Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Sony amana lansarea noului Motion Controller

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Sony a amanat lansarea noului Motion Controller pentru consola PayStation3 (PS3). Programat pentru lansare in primavara acestui an, dispozitivul care va redefini experienta de divertisment pe consola PS3, va fi disponibil al nivel international de la toamna. Noul Motion Controller, alaturi de camera PlayStation Eye 2, este capabil sa detecteze intuitiv miscarile naturale ale mainii utilizatorului, care vor fi transpuse cu precizie in cadrul jocului, pentru o experienta de divertisment cu totul i... (read more)


Mio Technology, lider pe piata de GPS si in 2009

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Mio Technology, cel mai important producator de dispozitive de navigatie din Europa Centrala si de Est, isi mentine in 2009 pozitia de lider pe piata locala de dispozitive GPS, cu o cota de piata ce depaseste 50%. Conform estimarilor Mio, compania a vandut in 2009 pe piata autohtona 32.000 de dispozitive GPS, intr-o piata estimata la 60.000 de unitati. Vanzarile inregistrate in ultimul trimestru au fost de 7.000 de untitati,  cele mai populare, in  2009, fiind modelele din gama Spirit.... (read more)


Statul a oprit intoarcerea pretului la apartamente vechi cu 4 ani in urma

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Pretul apartamentelor vechi din Bucuresti ar fi putut ajunge in aceasta luna la nivelul lui ianuarie 2006, singurul lucru care a impiedicat caderea libera a acestora a fost initierea programului „Prima Casa“, asa se arata intr-o analiza realizata de Colliers International care urmareste evolutia preturilor ce subliniaza scaderea dramatica din 2008, ecourile din 2009 si interventia statului.„Incepand cu martie 2008, moment in care s-a atins punctul de varf al preturilor apartame... (read more)


Studiu: efectele crizei se vor vedea si dupa 2010

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Cea mai mare parte a companiilor sunt de parere ca efectele crizei vor fi vizibile si dupa finele acestui an, potrivit unui studiu realizat de compania internationala de consultanta in management Horváth & Partners  cu privire la consecintele si masurile luate privind situatia de criza. Respondentii raportului au fost din randul top managerilor din companiile din Germania, Austria, Elvetia, Ungaria si Romania, din industrii de piata precum auto, constructii, chimice, productie d... (read more)


Facebook va permite incarcarea de poze mai mari

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Facebook, cea mai populara retea sociala din lume, va permite utilizatorilor sai sa incarce fotografii mai mari pe site, insa va micsora dimensiunea pozelor de profil, conform unui post de pe developers.facebook.com. Fotografiile de pe Facebook sunt limitate in prezent la rezolutia 604x453 pixeli, insa in urmatoarele saptamani rezolutia acestora va creste la 720x540 pixeli.  Cea mai intalnita reclamatie la adresa celebrei retele sociale este legata de faptul ca rezolutia fotografiilor este ... (read more)


Artistul in fata legii: intre patalamale, „drept de semnatura” sau ucenicie si nevoia ...

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

O proiect de lege trimis de conducerea Uniunii Artistilor Plastici membrilor sai, pentru a fi supus dezbaterii interne inainte de a fi trimis catre Parlament, propune crearea unui Ordin al Artistilor Vizuali cu drepturi exclusiviste de negociere in numele artistilor si desemnare a participantilor la concursurile de achizitii publice. Pentru a avea „drept de semnatura”, artistii ar urma sa aiba diploma de specialitate si sa faca un stagiu obligatoriu de ucenicie pe linga un artist con... (read more)


Consiliul Concurentei analizeaza piata energiei electrice

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie utila pentru cunoasterea pietei energiei electrice, pentru a vedea cum functioneaza mecanismele concurentiale in acest sector. “Avand in vedere importanta deosebita a pietei energiei electrice  pentru consumatorii romani si pentru economia nationala, demersul nostru are ca obiective principale analizarea aprofundata a modului in care functioneaza mecanismele concurentiale in acest sector, identificarea si corectarea eventualelor disfunc... (read more)


Topul celor mai sumpe imobile scoase la vanzare in principalele orase din tara

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Pe primul loc in topul celor mai scumpe locuinte scoase la vanzare in ianuarie 2010 pe portalul de anunturi imobiliare.ro se inscrie o vila cu 37 de camere, localizata in Piata Romana din Bucuresti, pentru care se cere 6,99 mil. euro, iar cea mai scumpa casa din provincie vine din Constanta, unde pentru o vila de 28 de camere din zona Peninsula se cere 2,8 mil. euro. La nivelul Bucurestiului, locul doi in top, este ocupat de o vila situata tot in Piata Romana. Pentru cele 12 camere si o suprafa... (read more)


Criza schimba comportamentul romanilor: de la credite, la economii

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Daca in anii trecuti, tari precum Romania si Bulgaria raportau cresteri record ale creditului si consumului, in noul context economic, oamenii au devenit mult mai prudenti si prefera sa puna bani de-o parte, reiese dintr-un studiu Unicredit. Criza economica si-a pus amprenta asupra comportamentului consumatorilor din Europa de Sud-Est, reiese dintr-o analiza realizata de economistii grupului Unicredit, prezentata intr-o conferinta la Viena. „Consumul mai redus si indatorarea mai mica semni... (read more)


Twitter s-a blocat, din nou

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Serviciul de microblogging Twitter nu mai poate fi accesat de catre utilizatorii sai de minute bune, iar cauza blocarii site-ului pare a fi legata de un nou cutremur care a avut loc in Haiti.  Twitter este recunoscut pentru faptul ca se blocheaza foarte des si este tinta atacurilor informationale.  De data aceasta site-ul ar putea fi blocat insa din cu totul alte motive. Un seism cu magnitudinea 6,1 pe scara Richter a avut loc in urma cu putin timp in Haiti, tara devastata de un cutrem... (read more)


Super masina Lexus LFA a primit peste 500 de comenzi

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Divizia de lux a Toyota, constructorul auto Lexus a primit peste 500 de cereri la nivel mondial pentru modelul FLA, prezentat in urma cu trei luni.Lista de comenzi va fi deschisa pana la mijlocul lunii martie, moment in care va incepe procesul de selectare al celor care vor putea cumpara aceasta super masina. Pre-vanzarile au inceput in a doua parte a lunii octombrie 2009. Pretul modelului Lexus FLa este de aproximativ 375.000 de euro, iar productia va incepe in decembrie 2010. Planul de vanzari... (read more)


Prezice vremea mai exact ca un meteorolog. VEZI CUM!

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Shakira Robson sufera o migrena inaintea unei ploi sau a unei furtuni (captura foto Daily Mail) Poate parea greu de crezut, insa o britanica poate prezice vremea, doar folosindu-si capul. Si asta pentru ca, potrivit "Daily Mail", Shakira Robson sufera cate o migrena inaintea unui fenomen meteo. Mama a trei copii, in varsta de 29 de ani, Robson a fost poreclita "femeia girueta" de catre prietenii ei. Shakira poate spune cat de puternica va fi o ploaie dup... (read more)


A murit dupa ce a vazut Avatar

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Un taiwanez de 42 de ani a murit dupa ce a vazut filmul Avatar in varianta 3D. Barbatul a fost atat de entuziasmat incat a facut o hemoragie cerebrala in timp ce se afla in cinematograf. Barbatul a fost transportat de urgenta la spital in stare de inconstienta, iar rezultatele tomografului au aratat ca suferise o hemoragie la nivelul creierului. "Entuziasmul provocat de vizionarea filmului a fost cauza cresterii tensiunii arteriale care i-a provocat hemoragia. Cu siguranta era hipertensiv", a de... (read more)


Kate Hudson are un nou iubit

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Kate Hudson s-a laudat in fata a doua prietene ca si-a gasit un nou iubit la doar o luna dupa ce s-a despartit de Alex Rodriguez.Despre noua achizitie a blondei se stie doar ca este fotograf, iar anuntul noii cuceriri a fost facut de Kate in timp ce lua micul dejun cu doua amice. Actrita le-a aratat acestora pozele cu el de pe telefonul ei mobil si a strigat :”E fotograf!”. “La un moment dat au inceput toate sa rada in hohote iar una a tipat :”Dumnezeule!”. Kate... (read more)


Inca un cutremur in Haiti: 6,1 grade pe scara Richter!

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Cosmarul continua! Un nou dezastru loveste Haiti dupa ce un nou cutremur a avut loc, de aceasta data cu magnitudinea de 6,1 pe scara Richter. Acum opt zile, haitienii fusesera loviti de un seism cu magnitudinea de 7 grade pe scara Richter in urma caruia cel putin 75.000 de oameni au murit. Deocamdata, nu se cunosc informatii cu privire la efectele acestui nou cutremur. Conform corespondentului Associated Press prezent in capitala Port-au-Prince citat de Agerpres, seismul de astazi a provocat un... (read more)


Oprescu a fost deszapezit de jurnalisti si a scapat de amenda

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

"Daca oamenii astia nu-si vad, conform legii, de ceea ce au ei de facut in fata magazinelor, in fata blocurilor si a asociatiilor, mergem pa partea da amenda, ca n-avem ce sa mai stam la discutie, nu stau sa ma rog de nimeni." , spunea Sorin Oprescu.Ninsorile din ultimele zile au acoperit Capitala cu un nou strat de zapada si cum primarul general era hotarat sa-i sanctioneze pe toti cetatenii Bucurestiului care nu isi fac treaba, jurnalistii de la Academia Catavencu s-au gandit sa-i dea o mana d... (read more)


O mama singura a facut sex de 191 de ori cu un baiat de 12 ani

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Angela Sullivan, o britanica in varsta de 36 de ani, a fost arestata dupa ce a intretinut relatii sexuale cu un baietel de 12 ani,  de aproximativ 200 de ori.Se pare ca prima data cand a facut sex cu baiatul, aceasta l-a imbatat, dupa care l-a sedus. Relatia dintre britanica si minor a durat zece luni, timp in care aceasta a intretinut relatii sexuale cu copilul de 191 de ori. Femeia, care-si crestea singura propriul baiat, il trimitea pe acesta la bunici, si il chema acasa la ea pe copilul... (read more)


In loc sa jefuiasca, un hot s-a spalat, s-a tuns si si-a prajit pui

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Un american a intrat zilele trecute prin efractie in casa unei femei, insa spre surprinderea tuturor acesta nu a luat obiectele de valoare si nici nu a fugit ci s-a crezut ca la el acasa. Barbatul s-a spalat, s-a tuns si fiindca ii era foame si-a prajit niste pui. Spre ghinionul lui propietara a venit acasa si l-a gasit in mijlocul sufrageriei uitandu-se linistit la televizor si asteptand pranzul sa se gateasca.Grace Kraus, femeia in cauza, i-a cerut barbatului explicatii si a sunat la poli... (read more)


Are migrene de fiecare data cand ploua

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Daca meteorologii mai pot gresi in ceea ce priveste predictiile lor, Shakira Robson, o britanica de 29 de ani, este convinsa ca ea nu greseste niciodata cand spune ca va ploua, pentru ca sufera de migrene de fiecare data cand acest lucru se intampla. Femeia sustine ca isi poate da seama chiar si de cantiatea de apa care va urma sa cada in functie de intensiatea durerilor ei de cap. "Mi se intampla de patru, cinci ori pe saptamana. La inceput simteam un fel de aura deasupra mea cand ploua. Am lua... (read more)


Un barbat a murit intr-un accident auto in Bucuresti

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Un grav accident rutier s-a produs marti seara, la intersectia dintre str. Dr. Felix si str. C-tin Caracas din Bucuresti, un barbat pierzandu-si viata in urma impactului. Cand a ajuns la intersectia cu str. C-tin Caracas, bucuresteanul de 46 de ani, a pierdut controlul asupra directiei de mers, a acrosat un autoturism marca Dacia Logan, dupa care a rulat necontrolat acrosand sase stalpi ornamentali instalati pe partea dreapta a strazii, oprindu-se intr-un autoturism care se afla parcat. La locu... (read more)


Amy Winehouse, condamnata la doi ani de inchisoare

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Amy Winehouse a incurcat-o rau de tot! Daca pana acum nazbatiile i-au afectat doar imaginea, se pare ca judecatorii nu au fost la fel de blanzi cand i-au acordat doi ani de inchisoare cu suspendare dupa ce artista a recunoscut ca l-a lovit in zona inghinala pe directorul unui teatru din Anglia.Richard Pound, managerul teatrului din Milton Keynes, a sustinut ca Amy l-ar fi lovit in testicule in momentul in care a rugat-o sa inceteze cu injuraturile din timpul unui piese.De asemenea, parintii care... (read more)


Un mort si un ranit in urma unui accident feroviar

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

O persoana a murit, iar o alta a fost grav ranita, in urma unui accident feroviar produs miercuri pe raza localitatii Catamarasti Deal din judetul Botosani. Foto simbol Cele doua victime se aflau intr-un autoturism Dacia, care a fost lovit in plin de un tren personal care facea legatura intre municipiile Dorohoi si Botosani. Potrivit politistilor, vinovat de producerea accidentului este soferul Daciei, Ioan Gruzac, de 55 de ani, care a ignorat indicatorul de trecere la nivel cu calea ... (read more)


Ceausescu si Pacepa, mentorii lui Yasser Arafat

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Potrivit unor detalii din arhiva secreta a fostului lider palestinian Yasser Arafat, Nicolae Ceausescu si Ion Mihai Pacepa au fost mentorii acestuia. Publicatia israelana online Debka File scrie, in editia de azi, ca sfatuitorii si mentorii fostului lider al Organizatiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Yasser Arafat, au fost Nicolae Ceausescu si seful adjunct al Departamentului pentru Informatii Externe (DIE), generalul Mihai Pacepa. Informatia apare in contextul luptei acerbe pentru acces... (read more)


Logan transformat in limuzina

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Cativa intreprinzatori anonimi si-au propus sa schimbe modestul break fabricat de Dacia, intr-un automobil cu staif. In vremuri de criza, Dacia poate oferi o materie prima foarte tentanta (din punct de vedere financiar) pentru realizarea unei limuzine. Asa s-au gandit, probabil, si cei care, potrivit ”carscoop.com”, au purces la transformarea unui Logan MCV intr-un vehicul alb, cu un ampatament ridicol de mare si o cabina incapatoare. La drept vorbind, o Dacia suficient de lunga s... (read more)


Marian Lupu trece limba romana intre paranteze

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Declararea limbii romane ca idiom oficial in Republica Moldova provoaca noi controverse in interiorul coalitiei de guvernare de la Chisinau, scrie Deutsche Welle. O dezbatere cu implicatii politice si sociale profunde anima spiritele guvernantilor de peste Prut. Povestea are radacini adanci. In perioada regimului comunist al lui Vladimir Voronin, Chisinaul a facut tot ce i-a stat in putere pentru a ridica ziduri intre vocabularul moldovenesc si cel romanesc. Stimularea sentimentelor rusofone si... (read more)


Accident feroviar in Germania

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

16 oameni au fost raniti dupa ce trenul in care se aflau a lovit un camion ramas blocat pe sinele de cale ferata, relateaza AFP. S-a intamplat in apropiere de Braunschweig, in centrul Germaniei. In urma impactului, vagoanele garniturii au sarit de pe calea ferata. Cand a vazut ca vehiculul a intepenit pe sine, soferul camionului a alertat pompierii. Intre timp, conductorul unui tren de pasageri n-a apucat sa franeze la timp si a spulberat camionul cu remorca, incarcat cu 30 de tone ... (read more)


Guardiola ramane la Barcelona

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Josep Guardiola si-a prelungit contractul cu FC Barcelona, formatie pe care a condus-o, de pe banca tehnica, spre succes in sase competitii in 2009. Anuntul va fi facut astazi, in cadrul unei conferinte de presa, scrie publicatia iberica "Marca". In ultimele saptamani au fost lansate mai multe ipoteze conform carora Guardiola (39 de ani) ar dori sa plece de pe Camp Nou. Cea mai recenta dintre ele sustinea ca tanarul antrenor il va inlocui pe veteranul Alex Ferguson la Manchester United. Sezonul... (read more)


Alti membri ai clanului Corduneanu, dusi la arestare

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Procurorii DIICOT Iasi au formulat in aceasta dimineata propuneri de arestare preventiva pentru Rusu Gheorghe, fost Gelu Corduneanu, si Silviu Iulian Gitlan, locotenentul lui Vasile Calin, fost Corduneanu. Audierile incep la Tribunalul Iasi la ora 14:15. Gelu a fost prins de politisti marti dimineata, insa avocatul sau sustine ca acesta a venit de buna voie la Politie, iar Gitlan s-a predat luni seara, imediat dupa ce 17 dintre membrii clanului Corduneanu au fost arestati pentru 29 de zile. Sin... (read more)


Universul Cordunenilor, pe Hi5 | FOTO

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Site-ul de socializare HI5 reprezinta una dintre metodele de relaxare ale membrilor clanului Corduneanu. Mai multi dintre ei si-au facut conturi pe acest site, in frunte cu insusi liderul Bogdan Constantin, al carui profil este intitulat „Al Capone". Decalogul clanului Profilul lui Bogdan Constantin a fost inaugurat la inceputul anului trecut, fiind salutat cu entuziasm de unul dintre locotenentii acestuia, ALexTHugLiFe: „Oo, Lume noua:)). Sefu meu e prezent aici:)) Ai Laviu Taic... (read more)


Leul nu are motive de apreciere

Posted: 19 Jan 2010 02:00 PM PST

Din ce in ce mai multe voci sustin ca aprecierea leului de saptamanile trecute s-a produs mai mult pe speculatii si conjunctura pietelor, decat pe productie sau exporturi, asfel incat moneda nationala si-ar putea relua deprecierea, lucru care a inceput sa se intample de doua zile. Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a afirmat azi ca nu sunt fundamente pentru o apreciere puternica a leului, dar nici o depreciere ca in 2009. Astfel, el apreciaza ca, in ultima perioada, conditiile economice nu s-au... (read more)


Niciun comentariu: