Stirile din economie

Stirile din economie


2010 falimentar

Posted: 24 Jan 2010 05:42 PM PST

Cine face afaceri in 2010 trebuie sa dea dovada de sange rece si curaj! Pe fondul crizei, analistii financiari estimeaza ca in acest an 200 de mii de firme isi vor pune lacatul pe usa.Cererea de pe piata este in scadere, iar companiile sunt blocate financiar, astfel ca viitorul nu pare deloc optimist.

Situatie de urgenta

Posted: 25 Jan 2010 05:48 PM PST

Situatie de urgenta in aprovizionarea cu gaze. Din cauza temperaturilor scazute furnizarea de gaze catre unele companii va fi oprita.

Discutii cu FMI

Posted: 25 Jan 2010 05:52 PM PST

Intalnirile reprezentantilor Fondului Monetar International cu autoritatile de la Bucuresti continua. Delegatia mai are doua zile la dispozitie pentru a se asigura ca Romania merita sa primeasca ultimele doua transe din imprumut.

FMI, ultima zi

Posted: 26 Jan 2010 05:48 PM PST

FMI si Comisia Europeana au purtat astazi ultimele discutii cu autoritatile romane, inainte de a decide daca vor acorda transele de imprumut nevirate inca.

Directiva pentru banci

Posted: 26 Jan 2010 05:53 PM PST

Bancile din Romania vor fi obligae sa scada valoarea comisionului de rambursare anticipata! In maxim un an, cine vrea sa-si achite tot creditul odata, nu va plati in plus la banca mai mult de 1 procent din suma achitata. Scrie negru pe alb intr-o directiva pe care Uniunea Europeana a trimis-o in toate statele membre. Recomnadarea uniunii este, insa, doar pentru o parte din credite.

Vin banii de la FMI

Posted: 27 Jan 2010 05:32 PM PST

Raportul de evaluare a progreselor facute de tara noastra este unul pozitiv. Fondul Monetar International si Comisia Europeana si-au incheiat astazi vizita in Romania si au ajuns la concluzia ca meritam cele 3,3 miliarde de euro, imprumuturile sistate anul trecut in toamna. FMI anticipeaza ca economia va reveni pe crestere insa ca reducerea cheltuielilor statului va aduce si mai multe disponibilizari si scaderi ale salarilor.

FMI va reveni

Posted: 27 Jan 2010 05:34 PM PST

Comisia Europeana va verifica in urmatoarele saptamani si daca Romania a luat masuri in vederea reducerii deficitului bugetar.

2010 se va termina bine

Posted: 28 Jan 2010 05:37 PM PST

2010 este pentru Romania un an care incepe prost si se termina bine, a spus astazi Mihai Tanasescu reprezentantul tarii noastre la FMI. Partea buna este ca vom avea o crestere economica de 1,2 chiar 1,5 %, si ca Fondul Monetar International impreuna cu Comisia Europeana au acceptat cresterea garantiilor de stat cu 1 miliard de euro pentru acest an. Riscurile de a cadea din nou in groapa insa, inca exista.

Trecerea la euro

Posted: 31 Jan 2010 11:57 AM PST

Din 2014 ar trebui sa avem toate preturile afisate si calculate in moneda europeana.In intervalul 2010 - 2013, Romania si-a programat reforme importante pentru trecerea la euro.Tinta de timp ar putea fi insa ratata din cauza crizei care a ingreunat aplicarea unor masuri monetare si fiscale asumate.

Credite alternative

Posted: 31 Jan 2010 11:58 AM PST

In acest an un imprumut standard, ratele la dezvoltatori sau un credit la o institutie financioara nebancara ar putea fi mai avantajoase decat programul guvernamental Prima Casa.Motivul: scaderea dobinzilor la credite.Cei care nu indeplinesc conditiile pentru a-si lua un credit prin programul Prima Casa, pot opta pentru forme alternative de creditare, la fel de ieftine si accesibile.

Dobanzi intrate la apa

Posted: 31 Jan 2010 05:33 PM PST

Anul acesta a inceput cu semne bune.Dobanzile au inregistrat scaderi si cu 30 de procente fata de nivelul maxim al anului trecut. De asemenea putem spune ca avem in acest moment cele mai mici dobanzi din ultimii 4 ani.Efectele imediate se vor simti in revigorarea creditarilor si a consumului.

Euro, minim record

Posted: 01 Feb 2010 05:39 PM PST

Euro a atins astazi un minim record, cel mai mic nivel din ultimele 13 luni. Tot astazi Banca Nationala a coborat dobanda de referinta de la 8, la 7,5 %.

Agricultura incotro

Posted: 01 Feb 2010 06:00 PM PST

Agricultorii vor primi si in acest an subventii pentru terenuri. In plus Ministerul Agriculturii si-a propus sa investeasca in reabilitarea sistemelor de irigatii, ce ar reduce cu o treime tarifele de apa.Cei care au de primit inca sume restante din subventii se pot linistii, autoritatile promit ca pina la sfarsitul lunii toti banii vor fi virati.

Mai vechi, mai iefine

Posted: 03 Feb 2010 06:00 PM PST

Anul acesta a inceput cu reduceri semnificative de preturi pe piata imobiliara din intreaga tara. Doar in ultima saptamana a lunii ianuarie preturile publicate de agentiile imobiliare si de particulari pentru vanzarea de apartamente au scazut cu 4 procente.Proprietarii de apartamente vechi lasa la pret doar si-or vinde casele celor care au primit acordul bancilor pentru un credit prin programul Prima Casa, nemodificat inca.

Dobanzile in picaj

Posted: 03 Feb 2010 06:01 PM PST

Banca Nationala incearca sa revigoreze economia romanesca. Prima tinta este deblocarea creditarii. Consiliul de Administratie a decis astazi, pentru a doua oara intro singura saptamana sa reduca dobanda de referinta.Aceasta a fost ajustata cu 0,5 pucte si a ajuns astfel la valoarea de 7 %. Dobanda de politica monetara s-a mai situat la aceasta valoare in perioada iunie - noiembrie 2007.Atunci atingandu-se un nivel minim istoric pentru rata utilizata de BNR, in conditiile in care in februarie anul trecut dobanda era de 10,25 %. Masura Bancii Nationale va determina bancile comerciale sa scada dobanzile pentru creditele imobiliare, cele auto dar si pentru cele de nevoi personale, astfel va fi incurajata creditarea dar si consumul. In acelasi timp va fi imbunatatita perceptia investitorilor straini asupra economiei romanesti. Vor avea de castigat cei care au credite insa vor fi dezavantajati cei care au economii la banci, pentru ca vor beneficia de dobanzi mai reduse pentru bani aflati in depozite.Consiliul de administratie al BNR a decis de asemenea mentinerea ratelor pentru rezervele minime obligatorii in lei, la 15 % si la cele in valuta la 25 %

Amenintarea taxei

Posted: 04 Feb 2010 06:40 PM PST

Nu vom taxa carnea, branza, lactatele, pizza si shaorma! Asta le-a spus astazi patronatelor din industria alimentara secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu - Cercel. Desi a incercat sa le convinga ca asa numita taxa pe fast food nu va cuprinde toate alimentele, patronatele nu s-au lasat convinse cu una, cu doua. Au profitat de intalnire si au dat drumul nemultumirilor.

Pe marginea prapastiei

Posted: 04 Feb 2010 06:42 PM PST

Aproape jumatate din firmele care vor fi nevoite sa plateasca impozitul majorat de la 3 la 16 % se vor inchide! Este rezultatul ultimului studiu realizat de o companie de audit. Miciile firme nu vor avea marja de profit suficient de mare pentru a acoperi diferenta de impozit. Variantele de supravietuire sunt fie transformarea in Persoane Fizice Autorizate, fie crearea unui offshore.

Relansam creditarea?

Posted: 04 Feb 2010 06:44 PM PST

Ne dorim sa fie relansata creditarea dar bancile nu sunt pregatite pentru acest lucru. Este concluzia la care a ajuns astazi ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, dupa o intalnire cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor. Doar trei institutii bancare din Romania au peste cinci proiecte noi si adaptate conditilor economice actuale. Subiectul a intrat in dezbatere dupa ce ieri BNR a decis reducerea dobanzii de referinta de la 7,5 la 7 %.

ANI munceste

Posted: 05 Feb 2010 06:18 PM PST

Sezizari din oficiu si incompatibilatati declarate pe banda rulanta de Agentia Nationala pentru Integritate. Astazi a fost randul fostului ministru al Finantelor, Gheorghe Pogea. Agentia l-a declarat incompatibil pentru o preioada de 2 luni. Exact la inceputul mandutului sau.

Teoretic,va fi bine

Posted: 05 Feb 2010 06:21 PM PST

Romania ar putea avea crestere economica chiar din primul trimestru. Vestea vine de la Guvernatorul BNR care da garantii populatiei ca piata creditelor se va debloca si ca se va incuraja creditarea in lei. Anul acesta va fi unul mai bun pentru economie, dar nu trebuie sa fim euforici, criza e departe de a se termina.

Mai greu de luat

Posted: 08 Feb 2010 06:20 PM PST

Daca pana acum prin varianta initiala a programul Prima Casa cu 60 de mii de euro iti puteai lua un apartament cu 2 camere; in noua forma, cu aceeasi bani, nu vei putea sa cumperi decat o garsoniera. Restrictionarea de a cumpara doar locuinte mai noi de 20 de ani va reorienta clientii. Cu cat locuinta este mai noua, cu atat si pretul mai mare. Cererea pentru apartamente de doua si trei camere va scadea simtitor, spun specialistii din piata imobiliara, insa se va debloca piata constructilor spun guvernantii.

Taxe si penalitati

Posted: 09 Feb 2010 06:18 PM PST

Peste 400 de mii de persoane ar putea plati penalitati pentru terenurile agricole nelucrate. Asta vor sa le dea taranilor ministerul de finante si cel al agriculturii in loc de subventii. In cautarea de bani la buget ministerul finantelor incearca sa aduca finantare din piatra seaca.

Acord e preventie

Posted: 09 Feb 2010 06:21 PM PST

Romania ar putea schimba imprumutul de la Fondul Monetar International pe un acord de tip preventie. Mai exact daca situatia economica globala si interna isi va reveni mai repede decat a fost prognozat, avem sansa ca la inceputul anului viitor sa schimbam forma imprumutului.

Atentie la comisioane

Posted: 11 Feb 2010 06:19 PM PST

In vremuri de criza, bancile nu mai ofera cu lejeritate imprumuturi substantiale insa promoveaza...cardurile de credit si pe cele de cumparaturi. Adica bani pe care ii puteti avea oricand la dispozitie, oferte ce par tentante dar care se dovedesc de cele mai multe ori extrem de costisitoare. Asa ca, mare atentie daca apelati la un card de imprumut.

Prima casa in asociere

Posted: 11 Feb 2010 06:22 PM PST

Daca va convingeti rudele sau prietenii sa va asociati pentru construirea unor locuinte, veti beneficia de mai multi bani garantati de stat. Mai exact, plafonul de garantare va fi de 75 de mii de euro de om, in timp ce persoanele individuale care vor o locuinta noua vor primi 70 de mii. Noua varianta a programului Prima Casa are ca scop deblocarea pietei de constructii.

Dobanzi mari, clauze abuzive

Posted: 12 Feb 2010 06:39 PM PST

Atentie la contractele pe care le semnati cu bancile. Cititi cu atentie fiecare pagina. Paragrafele scrise cu litere foarte mici pot ascunde clauze care nu va avantajeaza. 3000 de clienti ai bancilor au depus plangeri in 2009 la Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor.

Casa de serviciu, la tara

Posted: 12 Feb 2010 06:40 PM PST

25 de mii de locuinte de serviciu vor fi construite in mediul rural, pana la sfarsitul anului viitor! Casele vor fi folosite de medicii, profesorii, preotii sau inginerii care accepta sa lucreze la tara. Comunele trebuie sa puna la dispozitia Ministerului Dezvoltarii terenurile pe care se vor construi casele, iar restul cheltuielilor de constructie vor fi suportate din bani de la buget.

Tot mai mulţi germani se autodenunţă la Fisc

Posted: 15 Feb 2010 08:07 AM PST

Cele mai multe autodenunţuri au fost înregistrate în Bavaria, unde, într-o singură săptămână, aproape 300 de contribuabili au mărturisit că nu şi-au declarat toate veniturile, ca să nu-şi plătească impozitele.
Citește mai departe...


Senatorii au aprobat OUG privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre România şi FMI

Posted: 15 Feb 2010 09:11 AM PST

Socila-democratul Toni Greblă a solicitat o explicaţie din partea Guvernului Boc cu privire la modul în care au fost folosiţi banii primiţi de România de la FMI, arătând că nerespectarea angajamentelor convenite cu Fondul reclamă garanţii suplimentare din partea Executivului.
Citește mai departe...


Avrigul este primul oraş din România care ar putea deveni independent energetic

Posted: 15 Feb 2010 09:45 AM PST

Proiectul URBENENERGY a fost demarat luni în prezenţa mai multor specialişti în domeniu din 10 ţări europene şi presupune costuri care se ridică la 60 de milioane de euro.
Citește mai departe...

Cel mai bogat oligarh rus este Vladimir Lisin

Posted: 15 Feb 2010 09:56 AM PST

Lisin, în varsta de 53 de ani, şi-a majorat averea cu 144% faţă de anul trecut, şi l-a depăşit pe Prokhorov, preşedintele Onexim Group, care a fost desemnat în 2009 cel mai bogat rus.
Citește mai departe...


Goldman Sachs a ajutat Grecia să-şi ascundă datoriile

Posted: 15 Feb 2010 11:35 AM PST

Oficialii greci au ipotecat şi aeroporturile şi autostrăzile, pentru a face rost de bani. Chiar şi în momentul în care a devenit clar că situaţia nu mai poate fi ascunsă mult timp, Goldman a continuat să încerce să facă tranzacţii cu Grecia.
Citește mai departe...


Vânzările de bunuri de folosinţă îndelungată au scăzut drastic în 2009

Posted: 15 Feb 2010 12:21 PM PST

Potrivit unui studiu realizat de GFK România, anul 2009 a adus vânzări pe piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată de peste 1,4 miliarde de euro. Cu toate acestea, vânzările au fost mai mici anul trecut cu peste 40 de procente faţă de nivelul atins în 2008.
Citește mai departe...


Blackjack Gate în Polonia

Posted: 15 Feb 2010 12:34 PM PST

Guvernul premierului liberal Donald Tusk a pus ochii pe banii companiilor de gambling la începutul anului trecut, când a propus o taxă modică adițională pe jocurile de noroc
Citește mai departe...


Zbuciumul Flamingo, povestit la persoana întâi

Posted: 15 Feb 2010 12:49 PM PST

Zbuciumul prin care trece Flamingo lunile acestea aduce a cântec de lebădă, dacă îi cauți povestea insolvenței printre datorii, planuri de reorganizare sau creditori.
Citește mai departe...


Comisia Europeană vrea să extindă atribuţiile Eurostat, după problemele legate de Grecia

Posted: 15 Feb 2010 01:08 PM PST

Adoptarea acestor propuneri ar avea ca efect mai ales creşterea puterilor de audit ale Eurostat şi capacitatea de reacţie a UE în cazul unor date statistice naţionale imprecise sau inexacte.
Citește mai departe...


Renault ar studia posibilitatea de a-şi vinde participaţia în cadrul Volvo

Posted: 15 Feb 2010 01:18 PM PST

Ghosn şi-a exprimat dorinţa de a reduce datoria Renault de la 6 miliarde de euro la 3 miliarde euro, ceea ce ar însemna că "la un moment dat va trebui să acceptăm să cedăm active", a spus el.
Citește mai departe...


Vanzari de criza

Posted: 15 Feb 2010 06:19 PM PST

Criza ne face mai chibzuiti la cumparaturi, iar asta o dovedesc, din plin, scaderea vanzarilor. De exemplu, piata romaneasca a bunurilor de folosinta indelungata a scazut aproape la jumatate intr-un singur an. Un studiu realizat de GfK Romania confirma din plin acest lucru, dar arata si in ce au investit, totusi, romanii si cu ce i-au ademenit retailerii.

Zbuciumul Flamingo, povestit la persoana întâi

Posted: 15 Feb 2010 11:54 PM PST

Zbuciumul prin care trece Flamingo lunile acestea aduce a cântec de lebădă, dacă îi cauţi povestea insolvenţei printre datorii, planuri de reorganizare sau creditori.
Citește mai departe...


Cum a influenţat criza businessul lui Cristian Burci

Posted: 15 Feb 2010 11:59 PM PST

Despre paradoxul IRS. Sau cum să dezvolţi un business de sute de milioane de euro într‑o Românie în care nu ai cui să-ţi vinzi marfa.
Citește mai departe...


Miniştrii polonezi, victimele corupţiei şi ale jocurilor de noroc

Posted: 16 Feb 2010 12:06 AM PST

Patru miniştri sunt victimele noii legi a gamblingului polonez, o in­dustrie care generează anual venituri mai mari decât Las Vegas‑ul. Nu este vorba doar despre ghinion, politicienii respectivi sunt sus­pecţi de corupţie.
Citește mai departe...


Udrea: Locuinţele ANL vor putea fi cumpărate prin programul ''Prima Casă''

Posted: 16 Feb 2010 02:32 AM PST

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să schimbe legislaţia actuală pentru a-i ajuta pe chiriaşii locuinţelor ANL să le achiziţionete prin programul ''Prima casă''. Modificarea va fi discutată mâine în şedinţă de Guvern.
Citește mai departe...


10 lucruri pe care milionarii americani nu ţi le vor spune niciodată

Posted: 16 Feb 2010 04:00 AM PST

Nu se consideră bogaţi, îşi fac cumpărăturile de la super-market şi umblă cu maşini închiriate, acestea sunt câteva dintre lucrurile pe care milionarii americani nu le spun despre ei - o selecţie a SmartMoney.com.
Citește mai departe...


Leul se apreciază ușor, până la 4,1137 RON/euro

Posted: 16 Feb 2010 04:17 AM PST

Banca centrală a afişat marţi un curs de referinţă de 4,1137 lei/euro, în uşoară scădere, cu 0,09%, faţă de cel de luni, după o apreciere a leului în debutul şedinţei, urmată de o relativă stagnare a cotaţiilor.
Citește mai departe...


Angajaţii Combinatului Chimic Azomureş au prime din profit de 100 de ori mai mici decât anul trecut

Posted: 16 Feb 2010 05:43 AM PST

Angajaţii Combinatului Chimic Azomureş primesc retribuţii suplimentare de numai câteva zeci de lei din profitul înregistrat pe anul 2009, în timp ce în 2008 unii dintre salariaţi au obţinut prime de până la 6.000 de lei.
Citește mai departe...

Ingineria, pe primul loc în topul domeniilor de cercetare alese de tinerii români

Posted: 16 Feb 2010 06:11 AM PST

Ingineria şi medicina sunt principalele domenii către care se îndreaptă tinerii români, interesaţi de activitatea de cercetare. Artele, arhitectura şi sportul sunt la polul opus, înregistrând cel mai mic interes din partea doctoranzilor.
Citește mai departe...


Gheorghe Pogea va fi numit în Consiliul de Administraţie al CEC Bank

Posted: 16 Feb 2010 10:35 AM PST

"Propunerea privind numirea lui Pogea a fost transmisă de Ministerul Finanţelor la Banca Naţională, pentru avizare", au precizat sursele din PD-L.
Citește mai departe...


Băncile vor fi obligate să elimine comisionele de rambursare anticipată

Posted: 16 Feb 2010 10:50 AM PST

Băncile vor fi obligate să folosească formule de calcul a dobânzii pentru toate creditele aflate în sold şi să întocmească acte adiţionale la contractele actuale în termen de 90 de zile de la 11 iunie, dată în care va intra în vigoare noul act normativ.
Citește mai departe...


Grecia va lua alte masuri daca apar riscuri de ratare a tintelor

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Potrivit lui Junker, guvernul grec s-a declarat de acord sa ia masuri suplimentare pentru a reduce deficitul bugetar daca "pana in 16 martie" se va dovedi ca executivul elen "nu va putea atinge obiectivele anuntate", in special... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Oltchim trimite in somaj tehnic peste 1.000 de angajati

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

"In prezent, sunt unele instalatii oprite din cauza lipsei de materii prime de baza - etilena si propilena, iar altele care functioneaza redus datorita acestei situatii. Consiliul de Administratie intrunit in sedinta din data de 11 februarie a... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Rominfoline vrea 1 milion de euro din serviciul de informatii despre firme

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Conducerea furnizorului telecom, care are o baza de date de 300.000 de numere de companii actualizata permanent, estimeaza ca in 2010 vor fi realizate peste un milion de apeluri care ar putea face ca pana la finalul anului, serviciul sa aduca venituri... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Corneteanu, Adevarul Holding: Nu suntem in negocieri cu Ringier pentru achizitii in regiune

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

La sfarsitul saptamanii trecute, reportervirtual.ro scria ca Dinu Patriciu si Razvan Corneteanu au plecat la Zurich pentru a negocia cu sefii trustului Ringier preluarea cotidianului Libertatea si a tabloidului Blic, din Serbia. "Nu... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Turism Felix: Profit in scadere cu 10% in 2009

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Tot in 2009 compania a raportat o cifra de afaceri de 52 milioane lei, in scadere cu 6% fata de anul precedent.Turism Felix a inregistrat in 2008 un profit brut de 11,07 milioane lei si o cifra de afaceri de 55,44 milioane lei.Compania hoteliera are un... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ovidiu Florea, ex-manager The Group, sef peste vanzarile Kanal D

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Florea a confirmat numirea pentru Wall-Street, adaugand ca si-a inceput activitatea la noul loc de munca pe 15 februarie. Managerul sustine ca nu stabilise nimic cu Kanal D inainte de plecarea de la The Group si ca oferta din partea televiziunii a... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Dan Paul, sanctionat de CNVM

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Pe langa Dan Paul (foto), care este si vicepresedinte al Bursei de Valori Bucuresti, CNVM l-a sanctionat cu avertisment si pe reprezentantul controlului intern de la Finaco, Andi Satran, conform NewsIn.De asemenea, pe langa neregulile legate de... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Baumix: Afaceri in scadere cu 9% anul trecut, la 36 mil. lei

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

De asemenea, valoarea adaugata scazuta asupra preturilor practicate, costurile de amortizari suplimentare, diferentele de curs valutar, dar si costurile financiare suplimentare pentru sustinerea termenelor de plata impuse de piata sunt factori care au... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Deloitte pariaza pe o crestere a TVA la 22%. Ce spun Finantele?

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

"Pariez ca TVA va creste in urmatoarea perioada la 22%. Nu stiu ce cred cei de la Ministerul Finantelor, dar asta presimt ca se va intampla", a spus Pieter Wessel (foto) in cadrul forumului de legislatie si fiscalitate TaxEU.In schimb,... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nemtii au o incredere tot mai redusa in economie

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Centrul ZEW pentru Cercetare Economica Europeana a anuntat ca indicatorul care masoara asteptarile investitorilor si analistilor a scazut in ianuarie la 45,1 puncte, de la 47,2 puncte in luna precedenta. Analistii estimau o scadere mai puternica, la 41... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

RBS lanseaza creditul ipotecar cu dobanda fixa in primul an si asigurare de viata

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Banca va acorda credite de pana la 750.000 de euro sau echivalent in lei, dar in limita a 75% din valoarea proprietatii aduse drept garantie. Prin urmare, avansul minimi solicitat de RBS Romania este de 25%, iar creditul este garantat cu ipoteca de... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Criza elena nu va opri extinderea spre est a zonei euro

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Potrivit acestuia, Comisia Europeana "va continua sa perceapa zona euro drept o forta de stabilizare politica si economica pentru tarile membre, pe masura ce ies din criza", conform NewsIn. Apartenenta la zona euro va inlatura riscurile... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Casa de Bucovina si-a majorat profitul cu 125% anul trecut

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

In 2008 profitul companiei a fost de circa 650.000 lei.Cifra de afaceri a companiei a inregistrat o scadere usoara, de 2,5%, pana la valoarea de 4,56 milioane lei.Casa de Bucovina are un capital social de 16,73 milioane lei, divizat in 167,34 milioane... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lazea, BNR: Saracia romanilor impiedica reluarea creditarii

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

"Populatia Romaniei este de 2-3 ori mai saraca din punct de vedere al activelor financiare comparativ cu Cehia si Ungaria, iar daca populatia este saraca, care este sursa principala a economiilor, sectorul bancar nu are cum sa atraga bani locali... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Steve Jobs isi pregateste autobiografia

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Directorul executiv al Apple pregateste o biografie autorizata ce va fi scrisa de Walter Isaacson, fost editor la revista Time, au declarat persoane apropiate proiectului.Cartea ar putea acoperi intreaga viata a lui Steve Jobs (foto), de la tineretea... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Darian despre imobiliare: „Fraierii sunt tot mai putini. ...

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Seful Darian, una dintre cele mai mari companii locale specializate in evaluare, estimeaza ca vor incepe sa se faca investitii si in alte zone ale tarii, daca nu cedeaza preturile din marile orase, care au condus la bubble-ul imobiliar. In perspectiva, activele imobiliare se vor ieftini, deoarece disponibilitatea de economisire va fi scazuta in urmatorii 7-8 ani, asta si pentru ca datoria externa a tarii se va traduce in taxe si impozite mai mari. „Fraierii sunt tot mai putini. S-a termin... (read more)

Pogonaru despre banci: "Cand au profit e numai al lor, pierderile le impart"

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Bancile din Romania au un model de afaceri ideal, atunci cand fac profit e numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi le impart si cu clientii, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). "Vedem in mod cert o reluare a creditarii, se vede asa ceva. Nu pot sa ma abtin si sa nu remarc ca bancile din Romania au un model de afaceri ideal: atunci cand fac profit este numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi fac provizioane, iar costul a... (read more)

Bancile au executat imediat garantiile lichide

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Bancile nu s-au gandit prea mult sa restructureze credite acolo unde exista o garantie lichida si au executat imediat, iar platile facute de FNGCIMM au crescut de sase ori anul trecut fata de 2008, la 27 milioane euro, a afirmat presedintele institutiei, Aurel Saramet. "Platile au crescut de sase ori fata de 2008, astfel incat anul trecut am platit 27 milioane euro. Mai mult de jumatate, respectiv 55%, din aceste plati ale Fondului de Garantare au fost cauzate in primul rand de insolvente", a sp... (read more)

Sondaj: Medicii si profesorii merita lefuri mai mari

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Medicii si profesorii ar trebui sa aiba cele mai mari salarii din Romania, potrivit celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare MyJob.ro.  Cu un procent de peste 39%, medicii se situeaza pe primul loc in aprecierile romanilor, urmati indeaproape de profesori, cu aproximativ un sfert dintre preferinte, 23,68%. Locul trei in clasament este ocupat de cercetatori, cu 16,94% dintre voturile participantilor la sondaj. In opinia romanilor, judecatorii sau politistii nu ar trebui sa a... (read more)

Profitul net al BRD a scazut in 2009 cu 41,5%, la 792 milioane lei

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) a obtinut in ultimul trimestru din 2009 un profit net de 132 milioane lei, astfel ca pe intregul an castigul net a insumat 792 milioane lei, in scadere cu 41,5% fata de 2008, potrivit rezultatelor financiare preliminare transmise marti Bursei de Valori Bucuresti. Banca a inregistrat in anul 2008 un profit net de 1,35 miliarde lei. BRD a castigat 230 milioane lei in 2008 din vanzarea Asiban, astfel ca fara aceasta tranzactie profitul bancii a scazut anul trecut c... (read more)

Cat castiga un filosof: Patapievici, venituri de 55.000 de euro in 2009

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Horia-Roman Patapievici a avut venituri de 231.759 de lei in 2009, cu aproximativ 18.000 de lei mai putin decat in anul precedent, din salariul de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR) si sumele din drepturi de autor, se arata in declaratia sa de avere postata pe site-ul ICR. Veniturile lui Horia-Roman Patapievici provenite din drepturi de autor, de la Societatea Romana de Televiziune, cotidianul „Evenimentul zilei”, revista „Idei in Dialog”, editura Humanitas s... (read more)

Economia Ucrainei a suferit o contractie de 15% anul trecut

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Economia Ucrainei s-a contractat cu 15% anul trecut, dupa o crestere economica de 2,1% in 2008, potrivit estimarilor preliminare publicate marti de ministerul Economiei de la Kiev, preluate de Reuters. Comitetul de Statistica a anuntat luni ca Produsul Intern Brut al Ucrainei din trimestrul al patrulea al anului trecut a scazut cu 7% fata de aceeasi perioada din 2008. Evolutia din perioada octombrie-decembrie reprezinta cea mai putin abrupta contractie trimestriala inregistrata de Ucraina anul t... (read more)

Lazea: „Este un mit ca avem o forta de munca supercalificata”

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Populatia Romaniei este de doua-trei ori mai saraca in active financiare decat cea a Cehiei sau Ungariei, iar aceasta situatie explica de ce somajul este atat de putin acceptat in Romania si pensiile asa de discutate, a declarat marti economistul sef al BNR, Valentin Lazea. El a explicat ca s-a bazat pe un studiu publicat de Unicredit pe ianuarie 2010, care arata ca Romania, desi are un PIB aproximativ egal cu al Cehiei si Ungariei, activele financiare ale gospodariilor sunt de doua-trei ori mai... (read more)

Europenii cheltuie anul peste 10 miliarde de euro pe medicamente contrafacute

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Europenii din vestul continentului cheltuie 10,5 miliarde de euro pe an pe medicamente de provenienta ilicita, majoritatea contrafacute, potrivit rezutlatelor unui sondaj sponsorizat de Pfizer, preluate de Reuters. Germanii si italienii cumpara cele mai multe medicamente pe baza de prescriptie medicala pe Internet, in timpul calatoriilor in afara tarii, in cluburi, magazine sau de la prieteni, arata rezultatele sondajului. Medicamentele contrafacute contin de multe ori un amestec incorect de ing... (read more)

Boc: „Am cautat pe Google salariul guvernatorului BNR, este 7.000 euro”

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Salariile conducerii unor institutii precum Eximbank pot fi reduse si prin lege, desi procedura este mai complicata, iar directorii de banci se pot alinia macar la nivelul guvernatorului BNR, al carui salariu, cautat „pe Google”, este cuprins intre 5.000 si 7.000 de euro, a declarat premierul Emil Boc. Seful Guvernului a afirmat, luni seara, la postul B1 TV, ca salariile acordate directorilor unor institutii de stat, precum Eximbank, pot fi reduse si printr-un proiect de lege, chiar ... (read more)

Investitie de 150.000 de euro in al cincilea Pizza Hut Delivery din Capitala

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Pizza Hut Delivery a anuntat o investitie de 150.000 de euro intr-un nou restaurant pe piata din Capitala, in cadrul centrului comercial Sun Plaza care va fi inaugurat in data de 25 februarie. PHD Sun Plaza este cea de-a cincea locatie care va fi deschisa in Bucuresti, dupa cele din Auchan Titan, Obor, Vitan si bulevardul Ion Mihalache. Potrivit companiei, noua unitate Pizza Hut Delivery a angajat deja 25 de persoane. PHD Romania este operata in sistem de franciza de compania American Restauran... (read more)

Oltchim va trimite in somaj tehnic 1.140 de angajati

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) va trimite in somaj tehnic, pana la finele lunii februarie, 1.140 de angajati, din cauza dificultatilor in functionarea la capacitate a instalatiilor, ca urmare a lipsei de materii prime pe piata, a anuntat marti producatorul de ingrasaminte chimice. "In prezent, sunt unele instalatii oprite datorita lipsei de materii prime de baza - etilena si propilena, iar altele care functioneaza redus datorita acestei situatii. Consiliul de Administratie (...) a hotarat aplicare... (read more)

Romania a obtinut inca un an de relaxare

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Ministrii finantelor ne-au acordat un an in plus pentru reducerea deficitului bugetar. Avem un motiv de bucurie: Romania a obtinut o amanare de un an pentru reducerea deficitului bugetar pana sub 3% din produsul intern brut (PIB). Asta inseamna ca guvernul va fi mai relaxat anul viitor, cand nu va mai fi obligat de reglementarile europene sa tina deficitul bugetar sub aceasta limita. Consiliul ministrilor de finante din statele membre UE (ECOFIN) a aprobat, ieri, prelungirea cu un an, pana i... (read more)

Noi solutii judiciare care pot scapa firmele de la faliment

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

MASURI. Concordatul preventiv si mandatul ad-hoc sunt doua dintre procedurile reglementate printr-o lege intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2010, menita sa salveze companiile aflate in dificultati. Companiile aflate in dificultate financiara si care sunt la un pas de faliment au, de la inceputul acestui an, doua solutii prin care pot preveni situatia de insolventa prin intelegerea cu creditorii lor.   Prima masura la care poate apela un debitor este „concordatul preventiv”. Pot... (read more)

Temelie noua la „Prima casa”

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

MODIFICARI. Prin actul normativ care intra azi in dezbaterea executivului se vrea relansarea constructiilor, prin majorarea plafoanelor pentru cei care isi ridica un imobil, singuri sau in asociere. Guvernul va discuta in sedinta de astazi proiectul de act normativ care sa reglementeze prelungirea programului „Prima casa”, care a expirat pe 15 februarie. Hotararea de guvern de modificare si completare a normelor de implementare a programului, aprobate prin HG 717/2009, va incerca sa ... (read more)

Noi sacrificii pentru alinierea la normele europene. Un nou val de someri si firme inchise

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

O analiza mai atenta a efectelor produse de un nou regulament european pune in garda agentii economici din Romania. Aplicarea Regulamentului REACH la nivel european produce costuri care se impart intre firme si consumatori. Romania va fi si ea afectata intr-o prima faza de costurile negative ale acestui regulament, desi pe termen lung oficialii europeni considera ca aceasta noua reglementare va duce spre un mediu european mai curat si mai sanatos. In plina recesiune, costurile vor fi greu de sup... (read more)

Gazprom vrea sa furnizeze gaze in Romania fara intermediari

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Grupul rus Gazprom este interesat sa furnizeze gaze in Romania prin Romgaz Medias, fara intermediari, dupa ce acordurile cu acestia vor expira, se arata intr-un comunciat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. „Gazprom si-a manifestat interesul ca, odata cu finalizarea contractelor de furnizare in vigoare, sa aiba o relatie directa cu Romgaz”, se mentioneaza in comunicat. In prezent, Romgaz importa de la Gazprom prin intermediul companiilor la WIEE si Imex Oil,... (read more)

Angajatii Dacia, mai bogati cu 1.600 de lei

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Automobile Dacia a anuntat astazi ca managementul companiei a ajuns la un acord salarial cu sindicatele. Conform producatorului autohton, acordul prevede o crestere generala salariala de 300 lei pentru angajatii cu nivelurile de responsabilitate de la 1 la  8, care va fi acordata in doua etape: 220 lei retroactiv din luna ianuarie si 80 lei in luna aprilie. Salariatii cu nivelurile de responsabilitate 9 si 10 vor beneficia de o crestere individuala de 8%, care va fi acordata in luna aprilie... (read more)

Posesorii cardurilor RBS Visa pot primi inapoi 2% din valoarea tranzactiilor

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

RBS Romania lanseaza cardul de credit RBS Visa, destinat cumparaturilor de zi cu zi. In plus, in primele trei luni de la lansarea cardului, clientii au parte de o oferta speciala. Prin Programul Spend & Earn clientii RBS Romania, posesori ai cardului de credit RBS Visa, pot primi inapoi pana la 2% (maxim 500 lei) din banii cheltuiti lunar pentru orice tranzactie efectuata la comerciantii din tara, strainatate sau pe Internet. In primele trei luni de la lansarea cardului (15 februarie –... (read more)

Leul scade fata de euro si creste fata de dolar

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Leul s-a depreciat usor in prima parte a sedintei interbancare de miercuri, valutele din regiune avand de asemenea pierderi, astfel ca referinta publicata de banca centrala a urcat cu 0,59 bani, la 4,1196 lei/euro. Cursul de referinta anuntata marti de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a fost de 4,1173 lei/euro. In schimb, leul a continuat sa castige teren in raport cu dolarul american, iar referinta a coborat cu 1,53 bani, de la 3,0128 lei/dolar la 2,9975 lei/dolar. Sedinta s-a deschis cu o usoa... (read more)

Romanii care si-au luat „Prima Casa” au vizat, in principal, apartamente de 41-50 mp

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Majoritatea imprumuturilor acordate prin intermediul programului „Prima Casa” sunt apartamente cu doua camere cu suprafete cuprinse intre 41 si 50 mp, a caror valoare garantata este de 50-60.000 euro, potrivit datelor anuntate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (FNGCIMM). „Peste 49% din locuintele achizitionate prin acest program sunt apartamente cu doua camere. Circa 27% dintre garantii au vizat imobile cu suprafete cuprinse int... (read more)

Blocurile noi si cele reabilitate nu vor avea nevoie de certificate energetice pe apartament

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Proprietarii unor apartamente situate in blocuri nou construite, pentru care s-a eliberat deja un certificat energetic, nu vor mai fi nevoiti sa apeleze la o noua auditare proprie apartamentului. Modificarea face parte dintr-un ordin al ministrului ce va fi inaintat Parlamentului in decurs de o saptamana. „La blocurile noi care au deja un certificat energetic global nu vom mai cere auditari separate. In aceeasi situatie sunt si blocurile reabilitate termic. Intr-o saptamana vom face acest... (read more)

Despagubiri suplimentare pentru expropieri la autostrada Bucuresti-Ploiesti

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va plati despagubiri suplimentare de 53,49 milioane lei pentru exproprierea unor imobile, cu o suprafata totala de 767.270 de metri patrati, aflate pe amplasamentul constructiei sectorului de autostrada Bucuresti-Ploiesti. Despagubirile suplimentare survin in urma schimbarii proiectului tehnic si vor fi finantate de la bugetul de stat. Suprafata totala ramasa de expropriat corespunde unui numar de 967 de imobile. Valoarea despagubirilor pentru ... (read more)

Ioan Andreica: Preturile locuintelor ANL sunt realiste, raportat la calitatea constructiilor

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Pretul locuintelor construite prin programul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL), care urmeaza a fi vandute catre chiriasi, a fost stabilit in urma licitatiilor facute de autoritati in ultimele 6-8 luni si s-a luat in considerare pretul la care se poate construi o locuinta in locul celei vandute, a anuntat ministrul secretar de stat Ioan Andreica. „Am incercat sa ne apropiem de valoarea de inlocuire, adica cu cat poti construi un apartament in locul celui vandut, la care se adauga TV... (read more)

Rusii vor sa ne vanda gaze fara intermediari

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Gazprom vrea sa elimine intermediarii si sa furnizeze gaze naturale Romaniei prin intermediul companiei prin Romgaz Medias. Acordurile incheiate de operatorul roman cu intermediarii WIEE si Imex Oil sunt valabile pana in 2012, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri. Anuntul a urmat intalnirii dintre vicepresedintele Consiliului Administrativ al grupului rus, Alexandr Medvedev, si ministrul Economiei, Adriean Videanu. La inceputul acestui an, Alex... (read more)

"Prima casa", in varianta noua

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Garantia guvernamentala pentru cei care isi vor achizitiona locuinte noi prin programul "Prima casa" a fost stabilita la valoarea de 70.000 de euro. Nivelul garantiei neguvernamentale ramane neschimbat in cazul celor care isi vor cumpara locuinte vechi sau la rosu, respectiv 60.000 de euro, potrivit anuntului facut de premierul Emil Boc, dupa sedinta de Guvern de astazi. De asemenea, avansul necesar pentru contractarea creditului a ramas neschimbata, fiind stabilita la 5% din valoarea imprumutul... (read more)

Miza in razboiul oului toxic: 3 milioane de euro

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Uniunea Crescatorilor de Pasari cere despagubiri de 12 milioane de lei ( aprox. 3 milioane de euro) de la profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Conflictul dintre profesorul  Mencinicopschi si Uniunea Crescatorilor de Pasari  dateaza de anul trecut cand acesta a lansat in media mai multe afirmatii potrivit carora majoritatea oualor comercializate sunt nocive. Mencinicopshi a spus ca inscriptiile de pe ouale din magazine ofera informatii cu ... (read more)

Despagubiri suplimentare pentru exproprieri pe autostrada

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Dupa schimbarea proiectului tehnic privind constructia autostrazii Bucuresti-Ploiesti, statul va plati din bani publici despagubiri suplimentare in valoare de 53,49 milioane lei. Pana acum, statul a platit despagubiri in suma de 61,53 milioane de lei, potrivit unui proiect de hotarare de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI), citat de Mediafax. Despagubirile vor fi acordate detinatorilor unui numar de 967 de imobile, in suprafata de 767.270 de metri patrati. Ast... (read more)

Cum pot scapa firmele de faliment

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Concordatul preventiv si mandatul ad-hoc sunt doua dintre procedurile reglementate printr-o lege intrata in vigoare de la 1 ianuarie 2010, menita sa salveze companiile aflate in dificultati. Companiile aflate in dificultate financiara si care sunt la un pas de faliment au, de la inceputul acestui an, doua solutii prin care pot preveni situatia de insolventa prin intelegerea cu creditorii lor. Prima masura la care poate apela un debitor este „concordatul preventiv". Potrivit lui Alexandru Ru... (read more)

Romania si Spania sunt singurele state din UE cu cresteri lunare in constructii, in decembrie

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Romania si Spania sunt singurele state din Uninunea Europeana (UE) care au inregistrat in decembrie 2009 cresteri ale activitatii in sectorul constructiilor, de 6,9% si respectiv 6,2%, in raport cu noiembrie, la nivelul blocului comunitar indicatorul avansand cu 0,5%, potrivit datelor Eurostat.In noiembrie, fata de octombrie, activitatea din sectorul de constructii din Romania a urcat cu 10% .Raportul biroului de statistica al UE contine date despre 13 state.Cele mai accentuate scaderi ale indic... (read more)

Mai ieftin in strainatate

Posted: 16 Feb 2010 06:11 PM PST

Piata de masini nu se mai poate lauda cu vanzari record ca in anii trecuti mai ales ca, cine vrea masina noua, studiaza extrem de bine toate ofertele. Un studiu publicat de Centrul European al Consumatorilor arata ca poti face economii de cateva mii de euro daca achizitionezi o masina din alt stat al Uniunii Europene.

Aceleasi salarii

Posted: 16 Feb 2010 06:12 PM PST

Bugetarii care isi faceau griji ca vor castiga mai putini bani din cauza legii unice de salarizare au primit asigurari ca nu le vor fi diminuate lefurile. Secretarul de stat in Ministerul Muncii Valentin Mocanu a spus ca, acolo unde s-a intamplat totusi ca salariul din ianuarie sa fie mai mic decat cel din decembrie 2009, se va interveni in functie de fiecare caz in parte. Totusi, ofcialul a aratat ca pot exista doua cazuri de diminunare a veniturilor: respectiv o eroare de calcul sau sistarea platii unor sporuri care se acordau ilegal. Daca se va constata ca au scazut anumite venituri din cauza interpretarii gresite a legii sau in urma unor erori de calcul, se va face corectura necesara, iar angajatii respectivi vor primi restul de bani luna urmatoare.

Tot mai mulţi români îşi mută conturile în băncile din străinătate

Posted: 16 Feb 2010 08:36 PM PST

Ţara noastră nu a fost mai atractivă în 2009 nici pentru străini. Aceştia şi-au diminuat numerarul şi depozitele deţinute la noi în ţară cu peste 40%, de la 9,4 miliarde la 5,6 miliarde de euro.
Citește mai departe...


Vicepreşedintele Gazprom: negocierile cu România vor continua

Posted: 17 Feb 2010 03:07 AM PST

După o oră şi jumătate de discuţii, delegaţia Gazprom, formată din circa 7-8 membri, a încheiat întâlnirea de la Ministerul Economiei.
Citește mai departe...


Cursul euro, în creştere cu jumătate de ban

Posted: 17 Feb 2010 04:01 AM PST

Pentru moneda americană, banca centrală a afişat un curs de referinţă de 2,9975 lei/dolar, în scădere cu un ban şi jumătate (0,51%) faţă de nivelul de marţi.
Citește mai departe...


Prima Casă 2 intră în vigoare săptămâna aceasta: Plafonul garantat ajunge la 70.000 de euro

Posted: 17 Feb 2010 05:04 AM PST

Executivul a aprobat în şedinţa de miercuri un plafon de garanţii pentru programul Prima Casă de 700 milioane euro în 2010 şi a majorat valoarea garanţiei pentru locuinţele noi la 70.000 euro, a anunţat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.
Citește mai departe...


Următoarea tranşă de la Comisia Europeană vine la începutul lui martie

Posted: 17 Feb 2010 06:46 AM PST

Comisia Europeană va livra următoarea tranşă, de un miliard de euro, din pachetul de finanţare externă negociat de România la începutul lunii martie, a anunţat Ministerul Finanţelor.
Citește mai departe...


Niciun comentariu: