Stiri Noi - Stiri Money.ro

Stiri Noi - Stiri Money.ro


Jean Valvis: Ce gazoduct Nabucco? Ce Rusia? România poate avea, mâine, 2 miliarde de euro investiţi în energie verde

Posted: 07 Oct 2010 03:13 PM PDT

Marile companii cu interese în energie ar investi imediat sume mari de bani în România vizat fiind sectorul energiilor regenerabile. Acest act ar fi, însă, condiţionat de un cadru legislativ adecvat domeniului
Citește mai departe...



Prima Casă 3 de 100.000 euro

Posted: 07 Oct 2010 03:07 PM PDT

Băncile vor un nou program cu garanţii guvernamentale pentru achiziţia de locuinţe. În variata a 3-a, bancherii vor împărţi pe jumătate riscul cu statul şi ţintesc apartamentele mai scumpe disponibile în piaţă.
Citește mai departe...



Bruynseels (BCR): Facem o bancă nouă. Vom finanţa IMM-uri

Posted: 07 Oct 2010 03:00 PM PDT

România are o ocazie unică de stimulare a economiei: fondurile europene. Are şi o mare problemă: nivelul absorbţiei, redus de birocraţie şi de necesitatea unor fonduri minime pentru accesare.
Citește mai departe...



Consiliul Investitorilor Străini vrea renegocierea cu FMI a ţintei de deficit bugetar în 2011 pentru investiţii în infrastructură

Posted: 07 Oct 2010 02:56 PM PDT

Consiliul Investitorilor Străini (CIS) propune renogocierea acordului cu FMI pentru un deficit bugetar în 2011 mai mare decât nivelul convenit, de 4,4% din PIB, cu scopul de a permite Guvernului să facă investiţii mai mari în infrastructură.
Citește mai departe...



De ce a abandonat CEZ reactoarele 3 şi 4

Posted: 07 Oct 2010 02:18 PM PDT

Compania energetică cehă CEZ a decis să se retragă din proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă pentru a majora investiţiile în propria ţară.
Citește mai departe...



Sindicatele dau ultimatum guvernului pentru rezolvarea revendicărilor

Posted: 07 Oct 2010 01:56 PM PDT

Confederaţiile sindicale au anunţat, joi, că aşteaptă până la 22 octombrie un răspuns concret de la guvern cu privire la revendicările lor, iar dacă acesta va fi nesatisfăcător, vor organiza un mare miting de protest la Parlament şi vor "întrerupe lucrul în mod voluntar
Citește mai departe...



Udrea: Gestul lui Băsescu privind Legea pensiilor nu este legat de frica de suspendare

Posted: 07 Oct 2010 01:36 PM PDT

Ministrul Turismului, Elena Udrea, spune că retrimiterea la Parlament a Legii pensiilor nu are nicio legătură cu intenţia opoziţiei de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, ultimul lucru de care poate fi bănuit acesta "este să-i fie frică de ceva, cu atât
Citește mai departe...



Vânzările mondiale de medicamente ar putea creşte anul viitor cu 5-7%, la 880 miliarde dolari

Posted: 07 Oct 2010 01:11 PM PDT

Vânzările mondiale de medicamente ar putea creşte anul viitor cu 5%-7%, la 880 miliarde de dolari, susţinute de cererea din ţările în dezvoltare, în special din China, devenită a treia mare piaţă de profil din lume, potrivit companiei de cercetare a pieţei IMS Health, transmite
Citește mai departe...



KazMunaiGaz vrea să ajungă la o înţelegere cu statul în privinţa datoriilor Rompetrol

Posted: 07 Oct 2010 12:52 PM PDT

Grupul kazah KazMunaiGaz (KMG) intenţionează să ajungă până la sfârşitul anului la o înţelegere cu statul român în privinţa datoriei Rompetrol Group, a declarat joi directorul general al KMG, Kairgeldi Kabildin, citat de Bloomberg.
Citește mai departe...



Investitorii străini propun formarea de firme mixte publice cu investitori străini pentru industrializarea României

Posted: 07 Oct 2010 12:36 PM PDT

Consiliul Investitorilor Străini propune înfiinţarea de societăţi mixte publice cu parteneri străini, care vor deţine controlul şi dreptul de a dispune de profit, cu condiţia ca investitorii să dezvolte întregul lanţ de producţie, de la cercetare şi dezvoltare până la
Citește mai departe...


România coboară în trimestrul trei de pe opt pe zece în topul ţărilor cu cele mai riscante datorii

Posted: 07 Oct 2010 12:22 PM PDT

Costurile de asigurare a datoriilor statului român împotriva riscului de default s-au redus în trimestrul al treilea, iar România a coborât două poziţii în topul statelor cu cele mai riscante datorii, pe locul zece, potrivit unui raport al firmei de monitorizare a pieţei finaciare CMA.
Citește mai departe...



România coboară în trimestrul trei de pe opt pe zece în topul ţărilor cu cele mai riscante datorii

Posted: 07 Oct 2010 12:15 PM PDT

Costurile de asigurare a datoriilor statului român împotriva riscului de default s-au redus în trimestrul al treilea, iar România a coborât două poziţii în topul statelor cu cele mai riscante datorii, pe locul zece, potrivit unui raport al firmei de monitorizare a pieţei finaciare CMA,
Citește mai departe...



Gheţea: Aplicarea unor interpretări la OUG 50 ar putea duce la falimentul unor bănci

Posted: 07 Oct 2010 10:33 AM PDT

Preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Gheţea, a declarat joi, la postul public de televiziune, că aplicarea unor interpretări care se dau la OUG 50/2010 ar putea conduce la falimentul unor bănci.
Citește mai departe...



Şefii FMI şi BM avertizează că tensiunile de pe piaţa valutară afectează economia mondială

Posted: 07 Oct 2010 10:31 AM PDT

Directorul general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi preşedintele Băncii Mondiale (BM), Robert Zoellick, au avertizat, joi, că tensiunile de pe piaţa valutară sunt dăunătoare pentru economia mondială, încercând astfel relansarea cooperării economice mondiale, afectată de criză.
Citește mai departe...



Rezumat bursier: BET, din nou pe minus

Posted: 07 Oct 2010 09:04 AM PDT

Indicii Bursei de Valori Bucureşti închid cu variaţii mixte şi mici. BET a testat uşoare scăderi, în timp ce SIF-urile au câştigat, în medie, 0,7%. Băncile au fost pe creştere, iar Oltchim a plusat mai mult de 4%. Rulajele de pe întreaga piaţă coboară la 2,5 milioane de euro.
Citește mai departe...



Ministerul Transporturilor va da în judecată constructorul podului Calafat-Vidin

Posted: 07 Oct 2010 08:45 AM PDT

Ministerul Transporturilor va da în judecată compania spaniolă FCC Construction, aleasă de Bulgaria pentru construcţia podului Calafat-Vidin, pentru a recupera costurile suplimentare generate de întârzierea lucrării.
Citește mai departe...



Ministrul moldovean al Economiei: Multe multinaţionale vor să-şi relocheze producţia din România în Moldova

Posted: 07 Oct 2010 08:37 AM PDT

Multe companii multinaţionale sunt interesate să-şi relocheze activitatea de producţie din România în Moldova, datorită costurilor reduse cu forţa de muncă şi a celor de operare, a declarat Ministrul Economiei din Republica Moldova, Valeriu Lazăr.
Citește mai departe...



Inovaţie românească: locomotiva produsă la Cluj, mai ieftină cu 60% faţă de cele din import

Posted: 07 Oct 2010 08:15 AM PDT

Industria de material rulant din România se mândreste cu un nou prototip de locomotivă care reduce, substanţial, costurile de exploatare pentru companiile de transport feroviar. Locomotiva cu motoare de tractiune în curent alternativ costă cu 60% mai putin decât un produs de import.
Citește mai departe...



România atrage mai puţini turişti străini decât Bulgaria, Cambodgia, Iordania şi Liban

Posted: 07 Oct 2010 07:52 AM PDT

România atrage de aproape cinci ori mai puţini turişti străini decât Bulgaria şi încasează de peste trei ori mai puţini bani din această sursă, diferenţele fiind şi mai mari comparativ cu alte ţări, precum Ungaria, Cehia sau Polonia.
Citește mai departe...



Şeful Raiffeisen: OUG 50 o să crească ratele clienţilor

Posted: 07 Oct 2010 07:49 AM PDT

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank România şi vicepreşedinte ARB, spune că Ordonanţa 50 va creşte costurile clienţilor cu credite în desfăşurare, asta din cauza transpunerii proaste a legislaţiei europene realizată de către ANPC.
Citește mai departe...



BCE şi Banca Angliei au menţinut dobânzile de politică monetară

Posted: 07 Oct 2010 07:30 AM PDT

Astăzi a fost din nou ziua băncilor centrale: BCE a menţinut dobânda cheie la minimul istoric de 1% pentru a 17-a lună la rând, iar Banca Angliei a păstrat rata de politică monetară la 0,5%, de asemenea, minim istoric.
Citește mai departe...



Tarifele de Revelion în ţară şi străinătate sunt mai mici cu 10-15% în acest an

Posted: 07 Oct 2010 07:03 AM PDT

Preţurile pachetelor turistice pentru Revelion, cât şi pe perioada întregului sezon de iarnă, prezentante de turoperatori al târgul Winter Holiday, au scăzut în medie cu 10-15% în acest an, a declarat agenţiei MEDIAFAX Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor
Citește mai departe...



Compania de Autostrăzi are datorii către constructori de 1,4 mld. lei. Va achita doar o parte în acest an

Posted: 07 Oct 2010 06:56 AM PDT

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) are datorii de 1,4 miliarde lei către constructori, urmând ca o parte din sumă să fie achitată până la finele anului, iar restul în cursul anului 2011, au declarat pentru MEDIAFAX surse din CNADNR.
Citește mai departe...



Hidroelectrica a prelungit jumătate din contractele încheiate cu "băieţii deştepţi"

Posted: 07 Oct 2010 06:41 AM PDT

Jumătate din contractele bilaterale încheiate de Hidroelectrica au fost prelungite până în 2018. Este vorba de celebrele contracte încheiate cu statul român de "baieţii deştepti" din energie, scrie HotNews.
Citește mai departe...



Băsescu nu promulgă Legea pensiilor

Posted: 07 Oct 2010 06:22 AM PDT

Preşedintele Traian Băsescu a hotărât să retrimită legea la Parlament cu menţiunea de a stabili vârsta de pesnionare a femeilor la 63 de ani. Prin legea trimisă la promulgare vârsta de pensionare a femeilor creşte cu şapte ani.
Citește mai departe...



Niciun comentariu: