Y! Alert: Stirile din economie

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stirile din economie


Basescu: Isarescu a spus ca nicio banca, chiar in tari in dificultate, nu a scos capital din Romania Top
Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca Mugur Isarescu i-a spus, marti, ca nicio banca, chiar in state aflate in dificultate, nu a scos capital din Romania."Ultima informatie pe care o am de la Mugur Isarescu, de ieri (marti, n.red.), inainte de a pleca la Frankfurt, a fost ca nicio banca, chiar in state aflate in dificultate, nu a scos capital din Romania", a spus presedintele Traian Basescu la B1 TV .El a raspuns astfel unor intrebari legate de faptul ca in ultima vreme a sublin... ( read more )
 
Afla cum incaseaza bancherii ratele la creditele concurentei Top
Aveti credit la o banca si singura unitate din oras s-a inchis? Nu va faceti sperante ca a renuntat la banii pe care ii datorati - de acum va trebui sa mergeti sa platiti rata la concurenta.Ceva ce parea de neimaginat in anii de boom - ca o banca sa colecteze ratele la creditele vandute de unul dintre competitorii sai, asa cum o face spre exemplu pentru o companie de utilitati - apare acum ca o solutie fireasca, utilizata de tot mai multi bancheri pusi in situatia de a se retrage de pe anumite p... ( read more )
 
Topul cresterilor salariale in Europa Top
La inceputul anului companiile au oferit in medie, in Europa, o crestere salariala de 4,44%. In cazul in care nivelul inflatiei va ramane la valoarea din 2010, majorarea va fi insa anulata in toata Europa, cu exceptia a cinci state.Romania, unde s-a inregistrat o crestere salariala de 6,1% si un nivel al inflatiei de 6% anul trecut, ar putea prezenta o crestere reala a salariilor in 2011 de doar 0,1%. Totusi ea ar putea ocupa, in aceste conditii, locul al cincilea in topul statelor care au inreg... ( read more )
 
Bursa de la București, inclusa in Dow Jones Global Exchanges Index Top
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost inclusa in indicele Dow Jones Global Exchanges, care masoara performanta actiunilor emise de bursele de valori si platformele de tranzactionare listate din intreaga lume, potrivit unui comunicat al BVB. BVB a intrat efectiv in componenta indicelui dupa inchiderea sedintei de tranzactionare din 17 iunie 2011.Indicele Dow Jones Global Exchanges este revizuit trimestrial si este calculat pe baza pretului si a randamentului total. La 8 iunie 2011, data ajusta... ( read more )
 
NBG va vinde 20% din Finansbank la momentul oportun Top
Cel mai mare grup bancar din Grecia, National Bank of Greece (NBG), prezent si pe piata din Romania, se asteapta ca imprumuturile neperformante sa atinga nivelul maxim in cursul acestui an si intentioneaza sa vanda un pachet de 20% din actiunile diviziei sale din Turcia, Finansbank, imediat ce conditiile de pe piata o vor permite, a declarat joi directorul general Apostolos Tamvakakis, transmite Reuters. Rezultatele solide ale Finansbank au permis NBG sa inregistreze o crestere de 39% in ritm ... ( read more )
 
Francul elvetian atinge un maxim istoric in fata leului, de 3,56 lei/CHF Top
Tensiunile din pietele financiare internationale s-au amplificat pe fondul prelungirii discutiilor cu privire la deblocarea transei de la Uniunea Europeana catre Grecia. In acest context, euro a pierdut teren serios, peste 1%, in raport cu francul elvetian si dolarul american. Moneda europeana s-a depreciat miercuri cu peste 1% in raport cu dolarul american si francul elvetian, ca urmare a cresterii tensiunilor in piete pe fondul intarzierii unei solutii pentru finantarea datoriilor Greciei. ... ( read more )
 
Dacian Ciolos a salutat acordul G20 privind lupta impotriva volatilitatii preturilor la produsele agricole Top
Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a salutat joi acordul semnat de ministrii agriculturii din G20 privind lupta impotriva volatilitatii preturilor la produsele agricole, considerandu-l totusi insuficient in anumite puncte, relateaza AFP. Intrebat daca apreciaza acordul ca fiind unul 'istoric', asa acum l-a descris ministrul francez al agriculturii Bruno Le Maire, sau 'minimal', conform declaratiei organizatiei nonguvernamentale ONE, fondata de cantaretul Bono, Ciolos a raspu... ( read more )
 
Supermarketul propriu, viitorul mezelarilor Top
Pe o piata estimata la un miliard de euro, dar care anul trecut a inregistrat o scadere de aproximativ 15% in valoare, producatorii de mezeluri incearca sa gaseasca solutii castigatoare. Acestea par a fi exportul si deschiderea de magazine sau chiar supermarketuri proprii. Dupa ce firma Angst a deschis drumul mezelarilor cu supermarketuri avand deja 24 de astfel de locatii in special in Capitala si in zonele limitrofe, acum este randul celor de la Cris-Tim sa incerce aceeasi cale. „Pana la f... ( read more )
 
Cotatiile metalelor, inclusiv a aurului, ar putea sa fi atins varful Top
Participantii la conferinta GAIM de la Monaco a celor mai importante fonduri de investitii de risc spun ca aurul si metalele, materiale ale caror pret a explodat in ultimii ani, s-ar putea sa fie supraevaluate. "Ar trebui sa nu ne grabim sa investim in acestea in perioada urmatoare. Simt ca sunt pe varful cotatiilor", spunea Patric de Gentile-Williams, COO la FRM Capital Advisors intr-un interviu. De asemenea, Robert Marquardt, fondatorul fondului de hedging Signet, a declarat pentru Reut... ( read more )
 
Le este frica: America, ocupata de straini Top
Le este teama ca strainii vin sa le cumpere ceea ce ei numesc "The American Dream". Cititi mai multe pe capital.ro.... ( read more )
 
La Oltchim s-a intrerupt curentul din cauza datoriilor Top
Conform unor informatii aparute in presa din Valcea, aproximativ 80% din capacitatea de productie de la Oltchim a fost afectata de o intrerupere a furnizarii cu energie electrica. Motivul pentru care societatea a fost debransata de la consumul de energie electrica de mare putere sunt datoriile vechi de peste 3 ani. "Tot de trei ani, spun oamenii, sunt neachitate si facturile la utilitati (apa calda si abur) furnizate de CET Govora, lucru ce starneste nedumerire si mari nemultumiri in co... ( read more )
 
Scad euro si dolarul, creste francul elvetian Top
Moneda nationala s-a apreciat vineri cu 0,31% (1,34 bani) in fata euro, pana la un curs de referinta al BNR de 4,2160 lei, respectiv cu 0,57% (1,71 bani) in fata dolarului, pana la 2,9523 lei. Leul a pierdut insa teren in fata francului elvetian, cursul anuntat de BNR fiind in crestere fata de ieri cu 0,17% (0,63 bani), pana la 3,5362 lei. Astfel, la referinta BNR de azi francul se apropie de maximul istoric inregistrat la inceputul saptamanii, de 3,5496 lei/CHF.Totodata, gramul de aur a fost ... ( read more )
 
Suspiciunile de frauda ale OLAF blocheaza afacerile a 62 beneficiari SAPARD din industria carnii Top
Mai multi beneficiari ai programului SAPARD care au accesat fonduri europene pentru a-si dezvolta afacerile din industria de prelucrare a carnii au conturile blocate dupa ce OLAF a transmis autoritatilor romane o recomandare de recuperare totala a debitului in urma constatarii unor suspiciuni de frauda la achizitionarea unor echipamente furnizate de tari din UE. Procesatorii acuza autoritatile romane care au decis punerea in practica a unei recomandari fara sa existe baze juridice. Este vorba ... ( read more )
 
Tabara: "Valoarea productiei agricole va depasi 10 miliarde euro. Dublu fata de anul trecut" Top
Productia agricola a Romaniei se va ridica anul acesta la o valoare de 10-12 miliarde euro, dublu fata de anul trecut, a anuntat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara. "Din evaluarea noastra, valoarea productiei agricole de anul acesta va fi de 10-12 miliarde euro. Si aceasta cifra se refera doar la sectorul vegetal. Valoarea este aproape dubla fata de cea de anul trecut. Aceasta pentru ca preturile sunt duble, dar si pentru ca vom avea o productie excelenta atat din punct de vedere cant... ( read more )
 
Vrei, nu vrei, faci ce spune chinezul: Beijing blocheaza o comanda uriașa a Airbus Top
China a blocat o comandata de mai multe miliarde de dolari pentru 10 Airbus superjumbo, ca forma de protest fata de intentia Europei de "a trece pe factura" ei costurile poluarii. Bruxelles-ul și-a exprimat dorinta de a introduce taxe de poluare pentru toate companiile aeriene care opereaza in spatiul aerian european, masura pe care China și America nu o vad cu ochi buni. Actiunea Chinei de a bloca o comanda de 3,8 miliarde de dolari facuta de Hong Kong Airlines este semnul unei r... ( read more )
 
Jaguar XE, arma britanica anti-Porsche Top
Jurnaliștii britanici de la AutoExpress au reușit sa fotografieze un model necunoscut pana acum al marcii Jaguar. Conform acestora, este vorba despre prototipul unui cabriolet de mici dimensiuni, cu doua locuri și soft-top care ar putea fi lansat oficial la expozitia auto de la Geneva, in primavara anului viitor. Realizate pe o șosea de langa Coventry, orașul in care se afla sediul Jaguar, fotografiile arata un vehicul care pare avea la baza o platforma redusa și modificata a actualului... ( read more )
 
Cea mai buna companie aeriana din lume Top
Qatar Airways a fost declarata cea mai buna companie aeriana din lume la Skytrax World Airline Awards, care a avut loc in acest an la Paris Air Show. Castigatorii au fost votati timp de 10 luni de peste 18,8 milioane de pasageri de 100 de nationalitati diferite. Voturile au fost facute pe 38 de categorii de servicii, de la cele mai bune cabine clasa-intai la cele mai bune meniuri de la clasa economica.Primele trei pozitii ocupate laWorld Airline Awards au fost:1. Qatar AirwaysFlota de 96 de av... ( read more )
 
Parvan (AOAR): "Furnizorii de gaze naturale fac profit pe spatele contribuabililor" Top
Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nu isi onoreaza mandatul si are un comportament total netransparent fata de autoritatile similare din alte state europene, ceea ce face ca numai furnizorii de gaze naturale sa aiba profit pe spatele contribuabililor, a declarat vineri, pentru Agerpres, Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). "A intrebat cineva cum se face calculul pretului de catre ANRE? Comisia Europeana a ... ( read more )
 
Google, pus la zid ca favorizeaza la cautari YouTube Top
Google se va confrunta cu investigatii aprofundate si de durata din partea Comisiei Federale a Comertului din America, pe fondul suspiciunii ca nu a respectat legea concurentiala si a profitat in mod ilicit de pozitiadominanta pe care o detine pe piata online. Ancheta va viza politica de advertising Google, mai precis faptul ca Google manipuleaza rezultatele cautarii pentru a creste traficul unor site-uri proprii precum YouTube. Compania multi-miliardara a sustinut intotdeauna cu tarie ca rezu... ( read more )
 
Statul cumpara teren de la tarani ca sa-l dea la marii producatori agricoli Top
Agentia Domeniilor Statului (ADS) intentioneaza sa cumpere terenuri de la tarani pe care ulterior sa le comaseze in vederea concesionarii lor catre marii producatori agricoli. Presedintele ADS, Radu Cristescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Craiova, ca in prezent se lucreaza la pregatirea procedurilor in acest sens.'Ceea ce vreau sa fac acum, si am vorbit si cu domnul ministru Tabara (Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii - n.r.), este sa cumparam terenurile mici de la tara... ( read more )
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: