Stirile din politica

Stirile din politica


Guvernul discuta despre cele 100.000 de disponibilizari propuse de ministrul Finantelor pentru 2010

Posted: 14 Jan 2010 11:24 PM PST

Membrii Cabinetului Boc discuta despre planul de disponibilizari pentru acest an, dar si despre legea pensiilor prin care propun introducerea platii contributiilor asigurarilor sociale pentru cei care sunt remunerati pe baza contractelor de drepturi... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Din 2011,romanii vor reduce costurile de intretinere cu certificatele termice

Posted: 17 Jan 2010 10:48 PM PST

Vesti bune pentru romanii care nu stiu ce sa mai faca pentru a reduce costurile de intretinere. Incepand de anul viitor, ei vor avea la indemana un instrument, prin intermediul caruia vor putea face economii la nivelul consumului de energie al... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romania sub nameti: Traficul rutier, ingreunat de ninsori: DN22 Ramnicu Sarat - Braila si DN2A Slobozia - Paltinis, inchise (UPDATE)

Posted: 19 Jan 2010 12:06 AM PST

Circulatia pe Drumul National 22, intre Ramnicu Sarat si Braila, a fost inchisa marti dimineata din cauza zapezii si a viscolului. Autoritatile s-au asigurat ca nu a ramas nicio masina intepenita in nameti. "Se intrerupe circulatia tuturor... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Becali: Cautati si parapsihologii lui Geoana. Eu am inteles de la Hrebenciuc ca au avut si ei

Posted: 20 Jan 2010 10:45 PM PST

Prieten bun cu strategul PSD Viorel Hrebenciuc, patronul Stelei spune ca a aflat de la acesta despre faptul ca presedintele Traian Basescu a avut parapsihologi in campania electorala, pe care pesedistii ar fi incercat sa-i combata cu aceleasi arme.... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pensionarii dau in judecata Guvernul pentru neaplicarea legii privind valoarea punctului de pensie

Posted: 22 Jan 2010 03:47 AM PST

Pensionarii vor da in judecata Executivul pentru ca nu aplica legea care prevede ca valoarea punctului de pensie trebuie sa reprezinte 45% din salariul mediu brut. Varstnicii au hotarat de asemenea sa participe la protestele pe care confederatiile... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cristian Diaconescu îşi anunţă echipa: Dragnea, Năstase, Ponta, Oprişan, Geoană

Posted: 24 Jan 2010 11:26 PM PST

Prin candidatura la preşedinţia Partidului Social Democrat, vicepreşedintele Cristian Diaconescu a subliniat că doreşte crearea unei punţi de dialog în partid şi a unei echipe cât se poate de eficiente alături de care PSD să depăşească impasul prin care trece formaţiunea, şi care se suprapun unei perioade grele pentru ţară.

“Am luat această decizie în momentul în care situaţia s-a radicalizat“, a declarat Diaconescu la Antena 3.

Vicepreşedintele PSD a adăugat că din viitoarea sa echipă, dacă va deveni preşedinte al partidului la apropiatul Congres extraordinar, vor face parte majoritatea actualilor lideri de la centru sau din teritoriu.

El i-a enumerat pe Liviu Dragnea, Victor Ponta, Marian Oprişan, liderii din Transilvania sau din Moldova. ‘Evident că din echipă vor face parte Adrian Năstase şi Adrian Severin – unul dintre cei mai reprezentativi politicieni pe parte de politică externă. (…)

Cristian Diaconescu a subliniat că nu are nicio problemă cu actualul lider al formaţiunii, Mircea Geoană, care, din punctul său de vedere, ‘trebuie să rămână în structura de decizie a partidului’.

Am lucrat împreună cu Mircea Geoană de 16 ani. Îl apreciez foarte mult, este un om extrem de dedicat, muncitor, stăruitor, poate cel mai hotărât atunci când are de dus un proiect la bun sfârşit”, a spus el.

În opinia sa, aşa se întâmplă în politică, ”nu întotdeauna există un cântar moral”, din motive neimputabile este nevoie câteodată de o modificare pentru a se putea face un pas înainte. ‘Dar Mircea Geoană trebuie să rămână în structura de decizie a partidului şi să continuăm împreună. Este loc pentru toată lumea’, a subliniat vicepreşedintele PSD.

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a afirmat că este prematur să candideze la preşedinţia României. “Exclud ideea că cel care exercită autoritatea în PSD se poate ocupa de toate ‘joburile”, a arătat el.

În ceea ce priveşte cooperarea sa instituţională cu preşedintele Traian Băsescu, fostul ministru de Externe a precizat că aceasta a fost una corectă, de ambele părţi, chiar dacă au existat şi disensiuni pe care preferă să le ţină secrete. El şi-a exprimat speranţa că această situaţie va fi înţeleasă de colegii de partid.

Preluat de pe Adevarul

Geoană se bazează din nou pe baroni

Posted: 24 Jan 2010 11:39 PM PST

Preşedintele PSD încearcă să-şi conserve postul întărind poziţia preşedinţilor de filiale. El speră ca astăzi congresul extraordinar să fie stabilit la sfârşitul lunii februarie.

Astăzi este o zi foarte importantă pentru modul în care se va duce lupta pentru conducerea PSD. Comitetul Executiv (CEx) al partidului va decide astăzi data la care va avea loc congresul extraordinar, în care se vor pune la bătaie funcţiile de conducere. Mircea Geoană doreşte un congres cât mai repede cu putinţă, pentru a nu da timp taberei adverse să se organizeze.

El vrea să evite organizarea alegerilor din filiale înainte de congres, lucru care i-ar afecta şansele. Împreună cu preşedinţii de filiale PSD, cu care s-a retras la sfârşitul săptămânii la Poiana Braşov, Mircea Geoană a convenit să sus ţină la CEx-ul de astăzi ideea organizării unui congres extraordinar în perioada 20-25 februarie. Justificarea organizării con gresu lui la sfârşitul lui februarie este faptul că o amânare ar prelungi lupta internă pe funcţii, care ar dăuna partidului.

De altfel, Mircea Geoană a declarat că partidul trebuie să-şi clarifice rapid situaţia internă. Anticipând capcana, Miron Mitrea l-a acuzat că vrea să rupă partidul. Lupta pentru putere în PSD se încinge după decizia lui Cristian Diaconescu, anunţată ieri oficial, de a candida la preşedinţia PSD.

Preşedintele PSD caută aliaţi

Deşi Constantin Niţă, liderul PSD Braşov, a anunţat că toţi 39 de preşedinţi de filiale ale PSD, veniţi la Poiana Braşov, îl vor sprijini pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al partidului, situaţia nu este chiar atât de roz pentru liderul social-democrat.

Potrivit unor surse, unii preşedinţi de filiale au participat doar pentru a afla care este „oferta" lui Geoană. Scopul preşedintelui PSD, care a convocat întâlnirea, a fost acela de a negocia cu baronii rămânerea sa în funcţie. Marele absent de la Poiana Braşov a fost Viorel Hrebenciuc, liderul deputaţi lor PSD.

Liviu Dragnea, secretar general al PSD, a lipsit şi el. A venit însă Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti. Mircea Geoană a convenit cu cei prezenţi ca liderii de filiale, care vor solicita congresul extraordinar, să solicite şi organizarea de conferinţe judeţene doar pentru desemnarea delegaţilor la congres, alegerile pentru funcţiile de conducere în filiale urmând să fie amânate după congres, pe baza noului statut.

Actualul preşedinte al PSD trage speranţe că preşedinţii de filiale, membri importanţi ai CEx, vor prefera să nu rişte pierderea funcţiilor, iar delegaţii la congres care vor fi stabiliţi îi vor fi favorabili.

Miron Mitrea ameninţă cu ruperea partidului

Un astfel de scenariu îi dezavantajează pe adversarii lui Geoană. Din acest motiv, Miron Mitrea, portavocea mişcării anti-Geoană, l-a acuzat pe preşedintele PSD că este în stare de orice, chiar să rupă partidul, pentru a rămâne cu funcţia de preşedinte. „Toate detaliile privind organizarea sunt în seama Consiliului Naţional, care va fi în 12 februarie, chiar dacă Geoană şi cu Hrebenciuc vor să facă altfel. Consiliul Naţional este cel care decide când, unde, norma de reprezentare…", a spus Mitrea.

Ion Iliescu a criticat şi el reuniunea de la Poiana Braşov, pe motiv că este „nepotrivită", întrucât devansează întâlnirea unui organism statutar, CEx. Iliescu a subliniat că nu a fost invitat la întâlnire şi că nu ştie „ce temei şi ce bază are această reuniune sau care sunt criteriile după care unii participă, iar alţii nu".

Hrebenciuc mizează pe Năstase?

Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău şi un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc, a declarat sâmbătă că "Bacăul îl va susţine pe Adrian Năstase". Anterior, Hrebenciuc afirmase că nu are deocamdată parti-pris-uri pentru şefia PSD. (Au contribuit Florin Ciornei şi Mara Popescu)

ALIAŢI

Mihai Tănăsescu a anunţat că-l sprijină pe Miron Mitrea

Candidat la preşedinţia PSD, Miron Mitrea a anunţat că Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional (FMI), îl sprijină pentru a obţine conducerea partidului. Într-o emisiune la Realitatea TV, Mitrea a anunţat că şi-a evaluat periodic susţinerea în interiorul partidului, menţionându-i printre cei care-l sprijină pe Mihai Tănăsescu, Marian Sârbu şi Adrian Severin.

Într-o intervenţie telefonică, Mihai Tănăsescu a confirmat că-l susţine pe Miron Mitrea. „E foarte clar că o nouă conducere a PSD este bine-venită. Miron Mitrea are puterea, determinarea necesare şi doreşte să facă ceva pentru acest partid. Cred că Miron Mitrea ar fi persoana cea mai potrivită pentru această funcţie de preşedinte", a spus Tănăsescu.

Anterior, Marian Sârbu şi-a declarat şi el, mai voalat, susţinerea pentru Mitrea, precizând că amândoi au venit în partid pe filieră sindicală şi iar face plăcere să facă echipă cu el. Severin a fost evaziv pe această temă, el păstrându-şi un canal de comunicare şi cu Adrian Năstase.

ŞEFIA PSD

Diaconescu candidează

După o perioadă în care a preferat să-şi testeze susţinerea în interiorul partidului, păstrând contactul cu toate grupurile de putere, Cristian Diaconescu a anunţat ieri oficial că va candida pentru funcţia de preşedinte al PSD. El nu a dat însă niciun detaliu suplimentar, pre ferând un anunţ sec. „Da. Da şi atât. Nu spun decât «da»", a declarat Diaconescu agenţiei Mediafax.

La scurt timp, Ioan Rus, unul din liderii grupului de la Cluj, şi-a anunţat sprijinul neechivoc pentru Diaconescu, reproşându-i lui Mircea Geoană că nu şi-a asumat eşecul alegerilor pentru Cotroceni. „Consider că a greşit fundamental, n-am cum să-l susţin (pe Mircea Geoană – n.r.). Cred în acest moment în oportunitatea candidaturii lui Cristian Diaconescu, e o speranţă, poate să fie ceva excepţional, poate să fie… Sper să nu fie un nou eşec", a spus Rus.

Candidatura lui Cristian Diaconescu este, potrivit unor surse din PSD, o încercare de a coagula sprijinul pe care-l are în partid şi, astfel, de a negocia de pe o poziţie mai solidă intrarea în viitoarea echipă de conducere, chiar şi pe funcţia de preşedinte. Decizia sa complică ecuaţia puterii din PSD şi diminuează serios şansele lui Mircea Geoană de a-şi păstra funcţia. De altfel, Geoană l-a invitat să participe la un tandem, în care actualul preşedinte să-şi păstreze funcţia.

Candidatura lui Diaconescu ar putea echivala astfel cu un refuz. Fostul ministru de externe este „agreat" de mulţi lideri cu greutate din partid. Ion Iliescu îl vede într-un tandem la conducerea PSD cu Adrian Năstase. Miron Mitrea l-a invitat să candideze la şefia partidului, însă, în lipsa unui răspuns, şi-a anunţat el candidatura. Este însă o tactică de negociere, Mitrea luând în considerare, potrivit unor surse din partid, posibilitatea de a se retrage în favoarea unui alt candidat.

O necunoscută este, în prezent, candidatura lui Adrian Năstase. El a anunţat că şi-o va depune doar dacă va avea suficientă susţinere în partid. În altă ordine de idei, aripa Geoană şi-a stabilit deja mesajul cu care îl va ataca pe Diaconescu şi pe Mitrea. „Nu ne îngrijorează candidaturile în partid, ci acei candidaţi care pot fi organizaţi de Traian Băsescu", a declarat Marian Vanghelie. (Silviu Sergiu)

ALTERNATIVĂ

Oprescu pregăteşte o nouă „mişcare"

De la distanţă, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a amestecat şi el, indirect, în disputa din PSD, oferind, deocamdată ipotetic, o alternativă nemulţumiţilor din partid. Oprescu a anunţat vineri seara, într-o emisiune la Antena 3, că este în discuţii pentru a forma „o mişcare socială" care să-i servească şi ca platformă electorală.

Primarul spune că a început deja aceste discuţii „cu oameni cu o cultură normală, foarte tineri", care i-au promis spri jin. „Mă gândesc la acest lucru pentru a avea un sprijin mai larg", a explicat acesta. Oprescu şi-a separat însă platforma de Alianţa Stân gii, a nun ţată acum câteva luni de Octav Cozmâncă, fo stul său şef de campanie. Motivul invocat ar fi convingerea lui Oprescu că „PSD tinde să se reformeze", în consecin ţă „alte formaţiuni de stânga nu vor avea mare succes". (Anca Simina)

SCUT PENTRU ILIESCU

Vanghelie cere capul liderilor clujeni

Iritat de revigorarea curentului anti- Iliescu, Marian Vanghelie a pus tunurile pe grupul de la Cluj. „Este inadmisibil comportamentul lor faţă de domnul preşedinte Iliescu. Cred că trebuie daţi afară", şi-a formulat el verdictul în cazul lui Ioan Rus şi Vasile Dâncu, după reuniunea de la Poiana Braşov.

Inflamat, Vanghelie a anunţat că va propune astăzi excluderea tandemului Dâncu- Rus, nu pentru că este el un „fan" al lui Iliescu, ci pentru că cei doi ar fi „vânduţi lui Băsescu, atât moral, cât şi economic". „Cred că ieşirea lui Vanghelie a vrut să mute discuţia de la dezbaterile privind conducerea PSD la cearta noastră cu Ion Iliescu", a replicat Dâncu, reducând potenţialul lui Vanghelie în această polemică „eventual la a ţine tava cu ceaiul sau la a aduce cafelele". (Anca Simina)

SPOVEDANIA DE LA IAŞI

Geoană: „Am greşit că am fost la Vîntu"

Mircea Geoană a intrat în campania internă pentru şefia PSD recunoscându- şi erorile de la prezidenţiale. „Am greşit!", i-a răspuns spăşit liderul PSD, ieri, la Iaşi, unei susţinătoare care l-a luat la rost pe scările Bisericii Trei Ierarhi: „De ce v-aţi dus la Vîntu, domnu' Geoană?". Vizita lui Geoană acasă la Sorin Ovidiu Vîntu în noaptea de dinaintea dezbaterii din turul al II-lea i-a fost reproşată lui Geoană, inclusiv din PSD, ca fiind cea mai mare greşeală a campaniei sale.

Înainte de spovedania publică, Geoană împărţise, în premieră după alegeri, aceeaşi scenă cu Traian Băsescu, la Ziua Unirii. Foştii contra candidaţi s-au ignorat însă, iar după discursurile festiviste s-au prins în hore separate. De la Unirea lui Gheorghe Nichita, Geoană nu a mai ajuns la Focşani, la horele lui Marian Oprişan. (Anca Simina)

Preluat de pe EVZ

Cea mai friguroasa noapte din an - cod portocaliu in sapte judete

Posted: 25 Jan 2010 12:29 AM PST

Polul Nord s-a mutat in Romania. La intorsura Buzaului s-au inregistrat duminica noaptea -34 de grade, in timp ce in Capitala, bucurestenii au avut de suportat - 16 grade Celsius. In Harghita, Brasov si Covasna mercurul a coborat pana la -29 de grade.... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministerul Economiei a declarat stare de urgenta din cauza temperaturilor scazute

Posted: 25 Jan 2010 10:44 PM PST

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a declarat, luni, situatie de urgenta, in urma temperaturilor foarte scazute inregistrate in ultima perioada, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului. Masura a fost luata in... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sase cabane din statiunea Ranca au luat foc marti seara

Posted: 26 Jan 2010 11:18 PM PST

Pana la sosirea echipelor de pompieri de la Novaci si Targu Jiu, localnicii au incercat sa stinga incendiul pentru ca acesta sa nu se extinda si la cabanele din jur. In final, doar 3 masini de pompieri au ajuns la fata locului, dupa mai bine de... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inca 300.000 de someri romani pana la vara, anticipeaza FMI

Posted: 27 Jan 2010 11:24 PM PST

"Personal, cred ca somajul va continua sa creasca probabil pana la mijlocul anului (...) Per total, un milion de someri este cu siguranta posibil", a spus Franks. Numarul actual al somerilor din Romania trece cu putin de 700.000.... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mircea Geoana, acuzat de fals in declaratii de ANI

Posted: 28 Jan 2010 11:25 PM PST

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre senator Dan Mircea Geoana, Presedintele Senatului Romaniei, a infractiunii de... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Doi morti si sapte raniti grav, dupa ce un autobuz s-a izbit de o autoutilitara

Posted: 31 Jan 2010 10:48 PM PST

Sapte ambulante si o masina de la descarcerare au ajuns la locul accidentului. Soferul microbuzului este in stare grava. impreuna cu ceilalti sase raniti a fost dus la Spitalul de Urgenta din Constanta. Microbuzul s-a lovit frontal cu un utilaj in... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Peste 50.000 de angajati, in greva de avertisment

Posted: 01 Feb 2010 11:47 PM PST

Timp de doua ore angajatii din administratia publica intrerup munca, nemultumiti de reducerea veniturilor si de taierea posturilor.  Greva de avertisment a functionarilor publici va avea loc intre orele 8.30-10.30.in cele doua ore activitatea... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sindicalistii Spiru Haret picheteaza maine Ministerul Educatiei

Posted: 02 Feb 2010 04:38 AM PST

Aproximativ o suta de sindicalisti afiliati Federatiei Spiru Haret vor picheta maine, incepand cu ora 11.00, Ministerul Educatiei. Protestul este prima actiune din calendarul stabilit de federatie si urmareste blocarea aplicarii OUG 114/2009 care... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pogea, incompatibil: ministru si administrator la firma lui Videanu

Posted: 05 Feb 2010 12:48 AM PST

Fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea este acuzat de Agentia Nationala de Integritate ca a ocupat timp de doua luni si functia de administrator la o societate comerciala cat timp a fost membru al Guvernului. Pogea a fost administrator pana in... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce vor partidele de la viitoarea Constituţie

Posted: 07 Feb 2010 11:01 AM PST

PDL a solicitat conducerii Parlamentului constituirea comisiei pentru revizuirea legii fundamentale, care ar putea să-şi înceapă activitatea peste două săptămâni. Reducerea numărului de parlamentari, clarificarea drepturilor preşedintelui şi reorganizarea administrativă sunt doar câteva dintre ideile partidelor pentru modificarea Constituţiei.
Citeste articol complet:Adevarul.ro – Politica

17 drumuri nationale, A1 si A2 sunt inchise in acest moment. Vezi lista drumurilor inchise

Posted: 07 Feb 2010 11:38 PM PST

Circulatia este blocata din cauza viscolului si a zapezii abundente pe 17 drumuri nationale, precum si pe Autostrada Bucuresti – Pitesti si pe A2, care ramane inchisa pe segmentul Bucuresti – Drajna. Situatie critica pe soselele... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Curtea Constituţională joacă după cum cântă Băsescu

Posted: 07 Feb 2010 11:50 PM PST

Magistraţii pledează pentru uninominalul majoritar până în 2012 şi pentru soluţii în cazul votului diasporei, subiecte ce se găsesc pe agenda şefului statului şi a PDL.
Citeste articol complet:Evenimentul Zilei Online

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, suspendat de Vanghelie din PSD

Posted: 08 Feb 2010 01:43 AM PST

Biroul permanent al PSD Ilfov a decis suspendarea din partid, pentru un an, a primarului oraşului Voluntari, Florentin Pandele.
Citeste articol complet:Adevarul.ro – Politica

Băse sparge 12.500 € pe foarfece şi plastilină

Posted: 08 Feb 2010 02:52 AM PST

Dacă anul trecut angajaţii Palatului Cotroceni au cheltuit pe produse de papetărie şi pe alte consumabile suma de 6.120 de euro, iată că în acest an, când România se confruntă cu o gravă criză economică, aceiaşi slujbaşi au nevoie de obiecte de papetărie care vor costa 12.500 € .

Capsatoare şi mouse-uri pentru funcţionarii de la Cotroceni

Potrivit caietului de sarcini, Administraţia Prezidenţială are nevoie, în acest an, de 50 de capsatoare metalice, cu o capacitate de capsare de 30 de file şi de cinci capsatoare metalice, cu o capacitate de capsare de 120 de file – produse achiziţionate în aceeaşi cantitate şi anul trecut. De asemenea, Preşedinţia solicită 50 de foarfece cu lamă din oţel inoxidabil şi cu mâner din plastic, din care 25 de bucăţi de 15 cm, iar alte 25 de bucăţi de 21 cm. Anul trecut, instituţia a cumpărat 50 de foarfece cu lama de 21 de cm.

Totodată, Administraţia Prezidenţială are nevoie de 25 de mouse-uri, dar şi de 30 de mouse-pad-uri. În 2009 au fost achiziţionate 50 de perforatoare, cu o capacitate de perforare de 40 de coli, alături de alte 5 perforatoare cu o capacitate de 65 de coli, iar în acest an Preşedinţia vrea să mai cumpere 50 de perforatoare cu o capacitate de 25 de coli.

Dacă anul trecut la Cotroceni a fost nevoie de două kilograme de plastilină, în acest an cantitatea creşte de cinci ori, angajaţii solicitând nu mai puţin de 10 kilograme. Preşedinţia menţionează că plastilina "de calitate, în seturi de câte 10 culori" este necesară pentru sigilii. Instituţia va cumpăra şi mai multe sticluţe de tuş violet, 30 de bucăţi, faţă de 25 anul trecut.

Preluat de pe Libertatea

Udrea, pe pârtie cu cizme de 530 $

Posted: 08 Feb 2010 02:53 AM PST

Ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea, a inaugurat, sâmbătă, la Gura Humorului, una dintre cele mai moderne pârtii de schi din ţară, Şoimul, prilej cu care şi-a etalat şi superbele cizmuliţe Christian Dior, care costă 530 de dolari. Udrea nu a avut curajul să se avânte pe pârtie, spunând că nu a încălţat niciodată o pereche de clăpari şi că ar trebui să ia nişte lecţii de schiat. În schimb s-a plimbat cu sania trasă de cai, a mâncat sarmale, a băut un păhărel cu ţuică fiartă şi s-a plimbat cu telescaunul.

Preluat de pe Libertatea

Preda abandonează "mărul discordiei"

Posted: 08 Feb 2010 02:55 AM PST

După ce a făcut mare caz de “reformarea” democrat-liberalilor, fostul consilier prezidenţial Cristian Preda bate în retragere.
Citeste articol complet:Evenimentul Zilei Online

Tensiuni Geoană-Năstase-Vanghelie pe tema normei de reprezentare a delegaţiilor la Congres

Posted: 08 Feb 2010 03:14 AM PST

Membrii conducerii social-democrate s-au contrat luni în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional…
Citeste articol complet:Antena3 – Politica

Pandele: Vanghelie practică "politica de borfaş" | VIDEO

Posted: 08 Feb 2010 03:17 AM PST

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a fost suspendat pentru o perioadă de un an din PSD. Edilul crede că decizia vizează blocarea candidaturii sale la congresul social-democraţilor, în vreme ce liderul PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, spune că problema trebuia tranşată după alegerile interne din partid.
Citeste articol complet:Evenimentul Zilei Online

Rusia reduce din nou livrarile de gaze catre Romania. Furnizorii de energie mai au stocuri pentru 4-5 zile

Posted: 09 Feb 2010 12:12 AM PST

Presedintele Comisiei pentru Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu, a anuntat, luni seara, ca Rusia va reduce din nou livrarile de gaze naturale catre Romania. in plus, acesta sustine ca furnizorii de energie ar putea ramane fara... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cod galben de ninsori, ploi, vant si polei, incepand de astazi

Posted: 09 Feb 2010 10:46 PM PST

Metorologii au emis atentionarea pentru 24 de judete si pentru Capitala. Incepand din dupa-amiaza zilei de 10 februarie ora 15 si pana in seara zilei de 11 februarie ora 20 vor fi precipitatii insemnate cantitativ care local vor depasi 20 l/mp in... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mai multe trenuri au ramas inzapezite si zeci de autovehicule sunt blocate in trafic din cauza viscolului

Posted: 10 Feb 2010 10:58 PM PST

O puternica furtuna de zapada a lovit sudul tarii. Mai multe trenuri, ambulante si zeci de masini sunt blocate din cauza viscolului in judetele Olt, Arges, Teleorman si Mehedinti. Cel mai grav este in Olt, unde patru localitati au ramas fara energie... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Marius Marinescu (PRM): Primul om care a ajuns pe Lună a fost un câine, câinele Laika

Posted: 11 Feb 2010 04:41 AM PST

Invitat într-o emisiune dedicată problemei câinilor fără stăpân, Marinescu a criticat intenţia autorităţilor din Capitală de a eutanasia patrupedele.
Citește mai departe...


CTP: Vânzarea EvZ e o veste proastă, va creşte presiunea politică pe ziar

Posted: 11 Feb 2010 04:45 AM PST

Editorialistul de la Gândul crede că trecerea Evenimentului Zilei în proprietatea unui trust apropiat PD-L va creşte presiunea pe ziar.
Citește mai departe...


Cătălin Tolontan: Dacă PD-L îşi face trust de presă e o mare greşeală

Posted: 11 Feb 2010 04:50 AM PST

Redactorul şef al Gazetei Sporturilor crede că toţi banii băgaţi de politicieni în media nu îi ajută la nimic.
Citește mai departe...


Caţavencu: EBA o committee pe net

Posted: 11 Feb 2010 05:00 AM PST

Mezina prezidenţială a scris pe contul ei de pe Linkedin în orice fel posibil cuvântul "committee", susţine Academia Caţavencu.
Citește mai departe...


Geoană are un mesaj pentru Iliescu: Să înceteze vocile care vorbesc că PSD se fracturează

Posted: 11 Feb 2010 05:21 AM PST

Liderul PSD spune că organizarea rapidă a congresului este menită să elimine discuţiile în contradictoriu din partid şi a subliniat că a reuşit să ţină uni formaţiunea chiar şi în condiţii extrem de dificile.
Citește mai departe...


Valeriu Stoica: Declaraţiile războinice ale lui Antonescu – retorică iraţională

Posted: 11 Feb 2010 06:37 AM PST

Vicepreşedintele PD-L spune pentru REALITATEA.NET că declaraţiile de război ale lui Crin Antonescu nu fac altceva decât să confirme motivele pentru care PNL nu mai e primul partid de dreapta din România. „PD-L acceptă provocarea", afirmă Stoica.
Citește mai departe...


Geoană: Lideri ca Năstase sau Diaconescu vor avea loc în echipa mea dacă voi câştiga alegerile

Posted: 11 Feb 2010 06:56 AM PST

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, la Craiova, că în echipa sa, în eventualitatea că va fi reales lider al partidului, se vor regăsi şi lideri ai PSD care pierd la congres, dându-i exemplu pe Adrian Năstase şi Cristian Diaconescu.
Citește mai departe...


Ceartă în PSD: Vanghelie ar putea rămâne fără o mare parte din delegaţii la Congres

Posted: 11 Feb 2010 07:20 AM PST

Norma de reprezentare a organizaţiei PSD Bucureşti la Congres va fi stabilită luni de Comitetul Executiv al partidului. O parte din liderii partidului contestă dreptul acesteia de a avea mai bine de 220 de delegaţi, declară pentru REALITATEA.NET, surse PSD.
Citește mai departe...


Adevărul: Cum hrănea Ridzi clientela PD-L din provincie

Posted: 11 Feb 2010 08:40 AM PST

Afacerea cu electrocasnice pentru care este cercetat, într-un nou dosar penal, fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob-Ridzi, s-a făcut printr-un „cerc comercial de partid", susţine cotidianul Adevărul.
Citește mai departe...


Dan Diaconescu: "Vreau s-o aduc pe EBA la OTV"

Posted: 11 Feb 2010 09:13 AM PST

Fiica cea mică a preşedintelui României este următoarea ambiţie secretă a lui Dan Diaconescu, potrivit declaraţiilor date de "micul mogul" ziarului ring.
Citește mai departe...


PSD Sibiu va vota cu Mircea Geoană la congresul din 20 februarie

Posted: 11 Feb 2010 09:23 AM PST

Social democraţii sibieni au decis în şedinţa extraordinară de joi după-amiază să voteze cu Mircea Geoană la congresul ce va avea loc la Bucureşti în 20 februarie.
Citește mai departe...


Soţul Monicăi Ridzi şi-a cerut şi el dreptul: un telefon mobil nou, scrie tolo.ro

Posted: 11 Feb 2010 09:35 AM PST

Cătălin Tolontan face, pe site-ul său, noi dezvăluiri care vizează scandalurile în care a fost implicat fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. De data aceasta, Tiberiu Ridzi, primarul PD-L de Petroşani şi soţul Monicăi Ridzi, este personajul principal.
Citește mai departe...


Contre între Ilie Sârbu şi ginerele său, Victor Ponta, în legătură cu susţinerea lui Geoană

Posted: 11 Feb 2010 10:04 AM PST

La Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Timiş Ilie Sârbu, fost ministru al Agriculturii, şi-a declarat susţinerea pentru Mircea Geoană.
Citește mai departe...


Băsescu a vorbit, la reuniunea informală a liderilor UE, despre simplificarea accesului la fonduri

Posted: 11 Feb 2010 10:06 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu a participat, joi, la Bruxelles, la reuniunea informală a Consiliului European pe tema situaţiei economice din statele membre, şeful statului menţionând, în discursul rostit, necesitatea simplificării accesului la fondurile comune, mai ales în condiţii economice severe.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Băsescu vrea simplificarea accesului la fondurile structurale

Posted: 11 Feb 2010 10:22 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu a salutat decizia Consiliului European de a modifica actualul cadru de reglementare privind accesul la fondurile structurale, insistând pe nevoia operării unei deschideri şi mai ample în această direcţie, informează Administraţia Prezidenţială.
Citește mai departe...


Năstase: Consiliul Naţional stabileşte data şi locul Congresului, nu mi-am depăşit atribuţiile

Posted: 11 Feb 2010 11:11 AM PST

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD precizează, pe blog, că forul pe care îl conduce stabileşte, statutar, data şi locul Congresului PSD, el răspunzând astfel lui Mircea Geoană, care spusese că fostul premier îşi încalcă atribuţiunile când face sugestii despre organizarea evenimentului.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Năstase către Geoană: Nu îmi depăşesc atribuţiile atunci când ridic problema locului de defăşurare a Congresului

Posted: 11 Feb 2010 11:31 AM PST

Adrian Năstase face unele "precizări statutare" pe blogul personal cu privire la atribuţiile statutare ale preşedintelui Consiliului Naţional.
Citește mai departe...


Aeronava prezidenţială a avut probleme la Strasbourg din cauza zăpezii

Posted: 11 Feb 2010 11:46 AM PST

Vremea nefavorabilă din Strasbourg a făcut ca aeronava care l-a transportat pe preşedintele Traian Băsescu să fie blocată la sol minute bune.
Citește mai departe...


Avionul care îl transportă pe Băsescu, blocat la Strasbourg timp de 40 de minute

Posted: 11 Feb 2010 12:12 PM PST

Cursa aeriană cu care preşedintele Băsescu trebuie să revină în ţară de la reuniunea informală a liderilor UE de la Bruxelles a făcut o escala la Strasbourg, pentru a prelua europarlamentari români, înregistrându-se o întârziere de 40 de minute din cauza manevrelor de curăţare a pistei.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Balada lui Emil Boc, hit pe Youtube

Posted: 11 Feb 2010 01:28 PM PST

După ce a cântat melodii populare, Emil Boc a ajuns să fie el subiect de baladă. Pe internet circulă o melodie al cărui personaj principal este premierul României.
Citește mai departe...


Aeronava prezidentiala a ramas inzapezita la Strasbourg

Posted: 11 Feb 2010 11:30 PM PST

Vremea nefavorabila din Strasbourg a facut ca aeronava care l-a transportat pe presedintele Traian Basescu sa fie blocata la sol minute bune. Traian Basescu a aterizat joi seara pe aeroportul interntional Henri Coanda cu o intarziere de aproape doua... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Năstase: Conform Statutului, Consiliul Naţional numeşte Comisia de pregătire a Congresului

Posted: 12 Feb 2010 02:39 AM PST

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, precizează, vineri, pe blogul personal, că, potrivit Statutului, "pentru organizarea Congresului PSD şi desfăşurarea lucrărilor lui, Consiliul Naţional numeşte Comisia de pregătire".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Geoană consideră penibile şi hilare chestionarele lui Năstase

Posted: 12 Feb 2010 03:02 AM PST

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Iaşi, că demersul lui Adrian Năstase de a trimite chestionare membrilor Consiliului Naţional privind, printre altele, locul de desfăşurare a Congresului reprezintă un exerciţiu penibil şi hilar.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cod galben de precipitatii si viscol in 27 de judete

Posted: 12 Feb 2010 03:05 AM PST

Vremea rea nu ne da pace! Meteorologii au emis o noua atentionare cod galben de precipitatii si viscol, care vizeaza 25 de judete din sudul, centrul si nordul tarii. Administratia Nationala (ANM) a anuntat ca incepand de vineri noapte si pana in 13... continuare...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Avionul cu care Geoană urma să plece spre Iaşi a avut probleme la decolare

Posted: 12 Feb 2010 03:33 AM PST

Avionul cu care liderul PSD Mircea Geoană urma să plece, vineri dimineaţă, de la Bucureşti la Iaşi a avut probleme tehnice la decolare, astfel că Tarom, care opera cursa, a fost nevoită să schimbe aeronava, aceasta din urmă reuşind să ajungă la destinaţie.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Geoana, despre proiectul legii pensiilor: O "perdea de fum"

Posted: 12 Feb 2010 03:39 AM PST

PreÅŸedintele PSD, Mircea Geoană, a criticat, astazi, la IaÅŸi, proiectul de lege a pensiilor promovat de Guvern ÅŸi a subliniat că este o manieră incoerentă prin care se încearcă rezolvarea acestei probleme, adăugând că proiectul va duce la erodarea puterii de cumpărare a pensionarilor, anunta NewsIn.

Ontanu vrea sa rezilieze contractul cu ENEL

Posted: 12 Feb 2010 03:39 AM PST

Primarul sectorului 2, Neculai OnÅ£anu, cere ministrului Economiei, Adriean Videanu, rezilierea de urgenţă a contractului cu ENEL, compania de distribuÅ£ie a energiei electrice în Capitală, pentru a pune capăt monopolului italian care nu poate gestiona situaÅ£ia din teren, potrivit NewsIn.

Geoană: Bucureştiul va fi reprezentat la Congres de cele şase organizaţii de sector

Posted: 12 Feb 2010 03:44 AM PST

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la Iaşi, că Bucureştiul va fi reprezentat la Congres de cele şase organizaţii de sector, conform modificării de statut din 2006, care a fost aprobată de întreg partidul.
Citește mai departe...


Geoană: Cine are un plan să plece din PSD oricum va pleca, Congresul va fi un pretext

Posted: 12 Feb 2010 04:01 AM PST

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Iaşi, că cine are un plan să plece din partid va pleca, iar Congresul va fi un pretext, precizând, totodată, că duşmanii politici ai partidului ar fi bucuroşi dacă ar exista o sciziune în PSD.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Udrea anunta construirea de locuinte pentru specialistii angajati in mediul rural

Posted: 12 Feb 2010 04:06 AM PST

Case pentru specialiÅŸti. Ministrul Dezvoltării ÅŸi Turismului, Elena Udrea, a anunÅ£at lansarea unui progam ce se va desfăşura în cadrul ANL ÅŸi care vizează construcÅ£ia a 25.000 de locuinÅ£e pentru specialiÅŸtii care vor să lucreze în mediul rural, informează NewsIn.

Cristian Preda: Nu vreau să fac pe profesorul în PD-L

Posted: 12 Feb 2010 04:48 AM PST

Reforma în PD-L pare să fie cuvântul de ordine pe agenda lui Cristian Preda. O idee care nu este susţinută de toţi liderii partidului, care au criticat propunerile lui Preda.
Citește mai departe...


Flacăra violet revine: Băsescu ar putea fi dat în judecată pentru că a schimbat culoarea de pe stema naţională

Posted: 12 Feb 2010 05:01 AM PST

Asociaţia Magistraţilor susţine că stema expusă la Palatul Cotroceni este ilegală pe motiv că are pe fundal culoarea violet, şi nu culoarea albastră, aşa cum prevede legea. Magistraţii cer Parchetului General să se autosesizeze.
Citește mai departe...


Cristian Preda: Eu nu cred în discursul anti-moguli

Posted: 12 Feb 2010 06:33 AM PST

Europarlamentarul PD-L s-a declarat la REALITATEA.NET LIVE contra concentrării presei şi spune că politicienii care aruncă bani în media pentru a se promova o fac degeaba.
Citește mai departe...


Flacara violet se intoarce: Basescu a schimbat albastrul din stema nationala cu violet!

Posted: 12 Feb 2010 06:34 AM PST

AsociaÅ£ia MagistraÅ£ilor intenÅ£ionează să îl dea în judecată pe PreÅŸedintele Traian Băsescu pentru că stema naÅ£ională expusă la Palatul Cotroceni are pe fundal culoarea violet în loc de albastru, aÅŸa cum cere legea, potrivit Realitatea.net.

Rodica Popescu Bitănescu a izbucnit în plâns la o întâlnire a lui Voiculescu cu pensionari

Posted: 12 Feb 2010 06:50 AM PST

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a izbucnit în plâns, vineri, la o întâlnire cu liderul PC Dan Voiculescu şi pensionari pe tema Legii pensiilor, spunând: "Este o politică de a lichida actorii mari".

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cezar Preda a anunţat că în judeţul Buzău PDL va face alianţă cu PNL

Posted: 12 Feb 2010 06:52 AM PST

Preşedintele PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în judeţul Buzău democrat-liberalii vor face alianţă cu liberalii, cu care au reuşit să se înţeleagă, exprimându-şi, totodată, speranţa ca astfel de colaborări să se extindă şi în alte judeţe.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cristian Preda: Dinu Patriciu e un plagiator, să stea acasă şi să tacă

Posted: 12 Feb 2010 06:53 AM PST

Europarlamentarul PD-L deplânge soarta liberalismului despre care spune că a ajuns pe mâna lui Antonescu, Patriciu şi Orban.
Citește mai departe...


Cristian Preda: Marius Oprea avea o înţelegere cu Tismăneanu, a încălcat-o

Posted: 12 Feb 2010 07:27 AM PST

Europarlamentarul democrat-liberal critică atitudinea şefului IICCR în disputa pe care acesta o are cu preşedintele Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste.
Citește mai departe...


Sase pentru Geoana

Posted: 12 Feb 2010 07:30 AM PST

Organizatia PSD Bucuresti nu va avea reprezentanti la congresul partidului, aceasta urmand sa fie reprezentata de filialele celor sase sectoare.

Mitrea: Simplificarea procedurilor de excludere din PSD reprezintă o greşeală

Posted: 12 Feb 2010 08:21 AM PST

Facilitarea demersurilor de excludere din partid arată faptul că "tandemul Geoană-Vanghelie" încearcă să întipărească în PSD "principiul bolşevic", a declarat Miron Mitrea, pentru NewsIn.
Citește mai departe...


Năstase: PSD nu vrea Vanghelion, ci Congres

Posted: 12 Feb 2010 09:10 AM PST

Preşedintele CN al PSD Adrian Năstase răspunde, pe blog, comentariului lui Mircea Geoană potrivit căruia demersul de a trimite chestionare membrilor CN este "un exerciţiu penibil" şi spune că 90% dintre cei pe care i-a consultat, "statutar", s-au pronunţat pentru organizarea Congresului la Parlament.

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum ar putea vota filialele PSD la congresul din 20 februarie

Posted: 12 Feb 2010 09:12 AM PST

Până la congresul PSD mai este doar o săptămână. Reprezentanţii care vor veni la congres mai au timp să se hotărasc cum vor vota. Totuşi, potrivit semnalelor de până acum, se pare că poporul PSD s-a cam decis pe cine vor alege. Sutu.
Citește mai departe...


PDL, al celor ce muncesc, nu al celor care dau lectii

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

» Tensiunile din PDL sunt in crestere cu o zi inainte de reuniunea de la Brasov, acolo unde cel mai probabil se vor da pe fata toate cartile: liberali versus democrati, baroni locali contra conducerea din Modrogan, eurodeputati versus Blaga, Udrea, Videanu. Vicepresedintele PDL Ioan...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Orban: Nu avem ce cauta la guvernare, oferta PDL a fost facuta "la misto"

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat vineri ca liberalii nu trebuie sa regrete ca nu au intrat la guvernare, pentru ca oferta pe care le-a facut-o PDL a fost "la misto", ministerele pe care liberalii le-ar fi ocupat ar fi fost Finante, Justitie, Munca si Agricultura....

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Social-democratii "exporta" razboiul din PSD in PE

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Victor Bostinaru, sustinut de Adrian Severin, puternic contestatar al lui Mircea Geoana, urmeaza sa fie schimbat de la sefia grupului PSD din Parlamentul European. El se afla din iulie 2009 in fruntea eurodeputatilor PSD,  "ghidat" de Adrian Severin, ales vicepresedinte al...

Cat va strange surubul PNL Crin Antonescu

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Aproape o mie de liberali se vor aduna la acest sfarsit de saptamana la Brasov, la Delegatia Permanenta, ca sa stabileasca data Congresului. In partid exista cel putin doua curente in legatura cu aceasta tema. Potrivit actualului statut, in PNL trebuie sa aiba loc alegeri dupa data de 30 iulie....

Noul candidat la sefia PSD: Daca se mai merge pe trocuri, partidul o sa ajunga o ruina

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Fost consilier al lui Ion Iliescu si vreme de opt ani purtator de cuvant al lui Nicolae Vacaroiu la Senat, candidatura lui Andrei Alexandru pare confirmarea indemnului lui Ion Iliescu ca in cursa pentru presedintia partidului se poate inscrie oricine. Mircea Geoana a comentat ironic sosirea la...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nastase: I-am spus lui Diaconescu ca nu voi fi Cozmanca pentru el

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Liderul PSD Adrian Nastase a afirmat, joi, la o intalnire cu board-ul Patronatului Roman, ca intr-o discutie cu Cristian Diaconescu i-a transmis acestuia ca "nu va fi Cozmanca pentru el" si nu va accepta sa candideze de pe pozitia a doua in echipa cu fostul ministru de...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mihai Tanasescu il sustine pe Miron Mitrea la conducerea PSD

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, fost membru PSD, a declarat, joi, ca il sustine pe Miron Mitrea in cursa pentru conducerea PSD, informeaza Mediafax."Mitrea a venit la mine si m-a intrebat daca il sustin. I-am raspuns, dupa ce i-am pus trei conditii: sa fie un bun roman, ca...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru candideaza pentru sefia PSD

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Fostul consilier al lui Nicolae Vacaroiu, Andrei Alexandru, a declarat joi, pentru NewsIn, ca va candida pentru sefia PSD la congres, motivand ca, in perioada de cand cunoaste partidul, a acumulat experienta necesara, adaugand ca decizia ii apartine."Lucrez de 20 de ani pentru partid, ii...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Frunzaverde: PD-L e confiscat acum de cativa de la Bucuresti

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Liderii PD-L din teritoriu cer puteri sporite in partid, in conditiile in care, la alegeri, "la Bucuresti am pierdut, in teritoriu am castigat".Initiatorul acestei miscari este Sorin Frunzaverde, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin si liderul filialei judetene...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nastase renunta la cursa pentru sefia PSD?

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, nu candideaza la sefia partidului. Dupa cum transmite Impact News, citata de Realitatea.net, Nastase si-ar fi anuntat decizia, in mod oficial, in timpul sedintei Comitetului Executiv. "Am fost presedintele PSD-ului si cred ca...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ponta: Geoana m-a anuntat prin e-mail ca nu mai coordonez Comisia de modificare a statutului PSD

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Vicepresedintele Partidului Social Democrat Victor Ponta, a declarat joi, pentru Agerpres, ca a aflat prin intermediul unui e-mail primit de la secretariatul formatiunii ca nu mai coordoneaza Comisia de modificare a Statutului PSD. In locul acestuia, a fost nominalizat secretarul general...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cozmanca vrea sa vada prevederile statutare pe baza carora a fost exclus din PSD

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Fostul lider social-democrat Octav Cozmanca a spus, luni, pentru Mediafax, ca deocamdata nu comenteaza decizia Biroului Permanent Judetean al PSD Suceava de a-l exclude din partid, mentionand ca doreste sa vada prevederile statutare pe baza carora s-a luat decizia."Nu comentez. Astept...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

C.V. Tudor nu a votat pentru alegerea presedintelui PE

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat, marti, ca nu a votat pentru alegerea presedintelui Parlamentului European (PE), deoarece candidatura lui Jerzy Buzek a fost un "troc" intre Partidul Popular European (PPE) si Partidul Socialistilor Europeni (PSE),...

Antonescu i-a acuzat pe liderii PDL ca racoleaza prin santaj membri PNL

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, sambata, la Iasi, ca PDL racoleaza prin santaj si promisiuni dubioase membri PNL, transmite NewsIn.Antonescu a citit o declaratie facuta de Emil Boc in anul 2001, cand actualul prim ministru acuza PSD de presiuni si santaj pentru a aduce alesi locali din alte...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Antonescu: Guvernul sa retraga legile. Boc sa se debaraseze de Andronescu, Predoiu, Nica si Sarbu

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a cerut Cabinetului Boc, joi, intr-o conferinta de presa monitorizata de Mediafax, sa isi retraga din Parlament pachetele de legi pe care intentioneaza sa-si angajeze raspunderea si sa se debaraseze de ministrii "incompatibili" ai Educatiei,...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mazare: Daca Geoana stie sa se miste, iesirea PSD de la guvernare il avantajeaza

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Liderul organizatiei judetene a PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat, luni, pentru Agerpres, ca eventuala iesire de la guvernare a partidului pe care il reprezinta il avantajeaza pe candidatul social-democrat la prezidentiale, Mircea Geoana, daca acesta stie sa se miste."Eu cred ca...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Orban poate incurca planurile taberei Antonescu

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

O candidatura a lui Ludovic Orban la sefia Partidului National Liberal ar putea da peste cap calculele facute pana acum in privinta congresului din 5-7 martie. Victoria lui Crin Antonescu din primul tur, data ca sigura pana acum, nu mai este o certitudine in cercurile liberale.Deja se vorbeÅŸte,...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ce sanse sunt sa se scindeze PSD?

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Care sunt sansele sa se scindeze PSD? Mari. PSD se poate scinda dupa Congres. Dar numai si numai daca va castiga Geoana. Fostul partid-stat nu a mai cunoscut serios o asemenea amenintare din 1997, cand Teodor Melescanu a plecat cu tot cu oamenii lui din partid.In ultimele zile, Iliescu, Mitrea si...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ridzi l-a invocat pe "Zeus" in fata subordonatilor

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Monica Iacob Ridzi a vrut sa-si convinga subordonatii sa nu dea declaratii impotriva ei la audierile de la Directia Nationala Anticoruptie. Stratagema demnitarului PDL a fost simpla: Ridzi le-a sugerat functionarilor din minister citati la DNA ca va vorbi cu presedintele Traian Basescu pentru...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nastase nu vrea sa candideze la presedintia Romaniei

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Presedintele Consiliului National PSD, Adrian Nastase afirma ca nu vrea sa candideze la presedintia Romaniei, chiar daca va fi ales in fruntea Partidului Social Democrat in cadrul Congresului din 20 februarie."Nu vreau sa candidez la presedintia Romaniei si va spun si de ce. Consider ca...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un alt presedinte al Romaniei a "beneficiat" de flacara violet!

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Administratia Prezidentiala a schimbat culoarea de fond a stemei Romaniei din albastru in violet in luna august 2005. Pana atunci, sub mandatul lui Basescu, stema nu aparea pe pupitrul de la care vorbea.Flacara violet pare sa-l fi lovit pe Traian Basescu inca din 2005. Cel putin asa reiese din...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Antonescu: Este foarte posibil sa nu candidez la sefia PNL

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Presedinte PNL, Crin Antonescu, nu exclude varianta de a nu candida pentru un nou mandat in fruntea liberalilor. Daca o va face totusi, din echipa sa nu va mai face parte Ludovic Orban, intrucat intre cei doi exista, in momentul de fata, anumite "divergente". "Este foarte posibil...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Lunea viitoare, ziua decisiva pentru Congresul social-democratilor

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

In sedinta CEx se vor lua o serie de decizii privind organizarea si desfasurarea acestuiaDuvaz: Este posibila votarea pe liste inchise daca se stabileste modificarea StatutuluiIn urma sedintei de ieri a comisiei de pregatire a congresului PSD, membrii partidului au stabilit organizarea unei...

Senatorii vor sedinte de plen doar luni si marti

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Senatorii isi vor schimba programul de lucru incepand cu saptamana viitoare, din cauza costurilor mari cu incalzirea si aerisirea salilor, dar si din cauza problemelor legate de deplasarea senatorilor in circumscriptii. Potrivit stenogramelor ultimei sedinte a Biroului Permanent al...

Democrat-liberalii ironizeaza varianta motiunii de cenzura

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Presedintele PD-L, premierul Emil Boc, a afirmat, ieri, ca nu este de acord cu propunerea de a schimba denumirea si sigla partidului, inlocuind trandafirul cu marul. Intrebat daca formatiunea pe care o conduce se va transforma in Partidul Popular, cu o noua sigla, Emil Boc a spus ca el personal nu...

Propria capatuiala, unica miza a alesilor

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Teama fata de votul cetatenilor joaca un rol decisiv in actul guvernarii intr-un stat profund democratic. La noi, pe taramurile dambovitene, tara lui "merge si asa", situatia este diametral opusa. Aici, voturile sunt cumparate la kilogram, alegatorii sunt priviti si mintiti la ochi cu un tupeu...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Madalin Voicu pleaca din PSD daca iese Geoana

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Deputatul PSD Madalin Voicu (foto) isi va da demisia din PSD daca Mircea Geoana va fi reales presedinte al partidului la congresul din 20 februarie. "Daca iese Geoana, seara, pe 20, imi dau demisia”, a declarat deputatul. Voicu a adaugat ca in primul tur al alegerilor prezidentiale a votat cu...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un senator PSD face sugestii ironice guvernului - Consilier la Sanatate: Minune!

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Senatorul PSD Adrian Tutuianu crede ca numirea lui Andrei Gheorghe si a lui Dan Bittman pe post de consilieri la Ministerul Finantelor sunt neserioase."Nu am ceva cu cei doi, chiar imi sunt simpatici, dar cred ca la Ministerul Finantelor, intr-o perioada de criza, era nevoie de specialisti, nu de...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

PD-L, primele doua filiale in Germania

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Medici, farmacisti, stomatologi, ingineri, patroni, economisti sau experti in calculatoare, crema vechii diaspore romanesti aflate in exil de mai bine de trei decenii, au format, zilele trecute, la Koln si Munchen primele filiale ale PD-L pe pamant german."Ne-am saturat sa tot facem politica...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Senator PSD anchetat de DNA

Posted: 12 Feb 2010 12:27 PM PST

Senatorul PSD, Catalin Voicu, este anchetat de DNA pentru trafic de influenta intr-un dosar in care apar nume grele atat din politica, cat si din justitie si mediul de afaceri. Se pare ca Voicu si-a folosit influenta printre magistrati in favoarea unor oameni de afaceri, printre care si Costel...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciun comentariu: