Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news

Stiri Noi - Stiri KAPPA - Generale - Latest news


Scurgerea de apa radioactiva de la Fukushima a fost oprita

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Scurgerea de apa putrernic radioactiva in ocean, de la centrala avariata de la Fukushima, in nord-estul Japoniei, a fost oprita, a anuntat miercuri agentia de presa Jiji, citand operatorul instalatiei, Tokyo Electric Power (TEPCO).Muncitorii de la TEPCO au descoperit, saptamana trecuta, o fisura de 20 de centimetri in zidul unei fose tehnice, situate in apropierea tarmului, legata de reactorul 2.Un volum important de apa contaminata se scurgea permanent din aceasta fosa, iar tehnicienii nu reusi... (read more)


Doi ofiteri de la Politia Transporturi de la Craiova, acuzati de santaj de DIICOT

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Doi ofiteri de la Politia Transporturi Craiova sunt cercetati de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitstiate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru santasi si abuz in serviciu."Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitstiate Organizata si Terorism - Serviciul Teritorial Craiova efectueaza cercetari fata de invinuitii Alexandru Petrisor - comisar sef de politie in cadrul Inspectoratului de Politie Transporturi Craiova, Ardelean Mihai-Dumitru ... (read more)


Sapte arme si peste 300 de cartuse, confiscate de politistii din Bistrita Nasaud

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Sapte arme si peste 300 de cartuse, apartinand unui cetatean austriac rezident in Romania, au fost confiscate marti de catre politistii din Bistrita Nasaud, informeaza Politia Romana."Politisti din cadrul IPJ Bistrita-Nasaud, in urma cercetarilor intreprinse, au identificat la domiciliul cetateanului austriac Alexander T., cu rezidenta in comuna Urmenis, trei arme de vanatoare, o arma TIR sportiv, doua pistoale cu gaze, un pistol TIR sportiv si 362 cartuse de diferite calibre", arata sursa citat... (read more)


Avocatul Marius Stancescu, arestat pentru coruptie, va fi eliberat

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Instanta suprema a decis, miercuri, ca avocatul Marius Catalin Stancescu, arestat preventiv pentru presupuse fapte de coruptie savarsite alaturi de consilierul superior din ANAF, Adrian Gavrila, poate fi cercetat de anchetatori in libertate.Inalta Curte de Casatie si Justitie a dezbatut, marti, recursul procurorilor anticoruptie impotriva unei decizii din 23 martie a Curtii de Apel Bucuresti, prin care aceasta instanta a admis o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar facuta de avoca... (read more)


Angelina Jolie a vizitat o tabara de refugiati libieni

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Actrita americana Angelina Jolie, ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (United Nations High Commissioner for Refugees, UNHCR), a efectuat, marti, o vizita surpriza la frontiera tunisiano-libiana, pentru a se intalni cu refugiatii din Libia.Sosirea vedetei americane intr-un convoi de 12 automobile, sub escorta armatei tunisiene si a protocolului diplomatic tunisian, a provocat o mare busculada in tabara de refugiati de la Choucha, prin care au t... (read more)


Nicolae Popa va fi extradat

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Presedintele Indoneziei a semnat decretul de extradare a lui Nicolae Popa, acesta urmand sa fie predat autoritatilor romane in termen de 30 de zile, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse oficiale. Presedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, a semnat decretul privind extradarea lui Nicolae Popa la data de 22 martie, potrivit informatiilor ambasadei Indoneziei la Bucuresti.Sursa citata a precizat, pentru MEDIAFAX, ca decretul va fi trimis autoritatilor centrale de la Jakarta, respec... (read more)


Vadim Tudor, deferit justitiei pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au trimis in judecata, marti, pe liderul PRM Corneliu Vadim Tudor pentru ultraj si nerespectarea unei hotarari judecatoresti privind evacuarea din luna ianuarie a sediului Partidului Romania Mare din strada Emile Zola." Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus, trimiterea in judecata a inculpatului Corneliu Vadim Tudor, sub aspectul savarsirii a patru infractiuni concu... (read more)


Rebelii acuza NATO ca lasa sa moara populatia din Misrata

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Liderul militar al rebelilor libieni a lansat marti un atac impotriva NATO, acuzand Alianta ca "ii lasa sa moara pe locuitorii din Misrata" (vest) sub tirul fortelor lui Muammar Kadhafi, care au castigat teren in Est, in apropiere de Brega."Presa internationala trebuie sa sustina ferm poporul din Misrata si sa ceara (ajutorul) NATO care crede ca ne face un serviciu bombardand ici si colo in timp ce ii lasa pe locuitorii din Misrata sa moara zilnic", a declarat generalul Abdel F... (read more)


Manuscrise si documente personale ale lui Emil Cioran, scoase la licitatie joi, la Paris

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Mai multe manuscrise si documente personale ale filosofului roman Emil Cioran vor fi scoase la vanzare, joi, la Paris, de casa Binoche si Giquello, in cadrul unei licitatii de scrisori si manuscrise literare si artistice din secolul al XX-lea, potrivit site-ului societatii.Printre cele 82 de loturi scoase la licitatie la hotelul Drouot Richelieu din Paris, joi, incepand cu ora 14.15, se numara caiete manuscrise - "Tragicul cotidian", "Adolescenta", "Jansenismul", "Pamflet si pamfletar", "Conside... (read more)


Casa de avocatura: Piata imobiliara ar fi scazut cu 70-80% daca bancile nu erau prudente

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Piata imobiliara ar fi scazut cu 70-80% daca bancile nu aveau o atitudine prudenta in ceea ce priveste executarea garantiilor, ceea ce ar fi afectat si companiile fara probleme, a declarat, miercuri, Simona Neagu, partener al casei de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP)." Daca bancile nu ar fi avut un comportament prudent in ceea ce priveste executarea garantiilor piata imobiliara ar fi fost nenorocita. Piata nu ar fi scazut cu 30%, ci cu 70-80%.Efectele pietei imobiliare... (read more)


Frauda fiscala, fals in acte, corupere de judecatori, relatii intime cu o minora - problemele judiciare ale lui Silvio Berlusconi din 1994 pana in prezent

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Silvio Berlusconi, primul premier italian care va fi judecat pentru ca a recurs la serviciile unei prostituate minore, a avut numeroase probleme judiciare de la intrarea sa in politica in 1994, dar nu a fost condamnat niciodata definitiv.El a fost condamnat in trei reprize in prima instanta in 1997 si 1998 la un total de sase ani si cinci luni de inchisoare pentru coruptie, fals in acte si finantare ilicita a unui partid politic.El a fost achitat sau a beneficiat de prescrierea acestor delicte.-... (read more)


Cum se adreseaza CV Tudor autoritatilor: Vita incaltata, huligani, catea turbata

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Corneliu Vadim Tudor a spus, in timpul scandalului privind evacuarea sediului PRM, ca e demnitar european, a cerut sa fie arestat, i-a apostrofat pe executor si fortele de ordine, strigandu-le "imbecililor, folositi Politia la furat" si ca "este trimisa o catea turbata la furat cu sapte haidamaci".Parchetul Inaltei Curti de Casasie si Justitie consemneaza, in rechizitoriul prin care a fost deferit justitiei Vadim Tudor pentru nerespectarea hotararii judecatore... (read more)


Groapa Marianelor ar putea sa-si dezvaluie secretele. Richard Branson a creat un submarin rezistent la presiuni uriase

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Miliardarul Richard Branson, unul dintre primii antreprenori privati care va trimite in curand oameni in spatiu la bordul unor avioane comerciale, a anuntat ca doreste sa calatoreasca in curand si pe fundurile oceanelor de pe Terra, informeaza bbc.co.uk.Cea mai noua idee a miliardarului britanic se numeste Virgin Oceanic si reprezinta mai mult o companie de cercetari stiintifice decat o afacere turistica.Richard Branson vrea sa exploreze celebra Groapa a Marianelor din Oceanul Pacific, a carei a... (read more)


De ce nu-i gata autostrada Cernavoda-Medgidia

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Acuzat de ministrul Anca Boagiu ca a tergiversat lucrarile intre Cernavoda si Medgidia, Nicusor Constantinescu arunca vina inapoi la minister. Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, acuzat de ministrul transporturilor, Anca Boagiu, ca se numara printre cei care se fac vinovati de intarzierea demararii lucrarilor la tronsonul de autostrada Cernavoda- Medgidia, a semnat ieri 10 certificate de urbanism pentru aceasta portiune.In februarie, Anca Boagiu l-a mustr... (read more)


LIBIA: Rebelii acuza NATO ca au lasat Misrata prada mortii

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Insurgentii libieni acuza Alianta ca ii lasa pe oamenii din Misrata sa moara, cum navele care tansporta arme si ajutoare pentru insurgenti sunt blocate de NATO, relateaza Euronews. "NATO nu ne-a dat ce vroiam. Daca NATO vroia sa elibereze Misrata, trebuia sa o faca. Nu vrem sa bombardam pentru ca nu vrem sa ucidem civili. Daca Alianta mai asteapta inca o saptamana, nu va mai exista orasul Misrata. Populatia va muri, iar comunitatea internationala va trebui sa-si asume responsabilitatea p... (read more)


Ancheta de la Ministerul Sanatatii la Valcea in cazul copilului nascut in toaleta

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

O femeie a nascut in toaleta Spitalului Judetean Valcea un copil de 5,5 kilograme, dupa ce medicii i-au confundat sarcina cu o tumora. Ministrul Sanatatii a trimis la fata locului o echipa de control. Mihaela Pal (41 de ani) povesteste s-a prezentat la urgenta la 8.00 dimineata acuzand dureri renale. "Mi s-a facut o ecografie si mi s-a spus ca am pietre la rinchi si o formatiune neclara ce pare a fi tumora. Abia dupa doua ore mi-au pus o perfuzie pentru ca aveam dureri mari. In jurului... (read more)


Cartu il „impunge” pe Gigi Becali: „Am alta viziune despre fotbal decat el”

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Confirmat in functie pentru sezonul viitor dupa Steaua-Unirea Urziceni, scor 5-0, antrenorul Sorin Cartu l-a infruntat aseara pe patronul Gigi Becali. In Liga I la fotbal, Steaua a invins-o aseara la scor (5-0) pe Unirea Urziceni, vicecampioana ajunsa o ruina, iar patronul Gigi Becali a anuntat ca „in proportie de 95 la suta, Sorin Cartu va continua și din vara la echipa". Antrenorul și proprietarul clubului nu se inteleg insa in alta privinta. In timp ce fostul oier cere sa nu-i ma... (read more)


Avocatul Marius Stancescu va fi cercetat in libertate

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Avocatul Marius Stancescu, arestat la inceputul lunii trecute, alaturi de un consilier superior din cadrul Fiscului, sub acuzatia de trafic de influenta, va fi cercetat in libertate, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, instanta suprema a respins, ieri, recursul procurorilor anticoruptie impotriva unei decizii anterioare a Curtii de Apel Bucuresti, prin care o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar a avocatului a fost admisa. Curtea de Apel Bucuresti a ... (read more)


"Chivu este expirat!"

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

"Chivu a facut figuratie" si "Romanul este un dezastru de proportii biblice" sunt doar cateva dintre descrierile pe care i le-a facut azi presa italiana capitanului echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, eliminat aseara in esecul formatiei Internazionale Milano, scor 2-5, pe teren propriu, cu Schalke 04, in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Daca cel mai citit ziar de sport din Italia, Gazetta dello Sport, a titrat ca "Inter a jucat fara aparare" c... (read more)


De ce nu mai stau romanii pe hi5

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

In urma cu ceva ani, aproape ca nu exista tanar roman, student sau licean, sa nu-și etaleze fotografiile facute cu telefonul mobil pe hi5, o retea de socializare care a cunoscut un succes enorm in Romania și nu numai. In era Facebook, hi5 nu mai are loc. Cititi mai multe pe capital.ro.... (read more)


Copii accidentati pe trecerea de pietoni, in drum spre scoala

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Un accident de circulatie soldat cu trei raniti a avut loc azi-dimineata, la ora 7,45. Un bunic si cei doi nepoti ai sai, de 8 si 9 ani, au fost accidentati pe trecerea de pietoni, la intersectia Sebastian cu Rahova, in sectorul 5 al Capitalei. Din primele date culese de politistii veniti la fata locului, reiese ca cei trei au traversat neregulamentar strada, la culoarea rosie a semaforului si au fost accidentati de un Volswagen de culoare rosie, condus de o tanara de 30 de ani, care venea d... (read more)


Liga I: Program si rezultate etapa a 24-a

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Liga I la fotbal programeaza astazi patru meciuri din etapa cu numarul 24. Ieri, in cel mai interesant meci al zilei, Steaua a zdrobit Unirea Urziceni cu 5-0. La o zi dupa licitatia cu privire la drepturile TV pentru urmatorii trei ani, Liga I a programat primele trei partide ale etapei a 24-a. Runda a debutat la Chiajna, acolo unde s-au intalnit doua formatii cu probleme, Victoria Branesti si Sportul Studentesc. Meciul s-a incheiat la egalitate, 1-1. De asemenea, Universitatea Cluj a castigat... (read more)


Cel mai inversunat roman impotriva relatiei Biserica Ortodoxa-Guvern

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Despre Toma Patrascu, vicepresedintele Asociatiei Secular-Umaniste Romane, se spune ca este unul dintre criticii cei mai indarjiti ai „atitudinii de concubinaj" dintre stat si biserica. Duelul asociatiei nu este cu Biserica Ortodoxa, ci cu statul care favorizeaza cultele, desi ar trebui sa fie neutru,  explica idealistul pentru VerticalNews.ro. Povestea lui Patrascu, dar si obiectivele ASUR vedeti AICI. ... (read more)


Ucrainenii inca mananca alimente contaminate in urma exploziei de la Cernobal

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Peste 100.000 de ucrainieni inca mai mananca alimente contaminate de radiatii de la explozia centralei nucleare de la Cernobal, dupa 25 de ani de la consumarea tragicului accident, informeaza Associated Press. Ecologiștii de la Greenpeace atrag atentia ca analiza laptelui, fructelor, cartofilor și legumelor radacinoase din doua regiuni ale tarii a aratat niveluri de cesiu radioactiv cu mult peste limita normala. „Mostrele" au fost prelevate din zone interzise locuitorilor, care au fos... (read more)


"Evadarea" primeste cei mai multi bani de la CNC, Bobby Paunescu cel mai bun punctaj

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Un proiect de Andrei Gruzsniczki, "Evadarea", a primit cel mai mare credit la sesiunea a doua pe 2010 a Centrului National al Cinematografiei (CNC). Ca punctaj, filmul produs de Icon Production este al cincilea din lista de sapte finantate la lungmetraj fictiune, dar primul ca suma – 1, 48 milioane de lei. Andrei Gruzsniczki a mai regizat "Cealalta Irina", cu Andi Vasluianu in rolul principal. In capul listei, ca punctaj, se afla "Diaz", un proiect Mandragora cu Bobby Paunescu ... (read more)


Prea multe ore petrecute la job fac rau la inima

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

O zi lunga de munca ar trebui adaugata pe lista factorilor de risc pentru boli de inima. Un studiu facut la University College London a aratat ca cei care petrec la locul de munca mai mult de 11 ore au un risc cu 67% mai mare de a dezvolta boli de inima decat cei care muncesc doar sapte sau opt ore pe zi. "Cei care muncesc mult au mai putin timp pentru a face miscare, pentru a manca sanatos sau pentru a merge la medic. Sunt expusi la mai mult stres, dorm mai putin, comportamete care contr... (read more)


Vineri se deschide Salonul de Biciclete si Accesorii

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

De vineri 8 aprilie si pana duminica, cei pasionati de mersul pe bicicleta pot vizita Salonul de Biciclete si Accesorii ExpoBike 2011 la Romaero Baneasa, anunta magazinul de specialitate Veloteca. Programul cuprinde urmatoarele evenimente: Vineri = Road Day (demonstratii de biciclete de sosea: cursiere, cross-uri, trekking-uri etc, expozitie de modele de top de la Merida, Giant, Felt, Ideal, dar si conferinta de presa in care GeoBateSaua si Lucian Mandruta lanseaza invitatia pentru  mars... (read more)


Radu Georgescu: «Bursa de la Varșovia ne cauta de doua ori pe an»

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

O investitie de patru milioane de euro și zece angajati in SUA sunt primii pași pe care Radu Georgescu ii face pentru listarea Avangate la NASDAQ, programata pentru 2014. Omul de afaceri petrece tot mai mult timp in SUA, pregatind listarea la bursa a Avangate, una dintre companiile membre ale grupului Gecad. Deși obiectivul este cotarea la NASDAQ in 2014, procesul este unul indelungat și complex, in care businessul va trece prin mai multe transformari, astfel ca pregatirile sunt in toi. ... (read more)


Marca inregistrata versus domeniu de Internet

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Marca inregistrata este un semn susceptibil de reprezentare grafica, servind la deosebirea produselor si serviciilor unei companii de cele ale altei companii. La randul sau, conform OMPI (Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale), numele de domeniu este "forma prietenoasa a adreselor de Internet si este folosit pentru o identifica site-urile Web". Si marca inregistrata, si numele domeniului de Internet sunt deopotriva extrem de importante in comunicarea si consolidarea unui brand,... (read more)


Refinantarea creditelor in franci elvetieni, solutie doar pentru unii

Posted: 05 Apr 2011 02:00 PM PDT

Multi clienti cu imprumuturi in franci elvetieni au platit cumulat mai putin decat daca ar fi optat pentru un credit in euro, dar pentru unii efortul a devenit mai mare din 2010. Deprecierea accentuata din ultimele 12 luni a leului in raport cu francul elvetian (CHF) a starnit multa emotie si suferinta printre cei cu credite in moneda elvetiana. Pe acest fond, o buna parte dintre cei imprumutati in franci elvetieni a inceput sa se gandeasca la solutia refinantarii cu un credit in euro. Astfel... (read more)


Niciun comentariu: