Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


DNA: Mita era denumita "coffee" la Albita. Politistii o primeau si fara sa ceara

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Mita era denumita "coffee" si era "traditie" la Vama Albita, astfel ca politistii de frontiera o primeau de la aproape fiecare trecator sau comerciant si daca nu cereau, sumele primite fiind intre 10 lei si 100 de euro, se arata in referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare preventiva.Procurorii anticoruptie noteaza in referat ca la Vama Albita se respecta "traditia", ca si in celelalte puncte vamale cercetate pana in prezent, astfel ca politistii d... (read more)


Traficul aerian de pasageri din Romania ar putea creste in acest an cu 8-10%

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Traficul aerian de pasageri din Romania ar putea creste in acest an cu 8-10%, pana la 11,1 milioane calatori, de la 10,09 milioane persoane anul trecut, a declarat, marti, secretarul de stat in Ministerul Transporturilor Eusebiu Pistru."Traficul va creste prin atragerea a cat mai multor calatori care circula in spatiul Schengen si totodata sunt companii care si-au manifestat intentia de a intra pe piata romaneasca", a afirmat oficialul.El a precizat ca cele mai avansate discutii sunt cu compania... (read more)


V. Turcan: Discutia dintre presedinte si ministrul de Interne viza achizitia unor elicoptere SMURD

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Valeriu Turcan, a declarat, marti, ca discutia pe care seful statului a purtat-o cu ministrul de Interne la plecarea de la sediul MAI se referea la posibilitatea achizitionarii unor elicoptere pentru SMURD, decizie care trebuie luata impreuna cu premierul.Valeriu Turcan a precizat, intr-o interventie la Realitatea TV , ca discutia sefului statului cu ministrul de Interne, la plecarea de la sediul MAI, era legata de posibilitatea achizitionarii unor elicopte... (read more)


Google, acuzat de rusi ca "a agitat spiritele" in Egipt

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Igor Sechin, adjunctul premierului rus Vladimir Putin, a acuzat Google, intr-un interviu difuzat marti, ca a agitat spiritele in timpul revolutiei din Egipt care l-a indepartat de la putere pe liderul egiptean Hosni Mubarak."Uitati-va ce au facut in Egipt acesti manageri cu functii inalte de la Google, ce manipulare a energiilor oamenilor a avut loc acolo", a declarat vicepremierul rus, intr-un interviu pentru Wall Street Journal.Un asemenea comentariu venit de la unul dintre oamenii de increder... (read more)


Violentele din Tripoli s-au soldat cu 62 de morti in ultimele trei zile

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Violentele din Libia s-au soldat cu 62 de morti la Tripoli incepand de duminica, anunta organizatia Human Rights Watch (HRW), citand surse medicale."Medicii din cele doua spitale din Tripoli au confirmat ca cel putin 62 de persoane au fost ucise la Tripoli din 20 februarie si pana acum", precizeaza HRW, subliniind ca informatiile provin doar de la doua spitale.Potrivit altor martori citati de HRW, cel putin 50 de cadavre ale protestatarilor se afla in morga Spitalului Abu-Salim. La spitalul cent... (read more)


Bahrain: Zeci de mii de manifestanti cer demisia Guvernului

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Un miting de proportii se desfasura marti la Manama pentru a cere demisia Guvernului acestei monarhii condusa de o dinastie sunnita. Zeci de mii de persoane s-au adunat pe un bulevard care face legatura cu Piata Perla din Manama.Pe strazi nu sunt agenti ai fortelor de ordine, iar manifestantii striga "Poporul doreste caderea regimului" si "Jos dinastia Al-Khalifa".Regele Bahrainului, Hamad Ben Issa Al-Khalifa, a ordonat luni seara eliberarea detinutilor siiti, una dintre revendicarile opozitiei... (read more)


Kadhafi: Voi ramane lider al revolutiei. Este tara mea

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Liderul libian Muammar Kadhafi, al carui regim se confrunta cu o revolta populara fara precedent, a anuntat marti ca va ramane in Libia "ca lider al revolutiei", mentionand ca nu are un post oficial din care sa demisioneze."Muammar Kadhafi nu are un post oficial din care sa demisioneze.Muammar Kadhafi este liderul revolutiei, sinonim cu sacrificiile pana la sfarsitul zilelor. Este tara mea, a parintilor mei si a stramosilor", a adaugat el, respingand apelurile la demisia sa.Col... (read more)


O filiala PDL a organizat alegerile in casa de praznice a unui cimitir

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Filiala oraseneasca a PDL Negresti (Vaslui) a organizat alegerile in incinta casei de praznice a unui cimitir, iar dupa incheierea votului o parte dintre participanti au mancat cate o friptura oferita de primarul orasului, cel care de altfel a fost reales in functia de presedinte al organizatiei.Organizatia oraseneasca a PDL Negresti, judetul Vaslui, a organizat alegerile interne pentru desemnarea noii structuri de conducere in incinta casei de praznice a cimitirului si bisericii din localitat... (read more)


Nou șef la Schneider Electric Romania

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Saulo Spaolanse este noul Country President al Schneider Electric Romania. El l-a inlocuit pe David Nicholl, care va ocupa functia similara in cadrul filialei din Suedia. Saulo Spaolanse a detinut in ultimii opt ani functii precum National Sales Manager, Business Development Manager si Residential & Building Business Vice President in cadrul Schneider Electric Brazilia.„Romania este o piata in dezvoltare, asa ca privesc urmatorii patru ani ca pe o perioada plina de provocari si de oportu... (read more)


Blejnar: Declaratia unica este provocarea mandatului meu

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Implementarea declaratiei unice este cea mai mare provocare a mandatului meu, a declarat Sorin Blejnar, presedintele Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Conform datelor ANAF, cu trei zile inainte de termenul limita de depunere a declaratiei unice, au fost depuse aproape 182.000 de formulare, respectiv 39% din totalul declaratiilor care ar trebui depuse pana la 25 februarie. Doar 16% dintre angajatori au optat, pana acum, pentru varianta online. Rata de eroare (declaratii invalide... (read more)


Boc: Coalitia va decide data asumarii raspunderii pe Codul Muncii

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Premierul Emil Boc a declarat ca in perioada urmatoare Coalitia de guvernare va decide data la care Executivul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului pe marginea proiectului de modificare a Codui Muncii. "Vom analiza in Coalitie si vom stabili data asumarii raspunderii", a spus Boc la iesirea de la discutiile avute cu parlamentarii PDL, care "au cerut explicatii" in privinta proiectului initiat de Guvern. Premierul s-a intalnit marti cu parlamentarii celor trei partide care fac... (read more)


Politistii de frontiera de la Albita: “Bai, m-am plictisit de bani, bai!”

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) mentioneaza, in propunerea de arestare a 15 politisti de frontiera de la Vama Albita, ca dialogurile purtate de acestia si interceptate de anchetatori in ultimele luni surprind si "aspecte de ordin uman, subiectiv, emotional", care intregesc tabloul coruptiei existente in acest punct de trecere a frontierei. Astfel, pe 12 decembrie 2010, in jurul orei 17:40, unul dintre agenti traieste momente de "bucurie nestapanita", la vederea unei b... (read more)


Juliani Veela, un nou supercar creat de italieni

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Italienii sunt renumiti pentru automobilele sport pe care le produc si desi pe piata europeana exista numerosi constructori, intotdeauna mai este loc pentru inca unul. Cel mai nou supercar italian se numeste Juliani Veela si a fost lansat de Juliani Automobili. Juliani Veela este echipata ca oricare alta masina sport. Motorul este un V8 de 6,2 litri capabil sa produca 520 de cai putere, iar transmisia este manuala in sase trepte. Conform celor de la Juliani, aceasta sprinteaza de la 0 la 100 d... (read more)


Cotatia petrolului urca vertiginos in timp ce in Libia continua protestele

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Principala cauza pentru continuarea actualului raliu al petrolului nu este situatia din Libia cat pericolul ca turbulentele sa se extinda și in celelalte tari arabe, in special in Arabia Sudita. Pretul barilului de petrol a ajuns pana la cea mai mare cotatie din ultimii doi ani și jumatate din cauza ingrijorarilor conform carora violentele din Libia ar putea provoca o intrerupere a livrarilor. Libia, care este doar al optulea producator de petrol intre membrii OPEC, a extras, in ianuarie, 1... (read more)


Telefoanele mobile nu genereaza cancer la creier

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

O echipa de cercetatori de la Universitatea Manchester a demonstrat ca radiatia emisa de telefonul mobil este insuficienta pentru declansarea cancerului la creier, conform BBC. O perioada lunga de timp, cercetatorii, pe de o parte, si oficialii guvernamentali si reprezentanti ai societatilor comerciale, pe de alta, au dus o polemica acerba cu privire la siguranta telefoanelor mobile, desi unele studii mai vechi relevau ca telefonul mobil favorizeaza dezvoltarea cancerului. Recent, o echipa d... (read more)


Microsoft a lansat Service Pack 1 pentru Windows 7

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Compania Microsoft a anuntat ca incepand de astazi, Windows 7 Service Pack 1 (SP1) și Windows Server 2008 R2 SP1 pot fi descarcate de pe Microsoft Download Center și Windows Update. Pentru Windows 7, noul SP1 va intari PC-urile cu update-uri, dintre care multe deja au fost in timp facute disponibile pe Windows Update. De asemenea, Windows 7 SP1 include suport pe partea de client pentru RemoteFX și Dynamic Memory, doua functionalitati noi de virtualizare implementate in Windows Server 2008 ... (read more)


Ford va investi 1,4 miliarde de dolari in Rusia pana in 2020

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Producatorii auto Ford Motor (SUA) si Sollers (Rusia) vor investi pana in 2020 aproximativ 1,4 miliarde de dolari formand o societate mixta care va dubla cota de piata a Ford in Rusia in urmatorii cinci ani. Sollers a semnat cu Ford un memorandum de intelegere ce prevede infiintarea unei societati mixte care va produce vehicule in Rusia, oprind astfel discutiile cu producatorul auto italian Fiat spA de infiintare a unui joint-venture.Sollers si Ford vor asambla sase modele de vehicule la soci... (read more)


Unde vor zbura politistii de frontiera si cat vor cheltui pentru biletele de avion

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Politistii de frontiera si-au programat pentru urmatoarele 20 luni peste 3.300 de calatorii in strainatate pentru care se estimeaza ca se va plati pana la 1,3 milioane euro. Vor vizita Londra, Palma de Mallorca, Florida, Moscova, Tokyo sau Port au Prince. Daca tari europene precum Italia, Franta, Spania, Grecia, Croatia, Marea Britanie, Elvetia sau Germania vor fi destinatii obisnuite ale angajatilor Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, acestia nu vor rata totusi locatii precum Ha... (read more)


Cele mai importante companii aeriene low cost din Europa au transportat in 2010 peste 160 de milioane de pasageri

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Companiile aeriene low cost, membre ale Asociatiei Companiilor Aeriene Europene Low Cost (ELFAA), au inregistrat pentru anul 2010 o crestere de 6,1% a numarului de pasageri, depasind 160 de milioane de persoane transportate. "Aceste cifre solide demonstreaza ca operatorii aerieni ai asociatiei sunt pe cale sa devina forta dominanta pe zborurile programate in interiorul continentului", spune John Hanlon, secretarul general al ELFA. Companiile care fac parte din ELFAA sunt Easyjet, Ryanai... (read more)


Aply Store, primul magazinul de aplicatii din Romania

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Brasovenii de la Visual Fan au anuntat lansarea Aply Store, primul magazin de aplicatii pentru telefoane mobile, tablete PC si playere multimedia dezvoltat de o companie romaneasca. Aply Store permite descarcarea de jocuri si aplicatii Java si Android realizate de catre dezvoltatori romani si straini si poate fi accesat de catre utilizatorii produselor Allview prin tableta PC Alldro.„Ca urmare a interesului puternic manifestat de catre utilizatorii telefoanelor noastre fata de Allview Store... (read more)


Orange va plati 64.250 euro unui abonat

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Operatorul de telefonie mobila Orange trebuie sa-i plateasca unui client 64.250 euro pentru ca l-a silit sa-si schimbe optiunea internet. Faptele dateaza din 2003 si Curtea de Apel din orasul Rennes a dat verdictul. In 2003, un client al Orange avea o optiune Orange Fara Limita, pentru care platea 6 euro pe luna si care-i permitea sa navigheze nelimitat pe internet de pe telefon. Dar, cand clientul a schimbat telefonul, Orange l-a obligat sa aleaga alta optiune, la un pret echivalent, lucru pe... (read more)


Activitatea Depozitarului Central a crescut cu 25% in 2010

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Numarul total al tranzactiilor decontate de Depozitarul Central in 2010 se ridica la 1,114 milioane, maximul fiind inregistrat in martie cand au fost consemnate 153.749 tranzactii, iar minimul in decembrie cand s-a situat la 48,525 tranzactii. Tranzactiile cu actiuni au reprezentat marea majoritate a decontarilor, cu un total de 1,1 milioane, restul fiind constituit din operatiuni cu produse structurate și instrumente financiare cu venit fix, inclusiv titluri de stat. Primele tranzactii cu p... (read more)


Film cu JFK, facut cu o zi inaintea mortii

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Un film color cu presedintele John F. Kennedy, realizat in 1963 la Houston, cu o zi inaintea asasinarii sale, a fost donat Sixth Floor Museum din Dallas. Filmul fara sonor ii surprinde pe presedinte si pe Jacqueline Kennedy in timpul vizitei efectuate la Liga cetatenilor latino-americani, reuniti la Rice Hotel din Houston in noaptea de 21 noiembrie 1963. Roy Botello a inregistrat vizita cu propria lui camera de filmat. Muzeul a postat filmul pe site-ul sau. Pelicula il prezinta pe John F. K... (read more)


Maicon a ajuns in Ghencea: ”Trebuie sa dau totul pe teren”

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Atacantul brazilian Maicon (22 de ani), care si-a ales tricoul cu numarul 99, a parafat contractul cu Steaua pe patru luni. Clubul Volin Lutk (Ucraina) va incasa 200.000 de euro, iar in vara, daca va confirma, va fi cumparat definitiv pentru 1.500.000 de euro. El va intra de miercuri in programul echipei. “Sunt foarte bucuros ca am ajuns la Steaua, e un club cunoscut in toata lumea. Sper sa fac o treaba buna aici, pentru ca multa lume isi pune sperante in mine. Am auzit ca suporterii sunt ... (read more)


Revolutia din Libia ii poate aduce lui Gigi Becali 100.000.000 $

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Gigi Becali, seful din Ghencea, spune ca inlaturarea lui Muammar Gadhafi din fruntea Libiei l-ar putea ajuta sa-si recupereze mai repede ”milioanele de dolari”: ”Revolutia de la Tripoli m-ar putea imbogati!”. Gigi Becali (52 de ani) este de parere ca inlaturarea lui Gadhafi de la conducerea Libiei l-ar putea ajuta sa recupereze mai repede datoriile de peste 90.000.000 $, pe care acest stat le are la o firma preluata de el, informeaza Mediafax. ”Nu imi fac probleme,... (read more)


Eminem si-a luat starleta porno pentru noul videoclip

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Eminem stie sa faca bani din muzica si are grija sa-si atraga milioane de fani. Astfel, rapper-ul a considerat de bun augur ca protagonista noului sau videoclip sa fie Sasha Grey, o starleta poro cunoscuta in State.Noaptea trecuta, paparazzi l-au surprins pe artist in Santa Clarita, California, pe platoul de filmare al noului sau clip, la piesa "Space Bound", alaturi de Sasha Grey (foto), starleta avand rolul principal.  In varsta de doar 23 de ani, Sasha Grey se lauda cu un palmares foarte... (read more)


Raluca Zenga: "Am o familie perfecta"

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

La 29 de ani, Raluca Zenga are tot ce si-a dorit: un sot iubitor, o fetita care-i ofera zilnic bucurii si tot timpul din lume pentru a se dedica familiei.Sotia antrenorului Walter Zenga spune ca nu spera ca viata sa-i ofere atatea satisfactii si marturiseste ca se simte o femeie implinita."In noiembrie implinesc 30 de ani. Am o familie perfecta si perspective nelimitate inainte... Da, ma simt implinita, dar este o definitie fluctuanta, care tinde sa se imbunatateasca an de an... (read more)


Alexandra Stan a cucerit publicul francez

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Odata cu lansarea single-ului “Mr.Saxobeat”, Alexandra Stan s-a dovedit a fi o adevarata revelatie revelatie iubitorii muzicii dance. La inceputul lunii februarie artista MediaPro Music a plecat in primul sau turneu international de promovare iar prima tara vizitata a fost Franta. Alexandra a sustinut recitaluri live in numeroase cluburi din Paris, unul dintre cele mai importante fiind la aniversarea Goom Radio, in cadrul “Goom Celebration”. In plus, romanca a fost preze... (read more)


Cei patru americani aflati la bordul unui iaht capturat de piratii somalezi au fost ucisi

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Cei patru cetateni americani aflati la bordul unui iaht capturat de piratii somalezi, vineri, in Oceanul Indian, au fost ucisi, a declarat marti un oficial din domeniul apararii, care cunoaste activitatile militare din regiune, relateaza CNN.Proprietarii ambarcatiunii, Jean si Scott Adam si celelalte doua persoane aflate la bord, Phyllis Macay si Bob Riggle au fost ucise de catre piratii somalezi. Cei patru se aflau de sapte ani intr-o calatorie in jurul lumii.Cele patru victime au navigat alatu... (read more)


Sorin Ovidiu Vintu, la tribunal: ”Iubesc prea mult viata”

Posted: 21 Feb 2011 02:00 PM PST

Judecat pentru ca ani la rand l-ar fi sustinut cu bani pe fugarul Nicolae Popa, condamnat la 15 ani de puscarie in dosarul FNI, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu s-a prezentat azi, la Tribunalul Bucuresti, tot in scaunul cu rotile. Boss-ul de la Realitatea TV a cerut din nou judecatoarei sa-i permita sa plece la Viena, pentru a se opera la inima, pe motiv ca spitalul Floreasca nu are aparatura necesara tipului de interventie chirurgicala la care urmeaza sa fie supus. „Nu am o fixatie cu ... (read more)


Niciun comentariu: