Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>S-a micsorat ghetarul care alimenteaza raul Yangtze</p>

Posted: 06 Jan 2010 08:34 AM PST

Ghetarul care alimenteaza raul Yangtze din China s-a micsorat semnificativ din 2004 incoace, a anuntat un reprezentant al Centrului Provincial pentru Teledetectie din Qinghai, citat de agentia de presa Xinhua.

Cele trei sectiuni ale ghetarului s-au micsorat de la 197,75 kilometri patrati, 702 kilometri patrati si 85,5 kilometri patrati in 2004, la 173 kilometri patrati, 635,73 kilometri patrati, respectiv 77,25 kilometri patrati in 2009, a explicat Li Xiaodong, inginer in cadrul...

citiţi mai departe


<p>Doua tipuri de balene ucigase inoata in apele Marii Britanii, nu unul</p>

Posted: 06 Jan 2010 07:40 AM PST

In apele Marii Britanii inoata doua tipuri de balene ucigase, nu unul, au descoperit oamenii de stiinta, informeaza BBC News.

Acestea difera la aspect, marime si hrana, iar cercetatorii spun ca balenele ucigase s-ar putea afla in stadiul in care se impart in doua specii diferite.

„Este emotionant faptul ca doua tipuri diferite de balene ucigase inoata in apele Marii Britanii”, a declarat Andy Foote de la Universitatea Aberdeen din Rgatul Unit, care a initiat studiul.

Oamenii de...

citiţi mai departe


<p>Mexicul pregateste reguli pentru reducerea emisiilor auto</p>

Posted: 06 Jan 2010 06:46 AM PST

Mexicul va limita importurile de automobile cu un consum mare de combustibil si va incuraja tehnologiile ecologice in scopul reducerii emisiilor de gaze de esapament, anunta Reuters.
Totodata, Ministerul Energiei din Mexic a anuntat ca pregateste o serie de reguli care ar stabili, pentru prima data, un standard pentru emisiile auto. Oficialii mexicani spera sa „curete” treptat soselele statului de masinile care consuma mult carburant.

In prezent, in Mexic circula, in total, aproximativ...

citiţi mai departe


<p>Indonezia planteaza paduri pentru a-si reduce emisiile</p>

Posted: 06 Jan 2010 05:47 AM PST

Indonezia vrea sa planteze milioane de hectare de paduri pentru a-si putea atinge tinta de reducere a emisiilor sale cu peste un sfert, pana in 2020, anunta Reuters.

Presedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, si-a luat angajamentul de a reduce emisiile statului cu 26%, pana in 2020, sau cu 41%, pana in 2020, daca primeste suficient sprijin international.

Planul Indoneziei de reducere a emisiilor poluante consta in plantarea a 21,15 milioane de hectare de padure in plus, pana...

citiţi mai departe


<p>S-a descoperit &bdquo;crabul-capsuna&rdquo;</p>

Posted: 06 Jan 2010 04:50 AM PST

O noua specie de crab, care se aseamana foarte bine cu o capsuna, a fost descoperita in largul coastei de sud a Taiwanului, potrivit Telegraph.

Biologul marin Ho Ping-ho, de la Universitatea Ocean din Taiwan, a gasit doua exemplare de crustacee rosii cu pete albe in timpul unei expeditii marine.
„Unul era mort, iar celalalt era si el pe cale de a-si pierde viata”, a declarat Ping-ho.

Expertul sustine ca acesti crabi seamana cu speciile care traiesc in regiunile din Hawaii,...

citiţi mai departe


<p>Investitie Gazprom in energia in cogenerare din Romania</p>

Posted: 06 Jan 2010 03:57 AM PST

Societatea mixta care ar putea fi infiintata de Gazprom si Romgaz va derula atat proiecte de inmagazinare a gazelor, cat si investitii in productia de energie in cogenerare, potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu, transmite Mediafax.
"Speram ca in ianuarie sa avem o noua runda de intalniri", a declarat, miercuri, Videanu.
Romgaz si Gazprom au semnat, in iunie 2009, un memorandum de creare a unei firme mixte pentru constructia de depozite de gaze, dar si alte oportunitati de...

citiţi mai departe


<p>China si Thailanda colaboreaza pentru studierea ursilor panda</p>

Posted: 06 Jan 2010 03:37 AM PST

Thailanda se pregateste sa initieze o serie de negocieri cu reprezentanti ai Chinei pentru deschiderea unui centru de cercetare a ursilor panda, transmite agentia Xinhua.

Ministrul thailandez al mediului, Suwit Khunkitti, a cerut ca oficialii din ministerul sau sa realizeze documentele necesare pentru acest proiect. Centrul este proiectat pentru regiunea din nordul provinciei Chiang Mai.

Doi ursi panda gigant din China sunt imprumutati unui centru de cercetare thailandez inca din 2003....

citiţi mai departe


<p>Pret record pentru un ton de dimensiuni impresionante</p>

Posted: 06 Jan 2010 03:12 AM PST

Un ton a fost vandut la o licitatie din Tokio cu 175.000 de dolari, cel mai mare pret inregistrat in Japonia in ultimii noua ani, potrivit BBC.

Pestele cantareste 232 de kilograme – de aproape patru ori greutatea medie a unui japonez. Tonul a fost pescuit in largul coastei nordice a insulei Honshu, recunoscuta pentru pestii de o calitate deosebita.

Tonul este foarte cautat in Japonia, dar exista posibilitatea ca specia sa dispara in cazul in care depozitele continua sa fie pescuite...

citiţi mai departe


<p>Nava unei asociatii ecologiste s-a scufundat in Antarctica</p>

Posted: 06 Jan 2010 02:27 AM PST

Un vas foarte rapid folosit de ecologistii australieni pentru a urmari navele japoneze de pescuit balene a fost distrus in urma unei coliziuni cu pescarii in Antarctica, au declarat miercuri ecologistii, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Cei sase membri ai echipajului trimaranului Ady Gil au fost salvati nevatamati, potrivit unui comunicat al asociatiei de aparare a vietii marine Sea Shepherd.

"Se pare ca Ady Gil este pe cale de a se scufunda, iar sansele de recuperare sunt foarte...

citiţi mai departe


<p>Ninsoarea si frigul&nbsp;blocheaza Europa</p>

Posted: 06 Jan 2010 01:57 AM PST

Ninsorile importante si gerul au perturbat activitatea in Europa, dar in special in nordul Angliei si in Scotia, in noaptea de marti spre miercuri, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Aeroporturi si scoli inchise in regiunea Manchester, dar si amanarea unor meciuri de fotbal au fost inregistrate in Marea Britanie, unde se aprecia ca stratul de zapada poate atinge 40 de centimetri. Scotia, unde temperaturile au ajuns pana la minus 15 grade Celsius, Tara Galilor si numeroase regiuni din...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: