Stirile din politica

Stirile din politica


PC acuza PD-L de slugarnicie

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Liderii PC sunt revoltati ca democrat-liberalii nu au luat atitudine impotriva intentiei UDMR de a crea, prin reimpartirea euroregiunilor, a unei zone autonome maghiare, comasand judetele Covasna, Harghita si Mures. “Solicit public premierului Boc sa respinga proiectul uniunii, care urmareste instaurarea unei autonomii teritoriale pe baze etnice. PD-L da dovada de slugarnicie fata de pretentiile UDMR”, a spus Bogdan Diaconu (foto), membru in conducerea PC.... (read more)

PDL ii pune pe tava lui Basescu capul lui Sassu

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Pentru noua conducere a TVR, democrat-liberalii se gandesc la Florin Calinescu sau Andreea Pora. Rodica Culcer este favorita pentru sefia Stirilor. Coalitia PDL-UDMR a facut ieri primul pas pentru inlocuirea lui Alexandru Sassu de la conducerea Televiziunii Romane, prin respingerea in comisiile de cultura a raportului de activitate pentru 2008. Executia preliminara lui Sassu, impins in varful TVR in 2007 de PSD si PNL, nu le-a luat parlamentarilor puterii mai mult de un sfert de ora. Schimbarea ... (read more)

Cum se vede Congresul PSD din tara lui Geoana

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Filosofia micului PSD-ist din Dolj: „Tot ce pot sa fac este sa tac din gura". In rest, Geoana „simte romaneste", Mitrea a picat „testul Necolaiciuc", iar Ponta „e simpatic". Nicio emotie in Dolj: Mircea Geoana ramane presedinte al PSD. Jocurile sunt facute, nu-i de gasit altul mai bun. Ce-i de facut: „Sa tac din gura. Nu zic nici ca unii, nici ca altii. Oricum delegatii la congres au fost gata alesi, nu conteaza ce mai cred si eu”. Pe scurt, filosofia unui PSD-ist ca... (read more)

Vanghelie il roaga pe Diaconescu sa nu candideze

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Marian Vanghelie l-a rugat pe Cristian Diaconescu sa se retraga din cursa pentru presedintia PSD. "Nu ne pune sa alegem intre tine si Geoana", a fost mesajul liderului PSD Bucuresti. In replica, Diaconescu a anuntat ca isi va depune, astazi, candidatura pentru sefia partidului. Din echipa lui Diaconescu este posibil sa faca parte Valeriu Zgonea, Adrian Severin si Vasile Puscas. "Il rog pe Cristi Diaconescu sa nu ne puna sa alegem intre Mircea Geoana si el. Sunt sigur ca va veni si randul ... (read more)

Boc: "Ponta e un biet procuror comunist"

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Primul ministru Emil Boc, presedintele PD-L, l-a calificat, joi, pe deputatul PSD Victor Ponta, drept un "biet procuror comunist", in replica la declaratia fostului ministru pentru Relatia cu Parlamentul potrivit careia ar fi fost aproape de a-l agresa pe premier. "Domnul Ponta, un biet procuror comunist. Ce stie sa faca, asta a facut tot timpul", a comentat Boc afirmatia lui Ponta. Victor Ponta declarase anterior ca in 2009, cand premierul Emil Boc a propus revocarea din... (read more)

Nastase, despre varianta listelor deschise: E o aiureala!

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, joi, ca varianta votului noii conduceri pe liste deschise este "mai amuzanta" decat varianta listelor inchise, criticand graba si erorile pe care le fac unii social-democrati care doresc modificarea Statutului pentru a rezolva probleme personale." Chestiunea listelor deschise este si mai amuzanta decat cea a listelor inchise , pentru ca cel putin ideea listelor blocate - pe care poti sa o accepti sau nu, eu nu o accept pentru diverse ... (read more)

Unele candidaturi la functiile de conducere in PSD ar putea fi depuse individual

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Decizia CExN privind depunerea candidaturilor la functiile de conducere in PSD pe liste ar putea fi ignorata de unii social-democrati, care isi vor depune candidaturile individual inclusiv la functia de presedinte al PSD, in baza actualului Statut, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse din partid.Sursele citate au aratat ca o parte a competitorilor pentru functia de presedinte al PSD isi vor depune candidatura individuala , in cursul zilei de joi, prin intermediari, in baza prevederilor actu... (read more)

Nastase asteapta noul Statut inainte de a reintra in cursa pentru sefia PSD

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a declarat, la Parlament, ca nu accepta termenul stabilit de Comitetul Executiv privind depunerea candidaturilor pana joi, la ora 16.00 si ca ar putea lua o decizie in privinta reinscrierii in cursa pentru sefia PSD dupa ce vede cum va arata Statutul partidului.Intrebat daca se reinscrie in cursa, Adrian Nastase a mentionat ca deocamdata discutiile de joi si vineri "sunt extrem de importante", precizand ca nu este de acord cu termenul limita de depunere ... (read more)

Mai multi parlamentari PSD, pregatiti sa treaca la grupul independentilor

Posted: 17 Feb 2010 02:00 PM PST

Vicepresedintele PSD Ion Stan a declarat, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targoviste, ca la grupul parlamentar al PSD circula o lista cu deputati si senatori social-democrati care ar urma sa treaca la grupul independentilor."Are multe nume sonore. Ar pune grupurile parlamentare din partid intr-o situatie delicata, pentru ca plecarea unui numar important de parlamentari ar duce si la scaderea importantei grupului in cele doua Camere. I-am rugat pe colegi sa reflecteze, ca dupa 20 februari... (read more)

Andrei Alexandru ii cere lui Mircea Geoana sa nu mai candideze

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Andrei Alexandru ii cere liderului PSD Mircea Geoana, printr-o scrisoare deschisa, sa se retraga din competitia pentru sefia partidului, apreciind ca un astfel de gest ar mai atenua din \"spectacolul grotesc\" din aceste zile, el anuntand totodata ca si-a depus oficial candidatura pentru sefia PSD, precizeaza Mediafax.

Nastase: Decizia de a ma retrage nu este definitiva

Posted: 18 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a anunsat in sedinta PSD Dambovita de miercuri ca ar putea reveni in cursa pentru conducerea partidului.

PDL ii pune piedica primarului din Ia?i

Posted: 18 Feb 2010 07:31 AM PST

Intr-o scrisoare deschisa catre premierul Emil Boc, Gheorghe Nichita, primarul din Ia?i, reclama faptul ca organiza?ia PDL din municipiu pune o mul?ime de piedici implementarii unor proiecte importante pentru ora?, in special celor care beneficiaza de fonduri europene nerambursabile.

Congres anti-Vanghelie la PSD

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Alegerile din PSD nu au un castigator prestabilit, dar au o tinta sigura: eliminarea liderului social-democratilor din Bucuresti, Marian Vanghelie, de la butoanele partidului. Un val de revolta impotriva lui Marian Vanghelie, ridicat de Ion Iliescu, Adrian Nastase, Miron Mitrea si grupul de la Cluj, a luat amploare in partid dupa inregistrarea audio cu liderul PSD Bucuresti. Pe acest val, care risca sa-l spulbere pe Mircea Geoana, se ridica concurentii acestuia la sefia partidului. Abili, Victor... (read more)

Antonescu vrea sa-i tina pe oamenii lui Tariceanu departe de Orban

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, ca prin declaratia potrivit careia nici Tariceanu, si nici Orban nu vor fi pe lista echipei sale pe care o va prezenta la congres nu a vrut sa-l ofenseze pe fostul presedinte al partidului. Afirmatiile sefului PNL vin in contextul in care Tariceanu nu vrea sa candideze la congres, iar sprijinitorii sai se impart intre Antonescu si Orban. „Domnul Tariceanu stie mai bine decat oricine cat de mult ma controlez atunci cand vorbesc despre Domn... (read more)

In comuna femeilor PSD-iste se voteaza cu Victor Ponta

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Dupa retragerea din cursa pentru sefia PSD a lui Adrian Nastase, social-democratii din Gorj isi pun sperantele in Victor Ponta, care „parca e un pic mai dur" decat Mircea Geoana. Daca pana la retragerea lui Adrian Nastase conducerea PSD Gorj isi aratase direct simpatia pentru Mircea Geoana, intrarea in cursa pentru presedintia partidului a lui Victor Ponta i-a facut pe social-democratii gorjeni sa declare la unison: „Cum sa nu-l votam pe Victor Ponta, pe care tocmai judetul nostru l-a ... (read more)

Liberalul Viorel Catarama si iubita lui, Adela Surugiu, s-au despartit!

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Relatia dintre liberalul Viorel Catarama si fostul fotomodel, Adela Surugiu, a rezistat 15 ani. Cei doi au ales sa se desparta, conform cotidianului National, in conditii civilizate, in urma cu cateva luni. Frumoasa poveste de dragoste dintre omul de afaceri Viorel Catarama si fostul fotomodel Adela Surugiu a devenit istorie. Apropiati ai cuplului au confirmat ceea ce parea la inceput doar un zvon: “S-au despartit toamna trecuta. Nu au dorit sa faca valva si s-au separat in mod civili... (read more)

Educatia intre liberalism si socialism

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Acum ceva vreme Andrei mi-a atras atentia asupra manifestului liberal al lui Murray N. Rothbard, manifest "Impotriva socialismului educational". In acest articol Rothbard agumenteaza impotriva invatamantului obligatoriu. Categorie: Opinii Autor: Lucian Ancu Acum ceva vreme Andrei mi-a atras atentia asupra manifestului liberal al lui Murray N. Rothbard, manifest "Impotriva socialismului educational". In acest articol Rothbard agumenteaza impotriva invatamantului obligatoriu. In opinia...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Emotiile pozitive ne protejeaza impotriva bolilor de inima

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Persoanele care de obicei sunt binedispuse, entuziaste si multumite sunt mai putin predispuse sa dezvolte o boala de inima decat cele care tind sa fie nefericite. Aceasta este concluzia unui studiu major care a aparut joi 18 februarie in European Heart Journal. Categorie: Biologie Autor: Catalin Mosoia Persoanele care de obicei sunt binedispuse, entuziaste si multumite sunt mai putin predispuse sa dezvolte o boala de inima decat cele care tind sa fie nefericite. Aceasta este concluzia unui...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SONDAJ: Cred sau nu romanii in teoria evolutiei prin selectie naturala?

Posted: 18 Feb 2010 02:00 PM PST

Saptamana trecuta a fost aniversarea lui Charles Darwin, cu care ocazie s-a incheiat anul Darwin, dedicat sarbatoriirii celui mai mare progres al stiintei biologiei vreodata, anume teoria care explica cum au luat nastere speciile de animale si plante care exista astazi. Desigur, teoria nu explica originea primelor forme de viata de pe Terra. Dar cred sau nu romanii in teoria evolutiei prin selectie naturala? SONDAJ: Cred sau nu romanii in teoria evolutiei prin selectie naturala? Realitatea.NET...

PC acuza PD-L de slugarnicie

Posted: 18 Feb 2010 03:00 PM PST

Liderii PC sunt revoltati ca democrat-liberalii nu au luat atitudine impotriva intentiei UDMR de a crea, prin reimpartirea euroregiunilor, a unei zone autonome maghiare, comasand judetele Covasna, Harghita si Mures.

Liberalul Turcu facea trafic cu minore

Posted: 18 Feb 2010 03:00 PM PST

Liberalul Cristian Turcu, fost candidat la sefia Organizatiei Judetene de Tineret a PNL Vrancea, a fost condamnat la inchisoare, cu suspendare, fiind acuzat de trafic de minore.

Alexandru Mazare, dat pe mana anchetatorilor de Nati Meir

Posted: 18 Feb 2010 03:00 PM PST

Fratele primarului de Constanta, senatorul Alexandru Mazare (foto), ar putea fi adus la DNA cu mandat. Conform unor surse judiciare, politicianul ar fi trebuit sa se prezinte, ieri, in jurul orelor 11,00, la DNA sa dea declaratii in legatura cu acuzatiile aduse impotriva sa de fostul candidat la presedintie, Nati Meir.

Antonescu vrea sa-i tina pe oamenii lui Tariceanu departe de Orban

Posted: 18 Feb 2010 03:00 PM PST

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, ca prin declaratia potrivit careia nici Tariceanu, si nici Orban nu vor fi pe lista echipei sale pe care o va prezenta la congres nu a vrut sa-l ofenseze pe fostul presedinte al partidului.

Congres anti-Vanghelie la PSD

Posted: 18 Feb 2010 03:00 PM PST

Alegerile din PSD nu au un castigator prestabilit, dar au o tinta sigura: eliminarea liderului social-democratilor din Bucuresti, Marian Vanghelie, de la butoanele partidului.

Congres doar pentru presedinte si Consiliul National

Posted: 18 Feb 2010 03:30 PM PST

Comitetul executiv al PSD care are loc vineri la orele 15.

Sase candidaturi la sefia PSD si 80 la functiile de vicepresedinte

Posted: 18 Feb 2010 03:30 PM PST

Conform unui prim inventar realizat pana la ora 18.

Crin Antonescu pregateste un guvern din umbra

Posted: 18 Feb 2010 03:30 PM PST

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca, daca va castiga un nou mandat in fruntea partidului, va anunta foarte repede un guvern din umbra, desi a admis faptul ca o asemenea actiune ar putea genera tensiuni in PNL.

Candidaturile la presedintia PSD se depun doar individual

Posted: 18 Feb 2010 03:30 PM PST

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca toate candidaturile pot fi depuse doar individual si numai pentru functiile existente deja in Statut.

Geoana si-a depus candidatura

Posted: 18 Feb 2010 03:30 PM PST

Presedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a depus joi candidatura pentru un nou mandat in fruntea social-democratilor romani.

Nastase: Eu si Geoana nu ar trebui sa mai candidam

Posted: 19 Feb 2010 01:36 AM PST

Adrian Năstase a declarat astăzi că ar fi mai bine ca el ÅŸi Mircea Geoană să nu mai candideze, pentru a da un mesaj de încredere ÅŸi de calm în partid, potrivit Realitatea.net.

Geoana: "Nici gand de amanare!"

Posted: 19 Feb 2010 03:48 AM PST

Mircea Geoana le-ar fi propus liderilor PSD amanarea alagerilor pentru sefia PSD, motivand ca ar trebui clarificate mai intai chestiunile asupra statutului, anunta realitatea.net.

Vanghelie: Sunt unii candidati la presedintia PSD care dimineata merg la Cotroceni

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

19 Feb 2010 Marian Vanghelie Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, vineri, inaintea CExN, ca exista unii candidati la presedintia partidului care merg dimineata la Cotroceni si apoi vin la partid sa faca jocurile lui Traian Basescu.

Nastase l-ar pune pe Ponta in locul lui Geoana

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat, Adrian Nastase, a decis sa-l sustina pe Victor Ponta la postul de lider al social democratilor.

Flacara violet ii une?te pe Geoana si Vanghelie

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

In fata pavilionului Romexpo, locul unde se va desfasura Congresul PSD, a aparut astazi un afis cu Mircea Geoana sub poza caruia sta titrat \"garantat Vanghelie\".

Boc imparte copiii in bogati si saraci

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Declaratiile socante si fara prea multe detalii facute de ministrul Muncii, Mihai ?eitan, referitoare la alocatiile copiilor au starnit multe reactii.

Autoflagelare liberala

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Chiar daca Delegatia Permanenta a PNL va aproba modificarea statutului in sensul alegerii pe lista a echipei de conducere, s-ar putea ca modificarea sa nu fie operabila la alegerea conducerii partidului la Congresul extraordinar din 5-7 martie.

Pandele candideaza alaturi de Vanghelie la o functie de vicepresedinte al PSD

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Primarul orasului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca si-a depus candidatura la functia de vicepresedinte al PSD pe euroregiunea Bucuresti-Ilfov, aceeasi functie la care candideaza, din informatiile sale, si liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

Ponta: La sefia PSD sunt doi candidati - unul din trecut, altul pentru viitor

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Vicepresedintele PSD Victor Ponta a declarat, vineri, comentand numarul mare de candidati la sefia partidului, ca in opinia sa se poate vorbi doar despre doi candidati: unul din trecut, sugerand ca este vorba despre Mircea Geoana, si unul pentru viitor, respectiv el.

Geoana: Congresul va avea loc

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele PSD, Mircea Geoana a dezmintit categoric, vineri, zvonurile potrivit carora congresul social-democratilor urma sa fie amanat.

Presedintele PSD a propus amanarea Congresului

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Argumentele lui Geoana au fost legate de disputa creata de propunerea candidaturilor pe liste, el motivand sugestia de amanare a alegerilor si prin faptul ca in acest fel s-ar mentine unitatea partidului.

Iliescu la sefia PSD, solutia de compromis a lui Nastase

Posted: 19 Feb 2010 07:30 AM PST

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, azi, inaintea unei sedinte a Comisiei de statut a partidului, ca Ion Iliescu ar fi putut fi o solutie la conducerea partidului, timp de noua luni, in care ar fi putut calma jocurile pana la organizarea unui congres ordinar.

Lupta stansa pentru sefia PSD

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

Astazi, cei peste 1.500 de delegati la Congres isi vor alege presedintele partidului si pe cei 15 vicepresedinti. In cursa, dintre cei mai cunoscuti pesedisti sunt actualul lider Mircea Geoana, vicele Victor Ponta si senatorul Cristian Diaconescu.... (read more)

Conservatorii vor mai multi copii

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

Un grup de parlamentari ai PSD+PC au depus la Senat un proiect legislativ pentru stimularea natalitatii, prin care sunt scutiti de la plata impozitului pe veniturile din salarii parintii naturali a cel putin trei copii. "Pentru a beneficia de aceste facilitati, parintii trebuie sa fie cetateni romani, domiciliati in Romania, sa aiba cel putin trei copii in intretinere si sa nu aiba cazier judiciar", a declarat deputatul conservator Bogdan Ciuca (foto), unul dintre initiatorii legii.  ... (read more)

Pedelistele vor o femeie deputat

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

Pedelistele vor o femeie deputat Organizatia de femei a PD-L doreste ca liderii partidului sa desemneze o reprezentanta a lor pentru a candida la locul de deputat in colegiul 19 din Capitala, ramas liber dupa demisia conservatoarei Daniela Popa. Lidera pedelistelelor, Sulfina Barbu (foto), le propune sefilor de la centru pe secretarele de stat de la educatie, Oana Badea, sau finante, Gratiela Iordache.  ... (read more)

Pe mana cui va ajunge partidul lui Iliescu?

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

CONGRESUL PSD. Victor Ponta este favorit in meciul cu Mircea Geoana. „Aveti grija pe mainile cui lasati partidul!”, avertiza Ion Iliescu la congresul din 2005, cand simtea ca „valul Geoana” il va matura. Dupa cinci ani, in PSD, ramas tot partidul lui Iliescu, bate din nou vantul schimbarii. Fortele care s-au aliniat in spatele contracandidatilor lui Mircea Geoana au un potential de 65% din voturile delegatilor de la congres.   Dintre alternative, favorit pare sa fie ... (read more)

Ilie Sarbu si Liviu Dragnea se asteapta la retrageri din cursa pentru presedintia PSD

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu si secretarul general al partidului, Liviu Dragnea au declarat, sambata, inaintea Congresului PSD, ca se asteapta la retrageri din cursa pentru presedintia partidului.Ilie Sarbu a spus, inaintea Congresului, ca se va intruni comisia de propuneri si ca el a inteles ca "sunt unii colegi", printre care si candidati la presedintie, care nu intrunesc conditiile statutare .Intrebat daca pot aparea candidati surpriza , Ilie Sarbu a precizat ca Ion Iliescu a anuntat un... (read more)

Pandele vrea sa injecteze in PSD anticorpi impotriva lui Vanghelie

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

Primarul orasului Florentin Pandele a sosit, sambata, la Romexpo, fiind ovationat de reprezentantii PSD Ilfov, si a declarat ca a venit cu o seringa pentru a injecta PSD cu anticorpi impotriva lui Marian Vanghelie.Pandele a spus ca a venit sa candideze la Congres pentru aceeasi functie pentru care candideaza si liderul PSD Marian Vanghelie .Florentin Pandele a sustinut ca nu i se poate refuza candidatura pentru ca ar fi astfel transformat in martir. Pandele a fost suspendat din PSD de catre fil... (read more)

CONRAD HAAS (inventatorul rachetei in trepte succesive, la Sibiu): bust dedicat lui la Academia Romana

Posted: 19 Feb 2010 02:00 PM PST

Academia Romana onoreaza luni pe savantul austriac Conrad Haas care a inventat la Sibiu intre 1530 si 1560 racheta cu trepte succesive de aprindere prin dezvelirea unui bust la sediul Academiei Romane din Calea Victoriei nr. 125. Aflati mai multe despre Conrad Haas! Diagrama a unei rachete cu trei trepte, asa cum era descrisa de Conrad Haas, inventie realizata la Sibiu (acum in Romania) intre 1530 si 1560. Conrad Haas era nascut la Viena si a scris toate lucrarile in limba germana. Dragi...

Ce fac ministrii nevazuti?

Posted: 19 Feb 2010 03:00 PM PST

Habar nu aveam ca Romania mai are consilieri economici in strainatate. Am aflat ca astfel de "specialisti” exista cu ocazia, unica, ce-i drept, a unei reuniuni a carui mentor si artizan a fost Gabriel Razvan Toader, seful Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM).

Manipulare violeta marca PDL

Posted: 19 Feb 2010 03:30 PM PST

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a pus pe seama presedintelui Romaniei amplasarea la Romexpo a unui banner in care este parodiat.

"Nu vreau sa ma duca Geoana in cosmos"

Posted: 19 Feb 2010 03:30 PM PST

Trei candidati "exotici" s-au inscris in cursa pentru sefia PSD.

PSD va avea 15 vicepresedinti

Posted: 19 Feb 2010 03:30 PM PST

Congresul PSD de sambata va fi chemat sa aleaga 15 vicepresedinti, dupa cum au decis, vineri, membrii Comitetului Executiv National al partidului.

Nastase vrea sa alunge din PSD "coada lui Basescu"

Posted: 19 Feb 2010 03:30 PM PST

Adrian Nastase acuza PDL ca se implica in realegerea lui Mircea Geoana in functia de presedinte al PSD.

Controller solar

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Controlerul BS3 este destinat sistemelor solare sub presiune. Acesta ofera o operare simpla fiind echipat conform ultimelor standarde in domeniu.Ecranul afiseaza informatii de la senzori, pompa precum si temperaturi. Informatii generale display de monitorizare iluminat3 senzori de temperaturacontroleaza viteza pompeicontroleaza timpii de lucru ai instalatiei solare Specificatii tehnice carcasa din plasticPC-ABS si PMMAprotectie IP 20/DIN 40050temperatura ambientala 0....40oCdimensiuni 172 x 110...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Prima Conferinta Internationala - Energia Eoliana in Vestul Romaniei 17 martie 2010, Expo Arad International, Arad

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Vointa politica si procedurile administrative se schimba in mod rapid dupa nevoia de siguranta energetica. Pentru atingerea targetul de energie regenerabila impus de Uniunea Europeana, atentia se indreapta tot mai mult spre piata de energie eoliana din Europa de Sud-Est.Investitorii trebuie informati asupra statutului actual, legilor, posibilitatilor de finantare privind energia eoliana in aceasta regiune.Din acest motiv REECO si RWEA - Asociatia Romana pentru energie Eoliana au hotarat sa...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

General Electric se va concentra pe energie verde

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

General Electric spune ca a obtinut in regiunea formata din Romania, Bulgaria si Republica Moldova o crestere a veniturilor de 6% anul trecut in ciuda contextului nefavorabil si estimeaza o evolutie pozitiva a rezultatelor si pentru anul acesta. Reprezentantii GE nu au dat o valoare a veniturilor inregistrate in aceasta regiune. Potrivit celor mai recente informatii, circa 80% din tot ce genereaza regiunea vine din piata locala. "Performanta echipei GE in 2009 s-a materializat in 6% crestere la...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A6 Impex intra pe piata de energie regenerabila

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Producatorul de energie electrica A6 Impex din Dej, companie controlata de omul de afaceri Stefan Vuza, va finaliza in iunie o investitie de 16 mil. euro la Dej intr-o unitate ce va produce energie electrica din surse regenerabile. Potrivit reprezentantilor companiei, investitia este sustinuta in proportie de 65% din imprumuturi bancare, iar restul de 35% sunt fondurile proprii. Proiectul a fost demarat in anul 2007, iar pana in momentul de fata au fost cheltuiti peste 10 mil.euro, scrie Ziarul...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Avrigul vrea energie regenerabila

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

In perioada 15-16 februarie 2010, Primaria orasului Avrig va gazdui prima intalnire din cadrul proiectului URBENENERGY, Programul european URBACT II, finantat de Uniunea Europeana.Proiectul URBENENERGY promoveaza dezvoltarea si implementarea unor scenarii financiare si tehnologice ca sistem integrat, in scopul cresterii standardului de viata a comunitatii, imbunatatirea eficientei energetice si producerii energiei neconventionale, in vederea obtinerii independentei energetice pe plan...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Enel a inceput constructia eolienelor din Dobrogea

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Grupul italian va deveni anul acesta si producator de energie electrica pe piata romaneasca, dupa ce s-a asezat pe primul loc in distributia privata de energie. Gigantul italian Enel, cel mai mare distribuitor privat de energie electrica, proprietarul a trei foste filiale Electrica, spune ca a inceput lucrarile de constructie a primului parc eolian din Dobrogea, o investitie estimata la 350 mil. euro. Enel este al doilea mare grup european care demareaza constructia unui parc de eoliene in...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sisteme solare APRICUS

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Panoul solar marca APRICUS este format din 20 (model AP20) sau 30 (model AP30) de tuburi vidate APRICUS care absorb energia solarã convertind-o in cãldurã, pentru a fi folositã la incãlzirea apei sau ca aport la incalzirea locuintei.Avantaje: - Sursa de energie pe care o foloseste sistemul solar APRICUS pentru a functiona este gratuita si inepuizabila. Astfel, se reduc considerabil costurile la electricitate sau gaz atunci cand este folosit. - Intregul sistem APRICUS poate sa asigure...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Service generatoare de abur ICI CALDAIE

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

CYCLON TECH SRL executa puneri in functiune generatoare de abur, service in garantie si post-garantie, intretinere in conformitate cu normativele ISCIR si cu specificatiile tehnice ICI CALDAIE CYCLON TECH SRL deplaseaza echipe si la solicitarea clientilor. Se asigura intreaga gama de piese de schimb.Relatii la dispeceratul service : tel 0239.611.870 , 0339.110.825zilnic intre orele 8-17. Turbine eoliene in Faurei In plina criza financiara, edilii din Faurei au gasit solutia de a valorifica...

Centrala solara in Piatra Neamt

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Primaria Piatra Neamt vrea 20 de milioane de euro pentru centrala solara- municipalitatea pietreana a solicitat aviz de mediu pentru centrala fotovoltaica - este ultimul pas inaintea solicitarii finantarii - Cea mai mare centrala fotovoltaica din Europa pe care municipalitatea doreste s-o construiasca cit mai curind, pare a prinde tot mai mult contur. In ciuda contestatarilor acestui proiect care sustineau ca este o idee irealizabila, primaria si-a vazut de treaba si acum este pe cale sa...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Certificatele energetice ar putea fi introduse

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Certificatele energetice vor fi introduse probabil de la 30 martie, a declarat Ioan Andreica, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT). El a precizat ca institutia va propune ca pentru blocurile reabilitate termic sa nu fie necesara eliberarea unui astfel de document, transmite Mediafax."Probabil la 30 martie vor fi introduse certificatele, daca vom indeplini toate conditiile impuse de Guvern. Avem softurile, avem ghidurile, avem legislatia, din punct de vedere...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SC ONY SIL FOREST

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

SC ONY SIL FOREST cauta colaborare in domeniul productiei de energie electrica. Relatii suplimentare: Pop Onisor, tel: 0741400385, email: pop_onisor yahoo.com Turbine eoliene in Faurei In plina criza financiara, edilii din Faurei au gasit solutia de a valorifica pe bani frumosi cea mai de pret resursa naturala a localitatii:curentii de aer. Compania germana WFB International GMBH a castigat licitatia organizata de primarie in iunie 2009.[ detalii... ] Certificatele energetice ar putea fi...

Utilaje pentru Biogaz

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Maruntitor cu lant pentru o mai buna pregatire a deseurilor producatoare de biogaz.Randamentul instalatiei de biogaz este crescut cu 30%.http://www.mewa-recycling.de/en/plants/biomass.htmlPentru detalii va rog sa ma contactati la alin.dragan oliveconsult.ro sau la 0722283481 Turbine eoliene in Faurei In plina criza financiara, edilii din Faurei au gasit solutia de a valorifica pe bani frumosi cea mai de pret resursa naturala a localitatii:curentii de aer. Compania germana WFB International...

Panouri solare cu tuburi vidate

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Ele se compun din tuburi paralele in spatele carora se afla reflectoare pentru concentrarea radiatiai solare. Tuburile vidate se compun din doua tuburi de sticla concentrice intre care este vid. Tubul din interior este inconjurat de o suprafata absorbanta de care este atasat un tub de cupru prin care circula un agent termic. Vidul dintre tuburi reduce la minimum pierderile de caldura prin convectie si conductie, pemitind obtinerea de performante superioare (randament si temperaturi mai mari)....

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Mai multa energie decat poate prelua Transelectrica

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

Proiectele de centrale electrice eoliene pentru care s-au depus cereri de racordare la reteaua de transport ar putea sa produca de opt ori mai multa energie decat poate prelua Transelectrica.Transportatorul de energie Transelectrica (TEL) a primit in ultimii doi ani solicitari de racordare a turbinelor eoliene la retea insumand 22.800 MW, insa puterea maxima suportata de sistem este de 2.660 MW, de peste opt ori mai redusa, informeaza Capital.ro."In ultimii doi ani, Transelectrica a primit...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

China invadeaza piata solara din California

Posted: 19 Feb 2010 09:46 PM PST

New York Times face o radiografie a pietei solare din California si constata ascensiunea rapida a Chinei.Cucerirea Californiei care reprezinta jumatate din industria solara din SUA, ridica motive de ingrijorare deoarece companiile chineze se bazeaza in special pe pretul scazut datorat costurilor de productie mici.Anul 2009 a fost unul bun pentru industrie care in California a crescut cu 33%. China ocupa o cota de 46% din aceasta piata in crestere cu toate ca in urma cu trei ani procentul era de...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO - Fara flacara violet la PSD! Trei vrajitoare au facut descantece impotriva blestemelor

Posted: 20 Feb 2010 05:06 AM PST

Trei femei care se prezintă vrăjitoare de magie albă au venit la Romexpo astăzi pentru a scoate flacăra violet din sala Congresului social-democraÅ£ilor, spunând că prin puterile lor au îndepărtat conflictele, scrie Mediafax.ro.

La congresul PSD a debutat Corul fluiericilor

Posted: 20 Feb 2010 07:30 AM PST

Scandal ca la piata la Congresul PSD: sustinatorii lui Marian Vanghelie si ai lui Florentin Pandele s-au huiduit si fluierat reciproc.

PSD intre Ponta si Geoana Si Adrian Nastase il sprijina pe Victor Ponta

Posted: 20 Feb 2010 07:30 AM PST

Geoana si Ponta au intrat in linie dreapta in lupta pentru sefia PSD.

Mitrea si-a anuntat retragerea, Ponta in avantaj

Posted: 20 Feb 2010 07:30 AM PST

La orele 14.

PSD decide azi pe mainile cui da partidul

Posted: 20 Feb 2010 07:30 AM PST

Mircea Geoana, Victor Ponta, Cristian Diaconescu sau Miron Mitrea? In total s-au inscris 9 candidati le sefia partidului si 62 pentru functia de vicepresedinte.

Victor Ponta a castigat alegerile din PSD!

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Istoria este facuta ca sa se repete. S-a convins de asta Mircea Geoana, care, pentru a doua oara consecutiv, a pierdut niste alegeri in care a pornit ca favorit si in care a condus, la un moment dat, confortabil. Doar ca, la fel ca la alegerile prezidentiale din decembrie 2009, Mircea Geoana a incheiat o seara din postura de castigator, dar s-a trezit in dimineata urmatoare in postura de invins: Victor Ponta este cel care l-a invins de aceasta data, preluand astfel functia de presedinte al Pa... (read more)

Preda, PDL: Geoana va pierde sefia Senatului

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Vicepresedintele PDL Cezar Preda, este de parere ca Mircea Geoana va pierde si functia de presedinte al Senatului, dupa ce a fost invins de Victor Ponta in alegerile pentru conducerea PSD. Preda se asteapta ca, dupa ce l-au ales pe Ponta in defavoarea lui Geoana, psd-istii sa ii caute un inlocuitor acestuia din urma. Insa, daca vor face acest lucru, membrii PSD vor pierde presedintia Senatului, care va reveni PDL. PSD a primit presedintia Senatului, ca urmare a aliantei dintre PSD si PDL la guv... (read more)

Hasotti: Au castigat oamenii lui Geoana

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Victor Ponta va intampina dificultati in ceea ce priveste reformarea PSD, deoarece noua echipa de conducere este formata din oameni care i-au fost alaturi si lui Geoana, crede senatorul PNL Puiu Hasotti. „In primul rand, ii doresc succes lui Victor Ponta. In al doilea rand, alegerea lui Victor Ponta nu schimba relatiile dintre PNL si PSD, nici cele dintre PSD si PDL. As remarca faptul ca din lista lunga de vicepresedinti majoritatea sunt oamenii lui Mircea Geoana, iar Ponta ar putea avea u... (read more)

Stolojan despre alegerea lui Ponta: nu se schimba nimic

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Liderul PDL Theodor Stolojan saluta alegerea lui Victor Ponta in fruntea PSD, insa spun ca schimbarea conducerii nu va afecta relatiile de pe scena politica interna. Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan spera ca Ponta sa reuseasca sa reformeze partidul. “Ii doresc succes domnului Ponta, sa realizeze ceea ce nu au reusit Iliescu, Geoana, adica sa faca un partid socialist modern, care sa fie un adversar de care sa nu devii ingrijorat cand auzi ca ar ajunge vreodata la guvernare, in se... (read more)

Ponta l-a invins pe Geoana

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Mircea Geoana a pierdut functia de presedinte PSD in favoarea lui Victor Ponta. Potrivit rezultatului oficial al alegerilor pentru sefia Partidului Social Democrat, Victor Ponta a strans 856 dintre voturi, iar Mircea Geoana 781. In ziua alegerilor, liderii PSD au oferit mai multe lovituri de teatru, rezultate in urma negocierilor de culise. Miron Mitrea si Radu Mazare s-au retras din cursa, sustinandu-l pe Victor Ponta, in timp ce Cristian Diaconescu a facut un pas inapoi in favoarea lui Mirce... (read more)

Geoana: Plec de la Senat, daca partidul mi-o cere

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, aseara, ca este pregatit sa renunte la postul de presedinte al Senatului. "Daca partidul mi-o va cere, sigur, pot sa si plec de la Senat", a afirmat Geoana, in timp ce delegatii isi exprimau votul pentru conducerea partidului.  Mircea Geoana s-a aratat in acelasi timp convins ca va fi in continuare presedinte al PSD, insa a pierdut alegerile. El a mai declarat ca nu se gandeste sa revina in diplomatie, in cazul in care nu va f... (read more)

Vanghelie, huiduit la Congresul PSD

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Marian Vanghelie a fost huiduit, ieri, la Congresul Extraordinar al PSD, dupa un schimb de replici purtat cu Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari. Intre cei doi exista un razboi mai vechi. Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a fost rugat sa intervina pentru a calma situatia. Florentin Pandele a luat cuvantul la tribuna si l-a acuzat pe Marian Vanghelie ca a orchestrat suspendarea sa din partid, ceea ce a dus la eliminarea din cursa pentru postul de vicepresedinte. "PSD... (read more)

Daciana Sarbu despre victoria lui Ponta: S-a intamplat un lucru extraordinar, sper sa nu se schimbe

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Sotia noului presedinte al PSD, Daciana Sarbu, a declarat duminca-dimineata, pentru MEDIAFAX, ca se bucura pentru victoria sotului sau, exprimandu-si speranta ca Victor Ponta sa nu se schimbe si sa reuseasca sa faca tot ce a propus si ce are de gand sa faca in partid.Intrebata daca se bucura de victoria sotului sau, Daciana Sarbu a replicat: "Evident"."Dar acum nu pot sa ma bucur, pentru ca nu am dormit nici noaptea trecuta, nici noaptea asta, a fost foarte foarte greu, dar evident ca in sufle... (read more)

Vanghelie: Nu poti sa castigi intotdeauna

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, duminica dimineata, referitor la victoria lui Ponta ca nu se poate castiga intotdeauna, precizand insa ca scorul foarte strans arata ca partidul este destul de fracturat, iar social-democratii trebuie sa gaseasca o solutie in acest sens.Intrebat cum comenteaza infrangera grea de la Congres, Vanghelie a replicat: "Dom'le, asta e competitia, ori pierzi, ori castigi, nu poti sa castigi intotdeauna"."A fost un scor foarte strans, exact ce a... (read more)

Liviu Dragnea ramane secretar general al PSD

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Actualul secretar general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a castigat, duminica dimineata, un nou mandat pentru aceasta functie, obtinand 871 de voturi, potrivit rezultatelor oficiale anuntate de reprezentanti ai comisiei de numarare.Rezultatele voturilor la functia de secretar general, anuntate oficial, arata ca Dragnea a obtinut 871 de voturi.Constantin Nicolescu a obtinut 584 de voturi, in timp ce Dumitru Buzatu a obtinut 197 de voturi.Din cele 1657 buletine de vot distribuite, cinci au fos... (read more)

BIO: Ponta, de la “micul Titulescu” la functia suprema in PSD

Posted: 20 Feb 2010 02:00 PM PST

Victor Ponta, social-democratul care a intrat in partid pe vremea lui Adrian Nastase pentru a-si capata, in scurt timp, porecla "micul Titulescu", a fost, pe rand, procuror, secretar de stat si ministru, iar mai nou este presedinte al PSD.Victor-Viorel Ponta s-a nascut la 20 septembrie 1972, in Bucuresti, are doi copii si se afla la a doua casatorie.Ponta este sotul eurodeputatului PSD Daciana Sarbu, fiica social-democratului Ilie Sarbu, vicepresedinte al PSD si ministru al Agricultur... (read more)

Iliescu: Nu am nevoie de functii. Eu sunt un brand. Nu era bine ca partidul sa apeleze la un batrane

Posted: 20 Feb 2010 03:30 PM PST

Ion Iliescu a ridicat sala in picioare de mai multe ori pe parcursul discursului sau de la Congresul PSD, ultimul in calitate de presedinte de onoare al partidului .

Nastase vrea guvern din umbra

Posted: 20 Feb 2010 03:30 PM PST

"Vreau sa acceptati sprijinul meu pentru Victor Ponta, dar si pentru o echipa innoita", a declarat Adrian Nastase in luarea sa de cuvant din cadrul congresului.

Vanghelie nu-l mai vede presedinte pe Geoana

Posted: 20 Feb 2010 03:30 PM PST

Marian Vanghelie s-a declarat convins, sambata, ca Mircea Geoana va pierde fotoliul de presedinte al PSD, dupa cum sta marturie o discutie inregistrata de o echipa de filmare a postului de televiziune Realitatea TV.

PSD intre Ponta si Geoana Congresul PSD - votul s-a incheiat. A inceput numaratoarea

Posted: 20 Feb 2010 03:30 PM PST

Geoana si Ponta au intrat in linie dreapta in lupta pentru sefia PSD.

Geoana si-a chemat camarazii la lupta

Posted: 20 Feb 2010 03:30 PM PST

In discursul de candidat la functia de presedinte al PSD, Mircea Geoana s-a lansat in critici la adresa celor care nu au reusit sa adune voturi pentru campania sa electorala de la alegerile prezidentiale de anul trecut.

Si Adrian Nastase il sprijina pe Victor Ponta

Posted: 20 Feb 2010 03:30 PM PST

Geoana si Ponta au intrat in linie dreapta in lupta pentru sefia PSD.

VIDEO - Victor Ponta este noul presedinte PSD

Posted: 20 Feb 2010 05:43 PM PST

Victor Ponta a castigat alegerile pentru functia de presedinte al Partidului Social Democrat si a reusit sa il invinga pe Mircea Geoana, presedintele in functie, cu 856 de voturi la 781, anunta Realitatea TV.

12 locuri de pe Terra care se regasesc si pe Pandora din Avatar

Posted: 20 Feb 2010 06:13 PM PST

1. Golful fluorescent, din Vieques, Puerto Rico Stralucire in apele intunecate. Gratie celor trei rauri luminiscente, La Parguera, Golful Tantarilor si Fajardo, puteti avea o experienta suprarealista facand baie printre 160.000 de organisme microscopice pe litru - dinoflagelate, ce pot deveni ale voastre.Minunea vizuala a fost desscoperita de colonistii spanioli prin 1500, care au fost atat de socati de opera "diavolului", incat au oprit raurile "pictate" sa se mai verse in...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ponta, noul presedinte al PSD

Posted: 20 Feb 2010 11:30 PM PST

Victor Ponta a fost ales, sambata, presedinte al Partidului Social Democrat, la Congresul Extraordinar desfasurat la Complexul ROMEXPO din Bucuresti.

PSD intre Ponta si Geoana

Posted: 20 Feb 2010 11:30 PM PST

Geoana si Ponta au intrat in linie dreapta in lupta pentru sefia PSD.

Demisii in PSD: Serban Mihailescu, Ioan Munteanu si Culita Tarata trec la independenti

Posted: 21 Feb 2010 05:04 AM PST

Senatorul Şerban Mihăilescu şi deputatul Ioan Munteanu au demisionat din PSD şi se alătură grupului independenţilor condus de Gabriel Oprea, potrivit Realitatea.net.

Culita Tarata a plecat din PSD

Posted: 21 Feb 2010 07:30 AM PST

Deputatul Culita Tarata si-a dat demisia, duminica, din Partidul Social Democrat.

Primele demisii din PSD

Posted: 21 Feb 2010 07:30 AM PST

Deputatul Ioan Munteanu si senatorul Serban Mihaeilescu si-au anuntat duminica dimineata demisia din PSD.

AFP: Ponta, un suflu nou in PSD

Posted: 21 Feb 2010 07:30 AM PST

Victor Ponta, doctor in drept international si deputat din 2004, este vazut ca aducand un aer nou in Partidul Social Democrat, relateaza AFP, citata de NewsIn, adaugand ca noul presedinte al PSD este sustinut de lideri importanti ai partidului, precum fostul premier Adrian Nastase.

Ponta, noul presedinte. Primele demisii din PSD

Posted: 21 Feb 2010 07:30 AM PST

Noul presedinte al PSD, Victor Ponta, ales in aceasta functie ieri in cadrul Congresului exceptional, se confrunta cu primele demisii din partid.

VIDEO - Dedicatie muzicala in club, de la Mazare pentru Victor Ponta

Posted: 21 Feb 2010 08:10 AM PST

Radu Mazăre i-a dedicat ieri noapte, într-un club, piesa Che Guevara lui Victor Ponta, ca bun venit la ÅŸefia partidului, informează Realitatea.net.

Niciun comentariu: