Stirile sociale din Romania

Stirile sociale din Romania


Herta Mller facuta harcea-parcea de moderatorul Harald Schmidt de la televiziunea publica germana

Posted:

Harald Schmidt nu iarta pe nimeni, nici chiar pe proaspata laureata a premiului Nobel pentru literatura, Herta Müller (56 de ani). In emisiunea sa de joi noaptea, 15 octombrie, moderatorul celui mai acid show al televiziunii publice germane a luat in balon ultimul roman, coafura, originea si notorietatea scriitoarei germane nascute in Romania.

Vremea isi revine. Ploile se restrang, iar temperaturile incep sa creasca

Posted:

Administratia Nationala de Meteorologie informeaza ca in urmatorul interval de timp, in tara, vremea se va incalzi. Se restrange aria ploilor, cu exceptia nordului Moldovei, Crisana si Maramures. Si temperaturile inregistreaza valori mai ridicate, cu 12 grade la Targu Mures, Sibiu si Miercurea Ciuc, 13 la Brasov, 15 la Craiova, 17 la Giurgiu si Ploiesti, 18 grade la Calarasi si Braila.

Kelemen Hunor si Corneliu Vadim Tudor isi depun listele de semnaturi la BEC

Posted:

Alti doi candidati la functia de presedinte al Romaniei - Kelemen Hunor, presedinte executiv al UDMR si Corneliu Vadim Tudor, liderul PRM - isi depun, marti, listele de semnaturi la Biroul Electoral Central. Potrivit unui comunicat dat publicitatii de UDMR, Kelemen Hunor se va prezenta la sediul BEC la ora 11.00. De asemenea, PRM a anuntat ca liderul partidului, Corneliu Vadim Tudor va sosi la BEC la ora 13.30.

Dan Petrescu: "Nu ştiu dacă putem învinge Rangers, dar măcar vom încerca"

Posted:

Poliţiştii fac percheziţii în trei judeţe, pentru a-i reţine pe autorii unei crime

Posted:

12 poliţişti din Kosovo, arestaţi pentru contrabandă

Posted:

Cercetătorul NASA acuzat de tentativă de spionaj în favoarea Israelului riscă închisoarea pe viaţă

Posted:

Maine va fi ridicata situatia de urgenta in aprovizionarea cu gaze naturale

Posted: 28 Jan 2010 09:20 AM PST

flacara aragaz

Foto: emaramures.ro

Vineri, 29.01.2010, autoritatile vor ridica situatia de urgenta instituita luni in aprovizionarea cu gaze naturale. Aceasta decizie a fost facuta publica joi de ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Comisia de coordonare pentru asigurarea sigurantei in aprovizionarea cu gaze naturale a declarat situatie de urgenta din cauza temperaturilor scazute. Unele companii au oprit furnizarea de gaze, iar producatorii de energie termica au trecut la utilizarea combustibililor alternativi. Hotararea a fost luata de catre o comisie condusa de secretarul de stat in Ministerul Economiei, Tudor Serban. Comunicatul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri spune: "Comisia de coordonare pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale a confirmat existenta condiţiilor de declarare a situaţiei de urgenţă şi a dispus ca, începând cu 25 ianuarie, ora 14:15, Dispeceratul Naţional de Gaze Naturale să ia măsurile operative necesare". Acest lucru a presupus oprirea furnizarii gazelor pentru consumatorii intreruptibili si trecerea la centralele electro-termice pe utilizarea combustibililor alternativi, astfel incat populatia sa fie alimentata cu gaze, energie termica si apa calda.

Marti, compania de stat, Transgaz a anuntat ca importurile de gaze naturale au crescut. Ioan Rusu, director general la Transgaz, a declarat marti ca situatia de urgenta va fi ridicata in momentul in care presiunea gazului revine la parametrii si la valori "aproape normale". Directorul Transgaz a mai precizat ca acest lucru s-ar intampla atunci cand Romania va iesi de sub incidenta codului galben si portocaliu de ger, iar temperaturile vor urca.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Ministrul Economiei declara stare se urgenta din cauza gerului
  2. Primul centru de urgenta SMURD din Bistrita, inaugurat astazi
  3. Masoara vremea dar si emisiile de gaze cu efect de sera!

Gerul ne strica planurile de calatorie pana pe 7 februarie

Posted: 29 Jan 2010 09:05 AM PST

trenuri anulate

Foto: mondonews.ro

Din cauza gerului, CFR Calatori anunta ca vineri vor fi anulate inca sase trenuri pe langa cele 25 anuntate deja, iar pana pe data de 7 februarie zeci de trenuri nu vor mai circula.

Potrivit Mediafax, vineri, 29.01.2010 nu vor circula urmatoarele trenuri personale: 8385, 8388 si 8389, in relatia Constanta – Mangalia si retur, 8654, in relatia Tulcea Oras – Medgidia, 8673 si 8676, in relatia Medgidia – Negru Voda si retur, 8122 si 8123, in relatia Slobozia Veche – Urziceni -Bucuresti Nord si retur.

Sambata si duminica sunt anulate trenurile personale 7052 si 7051, in relatia Faurei – Urziceni si retur.

Incepand de duminica, nu vor mai circula trenurile accelerate 1981 si 1982, in relatia Bucuresti Nord – Medgidia – Tulcea Oras si retur. Intre 30 ianuarie si 7 februarie nu vor circula trenurile personale 1981 si 1982, in relatia Bucuresti Nord – Medgidia – Tulcea Oras si retur.

In perioada 1-5 februarie sunt anulate trenurile personale: 521 in relatia Targu Mures – Razboieni, 4524 in relatia Ludus – Targu Mures, 4528 in relatia Razboieni -Targu Mures, 2421 in relatia Sibiu – Miercurea Sibiului, 2481, 2482, 2483 si 2484 pe ruta Turnu Rosu – Podu Olt si retur, 2595 in relatia Sibiu – Seica Mare, 4424 si 4425 in relatia Jibou – Dej Calatori, 4320, 4321, 4322 si 4320, 4321, 4322 si 4323 in relatia Satu Mare – Apa si retur, iar intre 1 si 7 februarie nu vor circula deloc trenurile personale 2455, in relatia Dragasani – Ramnicu Valcea, 2437 si 2438 in relatia Ramnicu Valcea – Lotru si retur, 2103 si 2104 pe ruta Brasov – Arpas si retur si 4364 in relatia Zalau – Sarmasag.

CFR sugereaza pasagerilor ca inainte de efectuarea unei calatorii sa solicite informatii despre modificarile aparute in circulatia trenurilor in statiile si agentiile CFR sau la numarul de telefon 021/9521.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Trenuri intarziate ore intregi, pe ruta Brasov-Bucuresti
  2. Semnificatii istorice pentru 16 februarie
  3. Semnificatii istorice pentru 4 februarie

Guvernul a luat astazi mai multe masuri in ceea ce priveste transportul

Posted: 29 Jan 2010 11:58 AM PST

Sediul Guvernului1 e1264792662410 Guvernul a luat astazi mai multe masuri in ceea ce priveste transportul

Foto: www.mediafax.ro

Executivul a luat in sedinta de astazi mai multe decizii in domeniul transporturilor. Prima vizeaza introducerea rovinietei electronice, incepand cu data de 1 august 2010, inlocuindu-se astfel rovinieta clasica sub forma de autocolant. Rovinietele in forma clasica achizitionate pana la aceasta data vor putea fi utilizate pana la expirarea valabilitatii, anunta Agerpres.

‘Aceasta va insemna in primul rand o economie de timp pentru toti cei care utilizeaza astazi forma clasica a rovinietei si modernizarea unui procedeu aplicat pana in momentul de fata, in beneficiul cetateanului’, a declarat primul-ministru Emil Boc, la finalul sedintei de Guvern.

Noul sistem va face posibila simplificarea procedurii de monitorizare a vehiculelor la tranzitarea retelei de drumuri nationale din Romania, prin identificarea automata vizuala a numerelor de inmatriculare si pozitia geografica de unde s-a facut inregistrarea. Vor fi oprite numai acele vehicule pentru care exista suspiciunea ca detinatorii nu ar fi achitat acest tarif.

De asemenea, noul sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei (SIEGMCR) va contribui la imbunatatirea colectarii veniturilor prin gestiunea coordonata a retelei, precum si la extinderea serviciilor oferite posesorilor de vehicule.

Utilizatorii vor putea achizitiona roviniete de la un numar mult mai mare de comercianti. Cumparatorul va primi numai documentul de plata din partea distribuitorilor in care se doreste achitarea tarifului la acestia sau o confirmare care atesta tranzactia, in cazul in care plata se efectueaza prin internet. Potrivit ordonantei, incepand cu data de 1 august 2010, constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reteaua de drumuri nationale din Romania.

E foarte bine ca Guvernul vrea sa le usureze viata soferilor romani, dar cea mai buna metoda ar fi, cred eu, construirea unor autostrazi sau cel putin repararea drumurilor pe care inca le mai avem. Lucreaza in interesul cetateanului?! In momentele acestea cetateanul nu vrea sa isi rupa masina in niste drumuri accidentate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. PSD, reticent in ceea ce priveste necesitatea asumarii raspunderii
  2. Romania ocupa ultimul loc in UE in ceea ce priveste calitatea vietii
  3. Bucurestiul ocupa primul loc in ceea ce priveste suspendarea activitatii ca firma

Fratele presedintelui, nasul de botez al nepoatei lui Bercea Mondialu’

Posted: 30 Jan 2010 11:35 AM PST

fratele presedintelui

Foto: 3210.ro

Fratele sefului statului, Mircea Basescu a botezat-o sambata, la o biserica de cartier din Constanta pe nepoata lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu', care este cercetat in mai multe dosare penale pentru evaziune fiscala.

Potrivit Mediafax, botezul a avut loc la biserica din cartierul "Kilometrul 4-5" din Constanta, in apropiere de unde locuieste fratele presedintelui Romaniei. La botez au participat in jur de 30 de persoane.

Fetita botezata de Mircea si Doina Basescu, Renata Doinita este copilul fiicei lui Bercea Mondialu', Formatia (17 ani) si al sotului ei Marius (20 de ani).

Fratele presedintelui a declarat imediat dupa slujba de botez, ca a acceptat sa o boteze pe Renata Doinita in urma cu o saptamana la rugamintea lui Bercea Mondialu'.

Petrecerea de botez va avea loc la un restaurant din Eforie Nord.

In septembrie 2009, presedintele Traian Basescu impreuna cu sotia sa, Maria Basescu au participat la Festivalul romilor de la Costesti, unde au asistat la un spectacol de dansuri si muzica tiganeasca. Lui Traian Basescu i s-a reprosat atunci ca s-a intalnit cu Bercea Mondialu', cu care, impreuna cu sotia sa a dansat.

Bercea Mondialu' este un cunoscut interlop din judetul Olt. El a fost implicat in mai multe lupte intre gruparile interlope, iar in urma cu cativa ani a fost cercetat pentru evaziune fiscala.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Zoli de la Sistem s-a casatorit, Minodora la fel, iar Nichita si-a botezat fetita
  2. Fratele lui Toni Tecuceanu il da in judecata pe doctorul Adrian Streinu Cercel
  3. Viteza face o noua victima: fratele lui Cornel Penescu

Legea pensiilor, inca un motiv de nemultumire pentru romani

Posted: 31 Jan 2010 12:53 PM PST

Legea pensiilor

Foto: radicalonline.info

Specialistii spun ca marirea numarului de contribuabili nu va rezolva fragilitatea sistemului de pensii. Beneficiarii pensiilor speciale s-au revoltat la auzirea vestii ca pensiile lor vor fi recalculate in asa fel incat vor scadea pana in apropierea pensiilor "civile".

Sectorul privat este amenintat de inghetarea veniturilor pentru pensionari si bugetari. Salariatii acestui sector sunt de trei ori mai numerosi decat angajatii de la stat. Pensiile private par momentan cea mai buna solutie pentru cei care vor iesi din activitate peste multi ani.

In cazul militarilor, viitoarele modificari provoaca mari nemultumiri. Pana acum, in calculul pensiei se tinea cont de valoarea gradului, a functiei, a decoratiilor dupa 15, 20, 25 de ani in slujba patriei, grupa de munca, solda de merit. Noul proiect al legii prevede renuntarea la toate aceste repere.

Potrivit Evenimentul Zilei, Petru Dandea, vicepresedintele confederatiei sindicale a declarat „Guvernul este pe cale să excludă din lege câteva dintre categoriile sociale favorizate de pensii speciale. Modul de indexare propus de noua lege va crea discrepanţe enorme! Indexarea cu rata inflaţiei nu asigură cine ştie ce bani în plus. Un pensionar care are 1.000 de lei lunar în 2010 va primi la anul în jur de 80 de lei, suplimentar. În timp ce salariile vor ţine pasul cu dezvoltarea economică din diverse domenii, crescând într-un ritm mult mai rapid"

Cele aproximativ 200.000 de pensii speciale costa statul anual in jur de un miliard de euro. Dupa aplicarea noului proiect de lege, un sfert din pensiile speciale vor fi afectate radical. Dr. Constantin Ciutacu, director-general adjunct la Institutul National de Cercetari Economice, "Costin C. Kiritescu" spune ca "Să nu mai spună nimeni că nu sunt bani. Într-o economie reală, banii sunt mereu aceiaşi. Ei nu se pierd, doar circulă, se transferă. Din păcate, în cazul României, drumul lor este spre afară!"

Solutia pe care o dau specialistii viitorilor pensionari este aceea de a cotiza la fonduri private de asigurari sociale, asa cum fac deja angajatii din tarile dezvoltate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. PSD sustine ca Legea pensiilor adiptata prin HG este neconstitutionala
  2. Emil Boc face economie din recalcularea pensiilor speciale
  3. Salvarea pensiilor de pensionari

Noua lege a educatiei in noul an scolar

Posted: 31 Jan 2010 01:25 PM PST

elevi 300x184 Noua lege a educatiei in noul an scolar

foto:adevarul.ro

Anul scolar 2010-2011 ar putea fi un an modern. Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, si-a aratat dorinta ca noua lege a educatiei sa fie aplicata incepand cu anul scolar 2010-2011, informeaza Mediafax. “Această lege este necesară pentru că învăţământul şi educaţia din România trebuie să se modernizeze", a declarat ministrul. Declaratia sa a fost facuta in contextul Olimpiadei Nationale de Chimie ce a avut loc duminica, la Pitesti.

Ministrul Educatiei a profitat de acest prilej pentru a informa cu privire la intentiile sale viitoare in ceea ce priveste educatia din Romania. Proiectul noii legi a Educatiei va fi supus in curand dezbaterii publice, care va dura timp de o luna, pentru ca apoi actul normativ sa fie trimis Guvernului si Parlamentului. Acesta reprezinta o noua “viziune” se pare si doreste sa faca schimbari ce in 20 de ani nu au fost operate.

Una dintre prioritatile proiectului de lege va fi programa care in prezent este “mult prea încărcată, mult prea stufoasă şi mult prea grea pentru copiii mici”. Totodata, Funeriu a recunoscut ca doreste sa opteze pentru un invatamant 'echitabil' care sa ofere oportunitati egale atat elevilor din sate cat si celor din orase, remarcand faptul ca prezenta la olimpiada a elevilor de la sate e mult mai redusa,acest lucru aratand ca avem parte in prezent de un invatamant “inechitabil”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Noua lege a pirateriei pe internet in Franta
  2. Intalnire fara succes la Ministerul Educatiei
  3. Legea educatiei contravine Constitutiei

In ianuarie, rezervele valutare BNR s-au imputinat cu 266 de milioane de euro

Posted: 01 Feb 2010 09:21 AM PST

valuta BNR

Foto: capital.ro

La 31 ianuarie 2010, rezervele valutare ale BNR erau de 28,03 miliarde de euro, cu 300 de milioane de euro in scadere fata de inceputul anului (28,303 miliarde euro). Acordul cu FMI prevede o crestere zero a rezervelor, dar din motive obiective acest lucru nu s-a realizat.

Intr-un comunicat dat luni de Banca Centrala scrie ca "presupunem ca Romania se imprumuta cu 100 mil. dolari, cu 3% dobanda. Pentru a mentine increderea in moneda, tara noastra trebuie sa isi creasca rezerva (sa isi acopere pasivul) cu 100 mil.dolari. Romania imprumuta asadar 100 mil dolari cu 3% dobanda, dar pe de alta parte prin cresterea rezervelor cu aceeasi suma, acorda un credit SUA, in cuantum tot de 100 mil. dolari, dar cu dobanda de 1%. Important este ca rezervele valutare de care o tara dispune sa egaleze cel putin nivelul datoriilor sale pe termen scurt. In cazul BNR, nivelul rezervelor este dublu fata de cel al datoriei pe termen scurt"

Deteriorarea situatiei economice si volatilitatea cursului euro/dolar au impiedicat indeplinirea acestui punct din Acordul semnat cu Fondul, acord care a fost suspendat in ultimele 3 luni din 2009 pe fondul evolutiilor politice.

Oficialii Bancii Centrale spun ca scaderea nivelului rezervelor se datoreaza iesirilor valutei (2,28 miliarde de euro) reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele. Intrarile de valuta (2,014 miliarde de euro) au reprezentat in cea mai mare parte alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, incasari din contul Comisiei Europene ca si veniturile provenind din administrarea rezervelor internationale si altele.

Important este ca rezervele valutare ale unei tari sa egaleze cel putin nivelul datoriilor sale pe termen scurt. In momentul de fata, in Romania nivelul rezervelor depaseste de doua ori nivelul datoriei pe termen scurt.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Profitul Volkswagen in scadere de la 1, 2 miliarde euro la sub 200 milioane
  2. Romania vrea sa ceara 3 milioane de euro de la U.E. pentru mediu
  3. Pretul mediu pe kilometru de autostrada variaza intre 3,5 si 8,5 milioane euro

Studentii straini prefera sa studieze Medicina in Romania

Posted: 02 Feb 2010 06:26 AM PST

Facultatea de Medicina din Bucuresti

Foto: romanialibera.ro

Romania a fost declarata de ziarul francez Le Figaro, paradisul studentilor la medicina datorita conditiilor convenabile de studiu de la Universitatea din Cluj.

La Facultatea de Medicina din Bucuresti, studentii francezi sunt o raritate, comunitatea de straini fiind formata in special din tineri studenti arabi si greci. In fiecare an, Facultatea de Medicina "Carol Davilla" din Bucuresti atrage in jur de 500 de tineri straini in timp ce la facultatea din Cluj merg chiar si 1.500 de studenti straini.

Un student din Siria in anul I la Facultatea "Carol Davilla" din Bucuresti a declarat pentru reporterii ziarului Libertatea “E mai uşor să facem medicina în Bucureşti sau la Cluj pentru că la noi în ţară se intră foarte greu la această specializare. Aici am venit cu un dosar stufos, m-a ajutat şi ambasada şi am intrat fără examen”

Cu toate astea, tinerii straini care vin la facultate in Romania spun ca profesorii nu sunt deloc indulgenti cu ei si ca trebuie sa invete pe rupte ca sa treaca examenele.

Studentii romani spun ca dau un examen de admitere foarte greu fiind in directa competitie cu tinerii de peste hotare. Anul trecut, concurenta printre medicinistii bucuresteni a fost de trei candidati pe un loc.

Un student roman la Facultatea de Medicina din Bucuresti a declarat “Ei nu ştiu limba foarte bine şi din acest motiv profesorii se poartă mai frumos cu ei. Străinii iau mai uşor note bune. În plus nu mi se pare corect că nu dau toţi examen de admitere şi că aduc diplome, atestate şi alte hârtii cu care îşi fac intrarea la facultatea noastră”.

Ziarul francez Le Figaro spune despre Facultatea de Medicina din Cluj ca accepta studenti straini doar pe baza de dosar si nu pune pret pe absentele studentilor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Studentii straini contribuie semnificativ la cresterea bugetelor Universitatilor de Medicina din Romania
  2. Francezii vin sa studieze medicina in Romania
  3. Conferinta “Medicina de familie-prima linie in asistenta medicala” editia a V-a

Hrana eco in ”cosul taranesc”

Posted: 02 Feb 2010 01:56 PM PST

cos mancare

Foto: realitatea.net

In secolul 21 "se poarta" hrana eco. Oamenii vor sa renunte la produse 'imbunatatite' cu tot felul de substante artificiale, si sa adopte un regim de viata sanatos. Cel putin asta se promoveaza. In Romania, ea se poarta de ceva ani buni. Mai exact din 1994. Anul in care a fost infiintata 'Agroecologia', prima asociatie din Romania ce practica agricultura ecologica.

In prezent, asociatia a lansat marti seara, la Cluj, 'Cosul taranesc', un sistem de distributie catre familii, a produselor eco, pe baza de abonament lunar, anunta Mediafax. Cosurile variaza in marime si cantitate, iar produsele sunt alese de catre clienti. Ele ajung la usa si sunt suta la suta naturale. Gama de produse variaza de la fructe, mere, catina, la carnati, cas, branza de burduf si alte delicatese pe care agricultorii le pun pe tava consumatorilor. Produsele sunt certificate ecologic sau atestate traditional, si vor fi puse la dispozitie direct de catre producatorii care provin din judetele Cluj, Bihor, Salaj, Maramures.

Totodata, membrii organizatiei doresc sa lanseze si un catalog de produse, si sa ofere posibilitatea comenzilor online. In viitor, acestia vor sa se extinda in orase precum Bucuresti, Arad sau Oradea.

Sistemul de distributie de produse eco este o premiera in Romania, si este un proiect ambitios si frumos, care arata grija pe care o au romanii pentru alimentatie si sanatate.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Protectia Copilului Vrancea a ramas fara bani pentru hrana copiilor
  2. Veronica Dragan este cea mai bogata femeie din Romania
  3. TOPEX isi extinde reteaua de distributie in Peru

Sorin Oprescu vrea sa repare gropile Capitalei cu ajutorul armatei

Posted: 03 Feb 2010 12:31 PM PST

Primarul Capitalei

Foto: politicall.ro

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a somat miercuri reprezentantii firmelor care se ocupa cu intretinerea strazilor din Bucuresti sa repare gropile in maximum cinci zile, altfel vor fi executate garantiile financiare, iar gropile vor fi asfaltate de armata.

Potrivit Mediafax, Oprescu le-a spus reprezentantilor firmelor de constructii prezenti la intalnirea de la Primaria Municipiului Bucuresti: “Vă dau cuvântul meu de onoare că este ultima dată când vă rog să remediaţi gropile din Capitală, astfel încât să se circule civilizat”

Avand in vedere ca in urmatoarele zile se anunta temperaturi crescute, iar in perioada 15-22 februarie sunt previzionate ninsori, perioada potrivita pentru repararea celor aproximativ 100 de artere din cele 500 administrate de municipalitate ar fi in urmatoarea saptamana.

In cazul in care gropile nu vor fi asfaltate, primarul Capitalei a anuntat ca va incasa banii reprezentand "garantia de buna executie a lucrarilor". Aceasta garantie prezinta cinci la suta din valoarea contractelor incheiate pentru refacerea strazilor. Oprescu va folosi banii din garantie tot pentru repararea gropilor, dar de data aceasta, va apela la ajutorul armatei. El spune ca referirea la armata in cazul repararii gropilor din Capitala a fost facuta in sensul seriozitatii si corectitudinii acestei institutii "si nu a fost o amenintare".

La intalnirea de la sediul Primariei Capitalei au participat reprezentantii de la cinci firme de constructii: Eurovia, Euroconstruct, Tehnologica Radion, Delta şi Strabag. Reprezentantii firmelor de constructii au fost intrebati care este cauza aparitiei gropilor intr-un timp foarte scurt, ei au raspuns ca "”nu asfaltul este de vină, ci straturile de sub asfalturile reprezentând structura efectivă a arterelor”.

Dintre arterele administrate de municipalitate, firma Delta trebuie să repare gropile de pe nouă străzi, Euroconstruct de pe 11 străzi, Eurovia de pe 21 de străzi, Strabag de pe nouă străzi şi Tehnologica Radion de pe 21 de străzi.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Independenta lui Sorin Oprescu
  2. Sorin Oprescu candideaza la Presedintie
  3. Noi ganduri ale lui Sorin Oprescu

Datele personale afisate pe internet va pot pune in pericol jobul dorit

Posted: 04 Feb 2010 12:08 PM PST

retele de socializare

Foto: mediafax.ro

Aspirantii la un post bun intr-o companie de prestigiu din Europa sunt "vanati" de catre angajatorii lor pe retele de socializare precum Facebook. Companiile de recrutare cauta cat mai multe informatii despre candidatii lor pe internet. EurActiv scrie ca potrivit unui studiu al EU Data Protection Day, comandat de Microsoft, jumatate din candidati sunt respinsi in baza datelor gasite online.

In Germania, 59% dintre responsabilii de resurse umane folosesc datele personale gasite pe internet pentru a face portretele candidatilor, 47% in Marea Britanie si 23% in Franta. Acest fenomen incepe sa prinda amploare si in Romania.

Sorin Faur, HR services director in cadrul companiei de audit si consultanta BDO Romania a declarat pentru Ziarul Financiar "Ne uitam pe retelele de socializare precum Facebook sau Linkedin numai pentru candidatii care aplica la joburi pentru pozitiile inalte, pentru a afla ce fel de personalitate au, care le sunt hobby-urile si experienta profesionala. Pentru pozitiile de junior nu ne intereseaza aceste aspecte"

Cei mai multi candidati europeni respinsi in baza datelor de pe retelele de socializare sunt in Marea Britanie (41%). In Germania procentul este de 16%, iar in Franta de 14%. In SUA sunt respinsi 70% dintre candidati. Principalul motiv pentru respingerea candidatilor este "scriere de comentarii nepotrivite de acestia pe internet". Firmele de recrutare au admis faptul ca sunt influentati negativ de pozele sau videoclipurile de pe internet ale celor care aplica pentru un job. Candidatii subestimeaza impactul pe care-l pot avea datele personale afisate pe net asupra angajatorilor. Spre exemplu, doar 9% dintre britanici considera ca profilul lor de pe o retea de socializare le-ar putea afecta incercarile de a se angaja, desi 41% au fost respinsi in baza acestor date.

Studiul a fost realizat intre 10 si 23 decembrie 2009, pe un esalon de 1.010 specialisti europeni in HR si 831 de utilizatori din Germania, Franta si Marea Britanie. Acelasi studiu a fost realizat in paralel in Statele Unite ale Americii.

Datorita aparitiei acestor informatii, comisarul european pentru telecomunicatii, Viviane Reding atrage atentia asupra pericolului punerii datelor personale pe internet. Protectia datelor trebuie actualizata pentru a tine pasul cu schimbarile tehnologice si pentru a putea fi respectata intimitatea utilizatorilor de Facebook, Twitter sau My Space.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Criza politica actuala pune in pericol acordurile cu FMI si Comisia Europeana
  2. Internet Explorer, versiunea "child-friendly"
  3. Antraxul declarat pericol european

Boc a cerut ministrului Sanatatii interzicerea consumului de plante halucinogene

Posted: 05 Feb 2010 03:36 AM PST

stiri lib pic.php 300x225 Boc a cerut ministrului Sanatatii interzicerea consumului de plante halucinogene

foto: .qbox.ro

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta, pana la sedinta de guvern de saptamana viitoare un act normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene.

As vrea sa mergem in regim de maxima urgenta indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, pentru interzicerea plantelor etnobotanice, care din nefericire au un efect devastator la tineri si chiar s-au soldat cu pierderi de vieti in randul adolescentilor. Cred ca trebuie sa punem piciorul in prag cat mai repede. De aceea, pe miercuri, daca se poate, domnule ministru, stiu ca lucrati de ceva timp la actul normativ, nu mai asteptati niciun alt aviz, haideti sa-l adoptam, pentru ca o viata este mai importanta decat orice aviz“, i-a spus premierul lui Cseke, la inceputul sedintei de azi a guvernului, transmite Mediafax.

In anul 2009 cantitatile de droguri confiscate au crescut cu aproximativ 400 la suta iar valoarea totala de piata a stupefiantelor capturate este de 167 milioane de euro.

Bucurestiul este pe primul loc in ceea ce priveste cantitatile de droguri traficate si consumate, iar cele mai traficate droguri prin Romania sunt cannabisul, heroina si comprimatele ecstasy.

La ora actuala pe piata din Romania se comercializeaza o serie de produse ce au in componenta sa plante denumite etnobotanice , al caror consum este periculos pentru sanatatea oamenilor.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Plante halucinogene interzise prin lege
  2. Plantele halucinogene, urgenta maxima pentru Guvern
  3. Inca un adolescent a murit din cauza plantelor etnobotanice

Cod galben de vant si ninsori. Vezi ce judete vor fi afectate

Posted: 05 Feb 2010 09:17 AM PST

cod 300x215 Cod galben de vant si ninsori. Vezi ce judete vor fi afectate

foto:meteoromania.ro

Administartia Nationala de Meteorologie a emis azi, o avertizare Cod galben de ninsori si vant puternic, valabila de maine 6 februarie ora 12.00 pana luni dimineata, la ora 9.00, si care va afecta jumatatea sudica a tarii.

Conform avertizarii, in intervalul mentionat, vremea se va inrautati treptat, la inceput in Banat si Oltenia, apoi in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In aceste regiuni va ninge viscolit, vantul atingand viteze de pana la 75-80 km/h, iar ninsorile vor fi abundente.

Ninsori viscolite vor fi si in Carpatii Meridionali si de Curbura, unde rafalele de vant vor depasi, 100km/h. In sud-estul teritoriului, in prima parte a intervalului, se vor semnala precipitatii si sub forma de lapovita sau ploaie, favorizand producerea de polei.

Capitala tarii si alte 21 de judete vor fi afectate de ninsori. Cele 21 de judete sunt: Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj, Prahova, Ilfov, Dambovitra, Arges, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Timis.

Autoritatile locale au fost deja avertizate sa ia masuri pentru prevenirea problemelor care ar putea sa apara in aceste zone din cauza acestor fenomene meteorologice.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Atentionare de tip cod galben pentru ninsoare si viscol
  2. Nu scapam de frig: cod portocaliu de ger in 7 judete
  3. Meteorologii anunta cod galben de ger in Romania

Inca un adolescent a murit din cauza plantelor etnobotanice

Posted: 05 Feb 2010 10:42 AM PST

plante etnobotanice

Foto: targoviste.olx.ro

Un adolescent din Bucuresti a murit dupa ce a consumat asa-zisele droguri legale adica plante etnobotanice. Baiatul a cumparat aceste plante de la un weed-shop din Capitala. Politistii de la Serviciul Omoruri au inceput deja cercetarile privind acest caz.

Christian Ciocan, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a declarat pentru agentia de presa Mediafax, ca tanarul a decedat la inceputul saptamanii. Anchetatorii au caracterizat aceasta moarte ca fiind o "moarte suspecta" si fac cercetari pentru a stabili circumstantele exacte ale incidentului.

Rezultatele autopsiei arata ca tanarul a suferit o embolie pulmonara cauzata de intoxicatie cu stupefiante. La domiciliul victimei, politistii au gasit intr-o scrumiera, o tigara care a fost ridicata si trimisa la expertiza. Ministrul Sanatatii, Cseke Attila a declarat, vineri, ca actul normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen va fi gata pana miercuri, la redactarea lui lucrand inca din ianuarie experti din mai multe institutii.

Tot ministrul Sanatatii a spus ca miercuri va arata Executivului lista care va cuprinde substantele si plantele indentificate pana acum ca fiind daunatoare.

Vineri, premierul Emil Boc a cerut in sedinta de Guvern ministrului Sanatatii sa finalizeze in regim de urgenta un act normativ privind interzicerea consumului de produse etnobotanice cu efect halucinogen, indiferent daca exista sau nu un aviz al Comisiei Europene, aratand ca distribuirea substantelor respective provoaca din ce in ce mai multe decese printre tineri.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Fara pelerinaj la Mecca din cauza gripei porcine
  2. De la distractie la spital, din cauza “ierburilor legale”
  3. Plantele halucinogene, urgenta maxima pentru Guvern

Vom avea un nou brand de tara pana in mai 2010

Posted: 07 Feb 2010 12:39 AM PST

ro trsm e1265486922668 Vom avea un nou brand de tara pana in mai 2010

foto: vilnius.mae.ro

Lansat cu mare fast pe data de 1 mai anul trecut in acordurile muzicii lui Goran Bregovic si Gheorghe Zamfir, brandul “Romania, the land of choice“, nu a avut feedback-ul asteptat, el ramanand doar o ” gaura” de 88.000 de euro in bugetul de stat.

Ministrul turismului a precizat ca strategia de promovare a Romaniei nu a adus o crestere in ceea ce priveste numarul de turisti in Romania, dar ca scaderea a fost mai mica comparativ cu celelalte tari europene.

Astfel, se lucreaza la un nou brand de tara ce va fi gata pana in luna mai a acestui an, urmand sa intre in promovare ulterior. Aceasta a mai evidentiat ca din acest an Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va implementa proiectul “Contul satelit pentru turism”, o metoda statistica prin care se urmareste masurarea impactului economic al turismului, putandu-se compara in mod direct marimea sectorului turistic cu celelalte sectoare ale economiei si afla masura in care acesta le influenteaza.

Aflata in Vatra Dornei, ministrul turismului, Elena Udrea, a declarat ca strategia de alocare a fondurilor ministerului pe care il conduce vizeaza zone cu potential turistic ridicat, printre care se afla si Suceava, zona cu care a avut o foarte buna colaborare in domeniul turismului in 2009. Aceasta a declarat ca se doreste alocarea a 3,7 miliarde de euro din fonduri europene, din care 1,3 in acest an.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. “Tara arde” si lucrarile pentru cel mai mare AquaPark din tara incep intr-o luna
  2. Arhivele postului radio Europa Libera ar putea reveni in tara
  3. Elena Udrea are planuri mari in 2010

Placeri dulci de Valentine’s Day

Posted: 07 Feb 2010 01:23 PM PST

cofetar 300x257 Placeri dulci de Valentines Day

foto: click.ro

Cofetarul constantean Silvian Miron a deschis de curand expozitia de figurine din ciocolata pentru Ziua Indragostitilor. Echipa de ciocolatieri condusa de Silvian Miron, cel cate detine Oscarul cofetarilor -Trofeul Arch of Europe, a muncit timp de cinci zile pentru ca minunile dulci care se topesc in gura sa fie gata pentru indragostiti.

Mesterii au folosit pentru aceasta expozitie aproape 50 de kilograme de ciocolata din care au produs peste 100 de figurine. Vedeta este un tablou cu inimioare care cantareste nici mai mult nici mai putin, de un kilogram si care poate fi chiar agatat de perete. In cazul in care vreti sa-l faceti cadou va trebui sa scoateti din buzunar suma de 70 de lei.

Expozitia cu vanzare este deschisa pana pe data de 14 februarie, de Ziua Indragostitilor, iar preturile variaza intre 6 si 110 lei. Maestrul cofetar a declarat ca figurinele de ciocolata au termen de valabilitate doua luni, daca exponatele sunt ferite de caldura. Vizitatorii isi pot cumpara si oferi in dar cadouri dulci in forma de inimioare, cosuri cu flori, fluturasi si chiar tablouri din ciocolata.

Sivian Miron a devenit cunoscut dupa ce a creat bustul Regelui Carol, in marime naturala, pentru care a folosit 64 de kilograme de ciocolata. De asemenea, constanteanul a fost premiat de juriul international pentru cele zece medalii de aur, argint si bronz pe care le-a obtinut la festivalurile si olimpiadele internationale de cofetarie.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Marea Britanie salveaza leii de la Gradina Zoologica din Oradea
  2. Mitrea: Geoana, daca e atacat energetic, sa paraseasca presedintia PSD si a Senatului

Romania este liderul spionajului mondial

Posted: 08 Feb 2010 06:02 AM PST

spp Romania este liderul spionajului mondial

foto: romanialibera.ro

Se pare ca Romania este liderul spionajului mondial. Cotidianul italian La Repubblica titreaza ca Ceausescu nu avea atatia agenti 007 cati are Romania la ora actuala, care avanseaza cifra de 12.000 de angajati ai SRI, preluata din presa romaneasca, unde este citat Catalin Harnagea, fost director al Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Claudiu Saftoiu, care a condus SIE o perioada de cinci luni a declarat pentru Gandul, ca in decursul mandatului sau nu s-a discutat structura SRI in Consiliul Suprem de Aparare al Tarii, iar in privinta anjatatilor SIE, Saftoiu spune ca erau 3000-3500.

Potrivit cifrei de 12.000 avansata de Harnagea, fost director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), cu cea de 3.800 de angajati MI5, se arata ca Romania are 60 de agenti de securitate la suta de mii locuitori, in timp ce britanicii au doar 6 agenti, iar americanii 9 agenţi/100.000 de locuitori.

Iulian Fota, consilier prezidential pe probleme de aparare explica de ce SRI ar avea o schema de personal mai mare decat a serviciilor omologate din alte tari. Acesta declara ca, atunci cand se fac comparatii trebuie tinut cont ca serviciile din afara, precum MI5 din Marea Britanie, nu asigura si controlul antitero in aeroporturi si paza ambasadelor, cum face SRI.

Ion Stan, fost presedinte al comisiei parlamentare de control al serviciilor secrete este de parere ca traim in zodia secretomaniei. Tara noastra are 7 servicii de securitate, in timp ce media europeana este de 3 servicii iar in unele state precum Finlanda, Grecia, Irlanda sau Slovenia au numai un singur serviciu secret.

In ciuda crizei financiare bugetele serviciilor au continuat sa creasca de 4-8 ori din 2000, pana in 2008.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. România a urcat în clasamentul mondial al competitivităţii economice
  2. Romania, cu 4 fete si 6 baieti la Campionatul Mondial de Gimnastica
  3. Romania, pe locul 70 in clasamentul mondial al discriminarii femeilor

O tehnologie asemanatoare celei din “Avatar” va fi folosita pentru tratarea fobiilor

Posted: 09 Feb 2010 12:01 AM PST

tratarea fobiilor

Foto: mediafax.ro

Luni, la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" Cluj a fost inaugurat un "cub virtual" ce poate fi folosit in terapia unor fobii, precum cea de inaltime, cea de-a vorbi in public, de a calatori cu avionul, in cercetarile privind zborul in spatiu sau in aplicatii militare.

Potrivit Mediafax, coordonatorul proiectului, psihologul clujean Daniel David, a declarat ca este o dubla inaugurare, a unei platforme Avalon (Advanced Virtual Applications Laboratories of Napocensis – n.r) si a unei platforme de Roboterapie si Psihoterapie prin Realitate Virtuala ("Cubul Virtual" numit Matrix). Psihologul a mai explicat si ca analogia cea mai potrivita pentru functionarea cubului este cea cu filmul "Avatar".

"Cubul Virtual" are patru pereti pe care sunt proiectate imagini 3D, softurile fiind elaborate de psihologi pentru a folosi in terapie. Spre exemplu "daca cineva are fobie de inaltime, prin mai multe expuneri se blocheaza legatura si fobia dispare . (…) Cand cineva se teme de inaltime, ce stim este ca, daca-l expunem la stimulul care-i produce frica, daca nu iese de acolo, va disparea frica. Exista riscuri daca ai fobie de avion si zbori de mai multe ori, in zbor poate fi atac de panica, costa mai mult, sunt probleme. Tinand cont de aceste limite, vine realitatea virtuala. Decat sa urc la inaltime cu subiectul care se teme de inaltime, pot sa-l expun in realitate virtuala, nu costa zborul cu avionul, pot opri procesul, am control asupra reactiilor comportamentale, realitatea virtuala corecteaza limitele majore”.

Psihologul Daniel David a mai adaugat ca noua tehnologie, va inlocui testele cu creion si hartie in care pacientul este intrebat cum ar reactiona daca ar fi intr-o cladire cu zece etaje. In "Cubul Virtual" pacientul poate fi "pus" pe cladirea de zece etaje, pentru a i se studia reactia.

Clubul Matrix are laboratoare pentru oamenii cu anxietate, pentru frica de a vorbi in public, cea de-a zbura cu avionul si pentru socul posttraumatic. De asemenea in acest laborator se vor putea face si cercetari pentru zborurile in spatiu.

"Cubul Virtual" a costat un milion de euro, iar platforma Avalon, doua milioane de euro.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Cubul Matrix si realitatea virtuala
  2. Incepand cu 1 Noiembrie, cel mai mare centru pentru tratarea toxicomanilor se va inchide
  3. Bisturiu de inalta tehnologie, care detecteaza cancerul, inventat de germani

“Salariul de criza” in Romania este somajul

Posted: 09 Feb 2010 07:22 AM PST

somaj 300x200 Salariul de criza in Romania este somajul

foto: oradesibiu.ro

Somajul in Romania este in continua crestere. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a publicat date cu privire la rata somajului in luna ianuarie 2010. In luna ianuarie a anului 2010, somajul a ajuns la 8.1% de la 7.8% in luna decembrie 2009.

In luna ianuarie a anului trecut rata somajului era la jumatate fata de anul acesta. Cea mai mare rata a somajului se inregistreaza in urmatoarele judete: Mehedinti cu un procedent de 14.5%, Vaslui cu 13.5%, Alba inregistreaza 13.4%, Teleorman cu 12.7%, Dolj 12.3%. La polul opus, judetele care sunt mai putin afectate de somaj sunt, in afara de Bucuresti, urmatoarele: Ilfov cu 2.6%, Timis – 4.4%, Bihor cu 6.2 procente, Clujul cu 6.5%, Constanta si Maramures cate 6.7%.

In ceea ce priveste numarul total al somerilor, acesta s-a ridicat la 740.982 de persoane, din care 306.977 femei. Pentru a primi indemnizatia de somaj trebuie sa fi contribuit la bugetul de asigurari sociale cel putin 12 luni in ultimii doi ani de zile. Pentru a beneficia de ajutorul de somaj trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii: trebuie sa ai peste 16 ani si sa nu urmezi cursurile unei scoli, sa nu ai serviciu si sa nu indeplinesti conditiile de pensionare.

In cazul in care iti dai demisia de la locul de munca sau iti desfaci contractul de munca cu acordul partilor, nu ai dreptul la somaj.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Somajul in luna octombrie 2009 a crescut la 7,1%
  2. Romania, la mijlocul topului somajului tinerilor in UE
  3. In septembrie somajul va incepe sa scada

Cod galben de ploi si viscol in sud

Posted: 09 Feb 2010 10:41 PM PST

zapada viscol 300x225 Cod galben de ploi si viscol in sud

Foto: Mediafax.ro

Din ce in ce mai mult vietile ne sunt guvernate de popularele coduri care ne sunt "oferite pe tava" saptamanal de meteorologi. Nu am scapat bine de codul galben, ca acesta se instaureaza din nou, atat in jumatatea sudica a tarii, cat si in Bucuresti. Prin urmare, 24 de judete plus capitala vor avea cod galben de ploi si viscol, de miercuri pana joi seara, anunta Mediafax.

Caraş Severin, Mehedinţi, Olt, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea, Bacău, Covasna, Sibiu şi Braşov, sunt judetele care au primit avertismentul din partea ANM, care a lansat anuntul marti.

Precipitatiile vor depasi 20 de litri pe metrul patrat in Oltenia, Muntenia şi jumătatea sudică a Moldovei şi vor ajunge până la 40 de litri pe metrul pătrat în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali. Meteorologii anunta ca “precipitaţiile vor fi la început mai ales sub formă de ninsoare, iar în cursul nopţii şi al zilei de joi se vor transforma în lapoviţă şi ploaie, îndeosebi la câmpie şi deal”.

Prin urmare, sudul tarii se ingalbeneste din nou saptamana aceasta, in timp ce iarna continua sa isi ceara drepturile, provocand dezastre si blocand drumuri.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Atentionare de tip cod galben pentru ninsoare si viscol
  2. Actualizare a Codului Galben de ploi si vijelii
  3. Farmaciile din Bucuresti ofera asistenta pe perioada codului galben

Atentie la stampila de pe oua! Exista pericolul de imbolnavire

Posted: 09 Feb 2010 10:45 PM PST

stampilele de pe oua

Foto: 1235.ro

Organizatia pentru protectia animalelor "Vier Pfoten" a anuntat, miercuri, declansarea campaniei publice "Explica ce este stampila pe ou". Reprezentantii asociatiei vor sa atraga atentia asupra faptului ca doua treimi din ouale produse in Romania provin de la gaini hranite cu vitamine sintetice si medicamente, iar aceasta alimentatie contine coloranti si furaje modificate genetic.

Potrivit HotNews.ro, multe dintre gainile din Romania sunt crescute in baterii cu suprafete mai mici decat ale unei coli de hartie A4 sau sunt tinute in intuneric. Gabriel Paun, coordonatorul companiei Vier Pfoten, a declarat ca "Aceste conditi se rasfrang asupra calitatii oualor. Producatorii trebuie sa inceteze sa foloseasca ouale provenind de la aceste gaini, iar supermarketurile sa ofere consumatorilor alternative, adica oua de la gaini crescute in aer liber".

Conform companiei Vier Pfoten, ouale marcate cu numere care incep cu cifra 2 sau 3 ar trebui evitate de consumatori, cele mai bune fiind cele care au pe stampila cifra 0 sau 1, dar acestea se gasesc foarte rar in supermarketurile din Romania.

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a dezvaluit niste statistici conform carora, doua treimi din ouale din Romania sunt produse in baterii.

Gheorghe Mencinicopschi, directorul stiintific al Institutului de Cercetari Alimentare, a recomandat consumarea de oua care au pe stampila cifrele 0 si 1. "Cele cu cifra 3 sigur ne vor afecta sanatatea in timp, ducand la supra-ponderabilitate, obezitate si alte afectiuni aferente acestora. Este bine ca oamenii sa invetele sa citeasca stampila de pe oua si sa cumpere numai oua stampilate cu 0 sau 1″.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Atentie la canicula! Romania, sauna in aer liber.
  2. Mare atentie! Gripa porcina ia tot mai multa amploare!
  3. Atentie la ger: pericol de moarte

Au fost declasificate peste 7.000 de file privind Revolutia din ‘89

Posted: 10 Feb 2010 03:04 PM PST

revolutionari pe un tanc

Foto: aluzii.ro

In sedinta de miercuri, Guvernul a decis, la solicitarea Ministerului Apararii Nationale, sa declasifice mai multe documente privind Revolutia din decembrie 1989, acte ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Daniela Andreescu, secretarul general al Guvernului a declarat pentru agentia Mediafax "La solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, Guvernul a desecretizat, prin hotărâre, mai multe acte privind Revoluţia din decembrie 1989. Atât hotărârea de guvern, cât şi documentele desecretizate vor fi publicate în Monitorul Oficial".

Gabriel Oprea, ministrul Apararii, a declarat si el ca hotararea ca documentele sa fie declasificate a fost aprobata de Guvern, precizand ca aceste acte includ 7.000 de file privind Revolutia din ‘89.

MApN a precizat de asemenea intr-un comunicat, ca Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, o hotarare pentru declasificarea unor informatii, secrete de stat, emise de Ministerul Apararii Nationale, astfel ca dezvaluirea acestora nu mai poate afecta siguranta nationala, apararea tarii, ordinea publica ori interesele persoanelor cu drept public sau privat.

7617 file din documente cu nivel de clasificare "secret de stat" emise de Ministerul Apararii Nationale au fost declasificate. MApN spune ca potrivit acestor hotarari, institutiile si autoritatile publice care au in gestiune copii ale acestor documente vor lua masuri in consecinta, conform legii.

Ministerul Apararii Nationale face demersurile legale necesare pentru declasificarea informatiilor clasificate secret de stat in legatura cu Revolutia din decembrie 1989, dupa ce, la 15 ianuarie, a declasificat 1.989 de documente continand 2.684 de file referitoare la Revolutie.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Revolutia Romana in ochii AGERPRES
  2. Proiectul privind extinderea Parcului Herastrau nu a fost aprobat
  3. FSLI a sesizat Avocatul Poporului in legatura cu Ordonanta privind reducerea de posturi

Datorita noii legi, toate pensiile vor fi mai mici cu o suta de lei

Posted: 12 Feb 2010 09:04 AM PST

diminuarile pensiilor

Foto: renasis.org

Ioan Candrea, vicepresedintele Comisiei de munca si protectie sociala din Camera Deputatiilor afirma ca, prin Legea pensiilor, fiecare pensionar va pierde, aproximativ o suta de lei lunar. Deputatul PSD de Sibiu mai spune si ca acea justificare conform careia se vrea reducerea pensiilor exagerate este "praf in ochi" si ca Legea pensiilor ii va afecta pe absolut toti pensionarii, nu doar pe cei cu pensii mari.

Potrivit Mediafax, Deputatul Ioan Candrea a declarat: "O sută de lei, lunar, în medie, pierde fiecare pensionar din România. Faptul că vor să diminueze nişte pensii exagerate este un praf în ochii tuturor pensionarilor, o justificare falsă. De fapt, sunt afectaţi toţi cei 5,8 milioane de pensionari, reducându-li-se pensia cu o sută de lei. Actuala pensie medie este de 726, faţă de 826 de lei, cât ar trebui să fie".

Criza obliga statul sa "sacrifice" pensionarii pentru a putea reduce cheltuielile. Totusi, legea va produce efecte secundare si in anii urmatori, urmand ca, in zece ani, punctul de pensie sa scada drastic. “Noua lege unitară a pensiilor urmăreşte un singur lucru: reducerea cheltuielilor cu pensiile în România şi îi sacrifică pe toţi cei aproape şase milioane de pensionari. Acelaşi lucru se va întâmpla şi la anul, şi în următorii ani, prin formula de calcul pe care a introdus-o şi îi va afecta pe toţi pensionarii din România, şi pe cei cu pensii mici, şi pe cei cu pensii mari. În zece ani, va scădea punctul de pensie la 28 la sută".

Guvernul a avizat, in sedinta de miercuri, proiectul de lege privind sistemul unitar de pensii publice, urmand ca documentul sa fie transmis Parlamentului spre dezbatere prioritara.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Pensionarii ameninta cu proteste daca punctul de pensie va fi inghetat
  2. Noii platitori ai CAS
  3. PSD anuleaza proiectul de lege privind pensiile parlamentarilor

Turisti blocati in telecabina din Sinaia

Posted: 13 Feb 2010 11:12 AM PST

SINAIA

Foto: mediafax.ro

O excursie la munte intr-o iarna atat de generoasa precum cea din acest an, se poate transforma dintr-o experienta idilica, intr-una mai putin placuta. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand apar anumite probleme tehnice ce se pun intre dorinta de a se simti bine a oamenilor si destinatia ce le poate indeplini aceasta dorinta.

Un eveniment “montan” mai putin placut a avut loc si sambata seara, la Sinaia, unde douazeci de turisti au ramas blocati in telecabina. Instalatia s-a oprit la 400 de metri distanta de statia Sinaia, informeaza Mediafax.

Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova a fost anuntat in jurul orei 17.15 de evenimentul neplacut. Prin urmare, jandarmii prahoveni s-au deplasat a fata locului pentru a-i scoate pe turisti din telecabina.

19 dintre acestia au fost coborati cu ajutorul unor saci speciali, cu corzi, conceputi intocmai pentru acest tip de situatii. Conform maiorului Leonard Dragomirescu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova operatiunea de salvare a fost ingreunata de cateva femei aflate in telecabina, ce au refuzat sa coboare, de teama. Una dintre acestea declarase ca motivul pentru care nu doreste sa coboare este acela ca ii este teama de inaltime.

Prin urmare, jandarmii s-au bucurat de increderea acordata de 19 turisti, in timp ce pana la ora transmiterii stirii, cel de-al douazecilea, o femeie, continua sa refuze sa fie salvata, mai informeaza Mediafax.

Printre cei 20 de turisti se aflau si doi copii.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Dupa o perioada de 12 ani, s-a redeschis telecabina Pestera-Babele
  2. Zece turisti cazati la Piscu Negru, Arges, au ajuns la spital
  3. Festival de Film Eco la Sinaia, in acest week-end

Copiii avocatilor vor fi favorizati la examenul de admitere in avocatura?

Posted: 13 Feb 2010 11:17 AM PST

examenul de admitere in avocatura

Foto: iasiplus.ro

Aurel Moldovan, Decanul Baroului Brasov, a propus, sambata, in cadrul Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (UNBR), ca fiii avocatilor sa fie acceptati in avocatura deoarece provin din familie, precizand ca ei "pot deveni buni avocati sub indrumarea propriei familii".

"În calitate de decan, consider că aşa cum există o protecţie subiectivă a altor bresle de liber profesionişti, cum ar fi lichidatori, executori, medici, evaluatori, fără a uita şi întreaga paletă a notarilor şi magistraţilor, consider că şi avocaţii trebuie să fie protejaţi în accesul în avocatură a copiilor de avocaţi"

Potrivit Mediafax, Aurel Moldovan a mai declarat ca, avand in vedere "multitudinea de nemulţumiri cu privire la examenul de admitere, exclusiv ca avocat stagiar, cât şi ecourile aceluiaşi examen şi contestaţiile făcute, s-a hotărât să se organizeze o nouă stagiune de examen de admitere în avocatură".

Din cauza modului de organizare a examenului, decanul brasovean a tinut sa precizeze ca "mulţi copii ai avocaţilor, care au zeci de ani o legătură profesională şi de suflet, pot fi respinşi în primul rând din cauza modului de organizare a examenului".

Prin toate acestea, avocatul Aurel Moldovan a rugat ca acest punct de vedere sa fie supus atentiei publice "întrucât chiar şi avocaţii care la o apreciere extremă pot deveni buni avocaţi sub îndrumarea propriei familii profesionale a părinţilor”.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Copiii din familiile sarace isi incep viata sexuala la varste fragede
  2. Copiii nou-nascuti plang pe limba parintilor
  3. Examenul auto, filmat

Funeriu: Citesc in fiecare zi cate un manual de scoala, multe sunt un foarte bun somnifer

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat marti, in timpul dezbaterilor din comisia de invatamant, ca prioritatea sa "zero" este reforma curriculara, dar prefera sa nu vorbeasca despre reforma pana ce nu o infaptuieste, potrivit Newsin."Da, reforma curriculara este prioritatea zero. Ea trebuie coerentizata cu tot ce inseamna evaluare. Sa introducem in sfarsit acel portofoliu educational al elevului, sa vedem exact cum se va face trecerea efectiva dintr-un ciclu in...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O studenta a furat bani pentru a-si plati studiile

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

O studenta de 21 ani din Bacau este cercetata dupa ce a sustras 1.790 lei de la societatea la care lucra, motivand furtul prin necesitatea de a-si plati taxele la facultate.Madalina P. a fost prinsa in flagrant de un echipaj de politie. La ora trei dimineata, agentii au observat cum tanara, dupa ce a iesit din incinta unui magazin din zona de sud a municipiului, a lasat usa deschisa si, urcandu-se intr-un autoturism, a incercat sa evite o intalnire cu patrula de politie.Devenind banuitori,...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O tanara s-a taiat cu ciobul dupa ce s-a certat cu iubita

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

O tanara de 21 de ani din Targoviste a ajuns, marti, la Spitalul Judetean din municipiu, dupa ce s-a taiat pe corp cu un ciob in urma unei altercatii cu iubita ei.Andreea S., fata care se afla cu prietena ei, in varsta de 16 ani, dar si cu alti tineri in incinta unui restaurant dezafectat din Parcul Chindia din Targoviste, a consumat bauturi alcoolice, dupa care s-a certat cu iubita sa.Prietenii celor doua fete au confirmat faptul ca ele erau iubite, iar una dintre ele i-ar fi reprosat...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

1.140 de angajati de la Oltchim, in somaj tehnic pentru restul lunii

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

Lipsa de materii prime reduce productia la Oltchim. Drept urmare, 1.140 de angajati vor intra in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii februarie. Consiliul de Administratie intrunit in sedinta din data de 11 februarie a hotarat aplicarea masurii de trimitere in somaj tehnic a salariatilor din instalatiile oprite, partial oprite si din cadrul serviciilor functionale, incepand cu data de 15 februarie Pana la sfarsitul lunii februarie se estimeaza ca 1.140 de salariati vor fi in somaj...

Medic condamnat la trei ani de inchisoare pentru luare de mita

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

O doctorita din Dolj a fost condamnata la trei ani de inchisoare pentru luare de mita, dupa ce a vrut sa faciliteze, in schimbul sumei de 500 de lei, obtinerea in regim de urgenta a unei decizii de pensionare. Doctorita Valentina Goga, medic in cadrul Comisiei de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca de la Casa de Pensii Dolj a fost arestata in septembrie 2009, dupa ce a fost prinsa in flagrant. Ea a fost denuntata de un localnic al comunei doljene Castranova, care vroia sa fie...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bac-ul continua:Toti promoveaza

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

Aproape 49.000 de elevi, reprezentand 59,66% dinntre cei 84.707 de candidati evaluati marti, la proba de competente de comunicare orala in limba si literatura romana au primit calificativ de utilizator experimentat. 29,80% au obtinut certificat de utilizator avansat, iar 12,37% s-au incadrat la utilizator mediu.Potrivit unui raport al Centrului National de Evaluare si Examinare (CNEE) pe baza datelor preliminare transmise de inspectoratele scolare judetene pana marti, la ora 16:00, la proba de...

Maturizati inainte de vreme

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

Zeci de copii din orasele Vaii Jiului, fortati de saracia in care traiesc, ajung sa fie unicii intretinatori ale unor familii destramate. Chiar daca unii dintre ei abia au invatat sa mearga in picioare, reusesc sa-si castige painea zilnica de pe urma unei munci nu de putine ori istovitoare pentru un copil. Valentin locuieste in cartierul Colonie din Petrosani, intr-o casa darapanata, impreuna cu bunica lui si alti doi frati mai mici. Parintii lor i-au parasit cand erau prea mici sa-si dea...

Fiscul scoate la vanzare obiectele datornicilor

Posted: 15 Feb 2010 02:00 PM PST

Persoanele ce au datorii catre finantele publice s-au ales cu sechestru pe bunuri, iar acum, acestea sunt scoase la licitatie, Agentia de Administrare Fiscala oferind spre vanzare tot felul de produse. In judetul Hunedoara lista cu obiectele scoase de ANAF la vanzare e alcatuita in majoritate din masini si utilaje, dar exista judete in care se vand pulovere, lazi frigorifice sau terenuri cu doar 10 euro metrul patrat. In judetul Hunedoara, mai multe societati au ramas fara active, dupa ce...

Microbuz răsturnat la Constanţa. Trei pasageri au fost răniţi

Posted: 15 Feb 2010 10:11 PM PST

Poliţiştii spun că şoferul a pierdut controlul maşinii din caza vitezei cu care mergea pe un drum acoperit cu gheaţă.
Citește mai departe...

Un bărbat s-a împuşcat în cap, la Codlea

Posted: 15 Feb 2010 11:58 PM PST

Bărbatul a încercat să se sinucidă, folosind un pistol artizanal. Din primele cercetări se pare că omul a vrut să renunţe la viaţă după ce a fost retrogradat la locul de muncă. Acum se află internat în stare grava la secţia de terapie intensivă.
Citește mai departe...


Legea unică a salarizării taie din lefuri. CUM VĂ AFECTEAZĂ NOUA LEGE?

Posted: 16 Feb 2010 12:32 AM PST

Bugetarii au pierdut bani la salariile pe luna ianuarie. Legea unică a salarizării a tăiat din lefurile românilor, deşi şeful executivului a dat asigurări in nenumărate rânduri că acest lucru nu se va întâmpla.
Citește mai departe...


O casă din Cluj-Napoca a explodat în urma unei acumulări de gaze

Posted: 16 Feb 2010 12:49 AM PST

O casă din cartierul Someşeni din Cluj-Napoca a explodat, noaptea trecută, cel mai probabil în urma unei acumulări de gaze. Bărbatul aflat în imobil a suferit arsuri de gradele I şi II.
Citește mai departe...


Udrea: Locuinţele ANL vor putea fi cumpărate prin programul ''Prima Casă''

Posted: 16 Feb 2010 02:32 AM PST

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să schimbe legislaţia actuală pentru a-i ajuta pe chiriaşii locuinţelor ANL să le achiziţionete prin programul ''Prima casă''. Modificarea va fi discutată mâine în şedinţă de Guvern.
Citește mai departe...


Salariile de mii de euro de la stat rămân ascunse de ochii publicului. Vezi sumele vehiculate

Posted: 16 Feb 2010 02:55 AM PST

Scandalul salariilor confidenţiale ale celor care conduc băncile de stat rămâne fără deznodământ. După ce premierul Emil Boc i-a cerut şefului EximBank să-şi reducă salariul până la nivelul venitului unui secretar de stat, presa a scris despre salariile de mii de euro ale celor
Citește mai departe...


Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari salarii, cred românii

Posted: 16 Feb 2010 03:55 AM PST

Medicii şi profesorii ar trebui să aibă cele mai mari salarii din România, iar cele mai mici li s-ar cuveni parlamentariilor, procurorilor şi funcţionarilor din instituţii publice, consideră majoritatea celor chestionaţi într-un sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob.
Citește mai departe...


Poliţia a confiscat substanţe etnobotanice cu o valoare totală de peste 1.500.000 lei

Posted: 16 Feb 2010 03:58 AM PST

La numai o zi de la intrarea în vigoare a ordonanţei care interzice comercializarea şi producerea de substanţe etnobotanice, Poliţia Română a ridicat marţi produse în valoare totală de peste 1.500.000 lei şi a aplicat 12 amenzi contravenţionale în valoare de 45.500 de lei.
Citește mai departe...


Ministerul Muncii: Salariile nu s-au redus, dar pot fi erori la interpretarea Legii unitare

Posted: 16 Feb 2010 04:05 AM PST

Reprezentanţii Ministerului Muncii susţin că salariile bugetarilor nu au scăzut, dar admit că situaţiile create pot fi cauzate de o interpretare eronată a legii.
Citește mai departe...


Examenul de Rezidentiat se va organiza in 6 centre universitare

Posted: 16 Feb 2010 04:58 AM PST

examen rezidentiat teste grila elvira gheorghita 300x225 Examenul de Rezidentiat se va organiza in 6 centre universitare

foto: storage0.dms.mpinteractiv.ro

Un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii ne informeaza ca anul acesta, concursul de rezidentiat se va desfasura cel mai probabil in data de 21 noiembrie. In urma intalnirii dintre Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, cu rectorii si decanii facultatilor de medicina si farmacie din tara s-a decis ca in 2010, concursul de rezidentiat sa se organizeze descentralizat, in principalele centre universitare.

Ministrul Sanatatii a declarat ca: Concursul din acest an se va organiza in sase centre universitare din tara pentru toate specializarile, pe baza aceleiasi bibliografii si tematici, si cu proceduri si teste identice pentru toti candidatii. Conform discutiilor, fiecarui centru universitar ii vor apartine mai multe judete, iar tinerii absolventi de medicina se vor putea prezenta pentru sustinerea concursului in acel centru caruia ii este arondat judetul unde isi doresc un loc de munca.

Rectorii si decanii care au luat cuvantul la intalnire si-au manifestat acordul asupra proiectelor ministerului in ceea ce priveste concursul din acest an.

Rezidentiatul reprezinta forma specifica de invatamant postuniversitar pentru absolventii licentiati ai facultatilor de medicina, medicina dentara si farmacie, care asigura pregatirea necesara obtinerii uneia dintre specialitatile cuprinse in Nomenclatorul specialitatilor medicale, medico-dentare si farmaceutice pentru reteaua de asistenta medicala. Specialitatile si durata pregatirii prin rezidentiat se stabilesc prin ordin al ministrului sanatatii.


Copyright © 2009 - Stiride10.ro - Stiri comentate. Stiri cu personalitate
Acest feed este doar pentru folos personal, necomercial.
Folosirea acestui feed pe alte site-uri incalca drepturile de copyright. )

Subiecte similare:

  1. Examenul auto, filmat
  2. Copiii avocatilor vor fi favorizati la examenul de admitere in avocatura?
  3. S-au stabilit prioritatile Ministerului Sanatatii pentru anul 2010

Plombele din gropile bucureştene vor rezista maximum trei săptămâni, spune Oprescu

Posted: 16 Feb 2010 05:17 AM PST

Plombele cu care vor fi umplute cele peste 100 de gropi din Bucureşti vor rezista două-trei săptămâni, după care va urma asfaltarea propriu-zisă a străzilor, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Citește mai departe...


Vitezomanii clujeni supravegheaţi de poliţişti cu radare nedetectabile

Posted: 16 Feb 2010 06:27 AM PST

Noile aparate nu pot fi văzute de detectoarele de radar şi elimină o parte din erorile vechilor instrumente de măsurare a vitezei. Deocamdată maşinile vor fi folosite doar la patrulare, dar în zilele următoare ele vor fi trimise şi în misiuni de supraveghere a traficului.
Citește mai departe...


Pana de curent din Braşov a fost rezolvată

Posted: 16 Feb 2010 07:35 AM PST

Braşovul a fost afectat de o pană majoră de curent electric. Trei sferturi din oraş nu a avut electricitate timp de o jumătate de oră.
Citește mai departe...


CFR Călători a pierdut peste 2 milioane lei din cauza condiţiilor meteo nefavorabile

Posted: 16 Feb 2010 07:53 AM PST

CFR Călători a înregistrat, în perioada 20-27 ianuarie, pierderi de 2,5 milioane lei din cauza anulării a aproximativ 160 de trenuri, ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, a declarat marţi pentru Agenţia NewsIn directorul general al CFR Călători, Liviu Pescăraşu.
Citește mai departe...


Un şofer RATB a ajuns la spital după ce a fost bătut de un grup de tineri

Posted: 16 Feb 2010 08:13 AM PST

Un şofer de autobuz a fost bătut măr de mai mulţi tineri şi apoi a fost lăsat inconştient în stradă. Incidentul s-a petrecut în comuna Căţelu, judeţul Ilfov.
Citește mai departe...


Persoanele respinse la "traseu" ar putea relua examenul auto fără să susţină din nou proba teoretică

Posted: 16 Feb 2010 09:20 AM PST

Senatorii jurişti au dat, marţi, raport de admitere a propunerii legislative care prevede că persoanele admise la proba teoretică pentru permis auto, dar respinse la cea practică, să-şi poată reprograma, în limita unui an, doar acest examen, fără să fie obligaţi, ca în prezent,
Citește mai departe...


32 de blocuri din zona Doamna Ghica-Baicului vor rămâne, astăzi, fără apă caldă şi căldură

Posted: 16 Feb 2010 09:56 AM PST

Vor rămâne fără apă caldă şi căldură blocurile din perimetrul străzilor Doamna Ghica, Azuga, Constanţa, Pâncota şi Şoseaua Gherase.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

32 de blocuri din zona Doamna Ghica-Baicului vor rămâne, astăzi, fără apă caldă şi căldură

Posted: 16 Feb 2010 09:56 AM PST

Vor rămâne fără apă caldă şi căldură blocurile din perimetrul străzilor Doamna Ghica, Azuga, Constanţa, Pâncota şi Şoseaua Gherase.
Citește mai departe...


Locuinţele ANL vor fi vândute cu sume cuprinse între 19.000 şi 36.000 de euro

Posted: 16 Feb 2010 12:06 PM PST

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat în această seară că instituţia pe care o conduce s-a angajat să construiască în următorii trei ani circa 100.000 de locuinţe ANL pentru tineri.
Citește mai departe...


Unul dintre oligarhii lui Putin va exploata aurul din Maramureş folosind cianura

Posted: 16 Feb 2010 01:10 PM PST

Mihail Prokhorov, considerat cel mai bogat om din Federaţia Rusă, doreşte să repornească producţia de aur din Maramureş cât mai repede.
Citește mai departe...


3.000 de euro, preţul corect pentru plombarea provizorie a unei singure gropi din Bucureşti

Posted: 16 Feb 2010 01:44 PM PST

Primarul Sorin Oprescu a anunţat că în următoarele zece zile vor fi astupate 110 gropi din cele 500 inventariate în Capitală.
Citește mai departe...


Trei procese pierdute la CEDO

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

JUSTITIE. Statul Roman a pierdut, ieri, trei procese la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), despagubirile pe care trebuie sa le plateasca fiind de aproape 40.000 de euro. O femeie din Hunedoara, al carei fiu a murit din neglijenta medicilor de la spitalul din Deva, va primi 20.000 de euro dupa ce magistratii CEDO au stabilit ca autoritatile romane nu au putut determina vinovatii. Al doilea proces a fost castigat de un puscarias din Penitenciarul Giurgiu, care va primi 10.000 de euro... (read more)

Masinile ridicate, mai scump de recuperat

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

SECTORUL 6. Soferii care-si vor parca neregulamentar masinile in sectorul 6 al Capitalei vor scoate din buzunar 850 de lei - pentru a si le recupera - fata de 500 de lei cat platesc acum. Asa a hotarat primarul Cristian Poteras, care le-a cerut consilierilor locali sa aprobe o noua licitatie pentru angajarea unei firme care sa ridice autovehiculele pe bani mai multi.  Concret, cel care ramane fara masina va plati: 100 de lei fotografierea vehiculului 250 de lei - ridicare... (read more)

Bichir / Criza, bulgarii si romanii

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Conform specialistilor, in Statele Unite criza a inceput sa se apropie de sfarsit. In acest timp, pe batranul continent recesiunea face inca ravagii. Si vorbim aici de tarile vest-europene, nu de cele rasaritene, care, din cauza apartenentei la lagarul comunist, nu si-au format definitiv reactiile unei economii de piata. Nu e cazul Romaniei unde discutam despre o economie anemica, un avorton al capitalismului. Diferenta este ca din toate tarile est-europene, Romania a luat cele mai putine masuri... (read more)

Razii la magazinele de vise

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

La doar cateva ore dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial legea care interzice magazinele de vise, politistii au demarat, luni seara, razii in toata tara. Actiunea politiei i-a luat prin surprindere pe proprietarii magazinelor de vise. Acestia s-au ales cu amenzi, iar marfa le-a fost confiscata. Cea mai mare lovitura a primit-o un patron din Brasov, care a ramas fara 50 de kilograme de droguri. Dupa ce 1.000 de romani au ajuns la spital dupa ce au consumat ierburi din magazinele de vise,... (read more)

Vaccinul antiporcin, cu probleme!

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Peste un milion si jumatate de romani sunt in pericol dupa ce s-au imunizat cu serul Cantgrip? Institutul Cantacuzino din Capitala, cel care produce majoritatea vaccinurilor din Romania, inclusiv cel impotriva gripei porcine, a fost inchis. Decizia a fost trimisa institutului inca din 8 februarie, dar a fost facuta publica abia ieri, la mai bine de o saptamana dupa ce inspectorii Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM) au stabilit ca exista “deficiente critice si majore” la linia... (read more)

Mi-am cumparat tricoul «Aniela»

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Imaginatia romanilor in materie de haine a depasit orice limita. Pentru iubitorii serialului de pe Acasa TV, producatorii autohtoni de haine au scos pe piata bluza “Aniela”. Iar eu am descoperit-o cand cautam imbracaminte produsa la noi in tara, pentru a continua experimentul Libertatea in care trebuie sa folosesc, timp de o luna, exclusiv produse autohtone. Daca ar fi sa ma imbrac numai cu haine fabricate la noi, as arata extrem de caraghios. Ar trebui sa port numai un tricou s... (read more)

«Mi-au furat viata»

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Pradata de hoti, exploratoarea Uca Marinescu a ramas fara laptopul cu arhiva expeditiilor eiA colindat intreaga lume si a dus tricolorul romanesc in locuri unde multi nici cu gandul nu indraznesc sa se avante. Dupa zeci de calatorii uimitoare, de la Polul Sud pana in Antarctica, din Africa pana in Nepal, din Tibet pana in Papua Noua Guinee, exploratoarea Uca Marinescu, de 70 de ani, a ajuns sa fie pradata intr-un tren de noapte, in propria ei tara. Iar hotii i-au furat exact ce avea mai de pret:... (read more)

Plaja din Mamaia, inghitita de ape

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Marea Neagra “a cucerit”, astazi, cel putin 10 metri din plaja din Mamaia, astfel incat foisorul salvamarilor este acum in apa. Mai mult, o cladire ridicata in apropierea malului a fost distrusa. Specialistii spun ca topirea zapezilor de pe versanti a crescut debitul Dunarii, iar aceasta, la randul ei, a adus cantitati mari de apa la varsarea in Marea Neagra... (read more)

Cancerul, a doua cauza de deces la copii

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Specialistii in oncologie au tras ieri un nou semnal de alarma referitor la faptul ca in Romania cancerul la copii este diagnosticat, in majoritatea cazurilor, prea tarziu, cand vindecarea este greu de obtinut si tratamentele nu mai sunt eficiente. Cancerul la copii a devenit a doua cauza de deces la minorii cu varsta intre 4 si 15 ani. Principalul motiv il constituie numarul redus de medici specializati, respectiva specializare fiind desfiintata de sase ani. Apoi, multi medici de familie nu...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nu i-au lasat nici un os intreg

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Acum aproape sase ani, un tanar care avea doar 19 ani, fiul unui judecator aradean, a fost ucis in chinuri groaznice de doi mafioti. In rabufnirea lor deliranta, asasinii Rachita Ovidiu, zis Manuta (32 de ani), si Dumitru Moldovan, zis Flore (33 de ani), l-au batut pe bietul Traian Trifa pana cand nici un oscior nu i-a mai ramas intreg. Tot Aradul stia ca Rachita si nasul sau Moldovan sunt in stare de orice pentru a-si demonstra suprematia. Sunt cel mai mare bataus , se lauda...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Razii la magazinele de vise

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

La doar cateva ore dupa ce a fost publicata in Monitorul Oficial legea care interzice magazinele de vise, politistii au demarat, luni seara, razii in toata tara. Actiunea politiei i-a luat prin surprindere pe proprietarii magazinelor de vise. Acestia s-au ales cu amenzi, iar marfa le-a fost confiscata. Cea mai mare lovitura a primit-o un patron din Brasov, care a ramas fara 50 de kilograme de droguri. Dupa ce 1.000 de romani au ajuns la spital dupa ce au consumat ierburi din magazinele de vise,...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bichir / Criza, bulgarii si romanii

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Conform specialistilor, in Statele Unite criza a inceput sa se apropie de sfarsit. In acest timp, pe batranul continent recesiunea face inca ravagii. Si vorbim aici de tarile vest-europene, nu de cele rasaritene, care, din cauza apartenentei la lagarul comunist, nu si-au format definitiv reactiile unei economii de piata. Nu e cazul Romaniei unde discutam despre o economie anemica, un avorton al capitalismului. Diferenta este ca din toate tarile est-europene, Romania a luat cele mai putine masuri...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Mi-au furat viata"

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Pradata de hoti, exploratoarea Uca Marinescu a ramas fara laptopul cu arhiva expeditiilor eiA colindat intreaga lume si a dus tricolorul romanesc in locuri unde multi nici cu gandul nu indraznesc sa se avante. Dupa zeci de calatorii uimitoare, de la Polul Sud pana in Antarctica, din Africa pana in Nepal, din Tibet pana in Papua Noua Guinee, exploratoarea Uca Marinescu, de 70 de ani, a ajuns sa fie pradata intr-un tren de noapte, in propria ei tara. Iar hotii i-au furat exact ce avea mai de pret:...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

A cazut intr-o groapa de 4 metri

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

A vrut sa ocoleasca o baltoaca si a ajuns la spitalNu degeaba se spune Stii cand pleci de acasa, dar niciodata cand te intorci . Asta i s-a intamplat si lui Dorel Ghita, in varsta de 52 de ani, din Capitala. Barbatul era in drum spre casa, luni seara, in jurul orei 21.00. Insa, spre ghinionul sau, a ajuns direct la Spitalul Sf. Pantelimon dupa ce a cazut intr-o groapa adanca de 4 metri.Zapada topita, care a format balti peste tot, i-a adus nenorocirea bietului...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Somaj si falimente noi din primavara

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Perspectivele nu sunt deloc imbucuratoare. Peste 85% dintre angajati sunt acum in somaj tehnic sau in concedii de odihna si asteapta sa fie chemati la lucru din primavara. Patronii sunt la birouri si incearca din rasputeri sa faca rost de contracte. "Se fac oferte peste oferte, insa nu se incheie contracte. Exista investitori care nu au finantari, dar care incearca sa vada cam la ce costuri ar putea sa construiasca acum. Se gandesc ca poate reusesc sa ia bani de la banci, insa deocamdata banii...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum a ajuns Institutul Cantacuzino in situatia de a nu mai avea autorizatie pentru produs vaccinuri

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Certificatul GMP era valabil din 2006 si a expirat in 17 decembrie 2009. Daniel Boda, presedintele ANM, a declarat, pentru Gandul, ca retragerea autorizatiei survine abia acum, intrucat Institutul Cantacuzino a inceput cu intarziere de 3 luni formalitatile de recertificare, iar plata acestui serviciu s-a facut abia pe 20 ianuarie, cand ANM a initiat verificarile in vederea certificarii. Certificatul GMP, cel mai devreme in aprilie Cu prilejul verificarilor, s-a constatat ca fluxurile...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

"Mami, cum o fi sa nu te doara nimic?"

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

A crezut ca este o simpla durere de cap. Medicii i-au spus ca pe masura ce va creste va disparea. Cu aproape patru ani in urma, parul lung si bogat a inceput sa-i cada. Pe fata si pe maini i-au aparut bube. Analize, controale, drumuri peste drumuri. Circa doi ani a experimentat diverse tratamente in Bucuresti. Apoi, a ajuns la Viena. Au urmat trei saptamani de teste, pentru a se stabili diagnosticul si cura adecvata. Avea lupus... Andreea a ramas singura in spital, la Viena. Tratamentul...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ingrijiri la domiciliu pe apucate

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Doar jumatate dintre doljenii care solicita ingrijiri la domiciliu primesc aprobare de la Casa de Asigurari de Sanatate (CAS). Motivul il constituie fondurile mici alocate pentru acest domeniu. De la inceputul lui 2010 si pana acum, CAS Dolj a eliberat 23 de decizii, in conditiile in care numarul cererilor a fost de 41. Potrivit reprezentantilor CAS Dolj, in vederea eliberarii deciziilor se face o preselectie a solicitantilor in functie de anumite criterii. Casa de Asigurari de Sanatate...

Un elev din Dolj a fost eliminat din bacalaureat

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Aproximativ 87% dintre elevii care au sustinut in primele doua zile proba de competente lingvistice din cadrul examenului de bacalaureat au primit calificative de avansat si experimentat, un singur candidat fiind eliminat in judetul Dolj, pentru incercare de fraudare cu ajutorul telefonului mobil. Rezultatele elevilor nostri au fost la nivelul celor raportate la nivel national. 60% dintre elevi au obtinut nivelul experimentat, 27% - avansat, iar 13% - nivelul mediu de pregatire , a...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Secretul siluetei lui Kelly Osbourne - Revista presei mondene

Posted: 16 Feb 2010 02:00 PM PST

Presa mondena de astazi scrie despre secretul siluetei lui Kelly Osbourne, calatorie Angelinei Jolie in Italia sau revenirea Mihaelei Radulescu pe sticla. Printre alte subiecte, Puya concerteaza din nou in Dumars, iar Britney Spears este cea mami sexy cantareata. Secretul siluetei lui Kelly Osbourne. Kelly Osbourne, fiica starului rock Ozzy, care a avut probleme inca din adolescenta cu kilogramele in plus, a facut senzatie la Saptamana Modei din New York, afisand pe podium o silueta de...

This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Secretul siluetei lui Kelly Osbourne - Revista presei mondene

Posted: 16 Feb 2010 06:34 PM PST

Presa mondenă de astăzi scrie despre secretul siluetei lui Kelly Osbourne, călătorie Angelinei Jolie în Italia sau revenirea Mihaelei Rădulescu pe sticlă. Printre alte subiecte, Puya concertează din nou în Dumars, iar Britney Spears este cea mami sexy cântăreaţă.

Continuare.. Adevarul.ro

Cosmarul unei mame de tripleti: “Indiferenţa unor doctori mi-a ucis copilul”

Posted: 16 Feb 2010 06:53 PM PST

Dacă ar fi trăit, Darius ar fi avut astăzi doi frăţiori frumoşi şi doi părinţi fericiţi. Ar fi fost o familie mulţumită, dar nu lipsită de probleme, atât de des întâlnite în această perioadă. Din păcate, familia Leahu poartă o povară grea, provocată de nepăsarea unor medici de la maternitatea Bega.

Continuare.. Adevarul.ro

Tatjana Hufner a câștigat concursul de sanie

Posted: 16 Feb 2010 07:06 PM PST

Germania a cucerit un nou titlu olimpic în proba de sanie, una dintre cele mai grele și mai periculoase din programul Jocurilor Olimpice de la Vancouver. Reușita îi aparține Tatjanei Hufner.

Continuare.. Adevarul.ro

Olimpicul strivit de maşină la 120 de kilometri la oră trebuia să împlinească 19 ani

Posted: 16 Feb 2010 07:15 PM PST

Conştienţi că fiul lor a murit în urma unui act de teribilism, părinţii lui Alexandru Rigău speră că tinerii vor învăţa ceva din greşelile care l-au costat viaţa pe tânărul timişorean. Suferinţa este cu atât mai grea, cu cât victima accidentului trebuia să împlinească poimâine 19 ani.

Continuare.. Adevarul.ro

SUA a capturat un lider taliban - Revista presei internaţionale

Posted: 16 Feb 2010 07:39 PM PST

Presa internaţională de astăzi scrie despre capturarea unui important lider taliban, sărbătoarea naţională din Coreea de Nord sau problemele din transportul feroviar belgian. Printre alte subiecte, UE regretă decizia Libiei de a nu mai acorda vize europenilor, iar UE reînnoieşte sancţiunile împoriva Zimbabwe.

Continuare.. Adevarul.ro

Zece gospodării din satul buzoian Movila Oii au fost inundate aseară

Posted: 16 Feb 2010 08:00 PM PST

Oamenii din localitatea buzoiană Movila Oii s-au trezit aseară că apa de pe câmp, rezultată din topirea zăpezilor, le intră în gospodării. Şi asta pentru că nu avea unde să se scurgă, canalele fiind înfundate.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Zece gospodării din satul buzoian Movila Oii au fost inundate aseară

Posted: 16 Feb 2010 08:00 PM PST

Oamenii din localitatea buzoiană Movila Oii s-au trezit aseară că apa de pe câmp, rezultată din topirea zăpezilor, le intră în gospodării. Şi asta pentru că nu avea unde să se scurgă, canalele fiind înfundate.
Citește mai departe...


Picturile lui Nicolae Grigorescu de la Mănăstirea Zamfira, din Prahova, sunt în pericol

Posted: 16 Feb 2010 08:13 PM PST

Icoanele din interior au fost pictate pe când Nicolae Grigorescu avea 18 ani şi au fost finalizate într-un an şi două luni.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Picturile lui Nicolae Grigorescu de la Mănăstirea Zamfira, din Prahova, sunt în pericol

Posted: 16 Feb 2010 08:13 PM PST

Icoanele din interior au fost pictate pe când Nicolae Grigorescu avea 18 ani şi au fost finalizate într-un an şi două luni.
Citește mai departe...


Şomerii la 50 de ani, făra şanse de angajare

Posted: 16 Feb 2010 08:25 PM PST

Din cei peste 23.000 de şomeri hunedoreni, 4300 au peste 50 de ani, se apropie de finalul perioadei de şomaj şi au şanse minime să-şi mai găsească un loc de muncă.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Şomerii la 50 de ani, făra şanse de angajare

Posted: 16 Feb 2010 08:25 PM PST

Din cei peste 23.000 de şomeri hunedoreni, 4300 au peste 50 de ani, se apropie de finalul perioadei de şomaj şi au şanse minime să-şi mai găsească un loc de muncă.
Citește mai departe...


Legiştii din Gorj merg la accidente cu maşini de împrumut şi pun cadavrele în saci de gunoi

Posted: 16 Feb 2010 08:26 PM PST

În urmă cu câteva luni, două cadavre au fost lăsate de poliţistul care le transporta în maşină, în faţa Prefecturii.
Citește mai departe...


Continuare.. Realitatea.NET - Stiri - SOCIAL

Legiştii din Gorj merg la accidente cu maşini de împrumut şi pun cadavrele în saci de gunoi

Posted: 16 Feb 2010 08:26 PM PST

În urmă cu câteva luni, două cadavre au fost lăsate de poliţistul care le transporta în maşină, în faţa Prefecturii.
Citește mai departe...


La proba orală la limba şi literatura română, elevii au avut de comentat un text scris de consilierul ministrului Educaţiei

Posted: 16 Feb 2010 08:40 PM PST

În loc să comenteze opere literare, autorii subiectelor au considerat că este mai bine ca elevii să comenteze articolul „Cât timp petrece generaţia Google pe internet", scris de actualul oficial din Ministerul Educaţiei, pe vremea când era jurnalist la ziarul Gândul.
Citește mai departe...


Gropile din asfalt fac Capitala să arate ca după bombardament

Posted: 16 Feb 2010 09:30 PM PST

Autorităţile au spus că drumarii vor face reparaţiile pe timp de noapte tocmai ca să nu afecteze mai tare traficul din Bucureşti.
Citește mai departe...


Niciun comentariu: