Stiri Noi - Hotnews.ro

Stiri Noi - Hotnews.ro


Mutu a facut inconjurul presei internationale: Vedeta romana, inca o data dopata. Ar putea fi finalul

Posted: 28 Jan 2010 08:44 AM PST

Presa internationala a preluat imediat subiectul depistarii pozitive a lui Adrian Mutu cu sibutramina, jurnalistii din intreaga lume fiind de parere ca romanul este aproape de finalul carierei dupa ce a calcat din nou stamb. "Mutu, aproape de final", a titrat Le Monde. Pentru aceasta noua abatere, fotbalistul roman risca intre unu si patru ani de suspendare.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Calarasi: Pompierii au indepartat un turtur de 25 de kilograme si lung de trei metri

Posted: 28 Jan 2010 08:20 AM PST

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Calarasi au intervenit, joi, la blocurile din Calarasi pentru a indeparta turturii si bucatile de gheata de la etajele superioare, de la unul din imobile fiind indepartat un turtur de 25 de kilograme, lung de trei metri, transmite Mediafax.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul ingheata preturile la gaze in ciuda cerintelor Comisiei Europene privind liberalizarea pietei. Gazele consumate de romani sunt cele mai ieftine din Europa

Posted: 28 Jan 2010 08:14 AM PST

Autoritatile romane sunt obligate, conform intelegerilor cu Comisia Europeana, sa liberalizeze pretul la gazele din productia interna incepand chiar din acest an. La ora actuala, pretul gazelor la consumatorii din Romania este cel mai redus din Europa, plasandu-se la 50% din media UE. Din cauza presiunilor de ordin social, Guvernul roman ignora semnalele de la Bruxelles referitoare la liberalizare, cerand Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) inghetarea preturilor. In aceste conditii, Romania risca procedura de infringement.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANAF va inregistra din oficiu microintreprinderile ca platitori de impozit pe profit

Posted: 28 Jan 2010 08:03 AM PST

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va inregistra din oficiu ca platitori de impozit pe profit microintreprinderile care pana la finele anului trecut au platit impozit pe venit, se arata intr-un comunicat al agentiei. ANAF mai arata ca, incepand cu anul 2010, acesti contribuabili nu mai beneficiaza de derogarea privind declararea si plata trimestriala a impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, acestea urmand sa fie declarate si platite lunar.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihai Tanasescu: Il sustin pe Miron Mitrea la conducerea PSD

Posted: 28 Jan 2010 07:59 AM PST

Mihai Tanasescu a declarat ca il sustine pe Miron Mitrea la conducerea PSD. "Inainte sa fac acea declaratie am avut o discutie cu dansul. Mi-a cerut acceptul si i-am pus trei conditii: sa fie un bun roman, adica sa aiba o politica proactiva, sa aiba grija de cei cu care va colabora si sa isi formeze o echipa credibila", a explicat Tanasescu pentru NewsIn.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

webRelease: Conferintele de la Sosea - Colectii si patrimoniu local

Posted: 28 Jan 2010 07:53 AM PST

Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, va continua si in cursul anului 2010 ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Miercuri, 3 februarie, de la ora 18:30, sunteti invitati la Clubul Taranului, unde etnologii Carmen Mihalache si Maria Mateoniu vor vorbi despre Colectii si patrimoniu local.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO: Cum va arata noua ambasada a SUA

Posted: 28 Jan 2010 07:48 AM PST

Oficialii ambasadei SUA in Romania au prezentat joi o macheta, planuri si schite ale viitoarei cladiri in care isi vor desfasura activitatea. Viitoarea ambasada va avea 9 cladiri construite pe o suprafata de 40 000 de metri patrati, inconjurata de un zid de beton. Viitoarea constructie va integra tehnologii noi care vor reduce impactul asupra mediului, dar va respecta toate normele de securitate impuse de SUA. La constructia ambasadei lucreaza 300 muncitori, majoritatea romani si unul dintre subcontractori este Titan-Mar, companie detinuta de Adriean Videanu si familia sa. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Traficul intre Braila si Slobozia, reluat dupa 16 ore in care a fost blocat din cauza unei cisterne cu GPL rasturnata

Posted: 28 Jan 2010 07:40 AM PST

Drumul European 584 (Braila-Slobozia) a fost blocat aproape 16 ore dupa ce, miercuri seara, o cisterne incarcata cu gaz petrolier lichefiat s-a rasturnat pe raza localitatii brailene Valea Canepii. In operatiunea de prevenire a unui dezastru ca cel de la Mihailesti au fost implicati zeci de politisti, pompieri, reprezentanti ai Garzii de Mediu si ai Autoritatii Rutiere Romane, coordonati de prefectul judetului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Scurtmetrajul Muzica in sange intra vineri in competitie la Festivalul de la Clermont - Ferrand

Posted: 28 Jan 2010 07:35 AM PST

Scurtmetrajul “Muzica in sange", regizat de Alexandru Mavrodineanu, intra vineri in competitie la Festivalul de la Clermont - Ferrand. “Lele”, un baiat de 11 ani, noua stea a manelelor, va aparea alaturi de Andi Vasluianu si Dorotheea Petre, dar si de producatorul sau Dan Bursuc in “Muzica in sange”, informeaza Strada Film.  


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nokia, profit net in crestere cu 65% in trimestrul patru din 2009, peste asteptari

Posted: 28 Jan 2010 07:26 AM PST

Nokia, cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, a inregistrat un profit net de 948 milioane euro in trimestrul patru din 2009, in crestere cu 65% fata de trimestrul similar din anul anterior, peste asteptarile analistilor, transmite Bloomberg. Nokia a vandut 126,9 milioane telefoane mobile in trimestrul mentionat, in crestere cu 12% fata de aceeasi perioada din 2008, dar la nivelul intregului an, producatorul finlandez estimeaza ca a inregistrat o scadere a cotei de piata la nivel mondial la 38% fata de 39% in 2008.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Indicele SIF-urilor a crescut cu peste 4% in sedinta de joi a BVB

Posted: 28 Jan 2010 07:25 AM PST

Indicele societatilor de investitii financiare a crescut cu peste 4% in sedinta de joi a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), pe fondul rezultatele pozitive raportate de companiile din Statele Unite. Rulajul BVB a scazut de cinci ori comparativ cu sedinta anterioara, la 23,69 milioane de lei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AUDIO Baronul de Gorj, Ilie Morega, se dezice de PSD si vrea alianta cu PD-L in timp ce-l critica pe Berceanu pentru gropile de pe Dealul Negru

Posted: 28 Jan 2010 07:06 AM PST

Baronul de Gorj, Ilie Morega (PNL), a declarat pentru Hotnews.ro ca nu doreste un parteneriat local cu PSD pentru ca liberalii au fost epurati din administratia locala in timpul guvernarii acestora. Morega sustine ca Ludovic Orban i-ar fi cerut intr-o convorbire telefonica sa pastreze colaborarea cu PSD pentru ca asa s-a inteles cu deputatul PSD de Gorj, Victor Ponta. Desi pledeaza pentru un parteneriat cu PD-L, in timpul interviului Morega se lanseaza in critici la adresa lui Radu Berceanu din cauza gropilor de pe Dealul Negru, o zona de circa 30 de km intre Pitesti si Valcea.
  • Intra in articol si asculta interviul AUDIO cu Ilie Morega: Ma scuzati ca vorbesc rar, dar sunt niste gropi si am masina noua. Luati-l pe Berceanu. Rusinea, lumii. Drum european, si se poate repara cu o roaba de asfalt.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Laura Codruta Kovesi: Aproximativ 20 de parchete din tara ar putea fi desfiintate

Posted: 28 Jan 2010 07:05 AM PST

Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a anuntat ca aproximativ 20 de parchete din tara ar putea fi desfiintate. Motivul il reprezinta costurile ridicate de intretinere si ineficienta acestora, a explicat Kovesi, precizand ca parchetele urmeaza sa fie arondate altor unitati mai mari, informeaza Mediafax.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Castigatorii morali ai concursului Eurovision 2010

Posted: 28 Jan 2010 07:00 AM PST

Nu vor ajunge la Oslo, deoarece nu au avut acces nici macar intre finalistii pentru Selectiile Nationale. PigMan (Letonia) si Pavel Turcu (Moldova) sunt insa printre cele mai cunoscute nume care s-au inscris cu ocazia preselectiei pentru Eurovision.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doua automate de vanzare a biletelor vor functiona de vineri in Gara de Nord

Posted: 28 Jan 2010 06:47 AM PST

CFR Calatori anunta ca, incepand de vineri, vor fi puse in functiune doua automate de vanzare a biletelor, in Gara de Nord, urmand ca alte 10 automate sa fie montate, in cursul acestui an, in alte statii din tara. Potrivit companiei, automatele vor accepta, in prima etapa, doar plata cu cardul, iar ulterior si in numerar.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Pune-le intrebari 'vanatorilor de mituri' de la Discovery

Posted: 28 Jan 2010 06:22 AM PST

Esti fan al show-ului Vanatorii de mituri - Mythbusters de la Discovery si ai intrebari pentru simpaticii moderatori ai emisiunii, Jamie Hyneman si Adam Savage? Cei doi vor fi in dialog telefonic, vineri, 29 ianuarie, cu jurnalisti din toata lumea, printre care si un jurnalist HotNews.ro, si vor avea raspunsuri pentru toate curiozitatile pe care le-au starnit cu 'Mythbusters'. HotNews.ro si Discovery va invita sa le puneti intrebari, iar cea mai originala dintre ele va fi premiata cu un 'survival kit' marca Discovery, urmand ca ea sa fie adaugata listei de intrebari a jurnalistului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gazzetta dello Sport: Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la un control antidoping

Posted: 28 Jan 2010 06:22 AM PST

Adrian Mutu a fost gasit pozitiv cu sibutramina (substanta care anuleaza efectul de foame) la un control antidoping inopinat care a avut loc dupa partida de campionat cu Bari, conform jurnalistilor italieni de la Gazzetta dello Sport. In respectiva disputa, Adrian a evoluat foarte bine marcand si un gol.

Stirea se actualizeaza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gica Popescu, aparatorul lui Mutu: E mai important pentru nationala decat era Hagi pe vremea noastra

Posted: 28 Jan 2010 05:41 AM PST

Fostul international Gica Popescu ii ia partea lui Adrian Mutu in legatura cu episodul neconvocarii fotbalistului Fiorentinei la echipa nationala a Romaniei, Baciul fiind de parere ca Adrian este mai important pentru tricolori decat a fost Gica Hagi.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

BILANT 2009 - Ce masini au cumparat romanii in anul in care piata auto s-a intors la nivelul dinainte de 2004

Posted: 28 Jan 2010 05:40 AM PST

Anul trecut a fost unul negru pentru comerciantii de automobile noi. Mai toate marcile de volum au avut scaderi de 50 - 60%, cele premium la fel, iar Romania nu a mai fost cea mai importanta piata pentru Dacia. De la masinile de clasa mini pana la SUV-uri, aproape toate clasele si-au vazut vanzarile injumatatite, iar la autobuze scaderea a fost de 74%. Mai mult, datele Politiei sunt mult diferite de cele oferite de APIA care a inclus si 14.000 de masini care au fost re-exportate, in special de reprezentantii unor marci coreene. Intra in articol pentru a vedea ce masini s-au mai cumparat anul trecut si care au fost cele mai populare modele pe clase.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vanzarile de echipamente militare rusesti au crescut cu 10% in 2009. Este o cifra care ne permite sa privim viitorul cu optimism - oficial rus

Posted: 28 Jan 2010 05:38 AM PST

Vanzarile de echipamente militare rusesti au crescut cu 10% in 2009, a anuntat agentia rusa pentru exportul de armament, Rosoboronexport. Anul trecut, Rusia a exportat arme in valoare de 7,4 miliarde de dolari, a declarat directorul general al Rosoboronexport, Anatoli Issaikine, citat de AFP. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO AC/DC a lansat videoclipul Shoot To Thrill - Iron Man 2

Posted: 28 Jan 2010 05:37 AM PST

Clipul Shoot To Thrill preceda aparitia lui AC/DC: Iron Man 2, album "best of" ce cuprinde 15 piese inregistrate de AC/DC in perioada 1976-2008.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Afganizarea Afganistanului

Posted: 28 Jan 2010 05:14 AM PST

Conferinta despre Afganistan  de la Londra a fost deschisa de premierul britanic Gordon Brown, presedintele afgan Hamid Karzai si secretarul general al ONU Ban Ki-moon, acestia tinand fiecare un discurs despre coordonatele dupa care administratia afgana si comunitatea internationala vor coopera pe termen scurt si mediu. Potrivit acestora, o democratie tip Vest nu va fi impusa Afganistanului, insa comunitatea internationala isi va implementa in continuare programele militare si de ajutor, cautand in acelasi timp sa creeze o legatura reprezentativa intre poporul afgan si guvernul care il reprezinta.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dr.Philip Davies, directorul general al Asociatiei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, discuta online cu cititorii vineri, de la ora 13:30

Posted: 28 Jan 2010 05:14 AM PST

Romania a fost premiata la Bruxelles pe 26 ianuarie pentru doua programe de prevenire a cancerului de col uterin: un program pilot de screening cervical si un program de diagnostic mobil pentru cancerul de san si cel de col uterin. Dr.Philip Davies, directorul general al Asociatiei Europene de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, se va afla vineri in Romania pentru a vorbi despre importanta accesului populatiei la programe de sanatate publica de preventie si a informarii corecte in legatura cu cancerul de col uterin. Dr Davies va discuta online vineri cu cititorii incepand cu ora 13:30.
  • Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Guvernul german a infiintat un fond de microcredite, pentru intreprinderile foarte mici, pe care bancile refuza sa le imprumute

Posted: 28 Jan 2010 04:45 AM PST

Guvernul german a infiintat un fond special de microcredite, de 100 de milioane de euro, pentru a ajuta intreprinderile foarte mici, pe care bancile refuza sa le imprumute. Anuntul a fost facut de ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, informeaza AFP.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Petru Lificiu, seful ANRE: Gazele din Romania sunt pe sfarsite, iar extractia costa din ce in ce mai mult

Posted: 28 Jan 2010 04:37 AM PST

Gazele nu se vor scumpi foarte curand, spune seful Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu, care nu avanseaza o data anume. Intr-un interviu pentru RFI Romania, Lificiu precizeaza insa ca gazul se va scumpi, daca intr-un final costurile de productie vor fi mai mari decat veniturile. Seful ANRE subliniaza ca gazele din Romania sunt pe sfarsite si extractia costa din ce in ce mai mult.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO David Miliband, ministrul de Externe al Marii Britanii, le-a raspuns cititorilor HotNews.ro: Liderii Al Qaeda s-au refugiat in teritoriile de la granita dintre Afganistan si Pakistan

Posted: 28 Jan 2010 04:35 AM PST

"Principalul motiv pentru care avem o prezenta militara in Afganistan este legat de zona de granita dintre aceasta tara si Pakistan, unul din cele mai periculoase locuri pentru dezvoltarea activitatilor de pregatire si planificare a actelor teroriste, o amenintare pentru noi" - acesta este unul dintre raspunsurile date de David Miliband, ministrul de Externe al Marii Britanii, la intrebarile adresate de cititorii HotNews.ro despre situatia din Afganistan.
Intra in articol pentru a vedea raspunsurile complete ale lui David Miliband si ale secretarului de stat Ivan Lewis


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Transporturilor: In 2010 vom porni licitatii pentru toate tronsoanele de autostrada incluse in Programul Operational Transport, finantat de UE / Contestatiile sunt sport national in Romania

Posted: 28 Jan 2010 04:32 AM PST

Constantin Dascalu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor, a declarat pentru HotNews.ro ca in cursul acestui an vor fi demarate licitatii pentru contractarea antreprenorilor pe toate autostrazile incluse in Programul Operational de Transport - finantat cu 4,5 miliarde de euro de catre Comisia Europeana. Este vorba despre alte 4 tronsoane pe langa cele demarate deja, Cernavoda-Constanta si Arad-Timisoara. Totusi, numai autostrada Cernavoda-Constanta a fost aprobat pentru finantare nerambursabila de catre Comisia Europeana. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Basescu la Cahul: Romania nu are succes in includerea Moldovei in pachetul Balcanilor de Vest. Vom fi luati in considerare cand R. Moldova va evolua suficient

Posted: 28 Jan 2010 04:31 AM PST

Integrarea in UE presupune costuri si sacrificii pe care trebuie sa si le asume clasa politica deopotriva cu populatia, le-a spus Traian Basescu studetilor din Cahul despre integrarea europeana. Presedintele a recunoscut ca Romania nu are succes in demersul includerii Moldovei in pachetul Balcanilor de Vest si ca va fi luata in considerare cand Moldova va evolua suficient. Romania este dispusa sa ajute la pregatirea pentru UE, fara a dori sa devina sufocanta, a spus presedintele.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Oficial BCR: Dobanzile la depozitele in lei vor ajunge la 7-8% pana la finele anului

Posted: 28 Jan 2010 04:28 AM PST

Dobanzile la depozitele in lei ar putea ajunge la 7-8% pana la finele acestui an, de la 8-9% cat sunt in prezent, a declarat Sorin Mititelu, director executiv al directiei dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR. El a precizat ca estimarile se bazeaza pe lichiditatile suplimentare existente in piata, generate de finantarile externe si de dobanda bancii centrale.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liderii prezenti la Formul Economic de la Davos critica politica monetara si comerciala a Chinei

Posted: 28 Jan 2010 04:01 AM PST

Sefii bancilor centrale, economistii si politicienii prezenti la Forumul Economic Mondial de la Davos au criticat politica monetara si comerciala a Chinei, punand sub semnul intrebarii capacitatea tarii de a controla supraincalzirea economiei. Presedintele francez Nicolas Sarkozy a lansat miercuri, in discursul inaugural, o serie de critici la adresa Chinei, estimand ca incurajarea dezechilibrelor comerciale afecteaza procesul de recuperare a economiei mondiale, informeaza AFP.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Tanara disparuta in timpul unui concert Metallica a fost gasita moarta

Posted: 28 Jan 2010 03:49 AM PST

Trupul neinsufletit al tinerei Morgana Dana Harrington a fost descoperit zilele aceastea, informeaza site-ul trupei Metallica. Tanara disparuse pe 17 octombrie 2009, in timpul unui concert sustinut de Metallica in Charlottesville (Virginia).


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Andrei Alexandru, un nou candidat inscris in cursa pentru sefia PSD

Posted: 28 Jan 2010 03:47 AM PST

Fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a declarat joi, pentru NewsIn, ca va candida pentru sefia PSD, motivand ca, in perioada de cand cunoaste partidul, a acumulat experienta necesara, adaugand ca decizia ii apartine.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Australian Open: Andy Murray, primul finalist

Posted: 28 Jan 2010 03:44 AM PST

Andy Murray s-a calificat in finala de la Australian Open dupa ce l-a depasit, in patru seturi, pe Marin Cilic. Favorit numarul 5, britanicul s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-4, 6-2 la capatul unei partide pe care a dominat-o in mare parte. "Cilic este un jucator foarte bun, dar pentru a conta in finala trebuie sa raman la un nivel foarte inalt", a declarat Murray.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Consiliul Concurentei: Excluderea pentru doi ani a ING si Allianz-Tiriac de la repartizarea aleatorie pe pilonul II incalca legea concurentei

Posted: 28 Jan 2010 03:33 AM PST

Excluderea fondurilor de pensii administrate de ING si Allianz-Tiriac, pentru doi ani, incepand cu 1 ianuarie 2010, de la mecanismul de repartizarie aleatorie a angajatilor pe pilonul II de pensii, conform unei decizii date anul trecut de arbitrul pietei pensiilor private, CSSPP, incalca legea concurentei, considera Consiliul Concurentei. Punctul de vedere al autoritatii vine la scurt timp dupa ce Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), ING si Allianz-Tiriac au castigat in instanta pe 19 ianuarie suspendarea acestor dispozitii ale arbitrului pietei de pensii private.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO: Brent Valmar, vicepresedinte APIA: 10% dintre dealerii auto au dat faliment anul trecut, multi au vandut in pierdere pentru a scapa de stocuri

Posted: 28 Jan 2010 03:31 AM PST

Anul trecut a fost unul dezastruos pentru piata auto romaneasca, iar 10% din cei 400 de dealeri care vand masini noi in tara au dat faliment, iar multi au vandut masini in pierdere, facand reduceri de pret exagerate pentru a scapa de stocuri, a spus Brent Valmar, vicepresedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania. El a mai adaugat ca Romania are printre cele mai mici tarife din Europa la service-uri, insa e de asteptat ca ele sa se alinieze la nivelul din Occident.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

OTV - amenda de 15.000 de lei pentru ca a pacalit publicul printr-un direct in reluare cu Basescu

Posted: 28 Jan 2010 03:28 AM PST

CNA a aplicat, joi, o amenda de 15.000 de lei OTV pentru o emisiune de luni, 25 ianuarie, in care a difuzat fragmente din emisiunile Dan Diaconescu Direct cu Traian Basescu, realizate in timpul campaniei electorale si in 29 decembrie, prezentate insa cu titlul de "exclusiv", nu "in reluare". Pe parcursul emisiunii de luni seara, titlurile de pe ecran sugerau ca emisiunea era in direct, ii indemnau pe telespectatori sa ramana pentru a vedea cum va raspunde Basescu la intrebarile despre flacara violet si sa trimita SMS-uri contra cost cu mesaje pentru presedinte.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Jurnal din Laos. Scufundare in pesteri

Posted: 28 Jan 2010 03:28 AM PST

Se pleaca la amiaza, dupa pregatirea echipamentului, catre Tam Kamouk si Marie Cassan. Prima echipa (formata din Laurent si Philippe) se scufunda in sifonul Marie Cassan, insa nu gasesc iesirea.Cea de-a doua echipa – Mihai si Damien - se scufunda la resurgenta de la Tam Kamuok pana la al treilea sifon si il re-echipeaza. Ei parcurg 100 metri din al treilea sifon si urca intr-un clopot. Decid totusi sa se intoarca si sa continue explorarea a doua zi. Andreea filmeaza intrarea si iesirea din scufundare. A treia echipa – Tudor, Chantal, Vero, Elena si Ioana - exploreaza galeriile din Tam Kamouk. Ei vad o vipera de doi metri lungime. Toate echipele se intorc la ora 19:00 dupa ce sunt nevoiti sa creeze un alt drum prin jungla, deoarece poteca a fost stricata de un copac care tocmai a fost taiat.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sebastian Vladescu: Nu cred ca vom avea multi someri, pentru ca avem crestere economica

Posted: 28 Jan 2010 03:21 AM PST

Documentele, calculele si analizele realizate de Ministerul de Finante arata ca anul acesta se va reduce somajul. "Nu cred ca vom avea multi someri, pentru ca avem crestere economica, deci din acest punct de vedere sunt optimist", a declarat ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. Intrebat cu privire la declaratia sefului misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks, care a afirmat ca somajul ar putea atinge un milion de persoane, Vladescu a replicat: "aceasta cifra nu exista in niciun document".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dialog comunistii moldoveni-Basescu: Sunt crestin. Il iert pe Voronin, spune Basescu. Declaratiile oficialilor romani sunt nu numai ofensatoare, ci si periculoase, spun comunistii

Posted: 28 Jan 2010 03:18 AM PST

Inainte de vizita presedintelui Basescu, comunistii au avut declaratii dure la adresa lui: Vladimir Voronin a spus ca vizita e inoportuna, iar Mark Tkaciuc a considerat ca Basescu e precum criminalul care se intoarce la locul crimei, crima fiind evenimentele din aprilie 2009. "Sunt crestin. Il iert pe Voronin. (...) Bolsevicii nu au rusine niciodata", a spus Basescu, citat de Unimedia.md. Comunistii au dat un comunicat de presa in care califica drept ofensatoare si periculoase declaratiile de miercuri ale oficialilor romani.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicalistii sunt nemultumiti de OUG privind calculul salariilor si vor sa sesizeze Avocatul Poporului

Posted: 28 Jan 2010 03:13 AM PST

Alianta Bugetarilor intentioneaza sa sesizeze Avocatul Poporului privind neconstitutionalitatea ordonantei de urgenta care prevede normele de aplicare a Legii salarizarii unice pentru anul 2010, potrivit liderului Alma Mater, Anton Hadar, citat de NewsIn. De asemenea, reprezentantii Aliantei Bugetare cer sprijinul parlamentarilor pentru a sesiza Curtea Constitutionala in privinta neconstitutionalitatii ordonantei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Michael Flatley si Lord Of The Dance vin in Romania

Posted: 28 Jan 2010 03:13 AM PST

Insotita de coregraful si dansatorul Michael Flatley, celebra trupa Lord Of The Dance va urca pe scena Salii Palatului din Bucuresti pe 31 mai, informeaza Project Events.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum sa faci primul milion cu Internele

Posted: 28 Jan 2010 03:06 AM PST

Fundatia lui Alexandru Cumpanasu, „analist” platit de Realitatea TV, este „hranita” cu bani europeni intermediati de stat. Ministerul Administratiei si Internelor vireaza 3,8 milioane de lei intr-o fundatie cu activitate aproape inexistenta: Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID).
Citeste materialul integral pe EVZ.ro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

China a cerut UE ridicarea embargoului asupra vanzarilor de arme, care este impotriva tendintei globale

Posted: 28 Jan 2010 02:36 AM PST

China a cerut joi Uniunii Europene sa ridice embargoul asupra vanzarilor de arme, o posibilitate evocata de Spania, tara care ocupa presedintia prin rotatie a UE. "Cerem ridicarea embargoului pe arme, pentru a pune capat prejudiciului politic provocat Chinei si pentru a asigura respectarea drepturilor sale", a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Ma Zhaoxu, citat de AFP.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Trei decese si 16 cazuri noi de gripa AH1N1 inregistrate in ultimele 24 de ore

Posted: 28 Jan 2010 02:25 AM PST

Trei pacienti infectati cu virusul gripal AH1N1, care sufereau de afectiuni cronice, au decedat in ultimele 24 de ore, numarul total al mortilor ajungand astfel la 118. In acelasi interval au fost confirmate si 16 cazuri noi de infectare cu virusul pandemic, potrivit datelor anuntate joi de Ministerul Sanatatii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO F10, monopostul cu care Ferrari vrea sa domine Marele Circ

Posted: 28 Jan 2010 02:18 AM PST

Scuderria Ferrari a lansat, in cursul zilei de joi, monopostul cu care vrea sa domine sezonul 2010 al Marelui Circ, italienii infatisand noul F10 intr-o festivitate care a avut loc la Marranello, informeaza Gazzetta dello Sport.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Florian Libocor, BRD: Adoptarea euro in 2015 ar putea fi frumoasa si placuta, dar usturatoare

Posted: 28 Jan 2010 02:18 AM PST

Adoptarea euro ar trebui privita cu realism, pentru ca inseamna renuntarea la parghia cursului de schimb, a declarat economistul sef al BRD-GSG in cadrul unui seminar organizat de Finmedia. "Nu spun ca nu e frumos sau placut, dar s-ar putea sa fie usturator. In momentul in care din cele doua roti pe care te sprijini - politica fiscala si monetara - renunti la una, s-ar putea ca lucrurile sa nu mearga atat de bine", a spus Libocor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presedintele afgan, Hamid Karzai: Afganistanul are nevoie de ajutor international inca 15 ani

Posted: 28 Jan 2010 01:47 AM PST

Presedintele afgan Hamid Karzai a declarat ca tara sa are nevoie de ajutor international pentru inca 10-15 ani. "In ceea ce priveste formarea si dotarea fortelor de securitate, este suficient un ajutor de pana la zece ani", a precizat Karzai, citat de AFP. "Din punct de vedere financiar, Afganistanul va fi in masura sa sustina trupele peste 15 ani", a continuat el.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SUV-ul Duster ar putea reprezenta peste 20% din productia Dacia in acest an

Posted: 28 Jan 2010 01:36 AM PST

SUV-ul Duster ar putea reprezenta o cincime din productia totala Dacia in acest an, a confirmat Constantin Stroe - vicepresedinte al companiei - la conferinta APIA. Duster va fi lansat oficial in primavara, productia de preserie a inceput acum patru luni, au fost construite peste 1.000 de masini, iar SUV-ul se va adresa si femeilor fiindca nu va fi "o masina de neam prost", a mai spus Stroe.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Australian Open: Justine Henin - Serena Williams, marea finala

Posted: 28 Jan 2010 01:26 AM PST

Justine Henin s-a calificat in finala de la Australian Open dupa ce a invins-o pe Jie Zheng una dintre marile surprize ale competitiei. A fost 6-1, 6-0 pentru fostul lider mondial. In marea finala, Henin va da piept cu Serena Williams, americanca depasind-o foarte greu pe Na li, scor 7-6 (4), 7-6 (1).


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANI cere Parchetului ICCJ sa faca cercetari in cazul senatorului PDL Sorina Placinta, pentru fals in declaratii / Sorina Placinta: Declaratia mea de avere este facuta corect

Posted: 28 Jan 2010 12:40 AM PST

ANI a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), cerand sa faca cercetari in cazul senatorului PD-L Sorina Placinta, cu privire la savarsirea infractiunii de fals in declaratii. ANI informeaza printr-un comunicat ca "s-a sesizat din oficiu, in urma publicarii, la data de 16.07.2009, de catre Agentia de stiri HotNews a articolului «Dezvaluiri despre afacerile ministrului Sorina Placinta», cu privire la posibila nerespectare (...) a dispozitiilor legale referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de interese".
UPDATE: Senatorul democrat-liberal Sorina Placinta a declarat pentru Mediafax ca "declaratia mea de avere este facuta corect si cred ca este o neintelegere".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

INS: Managerii prevad reducerea activitatii in toate sectoarele economice. Numarul de salariati va continua sa se reduca

Posted: 28 Jan 2010 12:32 AM PST

Activitatea din industria prelucratoare, constructii, comertul cu amanuntul si servicii se va reduce in perioada ianuarie-martie comparativ cu cele trei luni anterioare, potrivit opiniilor managerilor unor societati comerciale intervievati de Institutul National de Statistica (INS). Acestia estimeaza ca in perioada urmatoare numarul de salariati se va reduce in toate sectoarele economice.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

FOTOGALERIE Ion Panturu, medaliat al Romaniei la JO de Iarna: Am fost campion, sofer si doctor pentru sportul romanesc

Posted: 28 Jan 2010 12:23 AM PST

A castigat singura medalie a Romaniei de la JO de Iarna (bronz la bob, Grenoble 1968), iar pentru aceasta performanta a primit din partea lui Ceausescu o diploma drept "recunostinta eterna". Ion Panturu a fost in acelasi timp campion, sofer si doctor pentru sportul romanesc, iar marele sau regret este ca bobul, schiul si celelalte discipline de iarna nu au fost iubite niciodata de politicieni. "Am fost la un pas sa fiu dat afara din partid pentru locul 5 la JO, iar astazi visam la locul 20 la Vancouver".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI: Convalescenta sistemului bancar din Romania va mai dura un an sau un an si jumatate

Posted: 28 Jan 2010 12:13 AM PST

“In momentul de fata, o detaliere mai profunda a cheltuielilor publice este de dorit. In alte state. Bugetul include inclusiv cheltuielile cu mancarea cainilor folositi in vami. La noi inca asemenea detalii nu sunt cuprinse. ”, a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI la un seminar organizat de Finmedia. Cele mai importante declaratii ale lui Tanasescu:
  • E nevoie de o regandire a sistemului de asistenta sociala in Romania. In momentul de fata, multe ministere ofera gratuitati angajatilor, dar nu stim daca banii  aceia sunt folositi cum trebuie
  • Adoptarea euro inseamna disciplina, responsabilitate si o ne-revenire de la ce am promis ca facem
  • Este ingrijorator faptul ca datoria publica s-a dublat in doi ani. In acest ritm, vom ajunge la niste niveluri foarte mari ale datoriei. Nu trebuie sa depasim 35% din PIB
  • Bancile straine nu isi vor retrage banii, dar e nevoie ca acest capital romanesc sa devina o alternativa la cel strain


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Alina Bica: Publicitatea de care se bucura cazul primarului din Ramnicu Valcea arata ca totusi sistemul functioneaza

Posted: 28 Jan 2010 12:13 AM PST

"Publicitatea de care se bucura" cazul primarului municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, "arata ca totusi sistemul functioneaza si ca organele statului au capacitatea sa-si faca treaba". Secretarul de stat in Ministerul Justitiei, Alina Bica, a declarat pentru Realitatea FM ca aceasta condamnare poate fi considerata un "exemplu".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Despre Boc numai de bine

Posted: 27 Jan 2010 11:58 PM PST

Pompierismul Primului Ministru si-a dovedit inca o data pretul. Dupa ce a impus abuziv un legamant de obedienta pentru angajatii Corpului de Control al Primului Ministru si i-a dat afara pe cei neobedienti, azi, Statul trebuie sa le plateasca un 1 milion de lei ca salarii compensatorii si sa-i reangajeze. Bravo!, scrie Dan Selaru pe blogul sau


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum a reactionat anul trecut populatia la prognozele alarmiste legate de prabusirea leului

Posted: 27 Jan 2010 11:53 PM PST

In momentul in care mai multi analisti apar la TV si prognozeaza o prabusire a leului in perioada urmatoare, populatia are tendinta sa reactioneze in trei moduri: (i) ii ignora,  (ii) merge la banca si isi schimba in euro cel putin o parte din depozitele constituite in lei si (iii), va pastra depozitele in lei pentru a nu pierde dobanda, insa va incepe sa economiseasca doar in euro, scrie Cristian Orgonas pe blogul sau


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proaspat-alesul reprezentant NATO in Afganistan, Mark Sedwill: Trebuie sa administrezi vechiul Afganistan pe masura ce construiesti noul Afganistan, altfel s-ar putea sa nu-l poti avea

Posted: 27 Jan 2010 11:31 PM PST

Mark Sedwill, Ambasadorul Marii Britanii in Afganistan din aprilie 2009, recent numit reprezentantul NATO in Afganistan, s-a intalnit cu cei interesati de problema tarii mulsulmane marti, 26 ianuarie 2010, la clubul de presa Frontline din capitala britanica pentru a descrie contextul Conferintei despre Afganistan care are loc joi in Londra.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doi iranieni au fost spanzurati, pentru ca au participat la protestele organizate impotriva presedintelui Mahmoud Ahmadinejad

Posted: 27 Jan 2010 11:12 PM PST

Doi manifestanti antiguvernamentali din Iran au fost spanzurati joi, pentru participare la protestele care au urmat realegerii presedintelui Mahmoud Ahmadinejad. Unul dintre cei doi condamnati facea parte din organizatia Mujahedinii Poporului, potrivit unui comunicat remis de procurorul din Teheran, citat de AFP.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bursa din Tokyo inchide sedinta in crestere de 1,58%

Posted: 27 Jan 2010 11:06 PM PST

Bursa japoneza a inregistrat, la finalul sedintei de joi, o crestere de 1,58%.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O tanara a fost salvata de sub ruine, la 15 zile de la cutremurul din Haiti

Posted: 27 Jan 2010 10:52 PM PST

O adolescenta de 16 ani a fost gasita in viata sub ruinele unei case din Port-au-Prince, la 15 zile de la seismul din Haiti. Fata a fost transportata la spital in stare grava, informeaza France 24. "Era foarte slabita, ceea ce lasa de inteles ca era acolo de 15 zile", a declarat Samuel Bernes, purtatorul de cuvant al fortelor civile franceze trimise in Haiti.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Hillary Clinton: Nu vreau sa raman opt ani in functie!

Posted: 27 Jan 2010 10:51 PM PST

Secretarul american de stat, Hillary Clinton, a exclus posibilitatea sa ramana in actuala functie opt ani, in cazul in care presedintele american Barack Obama va fi reales. "Cred ca la un moment dat as fi bucuroasa sa renunt" - a declarat Hillary Clinton, precizand ca activitatea pe care o face este foarte solicitanta. Ea a spus, de asemenea, ca nu intentioneaza sa candideze la prezidentialele din 2012. "Vreau sa revin la viata privata: sa scriu, sa citesc, poate chiar sa predau" - a adaugat secretarul american de stat. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primarul PDL din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, s-a predat politiei

Posted: 27 Jan 2010 10:06 PM PST

Primarul municipiului Ramnicu Valcea, Mircia Gutau (PDL), s-a predat politiei, in timpul noptii de miercuri spre joi, dupa ce a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani si jumatate inchisoare pentru luare de mita. Viceprimarul orasului, Nicolae Dicu, a fost si el retinut in acelasi dosar.  


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE Joi: Bursele asiatice - in crestere dupa decizia Fed de mentinere a dobanzii cheie aproape de zero

Posted: 27 Jan 2010 09:25 PM PST

Bursele internationale au reactionat pozitiv dupa decizia Rezervei Federale Americane (Fed) de a mentine dobanda cheie in culoarul 0-0,25%. Urmand tendinta inregistrata de piata din New York, bursa din Tokyo a inceput sedinta de joi in crestere cu 0,56%. Potrivit France Presse, la cateva minute de la reluarea tranzactiilor, indicele Nikkei a castigat 57,65 puncte si a atins valoarea de 10.309,73 puncte.
UPDATE:
Bursa din Tokyo a inchis sedinta in crestere cu 1.58%


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vreme in incalzire, cu maxime de zero grade Celsius

Posted: 27 Jan 2010 08:59 PM PST

Meteorologii anunta ca, in urmatorul interval de timp, in tara, vremea se mai incalzeste, insa nu scapam de frig, in special in timpul noptii si diminetii. Temperaturile sunt in crestere si se incadreaza intre -15  si zero grade. Gerul continua sa faca victime: in ultimele 24 de ore, zece romani si-au pierdut viata, iar numarul total al deceselor cauzate de temperaturile scazute a ajuns la 43 de persoane.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Faze Tari: Cel mai paros chinez din lume: nu s-a mai tuns de 60 de ani; Talharit in timpul unei partide de sex; La 13 ani a violat o tanara de 20; Si-a indesat 44 de soparle in lenjeria intima

Posted: 27 Jan 2010 08:43 PM PST

Mata care a batut ursul. Pisicile au evoluat. Nu mai alearga dupa soricei, nici nu se mai sperie de caini, ci se iau la „tranta” chiar cu „regele padurilor”. Desi ursul este de 50 de ori mai mare decat ea, pisica Mimine, din Quebec, Canada, nu se sfieste si-l invita pe mos Martin la o partida de bataie parte-n parte...

Un suc cu imaginea lui Stalin, din februarie in Rusia. Un suc cu imaginea fostului dictator sovietic, Iosif Stalin, va fi pus in vanzare in februarie in Rusia, pentru a marca 67 de ani de la victoria din batalia de la Stalingrad...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ultimul bilant oficial in Haiti: 170.000 de morti

Posted: 27 Jan 2010 08:35 PM PST

In Haiti, au fost inhumate aproape 170.000 de persoane care si-au pierdut viata in urma puternicului seism din 12 ianuarie - a anuntat presedintele tarii, Rene Preval, citat de France Presse. Ultimul bilant anuntat de autoritati indica un numar de 150.000 de decese.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Caru' cu Vedete: Mihaela Radulescu, talharita in Franta; Moni si-a sortat chilotii in aeroport; Elena Gheorghe poarta trei randuri de bureti; Axinte le-a pus silicoane colaboratoarelor lui.

Posted: 27 Jan 2010 08:33 PM PST

Simona Sensual: "Maharu ma batea de nu mai puteam sa ies din casa cateva zile". Simona afirma ca nu a fost internata in spital din cauza batailor, dar dupa astfel de intamplari nu mai putea sa iasa din casa cateva zile...

Cheloo: "Fi'miu va fi ori infractor, ori popa, ori politist!" Cheloo este membru fondator al trupei Parazitii, una dintre formatiile care au facut istorie in hip-hop-ul romanesc. Este un om ocupat, care de obicei nu da interviuri decat daca are chef...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clipul zilei: Mirese nebunatice

Posted: 27 Jan 2010 08:24 PM PST

Si miri pe masura. Nunti haioase:)


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cresteri de 0.56% pe bursa japoneza, in deschiderea sedintei

Posted: 27 Jan 2010 08:21 PM PST

Bursa din Tokyo a inceput sedinta de joi in crestere cu 0.56% - relateaza France Presse.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Neuronul Stingher: Huidu crede ca Badea si Ciutacu ar trebui sa participe la Olimpiada, la sportul curling; Adrian Enache: Daca nu ati fi existat, voi femeile, eu v-as fi inventat

Posted: 27 Jan 2010 08:15 PM PST

Serban Huidu: "La olimpiada de la Vancuver Romania o sa participe cu o echipa propie la sportul curling: Badea, Ciutacu, Gadea si Stan vor fi baietii care ne vor reprezenta cel mai bine. Sponsor oficial Grivco patronata de fostul hocheist turnator Felix. Puteti viziona antrenamentele libere in fiecare seara la sinteza zilei pe antena trei! succes baieti la curling va pricepeti cel mai bine"...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Utile: 5 alimente esentiale pentru sanatatea barbatului; Afectiunile ochilor se pot agrava fara simptome; Noi descoperiri despre cancerul de prostata; Sentimentul de vina afecteaza mai des femeile

Posted: 27 Jan 2010 07:58 PM PST

Inlatura stresul la locul de munca: pauza de respirat si coltul de refugiu. Potrivit statisticilor Agentiei Europene de Protectia Sanatatii la Locul de Munca, 80 la suta dintre consultatiile date de medicii generalisti sunt motivate de simptome legate de stres...

Afectiunile ochilor se pot agrava fara simptome. Cele mai multe afectiuni oculare evolueaza fara niciun simptom si, prin urmare, sunt descoperite atunci cand vederea este afectata iremediabil...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Politic Show: Frunzaverde: PDL e confiscat de cativa de la Bucuresti; Adina Valean picura cianura in PNL; Ce risca partidele votand echipe de conducere, si nu lideri; De ce ii trebuie lui Basescu Moldova

Posted: 27 Jan 2010 07:48 PM PST

UDMR ridica miza in negocierile cu PD-L. Adoptarea pana in luna iunie a Statutului minoritatilor nationale este noua pretentie ridicata de UDMR partenerilor de guvernare. La ultima sedinta a Coalitiei, PD-L s-a vazut nevoit, potrivit unor surse participante, sa accepte solicitarea liderilor maghiari...

In "Cristian Diaconescu, in pericol", Ioana Lupea afirma ca "Sistemul care l-a sustinut pe Mircea Geoana in alegerile prezidentiale s-a repliat in spatele noii stele a PSD, Cristian Diaconescu"...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiectele zilei: 'Analistul' Alexandru Cumpanasu sau cum sa faci primul milion cu Internele; Poveste din Italia: Paula a sarit in gol pentru ca duhnea a romanca; Bahaian, din arest: Nu as fi in stare sa comit vreo crima! Sper sa fiu eliberat

Posted: 27 Jan 2010 07:32 PM PST

Tanar designer, artist de succes in Finlanda: "In Romania mi s-a spus mereu sa plec. Si am plecat". Astazi, la cei 25 de ani ai sai, romanul e stabilit la Helsinki. Are propriul atelier si pregateste prima carte despre cel mai important curent artistic din Finlanda...

Fundatia lui Alexandru Cumpanasu, „analist” platit de Realitatea TV, este „hranita” cu bani europeni intermediati de stat. Ministerul Administratiei si Internelor vireaza 3,8 milioane de lei...

Matematicianul care a gandit cu sufletul. Themistocles Rassias a fost unul dintre cei mai promitatori matematicieni de la Berkeley, California, dar o promisiune...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Barack Obama: Nu am fost niciodata mai plin de speranta cu privire la viitorul Americii ca acum

Posted: 27 Jan 2010 07:21 PM PST

Barack Obama le-a vorbit americanilor despre iesirea din criza, despre schimbarile climatice, reforma sistemului de sanatate si conflictul din Afganistan in primul sau discurs despre Starea Natiunii, miercuri seara la ora locala 21.00 (4.00 ora Romaniei). Acesta a incercat sa-i asigure pe cetateni ca iesirea din criza este foarte aproape, ca "ce a fost mai greu a trecut" si ca "nu am fost niciodata mai plin de speranta cu privire la viitorul Americii ca acum".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Business Report: Legea pensiilor: PFA-urile sunt pasuite, patronii nu; Celulele stem, o afacere inca in fasa; Nokia introduce functia de radar pe telefoanele sale; Noi poze cu Dacia Duster

Posted: 27 Jan 2010 06:20 PM PST

Cum ar putea un milion de romani sa ajunga la tribunal din cauza imobiliarelor. Cumparatorii ar putea sa mai scoata din buzunare si un plus de 19% peste pretul proprietatii achizitionate...

Cum va arata viitorul Touareg. Doua poze doua machete auto a viitorului model Volkswagen Touareg au fost scapate in presa cu mult inaintea lansarii oficiale a modelului german...

Finlandezii de la Nokia au prezentat, miercuri, la centrul de cercetare din Helsinki un nou concept de radar mobil capabil sa detecteze, folosind undele electromagnetice...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presa in Diagonala: Papa Ioan Paul al II-lea se autoflagela pentru a ajunge mai aproape de Hristos; IATA: 2009 a fost cel mai prost an din istorie pentru liniile aeriene; Filmele 3D dauneaza grav sanatatii

Posted: 27 Jan 2010 06:18 PM PST

Israelul critica Iranul cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Victimelor Holocaustului. Cu ocazia Zilei Internationale a Comemorarii Victimelor Holocaustului, liderii israelieni au promis ca nu vor permite niciodata ca "mana raului" sa ia vieti evreiesti, facand referire la Iran...

Indexul Performantei de Mediu 2010: Islanda, cea mai "verde" tara, SUA pe pozitia 61, in scadere fata de 2008. Potrivit Indexului Performantei de Mediu (EPI), realizat de o echipa de experti de la universitatile americane Yale si Columbia, Islanda este tara care a reusit cel mai bine sa reduca poluarea si administrat cel mai eficient resursele naturale...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presa internationala despre iPad: competitia cu Kindle, reactiile analistilor si ale publicului, sondaje si acuze

Posted: 27 Jan 2010 05:42 PM PST

Atentia intregii prese s-a indreptat, miercuri seara, catre lansarea mult asteptata a tabletei Apple. PC Magazine puncteaza lipsurile tabletei Apple si prezinta concluziile unui sondaj care ilustreaza ca Apple se va extinde pe mai multe segmente de piata. Tech Crunch citeaza acuzele lui Wil Shipley, fondatorul de la Delicious Monster, care a sustine ca interfata de la iBooks o copiaza pe cea de la Delicious Library. Reuters scrie ca Apple pariaza pe o noua clasa de dispozitive si cauta un alt motor de crestere, intrucat vanzarile iPod sunt in declin. CNN mentioneaza ca reactiile fanilor Apple au fost in cea mai mare parte pozitive, insa ne aminteste si de reactiile celor care urasc compania si care au ironizat noul produs pe Twitter. New York Times insista asupra competitiei dintre iBooks si Kindle, in timp ce Washington Post citeaza opiniile analistilor entuziasti, cat si a celor sceptici.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Hotel Continental de pe Calea Victoriei, o cladire veche de aproape 200 de ani, si-a redeschis portile

Posted: 27 Jan 2010 03:47 PM PST

Bucurestiul  de altadata si-a recapatat una dintre cladirile cele mai frumoase de pe Calea Victoriei: Hotelul Continental. Dupa circa patru ani, timp in care a fost inchis pentru restaurare si modernizare, si-a deschis miercuri portile oficial, pentru cei care doresc un loc de cazare in conditii de lux, in inima orasului, intr-o cladire veche de aproape 200 de ani.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romance hartuite sexual ȋn Puglia? Polemica intre un preot catolic si cotidianul La Stampa

Posted: 27 Jan 2010 03:34 PM PST

Episoadele de rasism ȋnregistrate de la ȋnceputul anului ȋn Calabria, avand ca victime muncitorii –sclavi africani au adus, din nou, ȋn vizorul presei si situatiile de exploatare a romanilor. Cotidianul “La Stampa” a publicat un reportaj ȋn care Don Geremia, un preot catolic italian din orasul Andria, ȋn Puglia, denuntã comportamentul unor patroni italieni, care ar cere favoruri sexuale romancelor, ȋn schimbul unui loc de muncã. Contactat de HotNews.ro Don Geremia a contrazis aproape ȋn totalitate vorbele atribuite lui de cãtre reporterul italian.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bancul zilei: Frigul pe glob

Posted: 27 Jan 2010 02:50 PM PST

+18°C ~ Hawaiienii se acopera cu a 2-a patura
+2°C ~ masinile italiene nu pornesc
-1°C ~ expiratia devine vizibila. Rusii maninca inghetata si beau bere...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Experimentul Caveman Societatea construita pe mormanele de gunoaie

Posted: 27 Jan 2010 02:38 PM PST

In ultimele zile am facut un exercitiu interesant. Am incercat sa adun toate deseurile adunate intr-o singura zi in mijlocul camerei, sa vad exact cam cat poluez din acest punct de vedere. Nu am aruncat nimic pe strada sau in cosurile de gunoi, am adunat totul in geanta mea si, la sfarsitul zilei, am pus totul la un loc cu deseurile casnice. Rezultatul nu este surprinzator. Probabil daca nu as arunca gunoiul o saptamana intrega si as trai in stilul meu vechi de viata, ar deveni dificil sa folosesc casa mea pentru altceva decat pentru depozitarea deseurilor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

IATA: 2009 a fost cel mai prost an din istorie pentru liniile aeriene

Posted: 27 Jan 2010 02:03 PM PST

Potrivit Asociatiei Internationale pentru Transport Aerian (IATA), anul 2009 a inregistrat cel mai mare declin in traficul aerian de passageri de la al Doilea Razboi Mondial pana acum. Traficul aerian de pasageri a scazut cu 3,5% in fata de 2008, iar cel comercial cu 10,1%. "In privinta cererii, anul 2009 intra in istorie ca cel mai prost an pentru aceasta industrie" a declarat Giovanni Bisignani, director general la IATA.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Analiza WBS: Pietele europene au scazut in urma mesajelor lansate de oficialii europeni

Posted: 27 Jan 2010 01:07 PM PST

Piețele europene au scazut astazi in urma mesajelor lansate de oficialii europeni privind o posibila accelerare a retragerii masurilor de stimulare economica in urmatoarele luni și a declarațiilor privind situația economica precara a Greciei. Bondurile la 10 ani ale Greciei au inregistrat scaderi abrupte dupa ce Comisia Europeana a declarat ca masurile luate de guvernul elen nu sunt suficiente pentru limitarea deficitului bugetar record al tarii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Interviu Bjoza Octav, presedinte AFDPR: I-am spus unui parlamentar: La voi sunt demnitatile, dar la noi e demnitatea

Posted: 27 Jan 2010 12:15 PM PST

Atunci cand incerci sa abordezi intr-un interviu experienta cumplita a inchisorilor comuniste cuvintele sunt putine si ramai mereu suparat ca ai surprins atat de putin fata de framantarile si suferinta omului din fata ta. Bjoza Octav, succesorul lui Ticu Dumitrescu la conducerea AFDPR, si-a facut "educatia la lopata", a mancat serpi "la stuf" si si-a ingropat copilul ucis de sicanele Securitatii. Continua insa sa ramana acelasi suflet tanar si vesel ale carui vorbe te farmeca si te ridica. Am stabilit o ora pentru interviu si am stat patru. Luptatorul aprig iese la iveala insa cand vine vorba despre politiceni, comunisti si "fiii lor care continua sa ne conduca si azi".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Analiza WBS:Indicii BVB, evolutii neconcludente

Posted: 27 Jan 2010 11:12 AM PST

Indicii Bursei de Valori București au inregistrat astazi scaderi inițiale de aproximativ jumatate de procent fața de valorile de inchidere de marți, pentru a reveni la jumatatea zilei și a termina sesiunea de tranzacționare cu creșteri tipice de aproximativ un procent.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sorin Oprescu: Vom incepe lucrarile la prima parcare subterana in zona Pietei Universitatii

Posted: 27 Jan 2010 11:07 AM PST

Lucrarile la prima parcare subterana in zona Pietei Universitatii vor incepe in curand, a declarat miercuri primarul Capitalei, Sorin Oprescu. Potrivit acestuia, singurul lucru ramas nerezolvat inaintea inceperii efective a lucrarilor il reprezinta mutarea celor patru statui aflate in scuarul de la Piata Universitatii, in perimetrul carora se vor desfasura lucrarile pentru parcajul subteran.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO O cladire s-a prabusit in orasul belgian Liege: cel putin doi disparuti

Posted: 27 Jan 2010 10:02 AM PST

Cel putin doua persoane sunt date disparute si alte 20 au fost ranite dupa prabusirea unei cladiri in localitatea belgiana Liege, transmite LiveLeak. Imobilul cu cinci etaje s-a prabusit in urma unei deflagratii, cauzata, cel mai probabil, de o scurgere de gaze.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO: Steve Jobs a prezentat iPad, tableta Apple. Ecranul este de 9,7 inch, bateria tine pana la 10 ore. Preturi, de la 499 dolari, in SUA

Posted: 27 Jan 2010 09:56 AM PST

Apple a prezentat la San Francisco tablet PC-ul iPad, cel mai asteptat gadget al inceputului de an. Steve Jobs a prezentat iPad despre care spune ca ofera o experienta deosebita la navigarea pe internet si are un pret 'de necrezut", 499 dolari in SUA pentru versiunea cu 16 GB, dar fara 3G. Cea mai scumpa versiune costa in SUA 829 dolari, avand 3G si 64 GB stocare. iPad are ecran de 9,7 inch, cantareste sub 700 g, iar bateria tine 10 ore, sustine Jobs. Tableta poate fi folosita pentru navigat pe web, dar se adreseaza si fanii jocurilor video, avand pe langa toate acestea si functii complexe de e-reader.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Companii primul lucru ce trebuie facut inainte de a le citi bilantul

Posted: 27 Jan 2010 09:19 AM PST

M-am ferit pe acest blog sa fac analiza de bilant firmelor romanesti, am facut-o doar rareori, scrie Emil Stoica pe Jeopardy. Motivul este simplu: nu am incredere in datele prezentate. Ce rost are sa analizezi cifrele daca nu esti sigur ca ele reflecta realitatea? Si mi-as dori o atitudine similara si in presa financiara (sau macar sa arate limitarile datelor prezentate).


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pe scurt: Estimare - publicitatea TV, mai putina cu 20% in ianuarie. Trei dintre publicatiile de la Catavencu au trecut la noii proprietari. Primul numar Men's Health sub licenta Attica Media

Posted: 27 Jan 2010 09:15 AM PST

Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca publicitatea TV a scazut, in medie, cu 20% in ianuarie 2010 comparativ cu ianuarie 2009. Revistele 24 Fun, Tabu si Superbebe au trecut la noii proprietari. Robert Turcescu si Rodica Culcer spun ca nu sunt in carti pentru sefia TVR. Iar primul numar Men's Health sub licenta Attica Media va fi cel din martie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Directia 5 canta de Sf. Valentin

Posted: 27 Jan 2010 09:14 AM PST

Directia 5 va concerta duminica, 14 februarie, de la ora 19:30, la Sala Palatului din Bucuresti, cu ocazia Valentine's Day, informeaza organizatorii. Evenimentul coincide cu lansarea albumului Declaratie de dragoste, care contine cele mai apreciate piese ale formatiei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Emil Boc: Romania isi pastreaza credibilitatea internationala

Posted: 27 Jan 2010 08:11 AM PST

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, ca Romania isi pastreaza credibilitatea internationala prin indeplinirea angajamentelor asumate:"Mediul investitional din Romania va avea de castigat, moneda se stabilizeaza. Anul acesta intreaga preocupare a Guvernului se invarte in jurul conceptului de crestere economica", a mai declarat Emil Boc, dupa intalnirea cu reprezentantii confederatiilor sindicale si patronatelor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prefectura Sibiu: Klaus Johannis nu este amenintat cu suspendarea din functie

Posted: 27 Jan 2010 08:03 AM PST

Reprezentantii Prefecturii Sibiu au explicat, miercuri, ca actualul mandat al primarului Klaus Johannis se exercita legal, iar, in cazul in care constatarea ANI privind incompatibilitatea edilului in perioada 2003-2004 ramane definitiva, el nu va putea ocupa o functie publica, exceptand cele elective, timp de trei ani.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Afghanistan, the London Conference: Ministrul Baconschi va comunica la evenimentul din Anglia decizia de suplimentare a trupelor romane trimise in Afghanistan

Posted: 27 Jan 2010 08:00 AM PST

Gordon Brown, presedintele afghan Hamid Karzai si secretarul general al ONU, Ban Ki-moon sunt gazdele, incepand de joi, a unei conferinte care sa traseze un calendar al activitatilor pentru Afghanistan pentru urmatorul an si jumatate. Romania va fi reprezentata la eveniment la nivelul ministrului de externe, Teodor Baconschi. Viziunea Romaniei privind stabilizarea Afghanistanului a fost comunicata HotNews.ro de purtatorul de cuvant al ministrului de externe, Lucian Rosenfeld.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Balbaiala in Guvernul Boc: Udrea introduce certificatele energetice amanate pana in 2011 de Blaga si Vladescu. Vezi in articol cum va fi afectat pretul locuintelor in 2010

Posted: 27 Jan 2010 07:53 AM PST

Ministerul Dezvoltarii a pregatit Ordonanta de Urgenta prin care este reintrodusa obligativitatea certificarii energetice a imobilelor de locuinte, in acest an, si "spera" ca va fi discutata in sedinta de Guvern saptamana viitoare", potrivit explicatiilor transmise HotNews.ro. Guvernul Boc amanase, printr-o Ordonanta emisa la finalul anului trecut, obligativitatea certificarii energetice, pana la 1 ianuarie 2011. Daca n-ar reveni asupra deciziei, Guvernul Boc ar risca sanctiuni de la Bruxelles. Comisia Europeana a confirmat pentru HotNews.ro ca aceste certificate sunt obligatorii potrivit unei Directive europene in vigoare si ca, in prezent, se analizeaza daca Directiva este respectata, precum si posibilitatea declansarii unei proceduri de infringement.
  • Asociatia Auditorilor Energetici de Cladiri: Certificatul energetic ar putea ajuta viitorul beneficiar al unei locuinte sa negocieze pretul/ Acest certificat poate scoate la iveala ca locuintele noi sunt prost realizate


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE: Colliers: Cel putin 30% din cele 5000 de noi locuinte asteptate a fi finalizate in 2010 ar putea sa nu fie livrate anul acesta

Posted: 27 Jan 2010 04:35 AM PST

Cel putin 30% din cele 5000 de noi locuinte asteptate sa fie finalizate in Bucuresti in 2010 ar putea sa nu fie livrate in acest an, tinand cont ca din cele 5000 de unitati, 2000 reprezinta de fapt apartamente anuntate pentru a doua jumatate a lui 2009 si reportate pentru prima parte din acest an, estimeaza oficialii companiei de consultanta imobiliara Colliers International. Mai mult, spun acestia, daca s-ar compara raportul dintre numarul de locuinte si cel de locuitori, Bucuresti ar avea nevoie de 140.000-170.000 de locuinte sa ajunga din urma capitale precum Varsovia, Praga sau Budapesta.
UPDATE: Daniel Pitu, autorul blogului pe teme imobiliare Blog de bucurestean, considera ca acest "presupus studiu" este menit sa induca o stare de tensiune ("cumparati acum ca se termina"), simuland cunoasterea unor trenduri, fara a avea, in realitate, cum sa adune date exacte.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ionut Dumitru, Raiffeisen Bank, in discutia online cu cititorii HotNews.ro: Sectorul privat a facut ajustarile necesare. Industriile cu cel mai mare potential: agricultura, infrastructura si energia

Posted: 27 Jan 2010 01:31 AM PST

Mai este loc de apreciere a leului, un curs probabil pentru finalul acestui an fiind de 3,95 lei pentru un euro, a declarat joi Ionut Dumitru, economistul sef al Raiffeisen Bank in cadrul intalnirii online cu cititorii HotNews. "Aceasta apreciere nu trebuie sa depaseasca castigurile de productivitate pentru a nu deteriora competitivitatea exporturilor -motorul principal al relansarii economiei", a precizat Dumitru.
  • Intalnirea s-a incheiat
  • Intrati in articol pentru a vedea raspunsurile invitatului


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

AUDIO Dorin Chirtoaca : Moldovenii nu sunt europeni de mana a doua. Lobby-ul romanesc in favoarea noastra este corect

Posted: 27 Jan 2010 01:13 AM PST

"Locuitorii din Republica Moldova nu sunt oameni de mana a doua si nici jumatati de buletin. Ei au tot dreptul sa fie cetateni ai Europei si pentru asta Moldova are nevoie de sprijin", a declarat primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, intr-un interviu pentru RFI. El apreciaza ca lobby-ul facut de Romania in favoarea tarii vecine este „firesc, corect, sanatos si necesar”. Chirtoaca mai cere investitii romanesti in Republica Moldova si chiar o conducta de gaze din Romania care sa alimenteze tara sa, pentru a-i reduce dependenta fata de Est.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Urata din viata mea: Cand toti imi spun sa gandesc pozitiv, eu spun OK, zambesc, dar apoi raman singur cu ale mele Medicul psihiatru Ioana Pop a discutat online cu cititorii despre depresie, anxietate, stres

Posted: 26 Jan 2010 03:53 AM PST

Acum cinci luni, HotNews.ro si Deutsche Welle v-au propus un tapet colorat, “A venit Urata”, care descoperea povestea unor oameni care au intalnit-o si au vorbit, pentru prima oara public, despre Ea. Povestea mea este tapetul meu colorat: ce fac cand toti ma incurajeaza, le zambesc si apoi raman singur cu ale mele? Medicul psihiatru Ioana Pop, de la hiperclinica MedLife, si jurnalistul Vlad Mixich au discutat online cu cititorii.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciun comentariu: