Stiri Noi - Hotnews.ro

Stiri Noi - Hotnews.ro


Laptele de vaca, adaugat la alimentatia copiilor in primele doua saptamani de viata, i-ar putea feri de alergie

Posted: 28 Jun 2010 03:46 AM PDT

Bebelusii care primesc mici cantitati de lapte de vaca in primele doua saptamani de viata sunt mai putin predispusi sa dezvolte mai tarziu alergie la proteinele din lapte, arata rezultatele unui nou studiu citat de Reuters. Alergia la proteinele din laptele de vaca este cel mai frecvent tip de alergie declansat de produsele lactate si se manifesta prin eruptii cutanate, probleme respiratorii si simptome gastrointestinale, dar poate provoca si soc anafilactic.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Catalin Predoiu: Exista oameni politici influenti care nu sunt interesati de eficienta si impartialitatea Justitiei

Posted: 28 Jun 2010 03:46 AM PDT

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat luni ca exista inca oameni politici influenti care nu sunt interesati de eficienta si impartialitatea Justitiei, pentru ca i-ar afecta direct, si a solicitat fortelor politice sa alcatuiasca o "coalitie a binelui" in sprijinul Justitiei, transmite Agerpres.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​VIDEO Sorin Mierlea Presedinte ANPCPPSR: Daca nu-i sunt puse la dispoziţie toate informaţiile referitoare la un contract de credit, consumatorul are dreptul sa sesizeze autoritatile competente

Posted: 28 Jun 2010 03:40 AM PDT

(P) "Dobanda anuala efectiva este importanta in primul rand pentru consumator, dar si pentru unitatea care emite un credit, datorita faptului ca o transparenta pentru client va diminua problematica reclamatiilor", afirma Sorin Mierlea (presedinte ANPCPPSR - Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Produselor si Serviciilor din Romania). "Noua mentalitate pe care incercam sa o implementam in Romania este transformarea cetateanului roman, dintr-un cetatean pasiv intr-un cetatean activ", continua acesta. "Dobanda anuala efectiva il ajuta pe consumator sa aiba o imagine clara asupra costurilor pe care le implica un credit si sa isi stabileasca bugetul familiei si posibilitatile de rambursare."


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Te paste falimentul! Tine-o tot asa, dar te afli pe un drum infundat

Posted: 28 Jun 2010 03:38 AM PDT

Dupa doua zeci de ani de multiple convulsii (mai degraba intruterine) ale presei romanesti, iata ca CSAT reuseste sa identifice printre principalele vulnerabilitati ale Romaniei "presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului". Pare un moment de cotitura. Dar inainte de a ne pronunta, sa incercam o mica recapitulare a acestor ani care s-au scurs.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Romtelecom disponibilizeaza alte cateva sute de angajati si reduce cu pana la 29% tarifele la internet in banda larga

Posted: 28 Jun 2010 03:34 AM PDT

Cateva sute de angajati sunt asteptati sa accepte sa paraseasca in mod voluntar Romtelecom in aceasta saptamana, cand se incheie un program de disponibilizari voluntare, demarat la inceputul acestei luni, a anuntat luni Yorgos Ioannidis, directorul executiv al Romtelecom. Programul se adreseaza celor care au peste 10 ani vechime in companie, iar cei care accepta primesc compensatii in cuantum dublu fata de cel prevazut in contractul colectiv de munca, care pot ajunge pana la suma de 14.000 de euro net, in functie de vechimea in munca. Pe de alta parte, compania a anuntat luni si reducerea cu pana la 29% a tarifelor la internet de banda larga pentru clientii rezidentiali, la nivel national.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Guvernul a scos din Ordonanta privind modificarea Codului Fiscal taxa suplimentara pe a doua proprietate

Posted: 28 Jun 2010 03:34 AM PDT

Guvernul, reunit luni in sedinta extraordinara, a eliminat din ordonanta de urgenta care modifica Codul Fiscal asa numita taxa de solidaritate pe cladiri, a declarat ministrul agricuturii, Mihail Dumitru, la Discutia de Luni, o emisiune HotNews.ro - RFI realizata de Dan Tapalaga. "Astazi a fost o modificare la ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal. Am scos din OUG un element care putea sa aiba implicatii asupra sansei modificarii Codului Fiscal. Stiti ca exista acea propunere ca a doua proprietate, a treia proprietate sa fie taxata suplimentar. Acest element a fost scos din modificarea Codului Fiscal si va fi reglementat printr-un proiect de lege", a spus Dumitru.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Germania: Conservatorii sugereaza ca imigrantii ar trebui supusi unor teste de inteligenta

Posted: 28 Jun 2010 03:11 AM PDT

Conservatorii germani afirma ca ratiunile de natura umanitara nu ar trebui sa fie singurul criteriu in acceptarea unui dosar de imigrare, sugerand ca persoanele care doresc sa se stabileasca in Germania ar trebui sa fie supuse si unor teste de inteligenta, relateaza agentia de stiri The Local.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Arbitrul care a anulat golul Angliei nu e la prima abatere

Posted: 28 Jun 2010 03:05 AM PDT

Arbitrul Jorge Larrionda, supranumit si "Cartonasul rosu", e din nou in atentia presei din intreaga lume, dupa ce duminica a anulat un gol valabil inscris de Franck Lampard in optimile de finala ale Mondialului din Africa de Sud. Uruguayanul de 42 de ani nu este insa la prima patanie de acest fel, in 2004, anuland un gol asemanator Braziliei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Leul s-a depreciat la minimul istoric fata de euro. Dealerii spun ca de vina sunt instabilitatea economica si directorul BNR Eugen Radulescu, care estima ca nivelul euro ar putea atinge si 6 lei

Posted: 28 Jun 2010 02:47 AM PDT

Moneda nationala s-a depreciat luni la minimul istoric fata de euro, cursul stabilit de Banca Nationala fiind de 4,3257 lei pentru un euro. Leul s-a depreciat in prima parte a zilei, trecand dincolo de pragul psihologic de 4,3 lei pe fondul instabilitatii si incertitudinii. Dealerii spun ca BNR nu a intervenit in piata, dar ca declaratiile unui important director din BNR, Eugen Radulescu (fost director al CEC) care a declarat ca nu ar fi exclus ca leul sa se deprecieze pana la nivelul de 6 lei pentru un euro a avut un impact psihologic puternic.
Stirea se actualizeaza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

(P) Balet, pian, tenis. Le vreau pe toate pentru copilul meu, dar nu am timp. Psihologul Claudia Raduca discuta online marti, de la ora 11.00, despre solutiile acestei probleme

Posted: 28 Jun 2010 02:32 AM PDT

E vara prea scurta pentru cate as vrea sa faca micutul meu? Este vacanta mare o pierdere de timp sau o oportunitate de dezvoltare si explorare? Ce variante de petrecere a timpului liber le putem oferi copiilor nostri? Se invata in vacanta? Claudia Raduca, specialist in psihologia copiilor, discuta online marti, de la ora 11.00.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cresterea TVA ar putea aduce randamente mai mari la depozite. Bancherii asteapta un semnal dinspre BNR. Miercuri are loc sedinta CA a Bancii Centrale

Posted: 28 Jun 2010 02:29 AM PDT

“E greu pentru tara. Asteptam sa vedem ce semnal va da Banca Nationala in sedinta de poimaine”, a marturisit pentru HotNews.ro presedintele executiv al Bancii Transilvania, Robert Rekkers. “In functie de ceea ce se va decide in sedinta de politica monetara a BNR, Banca Transilvania isi va alinia strategia pentru perioada urmatoare”, a mai spus Rekkers. El s-a ferit sa spuna explicit daca cresterea TVA se va traduce printr-o crestere a randamentelor la depozite, marginindu-se sa spuna doar ca piata si semnalele BNR vor arata ce urmeaza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Parlamentul de la Chisinau amana condamnarea comunismului​

Posted: 28 Jun 2010 02:28 AM PDT

Parlamentul de la Chisinau nu a reusit sa condamne comunismul, sedinta festiva de luni, in care urma sa fie discutat raportul Comisiei pentru aprecierea regimului totalitar comunist din Moldova, fiind amanata, relateaza Hotnews.md. "Aceasta condamnare trebuie sa aiba loc de o maniera in care sa nu mai revenim la ea niciodata", a declarat liderul PLDM, premierul Vlad Filat.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cum scapam de constipatie

Posted: 28 Jun 2010 02:07 AM PDT

Haideti sa aruncam o privire pe program: o data pe saptamana mergeti la supermarket, spalati rufele, udati florile. Nu e rau, insa daca la aceasta lista se adauga evacuarea continutului intestinal si va simtiti inconfortabil si balonat, probabil de vina este constipatia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vitamina B6 si metionina reduc riscul imbolnavirii de cancer pulmonar, chiar si in cazul fumatorilor

Posted: 28 Jun 2010 01:59 AM PDT

O concentratie ridicata de vitamina B6 si metionina in organism reduce la jumatate riscul imbolnavirii de cancer pulmonar, indiferent daca e vorba de persoane fumatoare, nefumatoare sau fosti fumatori care au renuntat la viciu. Aceasta este concluzia unui studiu citat de AFP, efectuat in zece tari europene, la care au participat peste 400.000 de persoane.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Banca Nationala a Austriei: Aceeasi regiune care le asigura profituri bancilor austriece, acum, le vulnerabilizeaza

Posted: 28 Jun 2010 01:57 AM PDT

O contractie de 0,8% in 2010, vanzari cu amanuntul in scadere si o contractie in segmental constructiilor, sunt estimarile Bancii Nationale a Austriei in privinta Romaniei, arata un studiu privind economiile est-europene, publicat pe pagina de internet a institutiei. ”In mod special constructiile au inregistrat un puternic recul, iar cresterea somajului in regiune se datoreaza aproape exclusiv Cehiei, Romaniei si Slovaciei”, se arata in raportul citat.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​VIDEO Heinze, faultat de un cameraman

Posted: 28 Jun 2010 01:56 AM PDT

Sarbatorirea golului pe care Higuain l-a reusit impotriva Mexicului duminica seara s-a dovedit dureroasa pentru fundasul Gabriel Heinze. In culmea fericirii dupa reusita colegului sau, Heinze a facut cunostinta indeaproape cu un cameraman destul de insistent, care s-a apropiat prea mult de hora fericirii argentiniene. Heinze s-a dat cu capul de camera de filmat si a reactionat instinctiv, lovind aparatul.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cu calm despre cresterea TVA

Posted: 28 Jun 2010 01:47 AM PDT

Dupa anuntul de vineri al Curtii Constitutionale, a devenit evident faptul ca va creste cel putin una dintre cele doua taxe principale pentru a compensa astfel imposibilitatea reducerii cheltuielilor cu pensiile. Pana la urma a fost ales TVA-ul. Bineinteles, imediat dupa ce guvernul a comunicat aceasta decizie, in presa au aparut tot felul de reactii isterice (televiziunile au plecat rapid prin piete in cautare de pensionari care sa injure guvernul) scrie Cristian Orgonas, pe blogul lui.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Acceleratorul de particule mai face un pas si a atins o noua rata record la coliziunile de particule

Posted: 28 Jun 2010 01:45 AM PDT

Acceleratorul de particule LHC de la granita franco-elvetiana a izbutit ciocnirea particulelor la o rata record, fiind mai aproape de momentul descoperirii celebrului boson a lui Higgs si de recrearea conditiilor care au existat acum 13 miliarde de ani, imediat dupa momentul Big Bang, scrie BBC. Large Hadron Collider este cel mai mare experiment stiintific al lumii, care isi propune sa produca particule elementare ce nu au mai fost observate pana in prezent. Primele rezultate concrete sunt asteptate in 2011.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bloggeri in afara cutiei

Posted: 28 Jun 2010 01:44 AM PDT

S-a incheiat inca un concurs TOTB. Ideea noastra era sa atragem cat mai multi bloggeri care sa scrie despre fenomenele pe care le abordam si noi pe Cutie. Iar rezultatul este mai bun decat ne asteptam. S-au raliat la proiect 57 de bloguri, iar noi n-am reusit sa ne limitam la doar trei dintre ele. Asa ca, pe langa cei trei castigatori, inca doua bloguri vor beneficia de un parteneriat si de un link pe TOTB.ro.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ion Iliescu: Cota unica, o greseala. Bogatii se descurca oricum

Posted: 28 Jun 2010 01:37 AM PDT

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a reafirmat luni ca introducerea cotei unice a fost o greseala iar aceasta decizie nu s-a concretizat in investitii, ci doar in importuri de lux care au contribuit la majorarea deficitului bugetar.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Iranul a amanat flotila cu ajutoare pentru Gaza, pentru ca nu i s-a permis accesul prin Canalul Suez

Posted: 28 Jun 2010 01:26 AM PDT

Semiluna Rosie iraniana si-a anulat planul de a trimite o flotila cu ajutoare pentru Fasia Gaza, cu care urma sa sparga blocada impusa de Israel, spunand ca i-a fost refuzat accesul prin Canalul Suez, transmite Reuters. Oficialii egipteni neaga insa acest lucru, sustinand ca nu au primit nicio solicitare de la Iran.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Gazeta Sporturilor de vineri, 2 iulie - primul ziar 3D din Romania​

Posted: 28 Jun 2010 01:23 AM PDT

Gazeta Sporturilor va scoate vineri, 2 iulie, primul ziar 3D din Romania, ziar ce poate fi citit cu ajutorul unor ochelari speciali, ce vor fi distribuiti impreuna cu ziarul. GSP este astfel primul ziar din Romania care apare in varianta tridimensionala, la doar cateva luni dupa ce Le Derniere Heure (Belgia) a devenit primul ziar din Europa care a aparut in varianta 3D, o initiativa similara avand, la inceputul lunii iunie, si cotidianul britanic The Sun. Anuntul initial a fost facut de Catalin Tolontan pe blogul sau.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Vanatorii de CO2. Esantioane de aer destinate cercetarilor stiintifice circula cu valiza diplomatica

Posted: 28 Jun 2010 01:16 AM PDT

Peste tot, din cel mai indepartat colt al Mongoliei si pana in mijlocul Africii sau in orice parte a Americii de Sud, bantuie o categorie inedita de voluntari. Slujitori ai stiintei atmosferei terestre – „vanatorii de CO2”! Astfel, aproape zilnic, femei si barbati umplu flacoane cu aer din atmosfera. Apoi, parcurgand uneori sute de kilometri, duc pretioasa incarcatura celui mai apropiat consultant al Statelor Unite. Recipientele, departe de a-si fi sfarsit periplul, sunt asezate intr-o valiza diplomatica si expediate cat mai repede la NOOA (Administratia Nationala Oceanica si Atmosferica), din Statul Colorado, unde sunt supuse analizei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Prin Colegiul Nautic Roman, devii ofiter de punte in 2 ani de pregatire

Posted: 28 Jun 2010 01:14 AM PDT

(P)Tinerii care vor o cariera in domeniul maritim pot alege din 2 iunie cursurile Colegiul Nautic Roman care le livreaza dupa 2 ani de studii absolvite cu succes un brevet de ofiter de punte maritim. Stelian Cojocaru, Presedintele Asociatiei Colegiul Nautic Roman, a explicat noutatile aduse de aceasta institutie si diferentele fata de sistemul universitar maritim romanesc.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Maradona: Am fost superiori/ Mexicanii acuza golul din off-side al lui Tevez

Posted: 28 Jun 2010 01:05 AM PDT

Argentina s-a calificat in sferturile Cupei Mondiale dupa 3-1 in fata Mexicului. Diego Armando Maradona se arata incantat de evolutia elevilor sai, "Butoiasul Atomic" fiind de parere ca "Pumele" traverseaza un moment bun. "Am fost superiori 90 de minute in fata mexicanilor, am jucat bine si am aratat ca formam o echipa greu de batut", a precizat tehnicianul alb-albastrilor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Obama: SUA nu vor plati pentru a asigura prosperitatea lumii

Posted: 28 Jun 2010 12:51 AM PDT

Presedintele american Barack Obama a atacat dur China, la Summitul G20, cerand Beijingului sa treaca peste interesul national si sa contribuie la reechilibrarea economiei mondiale, relateaza AFP.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Povesti de prispa. Cavalerul bizantin, strabunica si prevestirile

Posted: 28 Jun 2010 12:48 AM PDT

Bunica mea… era de fapt strabunica. Ii spuneam ca toata lumea, “bunica”. Avea 100 de ani, mintea agera, imi verifica tema la franceza si la matematica. Fusese “boieroaica” – asa-mi spusese o vecina, lasandu-ma mut de uimire. Stiam de la scoala ca asta trebuie sa fie tare rau, mai rau decat atat nu se putea decat daca ar fi fost industriasa! Si nu pricepeam cum puteam sa fiu eu stranepot de boier… mi-era o frica teribila sa nu se afle la scoala.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Este insolventa statului o optiune?

Posted: 28 Jun 2010 12:43 AM PDT

Am auzit voci care sugereaza ca mai bine ar fi ca Romania sa-si declare insolventa (falimentul) pentru a nu mai fi nevoita sa onoreze serviciul datoriei publice, datoriile fata de finantatorii externi incluisiv fata de FMI, UE si Banca Mondiala). Teza ca mai bine este sa ne declaram insolventa arata ca cei care o propaga subestimeaza consecintele unei asemenea alegeri de politica economica.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​Baietii sunt buni la matematica si fetele la lectura? Diferente intre rezultatele lor in educatia din Romania si din alte tari europene

Posted: 28 Jun 2010 12:31 AM PDT

Fetele citesc mai mult si cu mai multa placere decat baietii, se arata intr-un studiu pe tema egalitatii de gen in educatie, publicat luna aceasta de Eurydice, reteaua Uniunii Europene de informare asupra educatiei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presa britanica dupa 1-4 cu Germania: Natiunea in doliu, Anglia zdrobita

Posted: 28 Jun 2010 12:27 AM PDT

Anglia a parasit Mondialul dupa un umilitor 1-4 contra Germaniei in optimile de finala. Jurnalistii britanici critica echipa pregatita de Fabio Capello, gazetarii fiind de parere ca "natiunea este in doliu dupa ce Anglia a fost zdrobita" - The Times (conform Mediafax).


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

INS: Activitatea din industria prelucratoare si constructii se va stabiliza. In comertul cu amanuntul si servicii se contureaza o scadere moderata a activitatii

Posted: 28 Jun 2010 12:12 AM PDT

Activitatea din industria prelucratoare si constructii va inregistra o relativa stabilitate in perioada iunie-august comparativ cu cele trei luni anterioare, in vreme ce in comertul cu amanuntul si servicii se contureaza o scadere moderata a activitatii, potrivit opiniilor managerilor unor societati comerciale intervievati de Institutul National de Statistica (INS). Acestia estimeaza ca in perioada urmatoare numarul de salariati va continua sa scada moderat in toate sectoarele economice.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pretul eliminarii SUA de la Mondial: Doi barbati au fost ucisi

Posted: 28 Jun 2010 12:01 AM PDT

Doi barbati si-au pierdut viata in Dallas dupa eliminarea SUA de la Cupa Mondiala, informeaza The Huffington Post. O discutie in contradictoriu pe tema partidei dintre Statele Unite si Ghana (scor 1-2) a dus la o tragedie, Raul Santoyo (17 ani) si Luis Santoyo-Vega (28 de ani) pierzandu-si viata dupa ce au fost impuscati.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Intrebarile ei: Cat de greu este sa-ti faci planuri de femeie si mama singura? Intrebarile lui

Posted: 27 Jun 2010 11:54 PM PDT

A inceput in anii de liceu, ca o poveste de dragoste intre doi liceeni, mai altfel decat cele clasice. Deosebita fata de alte fete, frumoasa si isteata, atragea atentia imediat. Timid, introvertit, fara prea multi prieteni s-a simtit in al noualea cer cand ea l-a ales si mandru fata de ceilalti baieti care visau la ea. Plimbari lungi, schimburi de idei, adaptarea la celalalt, prima plimbare mana in mana, primul sarut, toate au fost acum 30 de ani.​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

CIA: Iranul ar putea avea doua arme nucleare functionale in 2012

Posted: 27 Jun 2010 11:45 PM PDT

Iranul are suficient uraniu slab imbogatit pentru a realiza doua arme nucleare, care ar putea fi gata in 2012, a declarat directorul CIA, Leon Panetta, citat de AFP. "Este o informatie ingrijoratoare care ar face situatia si mai tensionata", a declarat presedintele rus Dmitri Medvedev. SUA a adoptat un pachet de sanctiuni pentru Iran, care urmeaza sa fie aprobat de presedintele Barack Obama.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Final G20 la Toronto: tarile membre nu au reusit sa ajunga la un plan comun pentru reluarea cresterii economice

Posted: 27 Jun 2010 11:45 PM PDT

Tarile G20 au convenit duminica, la finalul summitului de la Toronto, sa puna in aplicare solutii diferite pentru a obtine din nou o crestere economica durabila si pentru a-si pune la punct sistemul financiar. S-au mentinut diferentele de opinii intre SUA si Europa in privinta modului de iesire din criza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​VIDEO Carlos Tevez, reusita momentului la Mondial

Posted: 27 Jun 2010 11:44 PM PDT

​Argentina a castigat impotriva Mexicului (victorie cu 3-1), echipa lui Maradona aratand ca este intr-o forma de invidiat. Carlos Tevez a bifat golul partidei si una dintre cele mai frumoase reusite ale Cupei Mondiale. "Mi-a iesit acel sut", s-a multumit sa precizeze cel supranumit "Apasul".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Se poate si fara cianura? Balkan Mineral and Mining a depus un nou proiect de exploatare a aurului in Bulgaria, dupa ce vechiul a fost suspendat

Posted: 27 Jun 2010 11:28 PM PDT

Saptamana trecuta, ministrul mediului din Bulgaria, Nona Karadjova, a suspendat procedurile proiectului de exploatare a aurului in Krumovgrad. Discutiile in jurul proiectului se tot poarta de cativa ani, dar fara rezultate pana acum. Cererea de suspendare a procedurilor de exploatare a fost facuta de Balkan Mineral and Mining, o companie controlata de compania Metale Pretioase Dundee din Canada. Cererea a venit ca o urmare a respingerii definitive in justitie a cererii de exploatare cu cianura a unei alte companii de-ale lui Dundee, Chelopech Mining, in localitatea Chelopech.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cresterea inflatiei poate fi totusi evitata

Posted: 27 Jun 2010 11:00 PM PDT

Teoretic, cresterea TVA este insotita de o urcare a preturilor, asa e. Comerciantii nu inteleg sa isi reduca din marjele de profit si nici producatorii n-ar vrea ca o reducere a consumului sa le afecteze productia, veniturile si pana la urma, businessul. Intermediarii (distribuitorii) vor avea si ei costuri mai mari asa ca vor incerca sa isi maximizeze profiturile prin pret. In teorie asadar, Apocalipsa despre care citeam azi in presa ne va inghiti. Vorba unui reputat economist: Oricum crapam, la ce bun atatea calcule? S-o luam metodic si cu calm. O crestere a taxei pe consum nu este obligatoriu sa fie transferata in pretul la raft al produselor. Si am sa notez aici cateva idei  despre ceea ce ar putea sa faca fiecare veriga din lantul comercial. Ca nu vor face toti simultan, asta e o alta poveste, scrie Dan Popa pe blogul lui.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Furtuna tropicala Alex a ucis 10 persoane in America Centrala si ameninta sa se dezvolte intr-un uragan

Posted: 27 Jun 2010 10:52 PM PDT

Prima furtuna tropicala a sezonului din Atlantic a ajuns in Golful Mexicului luni, dupa ce a declansat inundatii si alunecari de teren care au ucis 10 oameni in Nicaragua, Guatemala si El Salvador, informeaza AFP. Autoritatile americane au anuntat ca in 48 de ore, furtuna Alex este prognozata sa castige in forta si ar putea sa se dezvolte intr-un uragan. ​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Legile austeritatii se intorc in Parlament. Birourile Permanente stabilesc luni in ce mod vor fi dezbatute

Posted: 27 Jun 2010 10:38 PM PDT

Conducerea Parlamentului urmeaza sa stabileasca luni traseul legislativ pe care il vor avea legile austeritatii declarate partial neconstitutionale de judecatorii Curtii Constitutionale. Pentru a putea intra in vigoare de la 1 iulie, acestea trebuie sa fie promulgate pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, respectiv 30 iunie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Primele reguli la alergare: control medical si echipament potrivit

Posted: 27 Jun 2010 10:30 PM PDT

Alergarea este in principiu foarte simpla. Este nevoie doar de niste incaltari, de un tricou si un pantalon, putina vointa si de un drum care sa ti se deschida in fata. Totusi, e bine ca un alergator sa acorde atentie atat starii sale de sanatate cat si echipamentului folosit. Sa vedem cum s-au descurcat la aceste capitole participantii la proiectul “Primul maraton”.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Proiectul de tara

Posted: 27 Jun 2010 10:04 PM PDT

Acum se vede ce importanta era reconstructia institutionala, economica, sociala, politica a Romaniei. Dupa “Spiritul de la Snagov”, realizat sub conducerea academicianului Tudorel Postolache si destinat integrarii in Uniunea Europeana, Romania n-a facut nimic in directia refacerii arhitecturii sale de putere si de organizare.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Ponta: Depunem motiunea de cenzura, in secunda in care strangem 236 de semnaturi

Posted: 27 Jun 2010 10:00 PM PDT

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca social-democratii vor depune ''un alt tip de motiune de cenzura - o motiune populara'', in secunda in care vor strange 236 de semnaturi. Ponta considera ca numai printr-o presiune generala asupra parlamentarilor exista sanse ca motiunea de cenzura sa fie votata.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE Proba scrisa la limba si literatura romana a Bacalaureatului s-a incheiat; dintre subiecte: caracterizarea personajului unui basm cult

Posted: 27 Jun 2010 09:44 PM PDT

Peste 210.000 de absolventi de liceu au sustinut luni proba scrisa la limba si literatura romana a examenului de Bacalaureat, in 630 de centre din tara.  Subiectele si baremul de evaluare au fost postate de Ministerul Educatiei pe site-ul subiecte2010.edu.ro. Cerintele primului subiect s-au referit la un fragment din piesa "Iorgu de la Sadagura" de Vasile Alecsandri. Subiectul cu nr. 2 a avut ca cerinte realizarea unui text argumentativ despre omenie; subiectul al treilea presupunea caracterizarea personajului dintr-un basm cult.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Pretul petrolului creste sub amenintarea furtunii tropicale din Golful Mexicului

Posted: 27 Jun 2010 09:15 PM PDT


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

UPDATE Luni sunt audiati candidatii pentru CA din SRTv si SRR. Ada Mesesan, sustinuta de PDL pentru postul de presedinte al SRTv. Catalin Baba si Adelina Radulescu, propunerile Guvernului pentru consiliile televiziunii si radioului

Posted: 27 Jun 2010 08:57 PM PDT

Luni, la ora 16:00, urmeaza sa aiba loc audierile candidatilor pentru Consiliile de Administratie ale SRTv si SRR in comisiile parlamentare de cultura. Candidaturile pot fi depuse pana luni, la ora 14:00. Conducerile celor doua Camere ale Parlamentului au decis convocarea unei sedinte de plen reunit, marti, pentru desemnarea Consiliilor de Administratie ale celor doua institutii, stabilirea componentei Consiliului Fiscal si numirea unui vicepresedinte al CNVM.
UPDATE Ada Mesesan pentru HotNews.ro: Mi s-a propus de catre conducerea PDL sa fiu membru in consiliu de administratie al TVR si, implicit, sa preiau si functia de presedinte al SRTV. Urmeaza audierile si vom vedea care va fi rezultul votului din Parlament.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Umanist sau teist, doua definitii ale omului modern

Posted: 27 Jun 2010 08:35 PM PDT

Saptamana trecuta a fost ziua mondiala a umanismului. Ateii de pretutindeni si-au propus sa stranga randurile si sa-si promoveze mai bine convingerile intr-o lume perpetuu scindata din pricina credintelor. Dupa 50 de ani de ateism impus de partid, Romania traverseaza 20 de ani de exacerbare a religiozitatii. Desi traim intr-un stat laic, religia ocupa un loc vizibil si important in viata publica romaneasca. Asistam la o explozie a constructiilor religioase si contribuim cu sume importante de la buget pentru salarizarea preotilor si ctitoria de biserici.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

China: Yuanul la cel mai mare curs din ultimii ani​ fata de dolar

Posted: 27 Jun 2010 08:21 PM PDT

China, cel mai mare finantator al datoriei publice americane, a stabilit, luni, cel mai puternic curs de schimb al yuanului din ultimii ani, dupa ce G20 a facut noi presiuni in week-end pentru a lasa moneda sa se aprecieze. Acesta a fost cel mai puternic nivel pentru moneda nationala din iulie 2005.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Faze Tari: Iata cum arata cel mai urat caine din lume; Indiencele se intrec in cadrul unui concurs de plans; Artistul Paul McArthy a facut un excrement de doi metri; A dat foc la birou, ca sa plece mai devreme de la munca

Posted: 27 Jun 2010 05:47 PM PDT

Isi filma vecinii cand faceau sex. Scandal monstru in Scotia, dupa ce un student francez a fost prins ca isi filma pe ascuns vecinii de bloc cand faceau sex. Jerome Forrier, de 24 de ani, s-a plictisit probabil sa-si petreaca singur...

Inghetata pe alese la ZOO. Animalele din Bangkok au fost rasfatate ca sa uite de caldura. Ingrijitorii de la Gradina Zoologica din Bangkok au avut o idee mai putin obisnuita de a le face viata mai frumoasa animalutelor, relateaza EPA...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Caru' cu Vedete: Bianca Dragusanu: Suferinta in amor m-a imbolnavit de diabet; Crudu a vandut haine de 3.000 de euro intr-o seara; Show lesbi pentru Catalin Botezatu; Mircea Badea injura in direct; Elena Udrea se pregateste sa devina soacra mare: S-a logodit Cocos jr

Posted: 27 Jun 2010 05:32 PM PDT

A facut atac de panica in avion. La intoarcerea din Spania, blonda a avut parte de un zbor agitat, care i-a provocat un atac de panica teribil. Dupa trei saptamani de vis petrecute la Ibiza, Simona Sensual si-a marcat intoarcerea in...

A vizitat-o in timp ce dormea. Catalin Botezatu si-a reluat, imediat dupa sosirea din Antalya, obiceiul de a-si vizita pe neanuntate fosta iubita, in speranta ca poate o va prinde in ofsaid. Catalin Botezatu nu pare sa renunte prea usor...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Utile: Infometarea omului modern sau cura de slabire in patru zile; Tratament pe baza de plante pentru osteoporoza; Vinul scade riscul aparitiei bolilor de vedere; Bananele ingrasa, margarina e mai buna decit untul - mit sau adevar?

Posted: 27 Jun 2010 05:07 PM PDT

Infometarea omului modern sau cura de slabire in patru zile. "Terapiile de soc" sunt un supliciu pentru minte si trup. Un reporter EVZ a experimentat o cura de slabire recomandata pe internet doar pentru a va dezvalui...

Cifrele sexului: 13 minute dureaza partida ideala, 36 e varsta cand atingi apogeul. La adolescenta si tinerete, desi nivelul hormonal sexual este extrem de ridicat, o persoana este imatura pe plan sexual, sustin psihologii...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Politic Show: PSD invoca vidul legislativ pentru a bloca taierea salariilor; Emil Boc catre detractori: Sa mai studieze legea; Opozitia se pregateste pentru un nou atac la Curte: de ce e neconstitutionala noua taxa

Posted: 27 Jun 2010 04:52 PM PDT

Emil Boc catre detractori: "Sa mai studieze legea". Inaintea sedintei Biroului Permanent National al PDL, care se desfasoara in aceasta seara, liderii democrat-liberali au declarat ca mizeaza pe sprijinul Parlamentului in adoptarea legilor austeritatii si le-au sugerat adversarilor politici sa "mai studieze". Emil Boc isi trimite...

Opozitia se pregateste pentru un nou atac la Curte: de ce e neconstitutionala noua taxa. Modificarea Codului Fiscal prin ordonanta de urgenta pentru majorarea TVA este puternic contestata de social-democrati...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Business Report: Bancile lanseaza comisioane trasnite, clientii le inghit; De ce sunt scumpe casele executate silit; Volkswagen a castigat Motorul anului, in 2010; Antalya castiga mai multi bani de la romani decat reuseste Mamaia

Posted: 27 Jun 2010 04:38 PM PDT

Seful Fiscului: Vreau sa starpesc evaziunea. Sunt convins ca nu voi reusi. Presedintele ANAF s-ar declara multumit daca ar putea sa scada frauda fiscala cu cateva procente. Presiunea controalelor va exploda in...

Regii amenzilor de la CNA/ Cele mai amendate televiziuni din Romania. Consiliul National al Audiovizualului a acordat amenzi de peste jumatate de milion de lei in perioada ianuarie-iunie 2010. OTV, televiziunea lui...

Ford Mondeo - generatia a treia, faza a doua. Acesta este Ford Modeo generatia a treia, faza a doua. Pe scurt, Mondeo facelift model 2011, ce va fi dezvaluit oficial in ...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presa in Diagonala: Directorul CIA: Razboiul din Afganistan are probleme grave; Referendumul din Kirgistan sprijina planul modificarii constitutionale; Israelul a lansat un satelit de supraveghere in spatiu; Guineea: Primele alegeri libere din 1958

Posted: 27 Jun 2010 04:30 PM PDT

Guvernul japonez a lansat o campanie care incurajeaza oamenii sa mearga la culcare si sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat in mod normal pentru a ajuta la combaterea schimbarilor climatice si la reducerea emisiilor de dioxid de carbon de uz casnic, informeaza The Telegraph. O familie tipica japoneza poate...

Guineea: Primele alegeri libere din 1958. Alegatorii din Guineea cu drept de vot au fost chemati la urne, duminica, pentru a vota in cadrul primelor alegeri libere de cand statul din Africa de Vest si-a castigat independenta in 1958. 24 de candidati se afla in cursa pentru presedintie, inclusiv patru fosti premieri


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Subiectele Zilei: Enoiu, masina de tortura a Securitatii; De ce si-a ucis preotul Denes fiii in biserica in care slujea? Povestea din spatele majorarii TVA; Cum au primit milionarii Romaniei cutia milei a lui Boc; De ce sunt magistratii mai speciali decat ceilalti speciali

Posted: 27 Jun 2010 04:17 PM PDT

Propunerea PDL pentru sefia TVR: Ada Mesesan, fosta jurnalista, sefa Biroului de presa al partidului. Democrat-liberalii o vor propune pe Ada Mesesan, sefa Biroului de presa a partidului, ca presedinte - director general al postului public de televiziune. Surse din PDL au declarat, pentru Gandul, ca aceasta a fost propunerea...

Planul B al Guvernului: saracirea populatiei/ Ce produse se vor scumpi. Majorarea Taxei pe Valoare Adaugata (TVA) cu cinci procente va avea ca principale efecte scumpiri in lant, un leu mai slab si somaj mai mare. O taxa mai mare pentru un brutar inseamna o franzela mai scumpa sau mai mica pentru client. Cu aceeasi ...

Dosar "Adevarul"/Bestiile soselelor, ocrotite de lege. In fiecare an, peste 2.700 de oameni isi pierd viata in "razboiul" de pe soselele Romaniei, iar alti 10.000 sunt grav raniti. Mii de familii sunt indoliate din cauza unor soferi


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Bancul Zilei: Si balenele au aceleasi probleme in casnicie

Posted: 27 Jun 2010 03:37 PM PDT

Balenoiul se invarte in jurul balenei : - Guvernele tuturor tarilor, sute de...


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Clipul Zilei: Parkour fail

Posted: 27 Jun 2010 03:26 PM PDT

De ce e bine sa verifici terenul inainte sa te apuci sa faci nebunii :)​


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nicolae Mami Mihaita - campion national la planorism la 75 de ani, pentru a 10 oara

Posted: 27 Jun 2010 01:03 PM PDT

"Nu pot sa nu ma mai duc la campionat. Cineva trebuie sa tina stacheta ridicata", spune Nicolae Mihaita, daca il intrebi de ce nu-i lasa si pe cei mai tineri sa castige. La Campionatul National de Planorism Distanta incheiat in 26 iunie la Oradea, Mami (porecla pe care i-au dat-o mai demult elevii) a iesit invingator alaturi de "doi copii de la Clinceni", Cristian Musetescu si Stefan Rosu. Campionatul a avut in acest an probleme din cauza ploii, din care cauza nu s-a desfasurat decat la trei probe.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO UPDATE Proteste violente la Summitul G20: 600 de persoane arestate ​

Posted: 27 Jun 2010 12:47 PM PDT

Turbulentele de pe strazile din Toronto au continuat si in a doua zi a summit-ului G20 iar numarul protestatarilor arestati a urcat la 500 de persoane. Manifestantii au incendiat patru masini de politie si au spart usile si ferestrele mai multor cladiri din oras, au declarat autoritatile locale. Sute de militanti radicali au marsaluit pe strazile orasului si au strigat sloganuri prin care denuntau costul acestui summit, fapt ce a provocat ciocniri violente cu fortele de ordine, informeaza Yahoo News.
UPDATE: Numarul protestatarilor arestati a crescut la 600, informeaza Reuters.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania: Vom sustine toate contestatiile legate de amendarea doctorilor pentru concediile medicale

Posted: 27 Jun 2010 11:54 AM PDT

Presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astarastoaie, a declarat duminica, la Poiana Brasov, ca amenzile primite de medici in urma controalelor efectuate de Casele de Asigurari de Sanatate vor fi contestate. "Mesajul pe care l-am transmis foarte clar in teritoriu este ca aceste amenzi sa fie contestate. Dupa ce vom avea un numar de hotarari invalidate, vom cere si daune morale pentru tot corpul medical, pentru ca este inadmisibil ce s-a intamplat. Judetul Botosani a anulat toate amenzile, dar sa stiti ca nu din dragoste pentru Colegiul Medicilor, ci pentru ca pur si simplu erau ridicole", a afirmat Astarastoaie.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Dormea arbitrul? Vezi ce gol i-a fost anulat Angliei

Posted: 27 Jun 2010 11:15 AM PDT

Anglia a reusit sa revina de la 0-2 in meciul cu Germania din optimile de finala ale Mondialului din Africa de Sud, dar nu a reusit sa egaleze deoarece arbitrul a anulat golul valabil al lui Frank Lampard. "Golul trebuia acordat. Balonul a trecut linia", a fost si reactia selectionerului Germaniei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

F1/ Fernando Alonso acuza: 'A fost o cursa manipulata

Posted: 27 Jun 2010 10:58 AM PDT

Fernando Alonso a rabufnit la finalul Marelui Premiu al Europei, acuzand faptul ca aceasta cursa a fost manipulata. Pentru ratarea unei clasari pe podium, spaniolul de la Ferrari a dat vina pe incidentul in care a fost implicat Lewis Hamilton. "E o rusine, a fost o cursa manipulata. Cine respecta regulile termina pe locul al noualea, cine nu, pe locul al doilea".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Argentina - Mexic 3-1/ Pumele se califica in sferturi

Posted: 27 Jun 2010 10:35 AM PDT

Argentina si-a croit drumul catre sferturi invingand duminica selectionata din Mexic, scor 3-1. Arbitrul le-a dat un prim "impuls" Pumelor lui Maradona, validand un gol din ofsaid al lui Tevez, dar Messi si compania si-au castigat pe drept locul in faza superioara, reusind sa mai inscrie de doura ori (Higuain si Tevez). Argentina va da piept in sferturi cu puternica echipa a lui Joachim Loew, Germania. 


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ANM: Atentionare cod galben de ploi

Posted: 27 Jun 2010 10:33 AM PDT

Meteorologii au emis duminica o noua atentionare cod galben de ploi, valabila de luni, ora 9.00 pana marti, ora 9.00. In intervalul mentionat in Moldova si in zona Carpatilor Orientali (inclusiv in partea montana a judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita si Covasna), cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 40 l/mp.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a discutat online cu cititorii HotNews.ro

Posted: 27 Jun 2010 09:59 AM PDT

Ce impact va avea asupra preturilor la alimente si asupra agriculturii romanesti cresterea TVA de la 19% la 24%? Ce solutii de supravietuire pentru fermieri are Guvernul pe timp de criza? Ministrul Agriculturii, Mihai Dumitru, a discutat online cu cititorii HotNews.ro. Cele mai bune intrebari vor fi preluate in emisiunea Discutia de Luni, difuzata de HotNews.ro si RFI incepand cu ora 19.00 si realizata de Dan Tapalaga.
  • Intrati in articol pentru a citi raspunsurile invitatului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Fabio Capello: Noi am facut greseli, dar arbitrul a facut una si mai mare

Posted: 27 Jun 2010 09:52 AM PDT

Greseala arbitrului de tusa de la golul al doilea al englezilor, anulat gresit, a schimbat cursul jocului, este de parere Fabio Capello, care este sigur ca elevii sai ar fi jucat altfel daca ar fi egalat. "A fost foarte important pentru noi sa marcam acel al doilea gol. Cred ca acea faza a fost una dintre cele mai importante ale meciului", a declarat selectionerul Angliei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

F1/ Sebastian Vettel, castigator in MP al Europei

Posted: 27 Jun 2010 09:19 AM PDT

Plecat din pole position, Sebastian Vettel a dominat Marele Premiu al Europei si a reusit cea de-a doua victorie a sa din acest sezon, fiind cel mai rapid pe circuitul de la Valencia. Lewis Hamilton a fost penalizat cu un drive-through in timpul cursei pentru ca a depasit safety car-ul, dar a reusit sa incheie cursa pe locul secund, fiind urmat pe podium de coechipierul sau, Jenson Button.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Timisoara: 3 persoane retinute de Politie dupa ce au incercat sa vanda 11.000 de dolari falsi

Posted: 27 Jun 2010 08:44 AM PDT

Trei persoane au fost retinute, sambata seara, la Timisoara, dupa ce au incercat sa vanda 11.000 de dolari falsi, a anuntst Inspectoratul General al Politiei Romane. Anchetatorii au cerut instantei arestarea lor preventiva pentru punere in circulatie de moneda contrafacuta.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

​VIDEO FOTOGALERIE Sonisphere 2010, Ziua 2: Metal in pantecul mamei

Posted: 27 Jun 2010 07:55 AM PDT

Psihanalistii spun ca nevoia omului pentru ritmurile muzicale isi are radacinile in perioada prenatala, cand fatul simte bataile inimii mamei. Ulterior, nou-nascutul este linistit tot prin miscari repetitive, ritmul fiind recunoscut ca un "calmant natural". In rock, se stie ca heavy metal-ul se axeaza pe ritmuri simple, de 4/4, care rezoneaza astfel cu ritmul cardiac, in timp ce stilul thrash metal (subgen al heavy metal-ului) pastreaza doar pe alocuri aceasta cadenta. Sambata, 26 iunie, zeci de mii de rockeri au regasit, in aglomeratia umana de la Romexpo, confortul din pantecul mamei, in seara in care thrash-ul s-a intors la origini si in care ritmul de 4/4 nu s-a raportat doar la fraze muzicale pe parcursul cate unei piese, ci la un careu de asi legendar: The Big Four.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Canada va primi mai multi imigranti in 2010

Posted: 27 Jun 2010 07:32 AM PDT

Canada isi modifica planul de imigratie pentru 2010 pentru a pune mai mult accent pe revenirea economica, a anuntat ministrul Imigratiei, Jason Kenney. Ministrul a precizat ca tara sa intentioneaza sa primeasca cu 10.000 de imigranti peste numarul prevazut initial, informeaza AFP. Candidatii vizati in special sunt muncitori calificati. In total, Canada prevede pentru 2010 sosirea a 240.000-265.000 de imigranti. Ca parte a schimbarilor, numarul de ocupatii eligibile a fost redus de la 38 la 29, potrivit Toronto Star.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Ponta: Majorarea TVA prin OUG, neconstitutionala. Guvernul Boc parca ar fi unul de ocupatie straina​

Posted: 27 Jun 2010 07:10 AM PDT

Decizia Guvernului de a include masura de majorare a TVA la 24% in Ordonanta de Urgenta privind modificarea Codului Fiscal contravine legii, a afirmat, duminica, liderul social-democrat Victor Ponta. El spune ca modificarea Codului Fiscal se face numai prin lege si se aplica abia dupa sase luni de la adoptare.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Alpinism/ Crina Coco Popescu a cucerit varful McKinley

Posted: 27 Jun 2010 06:24 AM PDT

Crina Coco Popescu (15 ani) a atins cel mai inalt varf al Americii de Nord, incheiand in 21 iunie ascensiunea muntelui McKinley, informeaza Agerpres. Acesta este cel de-al cincilea varf cucerit de romanca din circuitul Seven Summits.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Germania - Anglia 4-1/ Tancurile nemtesti merg in sferturi

Posted: 27 Jun 2010 06:05 AM PDT

"O sa le dam o lectie acestor pusti" spuneau englezii inainte de meciul cu Germania din optimile de finala ale Mondialului din Africa de Sud. Dar ... surpriza si nu prea. Germania a invins Anglia cu 4-1 si s-a calificat in sferturile de finala ale turneului final, eliminand o echipa a lui Capello care nu a aratat aproape nimic la Mondial. Vitregiti de un gol perfect valabil, englezii au intarit duminica zicala: "Fotbalul, inventat de englezi, castigat de germani".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sebastian Vladescu: Impozitarea tuturor veniturilor - o necesitate absoluta in Romania

Posted: 27 Jun 2010 06:03 AM PDT

Impozitarea tuturor veniturilor este o necesitate absoluta in Romania si se va intampla la un moment dat, iar impozitarea diferentiata, propusa de PSD, ar fi fost o solutie buna in acest moment - afirmatiile au fost facute de ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la Realitatea Tv.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta: Sute de persoane evacuate in Botosani si Braila, in urma inundatiilor

Posted: 27 Jun 2010 05:50 AM PDT

Peste 500 de persoane au fost evacuate in urma inundatiilor, din care 290 in judetele Botosani si 100 in Braila, a anuntat, duminica, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Au mai fost evacuate 57 de persoane in Neamt, 30 in Harghita, 25 in judetul Bacau si o persoana in Vrancea. In urma inundatiilor au fost afectate 85 de localitati, o persoana a decedat in judetul Vrancea si o alta este data disparuta in judetul Bacau.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO F1/ Mark Webber a scapat teafar dupa un accident teribil la Valencia

Posted: 27 Jun 2010 05:34 AM PDT

Mark Webber, australianul de la Red Bull a fost protagonistul unui accident in cel de-al zecelea tur al Marelui Premiu al Europei. Iesit de la boxe, Webber a incercat sa il depaseasca pe Heikki Kovalainen (Lotus), dar s-a ciocnit de finlandez, iar monopostul lui Webber "zburat", rotindu-se o data in aer si lovindu-se in cele din urma de zidul de protectie. Ambii piloti au fost nevoiti sa abandoneze cursa.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liberalii ar putea sesiza Avocatul Poporului privind neconstitutionalitatea majorarii TVA

Posted: 27 Jun 2010 05:15 AM PDT

Juristii PNL vor sesiza, eventual prin Avocatul Poporului, problemele de constitutionalitate pe care le ridica OUG emisa de Guvern privind majorarea TVA, a declarat purtatorul de cuvant al PNL, Mihai Voicu. El a afirmat ca, "in continuare", Guvernul incearca sa inoculeze "aceasta minciuna ca avem de-a face cu o varianta ori - ori, adica ori taiem pensii si salarii, ori marim taxele.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Emil Boc, deranjat de o discutie intre autoritatile brailene, in timpul videoconferintei: Ne intereseaza ce povestiti, poate mai scapam de cate un prefect...

Posted: 27 Jun 2010 05:12 AM PDT

Premierul Emil Boc a fost deranjat de o discutie purtata intre reprezentantii autoritatilor brailene, in timpul videoconferintei de duminica. Oficialii braileni si-au deschis accidental microfonul tocmai in momentul in care vorbea ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu: "Sunam pe urma sa aflam... si sa scoata animalele de acolo", s-a auzit in difuzoare, in timpul declaratiei ministrului Finantelor. "Sunt subiecte interesante pe care le discutati, sa stiti, si ne intereseaza sa aflam ce povestiti intre dumneavoastra, ca poate mai scapam de cate un prefect, subprefect", a intervenit primul ministru.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Liga 1/ Giuseppe Materazzi, noul antrenor al Brasovului

Posted: 27 Jun 2010 04:58 AM PDT

FC Brasov va fi antrenata de un italian. Giuseppe Materazzi, tatal lui Marco Materazzi, jucatorul lui Inter Milano, a semnat un contract valabil pentru un sezon cu formatia brasoveana, avand optiunea de a-si prelungi contractul cu inca un an. "Din punctul meu de vedere cred ca este peste Mandorlini de la CFR Cluj", a declarat Ioan Neculaie, presedintele CA al FC Brasov, pentru site-ul oficial al clubului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Felipe Melo, varianta braziliana a lui Chuck Norris

Posted: 27 Jun 2010 04:36 AM PDT

Felipe Melo are parte de toata atentia suporterilor brazilieni, dar probabil nu in maniera pe care si-o dorea. Jocul din ce in ce mai violent practicat de mijlocasul nationalei lui Dunga a devenit subiect de bancuri pe internet, fanii creand o pagina de Twitter cu "Adevaruri despre Felipe Melo" (dupa binecunoscutul model Adevaruri despre Chuck Norris), care a devenit in doar 24 de ore cel mai accesat site din Brazilia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Protest in fata Palatului Parlamentului, pentru adoptarea Legii sterilizarii animalelor

Posted: 27 Jun 2010 04:29 AM PDT

Aproape 40 de persoane au protestat duminica in fata Palatului Parlamentului, cerand adoptarea Legii sterilizarii animalelor, interzicerea eutanasierii si construirea de adaposturi pentru cainii fara stapan. La sfarsitul lunii aprilie, prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaie, a prezentat un proiect de lege care prevede ca maidanezii din Bucuresti ar urma sa fie eutanasiati daca nu vor fi adoptati in termen de sapte zile. Proiectul de lege a fost inaintat Comisiei pentru Administratie Publica din Camera Deputatilor.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Ambasadorul SUA la Bucuresti: Ford vrea sa faca la Craiova 1000 masini/zi. Din cauza infrastructurii nu le poate livra

Posted: 27 Jun 2010 04:22 AM PDT

Mark Gitenstein, ambasadorul SUA la Bucuresti, afirma, intr-un interviu pentru Mediafax, ca producatorul auto Ford ar vrea sa fabrice la Craiova 1.000 de masini pe zi, insa, din cauza infrastructurii deficitare, nu le poate transporta, pentru livrare. Grupul Ford a cerut Guvernului prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investitiile si parametrii de productie care trebuie atinsi la Automobile Craiova pana in septembrie 2011, invocand criza financiara. Potrivit contractului, Ford Romania trebuie sa ajunga intr-un interval de patru ani, pana in septembrie 2011, la un volum de productie de peste 250.000 unitati, in caz contrar compania americana urmand sa plateasca statului daune de pana la 25% din valoarea achizitiei Automobile Craiova.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Summitul G20. Istoria si evolutia deciziilor din 2008 incoace. Sau cum dispare incet din comunicate reforma sistemului financiar

Posted: 27 Jun 2010 04:07 AM PDT

De cateva summit-uri incoace, liderii G20 se jura sa inaspreasca reglementarile sistemului financiar. In 2008, reforma sectorului financiar era trecuta in varful comunicatului final. In aprilie 2009, la Londra, aceeasi reforma figura usor mai jos in comunicatul de la finalul reuniunii. Singurii care au mai facut intre timp ceva au fost americanii, scrie Dan Popa.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Oscar, un motan din Marea Britanie, a devenit prima pisica bionica din lume

Posted: 27 Jun 2010 02:57 AM PDT

Oscar, un motan in varsta de doi ani si jumatate, caruia o combina de la o ferma ii retezase accidental picioarele din spate in octombrie anul trecut, a primit o pereche de labute noi in urma unei operatii de protezare considerata o premiera mondiala. "Oscar poate acum sa alerge si sa sara din nou, ca orice alta pisica", spune Noel Fitzpatrick, medicul veterinar care a realizat interventia chirurgicala.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Update: Noua atentionare de ploi pentru nordul tarii de luni, ora 9.00. Cod rosu de inundatii pe Prut, in judetul Botosani si pe raul Negru, in Covasna

Posted: 27 Jun 2010 02:36 AM PDT

O atentionare privind precipitatiile abundente va fi emisa duminica seara pentru judete din nordul si estul tarii, ea fiind valabila incepand de luni de la ora 9.00 pana marti, a precizat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, in timpul videoconferintei cu prefectii.
Update: Hidrologii au instituit cod rosu de inundatii pe Prut, in judetul Botosani, si pe raul Negru, in Covasna, care a intrat in vigoare duminica, la ora 16.00 si este valabil pana marti dupa-amiaza.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Statistica fazei grupelor de la Mondial/ Japonezii, cei mai faultati jucatori

Posted: 27 Jun 2010 02:27 AM PDT

Odata cu incheierea primei faze a Mondialului din Africa de Sud, FIFA a facut o analiza statistica a jucatorilor si echipelor implicate in turneul final. Lionel Messi nu a reusit inca sa inscrie la Mondial, dar e pe primul loc la numarul suturilor pe poarta, dar si a incursiunilor "de unul singur" in jumatatea adversa. Analiza a dezvaluit ca portarii cu cele mai multe interventii reusite nu au putut evita eliminarea echipei lor de la turneu, pe primul loc la acest capitol fiind chiar portarul Coreei de Nord, cel care a incasat 7 goluri de la Portugalia.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

ING: Romania are o capacitate de guvernare modesta si are nevoie de ancore externe, de cineva care este mai putin emotiv

Posted: 27 Jun 2010 02:01 AM PDT

Romania nu isi poate rezolva problemele fara existenta unor ancore externe, cum este FMI, intrucat are o capacitate de guvernare modesta, declara Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank Romania. El a aratat ca de-a lungul timpului, derapajele au inceput atunci cand Romania nu a avut acord cu institutia financiara internationala. "Trebuie sa recunoastem... Romania are o capacitate de guvernare modesta, daca nu chiar slaba. In consecinta, capacitatea de guvernare trebuie ranforsata periodic de niste ancore externe, de cineva care este mai putin emotiv si care se gandeste la lucrurile care trebuie facute. Vedeti Uniunea Europeana, vedeti FMI", a spus seful ING Bank.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Stejarul Schingiuit

Posted: 27 Jun 2010 01:33 AM PDT

Daca tot s-a lansat concursul Arborele Anului, ne-am gandit sa va prezentam povestea trista a unui stejar secular din Alexandria, inscris in cadrul competitiei mai sus amintite, poveste scrisa si fotografiata de localnicul Costel Curt pe blogul iuliux. Stejarul „multisecular” pe care ni-l prezinta Costel Curt a scapat de doua razboaie mondiale, dar nu si de drujba, fiind „mutilat” in 2006, cand s-a propovaduit taierea copacilor pentru a nu cadea pe masini.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Un preot unitarian din Medias si-a omorat copiii in biserica si apoi s-a aruncat in fata unui tren

Posted: 27 Jun 2010 01:30 AM PDT

Un preot unitarian din municipiul Medias si-a ucis cei doi copii in varsta cinci si sapte ani, carora le-a taiat gatul, in incinta bisericii, dupa care barbatul, in varsta de 35 de ani, s-a sinucis, aruncandu-se in fata unui tren, informeaza Mediafax. Crimele s-au petrecut in noaptea de sambata spre duminica, in incinta Bisericii Unitariene Medias.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Nu credem in viata virtuala. Doar traim in ea

Posted: 27 Jun 2010 01:21 AM PDT

Dezbaterea din aceasta saptamana v-a intrebat cat de importante sunt pentru voi retelele de socializare. A fost o experienta interesanta, mai ales prin prisma faptului ca noi v-am chestionat in legatura cu relatia realitate-adevar, iar noi avem o publicatie in sfera virtuala si o activitate intensa pe una dintre cele mai mari retele de socializare. Dar si multi dintre voi sunt conditionati de dimensiunea virtuala a vietii. Aici va castigati painea de zi cu zi, aici discutati cu prietenii, aici va gastiti parteneri de viata si aici va relaxati. Insa in ciuda aparentelor, 95% din votantii nostri cred in viata reala in defavoarea celei virtuale.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Emil Boc: Oricine este capabil de munca in tara asta trebuie sa munceasca... smecherii trebuie sa dispara

Posted: 27 Jun 2010 01:12 AM PDT

Premierul Emil Boc s-a referit si sambata, in cadrul videoconferintei cu prefectii la masura majorarii TVA la 24%, precizand ca propunerile initiale -de reducere a salariilor si pensiilor- vizau domeniile cheie, cu probleme, pentru ca: "avem nesansa de a corecta greselile din ultimii 20 de ani". Premierul s-a referit si la persoanele care primesc nejustificat ajutoare de la stat: "Oricine este capabil de munca in tara asta trebuie sa munceasca... Smecherii care incearca sa primeasca bani pe usa din dos trebuie sa dispara din ecuatia economiei".


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Hanescu si-a cerut scuze: Sunt om si am facut o greseala

Posted: 27 Jun 2010 01:04 AM PDT

Victor Hanescu si-a cerut scuze prin intermediul unui comunicat emis de ATP pentru comportamentul sau din meciul de vineri seara de la Wimbledon, atunci cand, enervat de insultele unor spectatori, a scuiat, a injurat si a facut greseli intentionate in partida contra germanului Daniel Brands, inainte de a se retrage in setul decisiv din cauza unei accidentari la picior.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

O romanca, printre victimele accidentului feroviar din Spania

Posted: 27 Jun 2010 12:38 AM PDT

O romanca de 30 de ani se numara printre victimele accidentului de tren din Spania in care 27 de oameni au fost loviti in plin in timp ce treceau o cale ferata. Numarul total al victimelor accidentului feroviar din Spania a fost revizuit la 12, dintre care 11 latino-americani si o femeie de origine romana, relateaza El Pais. Potrivit cotidianului spaniol, romanca nu are rude in Spania.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Videoconferinta cu prefectii la Guvern pe tema inundatiilor. Vasile Blaga atrage atentia asupra debitului Dunarii

Posted: 27 Jun 2010 12:13 AM PDT

Primul-ministru Emil Boc a convocat, pentru duminica, la ora 11,00, o videoconferinta cu prefectii, la Palatul Victoria, pe tema inundatiilor. Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, a atras atentia asupra debitului Dunarii, dar a solicitat atentie deosebita si in ceea ce priveste cursurile Prutului si Siretului. O persoana din Vrancea a decedat, una din Bacau a fost data disparuta iar 85 de localitati din 20 de judete au fost afectate de inundatiile din ultimele doua zile, a anuntat Vasile Blaga. O alta femeie, care se afla cu vitele la pascut a fost inghitita de ape in Suceava, transmit televiziunile de stiri.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Summitul G20. Va fi bine, dar nu se stie cand. Taxa bancara se va aplica undeva, candva. De-acum, fiecare pe sabia lui

Posted: 26 Jun 2010 09:12 PM PDT

Nimeni nu se astepta sa fie altfel. Intalnirea G20, a celor mai puternice tari din lume dar si a celor emergente sta sa se incheie, participantii isi pregatesc costumele de plecare de la summitul din Toronto strigand din toti rarunchii ca incurajeaza cresterea economica mondiala. Exact ceea ce convenisem si noi la sedinta de ieri a Asociatiei de Proprietari. Toti vrem crestere economica, dar cateva familii au probleme cu bugetul si daca nu si le rezolva, o sa le cam facem probleme. Cam asa au facut si mai marii lumii, scrie Dan Popa pe blogul lui.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Wimbledon Romania, fara reprezentanti la simplu/ Alexandra Dulgheru, eliminata in 56 de minute

Posted: 26 Jun 2010 11:10 AM PDT

Singura reprezentanta a Romaniei ramasa pe tabloul de simplu de la Wimbledon, Alexandra Dulgheru, a ratat sambata accederea in optimile de finala a turneului de Mare Slem pe iarba. Favorita numarul 31, sportiva romanca a pierdut in doua seturi in fata estoniencei Kaia Kanepi, scor 1-6, 2-6.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Accident de munca soldat cu un mort si doi raniti in Bucuresti

Posted: 26 Jun 2010 11:03 AM PDT

Un accident de munca soldat cu un mort si doi raniti s-a produs, sambata, in Capitala. O persoana a murit si alte doua au fost ranite in timp ce incercau sa mute o schela, din cauza ca au atins cabrurile de inalta tensiune si s-au electrocutat, anunta Realitatea Tv.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

SUA - Ghana 1-2/ Flacara sperantei africane continua sa arda

Posted: 26 Jun 2010 10:46 AM PDT

Ghana pastreaza vii sperantele africanilor la Mondialul din 2010! Boateng si Gyan au adus victoria ghanezilor in meciul cu Statele Unite ale Americii, partida terminata dupa 120 de minute de joc la scorul de 2-1, iar singura echipa Africa ramasa in competitie continua sa duca mai departe "flacara sperantei africane". Adversara Ghanei din sferturile de finala va fi selectionata Uruguayului, care sambata a invins Coreea de Sud.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Filmul romanesc Despre alte mame, distins cu Premiul special al Festivalului de la Moscova

Posted: 26 Jun 2010 10:18 AM PDT

Filmul "Despre alte mame", in regia lui Mihai Ionescu si Tiberiu Iordan, a fost distins, sambata, cu premiul special al Festivalului international de film de la Moscova, anunta Agerpres. Pelicula romaneasca a impartit premiul cu filmul ceh "Precum raiul pe pamant", distins si cu premiul juriului.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

VIDEO Golul splendid ce a trimis La Celeste in sferturi

Posted: 26 Jun 2010 10:16 AM PDT

Golul egalizator al sud-coreenilor in meciul contra Uruguayului din optimi de la Mondial, i-a "trezit" pe sud-americani, iar Suarez a adus calificarea nationalei sale cu o executie superba in minutul 80. "A fost o demonstratie de temperament, maturitate si clasa", a declarat fericitul selectioner al Uruguayului la finalul partidei.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Sebastian Vladescu: Urmatoarea transa din imprumutul de la FMI ajunge in Romania pe 1 sau 2 iulie

Posted: 26 Jun 2010 09:21 AM PDT

Decizia Fondului Monetar International in privinta eliberarii urmatoarei transe din imprumut pentru Romania este asteptata miercuri, iar banii vor ajunge joia sau vinerea viitoare in tara noastra, a declarat, sambata, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, la Realitatea Tv. Sebastian Vladescu mai spune ca, pentru a putea majora salariile bugetarilor, este necesara concedierea a 100 de mii de angajati din sistem.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Victor Hanescu, amendat cu 15.000 de dolari/ Politia investigheaza un eventual meci aranjat

Posted: 26 Jun 2010 08:50 AM PDT

Victor Hanescu a fost amendat cu 15.000 de dolari pentru incidentele de sambata de la Wimbledon. Potrivit oficialilor turneului, tenismenul roman a primit o penalitate de 7.500 de dolari pentru "comportamentul nesportiv" si inca 7.500 de dolari amenda pentru "lipsa de combatitivate" in meciul cu Daniel Brands.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Cresterea TVA si inflatia

Posted: 26 Jun 2010 08:43 AM PDT

Nu pot decat sa spun - in sfarsit. Din punctul meu de vedere Guvernul s-a zbatut un an incercand sa amane inevitabilul. Intr-o lume ideala, TVA ar fi crescut in 2007 si pana in 2009 s-ar fi recunoscut toate pierderile, pentru ca din 2010 macar sa oprim scaderea, scrie Mihai Marcu pe blogul sau.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Seful Agentiei de Control din vama Nadlac a fost destituit in urma incidentului cu AC/DC

Posted: 26 Jun 2010 08:42 AM PDT

Seful Agentiei de Control si Incasari din vama Nadlac, Ildiko Olasz, a fost destituit din functie si retrogradat ca inspector de control, iar patru subordonati ai sai au fost concediati pentru ca ar fi cerut spaga staff-ului tehnic al trupei AC/DC, informeaza Mediafax.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Consilier guvernamental: Restructurarea aparatului bugetar nu presupune neaparat disponibilizarea a 25% dintre angajati

Posted: 26 Jun 2010 07:58 AM PDT

Ministrii au ca sarcina sa reduca cheltuielile cu salariile din ministere cu un sfert pana la finalul anului, dar aceasta nu inseamna neaparat ca vor fi disponibilizati 25% dintre angajati, a precizat, sambata, consilierul guvernamental Dan Lazar Tudor. "Imi pare rau ca se spune ca vor fi dati afara 25% dintre angajati. Ministrii trebuie sa reduca cu 25% cheltuielile cu salariile, dar poti sa dai afara doi directori si sa faci economii mai mari decat daca disponibilizezi doi functionari", a precizat consilierul economic.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Adrian Vasilescu: Teoretic, majorarea TVA va urca inflatia la 10-12%. Exista pericolul deprecierii leului

Posted: 26 Jun 2010 07:15 AM PDT

Majorarea TVA de la 19% la 24% ar putea duce inflatia la 10-12%, iar o inflatie mare creste si pericolul deprecierii leului, desi acest scenariu nu este obligatoriu sa se transpuna "mot-a-mot" in practica, a declarat, sambata, pentru Mediafax, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu. "Este un pericol ca o inflatie mare sa determine o depreciere a leului. Trebuie sa avem grija sa nu ajungem acolo", a afirmat oficialul BNR.


This posting includes an audio/video/photo media file: Download Now

Niciun comentariu: