Y! Alert: Stiri din finante

Yahoo! Alerts
My Alerts

The latest from Stiri din finante


Grecia - noi masuri de austeritate? Top
Grecia ar putea anunta noi masuri pentru reducere a deficitului si, in acelasi timp, se vorbeste despre un acord cu partenerii europeni privind un ajutor, informeaza Yahoo Finance (28 februarie). ...
 
Proiectul Tex-EASTile Top
Tex-EASTile este un proiect finantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului de Coperare Transnationala Sud-Estul Europei. Scopul proiectului este acela de a imbunatati cunostintele si de a ...
 
Rezervele BNR - 32,46 miliarde euro Top
Rezervele internationale ale Romaniei au crescut pana la 32,46 miliarde euro, la 28 februarie, fata de 30,.62 miliarde euro, la 31 ianuarie 2010, ca urmare a intrarii in conturile BNR a transelor ...
 
Pentru un ghem de dolari Top
Nu sunt vreun soldat donator de spermă: de ce ar trebui ca Facebook să deschidă diagrama socială a celor 400 de milioane de utilizatori.
 
De sus până jos Top
Cu tabletul său iPad, Apple se în­toar­ce la un model aparent anacronic – dar cu poten­țial lucrativ – de afaceri.
 
Turcii se pregătesc să îmbrace toată lumea Top
Două decenii de creștere au dus industria de textile și îmbrăcăminte din Turcia pe locul patru în lume. Turcii au cucerit lumea prin volum și calitate, iar acum se pregătesc de pasul următor: designul.
 
Prețul liderului Top
Prețul de 400 mil. dolari plătit de Central European Media Entreprises (CME) pentru postul bulgar bTV într‑o tranzacție anticipată de MONEY EXPRESS la 2 februarie este considerat prea mare de către analiștii locali, deși este sub estimarea de 500 mil. euro vehiculată înainte de anunțarea ­deal‑ului.
 
În hainele crizei Top
Empik Media&Fashion Group (EM&F), unul dintre cei mai importanți distribuitori de fashion și media din Europa Centrală și de Est, a înregistrat în trim. IV 2009 un profit net de 13,4 mil. euro, cu peste 40% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.
 
Atenție, se filmează! Top
Hollywoodul își îndreaptă atenția asupra Ungariei, după ce executivii californieni au vizionat pentru prima oară noul și modernul megastudiou de la Rakospalota, o investiție de 63 mil. euro a companiei americane Raleigh Studios.
 
Drumuri cu plată Top
Mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, prim‑vicepremierul Serghei Ivanov, a anunțat o nouă abordare a problemei drumurilor din Rusia.
 
Ce‑i prea mult strică Top
Capacitatea totală instalată a centralelor fotovoltaice din Cehia a atins la sfârșitul anului trecut 464 MVh, ceea ce reprezintă o creștere uriașă, de zece ori, față de decembrie 2008.
 
Consolidare franceză Top
Société Générale a anunțat consolidarea operațiunilor de pe piața Rusiei prin fuziu­nea celor patru subsidiare locale în Rosbank, care va deveni astfel cea mai mare bancă neguvernamentală din Rusia.
 
Tatra, împotmolită Top
Anul trecut a fost unul „catastrofal" pentru producătorul ceh de camioane Tatra, spune CEO‑ul companiei, Ronald Adams.
 
Efecte de concediere Top
Încrederea nemăsurată în reducerea forței de muncă drept soluție magică pe timp de criză distruge nu numai lucrătorii, ci și econo­mia în sine și, în cele din urmă, profiturile.
 
Arta îmbrobodirii Top
Azi la prânz am auzit‑o pe fiica mea Morgana povestind cum îi îmbrobodește compania Cablul Magic pe ea și pe soțul ei, Ștefan, pentru a‑și justifica întârzierea în instalarea televiziunii prin cablu.
 
Berlin de umplutură Top
Ar fi trebuit să fie o veritabilă sărbătoare cinematografică: 60 de ani de la debutul unuia dintre cele mai mari festivaluri europene. A fost, însă, o experiență exasperantă și frustrantă, unde selecția din competiție mi‑a lăsat o puternică senzație de oboseală, plictis și déjà‑vu.
 
Nudurile reginei Top
Portretizată cel mai adesea ca o văduvă melancolică și reprimată care și‑a petrecut prea mult din viață îmbrăcată în negru, Regina Victoria a Marii Britanii (1819–1901) a fost, de fapt, o femeie pasionată și lipsită de prejudecăți, după cum o arată expoziția de artă ce va fi deschisă din 19 martie la Galeria Reginei din Palatul Buckingham.
 
Pauza de somn Top
Cercetătorii americani au reușit – în sfârșit – să demonstreze că un pui de somn în timpul zilei este modalitatea perfectă de a da un input creierului, îmbunătățind capacitatea acestuia de a absorbi informații noi.
 
O noapte cât un an Top
Cea mai importantă noapte de la Hollywood – a decernării Premiilor Oscar – finanțează pe un an întreg activitatea Academiei Americane de Film, organizatoarea evenimentului, scrie „The Los Angeles Time".
 
"Semiretrospectivă" Viorel Mărginean Top
Nichita Stănescu și André Malraux au fost fascinați de picturile lui. Oameni de afaceri precum Anca Vlad sau regizori ca Geo Saizescu îi colecționează lucrările. Ce are atât de special arta transilvăneanului Viorel Mărginean?
 
De ce mă urâți? Top
Scriu toată ziua despre multe lucruri, mai apar și pe la ­televizor, adică îndeplinesc toate criteriile pentru o ură sinceră din partea consumatorilor de media de azi. E o victimizare în joacă. Nu mă urâți doar pe mine. Urâți presa, în general. Așa se consumă azi. Cu ură.
 
Răzvrătiții Americii Top
„N‑avem nici un motiv să trăim, dar ne place așa!" este deviza punkerilor americani de la Bloodhound Gang, care vor cânta pe 15 martie în clubul bucureștean The Silver Church.
 
Electrizanta improvizație a clasicelor Top
Se poate cânta electro cu instrumente clasice? Răspund la întrebare ar­tiștii newyorkezi implicați în proiectul muzical Nerve, care susțin pentru prima oară o de­mon­strație în România, pe 18 martie, în clubul bucureștean The Silver Church.
 
Alături de timp Top
„A fi contemporan nu înseamnă neapărat a fi prezent, a te afla aici și acum; înseamnă să fii mai degrabă «alături de timp» decât «în timp»". Aceste cuvinte ale criticului german de artă Boris Groys definesc expoziția „Comrades of times" („Camarazi ai timpului"), deschisă la Pavilionul UniCredit din București până la sfârșitul lunii aprilie.
 
Stăpânul sunetelor și luminii Top
După spectacolul sold out de acum doi ani, Jean Michel Jarre revine în România pe 3 iunie, pentru încă un concert la Sala Polivalentă din București.
 
Carte: Aleksandar Hemon - „Omul de nicăieri" Top
Un tânăr bosniac ce rătăcește prin Chicago‑ul anilor ’90 este protagonistul romanului „Omul de nicăieri“ (2002) scris de americanul de origine bosniacă Aleksandar Hemon. Bazată pe detalii autobiografice, cartea face nu doar portretul unui tânăr „angoasant și chinuit de ...
 
Film: Anne Fontaine - „Coco avant Chanel" (DVD) Top
„Dacă ieși de la acest film dezamăgit că nu are aproape nimic din creațiile strălucitoare ce l‑au făcut faimos pe designerul lor, nu poți spune că nu ai fost avertizat“, scrie „The Washington Times“ referindu‑se la titlul filmului regizat ...
 
Muzică: Soldier of Love - „My Way" (CD) Top
După 10 ani de la lansarea mult premiatului „Lovers Rock“ (care a primit, printre altele, un Grammy pentru cel mai bun album pop), trupa britanică Sade a scos pe piață „Soldier of Love“. Vocea joasă și catifelată a nigerienei ...
 
Adevărata tragedie greacă Top
Se petrece la Atena, dar este vorba despre două teme transcontinentale. De ce asistăm acum de abia la primul act.
 
Suedia - din nou in recesiune Top
Economia suedeza a recazut in recesiune in trimestrul IV al anului 2009, potrivit Biroului suedez de statistica, informeaza Yahoo Finance (1 martie). PIB din trimestrul IV a scazut cu 0,6% in ...
 
Agenţia de credite pentru studenţi nu a dat niciun împrumut Top
Înfiinţată în februarie 2009, Agenţia de credite pentru studenţi nu a acordat nici măcar un împrumut, deoarece nu are fonduri şi autorităţile nu au pus la punct metodologia de acordare a creditelor.
 
Agricultura: Start la subventii Top
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) lanseaza luni, 1 martie 2010, campania de primire a cererilor de plata pentru schemele/masurile de sprijin pe suprafata.
 
F5 a lansat PANDORAS.ro – planeta virtuală a femeilor inteligente, care au ceva de spus Top
Proiectul PANDORA'S (www.pandoras.ro) va cuprinde opiniile și dezbaterile a zeci de jurnaliste, bloggerite, scriitoare, scenariste, regizoare, actrite, artiste și femei de succes, indiferent de domeniul in care activează – sub coordonarea editorială a Alexandrei Bădicioiu-Matei.
 
Dinescu, încurajat să-şi cumpere vie în Bulgaria Top
Pentru un debit de peste 23.000 de lei, Administraţia Domeniilor Statului a reziliat două contracte de concesiune cu Mircea Dinescu. Poetul susţine că nu ştia de datorie, mai ales că a investit sute de mii de euro în dezvoltarea fermei viticole.
 
Traian Băsescu, primul client al Daciei Duster Top
Autoturismul va fi cumpărat de preşedinte, nu de Administraţia Prezidenţială.
 
Deputaţii PDL vor să oblige firmele să-şi angajeze doi contabili cu normă întreagă Top
Dacă va fi pusă în practică, legea va fi un dezastru pentru întreprinderile mici şi mijlocii.
 
Preţurile locuinţelor continuă să scadă Top
Evoluţia preţurilor locuinţelor urmează un trend descendent, astfel că şi în luna februarie au fost consemnate scăderi. Comparativ cu luna ianuarie, indicele imobiliar realizat de site-ul imobiliare.ro arată o scădere de 1,1% la nivel naţional, iar preţul pe metru pătrat a ajuns la 1.200 de euro.
 
Boc: Firmele care au de recuperat TVA de la stat scapă de faliment Top
Premierul Emil Boc a declarat că firmele care plătesc obligaţiile la bugetul de stat nu ar trebui să intre în faliment dacă statul are de efectuat rambursarea datoriilor cu întârzieri. „Trebuie găsit un mecanism prin care firmele care plătesc în mod corect taxele către stat să nu intre în faliment din cauza nerambursării TVA", a precizat Emil Boc.
 
Reabilitarea termică: ţepe pe banii bucureştenilor Top
2.200 de euro. Atât ajunge să plătească pentru reabilitarea termică fiecare locatar al unui apartament cu 3 camere din sectorul 3 al Capitalei, condus de edilul Liviu Negoiţă.
 
Cetate reabilitata cu bani europeni Top
Cetatea medievala Oradea va intra in santier de reabilitare la 1 aprilie, fiind inclusa intr-un proiect de finantare de peste 36,7 milioane de lei, in vederea introducerii in circuitul turistic ...
 
Contrabanda cu ţigări, peste un miliard de euro Top
Scumpirea ţigărilor cu 50% în 2009 ca urmare a creşterii accizelor a dus la înmulţirea contrabandiştilor prin pieţele din Capitală şi din alte oraşe.
 
Dacia, după 44 de ani, amanta şi iubita românilor Top
Dacia a fost gândită din naştere să fie o maşină ieftină, uşor de reparat. Potrivit unor expresii din epocă, Dacia era maşina care dacă azi nu merge, mâine sigur va merge. În ultimele patru decenii, Dacia i-a scos pe români din încurcătură: cu ea au mers la mare, la serviciu, la arat, cu ea au transportat mobilă, animale şi au urcat chiar şi munţii. Primul automobil care a ieşit pe poarta fabricii în 1968 a fost făcut cadou lui Nicolae Ceauşescu.
 
Angajaţii Dacia vor lucra şi sâmbăta în două schimburi Top
În prezent, cadenţa de producţie la Mioveni este de 1.350 de unităţi pe zi, dar datorită cererii producţia trebuie mărită.
 
Fondurile speculative duc euro la minimul ultimelor nouă luni faţă de dolar Top
Speculaţiile fondurilor americane împotriva monedei europene au dus euro la minimul ultimelor nouă luni şi jumătate în raport cu dolarul american.
 
Isărescu: Deficitul bugetului de pensii împiedică investiţiile în autostrăzi Top
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, la Timişoara, că deficitul mare al bugetului de pensii împiedică în prezent investiţiile publice de amploare, precum cele în autostrăzi, subliniind că sistemul de pensii din România nu este funcţional.
 
Scăderile din construcții și comerț au tras în jos economia românească Top
Construcțiile și comerțul au avut cea mai mare pondere în contracția economiei, de 7,1%, după ce au înregistrat o scădere de 13,6%, respectiv 11,2% față de 2008.
 
INS: România a depăşit deficitul bugetar convenit cu FMI Top
Datele statistice de la INS referitoare la PIB-ul României în 2009 sunt diferite de cele anunţate de Ministerul Finanţelor. Diferenţa dintre ele este de 14,3 miliarde de lei.
 
„Prima casă 2" ar putea fi cumpărată din 8 martie Top
Premierul Emil Boc i-a cerut lui Sebastian Vlădescu, ministrul Finanțelor, să discute cu Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru a încheia la sfârșitul acestei săptămâni convențiile cu băncile care doresc să participe la program pentru ca de luni, 8 martie, programul să fie operațional pentru cei care vor să cumpere o locuință.
 
Summit de Frontiera romano-bulgar Top
Asociatia Profesionala Vitivinicola TERASELE DUNARII Ostrov in parteneriat cu Asociatia Viticultorilor si Producatorilor de Vin din Silistra si Consulatul Onorific al Romaniei la Silistra ...
 
Cât e rata la un Duster Top
Cea mai mică rată lunară pe care o are de plătit un cumpărător de Duster este de 173 de euro, asta în cazul în care se orientează spre cea mai ieftină variantă, care costă 10.500 de euro, potrivit datelor furnizate de Kiwi Finance la solicitarea cotidianul.ro.
 
Lukoil a majorat prețul la combustibili Top
Lukoil România a scumpit miercuri benzina și motorina cu 6 bani/litru. Benzina COR 95 fără plumb Euroluk costă 4,26 lei/litru, benzina COR 98 fără plumb Super Euroluk costă 4,63 lei/litru, iar litrul de benzină Ecto 98 are un preț de 4,68 lei.
 
Falimentele vor „exploda" în 2010-2011 Top
Numărul firmelor care vor intra în faliment în acest an, dar și în 2011 ar putea „exploda", și asta pentru că din cele 21.000 de firme intrate în insolvență în 2009, doar 2% vor depăși cu brio această situație, potrivit datelor firmei de consultanță în management AT Kearney.
 
Zbori cu Niki Lauda cu 29 de euro Top
Fostul triplu campion mondial de Formula 1 Niki Lauda, acum om de afaceri, va veni în 16 martie la Bucureşti pentru a-şi lansa compania aeriană, care operează deja zboruri low-cost pe ruta Bucureşti-Viena, a anunţat Oficiul Naţional de Turism al Austriei în România.
 
Credite mai scumpe in Europa de Est? Top
Deprecierile de active provocate de creditele neperformante din Europa emergenta nu au ajuns inca la nivelul maxim, a avertizat, directorul pentru supervizare bancara din Banca Centrala a Austriei, ...
 
Bani UE in industria electronica Top
O companie din Petrosani, care activeaza in domeniul industriei electronice a obtinut fonduri structurale de 312.000 euro, pentru un proiect depus in 2008 pe componenta de "investitii mici ale ...
 
Fonduri structurale: sprijin pt. beneficiari Top
Guvernul a aprobat, prin Hotarare de Guvern, normele de implementare a Programului de sprijin si criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii proiectelor finantate din instrumente structurale ale ...
 
INS: Investiţiile în economie au scăzut cu aproape 30% Top
Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată un declin al investiţiilor în economia naţională de 29,1% anul trecut, comparativ cu 2008, la 62,51 miliarde de lei, cele mai multe fiind realizate în comerţ, servicii şi industrie.
 
Ce domenii trag PIB in jos? Top
Produsul Intern Brut (PIB) a scazut in ultimele trei luni din 2009 cu 6,5%, fata de aceeasi perioada a anului anterior, potrivit Institutului National de Statistica. Singurele segmente care au ...
 
Udrea vrea penalizarea firmelor care contestă licitaţiile publice Top
Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, se poate întâmpla ca rezultatul licitaţiei să nu fie corect, dar acest fapt nu justifică contestarea ei.
 
Valoarea contractelor câştigate prin licitaţie mai poate creşte cu maxim 10% Top
Majorările vor putea fi operate doar cu avizul Consiliului tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.
 
Isărescu: Sperăm ca leul să nu se aprecieze prea mult Top
Potrivit guvernatorului BNR, România trebuie să înveţe din situaţia Greciei.
 
Dacia Duster - laude şi critici Top
Compania autohtonă producătoare de maşini Dacia va avea succes pe piaţă cu noul model Duster, după părerea unora dintre oamenii de afaceri din România. De Bianca Cojocaru
 
Euro coboară sub pragul de 4,1 lei Top
Leul a atins maximul ultimei luni, câştigând peste un ban faţă de moneda unică europeană.
 
1.200 de euro, dauna medie la RCA în 2009 Top
Înnoirea parcului auto şi creşterea frecvenţei daunelor au făcut ca anul trecut dauna medie pe segmentul de Răspundere Civilă Auto obligatorie (RCA) să fie de 1.200 de euro, de două ori mai mult faţă de nivelul din 2005.
 
CNVM interzice Capital Partners Cehia să activeze pe bursă Top
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a interzis firmei de investiţii Capital Partners din Cehia să mai activeze pe piaţa de capital din România şi a retras atestatul prin care a dat firmei acest drept.
 
Deficitul bugetului de pensii a ajuns după primele două luni la 1,5 miliarde lei Top
În primele două luni, deficitul bugetului de pensii a ajuns după primele două luni la 1,5 miliarde lei, dar cu toate astea nu există riscul neplăţii pensiilor întrucât subvenţia de 7 miliarde lei acordată de la bugetul de stat este suficientă, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.
 
Jumătate dintre proprietarii de autovehicule au Casco Top
Deţinătorii de contracte de asigurare auto facultative sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 34 și 47 ani, căsătoriţi, cu unu sau doi copii.
 
Românii renunţă la maşini şi case, dar nu şi la vacanţe Top
Anul acesta, românii nu se vor mai înghesui să cumpere locuinţe, maşini, electrocasnice sau mobilă, dar nu vor renunţa să meargă în concedii.
 
Economia României, a doua contracţie în trimestrul 4 din UE Top
În ultimul trimestru al lui 2009, România a înregistrat una dintre cele mai severe contracţii ale economiei din Uniunea Europeană (UE), de 1,5%, cea mai gravă contracţie fiind doar în Letonia, arată datele Eurostat.
 
1,5 milioane de angajaţi au salarii mai mici de 720 de lei Top
În ultima perioadă, fenomenul muncii la negru a luat amploare ca urmare a crizei economice, susţin oficiali ai Ministerului Muncii.
 
Austriecii spun că economia românească nu va creşte în 2010 Top
Analiştii de la Institutul pentru Studii Economice Internaţionale din Viena nu văd cu ochi buni economia românească în acest an, astfel că nu trebuie să ne aşteptăm la o creştere, ci mai degrabă la o stagnare.
 
Se dă drumul la „Prima casă 2". Oferte la cele patru târguri imobiliare de primăvară Top
Disperați să-și vândă apartamentele rămase pe stoc, dezvoltatorii imobiliari se vor înghesui în această primăvară la nu mai puțin de patru târguri, unde își vor aștepta potențialii clienți cu oferte care mai de care.
 
Troc între PDL şi mineri: concesiunea minelor contra susţinerii lui Băsescu Top
În campania electorală de anul trecut, PDL a încheiat un protocol cu sindicaliştii din minerit, conduşi de Marian Condescu. Potrivit protocolului, prezentat în premieră de TV Money Channel, PDL urma să promoveze o lege prin care minele aflate în conservare să fie date în exploatare foştilor salariaţi. În schimb, sindicaliştii trebuiau să-l susţină pe Traian Băsescu la preşedinţie.
 
Seminarii informative despre Axa 4 din Programul Operational de Pescuit Top
Directia Generala Pescuit - Autoritatea de Management pentru Pescuit pentru Programul Operational de Pescuit (POP) din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, împreuna cu ...
 
Caroli şi Campofrio au fuzionat Top
Caroli Foods Group şi Campofrio Food Group au încheiat un acord de fuziune a operaţiunilor, în forma unui joint venture, prin care se va crea cea mai mare companie de mezeluri din România, cu o cifră de afaceri cumulată de 120 milioane euro şi o cotă de 16% din piaţa de profil.
 
44.000 de angajaţi vor fi trimişi în şomaj tehnic în martie Top
Sute de firme au trimis notificări către inspectoratele teritoriale de muncă din ţară privind trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic în această lună.
 
Vlădescu: Băncile au mai mulţi bani decât le trebuie Top
Ministerul Finanţelor Publice (MFP) va începe luni, 8 martie, roadshow-ul pentru emisiunea de eurobonduri în valoare de un miliard de euro.
 
Restanţele la bănci: 100 de milioane de euro în ianuarie Top
În prima lună a anului s-a înregistrat cea mai mare creştere lunară a restanţelor populaţiei şi firmelor de când a intrat România în recesiune.
 
Băsescu: România s-a împrumutat prea mult Top
Potrivit preşedintelui, România ar putea fi nevoită să facă un nou împrumut pentru a-şi plăti cheltuielile.
 
Burse Rosalynn Carter Top
Centrul Carter si Centrul pentru Jurnalism Independent anunta editia romaneasca 2010-2011 a Burselor Rosalynn Carter pentru Jurnalism pe probleme de sanatate mintala. Doi jurnalisti romani vor ...
 
Leul s-a apreciat uşor, aproape de nivelul minim al acestui an Top
Moneda naţională s-a apreciat uşor în primele tranzacţii de vineri, cursul de referinţă afişat de banca centrală fiind de 4,0923 lei/euro, în condiţiile în care creşterile de pe pieţele de capital europene susţin monedele emergente.
 
Emil Boc solicită băncilor eliminarea birocraţiei pentru „Prima casă" Top
Premierul Emil Boc a declarat la Zalău, în cadrul unei conferinţe de presă, că va solicita băncilor să elimine birocraţia excesivă în cazul programului "Prima casă".
 
Dezvoltatorii imobiliari momesc clienţii cu ofertele de anul trecut Top
În primele ore de la deschiderea târgului imobiliar de la Palatul Copiilor, forfota mare a fost în rândul expozanţilor, care încă nu lipiseră afişele şi nici nu instalaseră mesele. Alţii, cocoţaţi pe scări, făceau ultimele retuşuri.
 
Moldovenii vor ca Porumboiu să le lucreze pământul Top
Prezent în România, Valeriu Coşarciuc, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, a declarat că îi va propune omului de afaceri Adrian Porumboiu, finanţatorul FC Vaslui, să investească în agricultura de peste Prut.
 
BERD: Guvernul Boc combate criza cu masuri imaginare Top
Potrivit Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare guvernul Boc vorbeşte prea mult şi face prea puţin.
 
Tender: Singura măsură anti-criză a guvernului este investiţia în infrastructură Top
Potrivit omului de afaceri Ovidiu Tender în interiorul ţării nu sunt semne că economia şi-ar reveni.
 
SIF Transilvania va da acţionarilor un dividend de 0,03 lei pe acţiune Top
Banii vor fi plătiţi în perioada 1 septembrie-29 octombrie 2010.
 
Statul va rambursa TVA de aproape 200 milioane de euro Top
Plata efectivă a banilor fost programată după cum urmează: tranşa I, în data de 8 martie - 114,4 milioane lei, tranşa II, în data de 24 martie -208 milioane lei, tranşa III, în data de 29 martie -307,8 milioane lei.
 
Criza din Grecia ar putea lovi în economiile din Europa de Sud-Est Top
Cele mai afectate de criza din Grecia vor fi Serbia şi Albania.
 
Gigacaloria s-ar putea scumpi cu până la 30% Top
Municipalitatea analizează majorarea cu 6-30% a preţului la gigacalorie.
 
Dacia Duster va intra pe piata britanica la sfarsitul anului 2012 Top
Dacia va intra pe piata britanica cu modelul Duster la sfarsitul anului 2012, a anuntat miercuri grupul francez Renault.
 
Prima Casa 2 ar putea intra in functiune din 8 martie Top
Romanii s-ar putea duce la banca, din 8 martie, pentru a lua credite prin Programul Prima Casa 2 pentru constructia de locuinte. Premierul Emil Boc i-a cerut, astazi, ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa incheie, pana la sfarsitul acestei saptamani, toate conventiile cu bancile, astfel incat programul sa devina "un cadou pentru romance si romani", de 8 martie.
 
Vladescu: Romania nu mistifica datele statistice Top
Autoritatile romane nu publica date eronate privind indicatorii macroenomici, cifra de PIB utilizata initial de MFP la calculul deficitului bugetar fiind o estimare, iar valoarea anuntata de INS reprezentand un calcul preliminar, a declarat ministrul Finantelor Publice Sebastian Vladescu.
 
Geoana: Regulamentul nu prevede suspendarea presedintelui Senatului Top
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a precizat, miercuri, ca Regulamentul Senatului nu prevede institutia suspendarii presedintelui, ci doar pe cea a revocarii.
 
Vantu: Plecarea unora "cu nivel discutabil" de la Catavencu e o usurare Top
Sorin Ovidiu Vantu, care controleaza trustul ce detine Academia Catavencu, a declarat pentru MEDIAFAX ca plecarile de la Academia Catavencu au legatura cu reducerea salariilor, o masura necesara pentru ca publicatia continua sa fie pe pierdere, precizand ca demisionarii aveau un nivel "discutabil".
 
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat Top
Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost arestat preventiv, miercuri dupa-amiaza, pentru 29 de zile, dupa aproape cinci ore de audieri, in baza unui mandat emis pe numele sau de magistratii Tribunalului Arges, edilul fiind acuzat de luare de mita, fals intelectual si uz de fals.
 
Numarul 2 in Renault: Dupa Duster, mai vin 2-3 modele Top
"In Europa, Duster este expansiunea Dacia. Familia de autombile Logan poate cuprinde pana la 10 modele, care ne vor completa portofoliul de clienti. Se lucreaza deja la viitoarele generatii ale Logan", a declarat la Geneva Patrick Pelata, director de operatiuni (COO) in cadrul Renault si al doilea om la conducere dupa Carlos Ghosn.
 
Cea mai ieftina masina, Tata Nano vs Dacia Duster (GALERIE FOTO) Top
Cel mai nou model lansat de Dacia, Duster, promovat ca cel mai ieftin SUV din lume, are de luptat din greu din punctul de vedere al atractivitatii cu cea mai ieftina masina din lume, Tata Nano.
 
Premiera in Germania: Salariul mediu anual a scazut in 2009! Top
Salariul mediu anual din Germania, cea mai mare economie europeana, a scazut anul trecut pentru prima data in istoria moderna a statului, din cauza recesiunii, potrivit datelor Biroului Federal de Statistica.
 
Premierul Greciei spune ca daca UE nu ofera ajutor financiar, ar putea apela la FMI Top
Premierul grec Georges Papandreou nu exclude solicitarea unei finantari de la Fondul Monetar International (FMI), daca nu primeste ajutor financiar din partea Uniunii Europene (UE), au declarat doua surse apropiate oficialului, citate de Associated Press.
 
Germanos vinde si produsele si serviciile Zapp Top
Germanos Telecom, retailer telecom detinut de grupul elen Cosmote, a inceput sa vanda in reteaua proprie si produsele si serviciile Zapp, potrivit unui anunt al companiei.
 
PIB are o crestere de 0,1% in trimestrul III dupa patru scaderi consecutive Top
Produsul Intern Brut a inregistrat in trimestrul al treilea al anului trecut o crestere in termeni reali de 0,1% fata de trimestrul anterior, potrivit datelor revizuite ale INS, care estimase anterior o scadere de 0,6%, dupa patru trimestre consecutive de contractie economica.
 
IAR pune la dispozitia EADS un teren de 60.000 de mp, pentru o fabrica Airbus Top
IAR Ghimbav si Premium Aerotech GmBH, parte a concernului franco-germano-spaniol EADS, semneaza maine un contract privind constituirea unui drept real de superficie pentru o suprafata de teren de 60.000 mp din incinta IAR. Practic, maine EADS primeste dreptul de folosinta asupra constructiilor sau altor lucrari aflate pe respectivul teren apartinand IAR.
 
Wizz Air: Operatiunea de renationalizare a Malev nu este legala Top
Wizz Air va cere Comisiei Europene (CE) sa investigheze decizia guvernului ungar de a investi circa 90 de milioane dolari pentru a renationaliza compania aeriana Malev, considerand ca operatiunea nu este legala, intrucat nu are avizul CE.
 
Se intampla in America: Case scoase la vanzare cu 1 dolar Top
In orasul Detroit, din S.U.A., una din cinci case este nelocuita, din cauza caderii pietei imobiliare. Preturile caselor au scazut cu 80%, iar acum, locuintele sunt scoase la vanzare si la 100 de dolari sau, incredibil, chiar 1 dolar pentru o casa, scrie The Guardian.
 
Medicamentele se scumpesc din aprilie cu cel mult 6,25 % Top
Pretul medicamentelor ar putea creste de la 1 aprilie cu cel mult 6,25 la suta, dupa actualizarea preturilor in functie de cursul valutar utilizat in bugetul pe 2010 pentru toate produsele existente in catalogul national, a declarat, miercuri, consilierul ministrului Sanatatii, Sipos Emse.
 
Revista presei economice din Romania Top
Impactul crizei asupra preturilor si evolutiile sistemului bancar sunt reperele zilei de joi in paginile economice ale ziarelor nationale.
 
Unde este cea mai ieftina mancare din Romania? Vezi aici harta Top
Statisticile Ministerului Agriculturii arata diferente de pana la trei-patru ori intre preturile aceluiasi produs din judete diferite, dar si in acelasi judet.
 
Companiile de telefonie, obligate sa-si informeze clientii Top
Chiar daca au incercat in justitie sa scape de aceasta obligatie, companiile de telefonie trebuie sa-si informeze clientii.
 
De ce sa investesti in zece avioane pentru aerotaxi Top
Compania de taxi aerian Direct Aero Services va cumpara zece avioane, in valoare totala de 146 de milioane de dolari.
 
Din greva in greva. Sindicalistii de la metrou se pregatesc de proteste Top
Transportul bucurestean ar putea fi din nou grav perturbat, luna aceasta, de o greva la metrou, dupa ce, ieri, Curtea de Apel a declarat legal protestul din noiembrie.
 
Cati bani vrea sa salveze statul facand cumparaturi pe internet Top
Administratia romaneasca trebuie sa cumpere cel putin 40% din bunurile si serviciile de care are nevoie in 2010 prin platforma online www.e-licitatie.ro.
 
Bill Gates vrea sa reduca cu 10-15% populatia planetei, prin vaccinuri Top
Miliardarul american, Bill Gates, a sustinut in cadrul conferintei anuale in domeniul tehnologiei TED, ca factorul principal pentru incalzirea globala este dioxidul de carbon, CO2, pe care noi, oamenii il expiram. Acesta a explicat, printr-o ecuatie ingenioasa, ca metoda de a reduce cantitatea de CO2, este, reducerea populatiei cu 10-15%. Cum are de gand miliardarul sa faca acest lucru? Prin vaccinuri de sterilizare.
 
Erste: Vom finanta autostrada Comarnic-Brasov Top
Erste Group, care detine banca BCR, este interesat sa finanteze cu cateva sute de milioane de euro proiectul de realizare a autostrazii Comarnic-Brasov (55 km), primul contract realizat in parteneriat public-privat din infrastructura. Acesta este primul anunt oficial al unei institutii bancare referitoare la finantarea tronsonului Comarnic-Brasov, al carui contract a fost semnat pe 18 ianuarie.
 
B'Estfest isi schimba numele si amplasamentul si se tine in iulie Top
Organizatorii B'Estfest, compania Emagic, au anuntat ca in locul festivalului B'Estfest care nu va mai avea loc in acest an din cauza crizei economice, va fi organizat un eveniment de trei zile, capul de afis urmand sa fie concertul Faithless, programat initial pentru B'Estfest.
 
Ministerul Finantelor din Grecia, sub asediu Top
Trei sute de manifestanti comunisti din cadrul Frontului luptei sindicale (Pame) au ocupat joi sediul Ministerului de Finante din Atena pentru a protesta fata de masurile de austeritate anuntate miercuri de Guvern pentru a gestiona situatia de criza, potrivit politiei.
 
Isarescu: Raman optimist, economia isi va reveni Top
Economia isi va reveni, iar in paralel inflatia va scadea, insa situatia ramane serioasa, spune guvernatorul Mugur Isarescu, care se declara in continuare optimist.
 
Udrea: Se mai poate construi 20 de ani in Romania Top
"Ne-am propus anul acesta sa incepem planul de construire a 100.000 de locuinte pentru tineri, care nu pot fi clientela pentru dezvoltatorii privati pentru ca nu au fonduri suficiente.
 
Udrea: Daca cineva afla de o firma de constructii care mi-ar apartine, sa semnaleze la DNA Top
Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi, ca nu are nicio legatura directa sau indirecta cu vreo firma de constructii, iar daca cineva ar afla contrariul, sa semnaleze DNA.
 
Farmache, BVB: Este timpul pentru consolidarea pietei de capital Top
Piata de capital ar trebui sa treaca printr-un proces de consolidare astfel incat sa reprezinte un canal alternativ de plasare a economiilor, a declarat Stere Farmache, presedintele CA al BVB.
 
Produsele naturiste ar putea aduce cresteri importante companiilor farmaceutice Top
Pe o piata a produselor naturiste estimata la aproximativ 117 milioane de euro in 2009, cu 8% in crestere fata de 2008, LaborMed Pharma isi propune sa obtina pozitia de lider in cateva categorii care conduc in topul cresterii vanzarilor, prin lansarea diviziei Ozone Natural.
 
Cererea de revocare a lui Geoana de la sefia Senatului a fost depusa Top
PDL a depus, joi, cererea de revocare a lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul grupului, Constantin Igas, care a precizat ca solicitarea este semnata de 57 de senatori, majoritatea fiind de la PDL, dar si sapte independenti si doi ai UDMR.
 
20.000 de oameni mor anual in accidentele din baie Top
Conform statisticilor internationale, foarte multe accidente pot avea loc in baie, aceasta camera devenind una din cele mai periculoase din intreaga casa. De exemplu, alunecarile si caderile cauzeaza peste 20.000 de fatalitati pe an. In procente, acest numar reprezinta mai mult de 70% din totalul accidentelor casnice inregistrate global pe durata unui an.
 
Duelul Skoda-Dacia, vazut de la Geneva: Duster vs Yeti (GALERIE FOTO) Top
Lansarea Duster, primul SUV al Dacia este fara discutie cel mai important eveniment al anului pentru marca romaneasca pe care Renault a cumparat-o in anul 1999.
 
Valuri de sase metri inunda capitala cubaneza Havana Top
Valuri de sase metri inaltime au lovit miercuri Havana, inundand o parte din zona sa de coasta si celebrul sau bulevard de pe litoral, Malecon.
 
Euro coboara sub pragul de 4,10 lei la cursul de referinta: 4,0929 lei/euro Top
Banca Nationala a Romaniei a anuntat pentru joi un curs de referinta de 4,0929 lei/euro, minimul ultimei luni, o referinta asemenatoare fiind inregistrata la 2 februarie - 4,0877 lei/euro.
 
Cum salveaza germanii Grecia din criza: "Va dam bani, dati-ne Corfu" Top
Mai multi politicieni germani au solicitat autoritatilor de la Atena sa vanda din insule pentru a diminua datoriile Greciei, potrivit publicatiei Bild. "Statul elen trebuie sa renunte la participatii la companii si sa vanda proprietati funciare, precum insulele nelocuite", a afirmat debutatul liberal german Frank Schäffler, intr-un articol aparut in Bild cu titlul "Va dam bani, dati-ne Corfu".
 
In primele doua saptamani ale programului Rabla s-au casat 20.220 rable, dar s-au vandut numai 456 masini noi Top
In primele saptamani de la relansarea programului Rabla s-au casat 20.220 de rable, vanzandu-se insa numai 456 de masini prin acest program, conform Administratiei Fondului pentru Mediu. Din cele 456 de masini cumparate prin program, 390 sunt produse de Dacia. In editia din 2009, procentul de piata al Dacia din Programul Rabla s-a ridicat la 50%
 
Romanii vor reduce consumul de tigari si alcool, nu si pe cel al alimentelor de baza Top
Romanii sunt pesimisti in privinta acestui an si intentioneaza sa scada cheltuielile pentru anumite categorii de produse, cele mai drastice reduceri vizand tigarile, alcoolul, hainele si electronicele, in vreme ce consumul alimentelor de baza va ramane constant.
 
Cu o floare nu se face primavara - cod galben de ninsori in 21 de judete Top
Meteorologii atentioneaza asupra depunerii unui strat consistent de zapada in urma unor ninsori asteptate sa cada in zonele de deal si munte din intreaga tara, ei instituind in acest sens un cod galben de ninsori, viscol si vreme rece, in 21 de judete.
 
Cel mai mare ajutor social din Romania – peste 5.000 de lei lunar Top
In Romania se pot castiga peste 5.000 de lei din ajutoare sociale! Presedintele Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale (ANPS), Viorel Alexandru, a declarat, astazi, ca in luna ianuarie au fost platite ajutoare sociale care in unele cazuri au depasit 5.000 de lei pe familie sau beneficiar, ca urmare a cumulului mai multor prestatii.
 
Siemens: Vanzari de 260 de milioane de euro in anul fiscal 2009 Top
Siemens, companie ce ofera solutii complete in domeniile energetic, industrial si al sanatatii a inregistrat in anul fiscal 2009 vanzari in valoare de 260 de milioane de euro , mai mici cu 50 de milioane fata de anul 2008, diferenta fiind data de lipsa proiectelor mari de pe piata. In plus, in 2009 compania a inregistrat 50 de milioane de euro din export.
 
Doi copii au fost lasati sa dirijeze traficul pe aeroportul John F. Kennedy Top
Doi copii au fost lasati sa dirijeze traficul aerian pe aeroportul John F. Kennedy din New York, unul dintre cele mai aglomerate din Statele Unite, Administratia Federala a Aviatiei (FAA) declansand o ancheta in acest caz.
 
Evenimentul zilei si Capital, vandute cu 200.000 euro - date oficiale Top
Evenimentul zilei si Capital au fost vandute de Ringier Romania catre Editura Evenimentul si Capital pentru 200.000 euro, potrivit datelor publicate miercuri in Monitorul Oficial, insa Bobby Paunescu a declarat pentru MEDIAFAX ca aceasta suma reprezinta doar o parte din pretul de achizitie.
 
Cum a ajuns Lada noul partener al echipei Renault F1 Top
Echipa de Formula 1 Renault a anuntat, joi, pe site-ul oficial, ca a incheiat un parteneriat conform caruia marca rusa Lada va fi vizibila, in sezonul 2010, pe monoposturile formatiei pentru care va pilota si un rus, Vitali Petrov.
 
700 de milioane de euro, plafonul de garantare repartizat bancilor pentru "Prima Casa" Top
Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri a repartizat plafonul de 700 milioane de euro celor 21 de banci care au transmis oferte de participare la programul "Prima Casa", cele mai mari fonduri fiind alocate BCR si BRD.
 
De ce ramane liber Sechelariu Top
Dumitru Sechelariu va fi cercetat in stare de libertate pentru incercare de mituire a unor magistrati, Tribunalul Bucuresti respingand, joi, contestatia procurorilor la decizia instantei inferioare.
 
Economia Romaniei va stagna in 2010 Top
Economiile Romaniei, Bulgariei si Ungariei vor stagna in 2010, iar tarile baltice vor ramane in recesiune, dar toate statele Europei Centrale si de Est vor reveni la crestere in 2011, desi redresarea va fi lenta, potrivit Institutului pentru Studii Economice Internationale din Viena.
 
Raluca Turcan face apel la liberali: Opriti razboiul dintre PNL si PDL Top
Vicepresedintele PDL Raluca Turcan adreseaza un apel liberalilor, indemnandu-i sa opreaca razboiul dintre PNL si PDL, apreciind ca purtarea in continuare a acestei lupte va transforma PNL intr-un partid-kamikaze, care se indreapta de buna voie spre sinucidere.
 
Adamescu a facut profit de 2,8 mil. euro la magazinul Unirea Top
Compania Unirea Shopping Center (SCDM), care detine centrele comerciale cu acelasi nume din centrul Capitalei si din Brasov, controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, a inregistrat anul trecut un profit net de 12 mil. lei (2,83 mil. euro), in crestere cu 32% fata de anul precedent.
 
Duster a intrat in World Records Academy ca cel mai ieftin SUV Top
Dacia Duster, cel mai recent model al Automobile Dacia, lansat la Salonul Auto de la Geneva, a intrat in World Records Academy drept cel mai accesibil SUV din lume.
 
Revista presei economice din Romania Top
Ziarele romanesti discuta in paginile economice despre succesul programului Rabla si analizeaza impactul unei aprecieri considerabile a leului asupra economiei.
 
Guvernatorul se teme de o intarire puternica a leului Top
Dupa prognozele pesimiste de la finele anului trecut, moneda nationala risca sa se aprecieze prea mult: un leu tarenu incurajeaza exporturile si franeaza relansarea economiei.
 
Cum e sa fii bancher la tara Top
Noi cosuri de gunoi, peretii varuiti proaspat, mobilier nou, calculatoare si sisteme de securitate performante. Bancile care opereaza si in zona rurala au mare grija cum isi intampina clientii.
 
De ce se muta Airbus la Ghimbav Top
IAR Brasov a semnat joi un acord cu compania germana Premium Aerotec, divizie a grupului european EADS, pentru constructia unei fabrici de componente Airbus la Ghimbav, investitie de 90 de milioane de euro.
 
Ne indulcim pe bani mai multi. Zaharul s-ar putea scumpi cu 20% Top
Daca Ministerul Finantelor nu va debloca rapid cinci milioane de euro pentru plata subventiilor restante, Romania risca sa devina dependenta total de importurile de zahar.
 
Cum l-a umilit functionara de la ghiseu pe Mugur Isarescu Top
De ce romanii ii urasc pe functionarii publici: pentru ca sentimentul e reciproc. Gandul va prezinta ultima experienta in economia reala a guvernatorului BNR, dar si extrase din uluitorul raport semestrial al Autoritatii Nationale a Functionarilor Publici.
 
UniCredit Bank injecteaza doua miliarde de euro in Bank Austria Top
Actionarii UniCredit Bank Austria AG, controlata in proportie de 96 de procente de banca italiana UniCredit, au votat, joi, intr-o reuniune extraordinara, in favoarea unei majorari de capital in valoare de doua miliarde de euro venita de la banca mama, transmite Reuters.
 
Succesul programului Rabla: soferii stau la cozi zi si noapte si dorm in masini Top
Pentru ca voucherele obtinute in schimbul masinii pot fi vandute de anul acesta, mii de oameni isi duc harburile la fier vechi.Cei care vor sa le vanda cer 1.200-2.000 de lei, iar cei care cumpara ofera intre 800 lei si 1.300 lei. La Timisoara, bisnitarii au facut 2-3 miliarde de lei vechi din vouchere, intr-o saptamana.
 
BNB: Nu exista motive de ingrijorare pentru depozitele cetatenilor bulgari din bancile elene prezente in Bulgaria Top
Guvernatorul Bancii Centrale a Bulgariei (BNB), Ivan Iskrov, l-a criticat dur pe ministrul bulgar de Finante, Simeon Djankov, pentru ca a sugerat ca fondurile diviziilor din Bulgaria ale bancilor elene ar putea fi trimise la Atena, transmite Novinite.
 
Cat de ieftina e Dacia Duster? - comparatie cu modele concurente Top
Pretul de pornire al unui Duster este de 10.500 de euro, in conditiile in care SUVul nu dispune la acesti bani nici de aer conditionat, inchidere centralizata sau geamuri electrice.
 
Groupama Asigurari a lansat asigurarea locuintei cu extra acoperiri Top
Groupama Asigurari a lansat un nou produs pe piata asigurarilor din Romania, respectiv asigurarea locuintei cu extra acoperiri, care se adreseaza tuturor categoriilor de clienti, indiferent de varsta, venit sau domiciliu, informeaza un comunicat al companiei.
 
Topul bancilor din Romania care anul trecut au facut cele mai multe concedieri Top
Prabusirea cererii de credite a eliminat peste 3.700 de locuri de munca din banci, majoritatea din top 10.
 
CNPR cere precizari privind impozitarea profitului Top
Confederatia Nationala a Patronatului Roman (CNPR) sustine pozitiile exprimate de Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) si Asociatia Romana a Antreprenorilor de Constructii - ARACO privind gravitatea metinerii, timp de peste doua luni, a incertitudinilor privind modul de plata a impozitului pe profit, precizeaza un Comunicat de presa.
 
Trichet catre Grecia: Luati-va gandul de la FMI Top
Seful Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a cerut Greciei sa nu mai flirteze cu ideea unui imprumut de la Fondul Monetar International (FMI) si sa lucreze cu aliatii europeni pentru a tine sub control deficitul bugetar record cu care se confrunta, informeaza Bloomberg.
 
Agricultorii vor primi fonduri europene de 2,5 mld. euro in 2010 Top
Anul acesta in conturile agricultorilor vor intra fonduri europene de 2,5 mld. de euro, spune Catalin Vatafu, consilierul pe fonduri europene al primului ministru Emil Boc.
 
Banca Centrala Europeana isi mentine prognozele de crestere pentru zona euro, in 2010, la 0,8 procente Top
Banca Centrala Europeana (BCE) isi mentine prognozele de crestere economica pentru zona euro in 2010, revizuind in schimb, in sus, prognozele pentru 2011, a declarat joi presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, transmite AFP.
 
Vladescu: Bancile trebuie sa cofinanteze proiectele cu fonduri UE Top
Sectorul bancar are o lichiditate ridicata si bancile trebuie sa se orienteze catre acordarea de finantari pentru atragerea de fonduri UE, in conditiile in care MFP nu va mai fi la fel de activ pe piata interna a titlurilor de stat ca in 2009, sustine ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.
 
Sebastian Vladescu: Romania nu a fost niciodata contributor net la UE Top
Romania nu a fost niciodata contributor net la Uniunea Europena, a declarat, vineri, la o conferinta pe tema fondurilor europene, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
 
Un barbat a murit dupa ce a cazut in putul unui lift din Sun Plaza Top
Un barbat a cazut, vineri, in putul unui lift din centrul comercial Sun Plaza din Capitala, echipaje de salvare incercand resuscitarea victimei, a declarat, Anca Onofrei, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti.
 
Ministrul Finantelor: Romania nu risca azi sa piarda bani europeni Top
Romania nu risca azi sa piarda bani europeni, a declarat, vineri, la o conferinta pe tema fondurilor europene, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu.
 
Microsoft: Vom cheltui 9,5 miliarde de dolari pe cercetare in 2010 Top
Bugetul de cercetare al Microsoft pentru acest an este de 9,5 miliarde de dolari, cifra mai mare cu 3 miliarde de dolari decat cel al urmatoarei companii de tehnologie.
 
Firmele cu afaceri pana in 250.000 euro ar putea sa tina contabilitate in partida simpla Top
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) propune ca firmele cu o cifra de afaceri de pana la 250 000 euro pe an sa aiba posibilitatea tinerii contabilitatii in partida simpla, concomitent cu aplicarea unui sistem fiscal simplu.
 
Asus intra pe piata cititoarelor electronice Top
Producatorul de calculatoare Asus a anuntat lansarea in cadrul targului de tehnologie de la Hanovra a primului e-reader al companiei, numit DR-900.
 
Basescu spune ca Romania ar putea lua un nou imprumut in 2010 Top
Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la sedinta de bilant a MApN, ca, din cauza unor cheltuieli cu "sporuri inventate" si pentru "tot soiul de avantaje speciale", exista riscul ca Romania sa fie nevoita sa faca un nou imprumut la sfarsitul acestui an.
 
Premium Aerotec investeste 45 de milioane de euro in constructia unei fabrici din Romania Top
Premium Aerotec incepe constructia unei fabrici de prelucrare a componentelor pentru avioane la Ghimbav, in Brasov.
 
Medicard investeste 700.000 de euro intr-o clinica de cardiologie interventionala Top
Medicard a inaugurat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Buzau o clinica de cardiologie interventionala dotata cu aparatura medicala de ultima generatie. Noua clinica a beneficiat de o investitie de peste 700.000 Euro si dispune deja de o echipa formata din 20 de persoane, reunind specialisti consacrati in domeniul cardiologiei interventionale, asistente si personal administrativ.
 
Banca Europeana pentru Investitii ar putea finanta constructia liniilor electrice Suceava-Balti Top
Banca Europeana pentru Investitii (BEI) ar putea acorda un imprumut pentru constructia liniilor electrice Suceava-Balti. Acest lucru a fost discutat in cadrul unei intrevederi dintre vicepremierul moldovean Valeriu Lazar, ministru al economiei si comertului, cu Constantin Synadino, seful Diviziei pentru Energie, Mediu si IMM pentru Rusia, Europa de Est, Caucazul de Sud si Asia Centrala din cadrul BEI.
 
Comenteaza cu Dorin: Pariuri, inainte de Oscar Top
Incepe weekendul premiilor Oscar si, cum romanul se pricepe cel mai bine la masini, fotbal si filme, poate ca o discutie, ba chiar niste pariuri pe tema castigatorilor nu-i de prisos.
 
Antonescu: Votul pe lista este antipatic multora Top
Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Congresul extraordinar al partidului, ca votul pe lista este antipatic multora din partid si in principiu nici el nu il prefera dar in actualul context aceasta formula i se pare necesara.
 
Ambasador rus: Pun pariu pe un milion de euro ca NATO are planuri impotriva Rusiei Top
Dmitri Rogozin, ambasadorul Rusiei la NATO, a promis ca va oferi un milion de dolari oricui va dovedi caracterul pasnic al proiectelor Aliantei Nord-Atlantice fata de Rusia, potrivit blogului sau personal, relateaza RIA Novosti in pagina electronica.
 
Inca o saptamana de cod portocaliu de inundatii pe Dunare Top
Avertizarea cod portocaliu de inundatii pe Dunare ramane valabila inca o saptamana, pe sectorul Calafat - Zimnicea al fluviului, restul cursului romanesc fiind, pentru aceeasi perioada, sub avertizare cod galben, potrivit reactualizarii prognozei hidrologice date publicitatii vineri.
 
De ce nu are bani pentru medicamente Casa Nationala de Asigurari de Sanatate Top
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate nu are bani pentru medicamente compensate si gratuite in 2010, intrucat bugetul pe acest an reprezinta exact valoarea datoriilor transferate din 2009, a anuntat directorul executiv al ARPIM, Dan Zaharescu.
 
Romanilor le este tot mai greu sa-si achite datoriile Top
Restantele populatiei la creditele in euro si franci elvetieni au urcat mult mai rapid in ianuarie fata de ritmul inregistrat pe parcursul anului 2009, in timp ce totalul intarzierilor la plata mai mari de 30 de zile a avansat cu 14,7% fata de decembrie, la 3,26 miliarde lei, potrivit datelor BNR.
 
In copilarie, Boc facea rame pentru icoane impreuna cu mama sa Top
Premierul Emil Boc a vizitat, vineri, fabrica de mobila Simex din Simeul Silvaniei, unde a taiat un lemn la fierastru circular, spunand ca asa facea in copilarie, cand lucra rame pentru icoane impreuna cu mama sa.
 
Boc vrea sa elimine rapid sporul de zambet si de ochi frumosi Top
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca presedintele Traian Basescu a adus un argument in plus pentru a fi "chibzuiti" in cheltuirea banilor, prin declaratia potrivit careia Romania ar putea fi nevoita sa faca un nou imprumut din cauza "sporurilor inventate".
 
Medicamentele compensate s-ar putea scumpi de patru-cinci ori Top
Pretul medicamentelor compensate si gratuite ar putea creste de patru-cinci ori pentru anumite grupe terapeutice, iar al celor pentru tratarea altor afectiuni cu pana la 600 de lei, potrivit noului Contract-cadru privind asigurarea asistentei medicale in 2010, a spus directorul ARPIM, Dan Zaharescu.
 
Cine a provocat extinctia dinozaurilor Top
Prabusirea unui asteroid urias pe Pamant este singura explicatie plauzibila pentru disparitia dinozaurilor, a declarat, joi, o echipa de oameni de stiinta, care spera sa puna astfel punct unei dispute care divide comunitatea stiintifica de mai multe decenii.
 
Fitch Ratings ar putea cobori ratingul suveran al Bulgariei la nivelul "junk" Top
Agentia de evaluare financiara Fitch Ratings a avertizat Bulgaria, statul cu cel mai mic deficit bugetar din UE, ca s-ar putea confrunta cu revizuirea in scadere a ratingului suveran la nivelul "junk" - nerecomandat pentru investitii - din cauza datoriei externe ridicate, care ameninta stabilitatea financiara, transmite Bloomberg.
 
Rusia a injectat in timpul crizei aproximativ 33 miliarde de dolari in bancile rusesti Top
Guvernul Rusiei a injectat aproximativ 33 miliarde de dolari in bancile rusesti in ultimele 15 luni de cand actuala criza a afectat tara, a anuntat Mikhail Sukhov, director in cadrul Bancii Centrale a Rusiei, transmite RIA Novosti.
 
Crin Antonescu si Ludovic Orban, singurii candidati la sefia PNL Top
Crin Antonescu si Ludovic Orban sunt singurii liberali inscrisi in cursa pentru sefia PNL, Viorel Cataramă nedepunand, pana la ora 8.00, o candidatura cu lista.
 
BERD: "Stimulii" din programul economic al Romaniei sunt "mai mult imaginari decat reali" Top
"Stimulii" inclusi in programul cu fonduri de 13 miliarde euro anuntat de guvernul Romaniei in februarie 2009 pentru sprijinirea economiei au fost pana in prezent "mai mult imaginari decat reali", intrucat au fost lansate putine proiecte, potrivit Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare.
 
Antonescu: Logica democratica nu exclude o colaborare chiar si cu un partid de stanga Top
Candidatul la şefia PNL Crin Antonescu a declarat, sâmbătă, odată cu prezentarea moţiunii sale politice, că, deşi PSD este un adversar politic, "logica democratică nu exclude posibilitatea colaborării, la guvernare sau în opoziţie, chiar şi cu un partid de stânga".
 
Orban: Daca voi fi seful PNL, nu va exista modelul "perechii sinistre" Top
Ludovic Orban, candidat la presedintia PNL, a afirmat ca daca va fi ales seful liberalilor, urmatorul congres nu se va mai desfasura in Casa Poporului, bantuita "de stafia comunismului, de perechea sinistra", asigurandu-i pe liberali ca in partid nu va exista modelul "perechii sinistre".
 
Vine Oscarul. Vezi ce inseamna in cifre Top
Toalete de gala, bijuterii fastuoase, meniuri de cinci stele, filme excelente si vedete cat cuprinde. Asa s-ar rezuma "o avanpremiera" la cea de-a 82-a gala a premiilor Oscar, care are loc duminica, pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.
 
Robotii au jucat fotbal la cel mai mare targ High-Tech din Europa Top
In timp ce febra Cupei Mondiale din 2010 creste, o mana de roboti fotbalisti, de dimensiunea unor mere, a entuziasmat, marti, publicul de la CeBIT, cel mai mare targ de tehnologie din Europa, jucand un meci care l-ar fi facut sa paleasca de invidie si pe Cristiano Ronaldo.
 
A inceput votul pentru sefia PNL Top
Cei aproximativ 1.402 de delegaţi au inceput, sambata, in jurul orei 14.30, procedura de vot pentru alegerea noii conduceri a PNL, respectiv a presedintelui si a membrilor Biroului Politic Central (BPC).
 
Sarkozy: Daca Grecia cade, euro nu-si mai are rostul Top
"Daca am creat moneda unica, nu putem lasa o tara din zona euro sa cada. In caz contrar, moneda europeana nu-si mai are rostul", a spus presedintele francez Nicolas Sarkozy in timpul unei intalniri cu fermierii francezi, informeaza Reuters.
 
Cum va puteti angaja testeri de jocuri si pe ce salariu Top
Esti pasionat de jocuri pe calculator? Pierzi noptile in fata monitorului? Te mai prinde seful si la serviciu jucandu-te? Ei bine, afla ca in Romania sunt sute de tineri care nu doar ca se joaca, sunt si platiti pentru asta. Este vorba de cei care testeaza jocurile video ce urmeaza sa fie lansate in intreaga lume.
 
Crin Antonescu a fost ales presedinte al PNL Top
Crin Antonescu a fost ales presedinte al PNL, obtinand 986 din voturi, Ludovic Orban, avand 357 de voturi, conform anuntului oficial al comisiei de numarare si validare.
 
Nissan va rechema pentru reparatii aproape 540.000 de autovehicule Top
Constructorul auto japonez Nissan a anuntat ca recheama pentru reparatii aproape 540.000 de autovehicule comercializate in intreaga lume, dar mai ales in SUA, din cauza unor probleme la pedala de franare si la aparatul care indica nivelul combustibilului din rezervor.
 
Apple a dat in judecata HTC, producatorul telefoanelor Google Top
Apple a dat in judecata compania taiwaneza HTC, care produce telefoane inteligente cu touchscreen bazate pe software Google si modelul Google Nexus One, acuzand-o ca a incalcat 20 de brevete hardware si software legate de iPhone.
 
Millennium Bank ieftineste creditul ipotecar: marja de 5,95% peste Euribor Top
Millennium Bank, o banca de talie mica pe piata locala, detinuta de grupul portughez Millennium, a redus marja de dobanda la creditul ipotecar in euro cu circa jumatate de punct procentual, pana la 5,95 puncte procentuale.
 
PD-L vrea sa il suspende pe Geoana de la presedintia Senatului Top
Liderul grupului PD-L din Senat, Traian Constantin Igas, a anuntat astazi in plenul Senatului ca parlamentarii formatiunii sale vor initia procedura suspendarii lui Mircea Geoana de la conducerea acestui for, pentru ca a refuzat sa supuna la vot cererea parlamentarilor independenti de a-si pastra locurile din comisii pe care le ocupasera inainte de a demisiona din partidele care i-au promovat in legislativ.
 
Vezi aici ce sanse mai ai sa te angajezi Top
Pe o piata a muncii in continua contractie inca de anul trecut, gasirea unui job a devenit o proba dificil de trecut. Fie ca sunt proaspat absolventi de facultate, fie ca si-au pierdut jobul odata cu venirea crizei, numarul celor care isi cauta activ un loc de munca prin intermediul site-urilor de recrutare a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 
Nati Meir a fost condamnat la patru ani de inchisoare Top
Nati Meir a fost condamnat de instanta Tribunalului Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare pentru inselarea mai multor persoane carora le promisese locuri de munca in Israel, judecatorii luand act ca acesta este arestat preventiv deja intr-un alt dosar.
 
Cablul, o industrie de aproape 18 mld. euro in UE anul trecut Top
Internetul, telefonia si televiziunea prin cablu au inregistrat anul trecut venituri totale de 17,9 de miliarde de euro la nivel european, in crestere cu 3% fata de 2008, cand piata s-a cifrat la 17,4 de miliarde de euro.
 
Pretul calatoriei cu metroul ar putea creste cu 5-7% anul acesta Top
Metrorex ar putea majora in acest an pretul calatoriei cu metroul, cu 5-7%, daca inflatia va depasi 5% in intervalul mai 2009-mai 2010, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Gheorghe Udriste.
 
Gabriel Sincu este primul roman numit partener al grupului Mazars Top
Gabriel Sincu (36 ani), coordonator al departamentelor de consultanta fiscala si outsourcing in cadrul companiei de audit si consultanta Mazars, a devenit primul partener de nationalitate romana al organizatiei internationale.
 
Doru Buscu: Reducerea cu 15% a salariilor la Catavencu, posibila cauza a plecarilor Top
Doru Buscu, directorul editorial Academia Catavencu, a declarat pentru MEDIAFAX ca plecarile de la Academia Catavencu ar putea fi influentate de faptul ca, in urma cu cateva zile, a anuntat ca urmeaza o reducere cu 15% a salariilor angajatilor si ca revista reintra intr-un regim de austeritate.
 
BRI: Expunerea băncilor străine pe România a scăzut cu 3,7 miliarde euro în trimestrul III din 2009 Top
La valoarea echivalentă în euro, monedă în care este denominată cea mai mare parte a sumei, expunerea băncilor străine pe România a scăzut în trimestrul al doilea de la 84, 19 miliarde euro până la 80, 47 miliarde euro. La valoarea echivalentă în dolari americani, datele BRI indică
 
Curs BNR: Leul s-a depreciat uşor, până la 4,1092 lei/euro Top
Pentru moneda americană, banca centrală a afişat un curs de referinţă de 3, 0406 lei/ dolar, în creştere cu peste 2 bani (0, 81%) faţă de nivelul de luni. În prima parte a zilei, BNR a afişat un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 5, 04% pe
 
Creditele în euro au continuat să se ieftinească în ianuarie (VIDEO) Top
Veşti bune privind împrumuturile noi în euro, care s- au ieftinit până la 5, 76%, dar veşti bune şi pentru cei care au contractat deja un credit. Rata medie la împrumuturile în euro existente în sold şi acordate populaţiei a coborât la 7, 59% în ianuarie, de la 7, 65% în decembrie 2009.
 
Pilonul II: Pierderi de 800 mil. lei din cauza nerespectării majorării contribuţiei Top
"Dacă s- ar fi respectat calendarul prevăzut de lege, activele nete ar fi putut ajunge la 2, 7 miliarde de lei în 2009 pe Pilonul II şi la 5, 4 miliarde de lei în 2010. În 2009 şi 2010, cumulat, pierderile cauzate participanţilor de nerespectarea programului iniţial vor fi de 800 milioane
 
Moody's: BNR exagerează. Băncile româneşti nu au probleme aşa de mari Top
Rata creditelor neperformante, bazată pe împrumuturile îndoielnice şi cele pe pierdere, a crescut în România de la 6, 5% în decembrie 2008 la peste 15% la finalul anului trecut. În opinia analiştilor de la Moody's, acest lucru semnalează că băncile au avut înaintea crizei o capacitate
 
The Money Channel difuzează joi o ediţie specială pe tema "Fonduri Europene" Top
Aveţi probleme cu fondurile europene? Sunteţi deja un beneficiar şi nu vă mai descurcaţi? Consultantul dumneavoastră pare depăşit de situaţie? Sunaţi la The Money Channel şi primiţi răspunsul dorit de la experţii în fonduri europene, & #160; invitaţi la o ediţie specială a emisiunii
 
Euro, la minimul ultimelor nouă luni şi jumătate faţă de dolar Top
Cel mai mare sindicat al angajaţilor statului elen a anunţat, marţi, declanşarea unei greve de 24 de ore, la 16 martie, din cauza planurilor executivului de la Atena de a reduce deficitul bugetar prin diminuarea cheltuielilor. "Anunţarea grevei va face mai dificilă îndeplinirea obiectivelor
 
Curs BNR: Leul se apreciază nesemnificativ, până la 4,1049 lei/euro Top
Pentru moneda americană, banca centrală a afişat un curs de referinţă de 3, 0120 lei/ dolar, în scădere cu aproape 3 bani (0, 94%) faţă de nivelul de marţi. În prima parte a zilei, BNR a afişat un nivel mediu al dobânzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 4, 48%
 
Banca Centrală a Austriei: Rata creditelor neperformante nu a atins încă nivelul maxim în Europa emergentă (VIDEO) Top
Rata creditelor neperformante a crescut abrupt în România de la 6% în 2008 la peste 15% la sfârşitul anului trecut, unul dintre cele mai ridicate nivele din regiune, alături de statele baltice şi Ucraina. Şi alte ţări din regiune au marcat, însă, creşteri semnificative ale împrumuturilor
 
Moody's pune sub supraveghere ratingurile a cinci bănci elene prezente şi în România Top
Decizia vizează calificativele celor cinci bănci pentru depozite şi credite, se arată într- un comunicat al Moody's. În plus, agenţia a pus sub supraveghere, cu implicaţii negative, şi calificativul individiual, care evaluaează soliditatea financiară, pentru toate băncile analizate,
 
Fisher, Fed: Băncile prea mari sunt periculoase pentru sistemul financiar şi trebuie să fie divizate Top
"Un lucru dezagreabil însă sigur în cazul firmelor considerate prea mari pentru a se prăbuşi ar fi divizarea lor, în timp, în instituţii care să fie gestionate prudent şi reglementate la nivel internaţional", a declarat Fisher. Acesta a mai spus că opiniile sale în această privinţă
 
Vlădescu: Foarte mulţi români cu venituri sub medie consideră CEC "banca lor de suflet" Top
"Foarte mulţi români, în general nu foarte sofiscaţi, cu venituri sub medie, consideră CEC ca fiind banca lor de suflet. Cu toţii aşteptăm însă mult mai mult de la sectorul bancar. Sunt foarte multe lucruri de făcut pentru a- i educa pe români să folosească instrumentele pe care le au
 
CEC BANK, profit în creştere cu 10% în 2009 faţă de anul anterior Top
 
Euro a căzut sub 4,1 lei Top
Cursul de referinţă nu a mai atins o valoare atât de scăzută din 2 februarie când Banca Naţională a afişat un curs de 4, 087 lei/ euro. Ieri, cursul afişat de banca centrală a fost de 4, 1049 lei pentru un euro şi 3, 0120 pentru un dolar.
 
Băncile oferă, de săptămâna viitoare, garanţii de 2,5 mil. euro pentru proiecte cofinanţate din bani europeni Top
"Vom lansa un produs care să permită băncilor să acorde garanţii de până la 2, 5 milioane de euro , acordat în două zile. Acest lucru va permite ca banca, când are un proiect eligibil să urmărească doar trei elemente din acel scoring şi aşadar cofinanţarea să vină imediat", a spus
 
Economia Romaniei ar putea stagna in 2010 Top
Economiile Romaniei, Bulgariei si Ungariei vor stagna in 2010, iar tarile baltice vor ramane in recesiune, dar toate statele Europei Centrale si de Est vor reveni la crestere in 2011, desi redresarea va fi lenta, potrivit Institutului pentru Studii Economice Internationale din Viena. In 2011, Romania va consemna un avans economic de 3% , urmat de o crestere de 4% in 2012, estimeaza institutul, citat de [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Fondurile BEI derulate prin Bancpost sunt disponibile si companiilor mici si PFA-urilor Top
Bancpost a anuntat ca fondurile in valoare de 80 de milioane euro obtinute ca urmare a semnarii a contractului de finantare cu Banca Europeana de Investitii (BEI) pentru sprijinirea IMM-urilor au devenit disponibile si pentru clientii companii mici si persoane fizice autorizate. Finantarea vizeaza nevoile curente, precum si pentru acordarea de credite destinate investitiilor in echipamente si/ sau sedii.Bancpost este membra a Grupului Eurobank EFG, institutie bancara europeana cu active totale de 84,3 miliarde euro.... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Moody's a retrogradat rating-ul Deutsche Bank cu două trepte, la "Aa3" Top
În opinia specialiştilor de la agenţia de rating, reducerea calificativului a fost cerută de expunerea puternică a veniturilor Deutsche Bank la pieţele de capital, care sunt foarte volatile. Dar şi celelalte sectoare de activitate, precum creditarea i- au dezamăgit pe specialiştii Moody's.
 
Asiguratorii: Piața asigurărilor auto din România este în colaps Top
"Dupa ce ani de zile am fost obisnuiti cu cresteri ale pietei de asigurari auto cu procente formate din doua cifre, in 2009 discutam de o stagnare si personal nu cred ca avem motive de optimism pentru 2010, cand probabil vom asista chiar la o usoara scadere pe segmentul subscrierilor din polite auto.
 
Cetateanul Isarescu, deghizat in Cuza, umilit de functionara de la ghiseu Top
Cetateanul Isarescu este un mic om de afaceri, are probleme cand merge sa-si plateasca taxele si isi face griji in privinta pensiei. In rolul de "simplu cetatean", Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) are experiente traumatizante. Acum o saptamana, aflat intr-o vizita la Craiova, el s-a intalnit cu oamenii de afaceri locali, carora le-a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
China vizeaza o crestere economica de 8% pentru 2010 Top
Guvernul chinez vizeaza o crestere economica de circa 8% pentru 2010, an considerat crucial pentru gestionarea crizei financiare internationale, potrivit lui Wen Jiabao, premierului Chinei, citat de AFP. "Acesta este un an crucial pentru continuarea gestionarii crizei financiare internationale, mentinerea unui ritm rapid de dezvoltare si accelerarea transformarii modelului de dezvoltare economica", a declarat premierul in fata... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Juncker, Eurogroup: Statele din zona euro vor garanta stabilitatea monedei unice europene Top
Statele din zona euro vor garanta, daca va fi necesar, stabilitatea monedei unice europene, insa sansele ca aceste tari sa fie nevoite sa intervina pentru ajutarea Greciei sunt minime, a declarat Claude Juncker (foto), presedintele Eurogroup, gruparea ministrilor de Finante din zona euro, potrivit Mediafax. Juncker considera ca probabilitatea ca Germania sa fie nevoita sa ajute financiar Grecia, stat care trece printr-o criza a datoriilor, este redusa, cu toate ca o forma de sustinere pentru autoritatile de la Atena nu poate fi exclusa."Ramane... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Creştere record a restanţelor la credite - 100 mil. euro doar în ianuarie Top
Băncile au trimis în ianuarie la colectare credite în valoare de 572 de milioane de lei. Ianuarie a adus, astfel, cea mai mare creştere lunară a restanţelor populaţiei şi firmelor de când a intrat România în recesiune, de aproape un miliard de lei. Cererea de credite a scăzut în ianuarie
 
Vladescu: Bancile au lichiditate mare si trebuie sa cofinanteze proiectele cu fonduri UE Top
Sectorul bancar are o lichiditate ridicata si bancile trebuie sa se orienteze catre acordarea de finantari pentru atragerea de fonduri UE, in conditiile in care MFP nu va mai fi la fel de activ pe piata interna a titlurilor de stat ca in 2009, sustine ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu , potrivit Mediafax. "Sectorul bancar isi face treaba, incearca sa finanteze, iar astazi este obligat sa finanteze pentru ca nivelul de lichiditate este foarte mare. Astazi sectorul bancar are mai multa lichiditate decat ii trebuie", a declarat Vladescu,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Ministrul Finantelor: Multi dintre cei care acceseaza fonduri europene nu sunt cinstiti Top
Sebastian Vladescu , ministrul Finantelor, a declarat, vineri, ca multe persoane care acceseaza fonduri europene nu sunt cinstite, iar in urma auditului de catre Comisia Europeana , Romania s-ar putea "trezi" ca trebuie sa restituie bani, ca urmare a acestor nereguli. "Trebuie sa recunoastem ca multi dintre cei care acceseaza fonduri europene nu sunt cinstiti si trebuie sa fim atenti ca nu e ceva de care sa scapi. In urma controalelor Comisiei Europene, ne putem trezi ca trebuie sa restituim bani", a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Prima Casă 2 - Gheţea: Procedurile pentru construcţiile în asociere vor fi gata în două săptămâni Top
"Cred că săptămâna viitoare se poate vorbi de continuarea programului Prima Casă de achiziţionare de locuinţe vechi şi noi", a spus Gheţea, la un seminar organizat de Ziarul Financiar, precizând că normele pentru construcţia de locuinţe în asociere vor fi aprobate în zece zile- două
 
Marian Dobrilă, ACRAFE: Jumătate din proiectele cu fonduri UE nu vor implementate niciodată (VIDEO) Top
"Din cele aprobate, jumătate nu vor fi implementate niciodată din lipsa cofinanţării. Nu sunt bancabile, n- au fost niciodată", spune Marian Dobrilă, directorul executiv al Asociaţiei Consultanţilor din România pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE). Beneficiarii fondurilor europene
 
UniCredit Tiriac Bank are alocat un plafon de 16 mil. euro pentru Prima Casa 2 Top
UniCredit Tiriac Bank a primit joi, 4 martie, confirmarea de participare la etapa a doua a programului guvernamental Prima Casa, avand un plafon alocat de aproximativ 16 mil. euro, a anuntat vineri banca. Oferta UniCredit Tiriac Bank pentru continuarea programului Prima Casa presupune mentinerea costurilor anterior practicate, respectiv o dobanda formata din EURIBOR la 3 luni + marja de 4.0%, in cazul imprumuturilor in euro, iar in cazul... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Leul s-a apreciat usor vineri, pana la 4,0923 lei/euro Top
Moneda nationala a continuat sa se aprecieze vineri in raport cu euro, pana la 4,0923 lei/euro, potrivit cursului de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei ( BNR ). Joi, banca centrala a afisat un curs de referinta de 4,0929 lei/euro. [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Basescu: Romania ar putea face un nou imprumut, din cauza sporurilor de zambet sau de antena Top
Presedintele Traian Basescu a declarat, la sedinta de bilant a MApN, ca, din cauza unor cheltuieli cu "sporuri inventate" si pentru "tot soiul de avantaje speciale", exista riscul ca Romania sa fie nevoita sa faca un nou imprumut la sfarsitul acestui an. "Sa ne imaginam ca Guvernul nu ar reusi sa impuna niste cheltuieli rezonabile de functionare a statului, in care intra si cheltuielile cu sporuri inventate si cheltuielile cu tot soiul de avantaje speciale si asa mai departe. Efectul ar fi ca... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Restantele la credite mai mari de 90 de zile au crescut de peste 4 ori in ianuarie Top
Valoarea sumelor restante la credite cu intarziere de peste 90 de zile a crescut de 4,1 ori, la 5,8 mld. lei, in ianuarie fata de aceeasi luna din 2009, potrivit datelor publicate pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei. Restanta care depaseste 90 de zile este provizionata de banca la intreaga valoare a creditului si este incadrata la categoria pierderi.Totodata, valoarea totala a restantelor la credite a crescut de 2,3 ori, pana la 8,7 mld. lei, desi numarul... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Danske Bank insista pe deprecierea leului si pariaza pe un curs de 4,6 lei/euro Top
Danske Bank, una din bancile care s-a remarcat prin prognozele negative privind evolutia leului, isi mentine pozitia si vede un curs de 4,6 lei/euro, peste 12 luni, potrivit raportului saptamanal al Danske asupra pietelor emergente. Banca sustine ca leul va fi supus unor tendinte de depreciere din cauza inrautatirii situatiei din zona. Tensiunile din Turcia si situatia ingrijoratoare a Greciei vor inrautati serios viziunea investitorilor asupra Europei de Est, spun... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
CNIPMMR propune contabilitate in partida simpla pentru firmele cu afaceri pana in 250.000 euro Top
Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) propune ca firmele cu o cifra de afaceri de pana la 250.000 euro pe an sa aiba posibilitatea tinerii contabilitatii in partida simpla, concomitent cu aplicarea unui sistem fiscal simplu. "Nu sustinem crearea unei poveri suplimentare de costuri pentru IMM-uri, dar sustinem responsabilizarea activitatii financiar contabile de catre cei indreptatiti sa o faca", a declarat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu, referindu-se... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Romanilor le este tot mai greu sa-si achite creditele Top
Restantele populatiei la creditele in euro si franci elvetieni au urcat mult mai rapid in ianuarie fata de ritmul inregistrat pe parcursul anului 2009, in timp ce totalul intarzierilor la plata mai mari de 30 de zile a avansat cu 14,7% fata de decembrie, la 3,26 miliarde lei, potrivit datelor BNR . Astfel, dupa o crestere lunara a restantelor la creditele in euro de sub 100 de milioane de lei in 2009, in prima luna din acest an intarzierile la plata mai mari de 30 de zile pe aceasta categorie de imprumuturi au avut cea mai ampla crestere, cu... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Islanda a avut anul trecut cea mai mare scadere economica din istoria statului Top
Produsul Intern Brut (PIB) al Islandei a scazut anul trecut cu 6,5%, ceea ce reprezinta cel mai mare declin economic din istoria statului, potrivit biroului islandez de statistica. Sectorul financiar islandez s-a prabusit in octombrie 2008, din cauza turbulentelor internationale, determinand o criza economica fara precedent, insotita de deprecierea accentuata a monedei nationale, explozia somajului si demisia guvernului,... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Boc, de acord cu Basescu: Daca nu eliminam sporul de zambet si de ochi frumosi, nu vom avea destui bani Top
Premierul Emil Boc a declarat ca presedintele Traian Basescu a adus un argument in plus pentru a fi "chibzuiti" in cheltuirea banilor, prin declaratia potrivit careia Romania ar putea fi nevoita sa faca un nou imprumut din cauza "sporurilor inventate", potrivit Mediafax. "Daca nu eliminam abuzurile, cum ar fi sporul de zambet si sporul de ochi frumosi, nu vom avea destui bani pentru ce ne trebuie. E un lucru de bun simt ceea ce a spus presedintele Basescu, el aducand un argument in plus pentru a fi chibzuiti... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Carabulea, desemnat presedinte al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica Top
Ilie Carabulea (foto), principalul actionar al Bancii Comerciale Carpatica (BCC), a fost desemnat presedintele Consiliului de Supraveghere al bancii, potrivit unui raport publicat vineri pe Bursa. Totodata, in cadrul sedintei de joi, 4 martie, a fost aprobata si componenta Directoratului bancii. Astfel, Nicolae Surdu a fost desemnat presedinte, in vreme ce Georgiana Mincu, George Romeo-Ciobanasu, Gheorghe Cismaru si Ion Dobrica au fost... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BNR accepta ca bancile sa ia 35% din valoarea garantiei in calculul provizioanelor Top
Bancile isi vor putea diminua expunerea provizionata cu 35% din valoarea garantiilor aferente, fata de 25% in prezent, i-a anuntat vineri pe bancheri Florin Georgescu, primviceguvernatorul BNR , citat de Mediafax. Radu Ghetea, potrivit presedintelui ARB, decizia va fi comunicata in urmatoarea perioada, iar pragul acceptat este sub solicitarea initiala a bancilor, care au cerut o diminuare a expunerii cu 50% din valoarea garantiei.De asemenea, banca centrala... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
BNR acceptă ca băncile să ia 35% din valoarea garanţiei în calculul provizioanelor Top
Potrivit preşedintelui ARB, Radu Gheţea, decizia va fi comunicată în următoarea perioadă, iar pragul acceptat este sub solicitarea iniţială a băncilor, care au cerut o diminuare a expunerii cu 50% din valoarea garanţiei. De asemenea, banca centrală studiază posibilitatea ca la calculul
 
Ghetea: Fiscul va respecta termenul pentru returnarea TVA Top
Sebastian Vladescu , ministrul Finantelor Publice, i-a anuntat pe bancheri si pe reprezentantii oamenilor de afaceri ca Fiscul va respecta termenul de 45 zile pentru rambursarea TVA, iar in agricultura se va trece la taxarea inversa, a declarat vineri Radu Ghetea, presedintele ARB. "Ca noutati, ministrul Finantelor a anuntat ca in agricultura se va aplica taxarea inversa. El a tinut sa precizeze ca a vorbit cu cei de la ANAF si acel termen de 45 de zile pentru rambursarea TVA chiar se va respecta de-acum incolo", a... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Guvernul ia in calcul, intr-un scenariu de risc, o crestere economica de 0,2% pentru acest an Top
Economia Romaniei va creste in acest an, intr-un scenariu de risc, cu 0,2%, avansul fiind cu peste un punct procentual mai redus decat in scenariul de baza al Guvernului, care indica o crestere a PIB de 1,3%. "In pofida riscurilor mai reduse ca trendul activitatii economice sa fie inferior celui anticipat in scenariul de baza, este necesar sa fim pregatiti pentru o evolutie mai conservatoare a finantelor publice in conditiile in care recuperarea... [ Citeste articolul pe DailyBusiness.ro ]
 
Reprezentanţii ARB, AOAR, ANEIR, BNR şi MFP vor să dezgheţe creditarea Top
Bancherii, oamenii de afaceri, importatorii şi exportatorii au dezbătut timp de trei ore problema creditării, alături de guvernatorul BNR şi ministrul Finanţelor. "BNR a prezentat măsurile pe care se gândește să le ia în relaxarea condițiilor pe care le impune băncilor comerciale,
 
Vlădescu: Statul începe pe 10 martie turul de promovare a emisiunii de eurobonduri Top
Oficialul român a precizat că statul va lansa emisiunea de eurobonduri până la sfârşitul primului trimestru. Iniţial, România a anunţat că se va împrumuta de pe pieţele internaţionale în noiembrie 2009, dar a anulat emisiunea fără a oferi explicaţii. Aranjorii principali ar urma
 
Creditele de consum din SUA au înregistrat în ianuarie prima creştere din ultimul an Top
În decembrie, nivelul creditelor a scăzut cu 4, 57 miliarde dolari. Analiştii estimau o scădere de 4, 5 miliarde dolari în luna ianuarie. Ultimul avans a fost înregistrat în iulie 2008, când creditele de consum au crescut cu 7, 29 miliarde dolari, înainte de a trece pe roşu, din cauza
 
Nivelul contribuţiei la fondurile de pensii private obligatorii va urca la 2,5% din martie Top
Anul 2010 trebuia să aducă în conturile participanţilor la Pilonul 2 o contribuţie de 3% din venitul brut. Nu aduce însă decât 2, 5%. Concret, în jur de 35 de milioane de euro în administrarea fondurilor de pensii. Avem 12 fonduri de pensii private obligatorii, însă trei sunt în proces
 
Duster vine in showroomuri pe 15 aprilie Top
Dacia Duster ajunge in showroomurile din capitala abia pe 15 aprilie, potrivit dealerilor Dacia din Capitala, pana la acea data nefiind livrata catre clienti nicio masina. Odata cu lansarea oficiala a SUVului, saptamana trecuta, in cadrul Salonului Auto de la Geneva, au fost comunicate si preturile oficiale pentru pietele europene, in baza carora dealerii pot incasa precomenzi din partea clientilor.
 
BCR are 216 milioane euro pentru "Prima Casa 2" Top
BCR are alocate aproape 216 milioane euro pentru programul "Prima Casa 2", iar aproape 100 de dosare sunt deja in curs de aprobare, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.
 
Comunitatea de afaceri, ingrijorata fata de ceea ce urmeaza dupa criza Top
Presedintele UGIR-1903, Ioan Cezar Coraci, a afirmat, sambata, la congresul PNL, ca actuala guvernare nu pare sa inteleaga faptul că este nevoie de politici publice pentru a depasi criza economica ce indeparteaza Romania de media europeana.
 
Franta va ajuta Grecia. Germania refuza Top
Franta va sprijini Grecia pentru reducerea deficitului bugetar, a declarat presedintele francez Nicolas Sarkozy, dupa ce seful executivului german, Angela Merkel, si liderul Eurogrup, Jean-Claude Juncker, au exclus un ajutor financiar imediat pentru statul elen.
 
Laptopurile cu monitoare 3D, vedete la CeBIT Top
Acer si Asus, unii dintre cei mai mari producatori de PC-uri din lume, au prezentat la CeBIT, targul de tehnologie de la Hanovra, care si-a inchis portile pe 6 martie, mai multe modele de laptopuri cu monitoare 3D.
 
Unde se mai pot angaja studentii pe timp de criza Top
In anii trecuti aproape ca nu mai era student care sa nu aiba un job in timpul facultatii. Fie ca era part-time, fie full-time, cu intelegere din partea profesorilor sau a sefului, oportunitatile de angajare pentru studenti erau variate. De cele mai multe ori acestia reuseau sa intre in multinationale, pregatindu-si cariera profesionala ulterioara. In prezent insa, patronii sunt mai pretentiosi, vor angajati cu experienta si nu mai investesc in traininguri pentru studenti.
 
Bancherul texan care si-a dublat averea in plina criza: Ne aflam din nou intr-un "bubble" al creditarii Top
Bancherul miliardar Andrew Beal a continuat seria de povesti intrigante legate de criza financiara dublandu-si profitul bancii sale anul trecut, apoi a stopat extinderea, anticipand o noua "bula a creditarii", scrie revista Forbes.
 

CREATE MORE ALERTS:

Auctions - Find out when new auctions are posted

Horoscopes - Receive your daily horoscope

Music - Get the newest Album Releases, Playlists and more

News - Only the news you want, delivered!

Stocks - Stay connected to the market with price quotes and more

Weather - Get today's weather conditions




You received this email because you subscribed to Yahoo! Alerts. Use this link to unsubscribe from this alert. To change your communications preferences for other Yahoo! business lines, please visit your Marketing Preferences. To learn more about Yahoo!'s use of personal information, including the use of web beacons in HTML-based email, please read our Privacy Policy. Yahoo! is located at 701 First Avenue, Sunnyvale, CA 94089.

Niciun comentariu: