Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Situatia negrilor din America, catastrofala din cauza crizei

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Situatia afro-americanilor de pe teritoriul Statelor Unite este mai mult decat grea. Conform ultimelor statistici publicate de presa locala, rata somajului este foarte mare in randul tinerilor americani de culoare. Astfel, 34,5% dintre tinerii afro-americani nu au un loc de munca, ceea ce ar insemna ca unul din trei nu are unde sa munceasca. Desi cifrele oficiale sunt dramatice, expertii sunt de parere ca realitatea arata mult mai tragic. Somajul in randul tinerilor de culoare este de trei ... (read more)


Masinile recuperate de la rau-platnici, vandute in strainatate

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Raiffeisen Leasing a vandut, pana la sfarsitul lunii octombrie, aproape 500 de bunuri recuperate de la clientii rau-platnici, majoritatea fiind livrate in strainatate, a declarat directorul general al companiei, Mihaela Mateescu. Activele recuperate de la clientii care au ajuns in imposibilitatea de a-si plati ratele au inclus autovehicule comerciale usoare, camioane, autoturisme, dar si echipamente. Compania mai are 127 de bunuri reposedate scoase la vanzare pe site-ul propriu. "Nu cred ca vom ... (read more)


Lumea este ingropata in datorii

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Dupa ce s-au luptat impotriva recesiunii, tarile puternic industrializate vor trebui sa faca fata unei noi provocari: explozia datoriilor publice. Pana la sfarsitul acestui an, datoria suverana mondiala va atinge nivelul de 49.500 de miliarde de dolari, cu 45% fata de nivelul din 2007, anul in care s-a declansat criza. Conform Moody's Investors Service, cresterea de 15.300 de miliarde de dolari afisata in acest an este de 100 de ori mai mare decat nivelul sumei din cadrul planului Marshall, ajus... (read more)


„2012” ramane lider in box office-ul romanesc

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Pelicula „2012”, in regia lui Roland Emmerich, lansat in Romania pe data de 13 noiembrie, ramane pentru a doua saptamana consecutiv pe primul loc in box office, conform datelor cinemagia.ro. Filmul „2012”, care infatiseaza sfarsitul lumii anuntat de civilizatia maya in urma cu cateva sute de ani printr-o multitudine de efecte speciale, a avut in perioada 16-22 noiembrie 109.972 spectatori si incasari de 42.400 de euro. Cumulat, in cele 2 saptamani de la lansare, film... (read more)


Americanii de la GE Money au lansat obligatiuni islamice

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

GE Money, divizia financiara a General Electric, a anuntat azi ca este prima corporatie americana care a reusit sa plaseze pe piata islamica obligatiuni sukuk in valoare de 500 de milioane de dolari, cu scadenta la 5 ani. Ineditul situatiei provine din faptul ca religia islamica interzice perceperea dobanzilor. Insa, odata cu dezvoltarea economica din ultimul secol, tarile din Orient n-au putut ignora rolul pietelor financiare, iar in zona s-au dezvoltat produse si servicii bancare care au ... (read more)


Human Invest vizeaza pentru 2010 peste 50% din piata programelor premium de “leadership ...

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Anul 2009 a reprezentat un punct de cotitura pentru piata de training din Romania, evidentiind cine sunt principalii actori si care sunt cele mai valoroase programe.  In 2010 doar intre 3 si 5 companii vor ramane in prima liga a furnizorilor de training, zona in care se vor derula majoritatea contractelor strategice preconizate pentru anul viitor. Luand in considerare noile realitati din piata, Human Invest, unul din liderii in domeniul serviciilor de training si consultanta, are drept obie... (read more)


Internetul romanesc, plin de virusi

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Una din 150 de pagini web cu extensia ".ro" este infectata cu un virus si prezinta riscuri pentru cei care o acceseaza, nivel de 10 ori mai ridicat decat in cazul site-urilor inregistrate in Japonia, a declarat, miercuri, Costin Raiu, expert in cadrul Kaspersky Lab Romania. "Printr-un program demarat in 2006, monitorizam peste 150.000 de site-uri cu extensia «.ro». Printre paginile web infectate se numara cele apartinand unor institutii bancare si guvernamentale sau din domeniul medi... (read more)


Parlamentul European a adoptat „Pachetul Telecom”

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Parlamentul European a aprobat in cursul zilei de ieri noua legislatie care vizeaza drepturile utilizatorilor de Internet in caz de restrictionare a accesului. Acordul deblocheaza un pachet de reforme privind drepturile consumatorilor si impune o serie de reguli pentru companiile din sector. „Restrictionarea accesului la Internet nu se va putea face decat in urma unei proceduri prealabile, juste si impartiale, ce garanteaza respectul prezumptiei de nevinovatie”, se arata in noul pach... (read more)


Plus deschide la Titu si Buftea si ajunge la 90 de magazine

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Retailerul cu profil de discount Plus a deschis miercuri doua unitati comerciale la Buftea (judetul Ilfov) si Titu (judetul Dambovita), in urma unei investitii totale de 3 milioane de euro. In urma celor doua inaugurari, reteaua Plus, operata de compania Pludi Market, ajunge la 90 de magazine. Magazinele au o suprfata totala de 1.000 de metri patrati, cu un spatiu de vanzare de 800 de metri patrati, se arata intr-un comunicat al companiei. Compania Pludi Market, controlata de grupul ge... (read more)


„Washington Post” isi inchide mai multe birouri in SUA

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

„Washington Post” isi inchide birourile de la Chicago, Los Angeles si New York, in conditiile in care titlul, care sufera de pe urma pierderilor financiare, isi reorienteaza atentia catre politica si stirile locale din capitala americana, informeaza Reuters, citat de Mediafax. „Intr-un moment de resurse limitate si de presiuni concurentiale sporite, este necesar sa ne concentram puterea jurnalistica pe misiunea noastra centrala, de a acoperi evenimentele de la Washington si sti... (read more)


OMV vrea gaze rusesti prin South Stream, chiar daca prioritatea ramane Nabucco

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Grupul austriac OMV,c are detine compania Petrom, doreste sa primeasca gaze naturale din Rusia prin gazoductul South Stream, insa prioritatea ramane proiectul Nabucco, a declarat miercuri directorul general al grupului , Wolfgang Ruttenstorfer, citat de cotidianul Kurier. Gazoductul South Stream este dezvoltat de gigantul rus Gazprom si Eni (Italia), iar proiectul Nabucco este dezvoltat de un consortiu format din OMV (actionarul majoritar al Petrom), Transgaz Medias, MOL (Ung... (read more)


"Omul negru" al Belgiei s-a intors la putere

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

De ce le-a fost frica nu au scapat. In momentul in care Herman Van Rompuy a fost ales presedinte al Uniunii Europene, primul lucru la care belgienii s-au gandit a fost acela ca la sefia guvernului lor se va intoarce Yves Leterme, cel care a instaurat instabilitatea economica si politica in Belgia. Astazi, Palatul Regal a anuntat ca Yves Leterme revine in functia de prim-ministru, dupa ce in urma cu 11 luni a fost inlocuit de Van Rompuy, dupa  aparitia unui scandal de proportii pri... (read more)


Un director al Microsoft va parasi compania la finalul anului

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Christopher Liddell, directorul financiar al Microsoft, va parasi gigantul software, la finalul anului, dupa 4 ani jumatate petrecuti in cadrul companiei. Christopher Liddell (51 de ani), CFO-ul (chief financial officer)  gigantului software Microsoft, va fi inlocuit in pozitia de director financiar de Peter Klein, actualul CFO al Microsoft Business Division, care dezvolta suita de software Office. Liddell, care s-a alaturat companiei in 2005, a fost primul outsider care a fost numit direct... (read more)


Nokia N97 mini, 399 de euro cu abonament pe 2 ani

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Nokia N97 Mini, varianta cu dimensiuni mai reduse a binecunoscutului model Nokia N97, va fi disponibil incepand de, joi, in magazinele Vodafone si ale partenerilor sai din tara la preturi incepand de la 399 Euro (TVA inclus), impreuna cu un abonament  pe 2 ani. Nokia N97 mini ofera o experienta superioara de acces la e-mail si Internet, la viteze de pana la 3,6 Mbps. Noul model integreaza tehnologiile HSDPA, Wi-Fi si este o alegere inspirata pentru utilizatorii care doresc sa acceseze Inter... (read more)


Reduceri de 50% pentru studenti in clinicile CMU

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Centrul Medical Unirea, unul dintre cei mai mari operatori de servicii medicale private din Romania, dispune din aceasta luna de un nou pachet de servicii adresat studentilor. Acestia vor plati doar 40 de lei pentru orice consultatii si vor beneficia de o reducere de 50% pentru analizele de laborator, prin pachetul „Student”. Produsul se doreste a fi, de asemenea, un stimulent pentru un comportament responsabil al tinerilor vizavi de sanatatea lor. „Centrul Medical Unirea si-a... (read more)


Mai multe restante, mai putine credite

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Creditele restante au crescut la 7,2 miliarde de lei in octombrie, nivelul fiind de 2,5 ori mai mare decat cel inregistrat la finele anului trecut, potrivit datelor privind comportamentul financiar publicate de BNR. In prezent,  ponderea creditelor restante in totalul imprumuturilor reprezinta 3,55%, fata de 1,4% in decembrie 2008. Restantele la imprumuturile in valuta aproape s-au triplat, de la 248 de milioane de euro, la 736 de milioane de euro. La creditele in lei, s-a inregistrat o ... (read more)


Indicele imobiliare.ro: Apartamentele s-au ieftinit cu 33%, in ultimul an, in marile orase

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

La nivel national, preturile de vanzare ale apartamentelor indica o valoare de 1.222 euro/mp util, calculata ca o medie a preturilor de vanzare la apartamente vechi si noi din principalele sase orase din Romania, ceea ce reprezinta o scadere de 5% in ultima luna si de 33% in ultimul an, potrivit indicelui imobiliar elaborat de portalul imobiliare.ro.„In ciuda faptului ca segmentul imobiliar este blocat in continuare din punctul de vedere al tranzactionarii, interesul potentialilor cumparat... (read more)


Un portal imobiliar a lansat un instrument care masoara pretul locuintelor la nivel national

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Portalul de anunturi imobiliare.ro a lansat primul indice imobiliar national care are ca principal scop analizarea evolutiei pretului la apartamentele vechi si noi din Bucuresti si cinci orase mari din tara, respectiv Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara. La calcularea indicelui se iau in considerare preturile cerute de proprietari si nu cele la care se incheie tranzactiile, care de obicei sunt cu 10-15% mai mici, ca rezultat al negocierii. Pretul este rezultatul unei medii la nive... (read more)


70.000 de romani traiesc in Bucurestiul virtual

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

La un an de la deschidere, in Virtual Bucharest, replica virtuala a Capitalei in Second Life, exista deja 70.000 de conturi si de cinci ori mai multi utilizatori activi decat in 2008. „In 12 luni, am reusit sa crestem o comunitate semnificativa de romani in spatiul 3D. Inainte de lansarea Bucurestiului Virtual, Romania se clasa pe locul 31 in topul natiunilor cu aproximativ 10.000 de conturi. Acum suntem pe locul 15 in topul natiunilor. Sunt aproximativ 70.000 de conturi din Romania s... (read more)


Noul terminal de pe Otopeni va fi gata in noiembrie 2010

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Extinderea finger-ului cu 14 burdufuri la Aeroportul Otopeni va fi finalizata in noiembrie 2010 in urma unei investitii de circa 70 milioane de euro. Investitia va cuprinde si fluidizarea circulatiei, conexiunea cu cele doua terminale, Plecari si Sosiri, inclusiv realizarea fluxurilor Shengen, toate acestea cuprinzand 16.600 de metri patrati. La finalul lucrarilor, finger-ul (structura de preluare a avioanelor inainde de decolare si dupa aterizare) va avea 24 de porti de imbarcare dintre care 1... (read more)


Bancile au scos 1,2 miliarde de euro din Romania

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Bancile semnatare ale scrisorii de la Bruxelles si-au redus expunerea pe Romania cu 1,2 miliarde de euro in perioada martie-octombrie, potrivit unor surse citate de Mediafax. Procentual, scaderea reprezinta 3,8% din totalul expunerii pe Romania de 31,5 miliarde de euro,  inregistrate in martie, de cele mai mari noua grupuri financiare active pe piata : Erste Bank, Raiffeisen International, Eurobank EFG, National Bank of Greece, Societe Generale, Alpha Bank, Volksbank, Piraeus Bank si Un... (read more)


Topul celor mai ieftine si cele mai scumpe apartamente din Bucuresti

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Cele mai ieftine apartamente din Bucuresti pot fi gasite in cartierul Rahova, unde pretul mediu pe metru patrat util la oferte este de 1.078 de euro, iar cele mai scumpe apartamente se gasesc in zona Unirii, unde media este de 1.799 de euro/mp util, potrivit indicelui imobilare.ro. In topul celor mai ieftine zone din Bucuresti se inscrie si Berceni, unde media de pret este de 1.118 euro/mp util si Oltenitei cu o medie de 1.127 de euro/mp. In ceea ce privesc zonele cele mai scumpe, Dorobanti este... (read more)


Complexurile energetice Turceni si Rovinari isi cresc numarul de angajati

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Numarul de angajati de la complexul energetic Turceni va creste cu 18%. O majorare similara este prevazuta si pentru complexul Rovinari, potrivit unei hotarari de guvern privind rectificarea bugetelor pe 2009 ale companiilor din subordinea Ministerului Economiei. Fondul de salarii al complexului Turceni a fost majorat la 190,4 milioane lei, de la 182,5 milioane lei, iar la sfarsitul acestui an producatorul de energie estimeaza ca va avea 4.675 de salariati, fata de 3.957 in bugetul initial. La R... (read more)


Cum sa controlezi consumul de energie din casa direct de pe mobil

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Consumatorii casnici de energie electrica vor putea in viitorul apropiat sa controleze ei insisi consumul de energie al propriei locuinte, inclusiv de la distanta, prin intermediul telefonului mobil. Panasonic Europe si SEAS-NVE, cel mai mare furnizor de energie din Danemarca, vor incepe derularea unui proiect pilot pentru testarea unui sistem inteligent de management al energiei. “Aceasta colaborare reprezinta primul pas catre extinderea la scara larga a utilizarii sistemului de manageme... (read more)


Silvia D la Vegas, plina de rani

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Pentru Silvia Launeanu, jumatatea feminina a grupului D la Vegas, experienta Rataciti in Panama a fost una de neuitat. Din pacate pentru cantareata aceasta aventura i-a lasat urme adanci, la propriu. In probele sportive la care a fost nevoita sa participe Silvia s-a accidentat in repetate randuri, ranile rezultate lasandu-i cicatrici profunde pe maini si mai ales pe picioare. “Nu am ce face, o sa ma dau cu fond de ten si o sa merg la concerte… nu am de ales” spune Silvia. ... (read more)


Esecul lui Marian, salvarea Carlei

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Carla castiga batalia pentru imunitate. Infrangerea suferita in urma bataliei pentru salvare, i-a impins pe debutanti in lupta individuala. Regulile sunt dure: numai castigatorul se poate salva prin imunitate. Un membru din cei patru ramasi paraseste competitia. Tenacitate, strategie si agerime! Asta implica proba la care a fost supusa Echipa Debutantilor in lupta pentru imunitate. Citeste mai muilte pe kanald.ro! In seara asta de la 22:00 afla cat de dulce este razbunarea vedetelor in postu... (read more)


Nikita face ordine la „In papuci de vedeta”

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Tumultoasa Nikita accepta provocarea emisiunii „In papuci de vedeta”si devine capul familiei facand ordine in viata altora. Cine are curajul „sa-si schimbe papucii” cu cea mai controversata vedeta, afli maine seara de la 20:30, numai la Kanal D! Andreea Banica iti prezinta in fiecare miercuri de la 20:30 cum este sa traiesti ca o vedeta!... (read more)


Rihanna i-a cerut lui Mos Craciun “sex incredibil si mancare buna”

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Rihanna a dezvaluit lista cu dorinte pentru Craciunul 2009 pe care stau scrise doua lucruri: “sex incredibil si mancare buna”.De cand a fost batuta de Chris Brown cantareata a evitat relatiile amoroase insa recunoaste ca are de nevoie de sex. Totodata Rihanna a marturisit ca pofteste la mancarea condimentata a mamei sale.“Imi doresc sex incredibil si mancare buna. Nu e prea mult , nu? Partea cu sexul s-ar putea sa fie ceva mai dificila dar cu siguranta voi primi mancarea ... (read more)


Opera a lui Darwin, vanduta cu 115 mii de euro

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Un exemplar din prima editie a cartii "Originea speciilor", de Charles Darwin, a fost vandut la licitatie pentru 103.250 de lire sterline (114.560 de euro) marti la Londra. Cartea a fost gasit in toaleta unei familii din sudul Marii Britanii si a fost scoasa la vanzare in ziua implinii a 150 de ani de la publicarea celebrei opere. Pretul de achizitie a fost dublu fata de estimarea initiala: 40-60.000 de lire sterline. Opera, publicata in 1859, a fost cumparata de o familie cu doar cativa si... (read more)


Intreruperi de apa in Capitala

Posted: 24 Nov 2009 02:00 PM PST

Apa Nova intrerupe temporar alimentarea cu apa in anumite zone ale Capitalei in scopul efectuarii unor lucrari de modernizare a retelei de distributie. Astfel, astazi, intre orele 8.00 si 22.00 se opreste apa la robinetele celor care locuiesc pe Calea Vitan, Sos. Mihai Bravu, Str. Calusari, Str. Jieneasca, Str. Mureseana, Str. Lugojeana si Str. Crivatului, iar in intervalul orar 9.00-18.00 - pe Str. Valea Morii (intre Str. N. Coculescu si Str. Aviatiei), Str. Aviatiei si Str. Anina.  ... (read more)


Niciun comentariu: