Stiri Noi - Hotnews.ro

Stiri Noi - Hotnews.ro


Mugur Isarescu: Unele ajustari ar fi fost foarte dureroase fara asistenta financiara externa

Posted: 25 Nov 2009 09:08 AM PST

"Interventiile valutare ale BNR au avut in vedere, in primul rand, ca o depreciere excesiva a monedei nationale sa fie evitata, iar nivelul si pasul acesteia sa fie corelate cu progresele inregistrate in ajustarea contului curent”, a declarat guvernatorul BNR in  dizertatia cu ocazia primirii titlului de membru corespondent al Academiei Regale a Doctorilor din Spania.


Profitul brut al ING Bank Romania a crescut cu 23% in primele noua luni, la 109 milioane lei

Posted: 25 Nov 2009 08:58 AM PST

ING Bank Romania a inregistrat in primele noua luni ale anului un profit brut de 109 milioane de lei, cu 23% mai mult decat in perioada similara din 2008, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare. In aceeasi perioada, veniturile nete ale bancii au crescut cu 48%, la 539 milioane de lei.


Gazprom si Naftogaz au ajuns la un compromis. Spectrul unui nou razboi gazeifer se indeparteaza

Posted: 25 Nov 2009 08:48 AM PST

Gazprom a incheiat miercuri un acord cu societatea ucraineana Naftogaz prin care Kievul va cumpara in 2010 mai putine gaze naturale decat se angajase initial, anunta AFP. Acest compromis indeparteaza spectrul unui nou razboi al gazelor naturale intre cele doua tari, asa cum s-a intamplat la inceputul acestui an.


UEFA a anuntat lista meciurilor aranjate pe care le investigheaza

Posted: 25 Nov 2009 08:34 AM PST

UEFA a dat publicitatii numele cluburilor de fotbal pe care le investigheaza cu privire la meciurile aranjate din preliminariile Ligii Campionilor si Europa League, dupa intalnirea de miercuri de la Nyon, Elvetia, la care au participat si reprezentantii a noua federatii de fotbal. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Republica Moldova: 5.000 de euro pentru redobandirea cetateniei romane

Posted: 25 Nov 2009 08:33 AM PST

Un barbat din Republica Moldova a fost prins in flagrant de catre ofiterii Centrului pentru Combaterea Infractiunilor Economice si Coruptiei (CCIEC), dupa ce solicitat 5.000 de euro de la o familie din Nisporeni pentru a le perfecta actele necesare redobindirii cetateniei romane, scrie Unimedia.md.


Tribunalul Federal din Elvetia a ordonat eliberarea lui Roman Polanski

Posted: 25 Nov 2009 08:31 AM PST

Tribunalul Federal din Elvetia "a ordonat eliberarea lui Roman Polanski". Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al Ministerului Justitiei, care a precizat ca ministerul examineaza posiblitatea unui recurs impotriva acestei decizii. "Tribunalul Federal ne ordona sa-l punem in libertate pe Polanski", a declarat Folco Galli, purtator de cuvant al Ministerului de Justitie, transmite Le Figaro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Antonie Solomon spune va demisiona din fruntea organizatiei PD-L Craiova daca Basescu pierde alegerile

Posted: 25 Nov 2009 08:29 AM PST

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca va demisiona din functia de presedinte al organizatiei municipale a PD-L, daca Traian Basescu nu va castiga la Craiova, in turul secund al alegerilor prezidentiale.


Turneul Campionilor: Soderling il invinge pe Djokovic si se califica in semifinale

Posted: 25 Nov 2009 08:28 AM PST

Robin Soderling continua seria partidelor deosebite de la Turneul Campionilor (dupa ce l-a invins pe Nadal in primul meci), suedezul depasindu-l in doua seturi, scor 7-6, 6-1, pe Novak Djokovic. In urma acestui rezultat, Robin a obtinut calificarea in semifinale.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Alexandrina canta la ShortsUP

Posted: 25 Nov 2009 08:23 AM PST

Artista basarabeana Alexandrina Hristov va sustine un concert unplugged vineri, 27 noiembrie, in cadrul evenimentului ShotsUP - Green Screen, informeaza organizatorii. Evenimentul va avea loc la Muzeul Taranului Roman si va cuprinde, pe langa reprezentatia Alexandrinei, o proiectie de scurtmetraje, doua expozitii de arta si demonstratii de realizare a unor obiecte din lemn si lut.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Klaus Johannis: Sunt onorat de propunerea de a conduce un guvern

Posted: 25 Nov 2009 08:19 AM PST

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, s-a declarat onorat de propunerea PSD-PNL de a conduce guvernul, in eventualitatea in care Mircea Geoana va castiga alegerile prezidentiale. "Sunt onorat de propunerea de a conduce un guvern dupa turul II al alegerilor prezidentiale, propunere exprimata de Partidul Social Democrat si Partidul Conservator, Partidul National Liberal si care are sprijinul Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si al grupului parlamentar al minoritatilor nationale", a anuntat acesta, intr-un comunicat de presa citat de NewsIn.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Marian Lupu: Nu particip la Ziua Unirii, eu sunt moldovean

Posted: 25 Nov 2009 08:17 AM PST

Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat la presedintia Republicii Moldova, declara ca nu va participa la sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei deoarece "se identifica drept moldovean".


Numarul cererilor initiale de somaj din SUA a scazut saptamana trecuta la 466.000

Posted: 25 Nov 2009 08:14 AM PST

Numarul cererilor initiale de ajutoare de somaj din Statele Unite a scazut saptamana trecuta la cel mai mic nivel din septembrie 2008, potrivit datelor guvernamentale care arata stabilizarea pietei muncii, citate de AFP. Departamentul Muncii arata ca in saptamana incheiata la 21 noiembrie numarul cererilor de somaj a scazut cu 35.000, la 466.000.


Cheltuielile de consum din SUA au crescut cu 0,7% in octombrie

Posted: 25 Nov 2009 08:03 AM PST

Cheltuielile de consum din Statele Unite au avansat cu 0,7% in luna octombrie, pe fondul cresterii vanzarilor de automobile, arata datele guvernamentale citate de AFP. In septembrie, cheltuielile de consum au urcat cu 0,6%.


Tehnologie medicala in marketing: companiile pot testa reactiile subconstiente ale clientilor la reclame

Posted: 25 Nov 2009 07:44 AM PST

Cand un om este tinta unui mesaj comercial, cum sunt reclamele, el poate spune ca ii place, ca il enerveaza sau ca acea reclama il convinge sau nu sa cumpere produsul. Dar in momentul in care el afirma acest lucru, doar numai o mica parte din ceea ce simte el de fapt se poate transforma in vorbe - restul ramane in subconstient si este, de multe ori, contrar declaratiilor sale. O companie lansata oficial miercuri pe piata din Romania, LABoratory&Co, ofera companiilor acces tocmai la acele senzatii si reactii pe care consumatorii le au la diversi stimuli fara sa-si dea seama, folosind in acest scop tehnologii care pana foarte recent erau folosite doar in domeniul medical.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SIF-urile au crescut cu 1,2% in sedinta BVB de miercuri, pe o piata in usoara scadere

Posted: 25 Nov 2009 07:43 AM PST

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au inchis mixt sesiunea de tranzactionare de miercuri, pe fondul unui rulaj in scadere. Sectorul societatilor de investitii financiare a inregistrat cel mai important avans in aceasta sedinta, in vreme ce indicele general al pietei a scazut cu 0,17%.


Cazul de la Maternitatea Bucur: Incubatorul in care a fost ars bebelusul era defect

Posted: 25 Nov 2009 07:31 AM PST

Incubatorul de la Maternitatea Bucur in care a fost ars bebelusul nu corespunde din punct de vedere tehnic, avand probleme de temperatura, umiditate si la sistemul de ventilatie, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul Oficiului pentru Dispozitive Medicale, Lazar Iordache.


Mana lui Thierry Henry, cenzurata in spotul Gillette

Posted: 25 Nov 2009 07:21 AM PST

Compania Gillette a modificat spotul in care Thierry Henry apare tinand in mana o minge de fotbal. Dupa scandalul iscat de hentul atacantului Barcelonei in meciul de baraj Franta-Irlanda pentru calificarea la CM 2010, oficialii Gillette au declarat ca nu vor renunta la contractul cu Titi, dar au modificat poza francezului. Henry nu mai tine mingea de fotbal, ci are mana in buzunar.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei: In urmatoarele luni vom analiza planul societatilor energetice de a se uni

Posted: 25 Nov 2009 07:18 AM PST

Consiliul Concurentei prefera varianta infiintarii a doua mari companii pe piata energetica decat cea privind crearea unei singure societati mamut. "Mie imi este greu sa cred ca noi cei de la Consiliul Concurentei ne vom da acordul asupra unei singure companii. De Comisia Europeana ce sa mai zic", a declarat presedintele Bogdan Chiritoiu pentru HotNews.ro. Acesta a precizat ca a avut, marti, o prima intalnire care a avut ca tema infiintarea celor doua companii, scenariu propus de actuala putere.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Slovacii au construit un zid impotriva tiganilor, intr-un sat din estul tarii

Posted: 25 Nov 2009 07:15 AM PST

Slovacii au construit un zid impotriva tiganilor, izoland aproximativ 1.200 de persoane. Zidul a fost ridicat luna trecuta, in satul Ostrovany, situat in estul tarii. Constructia de beton are o lungime de 150 de metri, doi metri inaltime si a costat primaria 13.000 de euro, informeaza AFP. "Este discriminare. Primarul ar fi putut mai degraba sa cheltuiasca acesti bani ca sa construiasca locuinte pentru noi", a declarat Lucia Kucharova, o tiganca de 25 de ani.


Restantele la credite au crescut de 2,9 ori in ultimul an, la 7,19 miliarde de lei

Posted: 25 Nov 2009 07:08 AM PST

Volumul creditelor restante la plata a urcat in octombrie la 7,19 miliarde de lei, de 2,9 ori mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut, cand totalul sumelor restante era de 2,49 miliarde de lei, potrivit datelor bancii centrale. Comparativ cu luna anterioara, valoarea restantelor a crescut cu 10%.


Niciun comentariu: