Pro TV, investigata de Consiliul Concurentei pentru posibil abuz de pozitie dominanta prin reducerile acordate cablistilor pentru retransmisia postului TV

Consiliul Concurentei a deschis in urma cu doua luni o investigatie privind un posibil abuz de pozitie dominanta din partea Pro TV in aplicarea unor discounturi disproportionate pentru retransmiterea postului Pro TV la cablisti, a declarat sambata Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. Plangerea a venit de la un cablist, care acuza ca Pro TV ar acorda reduceri disproportionate in functie de numarul de abonati, a spus Chiritoiu. Surse din piata sustin ca plangerea ar fi venit din partea UPC Romania, al doilea mare cablist din piata. Pro TV ar acorda reduceri mai mari acelor operatori de cablu care au si un numar mai mare de abonati, insa pentru cele mai mari reduceri s-ar incadra numai RCS&RDS, spun sursele.
  • UPDATE UPC, cu 1,15 milioane de abonati la jumatatea acestui an, ar avea un discount de 44,44% din partea Pro TV, in timp ce RCS&RDS, cu peste 2,5 milioane de abonati ar avea un discount de 61,11%.
  • UPDATE 2 Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Pro TV au spus ca nu comenteaza pe aceasta tema.

Citeste articolul original aici

Niciun comentariu: