PM PDT

In cazul in care Guvernul decide sa creasca uniform taxele, sindicalistii din CNS Cartel Alfa si BNS promit ca Romania o va lua pe urmele Greciei. Proteste de strada dure si blocarea drumurilor ar fi cateva dintre urmari. "Daca Guvernul nu va aplica aceasta solutie, atunci va creste evaziunea fiscala, va saraci si mai mult populatia care are veniturile cele mai mici. Avem informatii ca propunerile noastre sunt agreate de Guvern. Guvernul ar trebui sa reduca evaziunea fiscala, care in anul 2009 a... (read more)


Romania, la mana FMI. Vezi statele din Europa ajutate de Fond de la inceputul crizei

Posted: 05 May 2010 01:26 AM PDT

State bogate, state sarace, state in curs de dezvoltare, majoritatea tarilor din Europa au avut tratative sau au fost pe punctul de a se imprumuta de la cea mai cunoscuta institutie de credit din lume, Fondul Monetar International. Fie ca au fost... continuare...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ceasul solar de la Targu-Jiu, posibila atractie pentru turisti

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Orologiul solar construit la Targu-Jiu de catre polonezii aflati in lagar ar putea deveni o atractie pentru turisti. Unic in judetul Gorj, ceasul care arata ora in functie de asezarea soarelui pe cer, este cel mai simplu dispozitiv de masurare a timpului, care uimeste prin preciza pe care o are si impresioneaza datorita ingeniozitatii prin care a fost construit.Foto 3VideoAudio Polonezii care in anii celui de-al Doilea Razboi Mondial se aflau in lagarul de la Targu-Jiu au realizat un ceas...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Medicii de familie isi asteapta inca salariile

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Cadrele medicale care au facut garzi la cele cinci centre de sanatate din judetul Gorj nu si-au mai primit inca salariile, dupa cum spune doctorul Mihail Moisescu, presedintele Patronatului Medicilor de Familie. In aceste conditii, circa 40 de medici de familie asteapta inca sa-si ia lefurile, seful medicilor gorjeni sustinand ca banii exista in contul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Gorj. La randul sau, Cosma Dumitrescu, directorul CAS Gorj, declara ca "centrele de permanenta sunt...


Miliarde investite pentru confortul de dupa moarte

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Cultul pentru morti ii determina pe unii dintre cetatenii municipiului Targu-Jiu sa investeasca sute de milioane de lei vechi in locurile de veci. Astfel, luxul din viata ii urmareste pe unii si dincolo de moarte, lasand impresia ca egalitatea in averi nu exista nici macar in viata de apoi. Asa se face ca morminte valorand 15 milioane de lei vechi stau la mica distanta de cavouri care depasesc 1,5 miliarde de lei vechi. In plus, "ultima moda" din cimitir este acum legata de copertine, acestea...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Uite cat ni se scumpeste viata!

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Guvernul se pare ca a gasit solutia pentru iesirea din criza: atacul la portofelele romanilor. Pentru ca ce altceva ar putea insemna majorarea TVA-ului cu pana la 25% decat scumpirea vietii peste puterile oamenilor! FMI a cerut majorarea TVA la 25%. Aceasta e informatia venita marti pe surse guvernamentale. Asta dupa ce, cu o zi inainte, acelasi procent fusese adus in discutie de Crin Antonescu, seful PNL, care a prezentat un document despre care sustine ca ar apartine Finantelor. Ieri dimineata... (read more)


Iata cum au rezolvat strainii problema maidanezilor

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Credeati ca numai noi avem probleme cu maidanezii? Ei bine, nu. Si alte tari europene au fost nevoite sa gaseasca solutii ca sa scape orasele de cainii comunitari. Iata cum au reusit alte state sa rezolve problema maidanezilor.In Germania, cainii fara stapan sunt sterilizati gratis de catre autoritati. Mai multe posturi TV de aici au emisiuni in cadrul carora nemtii pot adopta caini vagabonzi. In Franta, la doua saptamani dupa ce sunt adunati de pe strada, cainii si pisicile fara stapan sunt eut... (read more)


Libertatea lupta pentru viata unei tinere de 17 ani

Posted: 05 May 2010 02:00 PM PDT

Libertatea sustine un caz umanitar in emisiunea "O data-n viata" prezentata de Iuliana Tudor de la TVR1 de vineri, 7 mai, de la ora 21.00.In editia de vineri, Iuliana Tudor si realizatoarea Elise Stan pregatesc o emisie speciala la „O data-n viata". Cu ocazia Zilei Libertatii Presei (3 mai), in platoul emisiunii vor imbraca costumul popular, vor canta si vor dansa reprezentanti ai mass-mediei romanesti pentru 3 cazuri umanitare. Astfel, ziaristi de la „Evenimentul zilei" si „Li... (read more)


Noua Lege ANI a fost publicata in Monitorul Oficial

Posted: 05 May 2010 02:48 PM PDT

ANI a fost declarata neconstitutionala

Foto: adevarul.ro

Pe 5 mai 2010 a fost publicata in Monitorul Oficial decizia prin care Curtea Constitutionala admite ca anumite prevederi ale Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate sunt neconstitutionale.

Potrivit Mediafax, pe data de 15 aprilie s-a constatat ca unele reglementari ale Legii privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate sunt neconstitutionale, inclusiv articolul 13 care stabileste atributiile ANI, respectiv verificarea declaratiilor de avere si interese, controlul depunerii la termen a acestora, constatarea neconcordantelor sau a nerespectarii hotararilor legale, constatarea incompatibilitatilor si sesizarea organelor de urmarire penala, dar si aplicarea sanctiunilor.

Curtea Constitutionala a decis ca activitatea Agentiei Nationale de Integritate (ANI) este mai mult decat ar avea voie un organ administrativ, facandu-se in acest fel confuzie intre ancheta si judecata.

De asemenea aceeasi Curte a apreciat ca organele care exercita astfel de activitati nu sunt instante judecatoresti si nu se supun normelor de organizare si functionare prevazute in Constitutie.

Astfel, ANI nu are voie sa aiba activitati de cercetare si constatare, in baza carora este sesizata instanta judecatoreasca, solicitandu-se confiscarea averii, sau organele de urmarire penala, care nu se pot incadra in modalitatile de exercitare a jurisdictiilor speciale administrative, deoarece nu sunt facultative.

Pentru depunerea amendamentelor la legea ANI au fost stabilite trei zile, pana miercuri, cand proiectul intra in dezbaterea comisiilor de specialitate.

Biroul Permanent al Senatului a stabilit ca raportul la acest proiect de lege sa fie elaborat de comisiile pentru drepturile omului si juridica, pana lunea viitoare.

Noua lege ANI a fost propusa de catre Guvern si adoptata in 28 aprilie, de Camera Deputatilor, cu 183 de voturi "pentru", zero voturi "impotriva" si 27 de abtineri, Senatul fiind camera decisiva.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Noua Mazda3 MPS a fost lansata oficial in Europa

  2. Noua lege a educatiei in noul an scolar

  3. A fost publicata Legea responsabilitatii fiscale


Au scazut alocatiile familiale

Posted: 05 May 2010 02:51 PM PDT

Guvernul va scadea alocatiile

Foto: calificativ.ro

Guvernul Romaniei a ajuns la un acord cu Banca Mondiala de a reduce limita maxima de venit in functie de care sunt acordate alocatiile familiale, de la suma de 470 de lei la 370 lei/persoana. Aceasta masura a fost luata pentru a limita cheltuielile, urmand ca alocatiile sa fie acordate diferentiat, in interiorul a doua transe de venituri ale familiei.

Potrivit Cotidianul.ro, intr-un document redactat de Ministerul Muncii este prezentata plafonarea limitei de venituri in functie de care sunt acordate alocatia familiala complementara si alocatia de sustinere pentru familiile monoparentale.

Programul propus de Guvernul Romaniei vrea sa se focalizeze pe ajutarea familiilor defavorizate. Toate familiile cu copii si venituri de pana la 470 lei/persoana beneficiaza in prezent de acelasi cuantum al prestatiei sociale, dar Guvernul anunta ca o data cu acest nou program, ajutorul acordat va fi focalizat mai mult asupra familiilor sarace.

Banca Mondiala a fost solicitata in primul rand pentru a diminua limita de venituri si a stopa cresterea nejustificata a cheltuielilor bugetare. In urma analizelor facute s-a hotarat ca limita de venit sa fie plafonata la 370 lei/persoana.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Alocatiile minorilor ar putea fi calculate in functie de venitul lunar al familiei

  2. Numarul inmatricularilor de masini noi si second-hand a scazut dramatic

  3. In SUA vanzarile la jocuri video au scazut cu 7.6 procente doar in noiembrie


Craiova: Află cât costă un bilet pentru partida dintre Universitatea şi CFR Cluj

Posted: 05 May 2010 03:03 PM PDT

Conducerea Ştiinţei a anunţat că tichetele pentru meciul de luni se vor pune în vânzare începând de astăzi.

Continuare.. Adevarul.ro


VIDEO Incidente la partida dintre Steaua şi Astra Ploieşti

Posted: 05 May 2010 03:47 PM PDT

Meciul Stelei de la Buzău, de miercuri seară, a avut parte de cel puţin două episoade în care a fost necesară intervenţia jandarmilor sau a firmei de securitate.

Continuare.. Adevarul.ro


Roşia Montană: primul pas spre exploatare - Revista presei interne

Posted: 05 May 2010 04:04 PM PDT

Presa internă de astăzi scrie despre primul pas către exploatare la Roşia Montană, părerea lui Ponta despre situţia din România sau vacanţe fără bani pe cazare. Printre alte subiecte, primăriile rău-platnice vor fi declarate falimentare, iar averile lui Cășuneanu şi Locic, sub sechestrul DNA.

Continuare.. Adevarul.ro


Teo şi-a luat iconiţă să nu alunece la Parlament - Revista presei mondene

Posted: 05 May 2010 04:27 PM PDT

Presa mondenă de astăzi scrie despre iconiţa pe care şi-a luat-o Teo, problemele cântăreţei Britney Spears sau garderoba Iuliei Albu. Printre alte subiecte, Cosmin Cernat se intoarce la divertisment, iar Bret Michaels a fost externat.

Continuare.. Adevarul.ro


Poliţiştii din India nu mai pot folosi serul adevărului - Revista presei internaţionale

Posted: 05 May 2010 05:12 PM PDT

Presa internaţională de astăzi scrie despre interzicerea folosirii drogurilor psihotrope în India, economiile făcute de Ucraina sau împuşcarea mortală a unui jurnalist în Somalia. Printre alte subiecte, discuţiile de pace avansează în Orientul Mijlociu, iar la Atena au murit trei persoane.

Continuare.. Adevarul.ro


Femeile se vor pensiona la 65 de ani, la fel ca bărbaţii - Revista presei economice

Posted: 05 May 2010 06:01 PM PDT

Presa economică de astăzi scrie despre vârsta de pensionare la femei, plecarea FMI de la Bucureşti sau ansamblurile rezidenţiale începute recent. Printre alte subiecte, BNR ar putea amâna majorarea TVA, iar marii datornici primesc înlesniri la plată.

Continuare.. Adevarul.ro


Gigi Becali: "Am greşit că am vorbit de jucători" - Revista presei sportive

Posted: 05 May 2010 07:02 PM PDT

Presa sportivă de astăzi scrie despre regretele lui Gigi Becali, părerea de rău a lui Stoichiţă despre plecare sau verificarea jucătorilor de către Viorel Hizo. Printre alte subiecte, Chivu a câştigat Cupa Italiei, iar Mircea Sandu contestă valoarea jucătorilor de la naţională.

Continuare.. Adevarul.ro


Preşedintele nigerian Umaru Yar'Adua a decedat

Posted: 05 May 2010 08:02 PM PDT

Preşedintele nigerian Umaru Yar'Adua a decedat miercuri la Abuja după ce a dispărut timp de mai multe luni de pe scena politică din cauza unor probleme cardiace, potrivit unei surse prezidenţiale, transmite Agerpres.

Continuare.. Adevarul.ro


Piraţii somalezi au deturnat un petrolier rusesc

Posted: 05 May 2010 08:50 PM PDT

Un petrolier rusesc, cu petrol în valoare de 57,4 milioane de dolari şi 23 de membri ai echipajului la bord, a fost deturnat de piraţii somalezi. Rusia a trimis o navă de război pentru a rezolva problema, anunţă ABC News.

Continuare.. Adevarul.ro


Societatile comerciale depun situatiile financiare anuale numai la ORC Alba

Posted: 05 May 2010 09:22 PM PDT

Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Alba precizeaza ca, pentru exercitiul financiar aferent anului 2009, societatile comerciale vor depune situatiile financiare anuale si documentele anexate acestora numai la Oficiul Registrului Comertului Alba, pana la 30 mai 2010 (la 150 de zile de la incheierea exercitiului financiar), in conformitate cu prevederile Legii 441/2006 pentru modificarea si completarea Legii 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, si a Legii 26/1990...


Recunostinta pentru veterani

Posted: 05 May 2010 09:22 PM PDT

De cativa ani, veteranii de la Cugir sunt luati in seama de autoritati. Ing. Aurel Voicu, cand a fost primar, viceprimar sau consilier local s-a interesat mereu de noi. La ridicarea Monumentului Eroilor am fost invitati si noi, odata cu sarbatorirea Zilei Eroilor. Tot Aurel Voicu a venit cu ideea de a se acorda Medalia de onoare a orasului Cugir. Din acest an, de ziua mea de nastere, la fel ca fiecare veteran, am primit din partea conducerii locale a PDL, cu sprijinul unor firme, o scrisoare de...


Un leu pentru spitalul din Cugir

Posted: 05 May 2010 09:22 PM PDT

Starea tot mai precara in care se afla de mai multa vreme spitalul din Cugir, sub aspectul infatisarii sale interioare, a dat nastere la discutii din cele mai aprinse la ultima reuniune a Consiliului local. Dupa cum sustineau unii consilieri locali, situatia de criza financiara n-ar trebui sa fie un motiv care sa lase indiferente autoritatile locale si conducerea spitalului care ar trebui sa intervina cel putin pentru executarea unor lucrari de reparatii interioare. A zugravi saloanele, a vopsi...


Apelare automata la 112 in caz de accident

Posted: 05 May 2010 09:22 PM PDT

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a semnat la Bruxelles un memorandum prin care proprietarii de autovehicule pot opta pentru introducerea unui dispozitiv la bordul masinii care va apela automat numarul de urgenta 112 in caz de accident rutier, a anuntat institutia. Alaturi de Romania, memorandumul a fost semnat de Malta, Polonia, Belgia, Danemarca si Luxemburg. Denumit eCall, dispozitivul va indica exact locul producerii accidentului. (L.I.) ...


Eu iti dau RECOMANDAREA

Posted: 05 May 2010 09:22 PM PDT

Partida Romilor "PRO EUROPA" Sucursala judetului Alba, presedinte Petru ILIE, face un apel important pentru copiii romi din clasele I-VIII si pentru copiii de romi care doresc sa isi continue studiile pentru facultate. Acestia se pot prezenta la sediul Partidei Romilor din strada Muncii nr. 2A (cladirea FLIPS) pentru a li se elibera o recomandare ca sunt de etnie roma si vor intra pe locuri eligibile. Recomandarile se vor elibera de catre liderii care vor pleca in campanie in tot judetul Alba,...


OM e campioană după 18 ani!

Posted: 05 May 2010 09:55 PM PDT

Olympique Marseille a câştigat aseară titul de campioană a Franţei după ce a învins-o cu 3-1 pe Rennes. Echipa antrenată de Didier Deschamps a profitat de înfrângerea urmăritoarei Auxerre şi a câştigat al 18-lea titlu după 18 ani!

Continuare.. Adevarul.ro


Un comentariu:

Unknown spunea...


Bună ziua,
Ai nevoie de un împrumut legitim? la o rată a dobânzii
3%, ne oferă împrumuturi pentru persoane fizice și organizații
locale și internaționale, ne-am da împrumuturi variind de la $ 1000 la $
100000000. Creditele noastre sunt bine asigurate și maxim
Siguranța este prioritatea noastră, noi oferim împrumuturi sunt disponibile.

* Credite personale (Secure și Unsecured)
* Credite de afaceri (Secure și Unsecured)
* Combinație de împrumut
* Împrumut de consolidare și multe altele:

Daca sunteti interesati sa ne contactati cu primirea acestui e-mail pentru a permite finalizarea tranzacției, se poate ajunge prin e-mail: cyphersmithloanfirm@gmail.com

Cel mai bun Regard,
M.. Cypher Smith
C.E.O / Consultant General.
Cypher Smith împrumut Firm.
cyphersmithloanfirm@gmail.com