Stiri Noi - Romanian-Portal.com – Cel mai complex portal pentru diaspora romana

Stiri Noi - Romanian-Portal.com – Cel mai complex portal pentru diaspora romana


Marile sperante ale Romaniei la Jocurile Olimpice

Posted: 11 Feb 2010 11:12 PM PST

olimpiada_vancouver_2010_1»  In ultima luna, romanii au castigat trei medalii mondiale la juniori.

»  Olimpiada de la Vancouver ar trebui sa-i caleasca pe tinerii medaliati.

Chiar daca Reka Ferencz, Constantin Paul Pepene si Petrica Hogiu au castigat medalii foarte pretioase la ultima editie a Campionatelor Mondiale de juniori – primii doi, aur, al treilea, argint –, sperantele noastre pentru ca ei sa repete aceste performante si la Vancouver sunt destul de reduse. si asta, pentru ca in sporturile de iarna e nevoie de multa experienta si constanta pentru a "ataca" la varf, iar aceste lucruri le vor dobandi performerii romani abia peste cativa ani.
Biatlonista Reka Ferencz, 21 de ani, care a castigat medalia de aur in proba de 12,5 km individual de juniori de la Torsby (Suedia), spune ca se gandeste mai mult la Campionatele Europene de juniori, care vor avea loc dupa Jocurile Olimpice de la Vancouver. "Am muncit mult ca sa ajung aici si cred ca nici acum nu realizez ce mi se intampla. Acest titlu mi-l dedic mie, pentru ca este al meu si asa va ramane.

La Olimpiada insa, stiu foarte bine ca va fi greu si ca nu am eu sanse la medalie, dar sper ca Eva Tofalvi sa prinda podiumul si sa aduca un titlu olimpic Romaniei. Eu ma gandesc acum mai mult la Europenele de juniori, care urmeaza dupa Olimpiada, unde vreau sa obtin o noua medalie", a spus Reka Ferencz. Schiorul Paul Pepene, 22 de ani, care a castigat titlul mondial in proba de urmarire 30 de km din cadrul CM de schi fond juniori, de la Hinterzarten (Germania), a declarat ca vrea ca la Vancouver sa obtina o clasare in primii 25-30 de sportivi. "Ma bucur foarte tare ca am spart gheata si ca am adus o medalie pentru Romania, insa este clar ca acum se asteapta mult de la mine si este normal sa fie asa. Chiar daca la Olimpiada voi participa alaturi de seniori, de schiorii cei mai buni din lume, vreau sa obtin o clasare intre primii 25-30 de sportivi. Cine stie, peste cativa ani, poate voi mai aduce medalii Romaniei si la nivel de seniori, insa acum trebuie sa fiu realist", a spus Pepene.

» Petrica Hogiu, 19 ani, a castigat medalia de argint in proba de urmarire 20 de kilometri din cadrul competitiei de la Hinterzarten.

Eu ma gandesc acum mai mult la Europenele de juniori, care urmeaza dupa Olimpiada, unde vreau sa obtin o noua medalie."
Reka Ferencz, campioana mondiala de juniori

Cine stie, peste cativa ani, poate voi mai aduce medalii Romaniei si la nivel de seniori, insa acum trebuie sa fiu realist."

Constantin Pepene, campion mondial de juniori

 

Romanian-Portal News
Sursa: romanialibera.ro


Încă un pas spre eliminarea vizelor pentru SUA

Posted: 11 Feb 2010 11:00 PM PST

viza_sua_1Reprezentanţi ai Ministerelor de Interne, Externe şi ai Serviciului Român de Informaţii s-au întâlnit cu reprezentanţii Consulatului General al SUA la Bucureşti pentru a evalua stadiul îndeplinirii de către România a criteriilor de calificare în Programul Visa Waiver.

Un comunicat de la Interne transmite că în cadrul întâlnirii au fost discutate evoluţiile înregistrate în domeniile sunt criterii de accedere în program.

Astfel, partea română a prezentat cele mai recente măsuri iniţiate şi puse în aplicare pentru securizarea documentelor de călătorie, respectiv prin finalizarea la 18 ianuarie 2010 a procesului de implementare la nivelul întregii ţări a sistemului de emitere a paşaportului electronic. De asemenea, partea română a prezentat şi măsurile aplicate în ceea ce priveşte securizarea frontierelor şi activităţile specifice de combatere a migraţiei ilegale, criminalităţii organizate şi terorismului.

MAI precizează că reprezentanţii americani au apreciat modul în care se derulează cooperarea de profil cu autorităţile române de resort, reiterând întreaga disponibilitate pentru continuarea acestui dialog.

România a înregistrat o rată de refuz a cererilor de viză de tip B (turistice şi de afaceri) pentru Statele Unite de 26,3% în anul fiscal 2009, în creştere cu 1,3 puncte faţă de anul trecut, când aceasta era de 25%, potrivit datelor Departamentului de Stat publicate la jumătatea lunii octombrie.

Statele Unite au reintrodus, din 1 iulie, pragul de refuz al cererilor de viză de 3 procente drept condiţie pentru admiterea în programul Visa Waiver, urmare a faptului că sistemul de monitorizare a ieşirilor de pe teritoriul SUA nu a putut fi implementat până la 30 iunie.

 

Romanian-Portal News
Sursa: evz.ro


Alimente gratuite pentru şomerii români

Posted: 11 Feb 2010 10:59 PM PST

cristina_dobre_1Românii din Castellon pot beneficia de trei tone de produse alimentare oferite de Guvernul valencian persoanelor nevoiaşe. Alimentele au fost aduse la sediul Asociaţiei românilor din Castellon, Valencia şi Alicante (NR: in imagine Cristina Dobre pregăteşte pachetele cu produse).

„Oamenii trebuie să facă diferenţa între ajutoarele pe care le primim de la Uniunea Europeană, prin Banca de Alimente a Spaniei, şi cele pe care ni le oferă Guvernul Comunităţii Valenciene. În primul rând, acum este vorba despre o cantitate mult mai mică şi noi trebuie să ne limităm la ceea ce avem. Încercăm să împărţim aceste alimente, astfel încât să ne ajungă pentru cel puţin 180 de persoane", spune Cristina Dobre, secretarul asociaţiei.

Pentru a beneficia de ajutorul social oferit de Guvernul valencian, compatrioţii trebuie să fie înscrişi sau să se înscrie în asociaţie, să achite cotizaţia de 2 euro pe lună, să prezinte actele de identitate şi o adeverinţă din care să reiasă că nu au un loc de muncă.

Anghinare şi ulei de măsline

În pachetul primit, românii vor avea o sticlă cu ulei de măsline, un kilogram de orez, un kilogram de linte, un litru de lapte, biscuiţi, o conservă de anghinare şi un borcan cu bulion. „La sfârşitul lunii aprilie vom primi alimentele de la Uniunea Europeană, aproximativ opt tone, şi atunci vom putea ajuta mai mulţi români, cu mai multe produse", adaugă secretarul asociaţiei.

 

Romanian-Portal News
Sursa: adevarul.ro


80 de rromi romani si bulgari au manifestat la Bordeaux, pentru permise de sedere

Posted: 11 Feb 2010 10:58 PM PST

tigani_protest_bordeaux_1Dosarul romilor se află în centrul vizitei secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, la Bucureşti.

Circa 80 de romi români şi bulgari au manifestat vineri dimineaţă la Bordeaux, pentru a cere permise de şedere, precum şi îmbunătăţirea condiţiile lor de viaţă, relatează Europe 1 în pagina electronică.

Romii au scandat "Daţi-ne de muncă şi permise de şedere". Ei au fluturat o foaie albă, simbolizând faptul că, din punctul lor de vedere, nu au niciun fel de drepturi pe teritoriul francez, a explicat Jérôme Lobao, de la asociaţia ProCom.

Manifestanţii cer, printre altele, apă şi curent electric în taberele improvizate din Bordeaux.
Dosarul romilor se află în centrul vizitei secretarului de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, la Bucureşti. Astfel, oficialul francez a îndemnat la o mobilizare comună, franco-română, pentru a ţine sub control fluxul de romi români între Bucureşti şi Paris, relatează AFP.

Oficialul francez a cerut şi eforturi la nivel european pentru integrarea lor.

Oficialul francez a consacrat, practic, joi şi vineri întreaga sa vizită situaţiei precare a minorităţii rome, contrară, potrivit lui, valorilor europene şi, în concluzie, inacceptabilă.
Parisul a cheltuit peste nouă milioane de euro pentru repatrierea romilor în România, dar aceste cheltuieli par ineficiente, în condiţiile în care aproape două treimi dintre ei s-au întors ulterior în Franţa, potrivit estimărilor citate de AFP. În anul 2009 au fost repatriaţi 8.000 de romi, costul unui bilet de avion fiind de 300 de euro pentru adulţi şi de 100 de euro pentru copii.

Celor nouă milioane de euro li se adaugă 4.000 oferiţi unui număr de circa 160 de romi, ajutaţi de ONG-uri şi care au lansat un proiect profesional în România

 

Romanian-Portal News
Sursa: realitatea.net


Niciun comentariu: