VIDEO Judecatorul Stan Mustata, care face parte din completul de judecata din dosarul ICA - Dan Voiculescu, trimis in judecata de procurorii DNA, alaturi de alte 5 persoane, pentru luare de mita. Cazul are legatura cu dosarele Voiculescu si MM Stoica

Judecatorul Stan Mustata, membru in completul de judecata care avea astazi termen in dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu, a fost ridicat marti dimineata de procurorii DNA, cu mandat de aducere, chiar de la sediul Curtii de Apel Bucuresti. Magistratul este suspectat de luare de mita. Pe 8 aprilie, in ziua in care era programat sa aiba loc unul dintre precedentele termene din dosarul ICA, judecatorul Stan Mustata facuse o cerere de abtinere in dosarul Voiculescu, motivand cu aparitia in presa a unor materiale "neadevarate" privind presupuse interese ale magistratului. Cererea sa de abtinere a fost respinsa. Ora 13:03 DNA a inceput urmarirea penala fata de judecatorul Stan Mustata si alte cinci persoane, printre care si un grefier de la Curtea de Apel Bucuresti, acuzati de constituirea sau aderarea la grupul infractional in scopul savarsirii unor infractiuni de coruptie judiciara - luare de mita, trafic de influenta, cumpararea/folosirea unor informatii care nu sunt destinate publicitatii - pentru beneficii materialeUPDATE Ora 12.20: Stan Mustata a plecat de la DNA si acum se discuta in CSM avizul cerut de procurori pentru perchezitie si arestare UPDATE Ora 11.48: Judecatorul Stan Mustata a declarat marti, la iesirea de la DNA, ca actiunea DNA are legatura cu dosarele MM Stoica si Dan Voiculescu, informatia prezentata in premiera de HotNews.ro. Intrebat de reporteri ce probe i-au prezentat procurorii, Stan Mustata a raspuns "interceptari". "Astazi urma sa amanam pronuntarea (in dosarul Voiculescu - n.red.) pentru ca colegul meu are concediu", a mai spus magistratul.
  • Surse judiciare au declarat pentru Hotnews.ro ca ridicarea cu mandat a judecatorului Stan Mustata are legatura cu dosarul lui Dan Voiculescu, dar si cu dosarul Transferurilor din fotbal, mai precis cazul Meme Stoica. DNA va cere CSM aviz pentru retinere, perchezitie si arestarea judecatorului.

Citeste articolul original aici

Niciun comentariu: