Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Criza datoriilor din Spania şi Europa s-a terminat Top
 
S&P a redus ratingul Rompetrol la "B", de la "B+", cu perspectivă negativă Top
 
Băsescu: În niciun caz FMI nu va mai finanţa deficitul bugetului de stat al României Top
 
Mediafax Talks about Competition Law aduce în dezbatere noile reglementări din domeniul concurenţei Top
 
Preţul aurului a atins un nou nivel record după decizia Fed Top
 
Euro a urcat peste pragul de 1,34 dolari după anunţul Fed Top
 
Coface menţine ratingul României la nivelul "B", cel mai redus din Europa Centrală şi de Est Top
 
Idei de afaceri online: vreţi informaţia, o plătiţi prin SMS Top
 
Băsescu nu exclude ca România să intre în zona euro după 2015, termenul prevăzut oficial Top
 
Boc: Discuţiile cu FMI pentru încheierea unui nou acord încep în octombrie Top
 
Statul roman permite inexplicabil preturi in euro desi moneda nationala este leul Top
Case, masini, servicii de telefonie sau bilete de avion sunt vandute in Romania in euro cu toate ca in Ungaria sau Polonia preturile sunt in forinti sau zloti. Euroizarea impiedica relansarea prin parghia dobanzilor la lei. Referinta multor companii - de la cele de telefonie mobila pana la dealerii de masini sau dezvoltatorii de locuinte - de a afisa preturile in euro, dar si practica bancherilor de a vinde agresiv credite in valuta au facut din evolutia cursului o "obsesie" pentru maj... ( read more )
 
Ordonanta comisioanelor bancare se intoarce impotriva tuturor Top
Chiar daca ar trebui sa protejeze clientii bancilor, noua lege lucreaza deseori in detrimentul debitorilor. Suplimentar, sunt afectati si creditorii. Clientii si bancile vor pierde bani in urma implementarii ordonantei care a dat peste cap intregul sistem bancar. Culmea, acest act normativ ar putea genera costuri inclusiv pentru oamenii care nu au si nici nu vor avea credite in anii urmatori. Aceasta daca unele banci vor da in judecata statul si vor castiga procesele. Surse din piata bancara au ... ( read more )
 
Clienti Bancpost: BNR spune ca nu are atributii in relatia client-banca; sa nu faca ... Top
Clientii nemultumiti de clauzele din contractele incheiate cu Bancpost afirma ca BNR raspunde in mod standard la orice plangere inaintata de populatie ca nu are atributii in relatia client-banca si roaga institutia sa aiba aceeasi pozitie in continuare, incetand astfel sa faca lobby in favoarea ARB. "Grupul de initiativa impotriva clauzelor abuzive care se regasesc in contractele de credit Bancpost observa cu stupoare ca BNR, institutie de baza a statului roman, intra in piata bancara facand lob... ( read more )
 
Daca ajungi la spital pentru ca ai baut, iti platesti spitalizarea Top
Pacientii ce ajung in centrele de urgenta in urma excesului de alcool vor deconta costurile spitalizarii sau vor face munca in folosul comunitatii, potrivit unei initiative a deputatului independent Tudor Ciuhodaru, care a primit, miercuri, raport favorabil de la Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor.'Acest proiect legislativ precizeaza clar ca cei care ajung in urma intoxicatiei etilice in serviciile de urgenta vor deconta costurile spitalizarii, fiind considerati neasigurati. Evident ca nu... ( read more )
 
O criza in China, mai periculoasa pentru economia globala decat una in SUA Top
Seful celui mai mare fond de investitii german, DWS, apreciaza ca principalul risc pentru economia mondiala il reprezinta, in prezent, o eventuala criza economica in China, potrivit AFP. "O criza in China ar fi mult mai periculoasa azi pentru economia globala decat una in SUA", a afirmat Klaus Kaldemorgen, seful DWS, pentru publicatia Capital. Cu toate acestea, cei mai multi investitori sunt atenti la statisticile americane si la eventualitatea unei noi crize in SUA. Seful fondului este ingrijor... ( read more )
 
Cat de usor pot fi dati afara angajatii? Top
Concedierea mai simpla a angajatilor neperformanti, perioade mai lungi de proba si contracte cu durata determinata mai usor de incheiat sunt principalele modificari ale Codului Muncii. Vrei sa stii mai multe despre reducerea sporului pentru munca suplimentara si pentru munca prestata in zilele de sarbatoare sau despre conflictele de munca? Ai nelamuriri cu privire la procedurasanctionarii disciplinare sau despre obligatiile angajatorului? Capital.ro te invita la o dezbatere pe tema Codului... ( read more )
 
Ai intrebari legate de creditele de la banci? ANPC iti spune tot ce vrei sa stii Top
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a primit in ultimele zile multe sesizari legate de alinierea contractelor de credit la prevederile OUG 50/2010. Am selectat cele mai frecvente probleme reclamate de consumatori pentru a le clarifica. Nu am primit actul aditional prin care creditorul trebuie sa alinieze contractul de credit la OUG 50/2010 Termenul acordat creditorilor pentru alinierea contractelor s-a incheiat. Obligatia de notificare a fost in sarcina exclusiva a creditorului... ( read more )
 
Publicitatea de pe cladirile din centrul orasului va disparea Top
Mash-urile si panourile publicitare din centrul Capitalei vor disparea, a declarat miercuri primarul general Sorin Oprescu, la inaugurarea targului 'Digital si semnalistica' de la ROMEXPO.'Dorim sa facem in asa fel incat publicitatea sa fie facuta pe zone marginite de inele si sa elibereze centrul orasului de aceste productii publicitare instalate haotic pe fatadele cladirilor', a precizat Oprescu.El a mentionat ca a discutat cu toate ONG-urile si asociatiile profesionale din domeniu despre regu... ( read more )
 
Zi neagra la Bursa pentru Deutsche Bank Top
Actiunile Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, au scazut miercuri dimineata la bursa de la Frankfurt cu aproape 7,9 la suta, la 41,22 euro, dupa ce institutia a estimat ca va inregistra pierderi in trimestrul trei din 2010, transmite AP.Banca germana a anuntat ca se asteapta la costuri de 2,3 miliarde de euro in urma preluarii Postbank, ceea ce va afecta rezultatele obtinute in trimestrul trei din 2010. De asemenea Deutsche Bank se asteapta la un profit 'semnificativ mai scazut' de... ( read more )
 
O treime din internauti sunt si utilizatori de onlinebanking Top
Peste 31% din romanii care navigheaza pe internet folosesc si servicii bancare online, arata un sondaj online realizat de Bursa de Reclama, o platforma de publicitate online cu peste 7,6 milioane de vizitatori unici. Studiul a fost realizat in perioada 15 iulie-5 august 2010 pe un esantion de circa 6.300 de respondenti, din care aproape 2.000 s-au declarat utilizatori ai serviciilor de Internet banking. In general, bancile cu cote mari de piata in offline au cote de piata mari si in mediul... ( read more )
 
Povestea unui speculant de terenuri Top
Are in proprietate un milion de metri patrati de teren, cumparat aproape in totalitate de la tarani, cu 1-5 euro/mp. Vanzarea unui lot de 500 de mp ii aduce in jur de 1.000 de euro. Printre clientii sai se numara omul de afaceri Dan Fischer si un avocat al lui Dinu Patriciu. Acestea sunt numai cateva coordonate ale povestii lui Mihnea Balescu, cel care se recomanda drept "developer". „De mic am avut veleitati de colectionar. Am inceput cu surprizele de la pachetele de guma. Dupa c... ( read more )
 
Cele mai furate masini din Statele Unite Top
Numarul masinilor furate din Statele Unite a scazut cu 17%, anul acesta, fata de 2009, cea mai mare scadere din ultimii sase ani, conform FBI. Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
Topul celor mai bogati americani Top
Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, ramane cel mai bogat american (pentru al 17-lea an consecutiv) cu o avere estimata la 54 miliarde de dolari, in crestere cu patru miliarde de dolari fata de anul trecut, potrivit clasamentului anual al celor mai bogati 400 de americani realizat de revista Forbes, transmite Reuters.Pe locul al doilea se situeaza investitorul Warren Buffett, directorul executiv al companiei Berkshire Hathaway, cu o avere estimata la 45 de miliarde de dolari, cu cinci miliarde d... ( read more )
 
Frauda pe eBay de 3 milioane de dolari. Autorul: un roman Top
Un barbat a fost retinut de DIICOT Valcea pentru frauda informatica, el fiind acuzat ca a lansat atacuri de tip phishing asupra angajatilor companiei eBay.Inc carora le-a sustras ID-ul si parola si a accesat baza de date securizata a companiei, prejudiciul fiind estimat la 3 milioane de dolari. Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Valcea il cerceteaza pe Liviu Mihail Concioiu pentru frauda informatica, asociere in ... ( read more )
 
Mai multe credite de la banci Top
Soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile de credit a crescut in august cu 4,5% comparativ cu aceeasi luna a anului precedent si cu 0,5% fata de iulie, la 207,6 miliarde de lei, pe fondul unui avans mai mare al imprumuturilor in valuta pentru populatie, potrivit datelor BNR. La 31 august 2010, creditul neguvernamental a inregistrat crestere fata de aceeasi luna din 2009 pe seama majorarii cu 8,9% a componentei in valuta exprimata in lei (exprimat in euro, creditul in valuta s-a m... ( read more )
 
Depozitele firmelor si populatiei au crescut in august cu 5% Top
Depozite firmelor si populatiei au crescut in august cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut si cu aproape un punct procentual fata de iulie, la 169,41 miliarde lei, in conditiile unei cresteri mai accentuate in august a economiilor in lei realizate de companii, potrivit BNR. Singura categorie care a inregistrat scadere a fost cea a depozitelor gospodariilor populatiei, de 0,2% comparativ cu luna anterioara, la 61,8 miliarde lei. Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, depozite... ( read more )
 
VW va construi a doua fabrica in Mexic pentru a-si consolida pozitia in SUA Top
Constructorul auto german Volkswagen (VW) va investi 550 milioane de dolari pentru construirea celei de-a doua fabrici din Mexic, prin care vrea sa-si consolideze prezenta in SUA.VW, deja lider in Europa, China si Brazilia, are ca obiectiv triplarea vanzarilor din SUA pana in 2018, pentru a deveni cel mai mare constructor auto din lume, inaintea Toyota.Fabrica va produce motoare auto de generatie noua si va aproviziona alte doua uzine, una din Mexic si alta, inca in constructie, din SUA, a afirm... ( read more )
 
Firmele de leasing aveau, in 2009, circa 9.000 de contracte in asteptarea executarii silite Top
Societatile de leasing aveau, la finele anului 2009, circa 9.000 de contracte in asteptarea incuvintarii executarii silite a bunurilor, situatie care a condus la cresterea costurilor de provizionare si operationale si a incurajat frauda si un comportament nesanatos de plata, potrivit ALB."Situatia este efectul unei decizii a Curtii Constitutionale din aprilie 2009, in urma careia a fost schimbata procedura de executare silita si a introdus obligativitatea obtinerii acordului unui judecator pentr... ( read more )
 
ANAT: 1,8 milioane de turisti, in acest an pe litoral, cu 15% mai putini fata de anul trecut Top
Aproximativ 1,8 milioane de turisti au ajuns in acest an pe litoral, in scadere cu 15% fata de anul 2009, iar incasarile turoperatorilor au scazut cu mai mult de 25%, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin. "Scaderea pe incasari a fost mai mare decat cea a numarului de turisti pentru ca preturile au scazut fata de anul trecut. Cele mai cautate au fost ofertele speciale, la preturi mici. Daca nu existau aceste oferte speciale, sezonul ar fi fost mult ma... ( read more )
 
Croitoru, BNR: Noul Acord cu FMI, cu bani la dispozitie in caz de nevoie Top
Cea mai buna varianta pentru Romania ar fi un nou acord cu Fondul Monetar International, din 2011, de tip precautionary, cu bani la dispozitie in caz de nevoie, a declarat, joi, la un simpozion economic, Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. Prin acest tip de acord, Romania ar putea trage unele sume de la FMI in caz de nevoie, daca autoritatile “nu ar fi in stare sa faca ajustarile necesare”, a explicat reprezentantul BNR. “Este evident ca Ro... ( read more )
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: