Stiri Noi - Stiri Money.ro

Stiri Noi - Stiri Money.ro


Prețul unui hotel de lux din Mamaia scade la jumătate în două luni. Tot nu se vinde

Posted: 06 Jan 2011 02:06 PM PST

Hotelul Scandinavia, deținut de Rafo Onești, a fost scos la licitaţie pentru neplata unor datorii şi este deţinut de Rafo Oneşti. Nu s-a vândut nici după două luni, deși prețul a scăzut la doar 770.000 de euro.
Citește mai departe...



2011 începe cu o creştere masivă a importului de gaze ruseşti

Posted: 06 Jan 2011 02:06 PM PST

În această lună furnizorii apreciază că se vor importa cu 10% mai multe gaze decât în decembrie.
Citește mai departe...



Lista clanurilor din universităţile româneşti

Posted: 06 Jan 2011 02:05 PM PST

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, Politehnica Bucureşti sunt câteva din universităţile în care activează familiile restrânse sau lărgite ale rectorilor, decanilor şi şefilor de catedră. MONEY.
Citește mai departe...



Ne așteaptă un an și mai greu? Vezi ce spun economiștii

Posted: 06 Jan 2011 02:02 PM PST

Banca Națională ne avertizează că am intrat într-un an care va fi și mai greu decât 2010. Dacă iesirea din recesiune nu a fost un obiectiv anul trecut, de data aceasta trebuie neapărat să se întâmple pentru că altfel vom avea de suferit mulți ani de acum înainte, scrie Ziare.com.
Citește mai departe...



Vasilescu, BNR: Votul FMI de vineri va fi favorabil eliberării tranşei de împrumut pentru România

Posted: 06 Jan 2011 01:52 PM PST

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, consideră că votul boardului Fondului Monetar Internaţional (FMI) va fi favorabil eliberării celei de-a şaptea tranşe de împrumut pentru România, în condiţiile în care au fost îndepliniţi toţi parametrii stabiliţi cu instituţia
Citește mai departe...



Medicii ar putea să nu mai fie angajaţi ai statului, ci ai spitalelor, cu contract

Posted: 06 Jan 2011 01:39 PM PST

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la TVR, că există propuneri potrivit cărora medicii nu vor mai fi angajaţi ai statului, ci ai spitalelor, cu contract, într-un sistem în care "ai venit, ai operat, ai plecat", pentru a rezolva situaţia salariilor
Citește mai departe...



Băsescu: Trebuie menţinută echipa guvernamentală, se vede o creştere a coeziunii acesteia

Posted: 06 Jan 2011 01:26 PM PST

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi, la TVR, că nu se pune problema schimbării Guvernului în acest moment, deoarece în ultimul timp se vede o creştere a coeziunii din interiorul echipei guvernamentale, un rezultat al acesteia fiind şi trecerea unor legi importante prin Parlament.
Citește mai departe...


Google câştigă o luptă în războiul cu Microsoft

Posted: 06 Jan 2011 01:08 PM PST

Gigantul Google a câştigat o victorie-cheie în disputa continuă cu rivalul Microsoft, informează „The Wall Street Journal".
Citește mai departe...



Băsescu: Problema nu este de întârzierea aderării la Schengen, ci abuzul

Posted: 06 Jan 2011 12:50 PM PST

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, la TVR 1, că problema nu este amânarea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ci abuzul, crearea unui precedent în care unele state se folosesc de dreptul de veto, deşi statele candidate îşi respectă toate obligaţiile.
Citește mai departe...



Intel și AMD lansează noi generații de procesoare cu care promit să revoluționeze industria

Posted: 06 Jan 2011 12:32 PM PST

Intel si AMD au lansat la targul de tehnologie CES din Las Vegas noi familii de procesoare cu care cele doua companii rivale spun ca vor revolutiona atat dispozitivele portabile, cat si desktop-urile.
Citește mai departe...


Traian Băsescu: Angajamentele cu FMI vizează în mod special consolidarea fiscală

Posted: 06 Jan 2011 12:18 PM PST

Preşedintele Traian Băsescu susţine că cel mai important palier vizat de angajamentele pe care România le va avea în contextul noului acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) este reprezentat de consolidarea fiscală, punctând, în context, că discuţia pe care a avut-o joi la Banca
Citește mai departe...



Deutsche Welle: Corupţia dăunează relaţiilor dintre România şi UE

Posted: 06 Jan 2011 12:01 PM PST

În relaţia dintre România şi UE subiectul corupţiei, invocat cu insistenţă, riscă să devină de-a dreptul exploziv, mai ales dacă e privit preponderent din perspectiva morală, comentează joi Deutsche Welle.
Citește mai departe...



Parisul îşi reiterează opoziţia faţă de aderarea României la Schengen

Posted: 06 Jan 2011 11:41 AM PST

Ministrul francez pentru Afaceri Europene, Laurent Wauquiez, a reiterat, joi, dezacordul autorităţilor franceze cu privire la intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen, invocând problema corupţiei şi lipsa de securitate a graniţelor româneşti, favorizată de salariul mic al
Citește mai departe...



Renault spune că spionajul îi ameninţă "activele strategice"

Posted: 06 Jan 2011 11:23 AM PST

Constructorul de maşini Renault a declarat că spionajul industrial constituie o ameninţare serioasă la adresa activelor sale "strategice", după ce în urma unei anchete a suspendat trei directori suspectaţi că ar fi la originea unor scurgeri de informaţii secrete
Citește mai departe...



Franţa vrea o Trezorerie Europeană care să administreze datoriile statelor

Posted: 06 Jan 2011 11:09 AM PST

Franţa va trimite autorităţilor UE un raport care propune înfiinţarea unei Trezorerii europene, începând cu Germania şi Franţa, care să administreze datoriile statelor, a declarat joi preşedintele Nicolas Sarkozy.
Citește mai departe...



Producţia cardurilor naţionale de sănătate va începe la sfârşitul lui ianuarie

Posted: 06 Jan 2011 09:46 AM PST

Imprimeria Naţională a anunţat Ministerul Sănătăţii că, la sfârşitul lunii ianuarie 2011, va începe producţia cardurilor naţionale de sănătate - care vor conţine datele necesare accesării serviciilor medicale de către asiguraţi şi vor condiţiona accesul la aceste servicii.
Citește mai departe...



Numărul pasagerilor transportaţi de Wizz Air în România a crescut cu 33% în 2010, la 2,1 milioane

Posted: 06 Jan 2011 09:18 AM PST

Operatorul aerian low-cost Wizz Air a transportat din şi spre România 2,1 milioane de pasageri în 2010, cu 33% mai mult decât în anul precedent, a informat joi compania.
Citește mai departe...



LinkedIn intenţionează să se listeze pe bursă în acest an

Posted: 06 Jan 2011 09:14 AM PST

Reţeaua de socializare online LinkedIn, destinată mediului de afaceri, intenţionează să se listeze la bursă în acest an şi a selectat mai multe instituţii financiare pentru intermedierea unei oferte publice iniţiale, au afirmat surse apropiate situaţiei pentru Reuters.
Citește mai departe...



Ungaria a anunţat oficial că sprijină aderarea rapidă a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen

Posted: 06 Jan 2011 08:25 AM PST

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen este o prioritate a preşedinţiei ungare a UE. iar autorităţile de la Budapesta şi-au mobilizat eforturile pentru atingerea acestui obiectiv, a asigurat Ministerul ungar de Interne, relatează Focus news.
Citește mai departe...



ONU avertizează: "Şoc al preţurilor" la produsele alimentare

Posted: 06 Jan 2011 08:12 AM PST

Economia mondială riscă anul acesta un "şoc al preţurilor" la produsele alimentare care ar putea duce, ulterior, la o criză a alimentelor, relatează The Financial Times, comentând informaţii de la Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
Citește mai departe...



Indicii BVB au închis şedinţa de joi pe verde

Posted: 06 Jan 2011 08:07 AM PST

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis pe verde şedinţa de tranzacţionare de joi, cu creşteri cuprinse între 2% şi 2,26%.
Citește mai departe...



Vasilescu, BNR: Nu se ştie suma! Negocierile acordului precautionary cu FMI sunt în derulare

Posted: 06 Jan 2011 07:40 AM PST

Discuţiile privind suma ce va fi pusă la dispoziţia României din acordul precautionary cu FMI sunt în derulare, a spus joi consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la Money Channel.
Citește mai departe...



Reuters: Portugalia va avea nevoie de ajutorul financiar al UE

Posted: 06 Jan 2011 07:23 AM PST

Astfel, 44 din cei 51 de analişti care au participat la sondaj au afirmat că Portugalia va trebui în cele din urmă să obţină ajutor financiar extern. Doar şapte din analiştii consultaţi consideră că într-o situaţie similară ar putea ajunge şi Spania.
Citește mai departe...



Biroul ministrului de Interne ungar neagă informaţiile legate de Schengen

Posted: 06 Jan 2011 07:18 AM PST

Biroul ministrului ungar de Interne, Sandor Pinter, a dezminţit informaţia potrivit căreia preşedinţia ungară a UE susţine amânarea până în octombrie a aderării României şi Bulgariei la Schengen, relatează Sofia News Agency.
Citește mai departe...



Fondul Proprietatea se listează la bursă pe 25 ianuarie

Posted: 06 Jan 2011 07:16 AM PST

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată BVB - sectorul Titluri de Capital - categoria 1 Acţiuni - a titlurilor emise de Fondul Proprietatea (FP), administrat de Franklin Templeton Investment Management Limited United
Citește mai departe...



Niciun comentariu: