Stiri Noi - Adevarul

Stiri Noi - Adevarul


Studiu: tinerii risca mai mult sa ia gripa noua, varstnicii - sa moara din cauza ei

Posted: 11 Nov 2009 08:47 PM PST

O echipa de epidemiologi mexicani, condusa de Victor Borja-Aburto, a studiat dosarele a 63.479 de persoane care sufera de simptomele gripei si s-a deplasat in institutii de sanatate publice, intre sfarsitul lunii aprilie si sfarsitul lunii iulie


Europarlamentarii au dezbatut viitorul mandat al UE: "Sunt prea putine misiuni diplomatice si prea multi someri"

Posted: 11 Nov 2009 08:41 PM PST

Cu cateva saptamani inaintea intrarii in vigoare a Tratatului de la Lisabona, Parlamentul European a dezbatut miercuri cu presedintele Consiliului UE, premierul suedez Fredrik Reinfelt si presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, problema viitoarelor functii de presedinte al Consiliului European si de Inalt Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate.


Omagierea lui Yasser Arafat - infractiune sanctionabila de Hamas in Fasia Gaza

Posted: 11 Nov 2009 08:01 PM PST

Politia Miscarii rezistentei islamice (Hamas) a arestat miercuri sase persoane care aprinsesera lumanari in Gaza pentru a aduce un omagiu defunctului lider palestinian Yasser Arafat, informeaza Reuters.


FBI, implicat in detentii si anchetari abuzive in tari straine

Posted: 11 Nov 2009 07:26 PM PST

Cetateanul american Amir Meshal, musulman din New Jersey, a depus o reclamatie la un tribunal din Washington impotriva agentilor politiei federale a SUA (FBI) pentru ca l-au detinut in 2007 ilegal si l-au interogat in Kenya, Ethiopia si Somalia, releva AFP, citand documente facute publice miercuri.


Iranul, deschis la cooperare internationala - Revista presei internationale

Posted: 11 Nov 2009 07:01 PM PST

Presa internationala de astazi scrie despre deschiderea Iranului catre cooperarea nucleara internationala, elegerea primului presedinte european pe 19 noiembrie sau anuntiul sectarului de stat american potrivit caruia emisarul american nu va fi impiedicat sa mearga in Coreea de Nord. Printre alte subiecte, Spania cere UE sa blocheze trei porturi somaleze, iar Dmitri Kovtun a fost disculpat de implicare in asasinarea lui Litvinenko.


Erste transfera BCR pe un SRL austriac - Revista presei economice

Posted: 11 Nov 2009 06:27 PM PST

Presa economica de astazi scrie despre transferarea BCR pe un SRL austriac, suma de care are nevoie CFR SA pentru investitii sau singura companie de stat care va primi subventii in 2010. Printre alte subiecte, preturile locuintelor nu au ajuns anca pana la nivelul minim, iar pretul aurului a atins un nou istoric.


Catalin Macovei: „Tehnica lui Rosca pare sa tina de mafie” - Revista presei interne

Posted: 11 Nov 2009 05:52 PM PST

Presa interna de astazi scrie despre parerea lui Catalin Macovei despre tehnica lui Sorin Rosca Stanescu, Barometrul de Consum Cultural pe 2009 sau atitudinea oamenilor legii. Printre alte subiecte, chipul Nadiei Comaneci este pe timbrele din Azerbaidjan si Coreea, iar a doua editie a BizCamp ofera lectii interactive de cariera.


Conceicao, 'lucrat' de jucatori - Revista presei sportive

Posted: 11 Nov 2009 05:25 PM PST

Presa sportiva de astazi scrie despre motivele plecarii lui Conceico de la CFR, revolta lui Tarausanu sau mutarea virusului AH1N1 la Panduri. Pritnre alte subiecte, noul stadion trebuie sa fie terminat pana in 2011, iar Cristian Tapescu considera ca ar trebui infiintat un Partid al Sportivilor.


Banica jr. si-a luat 'trotineta' de 7.000 € - Revista presei mondene

Posted: 11 Nov 2009 04:55 PM PST

Presa mondena de astazi scrie despre 'trotineta' lui Stefan Banica, bilitelul lasat de Cabral la zidul plangerii sau atitudiena Nicoletei Lucuiu fata de gripa porcina. Printre alte subiecte, fosta iubita a lui Nicola s-a cazat la el, iar Denzel Washington revine pe Broadway.


Rusia si UE se angajeaza sa faca schimb de informatii secrete

Posted: 11 Nov 2009 04:16 PM PST

Rusia si Uniunea Europeana urmeaza sa semneze saptamana viitoare la summitul lor de la Stockholm un proiect de acord cu privire la schimbul de informatii clasificate intre cele doua parti, dupa sase ani de negocieri, relata miercuri RIA Novosti, citand publicatia norvegiana Aftenposten.


Craciun in noiembrie in Sectorul 4

Posted: 11 Nov 2009 03:45 PM PST

Brazi impodobiti, alei decorate cu ghirlande luminoase si plase cu mii de beculete multicolore. Asa arata, de cateva zile, Parcul Copilului din sectroul 4. Edilii l-au pregatit ca pentru Craciun, chiar daca nu suntem nici la jumatatea lui noiembrie.


La Teramo explodeaza furia localnicilor pe tiganii italieni

Posted: 11 Nov 2009 03:39 PM PST

Dupa ce in mai putin de patru luni doi italieni au fost omorati din bataie de tigani, italienii s-au adunat si au incercat sa-i linseze tiganii din zona.


Fostul presedinte al Real Madrid, implicat in afaceri ilegale

Posted: 11 Nov 2009 03:34 PM PST

Lorenzo Sanz, fostul presedinte al Clubului de Fotbal Real Madrid este cercetat pentru inselaciune si afaceri ilegale cu opere de arta.


Pierderile Millennium bcp in Romania sunt de 26,7 milioane euro

Posted: 11 Nov 2009 03:08 PM PST

Millennium bcp a inregistrat pierderi de 26,7 milioane euro in primele trei trimestre ale acestui an, cu 22,4% mai mari decat in perioada similara a anului trecut, cand insumau 21,8 milioane euro, pe fondul crizei economice si financiare, potrivit datelor publicate miercuri de banca portugheza.


Groenlanda preia controlul asupra resurselor din propriul sol

Posted: 11 Nov 2009 02:37 PM PST

Partidele reprezentate in Parlamentul local al Groenlandei, teritoriu danez cu larga autonomie, au aprobat miercuri o noua lege prin care confera Guvernului de la Nuuk dreptul de a dispune de resursele subsolului insulei, a informat in cursul serii postul de radio groenlandez KNR, citat de AFP.


Ramnicu Valcea: Locuitorii dublului asasinat de sub munte stau baricadati in case de frica criminalilor

Posted: 11 Nov 2009 02:04 PM PST

Dupa de sotii Ivan au fost omorati cu bestialitate de autori necunoscuti, localnicii s-au adunat la Primarie si cer sa li se puna becuri pe ulite.


Sapte reprezentante diplomatice ONU au primit plicuri cu faina

Posted: 11 Nov 2009 01:52 PM PST

Politia newyorkeza a anuntat marti ca praful suspect primita in cursul saptamanii de cel putin sapte reprezentante diplomatice la ONU nu este o substanta letala, ci faina, potrivit AFP.


Un monument dedicat victimelor germane ale celui de al Doilea Razboi Mondial a fost profanat

Posted: 11 Nov 2009 01:22 PM PST

Sapte simboluri ale rezistentei poloneze din perioada celui de al Doilea Razboi Mondial au fost descoperite miercuri dimineata pe unt monument dedicat victimelor germane ale bombardamentelor aliate din 1945, vizand insula Uznam, pe unde trece in prezent frontiera cu Polonia. Monumentul este ]ntr-un cimitir din Golm, in apropiere de localitatea Kamminke.


Seful ANI sustine ca a fost santajat de Sorin Rosca Stanescu

Posted: 11 Nov 2009 12:44 PM PST

Presedintele ANI, Catalin Macovei sustine ca a fost santajat de Sorin Rosca Stanescu. Macovei spune ca este convins ca institutiile abilitate ale statului vor face lumina in aceasta chestiune, desi a evitat sa precizeze daca a facut sau nu o plangere penala.


Un agent de paza de la ArcelorMittal Galati s-a impuscat in picior

Posted: 11 Nov 2009 12:28 PM PST

Un agent de paza de pe platforma siderurgica ArcelorMittal Galati a ajuns la spital, miercuri seara, impuscat in calcai, transmite corespondentul NewsIn.


Spania: Soferii scot din buzunar mii de euro pentru repararea masinilor

Posted: 11 Nov 2009 12:03 PM PST

O masina este greu de intretinut in Spania. Pe langa banii cheltuiti pe combustibil si asigurari, conducatorii auto trebuie sa scoata din buzunare mii de euro pentru reparatii.


NASA: Nu va fi nicio Apocalipsa in 2012

Posted: 11 Nov 2009 12:02 PM PST

Lumea nu va disparea in decembrie 2012, anunta Agentia spatiala americana, intr-un comunicat. De altfel, pentru a linisti spiritele, NASA a initiat campania de contestare a speculatiilor care se fac pe seama "Apocalipsei", transmite Agerpres.


MApN: Militarii romani din Afganistan au asigurat necesarul de antigripale

Posted: 11 Nov 2009 11:40 AM PST

Militarii romani dislocati in Afganistan si in celelalte teatre de operatii au asigurat necesarul de medicamente antivirale pentru combaterea gripei H1N1, a anuntat astazi Ministerul Apararii Nationale. In randul militarilor din teatrele de operatii nu a fost raportat niciun caz confirmat sau suspect de imbolnavire cu noul virus gripal.


Sondaj: Aproape jumatate dintre romani spun ca o duc mai rau ca inainte de '89

Posted: 11 Nov 2009 11:28 AM PST

Peste jumatate dintre romani declara ca lucrurile merg mai rau in prezent, decat in regimul comunist, arata un sondaj al Biroului de Cercetari Sociale. Aproximativ 40% dintre cei chestionati spun ca au o viata mai grea decat cea de dinainte de 1989.


Iasi: Responsabilitatea pentru stalpul din soseaua de centura este pasata dintr-o curte in alta

Posted: 11 Nov 2009 11:21 AM PST

Institutiile care ar trebui sa avizeze mutarea stalpului de joasa tensiune ramas in mijlocul variante ocolitoare a municipiului Iasi se spala pe maine.


MAE nu confirma ca barbatul care a murit in Austria de gripa porcina este roman

Posted: 11 Nov 2009 11:01 AM PST

Ministerul Afacerilor Externe nu poate confirma, deocamdata, ca persoana care a murit sambata in orasul austriac Schwarzach, din cauza unor complicatii aparute in urma infectarii cu virusul A(H1N1), are cetatenie romana.


Timisoara: EXCLUSIV Barbatul transat la Medicina avea in masina un mic arsenal

Posted: 11 Nov 2009 10:31 AM PST

Datele din dosarul crimei de la Medicina arata ca atat studentii cat si Trifu Schroth aveau in dotare cate un spray paralizant.


Craiova: Lung senior il contrazice pe Lucescu

Posted: 11 Nov 2009 10:25 AM PST

Razboiul dintre clubul Universitatea si selectionerul nationalei Romaniei continua, de data aceasta subiectul fiind Silviu Lung junior, portarul pe care selectionerul l-a acuzat de „lipsa grava de educatie si de respect fata de echipa nationala".


Curtea de Apel Bucuresti, solicitata pentru suspendarea referendumului

Posted: 11 Nov 2009 10:02 AM PST

Doua ONG-uri au cerut Curtii de Apel Bucuresti suspendarea referendumului din 22 noiembrie. Solicitarea va fi judecata la 19 noiembrie.


Craiova: Eugen Trica va rata meciul cu CFR Cluj

Posted: 11 Nov 2009 09:45 AM PST

Antrenorul Universitatii Craiova, Eugen Neagoe, a precizat ca sunt sanse foarte mici ca Trica sa poata evolua in partida de miercurea viitoare cu CFR Cluj.


Niciun comentariu: