Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Demisia directorului general al UniCredit Top
Alessandro Profumo, directorul general al UniCredit, cea mai mare banca italiana, a demisionat marti la cererea consiliului de administratie in timp ce ascensiunea Libiei in capital a provocat o grava criza cu actionarii, a anuntat sotia sa, informeaza AFP.
 
Deficitul pensiilor in Romania depaseste 40 de miliarde de euro Top
Pentru a-si mentine nivelul de trai la 70 la suta si dupa pensionare, un roman ar trebui sa economiseasca, incepand de acum, in medie 3.700 de euro pe an, se arata intr-un studiu Aviva si Delloitte, prezentat, miercuri, de Mihai Popescu, CEO Aviva Romania.  
 
Franta doreste o reducere a deficitului la 2% din PIB in 2014 Top
Franta are ca obiectiv un deficit public de doi la suta din PIB in 2014, dupa trei la suta in 2013, a anuntat ministrul Bugetului, François Baroin, citat de AFP.
 
Fondul de pensii european se confrunta cu un deficit imens Top
Angajatii din Uniunea Europeana trebuie sa economiseasca 1.900 de miliarde de euro suplimentari in fiecare an pentru a putea spera sa aiba o pensie care sa le mentina standardul de viata, este concluzia unui studiu Aviva. Conform acestuia, deficitul total al pensiilor in Romania ajunge la 40,2 miliarde de euro, echivalentul a peste o treime din PIB-ul intregii tari, in timp ce fiecare roman cu varsta de pana la 65 de ani, care se pensioneaza in perioada 2011-2051, trebuie sa economiseasca in medie 3.700 de euro anual, scrie ziarul britanic Financial Times, in editia de miercuri.  
 
Parlamentul European da unda verde unei reforme radicale a sistemului european de supraveghere financiara Top
Parlamentul European a adoptat miercuri pachetul de reforme in ceea ce priveste modul de supraveghere a bancilor, pietelor bursiere si companiilor de asigurari, incepand cu 2011.
 
Bancile nu au dreptul sa majoreze dobanzile, dar pot creste marja fixa, conform OUG 50 Top
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor /ANPC/ atrage atentia clientilor care sunt chemati de catre banci pentru a semna Actul aditional la contractele de credit aflate in derulare, ca, potrivit OUG 50/2010, acestea nu au dreptul sa majoreze dobanda, insa au posibilitatea legala de a creste marja fixa a acesteia.
 
Germania va injecta alte 2,08 miliarde de euro in Hypo Real Estate bank Top
Fondul German de Stabilizare a Pietelor Financiare (Soffin) a anuntat miercuri ca va injecta alte 2,09 miliarde euro in banca ipotecara cu probleme Hypo Real Estate bank, transmite AFP.
 
Societatile de asigurari si bancile din Romania vor fi supravegheate de la Bruxelles din 2011 Top
Societatile de asigurari si bancile din Romania si celelalte state membre vor fi supravegheate de la Bruxelles din 2011, cand vor deveni operationale autoritatile europene de supervizare in domeniul financiar, sustine Doru Frantescu, directorul Institutului European pentru Democratie Participativa- Qvorum, comentand votul dat miercuri de Parlamentul European pentru pachetul de masuri de supraveghere financiara.
 
Soldul creditului neguvernamental s-a majorat in august cu 0,5 la suta Top
Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut in luna august 2010 cu 0,5 la suta (0,2 la suta in termeni reali) fata de luna iulie 2010, pana la nivelul de 207,667 miliarde lei, raportat la perioada similara din 2009 cresterea fiind de 4,5 la suta, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
 
Banca Comerciala Romana acorda credite pentru constructia de locuinte in cadrul Programului "Prima Casa 2" Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acorda credite pentru constructia de locuinte in cadrul Programului "Prima Casa 2", conform unui comunicat al bancii.
 
Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a incheiat fara incidente Top
Mitingul neautorizat de la Palatul Cotroceni s-a incheiat fara incidente, ultimii protestatari plecand spre autocare, nemultumiti ca liderii sindicali le-au propus sa incheie manifestatia si sa revina in 7 octombrie, la mitingul de Ziua Internationala a Muncii Decente.
 
Filmele romanesti ale toamnei Top
Cinefilii cu deschidere catre filmele romanesti ar trebui sa se bucure: o multime de premiere locale se vor inghesui in urmatoarele trei luni in cinematografe, acesta fiind probabil cel mai bogat (si, extrem de important, variat!) an din istoria recenta a filmului autohton.
 
Aprobarea legii pensiilor, o sursa de dispute politicianiste fara sfarsit Top
Focul de paie aprins de PSD imediat dupa votul din Parlament pentru legea pensiilor s-a intetit si a ajuns pana sub fereastra Palatului Cotroceni, de unde presedintele Traian Basescu l-a respins drept o discutie "mizerabila", nu inainte de a faulta in public logica formala.
 
Comenteaza cu Ana si Dorin: Pro si contra unui nou acord cu FMI Top
"Romania se pregateste de un nou acord cu FMI". Anuntul, facut recent de presedintele Basescu, este important prin prisma implicatiilor acestui al doilea imprumut. Primele reactii au fost vehemente, cum era de asteptat – chiar daca avem, in mod evident, nevoie de bani, nu sunt multi cei care sustin varianta unei noi indatorari. In ce masura va fi aceasta miscare salvatoare sau, dimpotriva, un branci spre prapastie? Pe site-ul BUSINESS Magazin, in sondajul pe aceasta tema, pe care l-am initiat la 5 septembrie, pana acum sunt 453 de voturi, din care 60% au ales varianta "politicile FMI sunt nocive".
 
Timbre cu noroc Top
Un timbru rar chinezesc, supranumit "regele timbrelor" din aceasta tara, s-a vandut recent la o licitatie din Hong Kong pentru echivalentul a aproape 350.000 de euro, suma record pentru un astfel de articol.
 
Sete de razbunare Top
PRO Video recomanda in aceasta saptamana "22 de gloante", povestea lui Charly Mattei (Jean Reno), un mafiot celebru in lumea interlopa din Marsillia.
 
Romanii despre comunism: o idee buna pusa prost in practica Top
Conform unui sondaj al CSOP, comunismul este considerat o idee buna pusa prost in practica de 61% dintre romani, cu opt procente mai multi decat in urma cu patru ani, cand a fost realizat un sondaj similar.
 
Rusia incepe cursa inarmarilor Top
Rusia isi va spori semnificativ cheltuielile militare in urmatorii trei ani. Potrivit proiectului de buget, dat publicitatii de Ministerul de Finante de la Moscova, fondurile alocate Ministerului Apararii vor creste cu peste 10% pana in 2013, ajungand la 50 de miliarde de euro.
 
FMI lauda politica fiscala si monetara a statului, Romania primeste inca 884 mil. euro din creditul stand-by Top
In ciuda dificultatilor economice, politicile promovate de Guvernul roman raman solide, iar dupa ajustarile fiscale ambitioase efectuate de curand, reformele fiscale in care sunt angajate autoritatile vor asigura stabilitate fiscala si vor imbunatati perspectiva de crestere economica pe termen mediu, a declarat Murilo Portugal, director executiv adjunct al FMI.
 
Dupa marsul ilegal al politistilor, Basescu nu mai vrea ca acestia sa-i asigure protectia Top
Presedintele Traian Basescu a dat dispozitie ca efectivele Ministerului Administratiei si Internelor sa nu mai participe la asigurarea protectiei sale, incepand de vineri, ora 17.00, decizia fiind luata in contextul participarii unor angajati ai ministerului la marsul ilegal de protest.
 
Bila neagra si bile albe Top
Utilizarea fondurilor europene in domeniul transporturilor a adus Guvernului o "bila neagra" de la Comisia Europeana, anunta Anca Boagiu, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, in ...
 
Se amana aderarea la euro? Top
Presedintele Traian Basescu a afirmat, miercuri, ca nu exclude posibilitatea unei amanari cu unul sau doi ani a aderarii Romaniei la euro, prevazute pentru 1 ianuarie 2015, informeaza AFP preluata de ...
 
Workshop la BNR Top
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei organizeaza cea de-a doua editie a Conferintei 'Diaspora in cercetarea stiintifica romaneasca', eveniment desfasurat sub inaltul patronaj al ...
 
Imprumutul de la CE - a III-a transa Top
Romania a primit de la Comisia Europeana cea de-a treia transa, in valoare de 1,2 miliarde de euro, din imprumutul total de 5 miliarde de euro, a anuntat seful Unitatii pentru Cehia, Polonia, Romania ...
 
Fonduri UE: minister unic Top
La nivelul Guvernului se discuta despre ideea infiintarii unui minister care sa gestioneze fondurile europene, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Adriean Videanu, ...
 
Criza datoriilor - repercusiuni Top
Criza datoriilor publice va avea repercusiuni 'timp de o generatie' asupra contribuabililor tarilor occidentale, a estimat joi presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), ...
 
Boardul FMI discuta raportul misiunii in Romania Top
Boardul Fondului Monetar International va analiza vineri, 24 septembrie, raportul misiunii FMI privind revizuirea modului in care Romania si-a indeplinit obligatiile asumate in cadrul Acordului ...
 
Vine a 6-a transa de la FMI Top
Boardul FMI, reunit vineri la Washington, a aprobat eliberarea celei de-a sasea transe, in valoare de 889 de milioane de euro, din cadrul imprumutului acordat Romaniei, a declarat pentru AGERPRES ...
 
FMI: Arieratele, prioritatea Romaniei Top
'Prioritatea Romaniei este rezolvarea definitiva a problemei arieratelor, prin imbunatatirea disciplinei financiare in economie si cresterea credibilitatii eforturilor de ajustare depuse de ...
 
Programele PHARE si ISPA la final Top
Programele PHARE si ISPA (Mediu) in Romania se vor incheia definitiv, la finalul lui 2010, dupa mai bine de zece ani de acordare a acestui tip de fonduri, destinate pregatirii pentru aderarea la UE. ...
 
Alpha Bank Romania majoreaza dobanzile Top
Alpha Bank majorează dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25%p.a , iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a . In acelaşi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenţi şi pensionari, ce beneficiază de dobanzi majorate pentru depozitele la termen
 
Premii la plata cu cardul de credit BCR MasterCard Top
Clientii Bancii Comerciale Romana (BCR) posesori de carduri de credit emise sub sigla MasterCard pot castiga, in urma utilizarii cardului pentru plati la comercianti, mai multe premii intre care si noul autoturism Golf. Posesorii de carduri co-branded sau de credit BCR MasterCard sunt inclusi in aceasta promotie in momentul in care efectueaza cel putin 2 tranzactii de
 
Dobanzi de pana la 14% pe an Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand cu data de 30 octombrie 2008, cu pană la 2,5 pp, dobanzile la produsele de economisire. Noile niveluri ating valori de pană la 14%, după cum urmează: Cel mai atractiv produs de economisire oferit de BCC rămane, in continuare, Depozitul Sibiu 2007, cu un nivel de dobandă de 13,50%, bonificat la
 
Rezultate financiare peste estimări, după primul an de Millennium Bank Top
La un an de la intrarea pe piaţa romanească, rezultatele financiare ale Millennium Bank depăşesc aşteptările. La 30 septembrie 2008, suma totală a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare decat cea inregistrată la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor acordate de
 
Confort Business de la BRD si AIG Top
BRD, impreună cu AIG Romania şi cu brokerul de asigurări Gras Savoye Romania, a lansat un nou produs: asigurarea Confort Business, destinată clienţilor persoane fizice autorizate şi companiilor. Asigurarea Confort Business este un serviciu opţional ataşat cardurilor din gama business in Lei, Euro sau USD. Obiectivul lansării noului produs este acela de a oferi clienţilor un plus
 
OTP a lansat o oferta speciala pentru depozitele pe 3 luni Top
OTP Bank Romania marchează, pe piaţa locală, cea de-a treia ediţie a evenimentului internaţional consacrat, Savings Day (Ziua Economisirii), prin lansarea unei oferte speciale pentru depozitele pe 3 luni. Oferta se va intinde pe durata unei luni calendaristice şi se adresează clienţilor persoane fizice. Promoţia a debutat pe 31 octombrie a.c., şi va consta intr-o creştere a
 
Clientii buni castiga intotdeauna! Top
Ca urmare a initiativei de a sprijini atat clientii cat si piata romaneasca, pe langa seria de masuri luate pentru a ajuta persoanele fizice si juridice sa faca fata conditiilor economice actuale, Bancpost si EFG Retail Services lanseaza promotiile “Clientii buni castiga intotdeauna” cu premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de
 
Noi depozite la Emporiki Bank Top
Emporiki Bank a lansat recent doua produse de economisire la termen, adresate clientilor persoane fizice si PFA: depozitul cu dobanda progresiva - Depozaur - si depozitul cu dobanda in avans - Avantastic. Cele doua depozite au cea mai variata oferta din punct de vedere al termenului de constituire si moneda, oferind posibilitatea clientilor de a-si alege
 
Dobanzi mai mari la BCC Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand din 06 ianuarie 2009, dobanzile practicate pentru depozitele la termen oferite, in lei, pe o perioadă de o lună, precum şi la depozitele originale Vivat şi Progres acordate pe o perioadă de 6 şi 12 luni. Conform noilor niveluri, BCC bonifică dobanzi mai mari cu pană la 2 p.p. Astfel,
 
BCR sustine proiectele de afeceri Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent in direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, in condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii inşişi, banca şi acţionarii. Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail cat şi pe cel al companiilor. ,,Erste va continua să asigure, ca şi pană
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: