Stiri de actualitate

Stiri de actualitate


Chinezii copiaza cea mai inalta cladire din lume

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Ce mai copiaza chinezii? Uitati de iPhone, tablete sau mașini. Asiaticii s-au gandit ca ar fi interesant daca ar putea sa copieze nimic altceva decat cladirea Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume, inaugurata anul trecut. Constructia unui "Burj Khalifa" chinez la Beijing va costa 1,3 miliarde de dolari și, conform presei din China, planul de constructie este deja facut.� Compania care dorește sa construiasca aceasta cladire nu a dat detalii cu privire la data la care... (read more)


Un filosof, ales cel mai bun finantist al anului

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Alegea celor de la Bloomberg pentru cel mai bun manager al anului 2010 al unui fond speculativ este foarte surprinzatoare. In varsta de 60 de ani, Don Brownstein nici nu a activat in domeniul finantelor pana la varsta de 40 de ani. Și mai surprinzator este ca timp de 20 ani de ani a fost profesor de filosofie la o universitate americana, fiind specializat in metafizica. Structured Servicing Holdings LP, fondul pe care il conduce a avut un randament de 50% anul trecut, dupa unul de 135% in 20... (read more)


Vrancea, zguduita joi de trei cutremure

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Trei seisme de mica intensitate au avut loc, joi, in regiunea Vrancea. Primul cutremur, de 2,6˚ pe scara Richter, a avut loc la ora 2.05 la o adancime de 124 de kilometri. Al doilea, de 2,7˚ pe scara Richter a avut loc la 131 de kilometri adancime la ora 2.28. Al treilea seism a avut 2,4˚ pe scara Richter si s-a produs la ora 7.35 la o adancime de 87 de kilometri. Detaliile tuturor seismelelor din lume sunt inregistrate in direct pe siteul Institutului National pentru fizica Pamantului, la a... (read more)


Placinta jr. va fi eliberat astazi

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Andrei, fiul de 20 de ani al senatoarei Simona Placinta, va fi eliberat astazi, conform hotararii Curtii de Apel Bucuresti.Andrei Placinta este inchis dupa ce, luna trecuta, si-a batut iubita in plina strada, apoi a dat cu masina peste un barbat care incerca sa o apere. Singura interdictie pe care a primit-o fiul fostului ministru este aceea de a nu parasi tara. Tanarul va fi cercetat in libertate pentru tentativa de omor... (read more)


Au gasit cadavrul decapitat si dezmembrat al unui barbat la groapa de gunoi din Lugoj

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Corpul unui barbat care a fost decapitat si caruia i-au fost taiate bratele si picioarele a fost descoperit la groapa de gunoi din Lugoj, joi dimineata. Trupul acestuia era pus intr-un sac de gunoi menajer. Mai multe persoane care au vazut cadavrul in sacul menajer au anuntat autoritatile. Politistii au mers la fata locului si au constituit o echipa care sa ancheteze cazul, transmite Realitatea. Potrivit anchetatorilor, cei care au vazut prima oara imaginea macabra a corpului transat au fost in... (read more)


Un cersetor american a scapat de saracie gratie vocii sale | VIDEO

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

La prima vedere ai putea spune despre Ted Williams ca este un cersetor obisnuit in Ohio, Statele Unite. Asta pana cand incepe sa-ti vorbeasca. Vocea sa profunda, baritonala te surprinde placut, scrie New York Times. Cariera sa de om de radio, la care visa in tinerete, a fost distrusa de consumul de droguri si alcool. Insa viata i-a dat, acum, o noua sansa. Destinul lui s-a schimbat cand a postat un filmulet pe YouTube in care vorbea "ca la radio". Succesul a venit repede pe interne... (read more)


Slujba de Boboteaza: "Am ajuns la Rai, dati sticlele incoace"

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

In ciuda temperaturilor scazute, in jur de 1.000 de ieseni au asteptat la rand cateva ore, in curtea Catedralei Mitropolitane, pentru a putea duce in casele lor Agheazma Mare. Primele la butoaiele cu agheazma au fost femeile de etnie roma, insotiite de o droaie de copii. Iesenii au venit la Mitropolie inca de la ora 7.00 si au indurat gerul de Boboteaza pana in jurul orei 12.30, cand li s-a permis accesul la butoaiele cu agheazma. Apa pastrata in 12 butoaie de lemn a cate 1.000 de litri a fo... (read more)


Noua majoritate republicana din Camera Reprezentantilor ia primele masuri de anulare a reformelor lui Obama

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Republicanii au preluat ieri controlul Camerei Reprezentantilor, instalandu-l in prima sedinta pe John Boehner in functia de presedinte si modificand regulamentul de functionare pentru a accelera eforturile de anulare a reformelor adoptate de administratia Obama, scrie cotidianul New York Times. Reforma sistemului de asigurari de sanatate, reducerea cheltuielilor la nivel federal si diminuarea taxelor pentru relansarea cresterii economice – acestea sunt obiectivele declarate ale noii majorit... (read more)


Bancnote false la cateva zile dupa aderarea Estoniei la zona euro

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

Primele bancnote euro false au fost descoperite in Estonia la cateva zile dupa ce tara a adoptat moneda unica, relateaza sursele media locale, citate de DPA. Estonia a schimbat coroana estoniana cu moneda euro la 1 ianuarie, devenind al 17-lea membru al zonei euro si prima fosta republica sovietica care s-a alaturat spatiului monetar comun. Marti, in orasul Viljandi din centrul Estoniei, un barbat care vorbea in limba engleza si-a platit cumparaturile in valoare de 1, 48 de euro cu o ba... (read more)


EXCLUSIV: Leonard Orban: ”Amanarea aderarii la Schengen, semnal negativ pentru investitori”

Posted: 05 Jan 2011 02:00 PM PST

"Din punct de vedere economic nu aș exclude o posibila influenta negativa asupra oamenilor de afaceri care intentioneaza sa investeasca in Romania și Bulgaria. E clar ca amanarea aderarii celor doua tari la spatiul Schengen este un factor negativ in decizia investitorilor de a patrunde pe aceste piete", a declarat pentru Capital, Leonard Orban, consilier prezidential pe probleme de afaceri europene. Acesta spune ca semnalul a fost unul politic, așa cum decizia de aderare la Spatiul Sch... (read more)


Niciun comentariu: