Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Romania a semnat cu Moldova pentru utilizarea durabila a apelor</p>

Posted: 28 Jun 2010 08:51 AM PDT

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a semnat astazi la Chisinau un acord de cooperare pentru utilizarea durabila a apelor Prutului si Dunarii. Acordul are menirea de a contribui la regularizarea cursurilor unor rauri si administrarea comuna a unor zone umede si a unor arii protejate.
Romania are incheiate acum acorduri privind gospodarirea apelor transfrontiere cu toate tarile vecine: Ungaria, Serbia, Ucraina, Bulgaria si Republica Moldova.
„Intre Romania si Moldova exista o...

citiţi mai departe


<p>Toyota incepe productia primului vehicul integral hibrid in Europa</p>

Posted: 28 Jun 2010 07:54 AM PDT

Astazi incepe oficial productia noului model Auris cu Hybrid Synergy Drive (HSD), primul hibrid integral construit in Europa. Uzina Toyota din Burnaston, Derbyshire, Marea Britanie va produce noul model Auris la un obiectiv european anual de vanzari de 30.000 de vehicule.

Modelul va fi lansat in 32 de tari europene, primele livrari catre clienti fiind programate in luna iulie a acestui an.

Noul Auris este un hatchback cu cinci usi. Sistemul Hybrid Synergy Drive isi are radacinile in...

citiţi mai departe


<p>Apa raurilor din Himalaya dispare in 20 de ani</p>

Posted: 28 Jun 2010 06:58 AM PDT

Bazinele raurilor care izvorasc din Himalaya si traverseaza China, Bangladesh, India si Nepal se vor confrunta cu scaderi drastice ale debitelor in urmatorii 20 de ani, fenomen ce va duce la migrare in masa, se arata intr-un studiu recent, citat de Earth Times.

Din cauza topirii ghetarilor, cele patru tari vor pierde aproximativ 275 de miliarde de metri cubi de apa in urmatoarele doua decenii. Cantitatea echivaleaza cu totalul resurselor de apa ale Nepalului, potrivit organizatei indiene...

citiţi mai departe


<p>1.400 de &quot;echipe verzi&quot; in concursul &quot;Scoli pentru un viitor verde&quot;</p>

Posted: 28 Jun 2010 06:00 AM PDT

1.400 de "echipe verzi" din 1.200 de scoli si gradinite din intreaga tara se intrec pentru 48 premii si mentiuni in valoare de 10.000 de euro in cadrul concursului national "Scoli pentru un viitor verde", organizat de WWF(World Wide Fund for Nature) si editura CD PRESS, prin revistele educationale Terra Magazin, Doxi si Pipo.

Cele mai multe echipe care s-au inscris in concurs provin din Bucuresti (110 echipe), Galati (79), Botosani (72), Timis (61) si Buzau(57). Primele rezultate...

citiţi mai departe


<p>Henkel, premiata pentru sustenabilitate</p>

Posted: 28 Jun 2010 04:54 AM PDT

Compania Henkel a primit, pentru al doilea an consecutiv, Premiul de Sustenabilitate Walmart, din partea gigantul american de retail Walmart.
Henkel a fost recompensata pentru efortul sau in domeniul sustenabilitatii in cadrul celei mai recente intalniri a Furnizorilor Walmart ce a avut loc in Bentonville, Arkansas la inceputul lunii iunie.
“Ne onoreaza acordarea acestui premiu pentru al doilea an consecutiv. Sustenabilitatea este in ADN-ul Henkel si suntem mandri ca putem continua in a...

citiţi mai departe


<p>UE accepta vanzarea semintelor de plante protejate</p>

Posted: 28 Jun 2010 04:22 AM PDT

Statele membre UE au votat o propunere a Comisiei Europene care prevede posibilitatea introducerii pe piata a semintelor provenite de la specii protejate, relaxand reglementarile severe de pana acum pe acest aspect.
Semintele sunt utilizate pentru amenajarea pesiajelor, gradinarit si reconstructia si conservarea habitatelor. Ele sunt colectate din zone verzi naturale sau semi-naturale, desemnate ca zone speciale de conservare, care trebuie protejate.
Pentru a inlesni multiplicarea...

citiţi mai departe


<p>Testoasa de Galapagos, salvata de la disparitie</p>

Posted: 28 Jun 2010 03:32 AM PDT

Numarul testoaselor uriase de Galapagos a crescut de la 15, cate ramasesera in 1970, pana la 1.500, datorita unui program de conservare si inmultire a speciei derulat intr-una dintre insulele arhipelagului, scrie The Guardian.
Un studiu asupra insulei Espanola, cea mai sudica, a confirmat ca efortul de a “repatria” puii proaspat iesiti din oua a generat o populatie de 1.500 de specimene, care supravietuiesc si se reproduc.
Rezultatele preliminare ale studiului, realizat timp de zece zile...

citiţi mai departe


<p>Un nou record pentru I&rsquo;Velo: Peste 800 de inchirieri intr-un singur centru</p>

Posted: 28 Jun 2010 03:06 AM PDT

Un nou record de inchirieri a fost stabilit in weekendul care abia a trecut la centrele de bike-sharing gratuit „I’Velo”. Peste 800 de persoane au inchiriat bicicletele de la centrul Expo-Flora din parcul Herastrau, doar in ziua de duminica.

Bilantul saptamanii a fost de 7.177 de inchirieri la centrele „I’Velo” si „La Pedale”, infiintate de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank si, respectiv, Primaria Sectorului 1. Dintre acestea, 5.218 de inchirieri s-au inregistrat la cele trei...

citiţi mai departe


<p>Festival gastronomic de Ziua Dunarii</p>

Posted: 28 Jun 2010 02:23 AM PDT

Anul acesta, Ziua Internationala a Dunarii a fost sarbatorita la cea de-a doua editie a Festivalului Gastronomic si Etnocultural D’ale Gurii Dunarii, care a reunit iubitori de pretutindeni ai Deltei si membri ai comunitatilor locale, sub sloganul Savurati Dunarea si Delta, anunta un comunicat din partea asociatiei "Salvati Dunarea si Delta". 
In cadrul festivalului-concurs de traditie culinara D’ale Gurii Dunarii, bucatari iscusiti din noua comunitati deltaice (Chilia Veche, Crisan,...

citiţi mai departe


<p>Pichet la Camera Deputatilor pentru animalele fara stapan</p>

Posted: 28 Jun 2010 01:18 AM PDT

Iubitorii de animale au pichetat ieri Camera Deputatilor in scopul de a urgenta discutarea proiectului de lege pentru animalele fara stapan, cunoscut sub numele “PL x 912/2007” sau “legea sterilizarii”, anunta un comunicat de presa din partea organizatiei "Cutu, cutu".
„Actiunea noastra a fost simbolica, am vrut sa tragem un semnal de alarma in ceea ce priveste necesitatea existentei unei legislatii pentru animalele fara stapan. Noi ne-am adunat acolo in jur de 70 de oameni nu pentru a...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: