Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Puzzle de Wall Street Top
Merită marii bancheri salarii atât de mari? Sunt ei într‑atât mai deștepți și mai harnici decât tot restul lumii?
 
Muzică: Erin McKeown - „Hundreds Of Lions" (CD) Top
Disponibil: amazon.com Preț: 14,99 dolari Cu cel de‑al optulea album al său, „Hundreds Of Lions“ (2009), cântăreața americană Erin McKeown „continuă să se distingă prin versuri și sounduri inteligente“, scrie revista „Paste Magazine“. Păstrând soundul de ­folk‑rock cu care s‑a lansat ...
 
Film: Kathryn Bigelow - „The Hurt Locker" (DVD) Top
Disponibil: amazon.com Preț: 17,99 dolari Considerat de mulți critici drept una dintre cele mai bune producții ale lui 2009 – „Un film aproape perfect despre bărbați în război“, scrie „Time“ –, „The Hurt Locker“ urmărește povestea unei echipe de americani în ...
 
Carte: George Steiner - „Procesul de la San Cristóbal" Top
Editura: Humanitas Preț: 25 lei „Un roman uimitor“, după cum îl descrie „The Observer“, „Procesul...“ al roman­cierului și filozofului american George Steiner a trezit controverse încă de la publicarea sa, în 1981. Motivul? Faptul că Steiner îi oferă lui Hitler șansa ...
 
Negri și fără instrumente Top
De ziua femeii vor concerta, pentru prima dată în România (la Sala Radio din București), italienii de la Neri Per Caso, ce cântă „a cappella", adică fără acompaniament instrumental.
 
Mărturisiri la scenă deschisă Top
Spectacolul „Confesiuni despre artă și viață" – a cărui premieră a avut loc în 2008 și care a fost reprezentat de atunci pe scena mai multor teatre românești – îl va aduce din nou în fața spectatorilor bucureș­teni, pe 25 februarie, la Palatul Națio­nal al Copiilor, pe actorul Radu Beligan, care a împlinit de curând 92 de ani.
 
Santana – Experiența Top
După concertul pe care Eurosmith, trupa tribut Aerosmith, îl va susține pe 30 ianuarie la Hard Rock Cafe din București, o altă trupă tribut va fi găzduită de aceeași cafenea, pe 13 februarie: Santana the Expe­rience.
 
Anotimpuri la pachet Top
Seria de concerte „Stagiunea Permanentelor Frumuseți", inițiată de actorul și cântărețul Tudor Gheorghe în septembrie trecut la București cu spectacolul „Anotimpurile mele Vara – Toamna 2009" – se continuă pe 6 martie, la Sala Palatului, cu „Anotimpurile mele Iarna – Primăvara 2010".
 
Cruciada Culturii: prima bătălie Top
Unul din cei mai apreciați violoniști din lume – ame­ricanca de origine coreană Sarah Chang (30 de ani) – susține, pe 14 februarie, un concert special la Ateneul Român din București.
 
Memoriile unei văduve Top
Fosta soție a beatles‑ului John Lennon, artista de origine japoneză Yoko Ono, s‑a apucat să‑și scrie memoriile, anunțând recent că le va publica în 2015, scrie guardian.co.uk.
 
Cinema cât China Top
Box office‑ul chinezesc a crescut cu 44% anul trecut, ajungând la peste 900 mil. dolari canadieni (600 mil. euro), a anunțat recent Weng Li, purtător de cuvânt al organizației de stat Grupul Chinez de Film.
 
Hendrix, în văile Neptunului Top
La 40 de ani de la moartea cântăre­țului și chitaristului american Jimi Hendrix, va fi lansat, pe 9 martie, albumul „Valleys of Neptune“. Produs de compania familiei, Experience Hen­drix, ce se ocupă cu păstrarea moște­nirii lui muzicale, și casa ...
 
Libertatea. „Trans‑părinții" Top
Mulți fani ai ­filmului „Avatar" au căzut într‑o profundă depresie după ce au ieșit de la film. Se petrece o lipire interesantă și periculoasă între libertatea de expresie și libertatea de imaginație.
 
Minunatele bestii ale lui Gorzo au ajuns la București Top
Înainte de a enerva fețe bisericești, politicieni și critici de artă, artistul Dumitru Gorzo a stârnit curiozități. O face din nou cu „Wunderkabinett".
 
Suprema Bigelow Top
Reprezintă un caz unic în istoria cinematografiei feminine. Bate bărbații pe propriul teren și face filme de acțiune care‑ți rup gura. E o stilistă demnă de eșalonul întâi al cineaștilor galonați și a lansat cariera unora dintre cele mai mari sex‑symboluri hollywoodiene (Keanu Reeves e inclus). Acum, amazoana Bigelow e pe cale să‑i fure Oscarul lui James Cameron.
 
„Eu și Orson Welles" Top
Simbolismul unui personaj care a răvășit anii de început ai radioului, filmului și teatrului. Anii puștiului‑minune versus imaginea bărbatului‑copil.
 
Generaţia recesiunii Top
Cei care intră în aceste zile în câmpul muncii vor câștiga mai puțin și vor economisi mai mult – și nu doar pe termen scurt, ci pentru tot restul vieții lor.
 
Ciocnirea titanilor Top
Despre felul în care Republica Democrată Google supune unui test însuși apetitul Chinei pentru demo­crație. Și statutul de lider global real. Despre felul în care Republica Democrată Google supune unui test însuși apetitul Chinei pentru demo­crație. Și statutul de lider global real.
 
Chestiile de mai târziu Top
Vom fi oare în stare să ne mai ducem viața fără computerul de tip tablet inventat de oamenii lui Steve Jobs? Depinde de mai multe lucruri.
 
Regele devine Ţar Top
Burger King, cel de‑al doilea mare lanț de fast food din lume, și‑a lansat săptămâna trecută primul restaurant în Rusia, o licență obținută de rețeaua de cafenele Șokoladnița.
 
Demonul berii Top
Giganții industriei berii, Carlsberg și Heineken, au dat în judecată guvernul Rusiei, considerând drept calomnii afirmațiile oficialilor ruși cum că și‑ar „îmbunătăți" berea adăugându‑i alcool pur pentru a fi mai pe placul consumatorilor.
 
Le‑au tăiat aripile Top
Noile standarde sanitare impuse de Rusia de la începutul acestui an au dus la sistarea importurilor de carne de pasăre din SUA, scrie presa rusească.
 
Iubitori de Saab Top
Proprietarii cehi de autoturisme Saab au pro­testat la adresa planurilor General Motors de a închide producătorul auto suedez, scrie CTK.
 
Nu le ajunge asfaltul Top
Planurile ambițioase de investiții în infrastructură ale guvernului polonez pun presiune pe producătorii de asfalt locali, care ar putea apela la importuri pentru a‑și onora comenzile.
 
Gazprom și noua dezordine mondială Top
Anul 2009 a fost unul foarte prost pentru Gazprom. Va putea face față gigantul energetic al Rusiei schimbărilor de pe piața globală a gazelor naturale?
 
Renault începe în martie recrutarea celor aproape 300 de ingineri pentru Titu Top
În anul în care disponibilizările vor atinge punctul maxim, în România vor exista și ingineri fericiți.
 
Mirea, salvatorul CODECS? Top
Cine spune că nu pot exista replici ale cutremurelor din business se înșală. Diferența față de cele terestre este că de pe urma unui seism în business pot fi și câștigători. Cazul CODECS e cel mai recent exemplu.
 
Sperietoarea şomajului Top
Nu trece o zi fără ca problema dispo­nibilizărilor în sectorul de stat să nu fie întoarsă pe toate părțile. Partea bună, spun unii, este că mai mult se discută decât se disponibilizează. Însă nu ar trebui să vedem lucrurile doar din această perspectivă.
 
"Oamenii spuneau: este o nebunie! Ai trei companii care lucrează destul de bine, de ce vrei să faci una?" Top
Are sens să plătești 600 de milioane de euro pentru 10% dintr‑o piață de asigurări de două miliarde de euro? Oui ou non?
 
Imobiliarul românesc intră într-o nouă epocă: cea a proiectelor mici, foarte mici, cele mai mici Top
Epoca lui „cel mai mare proiect" a murit. Imobiliarul românesc construiește în următorii ani la celălalt pol: investiții mici, prețuri mici.
 
O problemă serioasă Top
„Ca să câștigi un contract cu statul, ­trebuie să faci o favoare funcționarului public a cărui semnătură o vânezi. Poți să dai o slujbă unei rude, poți chiar să‑i ridici o casă pe gratis. Așa merg lucrurile aici".
 
Mărcile private, leacul lanţurilor farmaceutice din România Top
Nu sunt o miză pentru profit și vânzări, însă creează identitate. Dar nu e oare asta chiar marea miză atunci când toți jucătorii din piața ta vând aproape același lucru?
 
Ştefan Iordache, fondatorul Leo Burnett & Target: "Nu cred în companii mari" Top
O agenție no‑name intră în prima ligă a publicității în urma unui parteneriat cu un grup de comunicare de top. Mișcarea îi face pe competitori să ridice din umeri, dar, ca în orice deal, există o explicație.
 
COVER STORY: Cine muşcă din Kandia? Top
Ce legătură există între populara ciocolată ROM, una dintre puţinele amintiri dulci din comunism, şi miliardarul american Warren Buffett? Şi producătorul ciocolatei, şi americanul gustă acum din senzaţiile tari ale ciocnirii dintre doi giganţi: Kraft şi Cadbury.
 
De ce urăşte Dumnezeu Haiti Top
Frustranta teologie a suferinței, ­aplicată pe un popor care s‑a eliberat primul din sclavie, dar a ajuns cel mai năpăstuit din emisfera noastră.
 
ACORD - Garanții pentru Ford Top
Ministrul de Finanțe, Sebastian Vlă­descu, a semnat săptămâna trecută acordul de garanție de stat pen­tru împrumutul acordat de către Banca Europeană de Inves­tiții (BEI) companiei Ford din România, în valoare de 400 mil. euro.
 
BĂNCI - BCR, a doua viaţă Top
Banca Comercială Română (BCR) are de curând o sucursală în Second Life, realizată după modelul celor din realitate și plasată în centrul Pieței Revo­lu­ției din Bucureștiul virtual.
 
PREVIZIUNI - Coadă la falimente Top
Cristian Ionescu, directorul general al agenției de rating Coface pentru România, Bulgaria și Slovacia, spune că numărul falimentelor ar putea crește în acest an cu 15–20% față de 2009, când s‑au înregistrat 19.000–19.500 de cazuri.
 
MEDIA - Prima revistă 3D Top
Proiectul-pilot „3D Magazin", publi­ca­ția lunară tridimensională susți­nută de People Media, va apărea într‑un tiraj de 1.000 de exemplare, ulterior aceasta urmând să fie distribuită în rețeaua națională de presă, în 42.000 de exemplare.
 
COMPANII - E JALe: 15.600 șomeri Top
Cea mai mare companie aeriană din Asia, Japan Airlines (JAL), și‑a depus bilanțul în justiție, ca urmare a datoriilor foarte mari acumulate.
 
BĂNCI - Pierderi de 5,2 mld. dolari Top
Cel mai mare creditor al Statelor Unite, Bank of America Corp., a pierdut 5,2 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2009, pe fondul creditelor neperformante și după ce a rambursat ajutoarele de stat, scrie Bloomberg.
 
RETAIL - Megashopping la Brașov Top
Pe platforma Tractorul din Brașov va fi inaugurat până în 2012 centrul comercial Coresi Shopping City, al dezvoltatorului imobiliar Centerra, investiția ridicându‑se la circa 110 milioane de euro.
 
AUTO - România low‑cost Top
Compania de cercetare Business Monitor International (BMI) estimează că România va ajunge până în 2013 principala bază de autovehicule low‑cost pentru Europa, în condițiile în care producția uzinelor Dacia și Ford va depăși 765.000 de unități în următorii trei ani, iar exportul se va ridica la 611.000 de autovehicule.
 
MEDIA - Sylvie sparge gheața Top
Sylvie Kauffmann (foto), în vârstă de 55 de ani, este prima femeie redactor‑șef din istoria de 65 de ani a cotidianului „Le Monde", o publicație conservatoare, bazată pe valori și tradiții extrem de puternice, scrie „New York Times".
 
TRANZACȚII - Vinzi și câștigi Top
Strategia lui Adrian Sârbu, în calitate de președinte și CEO al Central European Media Enterprises (CME) – grupul american de media care controlează în România posturile din rețeaua Pro –, de a‑și revigora compania a demarat în forță săptămâna trecută, când au avut loc două tranzacții.
 
FINANȚĂRI - Renaște România? Top
Jeffrey Franks (foto), șeful misiunii Fondului Monetar Internațional (FMI) de evaluare a împrumutului pentru România, a declarat, în cadrul unui seminar organizat la Viena de revista „Euromoney", că acordul cu țara noastră nu a fost niciodată în pericol.
 
AUTO - Opel se retrage din Anvers Top
Conducerea Opel, filiala europeană a General Motors, a confirmat intenția de a închide în ­cursul acestui an uzina pe care o deține la Anvers, Belgia, în care lucrează aproximativ 2.600 de persoane, scrie AFP.
 
RETAIL - Domo, la braț cu Altex Top
Domo Retail a avut anul trecut vânzări cu 17% mai mici comparativ cu 2008, de circa 170 de milioane de euro, potrivit declarației lui Lorand Szarvadi, directorul general al retailerului de electronice și electrocasnice.
 
ASIGURĂRI - AIG devine AAR Top
Societatea de asigurări AIG Asigurări România va prelua numele acționarului său majoritar, American Life Insurance Company (Alico), și se va numi Alico Asigurări România (AAR), potrivit directorului general al companiei, Theodor Alexandrescu.
 
ALEGERI - Trei pe‑un loc Top
Succesorul vicepreședintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Lucas Papademos, va fi ales, prin vot, în luna februarie, până atunci urmând să fie clarificate unele probleme procedurale, scrie Bloomberg.
 
Scrisoarea a III‑a, restilizată Top
Nu, nu e vorba despre poemul lui Mihai Eminescu, ci de ultima misiune de evaluare a Fondului Monetar Internațional în România, care se va finaliza cu un nou acord (să‑i spunem scrisoare). Al III‑lea, în mai puțin de un an.
 
Carpatica isi aduce director pe retail de la Bancpost Top
Carpatica, o banca de talie redusa controlata de omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, a numit-o pe Georgiana Minca pe postul de director executiv responsabil de retail.
 
Guvernul: Nu exista o cifra de concedieri batuta in cuie Top
Guvernul nu a discutat, vineri, despre concedieri in sectorul bugetar si nici nu exista un document in care sa se mentioneze cati angajati din sistem vor fi disponibilizati in 2010, iar numarul de persoane care vor lucra in sectorul public va fi stabilit pe baza standardelor de cost si normativelor.
 
Dezvoltatorii de software, innebuniti dupa tableta Apple Top
99% din dezvoltatorii de software vor sa construiasca aplicatii pentru mult asteptatul Tablet PC al Apple, potrivit unui studiu realizat de Appcelerator Inc.
 
Directorul general al FMI va vizita Romania in martie Top
Directorul general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Khan, va veni in Romania in luna martie, actiune care face parte dintr-o serie de vizite in Europa, a declarat seful misiunii FMI de evaluare, Jeffrey Franks, citat de www.incont.ro, site-ul de stiri economice al ProTv SA.
 
O copie a Tablet PC-ului Apple se gaseste pe eBay Top
Cu doua ore inaintea lansarii, Tablet PC-ul Apple deja se gaseste pe eBay, insa intr-o varianta piratata, scrie PcWorld, precizand ca adevaratul dispozitiv va fi disponibil pe piata incepand cu finalul acestui an.
 
Ce masuri propune George Soros pentru rezolvarea problemelor sistemului financiar Top
Celebrul investitor de origine maghiara George Soros crede ca este nevoie de o reglemementare radicala a sectorului financiar, care sa duca la spargerea bancilor "prea mari pentru a fi lasate sa se prabuseasca", scrie BBC News.
 
Tableta Apple va fi si consola de jocuri Top
In momentul in care Apple a lansat iPhone-ul, a schimbat si modalitatea in care oamenii se joaca jocuri video, deoarece aproape un sfert din cele 100.000 de aplicatii pe care le poti descarca de pe iPhone sunt jocuri.
 
GALERIE FOTO: Cele mai importante evenimente petrecute astazi Top
Cel mai important eveniment al zilei este de anuntul facut de reprezentantii FMI aflati in vizita in Romania, care vor recomanda fondului sa deblocheze urmatoarele doua transe ale imprumutului obtinut de Romania. Pe plan international, lansarea tabletei Apple, inchiderea restaurantului El Bulli si faptul ca Avatar a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie reprezinta cele mai importante evenimente.
 
Cel mai scump restaurant din lume isi trage obloanele Top
Celebrul El Bulli, unul dintre cele mai exclusiviste restaurante din lume, condus de nu mai putin celebrul chef Ferran Adria, se inchide pentru doi ani. "Nicio masa nu va fi servita la El Bulli in 2012 si in 2013", a spus Adria la conferinta gastronomica Madrid Fusion.
 
La vremuri noi, avioane noi Top
Compania aeriana Carpatair a lansat operarea cu aeronavele de tip Fokker 70, de 70-80 de locuri, si se alatura astfel unor importanti operatori aerieni din Europa care au in dotare acesti tip de aeronave.
 
Apple, revolutionar prin produsele lansate Top
Apple a revolutionat utilizarea tehnologiei prin produsele lansate de-a lungul timpului, fie ca este vorba de ascultarea muzicii, de telefoanele cu ecrane tactile sau de laptopuri ultraportabile.
 
S-a deschis un nou hotel de cinci stele in Bucuresti (GALERIE FOTO) Top
Astazi a avut loc deschiderea oficiala a Grand Hotel Continental, cel mai nou hotel de cinci stele din Capitala. Amplasat pe Calea Victoriei, acesta a fost redeschis dupa lucrari de renovare care au costat opt milioane de euro.
 
Prin lansarea tabletei Apple, media tiparita spera sa se razbune Top
Apple ar putea oferi industriei media un fel de masina a timpului – o sansa de a reface greselile trecutului.
 
Tableta Apple: salvatoarea companiilor media Top
Imediat dupa lansarea iPhone sau Ipod, Apple a investit zeci de milioane de dolari in publicitate. Oare va face acelasi lucru si cu Tablet PC-ul?, scrie The Business Insider.
 
Vor disparea cartile adevarate din cauza tabletei Apple? Top
Voci din zona companiilor producatore de e-readere sustin ca lansarea noii tablete Apple va creste valoarea pietei cu 20-30%. Tot aceste voci spun ca, pe masura ce apar astfel de noi inventii, cartile traditionale sunt puse tot mai mult in pericol.
 
Avatar a devenit filmul cu cele mai mari incasari din istorie Top
Filmul science-fiction "Avatar" a depasit "Titanic" si a devenit filmul cu cele mai mari incasari la nivel mondial din istorie, potrivit distribuitorului 20th Century Fox, scrie agentia de presa Thomson Reuters.
 
Dacia, Renault si Ford, cele mai mediatizate marci auto in 2009 Top
Dacia este marca auto cu cea mai mare acoperire media in 2009, ea fiind urmata de Renault, Ford, Volkswagen, BMW, Mercedes, Audi, Opel, Toyota si Ferrari, conform unei analize realizate de Mediafax Monitorizare, liderul pietei de monitorizare de presa din Romania.
 
Directorul McGraw-Hill confirma lansarea tabletei Apple Top
Surpinzator sau nu, mult asteptata tableta Apple va fi prezentata astazi. Cel putin asta sustine Terry McGraw, unul dintre directorii celei mai cunoscute edituri din lume.
 
In ce moneda economisim in 2010? Top
Pariem pe leu sau pe euro in 2010 ? E intrebarea pe care si-o pun toti cei care au reusit sa puna un ban deoparte chiar si intr-un an de criza.
 
Tableta Apple are cititor de amprente, jocuri "care vor schimba piata", incarcator solar si WiFi Top
Cu sase ore inainte de lansarea oficiala a noului produs al Apple (la 20.00, ora Romaniei), pe internet au inceput sa circule detalii despre tableta PC "revolutionara" care va fi lansata de Steve Jobs.
 
Istoria Apple: de la clasica afacere de garaj la afaceri de peste 50 de miliarde de dolari (GALERIE FOTO) Top
Creata in 1976 de catre Steve Jobs si Steven Wozniak, intr-un garaj din sudul Californiei, si numita dupa casa de discuri care producea melodiile Beatles, grupul preferat al lui Jobs, in prezent, Apple este una din cele mai cunoscute companii din domeniul tehnologic.
 
Becali isi vinde terenurile pregatite pentru centrale eoliene Top
Patronul Stelei se afla in negocieri intense pentru a ceda pentru o suma de 30 de milioane de euro niste terenuri din zona Dobrogea, pe care se va dezvolta o afacere cu energie produsa prin intermediul vantului, relateaza cotidianul Cancan. Contactat insa de incont.ro Gigi Becali sustine ca, de fapt, Giovani Becali, varul sau, este cel care vinde respectivele terenuri pe cateva zeci de milioane de euro.
 
Unul din doi oraseni au cumparat o marca privata in 2009 Top
Anul trecut jumatate din locuitorii din mediul urban au cumparat produse apartinand marcilor private ale retailerilor, dar doar 12% le achizitioneaza regulat, se arata intr-un studiu GfK.
 
Discounterii isi cresc pe timp de criza numarul de clienti cu 30% Top
Magazinele de tip discount au inregistrat o cota de piata de 22% anul trecut, in crestere cu 30% fata de 2008, luand din clientii supermarketurilor, se arata intr-un studiu GfK.
 
Povestea lui Steve Jobs: geniu sau tiran? Top
Numit anul trecut directorul deceniului de catre revista Fortune, Steve Jobs este cunoscut ca fiind o persoana carismatica si prietenoasa. Ce se ascunde insa in spatele acestei masti?
 
Schimbari in board-ul Metro Cash&Carry Romania Top
Incepand de la 1 februarie 2010 Edwin Deurloo va fi noul director operational in cadrul Metro Cash & Carry Romania.
 
Vezi aici cum arata Dacia Duster in interior Top
Motorizari Euro 5, pentru care nu se va plati taxa de poluare, punctaje de peste 4 stele la testele de siguranta EuroNCAP si platforma tehnica preluata de la Nissan Qashqai sunt principalele zvonuri care au aparut pe forumuri cu privire la viitorul SUV Dacia Duster care urmeaza a fi lansat la inceputul lunii martie in cadrul Salonului Auto de la Geneva.
 
FMI: Guvernul a ales o combinatie intre reducerea salariilor si disponibilizari Top
Reducerea cheltuielilor de personal se va realiza atat prin scaderea masei salariale cat si prin disponibilizarea de personal, contributia acestor masuri urmand sa fie decisa de GUvern, a declarat, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
 
FMI anticipeaza ca economia va reveni pe crestere in primul trimestru Top
FMI anticipeaza ca economia va reveni pe crestere in primul trimestru, dupa o scadere usoara in ultimul trimestru din 2009, si prognozeaza pentru finele acestui an un avans de 1,3%.
 
Gadgetul minune al lui Steve Jobs: tableta Apple (UPDATE) Top
La inceputul acestei saptamani, Steve Jobs, CEO Apple, a declarat ca Apple va lansa pe piata astazi (20.00, ora Romaniei) la San Francisco "un produs nou in legatura cu care suntem foarte entuziasmati".
 
CE va elibera urmatoarea transa pentru Romania in martie Top
Delegatia Comisiei Europene apreciaza ca a doua si a treia evaluare a acordului cu Romania sunt pozitive, iar Comisia va elibera urmatoarea transa de un miliard de euro in luna martie, a declarat reprezentantul CE, Fabienne Ilzkovitz.
 
FMI a decis: ne da banii Top
Misiunea Fondul Monetar International (FMI) va recomanda board-ului de la Washington, la mijlocul lunii februarie, sa elibereze urmatoarele doua transe pentru Romania, a declarat, miercuri, seful misiunii de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
 
Cum va arata piata imobiliara in 2015? Top
Consultantii chestionati de ZF se feresc la ora actuala sa dea verdicte despre cum va arata piata imobiliara in 2015 in conditiile in care la ora actuala piata are mai multe incertitudini decat cifre clare, iar cea mai mare parte a previziunilor facute in 2004 pot starni zambete. Politica, fotbalul si, in ultimii cinci ani, imobiliarele, au fost domeniile la care se pricepea toata lumea. Pentru urmatorii cinci ani insa multi si-au luat gandul de la afacerile cu apartamente sau terenuri. Dar asta nu inseamna ca nu va mai exista dezvoltare imobiliara.
 
Obligatia bancilor de a reevalua garantiile clientilor ar putea scumpi creditele Top
Bancherii ar putea scumpi creditele cu garantii aflate in derulare din cauza ca deprecierea activelor aduse de clienti drept colateral face ca in unele cazuri acestea sa nu mai acopere nici sumele ramase de rambursat. Banca Nationala obliga bancile sa faca reevaluari ale garantiilor macar o data pe an.
 
Racelile ne costa 75 de milioane de euro pe an Top
Vanzarile de medicamente pentru raceala si gripa se ridica la circa 75 mil. euro anual, potrivit estimarilor ZF pe baza datelor companiei de analiza si studii de piata Cegedim Romania. Cele mai mari vanzari sunt generate de produse precum Nurofen, Paracetamol Sinus, Coldrex, Erdomed si Fervex.
 
Detinatorii de microintreprinderi mai au 3 zile sa-si schimbe statutul Top
Detinatorii de microintreprinderi mai au trei zile la dispozitie pentru a depune actul prin care sa treaca la impozitarea exclusiv a profitului, dupa renuntarea la regimul privilegiat de taxare pentru microintreprinderi, de 3% a impozitului pe venit. Totusi, noile reglementari sunt neclare pentru cei care detin firme mici, pentru ca nu stiu inca de cand se aplica masura, ce acte trebuie sa depuna si unde si nici care sunt normele de aplicare ale acesteia.
 
Ce companii vor mai intra pe piata Tablet PC-urilor in 2010? Top
Conceptul de Tablet PC- o tablita de scris, care are ecran tactil cu o diagonala intre 5 si 11 inch, conectivitate 3G si WiFi- nu este unul nou, insa anul acesta se anunta o adevarata revolutie declansata de numarul mare de lansari, scopul tuturor fiind de a atrage cat mai multi utilizatori. Asadar printre veteranii Asus, Clevo, Fujitsu Siemens, Lenovo, GigaByte si Toshiba, anul acesta companii precum Sony, Motorola, Microsoft, Apple, HD si Dell, pana la companii mai putin cunoscute precum, Notion sau Freescale si-au anuntat intrarea pe aceasta piata in 2010.
 
Cand vom sti preturile „reale" ale caselor si terenurilor Top
Pana la mijlocul anului, cumparatorii de case si terenuri vor putea afla exact cat trebuie sa plateasca pentru o proprietate. Autoritatile vor pune la dispozitia lor un indice imobiliar.
 
Advent e la un pas de a cumpara Centrul Medical Unirea Top
Fondul de investitii Advent International se pregateste sa semneze preluarea unui pachet majoritar din actiunile retelei de clinici medicale private Centrul Medical Unirea (CMU), intr-o tranzactie estimata la aproximativ 40 mil. euro, au declarat pentru ZF surse din piata.
 
Rusia si Cehia, mai atractive pentru investitii decat Romania Top
Tara noastra a ocupat locul 16 din 25 intr-un clasament privind cele mai atractive economii pentru investitorii straini, top alcatuit de AT Kearney.
 
Bulgarii ii roaga pe nemti sa nu-i mai compare cu Romania Top
Bulgaria ar trebui sa fie evaluata pe baza meritelor proprii, si nu comparata cu statele vecine, cum ar fi Grecia sau Romania.
 
Ce scrie presa internationala de azi pe prima pagina Top
Revenirea Marii Britanii pe plus la capitolul economie si masurile aberante la adresa musulmanilor care ar putea fi adoptate in Franta sunt temele de baza din presa internationala de astazi.
 
Revista presei economice din Romania Top
Cresterea importurilor de gaz rusesc si decorarea lui Mugur Isarescu de catre presedintele Romaniei cu cea mai inalta distinctie a statului roman sunt reperele zilei de miercuri in paginile economice ale ziarelor din Romania.
 
Cele mai scumpe locuinte vandute in 2009 Top
Pe de o parte, poate parea paradoxal: in plina criza economica si in cea mai neagra perioada pentru imobiliare din ultimii ani, in Romania s-au vandut locuinte cu preturi de peste un milion de euro. Insa, privind in detaliu, e o diferenta majora intre valorile tranzactiilor din 2009 si cele din anii trecuti.
 
Criza a ajuns in filme Top
Se spune ca Hollywoodul este in criza, dar nu-i adevarat: chiar ii prieste contextul economic in care lumea nu are de lucru, dar se pare ca merge totusi la cinema. Cu toate acestea, cate o premiera pe ici, pe colo se inspira din contextul economic, iar cel mai bun exemplu (din toate punctele de vedere) este "Up in the Air"/"Sus, in aer", cu premiera vineri pe marile noastre ecrane.
 
Filme fara staruri au zdrobit la incasari pe cele cu vedete Top
Anul trecut a insemnat un record pentru industria de la Hollywood - incasari de peste 10 miliarde de dolari -, dar va ramane in istorie si ca anul in care povestea a ucis celebritatea.
 
Toti pentru unu, Fordul pentru toti Top
A fost parasutat la Ford Motor Company in 2006 ca om din afara industriei si a ajuns sa fie pretuit ca ultimul mohican dintr-un lung sir al presupusilor salvatori ai unui simbol de o suta de ani al industriei auto. In acelasi timp, scepticii au susotit ca Alan R. Mulally va fi inghitit de complexitatile industriei auto si ca personalitatea lui expansiva va fi cumintita de faimoasele lupte intestine de la Ford.
 
De ce se intorc acasa cercetatorii si specialistii chinezi Top
Liderii de la Beijing sunt hotarati sa-i determine pe cercetatorii si specialistii chinezi plecati in strainatate in ultimele decenii sa se intoarca acasa. Pentru aceasta, conducerea Chinei se foloseste acum de vastele resurse financiare care ii stau la dispozitie - dar si de apelul la mandria nationala a celor plecati.
 
Leapsa cu somajul Top
Spre sfarsitul anului trecut, dupa un an de evitare a subiectului, Emil Boc a vorbit prima oara de concedieri masive in randul angajatilor de la stat. Mai nou, ministrul de finante Sebastian Vladescu a venit cu precizari - de la 1 februarie, angajatorii de stat sunt nevoiti sa trimita in somaj permanent 200.000 de angajati.
 
Administrarea de centre comerciale, noua tinta imobiliara Top
Sefii companiilor de consultanta imobiliara spuneau, la inceputul anului trecut, ca o potentiala crestere a afacerilor - sau macar o diminuare a declinului - ar urma sa vina dinspre serviciile de administrare a proprietatilor imobiliare. Dupa un an cu multe miscari in acest segment, aceleasi sperantele le declara si pentru 2010.
 
Celulele stem, o afacere inca in fasa Top
Spre deosebire de orice alt produs sau serviciu medical pe care clientul il cumpara cu intentia sa se foloseasca de el, familiile ce apeleaza la bancile de celule stem investesc, in numele sanatatii copiilor lor, intr-un serviciu pe care spera ca acestia sa nu aiba nevoie niciodata sa-l foloseasca.
 
Se dezgheata piata de fuziuni si achizitii? Top
Mai departe de bani rulati sau locuri de munca nou create, o piata dinamica de fuziuni si achizitii ar insemna ca oamenii de afaceri revin la sentimente mai bune fata de viitor si ca efectele crizei asupra increderii lor ar incepe sa piarda din intensitate. Sunt sanse sa se intample aceasta in 2010?
 
Reportaj din orasul unde orice este permis: Amsterdam Top
Da, in titlu sunt obisnuitele clisee despre Olanda (mai lipsesc morile de vant), dar la Amsterdam ele au acoperire in realitate 100%. Adaugati la aceasta farmecul cladirilor de sute de ani si faimoasa atitudine libertina a locuitorilor, carora le place sa spuna ca "tot ceea ce catolicii interzic noi facem".
 
Cine angajeaza in 2010? Top
Pentru cei aproximativ 700.000 de someri, cat inregistra la sfarsitul anului trecut Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, nu exista acum mai mult de 50.000 de locuri de munca disponibile. Partea buna e ca ele exista. Partea proasta este ca majoritatea sunt pentru posturi slab platite si fara un nivel inalt de specializare.
 
2010, anul falimentelor Top
Mii de firme datornice au ajuns in ultimii doi ani in fata instantei si au intrat iIn insolventa, dar mai putin de un sfert dintre acestea au dat deja faliment. solutionarea acestor mii de dosare de insolventa ar putea face din 2010 anul cu cele mai multe si mai mari falimente din randul firmelor private.
 
Destinatii pentru 2010 Top
An de criza sau nu, o vacanta este necesara, iar destinatiile posibile sunt multe si variate.
 
Köszönöm, dar ajunge Top
Ungaria a starnit admiratia multor tari afectate de criza si indatorate deja la FMI, in momentul cand ministrul de finante Peter Oszko a anuntat, saptamana trecuta, ca tara lui nu mai are nevoie de ajutorul FMI.
 
Toti impotriva tuturor Top
Anuntul lui Miron Mitrea (foto) ca va candida pentru sefia PSD implica in sine un esec al celor care il contesta pe Mircea Geoana, in primul rand pentru ca ei nu au reusit sa propuna o alternativa mai onorabila la actuala conducere.
 
Dincolo de carti Top
Daca zvonurile se adeveresc, in zilele urmatoare Apple isi va lansa faimoasa tableta si probabil ca notiunea de portabilitate isi va schimba definitia. Amazon incearca sa repozitioneze Kindle pentru a face fata noului concurent.
 
Cele doua Chine Top
La inceputul lunii scriam ca, desi unele piete supraincalzite din China, precum cea imobiliara, pot oferi oportunitati speculative pe termen scurt, eu as fi circumspect cu privire la ipoteza ca economia de azi a Chinei ar fi doar un balon pe a carui dezumflare merita sa pariem, precum cea a Dubaiului.
 
Din jale se-ntrupeaza Electra Top
Ca sa comentezi despre energie trebuie sa iei un aer semi-ofuscat, sa ridici un pic din sprancene, sa balmajesti orice cuvinte vrei, dar sa marchezi cu o voce rasunatoare "...consumatorul... sistemul... reglementari...politica de preturi...", iar la final, cu un aer usor complice, sa inchei cu o propozitie bine tintita despre "baietii destepti".
 
Silviu Enache, presedinte al SSIF KD Capital Management Top
 
Ceasurile onoreaza un alt fel de staruri Top
Pe 9 noiembrie, marca de ceasuri Hamilton, in colaborare cu revista Hollywood Life, a organizat o noua editie a Behind the Camera Awards, premiile care ii onoreaza pe profesionistii din spatele camerei de filmat, inmanate de starurile pe care le ajuta sa ajunga si sa isi pastreze locul in box-office.
 
Luminile nordului Top
O vacanta de iarna in tarile nordice, scaldata in "lumina" specifica zonei, poate avea un farmec aparte daca locul exprima cu adevarat specificul zonei. Revista Target a ales cate un hotel, in cinci dintre orasele aflate la o aruncatura de bat de Cercul Polar, unde luminile nordului se dezvaluie total.
 
Meseria mea, stilul Top
Mihaela Berciu, consultant de imagine, priveste stilul cu ochii unui profesionist. A studiat designul vestimentar, a colaborat ca stilist, iar in prezent este membru al AICI, cea mai mare asociatie de consultanti de imagine din lume. Iar anul viitor urmeaza sa le dea managerilor romani lectii de stil in cadrul cursurilor Qualians.
 
Intre birou si santier Top
 
Si talpile respira, nu-i asa? Top
Dupa o simpla plimbare in desert poti deveni milionar. Cel putin asta i s-a intamplat lui Mario Moretti Polegato, fondatorul companiei Geox si cel care a inventat talpa care "respira".
 
Am sa ma intorc consultant Top
Ideile bune vin in cele mai ciudate locuri, sub meri, in cada sau in armata dupa cateva zeci de flotari la comanda. Cel putin astfel i s-a itamplat lui Calin Sarchiz, fondatorul companiei de consultanta Pegas. Ideea afacerii sale de peste un milion de euro i-a venit in cazarma cand isi executa "sentinta" (voluntara de altfel), de sapte luni de zile.
 
Negustorul modern Top
Discutii pe bloguri si controverse. Asta a nascut decizia unei multinationale de a renunta la un brand foarte prezent in mintea consumatorului, pentru a-l inlocui cu o marca noua.
 
Gadgeturile se tin in seif Top
Gadgeturile-bijuterie au prins foarte bine la public, deci de ce nu ar prinde si bijuteriile-gadget? Asta sa fi gandit bijutierii cand au incercat sa dea un aer "tehnologizat" nestematelor?
 
Interesant, inteligent, influent Top
Blogul si-a facut loc cu rapiditate pe lista must-have-urilor catorva milioane de oameni din lumea-ntreaga. Privit fie ca o modalitate de autocunoastere, prin asternerea gandurilor pe hartia electronica, fie ca o unealta de marketing sau o metoda de a-ti face cunoscuta munca, blogul nu mai este un secret pentru nimeni.
 
Rebranding, teasing sau experiment? Top
Cand una dintre marile multinationale ale lumii decide sa isi schimbe fata, e imposibil sa nu se creeze valva in industrie. Cu atat mai mult cu cat respectiva companie alege alte cai decat cele traditionale pentru a-si comunica decizia.
 
Din nou, Ghenea Top
 
Botezul pe piata Top
 
Un alt fel de turism Top
 
Chelu isi face firma de brokeraj Top
 
Izgonirea din Rai Top
 
Femei influente in Web 2.0 Top
Desi femeile reprezinta doar un sfert din specialistii in matematica sau informatica, unele au reusit sa redefineasca interactiunea online si au primit, prin urmare, premiul pentru inovatie.
 
Cele mai stupide tranzactii ipotecare Top
Pana acum, am imprumutat dupa bunul plac atat cat am vrut, la rate mici ale dobanzilor si fara o idee concreta despre cum aveam sa rambursam creditele. Datoria a urcat, in doar un deceniu si jumatate, la un nivel pantagruelic, pe seama unor tranzactii scandalos de permisive. Acum, pantagruelica este doar foamea cu care criza inghite, una cate una, economiile nationale.
 
Ce face piata de capital Top
Razvan Pasol este director general al casei de brokeraj Intercapital Invest
 
Romania arata inca onorabil Top
Victor Capitanu este partener al casei de investitii Capital Partners, unde conduce divizia de investitii personale
 
Ce criza?! Top
Se vehiculeaza tot mai mult informatii despre criza imobiliara ce prinde aripi in Romania. Proiecte blocate de lipsa finantarilor, restrictionarea creditelor, scaderea cererii, disponibilizari... De aici si pana la punerea sub semnul intrebarii inclusiv a situatiei arhitectilor si a constructorilor nu mai e decat o legatura logica evidenta.
 
George Teleman, managing partner la Equest Balkan Properties Top
 
Carte Top
 
Iepureli Top
Anna Faris, bruneta natanga in seria de parodii "Scary Movie", revine la culoarea ei naturala in "Iepurasul casei", care dovedeste inca o data ca un iepuras blond si cam zevzec nu strica pe langa casa omului. Si nici la cinematograf...
 
Parfum de arta Top
 
Valiza Swarovski Top
 
Cei mai bine platiti Top
 
Ceasuri ecologice Top
Era cu neputinta ca un popor atat de constiincios si (de cele mai multe ori) politically corect precum elvetienii sa rateze o ocazie atat de buna de a-si manifesta spiritul civic precum inventarea si aplicarea de norme de protectie a mediului.
 
De la incredibil la realitate Top
Altadata, daca schitai profilul unui familist convins si treceai in dreptul marcii de automobil pe care o conduce Porsche, Lamborghini sau Ferrari, iti rasarea un zambet ironic in coltul gurii.
 
Top destinatii de nunti Top
Nuntile departe de casa au fost declarate cea mai in voga tendinta in 2008, iar revista Forbes a realizat un top al destinatiilor ultraexclusiviste de petrecere matrimoniala. Topul include insule si castele unde au spus "da" milionari ca Larry Page, cofondatorul Google. Page s-a casatorit pe insula Necker, care este detinuta de miliardarul britanic Sir Richard Branson.
 
Soarele de la miezul noptii Top
In Finlanda natura joaca dupa reguli diferite, iar ciclul clasic rasarit - apus este intrerupt o perioada, cand soarele refuza sa iasa din scena, iar finlandezii isi iau zile libere pentru a sarbatori minunea.
 
Pranz jamaican si cina pe Sena Top
La restaurantul Arcade, Target a luat pranzul cu Mariana Radu, CEO al Rimobi, care a povestit despre antreurile din Bucuresti, despre (alta) mancare de peste din Hamburg, despre excursia sa cu peripetii din Jamaica si despre cum e sa conduci un business in constructii, care e "o afacere de barbati".
 
Feng shui multimedia Top
Are o cariera legata de jocuri si crede in hainele "de afaceri" si bijuteriile feng shui - Andreea Allardin afiseaza o imagine business accesorizata cu elemente care imbie parca la visare...
 
Radu Morar: Vin si casa de pe lac Top
Radu Morar, directorul de marketing al Murfatlar Romania, ne-a primit in casa sa din Corbeanca intr-o dimineata, cand la iesirea din Bucuresti traficul forma cozi interminabile de masini si claxoane.
 
Strategii si organizare Top
 
Strategie pentru ofelie mai mare Top
Ca parte dintr-un producator de tigarete, Kraft nu a dus-o prea bine. Dar anul trecut, al doilea cel mai mare jucator din industria alimentara a decis sa isi croiasca drum in business de unul singur.
 
Angajat falimentar, patron de geniu Top
S-a dovedit a fi un antreprenor mult mai bun decat in postura de angajat, spun multi dintre apropiatii lui. Dupa o serie de joburi de unde a fost dat afara, a pus pariu cu el insusi ca va face "tranzactia castigatoare" infiintand una dintre companiile de top de pe piata brokerajului.
 
Mostenirea dinastiei Taittinger Top
Taittinger este un nume la fel de sonor ca Rothschild sau Wallenberg, dinastiile familiale care au facut istorie in afaceri si in industria luxului. Sampania de mii de euro, lantul de hoteluri Societe du Louvre (14 hoteluri de lux in Franta, Elvetia si Germania printre care Le Crillon si Lutetia in Paris, Martinez in Cannes) sau casa de parfumuri Annick Goutal sunt cateva dintre brandurile ce au apartinut familiei Taittinger. In 2005, intregul grup a fost vandut fondului de investitii american Starwood Capital, dar familia a ramas in continuare implicata in mersul afacerilor.
 
Cei 5 Top
In lumea tranzactiilor importante de la Bucuresti, cifrele fac mereu prima pagina. Si atunci cand nu este vorba despre valoarea deal-ului, trebuie neaparat sa fie vorba despre niste actori foarte cunoscuti pe scena afacerilor locale.
 
Boc: Guvernul va aproba o lege privind somajul tehnic, de la 1 februarie Top
Guvernul va aproba la inceputul lunii februarie un proiect de lege care va reglementa somajul tehnic ca modalitate de baza pentru protejarea angajatilor, cu incepere de la 1 februarie 2010, dupa sistemul aplicat anul trecut, a anuntat premierul Emil Boc, dupa discutia cu sindicatele si patronatele. Confederatia "Cartel Alfa", UGIR-1903 si CONPIROM au solicitat deja premierului si Guvernului sa prelungeasca masura privind somajul tehnic aplicata anul trecut.Sindicatele si patronatele cer ca, in maximum doua saptamani, sa fie... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Georgiana Mincu este noul director executiv retail banking al Bancii Comerciale Carpatica Top
Georgiana Mincu se va alatura incepand cu 1 februarie echipei Bancii Comerciale Carpatica (BCC), in functia de director executiv retail banking, a anuntat miercuri institutia de credit. Licentiata a Academiei de Studii Economice, specializarea relatii financiar-bancare interne si internationale, Georgiana Mincu urmeaza in prezent cursului programului Executive MBA - ASEBUSS.Cu o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar, a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
OTP Bank Romania va transfera in cursul acestui an toate cardurile la tehnologia cu cip Top
OTP Bank Romania are in desfasurare un proiect prin care va transfera in cursul acestui an toate cardurile la tehnologia cu cip, in conditiile in care, in prezent, detine aproape 150.000 de astfel de instrumente bancare, a declarat Adrian Chichita, directorul general adjunct al directiei de retail, citat de Mediafax. "Dupa jumatatea anului speram sa fim gata cu acest proiect. Din 2011, toate cardurile nou emise trebuie sa aiba integrata tehnologi cip", a spus Chichita. El a precizat ca aproximativ 90% dintre carduri sunt de debit, iar 10% de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romania acorda Republicii Moldova un sprijin nerambursabil de 100 mil. euro Top
Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri, la Chisinau, ca Romania va oferi un sprijin financiar nerambursabil pentru Republica Moldova in valoare de 100 milioane de euro pentru proiecte de infrastructura in educatie si pentru proiecte de importanta locala. "Romania va oferi un sprijin financiar nerambursabil derulabil in patru ani, intre 2010-2013 inclusiv, bani care vor fi dati in patru transe anuale, destinati proiectelor de infrastructura in educatie si proiectelor de importanta... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Pilon II: CSSPP a autorizat definitiv fuziunea fondurile OTP si Prima Pensie cu BCR Top
Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis, miercuri, autorizarea definitiva a fuziunii fondurilor de pensii administrate privat OTP si Prima Pensie cu BCR Fond de Pensii Administrat Privat. Astfel, pe piata pensiilor private obligatorii (Pilon II) vor ramane 10 fonduri. Procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private (Pilonul II) cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, autorizarea definitiva putand fi decisa... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Bancile vor fi penalizate din 2011 pentru fiecare card fara cip pe care il au la clienti Top
Bancile ar putea fi obligate din 2011 sa plateasca o penalitate pentru fiecare card fara cip pe care il au in portofoliu, amenda avand insa o valoare modica, de circa 1 eurocent/card, dar fiind reinnoita trimestrial, potrivit directivei Comisiei Europene emisa in decembrie 2009 - SEPA -Regions EMV Migration Complier. La finele lui 2009, doar 16% din cele 12 milioane de carduri existente in Romania erau cu cip. Astfel, daca amenda s-ar aplica acum, suma totala care ar trebui achitata de bancile din Romania s-ar ridica la circa 100.000 de euro.Data fiind... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Libra Bank a lansat un card bancar exclusiv pentru femei Top
Libra Bank a introdus in portofoliul sau cardul Libra Jolie, destinat in exclusivitate femeilor, oferind reduceri speciale intre 3% si 25% in peste 150 de locatii partenere, a anuntat, miercuri, banca. Cardul este oferit in doua variante: de credit si de debit.Astfel, posesoarele beneficiaza de reduceri in clinici medicale si stomatologice, centre de sanatate si infrumusetare, sali de fitness, magazine de haine pentru femei si copii, accesorii... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
CE va verifica in urmatoarele saptamani daca Romania a luat masuri in vederea reducerii deficitului Top
Comisia Europeana (CE) va verifica, in urmatoarele saptamani, daca Romania si Polonia au luat masuri concrete in vederea reducerii deficitelor bugetare, in cadrul procedurilor de deficit excesiv declansate la jumatatea anului trecut in cazul celor doua state membre UE. Executivul Uniunii Europene ar putea prelungi pana in 2012 termenul pana la care tarile cu deficit excesiv, printre care si Romania, trebuie sa reduca indicatorul sub pragul de 3% din PIB reglementat prin Pactul de Crestere si Stabilitate, a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Bancile mama si-au majorat expunerea in decembrie 2009 pana la nivelul convenit in martie Top
Bancile mama si-au majorat expunerea pe Romania la finele lunii decembrie a anului trecut pana la nivelul convenit in martie, inregistrandu-se o imbunatatire la institutiile de credit a caror expunere era mai jos in octombrie, a declarat Jeffrey Franks, seful misiuniii FMI de evaluare a acordului. "Unele fluctuatii sunt inevitabile in operatiunile curente ale bancilor (...) Am discutat in octombrie si dupa acel moment am vazut cresteri in expunerile bancilor care se aflau sub nivelul convenit in martie", a adaugat Franks, citat de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
OTP Bank: Leul puternic duce la scaderea cererii pentru credite in moneda nationala Top
OTP Bank Romania a primit in ultimul timp foarte putine solicitari pentru credite in lei de la persoane fizice, tocmai pentru ca intarirea leului si stabilitatea din ultimul timp a cursului valutar nu mai justifica cererea pentru acest produs mai scump decat cel in euro, a spus Catalin Cretu, director retail si canale de distributie in cadrul OTP Bank Romania. Creditarea in lei este mai cautata pe segmentul de retail de regula cand exista fluctuatii valutare mari, ceea ce nu s-a mai intamplat in ultimul timp, a mai spus el. Cretu a mentionat insa ca in cazul IMM-urilor si companiilor, cererile pentru... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
FMI a amanat termenul pentru eliminarea arieratelor statului pana in aprilie 2011 Top
Fondul Monetar International (FMI) a amanat termenul privind eliminarea arieratelor statului pana la finalul acordului, in aprilie 2011, programul prevazut initial fiind la sfarsitul acestui an, a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare a acordului stand-by. "Tintim ca pana in aprilie 2011 toate arieratele sa fie eliminate", a spus Franks, citat de Mediafax.El a aratat ca modificarea termenului prevazut initial a fost determinata de faptul ca stocul initial de arierate a fost mai mare decat... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romania va lansa o emisiune de eurobonduri dupa eliberarea transelor de la FMI Top
Jeffrey Franks, seful misiunii de evaluare a acordului stand-by cu FMI, a declarat, miercuri, ca Romania va lansa prima emisiune de eurobonduri din acest an dupa ce va primi urmatoarele doua transe de imprumut de la institutie. Franks a declarat anterior ca va propune board-ului de la Washington eliberarea urmatoarelor doua transe pentru Romania la mijlocul lunii februarie, conform Mediafax.Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor, a declarat in 12 ianuarie ca Romania... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Legea responsabilitatii fiscale va fi aprobata in martie Top
Autoritatile romane au convenit cu FMI ca termenul de adoptare a legii unitare a pensiilor de catre Parlament sa fie inceputul lunii iunie, iar cel pentru legea responsabilitatii fiscale este luna martie, a declarat Jeffrey Franks (foto), seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by. "Exista o nevoie de a merge inainte cu legea pensiilor in prima jumatate a acestui an. Sistemul pensiilor este in dezechilibru in acest moment, iar acest lucru ar putea pune in pericol primirea banilor de catre pensionari in viitor. In... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Ne imprumutam mai putin: Creditul neguvernamental a scazut cu 0,5% in decembrie Top
Creditul neguvernamental in Romania a scazut, in decembrie fata de noiembrie, cu 0,5% in termeni nominali si cu 0,8% in termini reali, pana la nivelul de 199,88 miliarde lei, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei ( BNR ). Creditul in lei a scazut cu 0,3% (-0,6% in termeni reali), in timp ce creditul in valuta exprimat in lei a scazut cu 0,6% (exprimat in euro, creditul in valuta a crescut cu 0,4%).Totodata, rata anuala de crestere s-a temperat in decembrie, cand... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Leul s-a apreciat miercuri la 4,1179 lei/euro Top
Leul a castigat teren in fata euro, Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) anuntand miercuri un curs de referinta de 4,1179 lei/euro, in scadere cu 1,40 bani (-0,34%) comparativ cu ziua anterioara. Marti, cursul oficial afisat de banca centrala a fost de 4,1319 lei/euro.Dobanzile overnight au fost miercuri de 7,69% pe an (Robid) si 8,19% pe an (Robor), in crestere cu 0,30 puncte procentuale fata de sedinta precedenta. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Expertii Bancii Mondiale considera ca Romania a facut progrese si revin la Bucuresti Top
Banca Mondiala considera ca Romania a facut progrese semnificative in vederea implementarii reformelor sprijinite de institutie, in contextul pregatirii celui de-al doilea imprumut pentru politici de dezvoltare (DPL), iar echipa de experti BM va reveni la Bucuresti. "Se inregistreaza progrese semnificative, iar echipa Bancii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile sustinute depuse de Guverul Romaniei in vederea realizarii programului de reforma convenit. Mai multe dintre masurile de reforma sprijinite... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
O noua misiune a FMI se va intoarce in Romania in aprilie-mai Top
O noua misiune a FMI se va intoarce in Romania la finele lunii aprilie sau inceputul lunii mai, pentru a evalua criteriile indeplinite de Romania in martie, a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, care se asteapta ca Romania sa nu mai aiba nevoie de alte transe pentru bugetul de stat. Franks a aratat ca misiunea ar putea evalua atunci termene pentru indeplinirea unor tinte, precum adoptarea legii responsabilitatii fiscale in luna martie, reforma fiscala in aprilie, dar si indeplinirea unor tinte trimestriale privind deficitul... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Arin Stanescu: Bancile incep sa execute datornicii in februarie-martie Top
In februarie-martie, bancile vor incepe sa execute datornicii care nu au reusit sa se redreseze anul trecut, desi li s-au oferit facilitati, a declarat Arin Octav Stanescu (foto), presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR). "Tot sistemul bancar a fost dispus sa reesaloneze, sa rescadenteze creditele, a dat niste facilitati. Cei care au primit astfel de facilitati anul trecut si nu au reusit sa se redreseze, trebuie sa se astepte ca anul acesta nu vor mai primi... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
AIG are datorii de 124 miliarde dolari catre statul american Top
AIG are datorii de 124 miliarde de dolari catre statul american si are nevoie de "un viitor fermecat" pentru a reusi sa restituie sumele uriase primite de la Trezorerie si banca centrala in timpul crizei. In acelasi timp, atentia opiniei publice din SUA este indreptata spre audierile din Congres privind controversele legate de plati efectuate de AIG catre mai multe banci, autoritatile incercand sa determine rolul jucat de divizia din New York a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Franks, FMI: In Romania pot fi facute cheltuieli in sectorul public de tip Dacia, nu Mercedes Top
Cheltuielile pentru sectorul public sunt limitate in prezent in Romania, astfel ca statul isi poate permite costuri de tipul Dacia , nu Mercedes, a declarat miercuri Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by. "Daca as putea sa folosesc o analogie, in familia mea de exemplu, daca as vrea sa cumpar un Mercedes, dar nu mi-as putea permite decat o Dacia, atunci mi-as cumpara o Dacie. Romania nu-si poate permite un sector public de tip Mercedes, ci... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Noi depozite la Emporiki Bank Top
Emporiki Bank a lansat recent doua produse de economisire la termen, adresate clientilor persoane fizice si PFA: depozitul cu dobanda progresiva - Depozaur - si depozitul cu dobanda in avans - Avantastic. Cele doua depozite au cea mai variata oferta din punct de vedere al termenului de constituire si moneda, oferind posibilitatea clientilor de a-si alege
 
BCR sustine proiectele de afeceri Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent in direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, in condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii inşişi, banca şi acţionarii. Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail cat şi pe cel al companiilor. ,,Erste va continua să asigure, ca şi pană
 
Dobanzi mai mari la BCC Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand din 06 ianuarie 2009, dobanzile practicate pentru depozitele la termen oferite, in lei, pe o perioadă de o lună, precum şi la depozitele originale Vivat şi Progres acordate pe o perioadă de 6 şi 12 luni. Conform noilor niveluri, BCC bonifică dobanzi mai mari cu pană la 2 p.p. Astfel,
 
Clientii buni castiga intotdeauna! Top
Ca urmare a initiativei de a sprijini atat clientii cat si piata romaneasca, pe langa seria de masuri luate pentru a ajuta persoanele fizice si juridice sa faca fata conditiilor economice actuale, Bancpost si EFG Retail Services lanseaza promotiile “Clientii buni castiga intotdeauna” cu premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de
 
OTP a lansat o oferta speciala pentru depozitele pe 3 luni Top
OTP Bank Romania marchează, pe piaţa locală, cea de-a treia ediţie a evenimentului internaţional consacrat, Savings Day (Ziua Economisirii), prin lansarea unei oferte speciale pentru depozitele pe 3 luni. Oferta se va intinde pe durata unei luni calendaristice şi se adresează clienţilor persoane fizice. Promoţia a debutat pe 31 octombrie a.c., şi va consta intr-o creştere a
 
Confort Business de la BRD si AIG Top
BRD, impreună cu AIG Romania şi cu brokerul de asigurări Gras Savoye Romania, a lansat un nou produs: asigurarea Confort Business, destinată clienţilor persoane fizice autorizate şi companiilor. Asigurarea Confort Business este un serviciu opţional ataşat cardurilor din gama business in Lei, Euro sau USD. Obiectivul lansării noului produs este acela de a oferi clienţilor un plus
 
Rezultate financiare peste estimări, după primul an de Millennium Bank Top
La un an de la intrarea pe piaţa romanească, rezultatele financiare ale Millennium Bank depăşesc aşteptările. La 30 septembrie 2008, suma totală a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare decat cea inregistrată la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor acordate de
 
Premii la plata cu cardul de credit BCR MasterCard Top
Clientii Bancii Comerciale Romana (BCR) posesori de carduri de credit emise sub sigla MasterCard pot castiga, in urma utilizarii cardului pentru plati la comercianti, mai multe premii intre care si noul autoturism Golf. Posesorii de carduri co-branded sau de credit BCR MasterCard sunt inclusi in aceasta promotie in momentul in care efectueaza cel putin 2 tranzactii de
 
Dobanzi de pana la 14% pe an Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand cu data de 30 octombrie 2008, cu pană la 2,5 pp, dobanzile la produsele de economisire. Noile niveluri ating valori de pană la 14%, după cum urmează: Cel mai atractiv produs de economisire oferit de BCC rămane, in continuare, Depozitul Sibiu 2007, cu un nivel de dobandă de 13,50%, bonificat la
 
Alpha Bank Romania majoreaza dobanzile Top
Alpha Bank majorează dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25%p.a , iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a . In acelaşi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenţi şi pensionari, ce beneficiază de dobanzi majorate pentru depozitele la termen
 
Oficial european: Blocajul de pe piata bancara impiedica beneficiarii sa acceada la credite Top
Seful unitatii pentru Romania din Comisia Europeana, Anastassios Bougas, si-a manifestat ingrijorarea in cadrul intalnirii cu ministrul turismului, Elena Udrea, pentru faptul ca blocajul de pe piata bancara impiedica beneficiarii sa acceada la creditele care i-ar putea ajuta in cofinantare. Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, s-a intalnit marti…
 
OTP Bank Romania a adus in zona de performanta 70% din creditele ipotecare restructurate pe retail Top
Platile au revenit la normal in cazul a 70% din creditele ipotecare restructurate de OTP Bank Romania, pe segmentul de retail, in timp ce restul imprumuturilor neperformante intra in faza de lichidare, a spus directorul general al bancii, Laszlo Diosi. El a explicat ca nivelul creditelor reesalonate din portofoliul total pe sectorul de retail a scazut la 8%, tendinta fiind…
 
Almunia are incredere ca transa CE de 1 miliard euro va fi transferata Romaniei cat mai curand Top
Comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, a spus ca "are incredere" ca urmatoarea transa din imprumutul CE pentru Romania, de 1 miliard euro, va fi transferata "cat mai curand", atat timp cat conditia cheie - adoptarea bugetului pe 2010 - a fost indeplinita. "Am incredere in posibilitatea transferarii cat mai curand…
 
Garda Financiara a dat amenzi de 5,82 mil lei in urma controalelor din 18-24 ianuarie Top
Comisarii Garzii Financiare au desfasurat in perioada 18-24 ianuarie 4.177 de actiuni de control, in urma carora au aplicat amenzi de 5,82 milioane lei si au confiscat bunuri in valoare de 935.590 lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In urma acestor actiuni au fost incasate 3,14 milioane lei…
 
Borbely: Prin programul Rabla, persoanele pot lua oricate masini doresc Top
Programul Rabla ar putea incepe efectiv spre sfarsitul lunii februarie, dupa ce va fi aprobat bugetul Fondului de Mediu, iar Imprimeria Nationala va realiza voucherele care vor fi acordate la casarea masinilor uzate, a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. In 15 zile de la aprobarea bugetului, Imprimeria Nationala…
 
CSSPP a autorizat definitiv fuziunea fondurilor OTP si Prima Pensie cu BCR de pe pilonul II Top
Arbitrul pensiilor private a autorizat definitiv fuziunea fondurilor de pensii private obligatorii (pilon II) OTP si Prima Pensie cu BCR Fond de Pensii, ca urmare a unui proces de consolidare a pietei, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private obligatorii cuprinde doua etape…
 
OTP Bank Romania estimeaza in 2010 o crestere a volumului de credite din sistemul bancar cu 7-10% Top
Directorul general al OTP Bank Romania, Laszlo Diosi, mizeaza in acest an pe o crestere cu 7-10% a volumului de credite pe ansamblul sectorului bancar romanesc, in contextul in care se asteapta la o crestere economica conform cu estimarile. "Economia a fost intr-o forma mult mai buna in T4 fata de trimestrul anterior din 2009. In aceste conditii, suntem optimisti si…
 
BM nu precizeaza cand va livra urmatorul imprumut, subliniind intarzierile legislative din Romania Top
Banca Mondiala anunta, intr-un comunicat remis dupa finalul evaluarii comune cu FMI si CE, ca sunt necesare actiuni legislative pentru masurile de reforma prevazute in programul cu Romania si ca echipa institutiei va reveni la Bucuresti "pe masura ce se avanseaza in aceasta directie". "Se inregistreaza progrese semnificative, iar echipa Bancii…
 
Basescu: Romania va acorda un sprijin nerambursabil de 100 milioane euro pentru R. Moldova Top
Romania a decis sa acorde un sprijin financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, bani care vor fi alocati in patru transe anuale, fiind destinati proiectelor de infrastructura locala, a anuntat miercuri la Chisinau presedintele Traian Basescu. "Doresc sa va informez ca Romania a decis sa acorde un sprijin financiar nerambursabil pentru Republica…
 
Franks: FMI va aproba livrarea transelor pentru Romania la jumatatea lunii februarie Top
Boardul executiv al FMI se va reuni pentru a aproba livrarea urmatoarelor doua transe din imprumutul pentru Romania "undeva la mijlocul lunii februarie", urmand ca banii sa vina in 48 de ore de la aceasta decizie, a spus seful misiunii FMI, Jeffrey Franks. "Board-ul se va intalni pe la mijlocul lunii, poate la scurta vreme dupa data de 15 februarie.…
 
Ce apartamente noi poti cumpara cu 60.000 euro Top
Pana se hotaraste Guvernul daca mareste sau nu plafonul pentru Prima Casa, sa vedem ce optiuni ar avea un cumparator din Bucuresti daca ar fi interesat de achizitia unui apartament nou prin Prima Casa. Dintre cele aproximativ 200 de ansambluri rezidentiale listate pe portalul Rezidential.net, 20% se incadreaza in plafonul actual de 60.000 euro. Sa vedem insa…
 
BNR: Creditul neguvernamental a continuat sa scada in decembrie, cu 0,5%, la 199,88 miliarde lei Top
Creditul neguvernamental in Romania a continuat sa scada in termeni nominali in decembrie, cu 0,5% fata de noiembrie 2009, cand a reinceput sa se diminueze dupa trei luni consecutive de crestere, atat pe seama contractiei soldului imprumuturilor in valuta, cat si a celor in lei, arata datele BNR. Astfel, soldul creditului neguvernamental acordat de institutiile…
 
Colliers: 6.000 de apartamente au fost livrate anul trecut, in 2010 circa 3.500 ar putea fi vandute Top
Un numar de 6.000 de apartamente au fost livrate anul trecut din cele 11.000 finalizate, pentru anul acesta estimand-se ca vor fi vandute circa 3.500 de apartamente, se arata intr-un comunicat remis miercuri de compania de consultanta imobiliara Colliers International. "Livrarile de apartamente noi au rezultat in primul rand din proiectele mari…
 
Mazda a deschis un nou showroom in Bucuresti, investitie totala de 50.000 euro Top
Dealerul Mazda, BDT Cars, a deschis un nou showroom in centrul Capitalei, in ianuarie, ce are o suprafata de 250 metri patrati, printr-o investitie totala de 50.000 de euro, potrivit unui comunicat transmis miercuri de companie. Noul punct de vanzare va gazdui unele dintre cele mai cunoscute modele din gama constructorului japonez. "Noua locatie demonstreaza…
 
GfK: Ponderea supermarketurilor ca magazine principale a scazut la 12%, in 2009 Top
Ponderea supermarketurilor ca magazine principale in randul romanilor din mediul urban a scazut la 12% anul trecut, fata de 18% in anul 2008, in timp ce magazinele traditionale au ramas la acelasi nivel, cu aproximativ 17% din mentiunile celor chestionati, se arata intr-un studiu al GfK. Cu toate acestea, potrivit Gfk, hipermarketurile au continuat…
 
Depozitele bancare au crescut pentru a noua luna la rand in decembrie, cu 2,6% la 167,7 miliarde lei Top
Depozitele in lei si valuta ale populatiei si firmelor din Romania si-au continuat cresterea in decembrie, avansand cu 2,6% fata de finalul lunii precedente, pana la 167,74 miliarde lei (39,67 miliarde euro), marcand a noua luna la rand de majorare, a anuntat miercuri banca centrala. In noiembrie, depozitele bancare urcasera cu 1% fata de octombrie, la 163,7…
 
Prima Casa - rezultate si asteptari pentru 2010 Top
Intr-o perioada in care vanzarile au scazut simtitor, economia se confrunta cu efectele crizei si multe firme isi inchid portile, piata imobiliara se mentine pe linia de plutire. Mai mult, dezvoltatorii asteapta masurile de impulsionare a pietei, anuntate de guvern. Daca Prima Casa a fost anuntata in vara anului 2009 ca gura de oxigen atat de necesara pe piata imobiliara…
 
Comisia Europeana ar putea permite Romaniei sa tina deficitul bugetar peste 3% din PIB si in 2011 Top
Comisia Europeana (CE) analizeaza posibilitatea de a permite Romaniei corectia mai lenta a deficitului bugetar sub nivelul de 3% din produsul intern brut (PIB), respectiv in 2012 in loc de 2011, a spus miercuri reprezentanta CE, Fabienne Ilzkovitz. "Romania trebuie sa trimita Comisiei programul de convergenta, prin care sa se angajeze la corectia deficitului. Vom examina…
 
Libra Bank lanseaza Libra Jolie, cardul bancar exclusiv pentru femei Top
Libra Bank a introdus in portofoliul sau de carduri Libra Jolie, cardul destinat in exclusivitate reprezentantelor sexului frumos, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Cardul Libra Jolie reprezinta o noutate pe piata de carduri din Romania si prin prisma sistemului de reduceri speciale intre 3% si 25%, de care beneficiaza posesoarele…
 
FMI: Cresterea economica a Romaniei s-ar putea relua in primul trimestru din 2010 Top
Cresterea economica s-ar putea relua in Romania in primul trimestru din 2010, iar pe tot anul se va plasa la aproximativ 1,3%, a declarat, miercuri, seful misiunii Fondului Monetar international (FMI), Jeffrey Franks. "Estimam ca in 2009 contractia economica s-a plasat la circa 7%. Exista indicatori care arata ca in primul trimestru din acest an cresterea…
 
Traficul international de pasageri a marcat in 2009 cel mai mare declin din ultimele decenii Top
Traficul international de pasageri a inregistrat in 2009 cel mai puternic declin dupa cel de-al doilea Razboi Mondial, in pofida ameliorarii de la sfarsitul anului, a anuntat miercuri Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA), citata de AFP. Cererea pentru zborurile de pasageri a scazut cu 3,5% in 2009, iar gradul de ocupare a locurilor din avioane a fost, in medie…
 
FMI: Creditarea sectorului privat ar putea redeveni pozitiva in 2010 Top
Fondul Monetar International (FMI) se asteapta ca revenirea in plan pozitiv a creditarii din sectorul privat sa aiba loc anul acesta, insa la nivelul intregului sistem "va fi un an stresant", a spus, miercuri, seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks. "Sistemul bancar a rezistat bine pana acum, dar creditele neperformante au continuat sa creasca. Intr-adevar…
 
GM a vandut divizia Saab grupului Spyker, pentru 400 milioane dolari Top
General Motors a incheiat un acord cu grupul olandez Spyker pentru vanzarea diviziei suedeze Saab, in schimbul sumei de 400 milioane dolari (284 milioane euro), relateaza Les Echos. Spyker va plati 74 milioane dolari in numerar si restul de 326 milioane dolari sub forma unor actiuni preferentiale in cadrul viitorului Saab Spyker Automobiles…
 
FMI: Legea responsabilitatii fiscale va fi adoptata de Parlament in martie, legea pensiilor in iunie Top
Fondul Monetar International (FMI) a agreat cu autoritatile romane ca legea responsabilitatii fiscale sa fie adoptata de Parlament in martie, iar legea unitara a pensiilor pana la finalul lunii iunie, a spus seful misiunii FMI, Jeffrey Franks. "Cel mai probabil, Parlamentul va incerca sa aprobe legea responsabilitatii fiscale in martie, iar legea pensiilor pana la finalul…
 
Cum indatoreaza bancile centrale clasa mijlocie Top
Iluzia prosperitatii s-a obtinut in economiile vestice, in special in SUA si Marea Britanie, prin cresterea gradului de indatorare, timp in care economisirea, ca procent din PIB, a stagnat, iar disproportia dintre veniturile de top si cele medii a crescut. La asta au contribuit din plin deciziile bancilor centrale. Concluzia ii apartine lui Albert Edwards, analist al Societe Generale. Nefiind vorba de un simplu blogger…
 
150.000 de firme au probleme financiare din cauza Guvernului, care isi plateste cu intarziere datoriile Top
Intarzierile care se inregistreaza in plata sumelor datorate de stat pentru achizitiile publice facute afecteaza in jur de 150.000 de firme din Romania. Cifra include atat societatile aflate in relatii contractuale directe cu institutiile statului, cat si firmele cu care colaboreaza acestea. Comisia Europeana vrea sa stopeze asemenea practici…
 
Frica de factura de 10 milioane pe ianuarie a congelat zeci de blocuri Top
"Doresc sa anunt cetatenii Capitalei ca facturile pe luna ianuarie 2010 nu vor depasi valoarea celor din ianuarie 2009", a spus ieri directorul RADET Bucuresti, Mihai Becheanu. Precizarea a venit dupa ce administratorii a peste 40 de blocuri s-au "debransat" inchizand vanele de apa calda si caldura din cauza zvonurilor ca vor trebui sa plateasca la intretinere facturi si de…
 
Cu ce inlocuiesc Finantele banii de la FMI Top
Imprumuturile pe piata interna, emisiunea de eurobonduri din primul trimestru si fondurile de la Comisia Europeana vor finanta deficitul bugetar in 2010. Banii de la FMI vor sustine in continuare, indirect, cheltuielile statului, insa cea care va dicta sumele eliberate in acest scop va fi Banca Nationala a Romaniei. Transele a treia si a patra de la Fondul Monetar…
 
Detinatorii de micro mai au 3 zile sa-si schimbe statutul Top
Detinatorii de microintreprinderi mai au trei zile la dispozitie pentru a depune actul prin care sa treaca la impozitarea exclusiv a profitului, dupa renuntarea la regimul privilegiat de taxare pentru microintreprinderi, de 3% a impozitului pe venit. Totusi, noile reglementari sunt neclare pentru cei care detin firme mici, pentru ca nu stiu inca de cand se aplica masura…
 
Guvernul mai poate da un miliard de euro garantii pentru afacerile companiilor private Top
Autoritatile romane vor avea un miliard de euro in plus pentru a acorda garantii de stat, fata de suma aprobata initial. Guvernul a obtinut de la delegatia Fondului Monetar International (FMI) o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garantii guvernamentale stabilit pentru acest an, potrivit lui Sebastian Vladescu, ministrul finantelor publice, citat de…
 
modu, cel mai usor telefon din lume, lansat in Romania (Foto) Top
Imagineaza-ti un telefon mobil minuscul, care cantareste 43 de grame si care, pe langa serviciul de voce, mai tine si de music player si memory stick de 2GB. La toatea astea, tine de cont ca il poti "imbraca" cu o camera foto, o rama digitala sau un pedometru, ca intr-un joc de lego. Cum ti se pare? Telefonul, care se numeste modu, a fost prezentat initial in cadrul Mobile World Congress din Barcelona si a fost lansat…
 
Vom sti preturile reale ale caselor si terenurilor abia in vara Top
Romanii care se gandesc sa-si cumpere o casa sau un teren anul acesta vor plati pretul corect, si nu din cauza scaderilor de preturi, ci pentru ca piata imobiliara autohtona va avea in sfarsit un reper oficial. Pana la mijlocul anului, Institutul National de Statistica (INS) va definitiva indicatorul pietei imobiliare, pe baza preturilor declarate ale tranzactiilor comunicate de notarii publici, au declarat pentru…
 
Britanicii sunt mai deschisi la minte decat alti europeni Top
Ideile preconcepute, obiceiurile traditionale, care se transmit de la o generatie la alta, mai exista si astazi si afecteaza viata a numerosi oameni, care nu "vad" mai departe de acestea. Un sondaj anual, publicat marti, arata ca britanicii au atitudini mai liberale in raport cu problemele societatii actuale. Astfel ca, desi au devenit mai putin permisivi in ceea ce priveste…
 
Bespoke: BVB, pe locul 10 in topul cresterilor bursiere Top
Ultimele date stranse de compania britanica de cercetare Bespoke Investment Group arata ca Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o crestere de 7,2% in 2010, plasand Romania pe pozitia a zecea in randul celor 82 de state analizate. Analistii Bespoke au folosit ca reper indicele BET al BVB care include cele mai lichide zece actiuni listate. Aprecierea de…
 
Top 10 cei mai mari advertiseri mondiali in 2009 Top
Bugetele alocate publicitatii cresc de la an la an, ca efect atat al extinderii prezentei globale a marilor companii, cat si al diversificarii mediilor prin care se pot trimite mesaje comerciale. Astfel, daca in urma cu 15 ani televiziunea, presa scrisa si radioul erau principalele suporturi pentru reclame, acum internetul sau telefonia mobila incep sa joace un rol din ce in ce mai important. Firma de marketing Advertising Age…
 
V Concept, combinatie intre design-ul auto italian si muscle-car-ul american (Foto) Top
V Concept este un sport coupe de lux, cu un interior 2+2, dezvoltat de designer-ul italian Fabio Ferrante, absolvent al Institutului Politehnic din Torino si angajat al centrului de cercetare Fiat Design. Desi trasaturile sunt specifice masinilor sport italiene, conceptul este inspirat intr-o mare masura din modelul Chevrolet Impala 1967 care a aparut in serialul TV…
 
Oceane si iceberg-uri de diamant, peisajele de pe Uranus si Neptun Top
Oceane intregi de diamant lichid in care plutesc iceberg-uri de diamant solid ar putea acoperi o mare parte a planetelor gigant Neptun si Uranus, conform unui studiu recent publicat in revista Nature Physics. Mai multi oameni de stiinta de la Lawrence Livermore National Laboratory, California, au reusit sa topeasca diamantul, cu ajutorul unei raze laser, exercitand…
 
Activistii britanici pentru drepturile omului vor sa desfiinteze varsta de pensionare Top
Oamenii ar trebui lasati sa lucreze si dupa varsta de pensionare, iar orarul de lucru ar trebui sa fie mai flexibil, se arata intr-un raport intocmit de Comisia pentru Egalitate si Drepturile Omului din Marea Britanie, citat de Reuters. Comisia arata ca varsta legala de pensionare - 65 ani pentru barbati si 60 de ani pentru femei - este anacronica, iar abolirea ei ar…
 
Basescu: BNR a reusit adesea sa substituie lipsa de profesionalism a guvernelor (Video) Top
Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca distinctiile oferite BNR reprezinta un semn de recunostinta pentru activitatea acestei institutii, care a reusit adesea sa substituie lipsa de profesionalism a guvernelor in mentinerea echilibrelor macro-economice ale Romaniei. "Este un semn de recunostinta din partea mea si a romanilor, din partea statului…
 
Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a fost decorat cu cea mai inalta distinctie a statului roman Top
Presedintele Traian Basescu i-a conferit guvernatorului BNR Mugur Isarescu cea mai inalta distinctie a statului roman, "Steaua Romaniei" in grad de Colan, pentru efortul deosebit depus in vederea elaborarii si implementarii politicilor care au asigurat stabilitatea financiara a Romaniei. Presedintele l-a decorat pe guvernatorul BNR cu Ordinul National…
 
Arbitrul pietei financiare austriece se asteapta ca bancile sa aiba noi deprecieri de active in 2010 Top
Arbitrul pietei financiare din Austria se asteapta ca bancile austriece sa inregistreze noi deprecieri ale portofoliilor de credite si cresteri ale rezervelor de capital in 2010, in conditiile in care institutiile de creditare care s-au extins in Europa de Est au tot mai multe credite neperformante. "Ne asteptam sa fie nevoie de deprecieri masive de active in urmatoarele…
 
Forumul de la Davos reuneste timp de cinci zile oameni de afaceri si politicieni importanti Top
Forumul de la Davos reuneste in fiecare an, in muntii Elvetiei, o paleta unica de oameni de afaceri importanti si lideri politici, care dezbat problemele planetei si discuta de mersul afacerilor lor, comenteaza AFP. Adesea acuzata ca promoveaza o viziune exclusiv capitalista si liberala a lumii, reuniunea organizata din 1971 de Forumul Economic Mondial (WEF)…
 
Cei care obtin un venit anual de peste 4 salarii medii brute ar putea fi obligati sa plateasca CAS Top
Persoanele care realizeaza un venit brut anual echivalent cu cel putin 4 salarii medii brute, exclusiv din drepturi de autor, conventii civile sau contracte de colaborare, vor fi obligate sa contribuie lunar la sistemul public de pensii, se arata in proiectul legii privind sistemul unitar de pensii. Astfel, toate persoanele care realizeaza aceste venituri din profesii liberale…
 
FMI si-a imbunatatit asteptarile legate de evolutia economiei mondiale in 2010, la 3,9% Top
Fondul Monetar International (FMI) si-a imbunatatit estimarea privind cresterea economiei mondiale in acest an la 3,9% de la 3,1% anterior si a majorat, totodata, proiectia privind avansul economic al zonei euro la 1% de la 0,3% in proiectia anterioara publicata in octombrie, potrivit AFP. FMI a avertizat, totodata, ca economia mondiala ar urma sa se mai confrunte…
 
BCE se declara serios ingrijorata de deteriorarea finantelor publice din zona euro Top
Banca Centrala Europeana (BCE) este ingrijorata in mod serios de deteriorarea finantelor publice din intreaga zona euro, a declarat marti economistul sef al BCE, Jurgen Stark, potrivit AFP. "Din cele 16 state membre ale zonei euro, 13 sunt implicate intr-o procedura de infringement pentru deficit excesiv", a precizat Stark, in conditiile in care deficitul celor 13 tari…
 
Fondatorul Forumului de la Davos, un barbat care viseaza un premiu Nobel Top
Klaus Schwab, fondatorul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, care va gazdui incepand de miercuri, pentru a 40-a oara, elita politica si economica a planetei la Davos, in Elvetia, si-a construit renumele pe o incredibila retea si viseaza in prezent la un Nobel, relateaza AFP. "Trebuie sa marturisesc faptul ca, daca as putea primi un Nobel…
 
Directorul OCDE sustine planul formulat de Obama pentru prevenirea riscurilor din sectorul bancar Top
Planul presedintelui american Barack Obama de a separa activitatile bancare comerciale de activitatile cu grad de risc ridicat in cadrul institutiilor finanicare ar putea ajuta la prevenirea unei noi crize, a declarat directorul OCDE, potrivit Nasdaq.com. Secretarul general al Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), Angel Gurria, a precizat insa ca…
 
Piraeus Bank Romania a imprumutat 50 milioane euro de la BEI, pentru finantarea IMM-urilor Top
Banca Europeana de Investitii (BEI) a aprobat un imprumut in valoare de 50 milioane euro pentru Piraeus Bank Romania, pentru finantarea investitiilor de capital si proiectelor intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din industrie si servicii, precum turismul, agricultura, sanatatea sau energia. "Finantarile vor fi folosite pentru proiecte ale IMM-urilor din Romania…
 
Grecia a obtinut 8 miliarde euro din vanzarea de obligatiuni cu randament ridicat Top
Grecia a vandut obligatiuni in valoare de 8 miliarde euro, la randamente foarte mari, pentru a asigura succesul primei emisiuni de titluri de stat de la retrogradarea ratingurilor, relateaza Bloomberg. Obligatiunile cu scadenta la cinci ani au un randament de 6,2%, a anuntat ministrul grec de finante. Cererea a fost de 25 miliarde euro, dupa ce a oferit un randament…
 
Boc: In 2010 intram in razboi cu evaziunea fiscala Top
Premierul Emil Boc a declarat marti ca in 2010 va declara razboi evaziunii fiscale si ca va veghea personal ca ANAF, Politia romana si Parchetul sa identifice si sa elimine sursele de evaziune fiscala. "Inainte de a ne gandi daca majoram taxele si impozitele trebuie sa colectam mai bine ce avem si sa aducem la bugetul de stat bani care merg in locuri nelegale", a declarat…
 
Scad dobânzile la creditele noi Top
Banca centrală a tăiat în ianuarie dobânda cheie de la 8% la 7, 5%, nivel ce nu a mai fost atins în ultimii doi ani. "Ceea ce vedem acum este că băncile au început să reducă dobânzile, atât pentru depozite, dar costurile au început să scadă şi pentru împrumuturi. Dobânzile de pe
 
Şeful BCE: Planul Obama ar trebui aplicat la nivel internaţional Top
Trichet şi- a arătat şi susţinerea pentru guvernatorul Federal Reserve, şi a îndemnat senatorii americani să îl realeagă pe Ben Bernanke pentru un nou mandat. Preşedintele BCE a declarat pentru WSJ că "îl stimează foarte mult" pe Bernanke, iar susţinerea sa publică pentru acesta este
 
Creditul neguvernamental a scăzut în decembrie cu 0,5%, avansul anual se temperează la 0,9% Top
 
Oana Preda: În 2009, România nu a folosit decât 10% din fondurile UE Top
„Există o sumă foarte mică, până- n 10 procente, pe anul trecut, care a fost deja cheltuită. Chiar si proiectele care au început se pot bloca.", adaugă Oana Preda. Problemele se referă la faptul că cei care se ocupă de administrarea fondurilor nu au capacitatea să asigure fluiditatea
 
AIG are datorii de 124 miliarde de dolari către statul american Top
În acelaşi timp, atenţia opiniei publice din SUA este îndreptată spre audierile din Congres privind controversele legate de plăţi efectuate de AIG către mai multe bănci, autorităţile încercând să determine rolul jucat de divizia din New York a Federal Reserve şi de şeful din 2008 al
 
Estul Europei, cosmarul bancilor austriece (VIDEO) Top
Expansiunea creditării în anii anteriori crizei, cumulată cu recesiunea dură a creat o reţetă greu digerabilă pentru băncile active în statele din estul Europei. Iar Austria se află în prima linie, în condiţiile în care a reuşit să se situeze printre principalii creditori ai regiunii,
 
Cati bani a incasat statul din amenzile cu care au fost sanctionate bancile (VIDEO) Top
Valoarea totală a amenzilor aplicate în 2009 este la jumătate faţă de anul 2008 si nu se refera la majorările abuzive de dobândă. "Majorarea de dobândă în baza unor clauze contractuale care permiteau băncilor să majoreze acea dobândă pe care noi le- am considerat abuzive şi conform
 
Numărul execuărilor silite creşte, dar executorii nu prea au ce să recupereze (VIDEO) Top
Recuperarea debitelor a devenit o procedură mult mai greoaie, pentru că, în lipsa cumpărătorilor, bunurile nu pot fi vândute, dar şi pentru că valoarea acestora a scăzut foarte mult. În prezent, spun executorii, există, în sistemul bancar, din ce în ce mai multe instrumente de plată
 
Profitul bancilor a scazut in 2009 de sase ori. Vezi din ce cauza (VIDEO) Top
În 2008, câştigurile totale ale băncilor din România se situau la un nivel- record de 1, 2 miliarde de euro. Criza globală a tăiat masiv din profit în anul care abia s- a încheiat. & #160; „Foarte multe provizioane. Ar mai fi costurile mari plătite la sursele atrase. A crescut riscul de
 
Ce urmeaza dupa intarirea leului Top
Important este să intuieşti măcar sensul. Şi prin ceea ce am publicat din 2005 încoace în Curierul Naţional, Money Express, Business Standard, sau prin analizele de la The Money Channel, pot spune că am intuit ceea ce avea să se întâmple în România : o banală criză a balanţei de plăţi,
 
VIG a raportat o creştere cu 15,5% a afacerilor din România în 2009, la 2,6 mld. lei Top
Pe segmentul asigurărilor generale, VIG a raportat afaceri de 2, 24 miliarde lei, în creştere cu 6% faţă de 2008. În schimb, afacerile pe segmentul asigurărilor de viaţă au crescut cu peste 155%, până la 366 de milioane de lei. Pe piaţa românească, VIG deţine companiile BCR Asigurări
 
Euro se apreciază uşor. Curs BNR: 4,1319 lei/euro Top
Leul a pierdut aproape un ban (0, 16%) faţă de moneda unică europeană şi doi bani (0, 79%)& #160; faţă de dolar. Ieri Banca Naţională a afişat un curs de referinţă de 4, 1252 lei/ euro şi 2, 9079 lei/ dolar.
 
Ministerul Finanţelor a mai împrumutat un miliard de lei prin certificate la şase luni, la randamentul minim al ultimelor 13 luni (VIDEO) Top
Un randament atât de mic nu a mai fost plătit de MFP din 20 decembrie 2007, când Finanţele au plătit un randament de 7, 47% pe an la o emisiune de obligaţiuni pe 10 ani. Valoarea anunţată iniţial a licitaţiei era de 1 miliard lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 7, 99% pe an. Băncile
 
BCR reduce dobânda la creditele pentru companii Top
Noile niveluri ale dobânzii de referinţă pornesc de la 11, 5% şi variază în funcţie de tipul de credit şi de scadenţa (termen scurt, mediu şi lung). "Este o reducere a dobânzii la credite de până la patru ori mai mare decât scăderea dobânzii de politică monetară, de 0, 5 p.p.,
 
Paşii executării unui client bancar Top
Dar, potrivit Codului de procedură civilă, licitaţiile organizate de bănci trebuie să fie anunţate primăriilor şi judecătoriilor. Astfel, avizierele primăriilor sunt, astăzi, pline de înştiinţările transmise de către instituţiile de credit. Iată însă care sunt etapele unei
 
Cererea de rambursare a TVA achitată într-un alt stat UE se depune electronic până la 30 septembrie Top
Preşedintele ANAF a emis recent un ordin privind procedura de primire a cererilor de rambursare a TVA achitate de către persoanele impozabile stabilite în România pentru importuri şi achiziţii de bunuri/ servicii efectuate în alt stat membru al Uniunii Europene. Procedura se aplică cererilor
 
În Ungaria, dobânda-cheie a ajuns la 6%, cel mai scăzut nivel din mai 2006 Top
Mişcarea vine în contextul în care Ungaria vrea să depăşească cea mai gravă criză economică din 1991. Maximul de scădere al produsului intern brut a fost atins în al doilea trimestru din 2009. Atunci economia s- a contractat cu 7, 5%. Nivelul actual al dobânzii este al doilea ca mărime
 
Banca Carpatica cere acţionarilor o majorare de capital de 25 de mil. euro Top
Potrivit comunicatului transmis de bancă, majorarea este neceară pentru a asigura o rezistenţă mai bună la şocurile macroeconomice şi sistemice. Banca este controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea care ar trebui să participe la majorarea anunţată cu 9 milioane de euro. Banca Carpatica
 
Creşte numărul executărilor silite în industria bancară (VIDEO) Top
Potrivit Codului de procedură civilă, licitaţiile organizate de bănci trebuie anunţate primăriilor şi judecătoriilor. Etapele unei executări silite, în cazul băncilor, sunt următoarele: se întocmeşte un proces verbal, pe baza căruia se emite somaţia de plată. Aceasta are termen de
 
Două ţări ar putea renunţa la euro Top
Agravarea declinului economiei Spaniei ar fi un dezastru pentru moneda unică europeană. Adâncirea decalajului dintre economiile principale, Germania şi Franţa, şi periferia UE, Spania şi Grecia, pune presiune pe euro.
 
FMI anticipează un milion de şomeri până la jumătatea anului Top
"Personal, cred că şomajul va continua să crească probabil până la mijlocul anului (...) Per total, un milion de şomeri este cu siguranţă posibil", a spus Franks.
 
Leul se apreciază până la 4,1179 lei/euro Top
Leul a câştigat mai mult de un ban în faţa monedei unice europene după ce FMI a anunţat deblocarea tranşelor la sfârşitul lunii februarie.
 
România şi-a asumat o misiune dificilă în faţa FMI Top
România şi-a asumat o misiune deloc uşoară în faţa Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, spun analiştii economici. Piatra de încercare o va reprezenta reducerea deficitului bugetar de la 7,3 la 5,9 la sută. Iar acest demers trebuie să se traducă ori prin reduceri masive de cheltuieli şi scoaterea la lumină a economiei subterane, ori prin creşterea taxelor.
 
FMI: Guvernul a ales o combinaţie între reducerea salariilor şi disponibilizări Top
Reducerea cheltuielilor de personal se va realiza atât prin scăderea masei salariale cât şi prin disponibilizarea de personal, contribuţia acestor măsuri urmând să fie decisă de GUvern, a declarat, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
 
Franks: România nu-şi poate permite un sector public de tip Mercedes, ci unul de tip Dacia Top
Cheltuielile pentru sectorul public sunt limitate în prezent în România, astfel că statul îşi poate permite costuri de tipul Dacia, nu Mercedes, a declarat miercuri şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
 
Jeffrey Franks: Ţinta de deficit fixată pentru România a fost atinsă, în concluzie vom elibera a doua şi a treia tranşă Top
Tranşa a doua şi a treia sunt aşteptate în martie. Jumătate din sumă merge la buget, cealaltă jumătate la BNR.
 
Următoarea tranşă de la Comisia Europeană vine în martie Top
Banii de la Comisia Europeană vin în martie. Anunţul vine după evaluarea făcută de Comisie. Pe de altă parte, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, a precizat că este foarte posibil ca întrunirea boardului FMI să aibă loc la jumătatea lui februarie, iar banii vor fi deblocaţi în maxim 48 de ore.
 
Tanasescu: Reforma rapida a salariilor bugetarilor aduce bani pentru investitii Top
Restructurarea cat mai rapida a domeniului public va aduce bani la buget pentru investitii si cofinantari, modul in care sunt dramuiti acesti bani este esential, a declarat la The Money Channel, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI).
 
Autostrada Comarnic-Brașov va trece pe sub Sinaia și Bușteni Top
O pereche de spații de odihnă și de operare a autostrăzii, câte unul pe fiecare sens al autostrăzii, este prevăzută la 4 kilometri înainte de Bușteni, cealaltă pereche fiind la un kilometru după Râșnov. Pentru traversarea localităților Sinaia și Bușteni sunt prevăzute două tuneluri, a căror lungime este de peste 3 kilometri fiecare.
 
Bucureștiul nu mai este ținta preferată a investitorilor străini: trei din patru au mers în provincie Top
Investitorii străini aproape au abandonat Capitala într-un singur an, orientându-se spre alte regiuni ale țării în încercarea de a-și reduce costurile, în timp ce producția și agricultura au luat locul construcțiilor în topul domeniilor atractive pentru investiții, arată o comparație efectuată pe baza statisticilor de la Registrul Comertului.
 
Guvernul se înțelege cu FMI: plafonul de garanții publice va crește cu un miliard de euro Top
România a obţinut în negocierile cu experţii FMI o majorare cu un miliard de euro a plafonului de garanţii publice stabilit pentru acest an - a declarat pentru Mediafax ministrul de Finanţe, Sebastian Vladescu.
 
Philip Morris închide pentru două săptămâni fabrica din Otopeni, iar 450 de angajaţi intră în şomaj Top
Potrivit companiei, decizia vine în urma scăderii continue a vânzărilor de produse legale pe piaţa din România, oglindită de o creştere similară a consumului de ţigări de contrabandă şi ţigări contrafăcute.
 
Bursa marchează o nouă şedinţă de scăderi agresive, cele mai lichide titluri s-au depreciat cu 3% Top
Acţiunile SIF de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat puternic în şedinţa de tranzacţionare de marţi, în medie cu 3%, pe o piaţă în scădere cu 2,60%, în contextul în care tendinţa de scădere s-a menţinut pe bursele europene pentru a cincea zi la rând.
 
Consumul de energie electrică, la maximul ultimilor ani Top
Cererea a ajuns marţi la o medie de 9.100 MW, a declarat, la Râmnicu Vâlcea, directorul general al Transelectrica (TEL), Adrian Băicuşi.
 
FMI şi CE vor prezenta miercuri concluziile vizitei în România Top
Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) vor prezenta miercuri, într-o conferinţă de presă, concluziile vizitei în România.
 
Stare de urgenţă: Importurile de gaze ale României au fost suplimentate Top
Importurile de gaze ale României au fost suplimentate, a declarat pentru The Money Channel secretarul de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban. Ministerul Economiei a obţinut, în urma discuţiilor cu Wintershall şi Conef o suplimentare a importurilor zilnice de gaze de la 10 la 12 milioane de metri cubi. Tudor Şerban spune că preţul de import va depăşi 300 de dolari mia de metri cubi.
 
Isărescu: Sustenabilitatea dezinflaţiei este mai importantă decât atingerea unei ţinte Top
Ţintirea inflaţiei presupune o gândire pe termen mediu, iar sustenabilitatea procesului dezinflaţionist este mai importantă decât încadrarea într-o ţintă pe termen scurt, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
 
Rompetrol a ieftinit marţi carburanţii cu şase bani pe litru Top
Rompetrol Downstream, divizia de distribuţie a carburanţilor din grupul Rompetrol, a redus, marţi, preţul benzinei şi motorinei, cu şase bani pe litru.
 
Preţul gazelor naturale creşte în aprilie Top
Preţul gazelor naturale va creşte în luna aprilie, iar persoanele cu o situaţie materilă dificilă vor fi sprijinite la plata facturii, a declarat, luni, agenţiei Mediafax, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri Tudor Şerban.
 
Creşterile au revenit pe Bursă în şedinţa de luni, acţiunile SIF s-au apreciat în medie cu 1,72% Top
Bursa de la Bucureşti a revenit pe verde în şedinţa de tranzacţionare de luni, după vânzările agresive de vineri, iar sectorul SIF a avut cea mai bună evoluţie, cu o creştere de 1,72%, brokerii fiind de părere că rezistenţa acestuia la scăderi se bazează pe aşteptările legate de pragul de deţinere.
 
Sondaj: taxa pe autostradă. 5+1 intrebari Top
Contractul cu Vinci pentru autostrada Comarnic-Brasov ne-a amintit ca avem de construit autostrazi si de platit pentru ele. Cine, ce, unde, cand, cum? Si de ce?
 
Planul lui Obama de restructurare a sistemului bancar a creat panică pe piaţa de capital Top
Barack Obama a propus reglementări mai dure privind mărimea şi activitatea băncilor americane mari, reacţia pe pieţele de capital fiind imediată, scrie Wall Street Journal.
 
Legea pensiilor se aplică din 2011 dacă proiectul va fi adoptat de Parlament până în iunie 2010 Top
Legea unitară a pensiilor se va aplica cel mai devreme de la 1 ianuarie 2011, dacă actul normativ va fi adoptat de Parlament până la sfârşitul actualei sesiuni, deoarece există un articol în ultima formă a proiectului ce prevede că legea se aplică la 6 luni de la publicarea în Monitorul Oficial.
 
Culme imobiliara: Casa pe strada Washington din Bucuresti, la pret de downtown Washington DC Top
Un apartament pe strada Washington din Bucuresti ajunge lejer la 250.000 de euro. Cu putină ambitie, zona Capitalelor din cartierul Dorobanti ar putea bate centrul capitalei Americii la capitolul rezidential. Pretul mediu al unei locuinte din downtown Washington DC este de 256.000 de euro, scrie Money.ro.
 
Leul se apreciază uşor. Curs BNR: 4,1382 lei/euro Top
Un dolar a fost cotat la 2,9255 lei.
 
FMI: Vor exista modificări în scrisoarea suplimentară la acord. "O posibilă revizie a acordului", confirmă Vlădescu. Tănăsescu: FMI nu ne recomandă noi impozite Top
Şeful misiunii de evaluare a FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, joi, că vor exista anumite modificări în scrisoarea suplimentară la acordul cu Fondul, în urma evaluării, însă acestea nu vor fi "radicale". Reprezentantul României la FMI lămurește un aspect: Nu există nicio recomandare din partea FMI şi a Comisiei Europene pentru modificarea legislaţiei fiscale actuale, inclusiv inventarea de impozite noi.
 
SIF-urile pierd 1,62% în debutul şedinţei bursiere, pe o piaţă în scădere cu 1,12% Top
Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti pierdeau peste 1%, în debutul şedinţei de tranzacţionare de vineri, cele mai afectate fiind acţiunile SIF şi cele energetice, în contextul în care şi pieţele americane au încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare cu scăderi semnificative.
 
Mihai Tănăsescu: Restructurarea nu înseamnă neapărat oameni daţi afară Top
În opinia lui Tănăsescu, finalizarea discuţiilor cu FMI de săptămâna viitoare şi aprobarea de către boardul FMI a tranşelor următoare va crea o anumită stabilitate care vor face ca România să poată să iasă pe pieţele de capital mult mai uşor şi cu o credibilitate sporită.
 
Înfiinţarea celor două companii energetice, Electra şi Energetica, a fost prezentată joi în CSAT Top
Proiectul de înfiinţare a celor două societăţi energetice naţionale, Electra şi Energetica, va intra în dezbatarea Guvernului săptămâna viitoare, potrivit secretarului de stat în Ministerul Economiei, Tudor Şerban.
 
Monopolul Fly Taxi s-a terminat. 13 firme de taxi şi 57 de PFA vor transporta clienţii Aeroportului Otopeni Top
Clienţii Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Otopeni vor putea folosi, de la 1 februarie, serviciile de transport taxi ale celor 13 companii şi 57 de persoane fizice autorizate (PFA) declarate câştigătoare în urma licitaţiei.
 
CFR Călători vrea să introducă trenuri pe ruta Gara de Nord - Platforma Pipera Top
Compania a postat pe site-ul companiei un sondaj de opinie pentru a afla dacă persoanele care călătoresc frecvent pe această rută consideră oportună introducerea serviciului.
 
Iese România din criză? Banca Mondială vede o creştere economică de 4,2% în 2011 Top
Banca Mondială a revizuit în creştere prognoza referitoare la avansul Produsului Intern Brut (PIB) în 2011, de la 2,5% la 4,2%, se arată într-un raport al instituţiei.
 
Retailerul Lidl va deschide un magazin la Bucureşti Top
Pepsi România, prin intermediul firmei Quadrant Amroq Beverages, a vândut către retailerul de discount Lidl România un teren de 11.000 de metri pătraţi, situat în sectorul 5 din Capitală, pentru 3,2 milioane de euro, scrie Capital.
 
Dominique Strauss-Kahn - FMI: Creşterea economică este fragilă! Trebuie să fim prudenţi! Top
Dominique Strauss-Kahn crede că nu ar trebui să se renunţe la politicile guvernamentale de susţinere a economiilor, deoarece revenirea este încă lentă, iar rata şomajului se menţine ridicată.
 
Rovinieta electronică de la 1 august, şoferii fără dovadă vor plăti amenzi şi despăgubiri Top
Sistemul electronic de emitere şi control al rovinitei va intra în funcţiune la 1 august, urmând ca şoferii fără documentele care atestă plata acesteia să achite CNADNR despăgubiri în funcţie de tipul vehiculului, respectiv între 28 şi 1.210 euro, şi amenzi cuprinse între 250 şi 4.500 de lei.
 
Firmele vor avea posibilitatea să eşaloneze datoriile la stat, cu clauze asiguratorii Top
Statul va introduce un sistem de eşalonări la plată a obligaţiilor fiscale restante acumulate de către companii, pentru a sprijini investitorii în perioada de criză, dar cu clauze asiguratorii care să garanteze achitarea integrală a datoriilor, au declarat azi surse ministeriale.
 
Alţi 2.650 de şomeri în sectorul energetic Top
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) va concedia 2.650 de salariaţi din societăţile energetice.
 
Loteria Română a suplimentat fondul de câştiguri al categoriei I cu 500.000 lei Top
În urma câştigării marelui premiu la Loto 6/49, pe 17 ianuarie, Loteria Română a decis suplimentarea fondului de câştiguri al categoriei I cu suma de 500.000 lei.
 
Răzvan Temeşan, ex-Bancorex: Nu există resurse pentru o creştere economică în 2010 Top
Inflaţia se va menţine peste media normală în perioada următoare din cauza dobânzilor foarte ridicate, estimează consultantul financiar Răzvan Temeşan, fost director la Bancorex. El consideră că economia României nu are resurse de creştere anul acesta în lipsa unui avans al consumului.
 
Bursa a debutat pe roşu în şedinţa de joi, cu scăderi uşoare pe toţi indicii Top
Indicii Bursei de Valori Bucureşti afişau scăderi uşoare în debutul şedinţei de tranzacţionare de joi, cel mai accentuat declin, de 0,69% fiind consemnat de indicele sectorului (BET-FI).
 
"Bodyguard-ul energetic" al lui Băsescu şi Geoană, dezvoltator imobiliar de 27 milioane de euro într-un cartier rezidenţial din Vaslui Top
Aliodor Manolea este implicat - prin firma Advanced Home Concepts SRL, unde deţine 33,33% din acţiuni - în construirea cartierului rezidenţial "Ştefan cel Mare" din Vaslui, care va cuprinde şase blocuri şi se va întinde pe o suprafaţă de 10.000 mp.
 
Datoria României va ajunge la 43 de miliarde de euro Top
*În momentul de faţă, datoria publică a României este "sub control" şi "confortabilă", însă există "semne de întrebare" privind evoluţia ei în viitor, a declarat Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI, care face trimitere la situaţiile economice dezastruoase din Grecia sau Portugalia.
 
Leul şi-a accentuat declinul spre finele şedinţei interbancare de miercuri, cursul urcând la 4,13 lei/euro Top
În jurul orei 16:30, euro era schimbat pentru 4,1290 - 4,1320 lei, cu circa un ban mai sus faţă de ultimele cotaţii de marţi, de 4,1200 - 4,1220 lei/euro
 
Statul a oprit întoarcerea preţului la apartamente vechi cu 4 ani în urmă Top
Preţul apartamentelor vechi din Bucureşti ar fi putut ajunge în această lună la nivelul lui ianuarie 2006, singurul lucru care a împiedicat căderea liberă a acestora a fost iniţierea programului „Prima Casă", aşa se arată într-o analiză realizată de Colliers International care urmăreşte evoluţia preţurilor ce subliniază scăderea dramatică din 2008, ecourile din 2009 şi intervenţia statului.
 
Topul celor mai scumpe imobile din ţară: locul întâi - o vilă în Piaţa Romană cât 7 apartamente în Paris Top
Pe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe scoase la vânzare în ianuarie 2010 pe portalul de anunţuri imobiliare.ro se înscrie o vilă cu 37 de camere, de la 1900, localizată în Piaţa Romană din Bucureşti, pentru care se cere 6,99 mil. euro, iar cea mai scumpă casă din provincie vine din Constanţa, unde pentru o vilă de 28 de camere din zona Peninsula se cere 2,8 mil. euro.
 
CNADNR: Nu e niciun ban pentru noi drumuri în acest an Top
România rămâne cu ce-a avut la capitolul şantiere pentru construcţia de drumuri. Cel puţin anul acesta, pentru că statul nu are bani de noi lucrări. Se va lucra deci, doar pe şantierele deja existente. Bani prea mulţi nu sunt nici aici, puţin peste 1,3 miliarde de euro.
 
Afacerile din construcţii şi servicii vor continua să scadă, sectorul auto va stagna Top
Companiile de construcţii din România, cele chimice şi de servicii vor înregistra în 2010 şi 2011, pe fondul recesiunii, reduceri ale afacerilor şi lichidităţilor, producţia de bunuri industriale, sectorul auto şi băncile nu vor consemna scăderi, iar în IT este posibilă chiar o creştere.
 
Popa, BNR: Sunt şanse "extrem de mari" ca FMI să reia plata tranşelor către România Top
Viceguvernatorul BNR Cristian Popa a declarat miercuri, în cadrul forumul Euromoney din Viena, că şansele ca Fondul Monetar Internaţional (FMI) să reia plata tranşelor din împrumutul către România sunt "extrem de mari", potrivit Bloomberg.
 
România va fi în 2013 o bază europeană de maşini low cost Top
Producţia de autovehicule va creşte în următorii ani trei ani la un nivel de peste 765.000 unităţi, iar exportul se va ridica la 611.000 vehicule, România servind astfel ca bază de maşini low-cost pentru Europa, potrivit firmei de cercetare Business Monitor International (BMI).
 
Apple a lansat gadgetul minune: iPad. Vezi ce stie sa faca! Top
In momentul in care Steve Jobs a urcat pe scena primul lucru pe care l-a spus a fost anuntarea lansarii unui "obiect magic". "Albume, fotografii, poti sa te uiti la toate..poti sa te uiti la toate prin intermediul noii tablete", a spus Steve Jobs."In ce priveste interfata, iPad-ul seamana cu un iPhone marit", a completat acesta.
 
De ce au economisit romanii in criza patru miliarde de euro Top
Atrasi de dobanzile mari la depozite, romanii au economisit anul trecut 16,3 miliarde de lei, sumele din depozite crescand cu 10,8% fata de 2008, pana la 167,7 miliarde de lei, arata datele Bancii Nationale a Romaniei.
 
Care sunt documentele necesare la monitorizarea fondurilor europene Top
Cei care au beneficiat de finantari europene trebuie sa prezinte, atunci cand sunt verificati, codul proiectului, mentiunea ca acesta este finantat printr-un anumit program operational, precum si documentele justificative originale. De exemplu, in cadrul proiectelor finantate prin POR, trebuie sa existe atat pe documentele originale, cat si pe facturile originale a sumelor decontate partial, mentiunea "Proiect finantat din POR 2007 - 2013". Pentru a verifica... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Guvernul vrea sa taie "pensiile nesimtite". Economia estimata este de 1 miliard de euro. Top
Estimarile arata ca, in urma recalcularii, pensionarii fosti deputati si senatori, functionari publici parlamentari, judecatori si procurori, membri ai personalului auxiliar de specialitate al instantelor, personalului diplomatic si consular, personalului navigant din aviatia civila si personalului Curtii de Conturi se vor trezi cu pensiile diminuate cu procente care merg de la 40 la 90%. Aceasta masura, coroborata cu introducerea in sistemul public a celor care lucreaza exclusiv pe baza de contracte de colaborare, de drepturi de autor sau conventii civile, va aduce venituri / economii de circa un miliard de euro la Bugetul de Stat... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Scad dobanzile la imprumuturile noi Top
Tot mai multe banci au redus in ultima vreme dobanzile la creditele noi, dupa ce Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a taiat la inceputul acestei luni dobanda cheie la 7,5%. Aceasta evolutie avantajeaza atat persoanele fizice cat si companiile, care au putut cu greu sa se mai imprumute, in contextul crizei. "Ceea ce vedem acum este ca bancile au inceput sa reduca dobanzile, atat pentru depozite, dar costurile au... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BNR: Masa monetara a crescut cu 2,2 la suta, la sfarsitul lunii decembrie Top
Masa monetara in sens larg (M3) a fost, la sfarsitul lunii decembrie 2009, de 189,634 miliarde de lei, cu 2,2 la suta mai mare decat in noiembrie 2009, conform datelor publicate miercuri de Banca Nationala a Romaniei /BNR/.
 
Fondul de pensii private obligatorii AZT Viitorul Tau a atras 15.000 clienti in 2009 Top
Fondul de pensii private obligatorii AZT Viitorul Tau, administrat de societatea Allianz - Tiriac Pensii Private, a atras in 2009 cei mai multi clienti noi, 15.000, prin aderare directa, prin agenti de marketing, informeaza compania.
 
FMI si CE au cazut de acord cu Ministerul Finantelor privind legea pensiilor si a responsabilitatii fiscale Top
FMI si CE au cazut de acord cu Ministerul Finantelor asupra continutului proiectelor de lege privind pensiile si responsabilitatea fiscala, stabilind si un calendar de adoptare a celor doua legi, a declarat, marti, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.
 
BCR scade dobanda la creditele pentru companii, incepand cu 1 februarie Top
Banca Comerciala Romana (BCR) a decis sa scada cu doua puncte procentuale nivelul ratei dobanzii de referinta fixa pentru creditele noi acordate in lei si cu un punct procentual nivelul ratei dobanzii de referinta variabila pentru creditele in sold si nou acordate in lei, incepand cu 1 februarie a.c., informeaza un comunicat al BCR.
 
Grupul bancar austriac Volksbanken se gandeste la parteneriate strategice Top
Grupul bancar austriac Österreichische Volksbanken, compania-mama a Volksbank, a mandatat consilierul financiar Lazard & Co GmbH sa-i evalueze toate optiunile, inclusiv incheierea de parteneriate strategice, a anuntat marti cea de a patra banca din Austria, transmite Reuters.
 
Banca centrala a Japoniei a lasat neschimbata dobanda de referinta la 0,1 procente Top
Banca centrala a Japoniei (BoJ) si-a imbunatatit, marti, estimarile sale cu privire la cea de a doua economie mondiala, dar a mentinut nemodificata dobanda de referinta, si de asemenea si-a mentinut pronosticul conform caruia economia japoneza se va confrunta cu trei ani de deflatie, informeaza AP.
 
Banca Nationala a Romanei a injectat peste sase miliarde de lei in piata interbancara, la o dobanda de 7,5% Top
Banca Nationala a Romanei (BNR) a realizat luni o operatiune de tip repo, prin intermediul careia a injectat 6,066 miliarde de lei in piata interbancara, la o dobanda de 7,5%, egala cu rata de politica monetara.
 
Sebastian Vladescu: Trebuie stabilite tinte de reducere a arieratelor Top
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, luni, dupa discutiile cu reprezentantii Fondului Monetar International, ca autoritatile romane trebuie sa stabileasca tinte de reducere a arieratelor.
 
Volatilitate sporita pentru moneda nationala, in 2010 Top
Pietele financiare au inregistrat o volatilitate ridicata, de la inceputul anului 2010 si pana in prezent, care se va mentine si in perioada urmatoare, atat pe pietele valutare si de marfuri, precum si pentru indicii bursieri si actiuni, considera analistii Casei de brokeraj X-Trade Brokers.
 
Bancile ar trebui sa plateasca pentru a beneficia de ajutor de la stat Top
Bancile din intreaga lume ar trebui sa plateasca pentru a beneficia de orice fel de ajutor de la stat, si nu sa astepte sprijin din fonduri publice, a declarat ministrul britanic al Trezoreriei, Paul Myners.
 
Leul cotat astazi la 4,1215 euro, minimul ultimelor noua luni Top
Banca NaÅ£ională a României (BNR) a afiÅŸat, astăzi, un curs de referinţă de 4,1215 lei/euro, cu peste un ban (0,34%) mai scăzut decât cel din ziua precedentă, minim al ultimelor 9 luni, potrivit NewsIn.BNR nu a mai afiÅŸat un curs de schimb atât de scăzut din 10 aprilie...
 
Restantele populatiei mai mari de 30 de zile, peste la 2,5 miliarde lei in noiembrie Top
creditRestanÅ£ele mai mari de 30 de zile înregistrate de persoanele fizice au crescut în noiembrie 2009 cu 5,83% faţă de luna anterioară, la aproape 2,7 miliarde lei, volumul total al restanÅ£elor majorându-se de 2,75 ori în primele 11 luni ale anului trecut,...
 
Chiritoiu:Vom discuta cu ANPC limitarea comisionului de rambursare la creditele cu dobanda variabila Top
Comisionul de rambursare anticipată ar trebui eliminat pentru toate creditele cu dobândă variabilă, cu sau fără garanÅ£ii imobiliare, inclusiv creditele ipotecare, consideră Consiliul ConcurenÅ£ei, care anunţă că va discuta cu ANPC limitarea comisionului de rambursare...
 
Leul se apreciaza cu 2 bani,la un curs de referinta de 4,2077 lei/euro Top
BNR a afiÅŸat astăzi, un curs de referinţă de 4,2077 lei/euro, cu aproape 2 bani (0,44%) mai scăzut decât cel de luni, în condiÅ£iile în care leul s-a apreciat în prima parte a zilei faţă de euro, după care s-a depreciat treptat spre 4,21 lei/euro, în ton cu...
 
Romanii au economisit in medie 12,1% din veniturile obtinute in TIII din 2009 Top
Familiile din România au economisit în medie 274 lei (65 euro) din venitul total mediu lunar obÅ£inut în trimestrul III din 2009, de 2.268 lei în gospodării, cheltuielile reprezentând 87,9% din veniturile totale, potrivit datelor publicate, astăzi, de...
 
Fiscul a atras la buget peste 450 de milioane lei in noiembrie, in urma controalelor la firme Top
Inspectorii fiscali au făcut în noiembrie 6.782 de acÅ£iuni la contribuabili persoane juridice, în urma cărora au atras la buget sume splimentare de 478,37 milioane lei (aproape 111 milioane euro), potrivit AgenÅ£iei NaÅ£ionale de Administrare Fiscală (ANAF).Astfel,...
 
Ce scrie presa internationala de azi pe prima pagina Top
Lansarea tabletei iPad, cel mai nou produs al companiei Apple, tine prima pagina a publicatiilor de pe mapamond.
 
Revista presei economice din Romania Top
Ziarele romanesti discuta in paginile economice despre vizita FMI la Bucuresti si noile masuri adoptate de Guvern in sectorul pensiilor si CAS.
 
Diosi, OTP: Clientii persoane fizice au depasit criza, IMM-urile inca o duc rau Top
Starea clientilor persoane fizice pare sa fi intrat pe un trend de imbunatatire, luand in calcul ca in ultimele luni, restantele la creditele contractate de acestia s-au stabilizat in portofoliul OTP Bank, a declarat miercuri Laszlo Diosi (foto), directorul general al bancii. In schimb, restantele la creditele contractate de IMM-uri ar putea sa creasca in continuare. Pentru aceste firme, criza inca nu a trecut, a spus seful OTP."IMM-urile isi revin mai greu decat economia, cu o intarziere de circa 3 luni. Cel mai... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Bancherii se revolta impotriva guvernelor Top
Sositi in numar mare la Forumul Economic Mondial de la Davos, bancherii si-au exprimat ingrijorarea legata de o reglementare accentuata si de o reducere a taliei bancilor avuta in vedere de unele guverne occidentale. Chiar in prima zi a conclavului care reuneste elita economica si politica a lumii, bancherii si politicienii s-au confruntat pe tema intaririi reglementarii…
 
Fiscul descopera mii de platitori de TVA pe case Top
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) anunta ca a efectuat o prima selectie a contribuabililor care au efectuat tranzactii cu case in perioada 2006-2008, au depasit plafonul de scutire de TVA (35.000 de euro pe an) si au efectuat mai mult de cinci tranzactii intr-un an. "A fost selectat astfel un prim esantion, rezultand ca in perioada 2006-2008 au indeplinit aceste conditii 7.145 de persoane, care…
 
Medierea este obligatorie in alte tari, la noi bancile nu recunosc mediatorii independenti Top
In Romania, cazurile solutionate de mediatorii bancari pot fi numarate pe degete, in timp ce in alte tari cele mai multe dintre conflictele cu clientii se sting inainte de a ajunge in instanta. In Marea Britanie opiniile mediatorilor sunt obligatorii, in timp ce in Germania, litigiile care au ca obiect sume mai mici de 750 de euro se pot solutiona doar pe cale amiabila…
 
Patronii, obligati sa contribuie la pensii Top
Potrivit ultimului proiect de lege a pensiilor, actionarii si PFA-urile vor plati peste 30% din venituri la sistemul de contributii sociale. Romanii care obtin venituri mai mari de 610 lei pe luna doar din activitati independente, fara sa aiba un contract de munca, vor fi impozitati de stat cu o contributie la asigurari sociale de 31,3%. Este cazul asociatilor, al actionarilor, administratorilor sau al managerilor, dar si al persoanelor fizice autorizate…
 
Porcina ca business - pandemia a costat 18 miliarde de dolari! Top
"Pentru a-si promova medicamentele si vaccinurile impotriva gripei, societatile farmaceutice au influentat cercetatorii si autoritatile responsabile de normele de sanatate publica, cu scopul de a alerta Guvernele intregii planete" - asa suna reclamatia formulata de medicul german Wolfgang Wodrag, seful Comisiei pentru probleme de sanatate a Consiliului Europei. Acuzatia este…
 
Ping-pong cu anularea taxei pe micro: ANAF trimite la Finante, Finantele trimit la ANAF Top
Peste 150.000 de firme mici care plateau taxa pe micro de 3% sunt in ceata. Unii experti spun ca mai sunt doar doua zile pana cand trebuie depusa declaratia de schimbare a regimului de impozitare, altii afirma ca nimic nu e sigur. Ultima ora: Finantele au dat un comunicat: micro dispar, se aplica impozitul pe profit de 16%. Nici administratiile financiare…
 
Salariu 100% in concediul de maternitate Top
Femeile gravide vor beneficia de plata integrala a salariului in perioada concediului de maternitate. Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale a Parlamentului European (PE) a admis ieri extinderea concediului de maternitate de la 14 la 18 saptamani si plata integrala a salariului mamei in aceasta perioada. Potrivit eurodeputatei Rovana Plumb, "extinderea…
 
Inlatura stresul la locul de munca: pauza de respirat si coltul de refugiu Top
Potrivit statisticilor Agentiei Europene de Protectia Sanatatii la Locul de Munca, 80 la suta dintre consultatiile date de medicii generalisti sunt motivate de simptome legate de stres. In plus, cifrele arata ca 25 la suta din morbiditatea cardiovasculara este atribuita stresului, iar mai mult de 60 la suta dintre accidentele de munca sunt cauzate tot de stres. De asemenea…
 
Piata PC-urilor a scazut anul trecut cu peste 55% Top
Piata PC-urilor din Romania a inregistrat, anul trecut, o scadere de peste 55% in volum, de la 1,08 milioane de unitati, in 2008, la circa 500.000 de PC-uri, reiese din datele preliminare ale companiei de consultanta International Data Corporation (IDC), citate de producatorii de profil. Sectorul, care cuprinde notebook-uri, desktopuri si servere, a fost afectat anul trecut…
 
iPad, cel mai nou produs Apple, dezvaluit de Steve Jobs (Foto&Video) Top
In cadrul unei prezentari desfasurata la San Francisco, seful Apple, Steve Jobs, a dezvaluit ultimul produs al companiei, iPad, dispozitiv despre care s-a vorbit prima data in urma cu cateva luni. Cu un pret minim de 499 dolari si maxim de 829 dolari, noul device arata ca un urias iPod Touch, principala componenta fiind touchscreen-ul gigant prin intermediul caruia utilizatorii pot accesa toate functiile…
 
PwC: 40% dintre directorii executivi intentioneaza sa faca angajari, iar 25% reduceri de personal, in 2010 Top
Dupa ce au depasit teama de o recesiune prelungita directorilor executivi le-a revenit increderea in relansarea economica viitoare, dovedind ca au lasat in urma asteptarile sumbre din urma cu un an, potrivit celei de a 13-a editii a raportului PricewaterhouseCoopers (PwC) Annual Global CEO Survey. Acest optimism s-a manifestat si la nivelul intentiilor privind…
 
Om de stiinta: Descoperirea unei planete locuibile, iminenta in 2010 Top
Prima planeta asemanatoare cu Pamantul din afara sistemului solar va fi descoperita pana la sfarsitul acestui an, este de parere Michel Mayor, autoritate mondiala in domeniul astronomiei, actualmente profesor la Universitatea din Geneva. Mayor, coordonatorul echipei care a descoperit in 1995 prima planeta din afara sistemului solar, spune ca descoperirea unei…
 
Rata somajului la nivel global a atins un nivel record Top
Rata somajului la nivel global a explodat in 2009 pe fondul recesiunii mondiale, atingand 6,6%, ceea ce insemna ca in intreaga lume sunt 212 milioane de persoane fara loc de munca, arata un raport al Organizatiei Internationale a Muncii (OIM). Acesta este cel mai mare numar de someri consemnat pana in prezent de statisticile organizatiei. In plus, OIM avertizeaza ca…
 
Institutul Bancar Roman organizeaza cursul ATTF - Managementul Activelor si Pasivelor Top
Institutul Bancar Roman (IBR) a creat un program de pregatire pentru angajatii din banci si alte institutii financiare, implicati in managementul activelor si pasivelor, trezorerie, gestionarea bilantului si managementul riscului. Principalele obiective ale cursului se refera la prezentarea componentelor de baza ale managementului activelor si pasivelor, dezvoltarea…
 
FMI a acceptat majorarea plafonului de garantii guvernamentale cu un miliard de euro Top
FMI a acceptat majorarea cu un miliard de euro a plafonului garantiilor guvernamentale ce pot fi utilizate in 2010, a declarat premierul Emil Boc. "In negocierile cu FMI am reusit majorarea pentru 2010 a plafonului de garantii guvernamentale cu un miliard de euro", a declarat Boc, la finalul discutiilor care au avut loc la Ministerul Muncii cu sindicatele si patronatele…
 
Banca Carpatica si-a adus director de retail banking de la Bancpost Top
Banca Comerciala Carpatica a anuntat ca, din 1 februarie, functia de director executiv de retail banking va fi preluata de Georgiana Mincu, care a ocupat pana in aceasta luna functia de director regional in Bancpost. Mincu are o experienta de peste 17 ani in domeniul bancar, iar ultima functie detinuta a fost cea de director regional la Bancpost, in perioada…
 
Ministerul Economiei vrea sa infiinteze Consiliul National al Consumatorilor Top
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri vrea sa infiinteze Consiliul National al Consumatorilor, fara personalitate juridica, ca si organism consultativ in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), potrivit unui proiect de HG de pe portalul ministerului. "Motivul emiterii actului normativ este infiintarea…
 
Federal Reserve mentine dobanda, dar nu mai este unanima ca nivelul va fi mentinut o perioada lunga Top
Consiliul de politica monetara al Federal Reserve a decis miercuri sa mentina dobanda cheie in culoarul 0-0,25%, nivel in vigoare de peste un an si a reafirmat intentia de a retrage in martie programul de cumparare de valori mobiliare garantate cu ipoteci, potrivit Bloomberg. Totusi, Fed nu mai este unanima, ca la reuniunile anterioare, ca nivelul…
 
Masura somajului tehnic se va aplica si in 2010, din luna februarie, anunta Boc Top
Guvernul va adopta o Ordonanta de Urgenta prin care masura somajului tehnic va fi prelungita in anul 2010, incepand cu luna februarie, a declarat premierul Emil Boc. "Am discutat ca, la inceputul lunii februarie, dupa ce Parlamentul intra in sesiune, sa putem emite un act normativ cu valoare de lege care sa reglementeze, incepand cu 1 februarie, problema somajului tehnic…
 
Randamentul mediu pentru titlurile de stat continuă să scadă la un nou minim, de 7,88% pe an Top
Mai exact, valoarea titluilor vândute a fost de 999, 97 milioane de lei. Randamentul maxim a fost de 7, 99% pe an, iar valoarea totală a cererii pentru titluri din partea băncilor comerciale s- a ridicat la 3, 29 miliarde de lei. Cea mai recentă operaţiune pentru astfel de titluri a fost organizată
 
Fostele bănci de investiţii din SUA au redus bonusurile pentru 2009 cu 10 mld. dolari (VIDEO) Top
Presiunile publice încep să dea roade în Statele Unite. Cele mai mari trei bănci de pe Wall Street, Goldman Sachs, JPMorgan Chase şi Morgan Stanley au pus de- o parte 39, 9 miliarde de dolari pentru bonsurile salariaţilor pentru 2009. Cifra este sub recordul înregistrat în 2007, de 45 de miliarde.
 
BNR a injectat în piaţă 6 mld. lei, la o dobândă de 7,5% Top
Data scadentă este 1 februarie 2010. La licitaţie, au participat nouă bănci. Aceasta este prima operaţiune tip repo făcută de BNR anul acesta. Ultima a avut loc pe data de 29 decembrie 2009. Atunci, BNR a dat băncilor 9, 47 miliarde lei. Băncile comerciale au afişat, astăzi, dobânzi de
 
Ministrul britanic al Trezoreriei: Băncile ar trebui să plătească pentru a beneficia de ajutor de la stat Top
"Băncile ar trebui să plătească dacă vor să beneficieze chiar şi de cel mai redus sprijin de la stat. Niciunul dintre noi nu poate primi gratuit asigurare pentru locuinţă sau afacere. Plătim pentru aceste sevicii şi aşa ar trebui să facă şi băncile", a afirmat Myners într- un articol
 
Morgan Stanley: Directorul Gorman nu va primi bonusuri cash, dar ar putea obţine un pachet de acţiuni de 9 mil. dolari Top
Morgan Stanley a plătit angajaţilor, în 2009, compensaţii în valoare totală de 14, 4 miliarde de dolari, deşi a încheiat anul pe pierdere.
 
Banca Mondială: Ritmul redresării economiei globale va încetini spre sfârşitul anului Top
Redresarea economiei mondiale va încetini spre sfârşitul acestui an, pe măsură ce pachetele guvernamentale de asistenţă financiară vor dispărea. Aceasta este principala concluzie a raportului Băncii Mondiale pentru anul 2010. Potrivit acestui document, vor mai trece câţiva ani înainte ca
 
Cat va costa Dacia Duster. Stroe: Nu va fi un model pentru fitosi (Foto) Top
Stim ca Dacia Duster va fi disponibil in versiune 4X2 si 4X4, cu o motorizare pe benzina - 1.6 16v 110 CP si cu doua motoare diesel - 1.5 dCi de 85 CP si 1.5 dCi de 105 CP. Stim echiparea, dimensiunile si putem intui performantele. Pretul este tinut secret si naste cele mai multe speculatii. Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, a declarat ieri pentru Gandul…
 
Liniile aeriene neo-zeelandeze ofera paturi calatorilor interesati de propriul confort (Foto) Top
O calatorie din Noua Zeelanda spre oricare alt continent, cu exceptia Australiei, poate sa insemne peste 12 ore de zbor neintrerupt, o adevarata incercare pentru calatorii obligati sa faca regulat astfel de drumuri. Air New Zealand, una dintre companiile aeriene importante ale tarii, a decis sa vina in ajutorul acestor clienti prin lansarea unei oferte unice in randul…
 
Cea mai scumpa rabla din lume: 366.500 euro (Foto) Top
In urma cu sase luni scufundatorii clubului Centro Sport Subacquei Salvataggio din orasul elvetian Ascona au descoperit pe fundul lacului o adevarata bijuterie pe patru roti: un automobil Bugatti Type 13 Brescia, care se afla sub apa de mai bine de 70 de ani. Desi ruginita in totalitate, epava a fost scoasa la vanzare prin casa de licitatie Bonharns. De la pretul initial…
 
FMI si CE anunta deblocarea imprumutului pentru Romania Top
Fondul Monetar International /FMI/ va elibera in luna februarie transele 3 si 4 din imprumutul acordat Romaniei, a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, seful misiunii FMI, intr-o conferinta de presa ...
 
FMI: prognoza economica Top
Fondul Monetar International a majorat marti previziunea privind cresterea economica mondiala in 2010 la 3,9%, fata de estimarea anterioara de 3,1%, din octombrie, dar a avertizat ca numeroase ...
 
Bulgaria risca sa piarda fonduri Top
Premierul bulgar Boiko Borissov a spus pe 24 ianuarie ca tara sa ar putea pierde pana la 20% din finantarile UE din cauza problemelor pe care le are in implementarea programelor de mediu. Borissov da ...
 
Isarescu, decorat cu "Steaua Romaniei" Top
Presedintele Traian Basescu l-a decorat, marti, pe guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Colan, cea mai inalta ...
 
Marea Britanie a iesit din recesiune Top
Marea Britanie anunta sfarsitul celei mai importante recesiuni din ultimii 50 de ani. Regatul Unit, intrat in recesiune in cel de-al doilea trimestru al anului 2008 este de fapt singura tara din G7 ...
 
"Romania nu va avea soarta Greciei" Top
Romania nu va avea soarta Greciei, tara intrata in incapacitate de plata. Declaratia a fost facuta la RFI (26 ianuarie) de presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea. Citeste mai ...
 
Cereri la plata online Top
Aplicatia de depunere online a cererilor de plata pe suprafata - IPA online - este disponibila pentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA). ...
 
Deblocarea fondurilor UE: propuneri Top
Dupa 3 ani de lucru cu fondurile europene si diferite blocaje pe traseul cheltuirii acestora, in sistemul de gestionare si control al fondurilor s-au conturat anumite concluzii legate de solutiile ...
 
Deficitele ar putea afecta zona euro Top
Oficialii Comisiei Europene sunt din ce in ce mai ingrijorati ca deficitele bugetare tot mai mari ale unor state din zona euro ar putea afecta uniunea monetara, potrivit revistei germane Der Spiegel, ...
 
Absorbtia fondurilor - discutii cu FMI Top
Premierul Emil Boc si ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu au avut o intrevedere cu reprezentanti ai Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale. In cadrul ...
 
Summit G20 in mai Top
Germania va gazdui, in luna mai, un summit G20 consacrat reglementarii pietelor financiare, pornind de la ultimele propuneri americane in domeniu. Ministrul german de finante, Wolfgang Schauble, a ...
 
Altii au datorii mai mari... Top
Datoria publica a Romaniei este mult mai mica in comparatie cu cea a altor state, a declarat, vineri, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, dupa discutiile cu ministrul Finantelor, ...
 
Altii au datorii mai mari... Top
Datoria publica a Romaniei este mult mai mica in comparatie cu cea a altor state, a declarat, vineri, seful misiunii FMI pentru Romania, Jeffrey Franks, dupa discutiile cu ministrul Finantelor, ...
 
Cofinantare cu garantii guvernamentale? Top
Guvernul va adopta in luna februarie o Ordonata de Urgenta prin care autoritatile locale vor putea lua imprumuturi bancare cu garantii guvernamentale, in vederea cofinantarii proiectelor europene, a ...
 
SUA: Masuri drastice de reglementare pentru banci Top
Barack Obama a anuntat masuri drastice, care vor limita posibilitatea bancilor de a relua riscurile speculative. Seful Casei Albe urmeaza astfel exemplul lui Franklin Roosevelt si in acelasi timp ii ...
 
Fonduri europene: "problema uriasa" Top
Romania "are o problema uriasa" in ce priveste capacitatea de a absorbi fonduri europene, mai ales in sectorul transporturilor, a spus joi presedintele Traian Basescu la intalnirea cu ...
 
Inflatia nu pericliteaza acordul cu FMI Top
"Tinta de inflatie a fost ratata de Romania cu foarte putin si se afla in marja de plus/minus 1% prevazuta in Scrisoarea de Intentie adresata Fondului", a declarat, joi, Jeffrey Franks, ...
 
Proiect PHARE la salina Turda Top
Salina Turda a fost amenajata printr-un proiect de cofinantare PHARE 2005. Proiectul se numeste "Cresterea atractivitatii turistice a zonei cu potential balnear - Lacurile Sarate in zona Durgau ...
 
Guvernul vrea să taie „pensiile nesimţite". Economie estimată: 1 miliard de euro pe an. Cine va fi afectat şi cine scapă? Top
Gândul prezintă proiectul legii privind sistemul unitar de pensii, postat pe site-ul Ministerului Muncii, care prevede recalcularea, în termen de 3 luni de la intrarea în vigoare, a tuturor pensiilor de serviciu, cu excepţia celor ale militarilor, poliţiştilor, angajaţilor serviciilor secrete, personalului din penitenciare, avocaţilor şi clericilor.
 
Franks dezminte: Un milion de şomeri nu e cifra FMI, nici a Guvernului! Top
Guvernul român a avut libertatea de a decide care este mixul de politici de reducere a cheltuielilor şi a sporirii veniturilor, a afirmat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, la The Money Channel, infirmând informaţiile din presă cum că oficialul ar fi estimat creşterea numărului de şomeri la un milion de persoane până la jumătatea acestui an.
 
Efectele legii responsabilitatii fiscale: Adio promisiuni electorale cu a 13-a pensie si cosmonauti Top
Promisiunile electorale nu vor mai putea fi facute fara specificarea surselor de bani pentru indeplinirea lor, arata proiectul legii responsabilitatii fiscale, pusa recent in dezbatere publica.
 
S-au hotărât Finanţele: Toate microîntreprinderile plătesc impozit pe profit Top
Ministerul Finanţelor s-a hotărât. Toate microîntreprinderile vor plăti impozit pe profit, pentru că, spun oficialii, ciotul de prevedere din Codul fiscal care permitea impozitarea pe venit şi-a încetat efectele la 1 ianuarie.
 
Cum au ajus trei sferturi din farmacii in faliment Top
Peste 70% dintre farmaciile romanesti sunt in faliment contabil, unitatile nemaiputand sa achite cheltuielile curente de intretinere si datoriile catre furnizori, a declarat presedintele Patronatului farmacistilor, Ioana Cacovean, citata de Mediafax.
 
Stam mai inghesuiti in apartamente decat ungurii si cehii Top
Bucurestii mai au nevoie de 140.000-170.000 de locuinte pentru a ajunge la confortul din Varsovia, Praga sau Budapesta, releva un studiu dat publicitatii de Colliers International.
 
Piata auto nu da semne de revenire nici in ianuarie Top
Piata auto a continuat ritmul descendent si in ianuarie, scazand pana la aprope 5.000 de masini, cu aproape 30% sub nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit jucatorilor din piata auto.
 
Zona euro s-ar putea sparge daca si Spania are probleme Top
Zona euro se confrunta cu cel mai greu test de la lansarea monedei unice europene, in 1999, si conform lui Nouriel Roubini, supranumit Dr. Doom, are sanse reduse de a-l trece.
 
UTI obtine un credit de 68 mil. euro pentru extindere Top
Grupul UTI, cu activitati in constructii, securitate si IT, detinut de omul de afaceri Tiberiu Urdareanu si fondul american AIG, a contractat un credit in valoare de 68 mil. euro de la banca austriaca Raiffeisen pentru finantarea contractelor aflate in derulare, investitii si capital de lucru. Obtinerea acestei finantari ar putea fi un prim semn ca bancile sunt mai deschise sa acorde credite catre mediul privat, dupa ce in 2009 acestea au fost reticente.
 
Cum ar putea un milion de romani sa ajunga la tribunal din cauza imobiliarelor Top
1,3 milioane de romani ar putea ajunge in instanta pentru neplata TVA la tranzactiile imobiliare. Printre ei se numara dezvoltatori cu mii de apartamente vandute, dar si simpli cumparatori.
 
Ceata totala in legatura cu taxa pe microintreprinderi Top
Peste 150.000 de firme mici care plateau taxa pe micro de 3% sunt in ceata Unii experti spun ca mai sunt doar doua zile pana cand trebuie depusa declaratia de schimbare a regimului de impozitare, altii afirma ca nimic nu e sigur Ultima ora: Finantele au dat un comunicat: micro dispar, se aplica impozitul pe profit de 16%
 
EADS vine la Brasov cu 100 mil. euro pentru a face componente Airbus Top
Premium Aerotec GmbH, parte a concernului franco-germano-spaniol EADS (European Aeronautic Defence and Space Company), va semna, in zilele urmatoare, impreuna cu autoritatile romane, un contract de aproximativ 100 mil. euro pentru construirea, la Brasov, pe platforma IAR Ghimbav, a unei fabrici de componente pentru avioanele Airbus.
 
Ce aduce nou legea unica a pensiilor Top
Legea unica a pensiilor largeste baza de contribuabili, insa nu precizeaza clar in ce conditii se va plati CAS in cazul veniturilor din PFA, unde in prezent exista anumite facilitati fiscale. De asemenea, cele 140.000 de pensii ale fostilor militari si politisti nu vor fi recalculate, potrivit proiectului de lege.
 
Dacia, pregatita pentru modelele de clasa mica Top
Automobile Dacia este pregatita pentru productia de masini de clasa mica, avand in vedere tendinta consumatorilor spre acest segment de piata, a declarat, joi, vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe, adaugand ca la innoirea gamei Logan constructorul va veni cu noutati.
 
Tanasescu: Romania nu-si poate permite o datorie publica mai mare de 35% din PIB Top
Nivelul maxim al datoriei publice pe care Romania si-l poate permite este de 35% din PIB, dar in paralel cu o dezvoltare durabila, a declarat joi reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, care a adaugat ca nu ponderea in PIB este importanta, ci ritmul de crestere, care s-a dublat in doi ani.
 
Stroe, Dacia: Noul Logan va veni cu anumite "surprize" Top
Dacia este pregatita pentru productia masinilor de clasa mica, in conditiile in care tendintele pietei se indreapta spre acest segment, iar noul Logan va veni cu anumite "surprize", a declarat joi vicepresedintele Dacia, Constantin Stroe.
 
Fost oficial FMI: Romania poate intra in incapacitate de plata, in cativa ani Top
Mai multe state europene, printre care si Romania, risca sa intre in incapacitate de plata, in anii urmatori, in pofida sprijinului primit de la Fondul Monetar International (FMI), a declarat Kenneth Rogoff, fost economist-sef al FMI, pentru cotidianul austriac Der Standard, citat de Portfolio.hu
 
Criza tuturor posibilitatilor: "Casa de vacanta" la mare cu 6.000 de euro! Top
Cei care au visat intotdeauna la o casa de vacanta si nu au crezut ca isi vor putea permite vreodata, au acum mai multe sanse decat si-au imaginat. Criza le scoate in fata chilipiruri nebanuite. De exemplu, BCR, cea mai mare banca din Romania, vinde la licitatie, in perioada imediat urmatoare, o garsoniera in Navodari la un pret aproape incredibil, de 25.335 lei (circa 6.000 de euro), potrivit datelor publicate de banca.
 
Tanasescu: O imbunatatire a ratingului Romaniei ar putea avea loc dupa finalizarea acordului cu FMI Top
O imbunatatire a ratingului Romaniei ar putea avea loc dupa finalizarea acordului cu FMI, in martie 2011, a declarat, joi, Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI, precizand ca in a doua jumatate a acestui an agentiile ar putea revizui in sens pozitiv perspectiva. "Nu cred ca va exista o imbunatatire de rating pentru Romania in acest an, ci a perspectivei, in a doua partea a doua a anului, daca programele de implementare cu UE si cu FMI vor merge in directia buna. (...) O imbunatatire a ratingului... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Radu Frincu, directorul CertAsig, a demisionat si este inlocuit de James Grindley Top
Radu Frincu (foto) a demisionat din pozitia de director general al CertAsig, functie pe care a ocupat-o incepand cu anul 2006, urmand sa fie inlocuit de catre James Grindley, au anuntat, joi, reprezentantii companiei. Potrivit acestora, Radu Frincu isi va continua activitatea pe piata de asigurari din Romania,insa nu au dat alte detalii.James Grindley este in prezent director general adjunct, colaborand cu compania de 2 ani."In ultimii 4 ani, compania a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Banca Transilvania si-a suplimentat plafonul pentru Prima Casa cu inca 15 mil. euro Top
Banca Transilvania (BT) a obtinut inca 15 milioane de euro, ca suplimentare a plafonului de garantare a creditelor care fac parte din programul Prima Casa, au anuntat, joi, oficialii bancii. Plafonul initial de garantare, la dispozitia Bancii Transilvania, a fost de 17 milioane euro, suplimentat, in luna octombrie 2009, cu 10 milioane euro. Noua suma este destinata celor care au incheiat deja sau vor incheia ante-contracte de vanzare... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Tanasescu, FMI: Romania nu isi poate permite o datorie publica mai mare de 35% din PIB Top
Romania nu are in prezent un nivel al datoriei publice foarte mare (30% din PIB-n.r.), dar este foarte ingrijorator ritmul de crestere al indicatorului care s-a dublat in ultimii doi ani, iar tara nu isi permite sa depaseasca un nivel de 35% din PIB din cauza conditiilor sale economice, a spus Mihai Tanasescu (foto), reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI). Acesta a precizat ca pentru a reduce ritmul de crestere al datoriei, Romania trebuie sa treaca la o regandire a cheltuielilor publice, in special a celor din sistemul de asigurari sociale."In prezent, banii cheltuiti pe asistenta sociala sunt... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Dumitru, Raiffeisen Bank: Revenirea economiei in 2010 se va face cu ajutorul industriei Top
Industria este sectorul care s-a comportat cel mai bine in criza, in conditiile in care raportat la evolutia celorlalte sectoare, aici a existat o scadere mai redusa, iar in ultimele luni s-a putut observa un trend usor crescator al activitatii industriale, a spus Ionut Dumitru, economist-sef Raiffeisen Bank Romania. "Revenirea sectorului industrial a fost generata in special de segmentul auto, dar au crescut si activitatile din domeniul metalurgic si chiar din textile", a spus Dumitru in cadrul unui seminar organizat de Finmedia.Dumitru a mentionat... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Tanasescu: Economia Romaniei are un potential de crestere de 5-6% anual, pe care il va atinge in 2012 Top
Economia Romaniei are un potential de crestere de 5-6% anual, nivel pe care il va atinge in 2012, a declarat joi Mihai Tanasescu (foto), reprezentantul Romaniei la FMI, care estimeaza pentru acest an un avans al PIB intre 1,3-1,5%. "Sunt optimist, dar depinde de noi cum vom recupera ce am pierdut in ultimul an si cat de repede vom reusi sa atingem potentialul de 5-6% crestere economica pe care Romania o are. Previzionez pentru acest an o crestere economica de 1,3-1,5%,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Activele GarantiBank au sporit cu 84% in 2009, la 830 mil. euro Top
GarantiBank Romania a inregistrat anul trecut active de 830 milioane de euro, in crestere cu 84,4% comparativ cu anul anterior, cand activele bancii erau de 450 milioane de euro, a anuntat, joi, banca. In acelasi timp, imprumuturile acordate au crescut la 550 de milioane de euro, de la 350 de milioane de euro in 2008."Cresterea inregistrata anul trecut se datoreaza unei strategii solide de gestionare a riscului si a lichiditatilor", a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Fed a mentinut dobanda de politica monetara la minimul istoric, 0-0,25% Top
Rezerva Federala a Statelor Unite (Fed) a mentinut, miercuri, dobanda de politica monetara la minimul istoric, 0-0,25%, si s-a angajat sa pastreze acest nivel o perioada indelungata, pentru a sprijini economia. Senatul american va discuta joi nominalizarea presedintelui Fed, Ben Bernanke, pentru un al doilea mandat in fruntea institutiei financiare centrale. Votul, final, intrucat Bernanke a trecut de Camera Reprezentantilor, ar putea avea loc in aceeasi... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Boc confirma majorarea cu 1 mld. euro a plafonului de garantii guvernamentale Top
Premierul Emil Boc a confirmat, miercuri, ca plafonul de garantii guvernamentale va fi majorat pentru acest an cu un miliard de euro si a apreciat ca suplimentarea va asigura Guvernului resurse de cofinantare a proiectelor comunitare, pentru administratiile locale si firme, potrivit Mediafax. "Am reusit sa obtinem in negocieri o majorare a plafonului de garantii cu 1miliard de euro si vom avea astfel resurse suplimentare pentru a cofinanta proiecte UE", a spus Boc, la finalul discutiilor cu sindicatele si... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Roubini: Ar trebui să separăm băncile comerciale de cele de investiţii (VIDEO) Top
Îmbunătăteşte starea lumii: regândeşte, redesenează şi reconstruieşte. Aceasta este deviza de anul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos, unde elita lumii afacerilor şi politicii discută până duminică, în special despre reforma sistemului bancar mondial. Subiectul este
 
Molnar, RBS: Declaraţiile FMI şi CE au influenţat pozitiv evoluţia leului Top
& #160; Aceasta a mai precizat şi că o eventuală coborâre sub pragul de 4, 11 nu este posibilă în perioadă următoare. De asemenea, Molnar a mai afirmat că, pe piaţa off- shore, cotaţiile euro- lei au atins valoarea de 4, 14, lei/ euro pe fondul achiziţiilor agresive realizate de către
 
Denis Rousset: Groupama Asigurări va intra pe profit net în 2011 Top
Afirmaţia îi aparţine lui Denis Rousset, directorul general al companiei, care a adăugat că pierderile Groupama România (compania înfiinţată în toamna anului trecut) au fost reduse substanţial în 2009 ca urmare a fuziunii BT Asigurări şi Asiban şi a reorganizării acestora. Pentru
 
BNR: Economiile în valută au crescut cu 25% în 2009 Top
Economisirea a crescut spectaculos în 2009, primul an de criză. Populaţia a adăugat 13% la economiile în lei şi 25% la economiile în valută. Românii au pus bani deoparte pe de- o parte, de teama zilei de mâine, pe de alta din cauza condiţiilor dificile de creditare din partea băncilor.
 
Vlădescu şi Tănăsescu: Nu vom avea mai mulţi şomeri în România, în 2010 Top
Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, infirmă cifra menţionaţă miercuri de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, care vorbea de un milion de şomeri până la sfârşitul acestui an. "Eu nu cred că vom avea mai mulţi şomeri", a spus ministrul.
 
Starbucks şi McDonald's au vândut mai puţine calorii. Veniturile au crescut Top
Dacă ai ști câte calorii are prânzul de la restaurant ai reconsidera alegera făcută? Clienții Starbucks din America au redus numărul de calorii consumate la o masă cu 6% când informațiile nutriționale ale produselor au fost afișate, iar meniul pentru copii de la McDonald's ales în funcţie de aceste valori a fost mai sărac cu 120 de calorii. Tu te hrănești sănătos?
 
Oxford Economics: BNR va reduce dobânda de politică monetară până la 5,5% Top
Banca Naţională a României (BNR) va reduce dobânda de politică monetară de la 7,5% în prezent la 5,5% la finele acestui an, dar această relaxare va fi parţial atenuată de constrângerile fiscale implementate de Guvern în cadrul programului cu FMI, anticipează analiştii Oxford Economics.
 
Cursul de referinţă anunţat de BNR a urcat cu peste un ban, la 4,1318 lei/euro Top
Banca centrală a afişat joi un curs de referinţă de 4,1318 lei/euro, în creştere cu peste un ban (0,34%) faţă de cel de miercuri, în condiţiile în care leul s-a apreciat în primele tranzacţii de la 4,13 la 4,12 lei/euro după care a pierdit terenul câştigat, depreciindu-se la 4,1340 lei/euro.
 
România nu-şi poate permite o datorie publică mai mare de 35% din PIB Top
Nivelul maxim al datoriei publice pe care România şi-l poate permite este de 35% din PIB, dar în paralel cu o dezvoltare durabilă, a declarat joi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, care a adăugat că nu ponderea în PIB este importantă, ci ritmul de creştere, care s-a dublat în doi ani.
 
Tănăsescu: Economia României are un potenţial de creştere de 5-6% anual Top
Economia României are un potenţial de creştere de 5-6% anual, nivel pe care îl va atinge în 2012, a declarat joi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, care estimează pentru acest an un avans al PIB între 1,3-1,5%.
 
Tanasescu: leul a atins un punct de echilibru stabil, reflectand fundamentele economiei Top
Cursul de schimb euro/leu a atins un punct de echilibru stabil si arata fundamentele economiei romanesti, a declarat joi reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International (FMI), Mihai Tanasescu. "Acum a atins stabilitatea si cred ca acest nivel de 4,1 (lei/euro) este un punct de echilibru solid, aratand fundamentele economiei romanesti", a afirmat…
 
Increderea in economia Romaniei a scazut in ianuarie, ramanand printre ultimele pozitii in UE Top
Indicele care masoara increderea in economia romaneasca a scazut in ianuarie fata de luna anterioara, Romania fiind printre ultimele tari din UE la acest capitol, in contextul in care, pe ansamblul Uniunii Europene, indicatorul a crescut, in medie, cu 2,1 puncte, a anuntat joi Comisia Europeana. Astfel, in ianuarie, indicele a scazut in Romania la 80,0 puncte…
 
BCR: Dobanzile la depozitele in lei ar putea scadea la 7-8% la finalul lui 2010 Top
Dobanzile la depozitele in lei ar putea ajunge la 7-8% la sfarsitul acestui an, de la 8-9% in prezent, a declarat, joi, directorul executiv responsabil de retail din cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR), Sorin Mititelu. "Probabil ca ajustarile in jos vor fi cuprinse intre 1% si 1,5% in piata pana la sfarsitul acestui an", a explicat Mititelu, care a adaugat ca dobanzile…
 
Reducerea deficitului bugetar la 3% din PIB - amanata pentru 2012 Top
Romania va putea sa-si reduca deficitul bugetar la 3% din PIB pana in 2012, fata de data limita stabilita initial pentru 2011, noul termen fiind mentionat si in scrisoarea de intentie a Romaniei catre FMI, pentru aprobarea transelor 3 si 4 din imprumutul extern, si fiind deja discutat la ECOFIN. "In scrisoarea de intentie este trecut termenul 2012…
 
Plafonul Bancii Transilvania pentru programul Prima Casa a fost suplimentat cu inca 15 milioane euro Top
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a suplimentat din nou plafonul de garantare a creditelor prin programul "Prima Casa" acordat Bancii Transilvania, cu 15 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis joi de banca. Pe 12 ianuarie, directorul general al bancii, Robert Rekkers, declara ca Banca Transilvania intentioneaza…
 
Croitoru (BNR): Ponderea investitiilor in buget trebuie sa creasca dupa eliminarea ineficientelor Top
Principala problema in a avea deficite bugetare reduse si a merge catre adoptarea euro in acelasi timp este ca statul sa creeze spatiu fiscal, astfel incat sa elimine ineficientele pentru a putea creste ponderea investitiilor in buget, a spus consilierul guvernatorului BNR Lucian Croitoru. "Sectorul public are multe ineficiente, iar realizarea unor deficite bugetare…
 
BRD a fost autorizata ca agent custode pentru Sibex Top
BRD - Groupe Societe Generale ofera, din 22 ianuarie 2010, servicii de decontare si de custodie pe Depozitarul Sibex, conform unei decizii a Consiliului de Administratie, potrivit unui comunicat transmis joi de banca. "Din dorinta de a-si diversifica aria de servicii financiare oferite clientilor, BRD - Groupe Societe Generale s-a implicat activ pe piata de capital…
 
Vanzarile totale de autoturisme in Romania au scazut, in 2009, cu 52%, la 130.193 unitati Top
Vanzarile totale de autoturisme in Romania au scazut in 2009 cu 52%, la 130.193 unitati, fata de 270.899 unitati vandute in 2008, potrivit datelor publicate joi de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Din totalul de autoturisme vandute anul trecut, 91.457 au fost unitati de import, iar 38.736 au reprezentat autoturismele autohtone vandute…
 
Tanasescu: Romania trebuie sa mentina nivelul datoriei publice sub 35% din PIB Top
Romania trebuie sa mentina nivelul datoriei publice sub 35% din produsul intern brut (PIB) in perioada urmatoare, iar dezvoltarea tarii trebuie sa continue prin atragerea unor fonduri suplimentare care sa nu mareasca datoria publica, a spus, joi, reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu. "Cred ca nivelul maxim (al datoriei publice, n.r.) in perioada…
 
Grupul Uniqa si-a sporit primele subscrise in 2009 cu 1,2%, la 5 miliarde euro Top
Grupul austriac de asigurari Uniqa, prezent si pe piata din Romania, a inregistrat in 2009 o evolutie pozitiva, in pofida efectelor crizei financiare si a efectelor valutare negative din Europa de Est si Sud-Est, nivelul primelor subscrise avansand cu 1,2%, la 5,004 miliarde euro. Ajustata la fluctuatiile valutare din Europa de Est si Sud-Est, cresterea…
 
GarantiBank Romania si-a sporit activele cu 84% in 2009, la 830 milioane euro Top
GarantiBank Romania si-a sporit activele cu 84% in 2009, pana la 830 milioane euro, pe fondul cresterii cu peste 50% a imprumuturilor fata de 2008, a anuntat banca, joi, intr-un comunicat. La finalul lui 2008, GarantiBank Romania inregistra active de 450 milioane euro. In acelasi timp, imprumuturile acordate au crescut la 550 milioane euro…
 
BCR ar putea sa nu acorde dividende din profitul pe 2009, o decizie va fi luata in urmatoarea AGA Top
Actionarii BCR urmeaza sa discute in urmatoarea adunare generala modul in care va fi repartizat profitul pe 2009, existand discutiii ca acesta sa fie capitalizat si sa nu fie acordate dividende, au declarat surse din actionariatul bancii. Actionarii celei mai mari banci din Romania dupa active au aprobat miercuri bugetul de venituri si cheltuieli si remuneratiile membrilor…
 
Managerii prevad in continuare scaderi de activitate si personal in toate sectoarele pana in martie Top
Managerii firmelor romanesti anticipeaza scaderea moderata a activitatii din industrie in primul trimestru, precum si declinuri in constructii, comert si servicii, iar numarul salariatilor ar urma sa se reduca in toate sectoarele, arata joi o ancheta a Institutului National de Statistica (INS). Astfel, potrivit anchetei de conjunctura a INS, directorii firmelor din industria…
 
CC a autorizat preluarea Profi, Albinuta si DT Logistic de catre Polish Gamma Group Top
Consiliul Concurentei (CC) a autorizat operatiunea de concentrare economica realizata prin preluarea controlului de catre Polish Gamma Group S.ar.l. asupra activitatii de retail apartinand SC Profi Rom Food SRL, SC Albinuta Shops SRL si asupra societatii DT Logistic SRL. Anterior operatiunii, controlul asupra acestor societati era detinut…
 
Toyota va incepe sa verifice si masini vandute in Europa din cauza unor probleme tehnice Top
Constructorul auto japonez Toyota a anuntat joi ca va chema pentru verificari automobile vandute in Europa, din cauza unor probleme tehnice, insa nu a precizat numarul acestora, dupa ce grupul a mai anuntat retragerea a 1,093 milioane vehicule si din SUA, potrivit AFP. "Toyota va chema vehicule din Europa. Nu stim inca ce modele, nici de cate masini…
 
Mihai Tanasescu: crestere economica de 1,3- 1,5% in 2010 Top
Romania va avea o crestere economica de 1,3 - 1,5% in 2010, o accelerare a cresterii in 2011, pentru ca in 2012 sa inregistreze o crestere de 5 – 6%, a declarat, joi, reprezentantul Romaniei la ...
 
Deficitul de 3% in 2012, nu 2011? Top
Misiunea de evaluare a Comisiei Europene in Romania va recomanda transmiterea urmatoarei transe de imprumut, de 1 miliard de euro, care va sosi in luna martie. Fabienne Ilzkovitz, reprezentanta CE a ...
 
FED: dobanda ramane aproape zero Top
Rezerva Federala a Statelor Unite (FED) a mentinut dobanda directoare aproape de zero si s-a angajat s-o lase la acest nivel o vreme, pentru a sustine relansarea economica, fragila, dat ...
 
3,3 miliarde de euro de la FMI si CE Top
Romania poate primi 3,3 miliarde de euro de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana (CE), in urma incheierii cu succes a misiunii de evaluare efectuate la Bucuresti de reprezentantii ...
 
Creste plafonul de garantii de stat Top
Romania a obtinut cresterea plafonului garantiilor de stat acordate pentru investitii cu un miliard de euro, in anul 2010, in urma negocierilor cu Fondul Monetar International, a declarat, miercuri, ...
 
Vladescu: Nu sunt analize care sa indice cresterea numarului de someri Top
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu (foto), a declarat ca nu exista documente, analize sau calcule care sa indice cresterea numarului de someri la un milion, cifra de 100.000 de disponibilizati sau ideea de impunere a CAS pe dividende, potrivit Mediafax. "Niciodata cifra de un milion de someri nu a existat, la fel ca si cea de 100.000 de disponibilizati sau ideea pe care am auzit-o ieri de CAS pe dividende. As vrea sa ramanem in zona realitatii, nu exista documente, analize, calcule care sa... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Grecia ar putea primi sprijin financiar din partea CE si de la mai multe state din zona euro Top
Mai multe guverne din zona euro, printre care cele ale Frantei si Germaniei, si autoritatile Comisiei Europene analizeaza posibilitatea infiintarii unui mecanism de sprijin financiar pentru Grecia, stat confruntat cu grave probleme legate de datorii. Statele din zona euro intentioneaza sa intervina, pentru ca tara sa evite un naufragiu bugetar, relateaza Mediafax, citand Le Monde.Interventia este conditionata de angajamentul guvernului elen de a depune mai mult efort pentru rezolvarea... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Tanasescu: Nu este necesara majorarea taxelor si impozitelor, ci disciplina in colectare Top
Potentialul de colectare de taxe si impozite este enorm, iar majorarea acestora nu este necesara, este de parere reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, care a precizat ca adoptarea legii responsabilitatii fiscale va trebui sa aduca disciplina si ordine in procesul de colectare, potrivit Mediafax. In acest sens, el a dat exemplul vanzatorilor de flori din Piata Cosbuc, care dau facturi numai pentru sume mai mari."A fost ziua de nasterea cuiva si am fost sfatuit sa merg la Piata Cosbuc sa cumpar niste flori. Nu am mai fost inainte in... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Oxford Economics: BNR va reduce dobanda de politica monetara pana la 5,5% in acest an Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) va reduce dobanda de politica monetara de la 7,5% in prezent la 5,5% la finele acestui an, dar aceasta relaxare va fi partial atenuata de constrangerile fiscale implementate de Guvern in cadrul programului cu FMI, anticipeaza analistii Oxford Economics, potrivit Mediafax. "Avand in vedere dimensiunea contractiei activitatii economice, banca centrala a avut posibilitatea de a relaxa politica monetara imediat ce tensiunile politice s-au redus, iar programul cu FMI era pe cale de a fi reluat. Prin urmare, BNR a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Leul reintra pe depreciere: Cursul oficial a urcat joi la 4,1318 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a anuntat joi un curs de referinta de 4,1318 lei/euro, in crestere cu 1,39 bani (+0,34%) comparativ cu ziua anterioara. Miercuri, cursul oficial afisat de banca centrala a scazut la 4,1179 lei/euro.Dobanzile overnight au fost joi de 7,73% pe an (Robid) si 8,23% pe an (Robor), in crestere usoara fata de sedinta precedenta. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Dumitru, Raiffeisen Bank: Economia va reveni in 2010 cu ajutorul industriei Top
Industria este sectorul care s-a comportat cel mai bine in criza, in conditiile in care, raportat la evolutia celorlalte sectoare, aici a existat o scadere mai redusa, iar in ultimele luni s-a putut observa un trend usor crescator al activitatii industriale, a spus Ionut Dumitru, economist-sef Raiffeisen Bank Romania. "Revenirea sectorului industrial a fost generata in special de segmentul auto, dar au crescut si activitatile din domeniul metalurgic si chiar din textile", a spus Dumitru, in cadrul unui seminar organizat de Finmedia.Dumitru a mentionat... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Banca Transilvania a suplimentat plafonul de garantare pentru "Prima Casa" Top
Banca Transilvania /BT/ a obtinut din partea Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri /FNGCIMM/ o suplimentare de 15 milioane euro a plafonului de garantare a creditelor pentru programul "Prima Casa", informeaza un comunicat de presa la institutiei bancare.
 
Oxford Economics: Banca Nationala a Romaniei va reduce dobanda de politica monetara pana la 5,5% Top
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va reduce dobanda de politica monetara de la 7,5% in prezent la 5,5% la finele acestui an, dar aceasta relaxare va fi partial atenuata de constrangerile fiscale implementate de Guvern in cadrul programului cu FMI, anticipeaza analistii Oxford Economics.
 
Marile banci centrale vor inceta acordurile "swap" in dolari convenite cu Rezerva Federala Top
Marile banci centrale din lume au anuntat miercuri ca vor inceta sa mai ofere bancilor lichiditati in dolari prin intermediul acordurilor "swap" convenite cu Rezerva Federala, un moment de cotitura care arata crestere increderii in sistemul financiar, informeaza Reuters.
 
Mihai Tanasescu: Convalescenta sistemului bancar va continua in urmatorul an Top
Sistemul bancar este in convalescenta, in statele Uniunii Europene, inclusiv in Romania, stare ce va continua sa se mentina in urmatorul an, a declarat, joi, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu, la o conferinta pe tema evolutiei economiei.
 
Mihai Tanasescu: CEC nu trebuie folosit drept paravan guvernamental Top
CEC Bank nu trebuie folosita drept paravan guvernamental, ci trebuie stabiliti principalii vectori care sa produca valoare adaugata, a declarat, joi, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu.
 
Libra Bank a lansat Libra Jolie, un card exclusiv pentru femei Top
Libra Bank a introdus in portofoliul sau de carduri Libra un card destinat in exclusivitate femeilor - Libra Jolie, informeaza banca.
 
Cotele de contributii sociale vor fi platite in functie de venit si conditii de munca Top
Cotele de contributii sociale vor fi platite in functie de venit si se vor incadra intre 31,3 la suta pentru conditii normale de munca si 41,3 la suta pentru conditii speciale sau alte conditii de munca, se prevede in proiectul de Lege privind sistemul unitar de pensii, publicat in vederea dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS).
 
Amenzi de peste 5,8 milioane lei aplicate de Garda Financiara in perioada 18-24 ianuarie Top
Comisarii Garzii Financiare au efectuat, in perioada 18-24 ianuarie 2010, 4.177 actiuni de control, in urma carora au aplicat amenzi in valoare totala de 5,819 milioane lei, fiind incasate 3,139 milioane lei.
 
Cursul de referinţă anunţat de BNR a urcat cu peste un ban, la 4,1318 lei/euro Top
Pentru dolar, Banca Naţională a României (BNR) a afişat un curs de referinţă 2, 9502 lei/ dolar, în creştere cu peste 2 bani (0, 78%) faţă de nivelul anterior.
 
Consiliului Concurenţei: Excluderea pentru doi ani a ING şi Allianz-Ţiriac de la repartizarea aleatorie pe pilonul II, încalcă legea concurenţei Top
Punctul de vedere al autorităţii vine la scurt timp după ce Asociatţa pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), ING şi Allianz- Ţiriac au câştigat în instanţă pe 19 ianuarie suspendarea acestor dispoziţii ale arbitrului pieţei de pensii private. "Pentru a nu aduce atingere
 
Carduri pentru femei, parteneriate şi reduceri. Modalitatea băncilor de a-şi fideliza clienţii în 2010 Top
La nevoi în schimbare, produse noi. Una din băncile locale a emis un card de credit exclusiv pentru femei. Banca a încheiat mai multe parteneriate cu retaileri de haine, centre medicale şi săli de fitness, unde cumparaturile cu cardul au reduceri de pana la 25%. „În primele trei trimestre
 
Oxford Economics: BNR va reduce dobânda de politică monetară până la 5,5% în acest an Top
"Având în vedere dimensiunea contracţiei activităţii economice, banca centrală a avut posibilitatea de a relaxa politica monetară imediat ce tensiunile politice s- au redus, iar programul cu FMI era pe cale de a fi reluat. Prin urmare, BNR a redus dobânda de politică monetară cu 0, 5 puncte
 
CertAsig are un nou director general Top
Directorul general adjunct al CertAsig, James Grindley, a fost numit director general al companiei, inlocuindu-l pe Radu Francu, care a demisionat din aceasta pozitie, pe care o detinea din 2006.
 
Conflict la PSD Mehedinti: Eugen Nicolicea, reclamat la Politie ca nu pleaca din sediu Top
Mai multi politisti din Drobeta Turnu Severin au intervenit, in noaptea de miercuri spre joi, in incercarea de a aplana un conflict izbucnit la sediul filialei judetene a PSD Mehedinti, dupa ce un membru PSD a sunat la Politie reclamand ca deputatul Eugen Nicolicea nu vrea sa paraseasca imobilul.
 
Scaderea pretului la insulina a inghetat cifra de afaceri a celei mai mari companii din sector Top
Ca urmare a reducerii pretului la insulina cu 5-20% din 2009, compania Novo Nordisk, care detine o cota de piata de 52%, a raportat pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, similara celei din 2008.
 
Proprietarii de microintreprinderi nu trebuie sa mearga la Fisc pentru a trece pe impozitul pe profit Top
Detinatorii de microintreprinderi, care anul trecut puteau opta intre plata impozitului pe venit de 3% si cea a impozitului pe profit de 16% vor fi obligati ca incepand cu luna ianuarie a acestui an sa plateasca doar impozitul pe profit fara sa mai depuna o declaratie suplimentara, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF).
 
De ce vine in Romania cel mai important producator european de echipamente sanitare Top
Senso Ambiente, companie specializata in importul si distributia de echipamente sanitare, devine importator direct al produselor companiei Ideal Standard pe piata din Romania, aducand aici patru marci ale acesteia: Ideal Standard, Vidima, Dolomite si Jado. Prin aceasta mutare, Senso Ambiente isi dubleaza cota de piata.
 
Adesgo vrea vanzari cu 10-15% mai mari pentru ciorapii Diamond Top
Adesgo, cel mai mare producator de ciorapi pentru femei din Romania, urmareste cresterea vanzarilor cu 10-15% si deschiderea unor puncte de vanzare in Bucuresti si principalele orase din tara.
 
Tanasescu: Economia Romaniei are un potential de crestere de 5-6% anual Top
Economia Romaniei are un potential de crestere de 5-6% anual, nivel pe care il va atinge in 2012, a declarat joi reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, care estimeaza pentru acest an un avans al PIB intre 1,3-1,5%.
 
Vinurile lui Culcescu vor iesi pe piata, dupa investitii de 24 mil. euro Top
Horia Culcescu, finul lui Gigi Becali si patronul Leader International, va incepe din ianuarie comercializarea vinurilor "Domeniile Ostrov", in urma unor investitii de 20 milioane euro, la care se vor mai adauga alte 4 milioane euro in cursul anului 2010.
 
Romanii nu scapa de ger nici in case Top
In ultima saptamana, temperaturile scazute i-au facut pe romani sa intre in panica. Zeci de oameni au ajuns in spital in timp ce alte zeci de mii stau in case unde temperaturile nu sunt mai mari de 15 – 20 de grade Celsius.
 
BCR: Dobânzile la depozitele în lei ar putea scădea la 7-8% la finalul lui 2010 Top
"Probabil că ajustările în jos vor fi cuprinse între 1% şi 1, 5% în piaţă până la sfârşitul acestui an", a explicat Mititelu, care a adăugat că dobânzile ar putea fi de 7- 8% la produsul principal al fiecărei bănci. Mititelu a precizat că această evoluţie se bazează pe lichidităţile
 
Soc: Mutu, depistat pozitiv la un control antidoping Top
Adrian Mutu a fost depistat pozitiv in urma unui control anti-doping, informeaza La Gazzetta dello Sport!
 
Rascularea Elenei Udrea: Ministerul Turismului depune plangere la CNA Top
Ministerul Turismului acuza, intr-o sesizare transmisa CNA, postul Antena 3 pentru "campania de defaimare", "acuzele nefondate" si "comentariile neavenite" la adresa ministrului Elena Udrea, din emisiunile "La ordinea zilei", "Stirea zilei" si "Sinteza zilei" difuzate pe 6 ianuarie.
 
Tanasescu: Romania nu va intra in incapacitate de plata Top
Romania nu va intra in incapacitate de plata cat timp are loc o ajustare a contului curent, rezerva BNR este de 28-29 miliarde euro, iar politicile fiscale duc la reducerea deficitului, a declarat reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, in replica la declaratiile unui fost economist al FMI.
 
Cum a crescut cifra de afaceri a Centrul Medical Unirea cu 72% Top
Centrul Medical Unirea a inregistrat in 2009 o crestere de 72% a cifrei de afaceri, atingand o valoare de 69500 mii lei fata de 40200 mii lei, cat a avut in 2008, fiind cea mai spectaculoasa crestere din piata serviciilor medicale private.
 
Enrico Perini, Romstal: autoritatile pun piedici investitiilor din domeniul eolian Top
Grupul Romstal vrea sa investeasca, prin firma Wind Land Energy, peste zece milioane euro intr-un parc eolian in judetul Constanta. Proiectul nu poate fi demarat deoarece presedintele Consiliului Judetean intarzie nejustificat, de peste un an, eliberarea certificatului de urbanism.
 
Recesiunea a adus inca 34 milioane de someri in lume Top
Agentia ONU avertizeaza ca in economiile dezvoltate si statele UE, cel putin alte trei milioane de slujbe vor fi pierdute in 2010
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: