Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>De maine, o noua campanie de sterilizare a maidanezilor din Bucuresti: prima descindere a hingherilor, in Giulesti-Sarbi</p>

Posted: 08 Mar 2011 07:29 AM PST

Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) incepe de maine a doua campanie de sterilizare in masa a cainilor din Bucuresti.

Angajatii ASPA intentioneaza sa sterilizeze, in primul rand, cele aproximativ 10.000 de femele care se afla pe strazile Capitalei, pentru ca maidanezii sa nu se mai inmulteasca necontrolat.

Arsenalul ASPA consta, deocamdata, in 3 masini, 3 soferi si 3 prinzatori de caini care vor descinde, pentru inceput, in cartierul Giulesti-Sarbi, unde se...

taguri

citiţi mai departe


<p>Traian Basescu: &bdquo;In Romania, verdele e de la Dumnezeu&rdquo;</p>

Posted: 08 Mar 2011 07:22 AM PST

Romania are un mare potential in ceea ce priveste hrana ecologica, fiind pe locul al doilea intre tarile UE din punctul de vedere al suprafetelor de teren ecologic, a declarat astazi presedintele Traian Basescu, in cadrul Forumul de Cooperare al Golfului.

La conferinta au luat parte investitori din zona Golfului, respectiv din Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Oman, Kuweit si Qatar, care sunt interesati sa se extinda in Romania, in domenii precum agricultură,...

citiţi mai departe


<p>1.400 de accidente grave in care au fost implicati biciclisti, din 2009 si pana in prezent</p>

Posted: 08 Mar 2011 06:56 AM PST

In total, 355 de biciclisti si-au pierdut viata pe soselele si strazile oraselor din Romania incepand din 2009 si pana in prezent, potrivit datelor oferite de catre Inspectoratul General al Politiei Romane.

Din totalul celor 1.410 accidente grave in care au fost implicati biciclisti, produse in perioada 1 ianuarie 2009 – 28 februarie 2011, in 812 din cazuri a fost vina biciclistilor, releva aceleasi date.
Majoritatea covarsitoare a ”accidentatilor” pe doua roti, respectiv 1.207, au...

citiţi mai departe


<p>Zoo Oradea, inchisoarea in care felinele impart celule de 25 de metri patrati</p>

Posted: 08 Mar 2011 06:33 AM PST

Portile gradinii zoologice din Oradea au fost inchise, insa in spatele lor traiesc, in continuare, in conditii improprii, caprioare, lei, ursi sau bibilici care mananca pe sponci, iar gratiile custilor in care se adapostesc sunt subrede si ruginite.

Hotararea a fost luata de autoritatile locale, care au sistat accesul publicului timp de un an, pana la obtinerea autorizatiei de functionare, in baza unei adrese transmise de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

In aceasta...

taguri

citiţi mai departe


<p>Creditele pentru culturi, salvarea agriculturii? Vezi oferta bancilor </p>

Posted: 08 Mar 2011 06:33 AM PST

In lipsa cererii de creditare de la populatie, tot mai multe banci se orienteaza catre nise neatinse pana acum, asa cum este si cea a imprumuturilor in agricultura.
Astfel, o parte din creditorii de pe piata au acum in portofolii credite pentru agricultori, menite sa-i ajute la finantarea infiintarii sau intretinerii unei productii din domeniu.
La BRD, de exemplu, producatorii care solicita un astfel de credit trebuie sa cultive pe minim 100 de hectare si sa fie organizati in asociatiii...

taguri

citiţi mai departe


<p>Ambalajele din carton reciclat, suspectate ca sunt cancerigene</p>

Posted: 08 Mar 2011 05:37 AM PST

Principalii producatori de alimente se gandesc sa renunte la ambalajele din carton reciclat, din cauza ingrijorarilor referitoare la siguranta acestora, potrivit unei anchete realizate de BBC.

Cercetarea arata ca au fost descoperite substante chimice toxice provenite din ziare reciclate, ce au contaminat unele produse alimentare vandute in cutii de carton. Substantele chimice, cunoscute si ca uleiurile minerale, provin din cerneluri de imprimare si sunt ascoiate cu aparitia cancerului si...

citiţi mai departe


<p>Mancarea bio a intrat si in meniul animalelor de companie din Romania</p>

Posted: 08 Mar 2011 05:32 AM PST

Stapanii de animale care doresc sa le asigure acestora o alimentatie sanatoasa au la dispozitie un magazin online cu mancare organica pentru caini si pisici.

Produsele Organipets sunt importate din Marea Britanie si sunt fabricate din ingrediente organice: pui organic crescut liber in fermele din Anglia, cereale si ierburi, fara aditivi.
Mancarea conventionala pentru animale a fost de-a lungul timpului subiectul unor dispute, dupa ce s-a dovedit ca este fabricata din resturi obtinute in...

citiţi mai departe


<p>Skype genereaza de 2 ori mai multe emisii de CO2 decat Facebook&nbsp;</p>

Posted: 08 Mar 2011 04:16 AM PST

Utilizarea serviciului Skype genereaza o cantitate aproape dubla de emisii de CO2 comparativ cu comunicarea prin Facebook, arata o aplicatie lansata recent de General Electric. Aplicatie on-line „How Much CO2 is created by” („Cat CO2 este generat de...”) prezinta echivalentul in emisii de dioxid de carbon pentru cele mai frecvente activitati zilnice.
Cu ajutorul ei, oricine poate afla cat polueaza cu fiecare gest. Aplicatia scoate la iveala faptul ca, spre exemplu, emiteti mai putin CO2 in...

citiţi mai departe


<p>Tomberoanele inteligente, cu panouri solare si compactor de deseuri</p>

Posted: 08 Mar 2011 01:58 AM PST

Locuitorii orasului Cambridge, din Marea Britanie, isi vor arunca deseurile de-acum incolo in tomberoane speciale, dotate cu un sistem pe baza de panouri solare care compreseaza gunoiul, avand astfel o capacitate de opt ori mai mare decat un tomberon obisnuit.

Revolutionara tehnologie reduce dramatic amprenta de carbon a salubrizarii orasului, pentru ca masinile de gunoi nu vor mai trece atat de des ca sa stranga deseurile.

O data ce se umple la o capacitate de 85%, tomberonul...

taguri

citiţi mai departe


<p>Dezvoltatorii, obligati sa recicleze materialele de constructii</p>

Posted: 08 Mar 2011 01:00 AM PST

Constructorii nu vor mai obtine autorizatie de constructie daca nu au un plan de management al deseurilor, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Mediului si Padurilor.

Reglementarea ii va obliga pe constructori sa intocmeasca planuri de gestionare a deseurilor pentru proiectele de constructii rezidentiale cu mai mult de 5 locuinte si pentru cele mai mari de 500 metri patrati. Planurile vor fi obligatorii si pentru proiectele de demolare, renovare si reconditionare a...

citiţi mai departe


<p>Proiect inovativ cu panouri solare care plutesc pe apa</p>

Posted: 07 Mar 2011 11:44 PM PST

Un grup de companii energetice din Franta si Israel au demarat un studiu prin care testeaza panouri solare plutitoare, pentru a elimina costurile mari de mentenanta si suprafetele mari de teren pe care le necesita panourile conventionale, informeaza „Earth Times”.

Doua dintre problemele pe care le ridica panourile solare sunt necesitatea unor suprafete mari de teren pe care sa fie amplasate sistemele de energie si costurile ridicate de constructie si mentenanta a acestora.

Firmele...

citiţi mai departe


<p>Gandul: De ce se bat romanii pe sucul natural de mere &ndash; povestea de succes a producatorului Gigel</p>

Posted: 07 Mar 2011 10:51 PM PST

Un mic producator a dat lovitura in piata cu sucul de mere natural, facut in propria sa bucatarie-atelier.
Si-a luat instalatie de 3.300 de euro si in cateva luni isi va amortiza investitia
"Toamna e invazie de mar, il arunca lumea. Uite (si prinde un fruct in palma): mar de ti-e mila sa-l bagi la tocat. Supermarketul nu-l primeste ca are cateva puncte negre... defecte de «fabricatie»", ne spune agricultorul Gheorghe Vlad din comuna Vidra de Ilfov. Astazi are de facut 400 de litri de suc...

citiţi mai departe


<p>Romania Libera: Ce soarta pregatesc parlamentarii cainilor vagabonzi</p>

Posted: 07 Mar 2011 10:37 PM PST

Cainii fara stapan din Romania ar putea fi eutanasiati daca nu sunt adoptati in termen de 14 zile, potrivit unui act normativ care va fi dezbatut saptamana aceasta in Parlament.
Cifrele arata ca numai in Bucuresti ar fi acum 50.000 de caini maidanezi, la care se adauga inca 250.000 in judetele din jurul Capitalei, dupa cum ne-a spus Robert Lorentz, director al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor. Efectul acestei situatii e ca, anual, in Capitala, sunt muscati de caini...

citiţi mai departe


<p>Adevarul Alba Iulia: Tinute din deseuri reciclabile realizate de liceeni</p>

Posted: 07 Mar 2011 10:31 PM PST

In cadrul campaniei „E Cool“ elevii vor realize tinute vestimentare din materiale reciclate, de la saci de gunoi pana la hartie de ziar. Parada costumelor va avea loc pe 22 martie la Alba Mall.
Valoarea totala a proiectului initiat de Agentia Locala a Energiei Alba este de 3.500 lei.
Agentia Locala a Energiei (ALEA) Alba impreuna cu Consiliul Judetean si Inspectoratul Scolar Alba organizeaza in aceasta luna cea de-a doua editie a campaniei „E Cool“.
Citeste mai mult in...

citiţi mai departe


<p>Adevarul: Subventiile agricole de la UE, greu de accesat</p>

Posted: 07 Mar 2011 10:26 PM PST

Fondurile comunitare sunt oferite „pentru situatii de criza“, dar tocmai fermierii care se afla in insolventa sau inregistreaza datorii nu le pot absorbi. Reticenta fata de asociere ii costa pe agricultori mai mult decat s-ar putea crede. In plus, banii europeni sunt oferiti doar fermierilor care stau bine financiar.
Lipsa de finantare ramane una dintre cele mai grave probleme cu care se confrunta agricultorii romani. Primavara bate la usa, insa fermierii se plang ca nu au bani pentru...

taguri

citiţi mai departe


Niciun comentariu: