Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>O noua campanie de colectare a DEEE-urilor in sectorul 2</p>

Posted: 29 Jan 2010 07:45 AM PST

Primaria sectorului 2 din Capitala organizeaza, sambata, o noua campanie de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice de la populatie, locuitorii care doresc sa renunte la aparatura veche trebuind sa anunte telefonic unde sunt depozitele de deseuri, informeaza Mediafax.

Potrivit primariei, campania de colectare a deseurilor electrice si electrocasnice de la populatie se va desfasura intre orele 9.00 si 14.00, locuitorii sectorului 2 trebuind sa informeze din timp, la numarul...

citiţi mai departe


<p>Arhitectura din pamant</p>

Posted: 29 Jan 2010 07:02 AM PST

Arhitecti si cercetatori romani si straini au prezentat vineri invitatilor Green Planet Blues de la Sinaia tehnici inovative , dar si traditionale de constructie din pamant, cob si alte materiale.

In lume exista cladiri din pamant vechi de sute sau chiar mii de ani, de pana la 40 de metri inaltime care nu au cedat pana acum nici cutremurelor, nici ploilor si nici trecerii timpului.

In cei peste 40 de ani de cercetare profesorul Gernot Minke de la Universitatea Kassel din Germania a...

citiţi mai departe


<p>Borbely: Institutiile publice, obligate sa faca achizitii eco</p>

Posted: 29 Jan 2010 06:11 AM PST

Institutiile publice din Romania vor fi obligate sa achizitioneze materiale ecologice, a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely la Realitatea Tv. Ministrul a spus ca se pregateste un Plan National de Achizitii Publice Ecologice, prin care, de pilda, calculatoarele cumparate de institutiile publice vor indeplini cerinte verzi sau institutiile vor fi obligate sa foloseasca energii regenerabile.
Ministrul a mai adaugat ca va exista un program de popularizare a masurilor verzi pe care le...

citiţi mai departe


<p>Comisie nationala a energiei in China</p>

Posted: 29 Jan 2010 06:01 AM PST

China, unul dintre cei mai mari consumatori de energie ai lumii, s-a decis sa isi infiinteze o Comisie nationala a energiei, care va fi condusa de premierul chinez, Wen Jiabao, anunta Earth Times.
Noua comisie are scopul de a centraliza si intari politicile din domeniul dezvoltarii si securitatii energetice. „Prin infiintarea noii comisii se doreste o consolidare a politicii strategice a energiei”, precizeaza Consiliul de Stat al Chinei intr-un comunicat.
China, care a devenit deja al...

citiţi mai departe


<p>DiCaprio si alte vedetele sprijina demersul lui Obama pentru o energie curata</p>

Posted: 29 Jan 2010 05:01 AM PST

Vedete din cinema si televiziune, precum Leonardo DiCaprio, Jason Bateman, Felicity Huffman, Edward Norton si Forest Whitaker, au lansat o campanie pentru a sprijini demersul presedintelui american Barack Obama de a reduce emisiile de dioxid de carbon ale SUA, informeaza Mediafax.
Actorii implicati in campania "This is Our Moment", printre care se numara si Chace Crawford, Justin Long si Emmy Rossum, indeamna oamenii sa contacteze senatorii pe care i-au ales si sa le ceara sa voteze un...

citiţi mai departe


<p>Incidenta dezastrelor naturale a crescut dramatic in ultimul deceniu</p>

Posted: 29 Jan 2010 04:10 AM PST

Numarul de dezastre naturale de pe glob a crescut dramatic in ultimul deceniu, potrivit unui studiu publicat de Centrul de cercetare a epidemiologiei dezastrelor (CRED), citat de agentia Xinhua.

In perioada 2000–2009 s-au produs 385 de dezastre naturale, un numar cu 233% mai mare decat cel inregistrat intre 1980 si 1989. Fata de perioada 1990-1999, incidenta acestor fenomene a crescut cu 67%, potrivit datelor CRED.

Dezastrele naturale legate de clima, asa cum sunt secetele, furtunile...

citiţi mai departe


<p>Casa eco: tetrapack in pereti, sticla in podea si PET-ul in tigla</p>

Posted: 29 Jan 2010 03:05 AM PST

Peretii din tetrapack, podelele din granit compozit, tigla din PET-uri si mobila din lemn reciclat au devenit ingredientele de success pentru oricine doreste sa isi construiasca o casa a viitorului, din materiale reciclate. Avantajele acestor materiale sunt calitatile lor tehnice, care le fac sa dureze cel putin de doua ori mai mult decat cele clasice si le asigura o garantie de peste zece ani, sustin reprezentantii Gremlin Computers.

Granitul compozit este doar unul dintre materialele...

citiţi mai departe


<p>Verde-n fata: Realitatea se inverzeste! VEZI VIDEO</p>

Posted: 29 Jan 2010 02:39 AM PST

Realitatea se inverzeste. Acesta este subiectul cu care a debutat, astazi, emisiunea "Verde-n fata" prezentata de Liviu Mihaiu, realizata de Realitatea Tv in parteneriat cu Green Report.
Din studioul de stiri, Liviu Mihaiu a anuntat demararea unui proiect amplu si ambitios de reducere a amprentei de carbon in redactiile trustului Realitatea Catavencu. “Sute de computere merg zi si noapte, sufla aer conditionat cat pentru un mall mai mic, tone de hartie se tiparesc si se arunca. Ei bine, am...

citiţi mai departe


<p>Schimbarile climatice, tema zilei la Davos</p>

Posted: 29 Jan 2010 02:37 AM PST

Incalzirea globala si mijloacele prin care guvernele pot sa protejeze mediul sunt principalele teme discutate astazi in cadul Forumului Economic Mondial de la Davos, unde se desfasoara conferinta “From Copenhagen to Mexico: What's Next?”, potrivit agentiei Associated Press, citata de Yahoo Finance.

Presedintele mexican Felipe Calderon, a carui tara va gazdui urmatoarea conferinta climatica a Natiunilor Unite, a sustinut o prezentare a pasilor necesari pentru un acord global de limitare a...

citiţi mai departe


<p>Greenpeace blocheaza a treia pista de la Heathrow</p>

Posted: 29 Jan 2010 01:29 AM PST

Activistii de la Greenpeace au anuntat ca planuiesc sa construiasca o "fortareata impenetrabila" pe terenul ce va fi transformat in a treia pista a aeroportului londonez Heathrow, transmite The Guardian.

Organizatia a cumparat terenul anul trecut, iar apoi a distribuit drepturile de proprietate catre 60.000 de suporteri din toata lumea. Greenpeace ii invita pe toti arhitectii Marii Britanii sa participe cu proiecte la concursul pentru desemnarea constructiei ce va fi ridicata in calea...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: