Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


MFP propune un mecanism de garanţii pentru ca beneficiarii de bani UE să ia mai uşor credite Top
Ministerul Finanţelor Publice vrea să implementeze un mecanism de garantare pentru beneficiarii de fonduri UE ce nu-şi pot asigura banii necesari din surse proprii, fondul de garantare mandatat de minister urmând să emită garanţii în numele statului în favoarea băncilor pentru acordarea de credite.
 
Fitch a îmbunătăţit perspectiva a patru bănci româneşti, după decizia similară privind România Top
Agenţia de rating Fitch a îmbunătăţit joi de la "negativă" la "stabilă" perspectiva şi a confirmat ratingurile pentru împrumuturi în cazul BCR, BRD, UniCredit Ţiriac Bank şi Banca Românească, la două zile după ce a luat o măsură similară în legătură cu perspectiva ratingului suveran.
 
Gândul: Autostrada Bechtel stă şi aşteaptă un credit salvator. Deocamdată nu se ştie cine îl ia, cum îl ia şi cât va fi de mare Top
Singura posibilitate ca Bechtel să mai poată construi anul acesta măcar un kilometru de autostradă este un credit garantat de stat, dar există multe incertitudini: nu se ştie cine îl ia, cât ia şi cum "fentează" deficitul.
 
„Regele asfaltului", păcălit cu o şpagă Top
Costel Căşuneanu ar fi fost dus de nas de judecătorul Florin Costiniu, care i-ar fi promis un verdict imposibil pentru a păstra mita primită, scrie EVZ. "Cătălin Voicu a primit de la Cășuneanu 200.000 euro pentru a interveni pe lângă judecătorii ICCJ", notează și România liberă.
 
Paradoxul CFR: e prea săracă pentru a cumpăra energie ieftină Top
Cu datorii către stat de 126 milioane de euro, compania de infrastructură CFR SA pierde lunar un milion de euro pentru că nu-şi poate cumpăra electricitate de pe piaţa liberă, scrie Gândul.
 
Mai mult de jumătate din bănci au obţinut profit în 2009 Top
Puţin mai mult de jumătate din cele 42 de instituţii de credit au închis anul trecut fără pierderi, profitul realizat de acestea depăşind de trei ori nivelul câştigului rezultat la nivelul sistemului bancar, a declarat pentru Mediafax directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteză.
 
Ce preferați: moneda europeană sau mai mulţi kilometri de autostradă? Top
Într-un interviu pentru EVZ, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declară că doreşte mărirea deficitului bugetar peste limitele acceptate de oficialii UE pentru a avea fondurile necesare în demararea lucrărilor de infrastructură. Din cauza lipsei banilor, şeful de la Transporturi spune chiar că preferă amânarea adoptării euro în schimbul dezvoltării infrastructurii.
 
Leul îşi continuă deprecierea Top
La începutul şedinţei valutare de joi, leul era cotat în apropiere de 4,1040 unităţi/euro, dar ulterior a pierdut constant teren în faţa monedei europene până la 4,13 lei/euro, iar la 13:55, euro era cotat în apropierea valorii de 4,1280 lei.
 
Guvernul disponibilizează bugetari, dar nu renunţă la bonusuri. Fondurile pentru prime au crescut în 2010 Top
Persoanele cu contracte colective de muncă vor primi salarii de merit şi prime de vacanţă . Aproape 15% din totalul angajaţilor din instituţiile publice beneficiază de aceste avantaje. Între timp, Ministerul Educaţiei a anunţat deja că intenţionează să defiinţeze 15.000 de posturi din învăţământ.
 
BNR se aşteaptă la inflaţie maximă Top
Inflaţia a continuat să se reducă anul trecut, mai ales în ultima parte a anului, însă BNR a ratat ţinta de inflaţie, ca urmare a scumpirii ţigărilor. "Dacă produsele din tutun ar fi eliminate din indicele de consum, dezinflaţia ar fi evidentă", a explicat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
 
Mugur Isărescu: „Un pericol mare este instalarea unei stari de euforie" Top
Banca Nationala a Romaniei (BNR) a urcat prognoza de inflatie pentru 2010 de la 2,6% la 3,5%
 
BNR ia în calcul pentru 2010 scumpiri la gaze, energie termică şi electricitate Top
BNR ia în calcul, în scenariu de bază privind prognoza de inflaţie, o creştere a tarifelor în acest an de 5% la gaze, 4% la electricitate şi 5,2% la energie termică, cu excepţia ultimei categorii celelalte scumpiri fiind cu mult peste estimările anterioare realizate de banca centrală.
 
Hagi stabileşte un record imobiliar de criză: le-a vîndut o vilă chinezilor cu 4 milioane de euro Top
Într-o vreme în care tranzacţiile imobiliare sînt îngheţate, Gheorghe Hagi a reuşit să obţină un preţ bun pentru o vilă din Constanţa, ochită de oficiali chinezi pentru a-şi stabili acolo consulatul.
 
China se aşteaptă la o creştere economică de 10% în anul 2010 Top
Creşterea Produsului Intern Brut al Chinei (PIB) al Chinei se va accelera la 10% în acest an, de la 8,7% în 2009, potrivit estimării Academiei de Ştiinţe din China, citată de presa locală.
 
Pe 25 ianuarie se deschide cel mai mare mall din România Top
Sun Plaza îi pune în umbră pe comercianţii din sudul Capitalei. Celelalte centre comerciale vor înregistra o scădere a numărului de vizitatori, în special în prima lună, spun specialiştii.
 
Nokia, acuzată în SUA că a publicat informaţii false Top
Compania finlandeză Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, a anunţat că este subiectul unui proces iniţiat la o instanţă din SUA, în care este acuzată că a publicat în 2008 informaţii incorecte referitoare la producţia şi vânzarea anumitor aparate.
 
Broker Cluj își va reduce capitalul ca să dea dividende pentru prima dată de la listare Top
Broker Cluj (BRK), singura societate de intermediere listată la Bursă, va propune acționarilor reducerea capitalului social pentru acoperirea pierderilor istorice din 2008, pentru a putea distribui dividende din profitul realizat în 2009, potrivit unui anunț al companiei.
 
Vlădescu: Sperăm să trecem la un acord de tip precautionary cu FMI Top
România ar putea să treacă după următoarea evaluare de la un acord de împrumut de tip stand-by la un aranjament de tip "precautionary" cu FMI, care ar demonstra economia românească îşi revine consistent, apreciază ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.
 
Firmele care angajează şomeri nu vor plăti o perioadă contribuţiile la asigurările sociale Top
 
Leul s-a apreciat uşor în faţa euro, în ton cu regiunea, pe o piaţă fără mişcări ample Top
Moneda naţională a recuperat luni o parte din terenul pierdut în faţa euro în şedinţele anterioare, până la 4,13 lei/euro, în condiţiile în care şi alte monede din regiune au avut o tendinţă similară de apreciere.
 
Criza din imobiliare, văzută de cel mai discret investitor din domeniu Top
Alexander Hergan, unul dintre cei mai discreţi investitori imobiliari de pe piaţa locală, a fost implicat în ultimii ani în cele mai mari afaceri din industrie – vânzarea clădirii de birouri Charles de Gaulle Plaza pentru 85 mil. euro şi a mall-ului Iris Shopping Center din Titan pentru 140 mil. euro.
 
S-a deschis drumul pentru listarea acţiunilor Fondului Proprietatea Top
Ionuţ Popescu, directorul general al Fondului Proprietatea a declarat miercuri că „sigur, acţiunile fondului vor fi listate pe bursă până la sfârşitul anului". Optimismul numărului unu din fond, este însă contrazis de şapte condiţii obligatorii care trebuie îndeplinite înainte de listare.
 
Pentru Renault, criza se prelungeşte şi în 2010 Top
După un 2009 cu pierderi peste cele estimate de analişti, Renault se aşteaptă la un an marcat de 4.000 de concedieri şi o nouă scădere a vânzărilor.
 
Ce fac românii în trafic Top
În timp ce se deplasează spre serviciu cu maşina personală sau cu RATB-ul, majoritatea românilor cu vârste peste 25 de ani vorbesc la telefonul mobil. În schimb tinerii ascultă muzică stocată pe telefonul mobil.
 
Foştii proprietari, obligaţi să mai trăiască 12 ani Top
În timpul regimului comunist, sute de mii de români şi-au pierdut peste noapte proprietăţile. La 20 de ani de la căderea comunismului, câteva zeci de mii de foşti proprietari mai trebuie să aştepte chiar 10 sau 12 ani pentru a obţine despăgubiri băneşti în valoare maximă de 500.000 lei şi aceasta în două tranşe anuale.
 
În ianuarie inflaţia a atins maximul ultimilor 5 ani Top
În prima lună din 2010 preţurile la ţigări au înregistrat o creştere de 13,87% comparativ cu decembrie 2009, în timp ce costul energiei electrice s-a majorat cu 4,2%
 
România se cufundă în recesiune Top
În ultimul trimestru din 2009 economia a scăzut cu 1,5% faţă de 0,6% în trimestrul al treilea. Practic, în loc să ieşim din recesiune ne-am afundat şi mai mult în ea.
 
Se depreciază leul Top
Veştile proaste de la INS privind recesiunea şi inflaţia au făcut ca BNR să afişeze un curs de referinţă de 4,1270 lei/euro faţă de 4,1071 lei/euro ieri. E posibil ca în perioada următoare deprecierea leului să continue.
 
Rupert Murdoch vinde indicele Dow Jones Top
Celebrul indice Dow Jones Industrial Average îşi va schimba zilele acestea proprietarul.
 
De la pariurile pe SIF la cele pe Dow Jones Top
În ultimele trei săptămâni, românii au pariat pe indicele american Dow Jones circa 33 milioane de lei. Contractul futures pe Dow Jones se dovedeşte cel mai de succes nou instrument financiar lansat de Sibex în ultimii patru ani.
 
Datoria externă a României: 78 de miliarde de euro Top
În ultimul an, datoria externă a crescut cu peste 6 miliarde de euro, în mare parte ca urmare a împrumuturilor luate de la Fondul Monetar Internaţional.
 
4.000 de persoane au reclamat la CSA companiile de asigurări Top
Majoritatea acestor reclamaţii reprezintă sesizări ce privesc modul de soluţionare a dosarelor de daună, iar aproximativ 80% din aceste reclamaţii au fost soluţionate favorabil.
 
Sebastian Vlădescu, abonat la comisii şi comitete Top
Actualul ministru al Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a încasat 96.270 de euro de la Fondul Proprietatea, CEC şi Romavia, deoarece a fost membru în consiliul de administraţie la cele trei instituţii, se arată în declaraţia de avere depusă la guvern.
 
Locuinţe de criză cu bursă şcolară inclusă Top
Primul târg de imobiliare din acest an se desfăşoară sâmbătă şi duminică la Bucureşti. În cadrul acestuia sunt prezentate peste 25 de proiecte imobiliare, adică în jur de 7000 de locuinţe, cu reduceri consistente de preţuri, cuprinse între 10 şi 45%, dar şi cu bonusuri interesante.
 
Haos la pensiile private: 1,6 milioane de conturi sunt goale Top
Peste 33% din salariaţi sunt în pericol să nu primească nici o pensie de la fondurile private de pensii obligatorii.
 
Săptămână bună pentru Rompetrol Top
Indicii bursieri BET şi BET-C au înregistrat, săptămâna trecută, o scădere de 4,3, respectiv 2 procente, în timp ce BET-FI a avansat cu 2,21%.
 
Acţiunile Fondului Proprietatea, creştere cu 200% după listare Top
În prezent, acţiunile Fondului Proprietatea se vând pe piaţa gri cu preţul mediu de 0,32 lei, adică mai pe nimic, precum cupoanele lui Văcăroiu acum 14 ani. După listare, preţul lor va creşte cu 200%, susţin analiştii unei case de brokeraj.
 
SIF-urile vor liber la transfer Top
Conducerile celor cinci Societăţi de Investiţii Financiare au cerut Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare să le permită SIF-urilor să cumpere acţiuni unele de la altele.
 
Case în Dorobanţi la jumătate de preţ Top
Cele mai ieftine locuinţe noi se găsesc însă în afara Bucureştiului, în Corbeanca şi Otopeni, acestea pornind de la 700 euro/mp şi ajungând la 1.000 euro/mp, în scădere cu până la 36% faţă de anul 2008.
 
Creşte numărul firmelor în insolvenţă Top
Potrivit datelor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), peste 2.000 de firme au intrat în insolvenţă în ianuarie, cu 10% mai multe decât în decembrie.
 
Prăbuşirea zonei euro, o chestiune de timp Top
Un împrumut acordat Greciei nu ar face decât să amâne căderea monedei unice, din cauza discrepanţelor prea mari dintre statele care au adoptat euro, susţin analişti ai băncilor europene, cu doar o zi înaintea summitului miniştrilor de Finanţe de la Bruxelles.
 
Criza a omorat leasingul imobiliar pentru persoanele fizice Top
Daca in anii trecuti persoanele fizice aveau ca alternativa avantajoasa la achizitionarea unei proprietati imobiliare prin credit leasingul, firmele de profil nu mai ofera aceasta posibilitate dupa debutul crizei economice. Leasingul imobiliar ramane insa o solutie recomandata in cazul persoanelor juridice. Firmele nu se mai inghesuie sa finanteze proiectele imobiliare…
 
Cea mai ieftina masa sanatoasa depaseste lunar salariul minim pe economie Top
Romanul mediu a cheltuit aproximativ 40% din venit pentru alimente si bauturi non-alcoolice in 2009, potrivit ultimelor statistici disponibile. Money.ro a calculat cat ne costa in medie sa mancam "ca la carte", urmand intocmai sfaturile nutritionistilor. Verdictul? Ar trebui sa cheltuim peste 600 de lei pe luna, ca sa mancam sanatos. "Pretul" platit pentru…
 
De trei ori mai putine banci cu pasaport european Top
Anul trecut, numarul bancilor care au ales sa furnizeze servicii financiare direct pe teritoriul Romaniei, in baza pasaportului unic european, a fost de trei ori mai mic decat in 2008. Astfel, Banca Nationala a promis notificari doar de la 22 de institutii financiare, dupa ce in anul precedent intrasera 66 de banci din spatiul UE. Potrivit listei publicate de banca centrala…
 
Romanii au dat un milion de euro pe lingouri de aur Top
Peste 32 de kilograme de aur sub forma de lingouri si 500 de monede au fost vandute in mai putin de trei luni de Piraeus Bank, singura banca ce ofera acest serviciu. Cei mai multi cumparatori ai metalului pretios sunt manageri de companii, avocati sau finantisti. Peste 80% din ei au ales sa ia aurul "acasa". In perioade tulburi, cand toate activele se depreciaza…
 
Portretul ideal al angajatului pe timp de criza. Absolventii nu sunt doriti Top
Tinerii care se pregatesc sa termine facultatea in 2010 ar fi bine sa se mai apuce de inca o scoala, pentru ca anul acesta angajatorii privati cauta in special persoane cu state vechi intr-un anumit domeniu. Vechimea nu este insa neaparat un argument in fata patronilor daca aspirantul la un post nu vine cu un portofoliu impresionant, dar si cu rezultatele concrete ale colaborarilor anterioare…
 
Dobanzile saboteaza rambursarea anticipata Top
Daca doriti sa achitati, inainte de termen, un credit accesat in urma cu un an, ar trebui sa stiti ca aproximativ 75% din rata lunara pe care o platiti sunt doar comisioane si dobanzi. Comisioanele si dobanzile puse la un credit va pot incurca mai toate calculele pe care vi le-ati facut atunci cand ati accesat un imprumut, daca nu va interesati cu atentie si vreti sa rambursati anticipat suma. Reporterii EVZ au mers pe…
 
Isterie in randul proprietarilor de locuinte din Romania, creata de Prima Casa Top
Programul "Prima Casa" continua sa fie o oportunitate pentru propietarii de locuinte din Romania care au scos peste 4.000 de locuinte cu preturi sub 60.000 de euro la vanzare in primele zece zile ale lunii februarie, cele mai multe in Bucuresti, peste 950 si in judetul Brasov, aproape 350 de imobile, potrivit unui studiu al site-ului imobiliar MagazinulDeCase…
 
Stolojan: Nu trecem la euro nici în 100 de ani Top
Pentru aderarea la moneda euro, România trebuie să îndeplinească cinci criterii. La ora actuală doar unul poate fi îndeplinit: cel al datoriei publice, dar şi acesta pare să scape de sub control.
 
Taxa auto intră de azi în vigoare Top
Pentru Dacia Logan, taxa de poluare poate ajunge până la 770 de euro.
 
200 de firme îşi suspendă zilnic activitatea Top
Peste 133.000 de firme şi-au suspendat activitatea anul trecut, de 11 ori mai multe faţă de 2008, iar după cum merge treaba în 2010 alte peste 70.000 de firme şi-ar putea închide porţile.
 
România şi Bulgaria, ţările cele mai expuse la situaţia din Grecia Top
Potrivit unei analize a băncii Morgan Stanley, subsidiarele din Europa de Est ale băncilor din Grecia ar putea să nu mai crediteze economiile acestor ţări.
 
Electrocasnicele nu mai au căutare Top
Din cauza crizei financiare, românii au preferat să nu-şi mai înlocuiască aspiratoarele, precum şi aparatele electrice de bărbierit şi epilat.
 
Românii deţin 4,5 miliarde de euro la băncile din străinătate Top
Activele totale ale românilor în străinătate s-au majorat anul trecut cu 14%, la 44,52 miliarde de euro.
 
Guvernul Boc a plătit dobânzi de 1,5 mld. euro Top
Deficitul bugetar al României a fost în 2009 de 36,4 miliarde de lei, cu 100 de milioane mai puţin decât cel convenit cu FMI. Iar asta s-a întâmplat datorită unei şmecherii financiare.
 
Adio duty-free! Top
Ministrul Finanţelor a emis un ordin potrivit căruia firmele care comercializează mărfuri în regim duty-free sunt obligate să lichideze stocurile de băuturi spirtoase şi produse din tutun în termen de 45 zile. La finalul termenului, comerţul cu aceste mărfuri va fi interzis.
 
S-a vândut 15% din Rompetrol Top
Kazahii au plătit 60 milioane de euro pentru 15,7% din Rompetrol Rafinare şi au ajuns la 92%. Unul dintre vânzători este senatorul Attila Verestoy cu peste 350 de milioane de acţiuni.
 
BRD Finance reduce cu 4 p.p. dobanda pentru cardurile de credit Top
BRD Finance, filiala de creditare in magazin a BRD-Groupe Societe Generale, a redus cu 4 lei valoarea sumelor minime lunare de plata si cu 4 puncte procentuale valoarea dobanzii lunare pentru cardurile de credit MasterCard in lei aflate in portofoliul sau, a anuntat luni banca. Astfel, noile dobanzi lunare se situeaza intre valorile de 2,11% si 2,21%, care sunt aplicabile tranzactiilor realizate prin card pentru plata in rate, atat in tara, cat si in strainatate, pentru utilizarea la POS, cat si pentru retrageri de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Profitul GarantiBank Turcia a sporit cu peste 60% in 2009, la 1,45 mld. euro Top
GarantiBank Turcia, banca mama a sucursalei locale GarantiBank, a inregistrat anul trecut un profit net consolidat de 1,45 miliarde euro, in creste cu peste 60% fata de anul anterior, au anuntat, luni, oficialii bancii. Nivelul activelor consolidate au sporit cu 17% in 2009, pana la 54,2 miliarde euro.GarantiBank Turcia a atins un nivel al creditelor cash si non-cash acordate de peste 32 miliarde euro. Rentabilitatea medie a activelor (ROAA) a fost de 2,9%, in... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Analisti: Batalia mondiala a viitorului are ca miza exporturile. Un leu puternic dezavantajeaza Romania Top
Preocuparea pentru cresterea exporturilor va capata amploare la nivel mondial, iar Romania ar trebui sa adopte aceasta strategie, care nu este insa favorizata de aprecierea monedei nationale, considera analistii X-Trade Brokers. Potrivit acestora, administratia Obama elaboreaza o strategie de dublare a exporturilor in urmatorii cinci ani, iar Germania isi bazeaza dezvoltarea economica din anul curent in primul rand pe cresterea exporturilor, desi a pierdut primul loc ca... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Cursul a scazut luni cu aproape 1 ban, la 4,1173 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a anuntat luni un curs de referinta de 4,1173 lei/euro, in scadere cu 0,97 bani (-0,24%) fata de sedinta precedenta. Cursul oficial a fost vineri de 4,1270 lei/euro.Dobanzile overnight au fost luni de 3,55% pe an (Robid) si 4,05% pe an (Robor), in scadere cu peste 0,50 puncte procentuale comparativ cu sedinta anterioara. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romania si Bulgaria, printre tarile cel mai expuse la situatia din Grecia Top
Romania si Bulgaria se numara printre tarile cu cea mai mare expunere la potentiale riscuri de raspandire a situatiei din Grecia, determinate de anvergura operatiunilor bancilor elene pe aceste piete, potrivit unei analize a Morgan Stanley, preluata de Bloomberg.
 
GarantiBank Romania a inregistrat active la un nivel dublu in 2009 Top
GarantiBank Romania a inregistrat la finele anului 2009 active totale in valoare de 830 milioane euro, un nivel aproape dublu fata de cel inregistrat in 2008.
 
BRD Finance reduce dobanda si suma minima lunara de plata la cardurile de credit Top
BRD Finance, filiala de creditare in magazin a BRD-Groupe Societe Generale, reduce cu patru lei valoarea sumelor minime lunare de plata si cu patru la suta valoarea dobanzii lunare pentru cardurile de credit MasterCard in lei aflate in portofoliul sau, se arata intr-un comunicat remis Agepres.
 
Activele fondurilor din Pilonul II au avansat cu 6,4% in ianuarie, la aproape 2,54 mld. lei Top
Activele fondurilor de pensii private obligatorii (Pilon II) au crescut cu 6,4% in luna ianuarie fata de luna precedenta, pana la 2,537 miliarde lei (616 milioane euro), potrivit unui buletin lunar publicat, luni, de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Conform datelor CSSPP, in ianuarie, 4.936.522 persoane participau la fondurile din Pilonul II , in crestere cu 0,5% fata de decembrie 2009.In ianuarie, 19.000 de persoane au fost repartizate aleatoriu de catre CNPAS, reprezentand 83% din... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Analisti: BRD va raporta pentru 2009 un profit in scadere cu 34%, la 896,1 mil. lei Top
BRD va raporta pentru anul trecut un profit net de 896,1 milioane lei, in scadere cu 34% fata de nivelul de 1,35 miliarde lei din 2008, din cauza cresterii provizioanelor si reducerii dinamicii pietei de credit, potrivit estimarilor analistilor contactati de Reuters. Provizioanele constituite de banca in 2009 au depasit usor un miliard de lei si s-au plasat in trimestrul al patrulea la 236 milioane lei, reiese din calculele Reuters bazate pe prognozele celor sapte analisti, relateaza Mediafax.Estimarile pentru... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Piata pensiilor facultative a urcat cu 5,5% in ianuarie, la 215 mil. lei Top
Activele nete administrate de fondurile de pensii facultative (Pilon III) au avansat cu 5,5% in ianuarie fata de luna precedenta, pana la 215 milioane lei (52 milioane euro), potrivit buletinului lunar publicat de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Numarul participantilor la Pilonul III era de 188.471 persoane la finele lunii ianuarie, in crestere cu doar 0,7% fata de decembrie 2009.In funtie de numarul de participanti, gradul de concentrare a fost de 65% pentru primele 3 fonduri de pensii... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Deficitul bugetar al Romaniei a fost in 2009 de 36,4 mld. lei, reprezentand 7,2% din PIB Top
Deficitul bugetar al Romaniei a fost anul trecut de 36,4 miliarde lei, respectiv 7,2% din produsul intern brut (PIB), fiind sub tinta stabilita cu FMI, in contextul scaderii veniturilor cu 5,4% fata de 2008 si majorarii cheltuielilor cu 1,4%, conform MFP. Potrivit acordului stand-by incheiat de Romania cu Fondul Monetar International (FMI), Comisia Europeana (CE) si alte institutii financiare internationale, deficitul bugetar trebuia sa respecte anul trecut o tinta anuala de 36,5 miliarde de lei,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Noua tinta a Guvernului Boc: pensiile invalizilor Top
Reevaluarea celor peste 900.000 de pensionari cu invaliditate existenti acum, ceruta de premierul Boc, este imposibila pentru anumite afectiuni precum depresiile, spun medicii. "Oamenii cu parafa" care pun diagnostice false "ar trebui aruncati in puscarie", considera Adrian Moraru, director adjunct al Institutului pentru Politici Publice.In Romania, numarul falsilor pensionati pe caz de boala este in... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Economiile populatiei, dorite de banci doar pe termen scurt Top
Analistii le recomanda romanilor sa faca depozite pe termen cat mai lung, pentru a avea profituri mari si sigure. Aceasta in ciuda ofertelor institutiililor de creditare. Desi ofertele bancilor la economiile in lei pe termen scurt le "iau ochii" clientilor, acestea nu sunt atat de rentabile ca depozitele pe perioada lunga.Avand in vedere scaderea dobanzilor din ultima perioada, trend care se va mentine si... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Boc, Vladescu, dupa Dej, baga spaima in burgheji: Statul impoziteaza si bogatii si saracii Top
Impozitele pe imobile si masini au crescut deja. Ministrul Finantelor crede insa ca e loc de mai mult, dorind, in plus, sa sanctioneze fiscal si alte proprietati: bunurile celor foarte bogati si terenurile agricole mici. Daca proprietatea este prea mare, in mainile celor imbogatiti mai mult decat restul semenilor, trebuie nivelata prin impozite suplimentare, pe care statul sa le redistribuie unde crede el mai bine. Daca este prea mica, faramitata in terenuri... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Adio, batrana Europa! Avem 10 metode de a depasi criza fara sprijinul tau Top
Daca am exporta mai mult catre China si India, tari care au rezistat cu brio crizei, si am incuraja prin orice metode consumul intern, atunci economia ar avea mari sanse de a iesi din dificultate chiar daca marile piete europene raman inca in letargie, spun specialistii. Vezi cele 10 masuri prin care se poate realiza acest plan indraznet. Pietele externe europene, cu care Romania deruleaza circa 70% din relatiile comerciale, nu ies din criza, asa cum am crezut, sperand ca ne vor trage si pe noi dupa ele. Economia Germaniei a scazut in ultimul trimestru din 2009 raportat la... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Centura Targu Jiu, modernizata cu opt milioane de euro Top
Compania C&I Euroconstruct va moderniza soseaua de centura a orasului Targu Jiu, pentru 33,77 milioane de lei.
 
Economiile romanilor in strainatate au crescut cu 80% Top
Tot mai multi romani prefera sa isi mute economiile in strainatate, chiar daca de multe ori acolo nu primesc dobanzi mai mari. Marele castig este insa in planul sigurantei, una dintre destinatiile favorite fiind Elvetia, cunoscuta pentru maxima discretie in ce priveste clientii bancilor.
 
Romanii au dat pe televizoare si frigidere cat o transa de la FMI Top
Chiar daca s-au injumatatit fata de 2008, vanzarile de bunuri de folosinta indelungata au totalizat anul trecut circa 1,42 miliarde de euro, aproape cat transa a treia de la FMI.
 
Axel Weber este considerat favorit in cursa pentru a-i succeda lui Trichet in fruntea BCE Top
24 dintre cei 27 de economisti care au participat la un sondaj efectuat de Bloomberg News cred ca presedintele Bancii centrale a Germaniei, Axel Weber, este favorit in a-i succeda francezului Jean-Claude Trichet in postul de presedinte al Bancii Centrale Europene, iar portughezul Vitor Constancio este considerat viitorul vice-presedinte, transmite Bloomberg.
 
Ghid de vanzare a locuintei pe timp de criza Top
Vanzarea unui apartament in aceasta perioada este mult mai dificila din cauza interesului scazut al romanilor pentru cumparaturi imobiliare. Se vede, de altfel, in cifra tranzactiilor de locuinte si terenuri incheiate in 2009, cu 27% mai putine fata de 2008.
 
Valoarea activelor fondurilor de pensii administrate private reprezinta aproape 2,4 miliarde lei Top
Valoarea activelor detinute de fondurile de pensii facultative este inca redusa, reprezentand doar 0,49 la suta din Produsul Intern Brut, in 2009, respectiv 2,384 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).
 
Cat de vulnerabila este Romania la criza din Grecia Top
Banca Nationala monitorizeaza expunerile bancilor elene si nu crede ca trebuie sa ne temem de drobul de sare.
 
De maine, plafoane marite la „Prima casa" Top
Ministerul Finantelor va prezenta in sedinta de guvern de maine actul normativ privind modificarea programului "Prima casa", cu trei trepte de garantare - 60.000, 70.000 si 75.000 de euro in functie de tipul locuintei, afirma ministrul finantelor Sebastian Vladescu.
 
Guvernatorul Bancii Nationale a Portugaliei ar putea fi viitorul vicepresedinte al BCE Top
Ministrii de Finante din zona euro l-au ales pe guvernatorul Bancii Nationale a Portugaliei, Vitor Constancio, pentru a deveni viitorul vicepresedinte al Bancii Centrale Europene, transmite Reuters.
 
Un roman de 40 de ani a ajuns brand managerul mondial al Kent Top
Mihai Diaconu, seful pe marketing al producatorului British American Tobacco South East Europe, a fost promovat recent brand manager al tigarilor Kent la nivel global, pozitie din care va gestiona bugetul de promovare si imaginea celei mai vandute marci premium a companiei, care in 2008 a realizat vanzari estimate la 10-15 miliarde de euro (peste 3 miliarde de pachete) pe 70 de piete.
 
Cine are dreptate in razboiul dintre service-urile auto si firmele de asigurari? Top
Principala miza a conflictului care s-a reaprins recent intre firmele de asigurari si service-urile auto sunt piesele de schimb, pe care, mai nou, le comanda asiguratorii de la anumiti furnizori, iar service-urile raman fara veniturile substantiale din adaosul comercial, care ajungea si la 200-300% din pretul pieselor.
 
Boc a aflat de pe Google cat castiga guvernatorul BNR Top
Salariile conducerii unor institutii precum Eximbank pot fi reduse si prin lege, desi procedura este mai complicata, iar directorii de banci se pot alinia macar la nivelul guvernatorului BNR , al carui salariu, cautat "pe Google", este cuprins intre 5.000 si 7.000 euro, a declarat premierul Emil Boc. Seful Guvernului a afirmat, luni seara, la postul B1 TV, ca salariile acordate directorilor unor institutii de stat, precum Eximbank, pot fi reduse si printr-un proiect de lege, chiar daca procedura este una mai complicata, si a apreciat ca... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Cum calculeaza premierul Emil Boc pensiile: 18 – 16 = 4 Top
Premierul explica economiile rezultate din recalcularea pensiilor speciale: 30.000 de pensionari x 1.500 de euro x 12 luni = 500-800 de milioane de euro
 
Leul s-a tranzactionat marti dimineata la 4,1130 lei/euro Top
Moneda nationala era cotata in primele tranzactii de marti la 4,1130 lei/euro, dupa ce a inchis sedinta anterioara la 4,1230 lei/euro. Luni, cursul oficial a fost de 4,1173 lei/euro.Analistii ING Bank se asteapta ca leul sa inregistreze o apreciere pe parcursul zilei de marti. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BRD ar putea afisa un profit net de cel mult 900 milioane lei, pe 2009 Top
BRD Groupe Societe Generale ar putea afisa un profit net de pana la un miliard de lei, pentru 2009, in scadere de la 1,35 miliarde lei, in 2008, apreciaza analistii.
 
GALERIE FOTO: Cum se distreaza turistii in Venetia Top
Carnavalul si Ziua Indragostitilor au adus un milion de turisti insulei din Adriatica, intrecand orice fel de asteptari. Mastile si buna dispozitie au fost la tot pasul.
 
MFP: Legislatia fiscala trebuie sa fie stabila Top
Legislatia fiscala trebuie sa fie predictibila, a subliniat Dragos Doros, director la Directia Generala de Legislatie, Impozite Directe din Ministerul Finantelor Publice (MFP), prezent la un forum specializat pe legislatie, fiscalitate si contabilitate, desfasurat marti la Bucuresti.
 
Profitul net al grupului BRD a scazut in 2009 cu 29%, pana la 812 mil. lei Top
Castigul net al grupului BRD , ce cuprinde a doua banca locala dupa valoarea totala a activelor, a scazut anul trecut cu 29%, pana la o valoare de 812 mil. lei (192 mil. euro), a anuntat marti banca. Profitul net al grupului include si rezultatele obtinute de filialele BRD Sogelease, BRD Finance si BRD Securities.In ceea ce priveste profitul net al bancii , acesta a scazut cu 41,5% , pana la 792 milioane lei... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Valentin Lazea: Creditarea in Romania este limitata de saracia extrema a populatiei Top
Creditarea in Romania este limitata de saracia extrema a populatiei, care nu va putea sa detina active financiare mai mari fara o imbunatatire generala si masiva a sistemului educational, a declarat marti, la o conferinta financiara, Valentin Lazea, economist sef al BNR.
 
Pogonaru: Bancile au un model de afaceri ideal: cand au profit e numai al lor, pierderile le impart Top
Bancile din Romania au un model de afaceri ideal, atunci cand fac profit e numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi le impart si cu clientii, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR). "Vedem in mod cert o reluare a creditarii, se vede asa ceva. Nu pot sa ma abtin si sa nu remarc ca bancile din Romania au un model de afaceri ideal: atunci cand fac profit este numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi fac provizioane,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Profitul bancii Barclays Plc s-a dublat anul trecut Top
Profitul bancii britanice Barclays Plc s-a dublat anul trecut, la 9,4 miliarde de lire sterline (14,8 miliarde de dolari), datorita castigurilor masive obtinute in trimestrul patru din 2009 si a vanzarii diviziei Global Investors, transmite AP.
 
Barclays si-a dublat profitul net anul trecut, la 18 mld. dolari Top
Grupul bancar britanic Barclays a raportat un profit net in crestere cu 92%, la 18,2 mld. dolari anul trecut, fata de 2008, scrie presa internationala. Gigantul, care nu a apelat in perioada crizei financiare la ajutor din partea statului, va acorda bonusuri in valoare de 2,3 mld. dolari pentru anul trecut si inca 1,8 miliarde dolari pentru urmatorii 3 ani. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Criza a lovit si bancile: BRD a avut anul trecut un profit net cu 41% mai mic Top
BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a incheiat anul trecut cu un profit net de 792 mil. lei (186,7 mil. euro), in scadere cu 41% fata de castigul inregistrat in anul precedent, care s-a ridicat la 1,35 mld. lei (367 mil. euro), potrivit situatiilor financiare preliminare transmise Bursei de Valori Bucuresti.
 
A inceput actiunea nationala de lichidare a stocurilor de alcool si tutun din duty-free-uri Top
Autoritatile au demarat actiunea de verificare a magazinelor tip duty-free din 10 judete aflate la frontiera non-UE a tarii, cu scopul de a identifica si supraveghea aplicarea ordinului privind lichidarea stocurilor de bauturi alcoolice si tutun, au declarat oficiali ai IGPR. Potrivit Ordinului nr. 99/2010 al Ministerului Finantelor, emis cu scopul de a opri contrabanda…
 
Reluarea creditarii poate debloca absorbtia de fonduri europene, nu invers, sustine un consultant Top
Procesul de absorbtie a fondurilor europene ar putea fi deblocat odata cu reluarea creditarii, in contextul nevoii mari de finantare proprie, iar cresterea nivelului de garantare si atitudinea proactiva a jucatorilor bancari in implementarea proiectelor cu bani UE s-ar putea numara printre solutii. "Nu absorbtia de fonduri europene va debloca creditarea…
 
Portughezul Vitor Constancio, sustinut de Germania, a fost ales vicepresedinte al BCE Top
Germania a mai facut un pas pentru a-si impune candidatul in functia de presedinte al Bancii Centrale Europene (BCE) dupa expirarea mandatului lui Jean-Claude Trichet, in 2011, impunandu-l luni pe portughezul Vitor Constancio in functia de vicepresedinte, potrivit AFP. Nominalizarea a fost facuta luni seara de ministrii de finante din zona euro…
 
Libocor: Exporturile nu ne pot scoate din criza, ci cererea interna bazata pe productia Romaniei Top
Exporturile ajuta foarte mult economia romaneasa, dar nu o pot scoate din criza, pentru asta fiind nevoie de reorientarea catre cererea interna bazata pe productia locala, nu pe importuri, a spus, marti, economistul-sel al BRD SocGen, Florian Libocor. "Nu putem porni de la premiza ca exportul ne va scoate din criza. Nu am iesit inca din criza…
 
Piata auto romaneasca s-a prabusit in ianuarie cu 85%, cea mai slaba performanta din UE Top
Inmatricularile de autoturisme noi din Romania s-au prabusit in ianuarie, cu un declin de 84,6% pana la 2.133 de unitati, reprezentand cea mai slaba performanta din UE, arata datele publicate marti de Asociatia Constructorilor Auto din Europa (ACEA). La nivelul Uniunii Europene, vanzarile auto noi au crescut, in schimb, cu 12,9%, la 1,058 milioane unitati…
 
Valentin Lazea (BNR): Saracia populatiei limiteaza cresterea creditarii Top
Saracia populatiei este un factor limitativ al cresterii creditarii, in conditiile in care activele financiare ale romanilor sunt aproximativ egale cu datoriile acestora, potrivit unui studiu prezentat marti de economistul sef al bancii centrale, Valentin Lazea. "Romanii au de doua pana la trei ori mai putine active financiare (decat alte tari din regiune, n.r.), ceea…
 
Boc a cautat salariul lui Isarescu pe Google! Top
Salariile conducerii unor institutii precum Eximbank pot fi reduse si prin lege, desi procedura este mai complicata, iar directorii de banci se pot alinia macar la nivelul guvernatorului BNR, al carui salariu, cautat "pe Google", este cuprins intre 5.000 si 7.000 euro, a declarat premierul Emil Boc.
 
Sectorul 6 pregateste o licitatie pentru a creste tarifele percepute dupa ridicarea masinilor Top
Primaria sectorului 6 va organiza o noua licitatie pentru ridicarea masinilor parcate neregulamentar, dupa ce, recent, edilii au adoptat o hotarare de consiliu privind studiul de oportunitate si regulamentul de efectuare a acestei activitati, care prevede majorarea tarifelor actuale. Spre deosebire de hotararea precedenta privind ridicarea de masini…
 
Grecia ar trebui sa piarda dreptul de vot in UE daca primeste ajutor de la Uniune - consilier german Top
Grecia ar trebui sa-si piarda drepturile de vot in cadrul Uniunii Europene, in cazul in care va primi un pachet de salvare din partea celorlalte state, a declarat consilierul economic al cancelarului german Angela Merkel, Kurt Lauk, citat de Bloomberg. Ca membra a Uniunii Europene, Grecia poate sa-si exercite dreptul de veto asupra cerintelor legate de ajutoarele financiare…
 
FNGCIMM a dat garantii de 410 milioane euro in 2009, pe o creditare in stagnare Top
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat in 2009 garantii de peste 410 milioane euro, in contextul in care creditarea a stagnat, a declarat, marti, presedintele Fondului, Aurel Saramet. "Si la inceputul lui 2010 creditarea se misca doar din perspectiva restructurarii de credite si eventual a reesalonarii. Garantiile acordate de noi…
 
BRD a raportat pentru 2009 un profit mai mic cu 29%, in urma cresterii provizioanelor Top
BRD-Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca, a anuntat marti un profit net consolidat pentru 2009 in scadere cu 29% fata de anul precedent, la 812 milioane lei (192 milioane euro), in conditiile in care costul riscului a crescut cu 128%. Datele prezentate marti de BRD sunt in standarde romanesti de contabilitate (RAS), sunt neauditate…
 
Asiguratorii subliniaza ca de 5 ani pierd bani pe RCA, ca replica la acuzatiile legate de tarife Top
Asiguratorii inregistreaza pierderi constante de cinci ani pe segmentul de raspundere civila obligatorie auto (RCA), motiv pentru care societatile incearca sa-si eficientizeze costurile, in special cele cu depagubirile privind piesele de schimb si manopera, potrivit asociatiei firmlor de asigurare. "Asiguratorii inregistreza pierdere neta pe segmentul RCA…
 
Pogonaru despre banci: Profitul e numai al lor, pierderile le impart cu clientii Top
Bancile din Romania au un model de afaceri ideal, atunci cand fac profit e numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi le impart si cu clientii, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
 
Seful AOAR sustine revenirea consumului intern pentru redresarea economiei Top
Revenirea consumului intern ar trebui sa fie o preocupare pentru Romania deoarece, in caz contrar, prin ruperea lanturilor de creare a valorii la intern am putea avea stagflatie, a declarat, marti, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru. "Economia Romaniei se comporta in prezent ca un motor cu doua viteze…
 
Leul s-a apreciat usor marti la 4,1137 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei ( BNR ) a anuntat marti un curs de referinta de 4,1137 lei/euro, in scadere cu 0,36 bani (-0,09%) fata de sedinta anterioara. Luni, cursul oficial a fost de 4,1173 lei/euro.Dobanzile overnight au fost marti de 3,00% pe an (Robid) si 3,50% pe an (Robor), in scadere cu 0,55 puncte procentuale comparativ cu ziua precedenta. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Boc: Am dat pe Google si am gasit salariul guvernatorului BNR Top
Emil Boc a descoperit Google-ul. Dornic sa afle ce salariu are Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, premierul "a dat pe Google" si a gasit: undeva intre 5.000 - 7.000 de euro. Invitat, luni seara, in cadrul unei emisiuni televizate, seful Executivului a marturisit ca l-a apreciat intotdeauna pe Mugur Isarescu, care ar merita orice salariu pentru activitatea depusa…
 
Eurogroup: Economia zonei euro va inregistra o crestere "fragila" in acest an, de circa 1% Top
Economia zonei euro va inregistra o crestere "fragila" in acest an, de circa 1%, a declarat Jean-Claude Juncker, presedintele Eurogroup. "Cresterea economica din 2010 va fi fragila, moderata, de circa 1%", a afirmat Juncker, dupa o reuniune a ministrilor de Finante din zona euro, organizata la Bruxelles, relateaza Mediafax..Zona euro a inregistrat anul trecut cea mai... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Taierea PIIGS Top
Daca anul 2009 a fost anul renasterii pietelor bursiere, anul 2010 ar putea fi considerat anul crizei deficitelor fiscale. De la inceputul secolului XXI, am asistat la colapsul total a unor corporatii, printre care amintim: WorldCom, Parmalat, Lehman Brothers si General Motors.
 
Saramet: Bancile au executat imediat garantiile lichide, platile FNGCIMM au urcat de 6 ori in 2009 Top
Bancile nu s-au gandit prea mult inainte sa restructureze credite acolo unde exista o garantie lichida si au executat imediat, iar platile facute de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) au crescut de sase ori anul trecut fata de 2008, la 27 milioane euro, a afirmat presedintele institutiei, Aurel Saramet, citat de Mediafax. "Platile au crescut de sase ori fata de 2008, astfel incat anul trecut am platit 27 milioane euro. Mai mult de jumatate, respectiv 55%, din aceste plati ale Fondului de Garantare au fost cauzate in primul rand de insolvente", a spus... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
UE lanseză, în acest an, un program de microcredite de cel mult 25.000 euro pentru şomeri Top
Acest program ar urma să permită "oferirea unei noi şanse şomerilor şi facilitarea accesului la antreprenoriat pentru unele grupuri defavorizate din Europa". Potrivit proiectului, la acest program pot apela persoanele care şi- au pierdut locul de muncă sau riscă şă şi- l piardă, care
 
Lulache: După ce câştig suficienţi bani intru în politică! Top
Lulache a afirmat că face parte dintr- o „lume rarefiată" la care a avut acces după ce a „învăţat, muncit şi luptat" şi că ultimul job pe care l- a avut înainte de a lucra la Fondul Proprietatea îi oferea un salariu lunar mai mare de jumătate din ultima sumă câştigată la Fond. "Am
 
Bancherii sunt îngrijoraţi: Creşterea şomajului şi insolvenţele duc la deteriorarea portofoliilor de credite (VIDEO) Top
Şeful direcţiei de supraveghere din cadrul Băncii Naţionale spune că, încă din 2009, tendinţa a fost de clară deteriorare a portofoliilor de credite. "Sunt puţin îngrijorat de cifrele privind şomajul, sunt puţin îngrijorat de posibilitatea ca anumite firme să îşi închidă activitatea",
 
UniCredit va injecta două miliarde de euro la Bank Austria Top
Suma care va fi alocată pentru Bank Austria provine din fondurile de patru miliarde de euro obţinute de UniCredit în urma unei emisiuni de acţiuni. Bank Austria, care este deţinută aproape în totalitate de grupul italian, a programat o reuniune a acţionarilor la 4 martie pentru a aproba injecţia
 
FMI recomandă băncilor centrale majorarea ţintelor de inflaţie la 4%, pentru a preveni deflaţia Top
În analiza numită "Rethinking Macroeconomic Policy"" (Regândirea Politicii Macroeconomice) se arată că ţinta de 2% folosită de majoritatea băncilor centrale este suficientă "într- o lume cu şocuri de mică amploare". "În timpul crizei financiare din 2008, care a dus la prăbuşirea pe
 
CSA: Tarifele RCA pentru acest an au crescut în medie cu 15% şi sunt stabilite de asigurători Top
Tarifele de primă pentru poliţele de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), notificate de către societăţile de asigurare, au crescut în medie cu 15% pentru acest an, tarifele fiind stabilite de asigurători în funcţie de propriul portofoliu, a anunţat vineri Comisia de Supraveghere a
 
Barclays estimează bonusuri în valoare de 2 miliarde de lire sterline Top
Chiar daca banca nu a primit ajutor direct din partea statului, britanicii se asteapta ca aceasta sa plateasca mai putin decat in anul anterior. Barclays va prezenta marti rezultatele anuale urmand sa anunte un profit de aproape 10, 3 miliarde lire sterline - in crestere cu 70% fata de anul anterior.
 
Miniştrii europeni de finanţe se pregătesc să plaseze Grecia sub cea mai strictă supraveghere din UE Top
Astfel, AFP punctează că, deşi 20 din cele 27 de state membre ale UE, între care şi România, fac obiectul unei proceduri pentru deficit excesiv, Grecia este singura ţară UE plasată sub un control atât de strict. Miniştrii vor urma recomandările Comisiei Europene şi vor stabili un
 
Unii asiguraţi au scăpat de malus în 2010 pentru că nu figurau în baza de date cu istoric de daune Top
"Aproximativ 5% dintre şoferii care şi- au reînnoit poliţele de răspundere civilă obligatorie auto (RCA) la nivelul pieţei româneşti de asigurări nu au fost găsiţi în baza de date, motiv pentru care au achitat tariful de bază", estimează Pintilie. El a adăugat că noul tarif s- ar
 
Băncile şi companiile elene din România pot avea probleme din cauza crizei din Grecia (VIDEO) Top
Analiştii de la UniCredit, una din principalele bănci italiene, notează că în România există două bănci elene de top zece, iar în Bulgaria, trei. Acestea ar putea fi un canal important de transmitere a crizei greceşti. În plus, peste 8.000 dintre companiile străine din România au capital
 
1,6 milioane de români nu au niciun leu în conturile pentru pensia privată Top
Numărul total al celor care au aderat la un fond de pensii private obligatorii a ajuns la 4, 91 de milioane de salariaţi. 24 la sută din conturi sunt însă goale. Explicaţia: Angajatorii nu au plătit contribuţia către Casa Naţională de Pensii sau instituţia nu a virat mai departe banii către
 
Unicredit Ţiriac: Creditarea va reveni mai repede pe sectorul corporate Top
& #160; "În ceea ce priveşte revenirea creditării pe sistem bancar, credem că va fi o creştere mai bună pe sectorul corporate. Dacă ne uităm la creditele pentru locuinţe, acolo deja observăm o creştere. Am terminat anul 2009 cu o creştere de două cifre, 16%, & #160; pe creditele pentru
 
RBS riscă pierderi de sute de milioane de euro din cauza unui portofoliu imobiliar Top
RBS a acordat împrumuturi de aproximativ 1, 9 miliarde euro pentru achiziţia acestui portofoliu, în 2007. Valoarea proprietăţilor a scăzut însă, dramatic de atunci, ceea ce- i face pe analişti să creadă că RBS va ţine proprietăţile până când vor creşte din nou. Pe de altă parte,
 
Analiştii: BRD va raporta pentru 2009 un profit în scădere cu 34% Top
Provizioanele constituite de bancă în 2009 au depăşit uşor un miliard de lei şi s- au plasat în trimestrul al patrulea la 236 milioane lei, reiese din calculele Reuters bazate pe prognozele celor şapte analişti. Estimările pentru profitul net variază de la 803, 2 milioane lei la 1, 03 miliarde
 
Românii îşi exportă banii. Numerarul şi depozitele deţinute în străinătate au crescut cu 80% în 2009 Top
Volumul numerarului şi al depozitelor atinsese în septembrie 2009 un maxim istoric de 5, 39 miliarde euro. Datele Băncii Centrale arată că cele mai multe plasamente realizate de români în străinătate sunt pe termen scurt. Activele totale ale românilor peste hotare au avansat anul trecut
 
Un Phoenix din trei Top
„Nu sunt tocmai faimoși sau comerciali, dar au o muzică specială", scria un blogger din .ro într‑un post dedicat americanilor de la Agalloch, una dintre cele mai interesante trupe ale metal avant­gardei, care va susține un dublu recital în România, pe 20 martie la Centrul Cultural Reduta din Brașov (Part I) și pe 21 martie în clubul The Silver Church (Part II) din București.
 
Carte: Irvine Welsh - „Acid House" Top
Editura: Polirom Preț: 28,95 lei „Încă un sezon în iad cu Irvine Welsh! Până și lui D‑zeu o să i se pară revigorant“, scrie „New Statesman“ despre volumul de povestiri „Acid House“ (1994) al scriitorului scoțian Irvine Welsh. La fel ca ...
 
Film: Mira Nair - „Amelia" (DVD) Top
Disponibil: amazon.com Preț: 17,99 dolari Biografia Ameliei Earhart – prima femeie din istoria aviației care, în 1928, a traversat singură Atlanticul – prinde viață pe ecran în filmul „Amelia“ (2009) al indianului Mira Nair. Cu Hilary Swank în rolul principal, filmul ...
 
Muzică: Shining - „Blackjazz" (CD) Top
Disponibil: amazon.com Preț: 14,49 dolari Din 1999, când au debutat sub formă de cvartet de jazz acustic, norvegienii de la Shining și‑au îmbogățit din ce în ce mai mult soundul cu elemente de metal și rock progresiv. Un exemplu perfect este ...
 
Fără bubble în Beijing Top
Locomotiva care tractează redresarea globală ar putea să gâfâie, zic unii. De ce greșesc cei care văd urși în China.
 
Goldman Sachs a ajutat Grecia să-şi ascundă datoriile Top
Goldman Sachs nu a distrus economia Greciei, dar a ajutat ţara să- şi ascundă datoriile şi să lase să se înţeleagă că are probleme, dar nu foarte grave. New York Times scrie că modul în care a "ajutat" Goldman Sachs Grecia este asemănător celui care a dus la criza subprimelor din Statele
 
JPMorgan Chase va cumpăra RBS Sempra Energy (VIDEO) Top
Tranzacţia exclude activele nord americane ale RBS Sempra, însă JPMorgan ar fi interesată şi de acestea. În urma primirii ajutoarelor de stat şi a naţionalizării, RBS a fost obligată de Bruxelles să renunţe a mai multe active. RBS Sempra Commodities este un joint venture între Royal Bank
 
Barclays a încheiat 2009 cu un profit net de 14,8 mld. dolari, dublu faţă de 2008 (VIDEO) Top
În plus, banca britanică a avut în 2009 un câştig de aproape zece miliarde de dolari în urma vânzării diviziei Barclays Global Investors. Barclays deţine, momentan, locul unu în topul celor mai profitabile bănci europene în 2009, depăşind nume mari precum Santander, a doua bancă europeană
 
Boc: Am căutat pe Google salariul guvernatorului BNR, este 7.000 euro, la Eximbank trebuie o reducere (VIDEO) Top
Şeful Guvernului a afirmat, luni seara, la postul B1 TV, că salariile acordate directorilor unor instituţii de stat, precum Eximbank, pot fi reduse şi printr- un proiect de lege, chiar dacă procedura este una mai complicată, şi a apreciat că diminuarea poate fi privită drept una normală
 
Oltchim, în şomaj tehnic Top
În 2009, cifra de afaceri a producătorului de îngrăşăminte chimice Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) a scăzut cu 44%.
 
Lefurile comisarilor CNVM, înjumătăţite Top
Salariul comisarilor CNVM a scăzut cu 50%. De la 34.000 la 17.000 de lei. Salariul mediu al angajaţilor de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare este de circa 2.000 de euro pe lună.
 
Cea mai mare scădere a vânzărilor de maşini din UE Top
În prima lună a acestui an, România a avut cea mai mare scădere din UE la înmatriculările de autoturisme noi.
 
Saramet: Bancile au executat imediat garantiile lichide. Platile Fondului de Garantare au urcat de 6 ori in 2009 Top
Bancile nu s-au gandit prea mult inainte sa restructureze credite acolo unde exista o garantie lichida si au executat imediat, iar platile facute de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) au crescut de 6 ori anul trecut fata de 2008, la 27 milioane euro, a afirmat presedintele institutiei, Aurel Saramet, citat de Mediafax. "Platile au crescut de sase ori fata de 2008, astfel incat anul trecut am platit 27 milioane euro. Mai mult de jumatate, respectiv 55%, din aceste plati ale Fondului de Garantare au fost cauzate in primul rand de insolvente", a spus... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Profitul net consolidat al BRD a scăzut cu 29% în 2009 faţă de anul anterior (VIDEO) Top
 
Bunescu: Bancile au adus anul trecut in Romania 500 mil. euro, capital si imprumuturi subordonate Top
Bancile au adus in Romania anul trecut circa 500 milioane euro, sub forma de capital si imprumuturi subordonate, consolidand astfel solvabilitatea, a declarat, marti, prim-vicepresedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Petre Bunescu. "Bancile au adus in Romania anul trecut circa 500 de milioane euro, sub forma de capital si imprumutui subordonate, consolidand astfel solvabilitatea", a spus Bunescu care este si director general adjunct al BRD - Groupe Societe... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
UNSAR: Asiguratorii inregistreaza de 5 ani pierderi din politele RCA Top
Companiile de asigurari au avut pierderi, in ultimii cinci ani, pe segmentul politelor de raspundere civila auto (RCA), si trebuie sa gaseasca solutii pentru scaderea costurilor, a declarat marti presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu, citat de Mediafax. "Asiguratorii mentin serviciul RCA doar din dorinta de a castiga cota de piata si pentru a evita pierderea vreunui client prin refuzul incheierii unei polite. Tocmai de aceea societatile de asigurari sunt oarecum obligate sa lucreze si pe... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Pogonaru: Băncile au un model de afaceri ideal, profitul e numai al lor, pierderile le împart cu clienţii Top
"Vedem în mod cert o reluare a creditării, se vede aşa ceva. Nu pot să mă abţin şi să nu remarc că băncile din România au un model de afaceri ideal: atunci când fac profit este numai al lor, iar când înregistrează pierderi fac provizioane, iar costul acestora este suportat de noii clienţi.
 
Saramet: Fondul de Garantare primeste zilnic 130-140 de dosare "Prima Casa" Top
Numarul mediu al dosarelor de creditare pentru programul Prima Casa primite de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a crescut de la 90-100 in ianuarie la 130-140 in ultimele zile ale programului, a declarat, marti, Aurel Saramet, presedintele institutiei. "Daca in luna ianuarie, cam pana pe 7 februarie, primeam in medie 90-100 de dosare pe zi, in ultimele zile ale programului numarul a crescut la 130-140", a afirmat Saramet, citat de Mediafax.El a precizat ca de la inceputul programului... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Activele CEC Bank au crescut anul trecut cu 53,67%, la 20,9 miliarde lei Top
Activele CEC Bank au crescut anul trecut cu 53,67%, la 20,9 mld. lei, in contextul majorarii portofoliului de credite cu 13,58%, la 9,2 miliarde de lei. Creditele acordate persoanelor juridice au crescut anul trecut cu aproape 45%, la 4,2 miliarde de lei, dintre care 89% au fost acordate IMM-urilor, 7% pe segmentul corporate si 6% autoritatilor si administratiilor publice locale.Potrivit datelor... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Activele CEC Bank au crescut anul trecut cu 53,67%, la 20,9 miliarde lei Top
Creditele acordate persoanelor juridice au crescut anul trecut cu aproape 45%, la 4, 2 miliarde de lei, dintre care 89% au fost acordate IMM- urilor, 7% pe segmentul corporate şi 6% autorităţilor şi administraţiilor publice locale. Potrivit datelor prezentate marţi de Doina Topală, director
 
Liber la vânzarea locuinţelor ANL Top
Locuinţele ANL vor putea fi cumpărate de către chiriaşi cu preţuri între 19.000 şi 36.000 de euro
 
BRD a acordat 3.800 de credite prin Prima Casa, in valoare de 135 mil. euro Top
BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca dupa valoarea activelor din Romania, a acordat 3.800 de credite prin programul Prima Casa pana in prezent, potrivit lui Guy Poupet, presedinte-director general al bancii. Valoarea totala a creditelor acordate de BRD prin acest program se ridica la 135 mil. euro, conform lui Poupet.El a precizat ca BRD are o cota de piata de peste 30% pe segmentul creditelor acordate prin Prima Casa.Profitul net al bancii a scazut... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Poupet, BRD: Persoanele fizice si firmele foarte mici au fost clientii cei mai afectati de criza Top
Persoanele fizice au fost cele care au suportat mai greu criza, in randul clientilor BRD , iar in ceea ce priveste companiile, cele mai mari probleme le-au intampinat cele de foarte mici dimensiuni, in timp ce firmele de talie mica sau comportat mult mai bine, a declarat pentru DailyBusiness.ro Guy Poupet (foto), presedintele BRD GSG. Seful BRD a spus ca o afacere foarte importanta pentru banci a fost in 2009 finantarea statului. El nu a dorit sa dea detalii cu privire la ponderea pe care creditele catre sectorul public au detinut-o in totalul creditelor acordate de banca in... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romania are permisiunea UE sa isi corecteze deficitul bugetar pana in 2012 Top
Consiliul ministrilor de Finante din statele membre UE (ECOFIN) a aprobat marti prelungirea cu un an, pana in 2012, a termenului acordat Romaniei pentru reducerea deficitului bugetar sub pragul reglementat european de 3% din produsul intern brut (PIB), a declarat un diplomat european. Ministrii Finantelor din Uniunea Europeana au aprobat astfel recomandarile facute pe 8 februarie de Comisia Europeana in privinta procedurilor de deficit excesiv pentru Romania, Ungaria, Polonia, Lituania, Letonia si Malta, relateaza... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
CNVM a suspendat de la tranzacţionare acţiunile Rompetrol Top
Arbitrul pieţei de capital cere companiei KazMunaiGaz să mărească preţul de cumpărare al acţiunilor Rompetrol Rafinare Constanţa din cadrul ofertei de preluare de la 0,0741 lei pe acţiune la 0,075 lei pe acţiune.
 
Seful BRD: Cred ca nivelul creditelor neperformante a ajuns la punctul maxim Top
Cred ca varful creditelor neperformante a fost deja atins la nivelul bancii, iar in 2010 nu vom vedea o crestere a riscului comparativ cu 2009, a spus marti Guy Poupet (foto), presedinte - director general al BRD GSG. In 2009, banca a inregistrat o crestere a costului net al riscului de 128%, comparativ cu anul anterior.Rata restantelor de peste 90 de zile inregistrate de banca era la finele lui 2009 de 10,54% din soldul creditelor, sub media pietei, care... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Preţul locuinţelor va scădea în medie cu 15% Top
Preţurile locuinţelor din România vor continua să scadă în acest an, cu 10-15% la cele noi şi cu 15-20% pentru cele vechi, în condiţiile în care disponibilităţile băneşti ale potenţialilor clienţi vor continua să se reducă, a declarat Adrian Crivii, directorul general al firmei de evaluare Darian.
 
Românii cred că medicii şi profesorii merită cele mai mari venituri Top
Aprecierile românilor nu se potrivesc însă cu grila unică de salarizare propusă şi aprobată de guvern în toamna lui 2009.
 
Vicepreşedintele BVB, sancţionat de CNVM pentru nereguli la firma sa Top
Pe lângă Dan Paul, care este şi vicepreşedinte al Bursei de Valori Bucureşti, CNVM l- a sancţionat cu avertisment şi pe reprezentantul controlului intern de la Finaco, Andi Şatran. În plus, CNVM a remarcat şi faptul că societatea de brokeraj a răspuns parţial solicitărilor corpului
 
Ce case poţi cumpăra cu 10.000 de euro Top
Printre ofertele de vânzare de pe site-urile anunţurilor imobiliare se găsesc şi chilipiruri de care proprietarii vor să scape.
 
Astra Asigurari si-a crescut profitul net cu 80% anul trecut, pana la 6,3 mil. lei Top
Astra Asigurari a inregistrat anul trecut un profit net de 6,28 mil. lei (1,5 mil. euro), in crestere cu 80% fata de castigul consemnat anul anterior, potrivit informatiilor publicate marti pe Rasdaq. In 2008, compania de asigurari a inregistrat un profit net de 3,5 mil. lei (951.000 euro).Veniturile totale ale companiei s-au cifrat anul trecut la 903,6 mil. lei (213,1 mil. euro), in vreme ce cheltuielile au insumat 897,3 mil. lei (211,6 mil.... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Japonia întrece China la numărul de obligaţiuni de stat americane Top
Creditorii japonezi, publici şi privaţi, deţineau în decembrie bonuri americane de trezorerie de peste 768 de milliarde de dolari, cu 1, 5% mai mult faţă de noiembrie, pe când chinezii (fără cei din Hong Kong) deţineau peste 755 de miliarde de dolari, cu 4, 3% mai puţin decât în noiembrie.
 
Băncile, obligate să modifice aproape toate contractele de credit în 2010 Top
De la mijlocul acestui an, persoanele fizice vor rambursa creditele ipotecare şi de consum cu dobânzi variabile fără să plătească vreun comision, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru transpunerea şi
 
Oamenii de afaceri: "Bancile sunt irational de prudente". Raspunsul bancherilor: "Piata nu mai inghite credite" Top
Bancile manifesta o prudenta exagerata, aceptand cu mare greutate sa ofere credite sau esalonari de imprumuturi, spun oamenii de afaceri. Bancile riposteaza insa ca piata locala este saturata de credite, iar o revigorare a imprumuturilor am putea vedea doar peste multi, multi ani, dupa ce veniturile romanilor revin la normal. Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), afirma ca relatia dintre banci si oamenii de afaceri este foarte incordata si se exagereaza de ambele parti. Astfel, companiile au ajuns sa blameze bancile pentru ca... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
"Afacerea Pensia": Statul iti returneaza contributiile pe 5 ani. Apoi mori si in rest, ai platit degeaba Top
Gigel se angajeaza la 23 de ani pe o leafa de 1.100 lei pe luna. In 5 ani, el va plati contributii la asigurari sociale in valoare de 29.460 lei, exact suma pe care statul roman i-o va returna in cei 3-4 ani cat va trai dupa pensionarea de la 65 de ani, conform sperantei medii de viata din Romania. Dar Gigel va continua sa achite contributii si in ceilalti 37 de ani de viata activa. El nu va mai primi acesti bani inapoi.Cat credeti ca mai poate rezista un sistem in care 5 ani muncesti pentru tine si 37 de ani pentru o cauza nestiuta de... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Alpha Bank Romania majoreaza dobanzile Top
Alpha Bank majorează dobanzile la produsele de economisire, pentru depozitele la termen constituite in lei de catre persoanele fizice acestea ajungand pana la 11,25%p.a , iar pentru certificatele de depozit pana la 12,75% p.a . In acelaşi timp, banca vine cu o oferta speciala pentru studenţi şi pensionari, ce beneficiază de dobanzi majorate pentru depozitele la termen
 
Premii la plata cu cardul de credit BCR MasterCard Top
Clientii Bancii Comerciale Romana (BCR) posesori de carduri de credit emise sub sigla MasterCard pot castiga, in urma utilizarii cardului pentru plati la comercianti, mai multe premii intre care si noul autoturism Golf. Posesorii de carduri co-branded sau de credit BCR MasterCard sunt inclusi in aceasta promotie in momentul in care efectueaza cel putin 2 tranzactii de
 
Dobanzi de pana la 14% pe an Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand cu data de 30 octombrie 2008, cu pană la 2,5 pp, dobanzile la produsele de economisire. Noile niveluri ating valori de pană la 14%, după cum urmează: Cel mai atractiv produs de economisire oferit de BCC rămane, in continuare, Depozitul Sibiu 2007, cu un nivel de dobandă de 13,50%, bonificat la
 
Rezultate financiare peste estimări, după primul an de Millennium Bank Top
La un an de la intrarea pe piaţa romanească, rezultatele financiare ale Millennium Bank depăşesc aşteptările. La 30 septembrie 2008, suma totală a activelor a ajuns la aproximativ 945 de milioane RON (253 de milioane de euro), o valoare cu 222% mai mare decat cea inregistrată la 31 decembrie 2007. Volumul total al imprumuturilor acordate de
 
Confort Business de la BRD si AIG Top
BRD, impreună cu AIG Romania şi cu brokerul de asigurări Gras Savoye Romania, a lansat un nou produs: asigurarea Confort Business, destinată clienţilor persoane fizice autorizate şi companiilor. Asigurarea Confort Business este un serviciu opţional ataşat cardurilor din gama business in Lei, Euro sau USD. Obiectivul lansării noului produs este acela de a oferi clienţilor un plus
 
OTP a lansat o oferta speciala pentru depozitele pe 3 luni Top
OTP Bank Romania marchează, pe piaţa locală, cea de-a treia ediţie a evenimentului internaţional consacrat, Savings Day (Ziua Economisirii), prin lansarea unei oferte speciale pentru depozitele pe 3 luni. Oferta se va intinde pe durata unei luni calendaristice şi se adresează clienţilor persoane fizice. Promoţia a debutat pe 31 octombrie a.c., şi va consta intr-o creştere a
 
Clientii buni castiga intotdeauna! Top
Ca urmare a initiativei de a sprijini atat clientii cat si piata romaneasca, pe langa seria de masuri luate pentru a ajuta persoanele fizice si juridice sa faca fata conditiilor economice actuale, Bancpost si EFG Retail Services lanseaza promotiile “Clientii buni castiga intotdeauna” cu premiul lunar de 20.000 de lei pentru toti clientii de credite de
 
Noi depozite la Emporiki Bank Top
Emporiki Bank a lansat recent doua produse de economisire la termen, adresate clientilor persoane fizice si PFA: depozitul cu dobanda progresiva - Depozaur - si depozitul cu dobanda in avans - Avantastic. Cele doua depozite au cea mai variata oferta din punct de vedere al termenului de constituire si moneda, oferind posibilitatea clientilor de a-si alege
 
Dobanzi mai mari la BCC Top
Banca Comercială Carpatica a majorat, incepand din 06 ianuarie 2009, dobanzile practicate pentru depozitele la termen oferite, in lei, pe o perioadă de o lună, precum şi la depozitele originale Vivat şi Progres acordate pe o perioadă de 6 şi 12 luni. Conform noilor niveluri, BCC bonifică dobanzi mai mari cu pană la 2 p.p. Astfel,
 
BCR sustine proiectele de afeceri Top
Banca Comerciala Romana (BCR) acţionează consecvent in direcţia acordării unui sprijin real clienţilor săi, in condiţiile asigurării unui management adecvat al riscului menit să protejeze clienţii inşişi, banca şi acţionarii. Această abordare este susţinută fără rezerve de banca-mama, Erste Group, atat pe segmentul retail cat şi pe cel al companiilor. ,,Erste va continua să asigure, ca şi pană
 
Bancile comerciale au adus in Romania 500 de milioane de euro in 2009 Top
Bancile comerciale au adus in 2009 in Romania 500 de milioane de euro sub forma de capital si imprumuturi subordonate, a declarat marti, la o conferinta financiara Petre Bunescu, director general adjunct al BRD si prim-vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).
 
Florin Pogonaru despre banci: Profitul e numai al lor, pierderile le impart cu clientii Top
Bancile din Romania au un model de afaceri ideal, atunci cand fac profit e numai al lor, iar cand inregistreaza pierderi le impart si cu clientii, a declarat, marti, Florin Pogonaru, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
 
Angela Toncescu: Romania poate fi sanctionata de CE daca renunta la piata liberalizata in asigurari Top
Romania poate fi sanctionata de Comisia Europeana /CE/ daca nu continua sa aiba o piata liberalizata in domeniul asigurarilor, a declarat, marti, in cadrul unui seminar de specialitate, Angela Toncescu, presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor /CSA/.
 
BRD a anuntat un profit net de 792 milioane lei in 2009 Top
BRD Groupe Societe Generale a anuntat, marti, un profit net pe 2009 de 792 milioane lei, in scadere cu 30 la suta fata de 2008, cand a fost inregistrat un profit net bancar de 1,35 miliarde lei si un profit net consolidat la nivel de grup de 1,36 miliarde lei.
 
Băncile, obligate să modifice aproape toate contractele de credit în 2010 Top
De la mijlocul acestui an, persoanele fizice vor rambursa creditele ipotecare şi de consum cu dobânzi variabile fără să plătească vreun comision, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pentru transpunerea şi
 
ING Grup inregistreaza pierderi nete de 712 milioane de euro in trimestrul patru din 2009 Top
Grupul olandez de servicii financiare ING Groep NV a raportat miercuri pierderi semnificative pentru trimestrul patru din 2009, de 712 milioane de euro (980 milioane de dolari), dar mai mici decat pierderile inregistrate in perioada similara din 2008, de 3,71 miliarde de euro, transmite AP.
 
Băncile sunt obligate să elimine comisioanele de rambursare anticipată Top
Băncile vor modifica până în luna septembrie aproape toate contractele de credit încheiate cu populaţia pentru a le adapta la noile reglementări UE şi nu vor mai putea încasa comisioane la rambursările anticipate pentru împrumuturile cu dobândă variabilă, iar celelalte comisioane sunt limitate la 1%.
 
Plata anticipată a impozitului pe profit va duce la noi falimente Top
Pentru a face rost de bani la buget, statul pune noi biruri asupra companiilor. Unul dintre acestea este plata anticipată a impozitului pe profit, fapt care, în viziunea experţilor, va înrăutăţi lucrurile în economie.
 
Profit dublu pentru BNP Paribas în 2009: 5,8 mld. euro Top
Rezultatul băncii a fost ajutat de achiziţia Fortis, dar şi de reducerea ritmului de provizionare pentru creditele neperformante. În ultimele 12 luni, titlurile băncii aproape şi- au dublat valoarea la bursa din Paris. După achiziţia activelor Fortis din Belgia şi Luxemburg, BNP Paribas a
 
INS: Salariile au crescut cu un coeficient de 5003,59 fata de ianuarie 1990 Top
Coeficientul de crestere a castigurilor salariale medii nete pe economie in decembrie 2009 fata de ianuarie 1990 a fost de 5.003,39, iar fata de luna februarie 1992, a fost de 1.161,44, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), transmis luni Agerpres.
 
Chiuariu propune reforma administrativa, crearea regiunilor Top
Deputatul PNL Tudor Chiuariu, fost ministru al Justitiei, propune intr-un proiect de revizuire a Constitutiei reforma administrativa, crearea regiunilor, functia publica neutra si profesionista, precum precum si separarea clara dintre nivelul functiilor politice si nivelul functiilor publice.
 
Veniturile Groupama în România au scăzut, anul trecut, cu 10,9% Top
Al treilea jucător de pe piaţa românească de asigurări a încheiat anul 2009 cu afaceri de 209 milioane euro, în scădere cu 10, 9%. Şi asta deşi Groupama a preluat anul trecut Asiban, BT Asigurări şi subsidiara din România a OTP Garancia. Potrivit conducerii companiei, scăderea afacerilor
 
Ministrul Muncii l-a informat pe premier ca problemele la legea salarizarii unitare sunt generate de contabili Top
Problemele privind aplicarea Legii unitare de salarizare sunt generate de contabilii de la unele institutii publice, care fac neconcordante la incadrarile de personal, i-a explicat, miercuri, ministrul Muncii, Mihai Seitan, premierului Emil Boc, la inceputul sedintei de Guvern.
 
Romania ar putea gazdui gunoiul nuclear al UE Top
Deseurile nucleare din Uniunea Europeana ar putea fi transportate in Europa de Est, una dintre posibilele locatii fiind Romania, pentru a fi stocate in depozite subterane, conform planurilor analizate de statele membre UE, relateaza The Times in editia electronica.
 
BNP Paribas anunta o crestere cu 93 la suta a profitului in 2009 Top
Grupul bancar francez BNP Paribas a depasit estimarile analistilor, anuntand o crestere semnificativa a profitului net in trimestrul patru din 2009, datorita achizitionarii bancii belgiene Fortis si dupa ce a pus deoparte mai putini bani pentru creditele neperformante, transmite Bloomberg.
 
Salariile angajatilor Dacia cresc cu 300 de lei, in doua transe Top
Reprezentantii Sindicatului Automobile Dacia au declarat ca negocierile referitoare la majorarea salariala s-au incheiat, conducerea acordand o crestere de 300 de lei in suma fixa a retributiilor celor 14.000 de salariati. Majorarea va fi acordata in doua transe, 220 de lei de la 1 ianuarie 2010 si 80 de lei incepand cu 1 aprilie 2010. Prima solicitare a sindicalistilor a fost o majorare de 520 de lei in suma fixa pentru fiecare angajat.
 
Concluzia in scandalul salariilor mai mici luate de bugetari: Contabilii nu stiu sa calculeze Top
Legea salarizarii unitare baga zazania si intre membrii Guvernului. Premierul Emil Boc i-a cerut astazi ministrului Muncii, Mihai Seitan, lamuriri in legatura cu scaderile de salarii la bugetari, din ianuarie. Ministrul a dat vina pe contabili – nu stiu sa calculeze!
 
Şeful CSA estimează că piaţa de asigurări de viaţă va ajunge în acest an la nivelul din 2008 Top
În 2008, piaţa asigurărilor de viaţă a crescut cu 29%, până la 1, 9 miliarde lei. "Estimez că la sfârşitul acestui an piaţa de asigurări de viaţă va ajunge la nivelul anului 2008. Mă aştept ca societăţile de asigurare să recupereze unele contracte răscumpărate anul recut şi
 
ING a înregistrat pierderi de 712 milioane de euro în ultimul trimestru din 2009 Top
Problemele financiare persistă pentru grupul financiar olandez ING. Datele prezentat de ING arată că divizia bancară a înregistrat câştiguri sub estimări în ultimul trimestru din 2009, iar segmentul asigurărilor a adus pierderi, deşi piaţa aştepta să înregistreze profit. Pe de altă parte,
 
"Maradona din Ghencea" e cel mai bine platit junior roman! Castiga cat un director de vanzari Top
Steaua are grija de "bijuteriile" sale. Chiar daca oficialii din Ghencea au concediat o parte din antrenori si au redus numarul de grupe de juniori, acest lucru s-a facut pentru a se crea asa-numitele "grupe de elita". Jucatorii sunt atent selectati si li se ofera toate conditiile pentru a ajunge la marea performanta.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: