Stiri din sport

Stiri din sport


Anticipate "necesare"

Posted: 12 Jul 2010 07:02 PM PDT

Pentru social-democrati, "anticipatele sunt absolut necesare." Liderul PSD sustine ca masura iesirii din criza este declansarea alegerilor anticipate in primavara lui 2011. "Doar asa", spune Victor Ponta, "Partidul Social Democrat se poate gindi la guvernare." Potrivit strategiei PSD, pentru declansarea anticipatelor e nevoie mai intai de caderea guvernului Boc. Asa ca social-democratii spera, din nou, intr-o minune: vor sa stranga 236 de voturi din Parlament, pentru a initia o noua motiune de cenzura. Insa "acest lucru nu va fi usor", avertizeaza Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD sustine ca pentru anticipate, e nevoie de o noua majoriate parlamentara, care in prezent, nu exista. Pana una-alta, PSD vrea sa prezinte, la toamna, propria oferta de guvernare.


Vara torida

Posted: 12 Jul 2010 07:03 PM PDT

Arsita face prapad in Rusia. De zile-n sir, mercurul din termometre se mentine la peste 30 de grade Celsius, spre disperarea oamenilor care suporta din ce in ce mai greu canicula. Moscovitii au ajuns sa se roage pentru cateva picaturi de ploaie. Tot dupa racoare tanjesc si germanii.


Macel in Uganda

Posted: 12 Jul 2010 07:03 PM PDT

Cel putin 64 de morti si peste 70 de raniti. Asta a lasat in urma un dublu atentat care i-a inspaimantat pe locuitorii din capitala Ugandei. Exploziile au zguduit un restaurant etiopian si un club de rugby. Politistii cred ca in spatele dezastrului s-ar afla o grupare a islamistilor somalezi care are legaturi cu reteaua Al Qaida.


Cutremur in Chile

Posted: 12 Jul 2010 07:04 PM PDT

Pamantul s-a cutremurat in Chile. Un seism cu magnitudinea de 6.2 grade i-a ingrozit pe locuitorii din nord-estul statului. Cei mai afectati au fost locuitorii din San Pedro de Atacama, una dintre cele mai populare destinatii turistice din tara. In ciuda intesitatii, n-au fost semnalate distrugeri importante, iar dupa cateva minute de la seism autoritatile au anuntat usurate ca nu exista nici victime. Pe 27 februarie, tara a fost devastata de un cutremur de 8.8 grade pe scara Richter, urmat de un tsunami care a distrus mai multe localitati. Peste 520 de persoane au murit atunci, iar pagubele lasate in urma au depasit 30 de miliarde de dolari.


Spectacol pe cer

Posted: 12 Jul 2010 07:04 PM PDT

Cu ochii pe cer. Asa au stat mii de turisti care au luat cu asalt Insula Pastelui ca sa vada eclipsa totala de soare. Curiosii s-au inarmat cu ochelari speciali, si-au ales cel mai confortabil loc cu putina si s-a pus pe asteptat. Alinierea Soarelui cu Luna si Pamantul a inceput la ora 21 si 15 minute, ora Romaniei.


Sange artificial

Posted: 12 Jul 2010 07:05 PM PDT

Militarii raniti ar putea fi salvati in curand cu ajutorul sangelui artificial. Inventia le apartine cercetatorilor americani care recunosc insa ca fara ajutorul ingineriei genetice, minunea n-ar fi fost posibila. Sangele este obtinut din celule extrase din cordonul ombilical, care ulterior sunt tratate astfel incat sa imite modul in care maduva osoasa produce celule rosii. Dintr-un singur cordon se pot obtine 20 de unitati de sange, pretul uneia fiind in momentul de fata de 5.000 de dolari. Atunci cand va incepe insa procesul de productie, acesta va scadea la doar 1.000. Sangele fabricat in laborator este de tipul zero negativ, iar testarile pe oameni ar putea incepe in 2013. Daca totul decurge normal si daca Pentagonul va dori, sangele artificial ar putea fi folosit pe front in cinci ani.


Stirile pe scurt

Posted: 12 Jul 2010 07:05 PM PDT

Furt la Muzeul Ceasului Doi directori ai muzeului de istorie din Ploiesti risca sa fie trimisi in judecata pentru ca, timp de 4 ani, au tainuit furtul a 15 capace de aur ale unor ceasuri de colectie. Totul s-a aflat dupa un control al politiei si reprezentantilor de la Directia Judeteana de Cultura. La vremea aceea, conducerea muzeului a obligat-o pe gestionara Muzeului Ceasului sa plateasca paguba. Piesele nu au fost recuperate nici pana acum, iar ceasurile, ce provin din secolul 19, au apartinut unor mari personalitati ale poporului roman. Bancheri judecati Au obtinut un profit ilicit de aproape doua sute de mii de lei. Este vorba de presedintele si vicepresedintele consiliului de administratie al Bancii Transilvania, alaturi de doi bancheri de la Bank Of Cyprus. Acestia au fost dusi in fata justitiei in legatura cu modul de tranzactionare a actiunilor bancii. Potrivit anghetatorilor reprezentantii institutiilor financiare au actionat pe baza informatiilor privilegiate obtinute si au achizitionat in mod repetat, de pe piata Bursei de Valori Bucuresti titluri ale unei banci in scopul creerii unor conditii incorecte de tranzactionare. Ulterior, actiuniile cumparate in nume personal au fost vandute chiar catre bancile la care lucrau, obtinand astfel profituri ilicite. Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti pentru judecare. Vieti luate de ape Ploile torentiale fac ravagii in sudul Chinei. 50 oameni au murit si alti 15 sunt dati disparuti dupa ce mai multe rauri au iesit din matca si au inundat localitati intregi. 15 milioane de persoane au fost afectate pana acum de puhoaie si de alunecari de teren. 20.000 de cladiri sunt complet distruse iar in multe zone, recolta e compromisa. De la inceputul verii si pana in prezent, 400 de chinezi au pierit in urma inundatiilor care au lovit tara.


Aventura off road

Posted: 12 Jul 2010 07:06 PM PDT

Una dintre cele mai populare competitii de off-road din Europa a avut loc in Hunedoara: Transilvania Adventure Trophy a adus anul acesta un numar record de participanti de pe tot continentul. Mai toti s-au aratat incantati de traseul dificil, mai ales ca, in ultimele zile, acolo a tot plouat.


Focus Monden, ora 21.50

Posted: 12 Jul 2010 07:07 PM PDT

Fiecare saptamana e bine sa inceapa si cu ceva mondenitati. Asta ca sa mai uitati de grijile cotidiene. In aceasta seara, de la ora 22.00, aveti Focus Monden. Va aratam cativa cantareti care au tinut neaparat sa iasa in evidenta la decernarea premiilor muzicale. Va dati seama, atunci cand iti doresti ceva prea mult, poti gafa... memorabil. Asa ca, dumneavoastra, cei de acasa, pregatiti-va de o doza mare de umor.


Niciun comentariu: