Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Masina care merge cu cafea</p>

Posted: 07 Mar 2010 02:51 AM PST

O masina care functioneaza cu cafea a fost lansata in acest weekend de o echipa a BBC1 science in cadrul programului Bang Goes The Theory, anunta Daily Mail.

Botezata Car-puccino, masina a fost creata prin convertirea unui Volkswagen Scirocco din 1988 si primul sau test drive va fi intre Manchester si Londra cu alimentare numai pe baza de granule de cafea.

Potrivit creatorilor Car-puccino, aceasta masina va putea circula aproximativ 4 kilometri la fiecare kilogram de cafea cu o...

citiţi mai departe


<p>Ferrari vrea sa creeze versiuni hibride pentru fiecare model al sau</p>

Posted: 07 Mar 2010 01:57 AM PST

Presedintele Ferrari, Luca din Montezemolo, a anuntat in cadrul Salonului Auto de la Geneva ca planuieste ca in patru ani sa introduca versiuni hibride la toate modelele disponibile in gama, informeaza egmCarTech.
„Acesta este un prim pas dintr-un proiect de lunga durata si vrem ca in trei, maximum patru ani, sa lansam cate o versiune hibrida pentru fiecare model Ferrari din gama noastra. Acesta este obiectivul nostru”, a declarat Montezemolo, adaugand ca Ferrari vrea sa isi reduca emisiile...

citiţi mai departe


<p>Raurile britanice pot alimenta 850.000 de locuinte</p>

Posted: 07 Mar 2010 01:19 AM PST

Raurile Marii Britanii pot fi o mare sursa de electricitate pentru aproape un milion de locuinte, daca se construiesc circa 26.000 de hidrocentrale in tot statul, informeaza Telegraph.

Potrivit Agentiei britanice pentru Protectia Mediului, hidrocentralele vor genera suficinta electricitate pentru alimentarea a 850.000 de locuinte.

Un studiu efectuat de un grup guvernamental arata ca un potential vast de generare a energiei din rauri exista in Anglia si Wales.

Raurile din Wales cu...

citiţi mai departe


<p>Mama-elefant care a nascut primii gemeni masculi din lume</p>

Posted: 07 Mar 2010 12:45 AM PST

O femela de elefant din Thailanda a dat nastere primei perechi de gemeni masculi din lume, anunta Earth Times.
O multime de oameni a ovationat in momentul nasterii gemenilor de elefant, a declarat ingrijitorul mamei-elefant, Prapai Mokhorn.
Al doilea pui s-a nascut la doua ore dupa primul, iar tatal lor este un elefant in varsta de 35 de ani, pe nume Phang Thong Khun.
Cei doi pui, care nu au fost inca botezati, sunt primii gemeni masculi de elefant nascuti vreodata. Femele de elefant...

citiţi mai departe


<p>Evenimentul Zilei: Timisorenii, invitati sa descopere orasul pedaland</p>

Posted: 07 Mar 2010 12:11 AM PST

Asociatia “Verde pentru Biciclete” si Clubul Sportiv Gratzu lanseaza concursul „Descopera Timisoara”.
Acesta se adreseaza exclusive biciclistilor care sunt provocati sa gaseasca comorile orasului, stiute sau mai putin stiute. Concursul va lua startul pe 28 martie, iar inscrierile se pot face pana atunci la una dintre adresele web: www.pedaleaza.ro, www.cs.gratzu.ro sau www.cupacetatilor.ro.
Ideea celei mai noi competitii biciclistice este de a forma echipe de cate trei biciclisti, care, pe...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: