Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Intercapital a facut primele tranzactii cu certificate de emisii de CO2 la Sibex</p>

Posted: 22 Jan 2010 08:40 AM PST

Firma de brokeraj Intercapital Invest a intermediat, vineri, primele contracte futures cu activ suport pe certificatele de emisii de dioxid de carbon, instrumete care au fost lansate in decembrie la Bursa din Sibiu (Sibex), informeaza Mediafax.

Societatea de brokeraj a incheiat 10 contracte futures, care includ cumulat 1.000 de certificate, platind 53,04 lei pentru fiecare certificat. Un certificat de emisii de gaze cu efect de sera confera dreptul de a emite o tona de dioxid de carbon...

citiţi mai departe


<p>Cel mai verde club de bowling din lume</p>

Posted: 22 Jan 2010 07:42 AM PST

Un club de bowling din Brooklyn, New York, este cel mai eco din lume.

Acesta este alimentat 100% de energie eoliana si a primit certificatul LEED pentru cladiri verzi, informeaza Inhabitat.
Clubul de bowling are piste construite din materiale reciclate si un sistem de iluminat pe baza de becuri economice LED.
De asemenea, podeaua salii este fabricata din lemn reciclat, iar deseurile produse sunt putine avand in vedere ca nu se folosesc sticle si pahare din plastic.

In plus clubul...

citiţi mai departe


<p>Elefantii din Tailanda invata sa joace basket</p>

Posted: 22 Jan 2010 07:00 AM PST

Elefantii din Tailanda sunt invatati sa joace basket, asta facand parte dintr-un regim inovativ introdus de ingrijitorii lor, informeaza Telegraph.

La centrul Island Safari din Koh Samui, elefantii Malie, in varsta de sase ani, si Toktak, de noua ani, sunt invatati sa isi foloseasca trompele pentru a juca basket, intr-un efort de imbunatatire a sanatatii si vitalitatii acestora.

Organizatorii de la centru, care ingrijesc animalele, spun ca elefantii trec prin antrenamente riguroase...

citiţi mai departe


<p>Hidroenergie pentru salvarea teraselor de orez din Filipine</p>

Posted: 22 Jan 2010 06:07 AM PST

Profitul unei mici hidrocentrale va ajuta la conservarea faimoaselor terase de orez din Insulele Filipine care sunt considerate de multi ca fiind a opta minune a lumii, informeaza Reuters.

Plantatiile de orez, care se aseamana cu niste trepte uriase in muntii din provincia nordica Ifugao, se erodeaza tot mai rau din cauza temperaturilor nefavorabile.

Vineri, oficialii filipinezi au primit cheia simbolica a hidrocentralei de 200 kilowati care valoreaza 1 milion de dolari si care va...

citiţi mai departe


<p>Cererile pentru racordarea de turbine eoliene la retea depasesc puterea instalabila</p>

Posted: 22 Jan 2010 05:30 AM PST

Transportatorul de energie Transelectrica (TEL) a primit in ultimii doi ani solicitari de racordare a turbinelor eoliene la retea insumand 22.800 MW, insa puterea maxima suportata de sistem este de 2.660 MW, de peste opt ori mai redusa, informeaza Mediafax.

"In ultimii doi ani, Transelectrica a primit cereri pentru racordare de centrale electrice eoliene insumand 22.800 MW. Acest volum semnificativ de cerere de putere instalabila in centrale eoliene depaseste cu mult posibilitatile...

citiţi mai departe


<p>Rovana Plumb: COP 16-Mexic 2010 trebuie sa se incheie cu un acord juridic obligatoriu</p>

Posted: 22 Jan 2010 04:47 AM PST

Viitoarea Comisie Europeana (CE) trebuie sa evalueze toate propunerile de reduceri de emisii si sa pregateasca negocierile climatice in asa fel incat COP 16-Mexic 2010 sa se incheie cu un acord juridic obligatoriu, a declarat in scris, joi, eurodeputata PSD Rovana Plumb, la dezbaterile europene post COP15.

"La o luna dupa conferinta privind schimbarile climatice putem face un bilant. Acordul de la Copenhaga a fost negociat si incheiat cu mare dificultate, fiind aproape un esec total....

citiţi mai departe


<p>Guvernul britanic, dat in judecata pentru proiectele energetice</p>

Posted: 22 Jan 2010 03:55 AM PST

Organizatia Friends of the Earth ameninta ca va da in judecata guvernul britanic din cauza intentiei de construi cateva sute de reactoare nucleare, parcuri eoliene, stalpi de electricitate si conducte, ce nu respecta regulamentele de mediu, transmite The Guardian.

Organziatia a trimis o scrisoare secretarului britanic pe energie, El Miliband, prin care il atentioneaza asupra neregulilor. Friends of the Earth anunta ca demersul lor este sustinut si de WWF (World Wide Fund for Nature) si...

citiţi mai departe


<p>Daciana Sarbu: Esecul de la Copenhaga, un imbold de a ne pregati mai bine</p>

Posted: 22 Jan 2010 03:11 AM PST

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu a afirmat joi ca esecul din decembrie, de la Copenhaga, trebuie sa fie un imbold de a pregati mult mai bine pasii urmatori, iar Uniunea Europeana trebuie sa-si mentina rolul dominant in lupta impotriva schimbarilor climatice.
"Am asteptat conferinta de la Copenhaga cu multe sperante si acum privim in urma cu dezamagire. Cel mai dureros esec este lipsa unui acord obligatoriu, care sa concretizeze angajamentul statelor impotriva incalzirii globale. Coordonarea...

citiţi mai departe


Cod verde - Comoara din padure

Posted: 22 Jan 2010 02:45 AM PST

Material Realitatea Tv referitor la initiativa Green Revolution - Legea Picnicului.
 

citiţi mai departe


22/01/2010 Daciana Sarbu (ENVI): "Esecul de la Copenhaga, un imbold de a pregati mai bine pasii urmatori"

Posted: 22 Jan 2010 02:43 AM PST

Eurodeputata PSD Daciana Sarbu, membra a Comisiei pentru mediu a Parlamentului European (ENVI) a afirmat, joi, - prin intermediul unei interventii scrise post-dezbaterile consacrate Summit-ului de la Copenhaga din plenul PE de la Strasbourg- ca esecul din decembrie, de la Copenhaga, trebuie sa fie un imbold de a pregati mult mai bine pasii urmatori. In opinia doamnei Sarbu, Uniunea Europeana trebuie sa-si mentina rolul dominant in actiunea globala impotriva schimbarilor climatice, inclusiv in pregatirea viitoarei conferinte de profil.

citiţi mai departe


Niciun comentariu: