Stiri Noi - Stiri Money.ro

Stiri Noi - Stiri Money.ro


Cum se protejează un patron de criza din România: investește afară!

Posted: 06 Apr 2011 02:58 PM PDT

Cum poate un retailer de fashion șifonat destul de serios de criză să se extindă în afara granițelor? Bogdan Macarie, șeful Rafar, are o variantă de răspuns: pentru că nu‑și permite să facă altfel.
Citește mai departe...



Cum te pot ajuta prietenii de pe Facebook să te angajezi

Posted: 06 Apr 2011 02:58 PM PDT

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a intrat oficial în rândul modalităţilor serioase de găsire a unui loc de muncă.
Citește mai departe...



România a încălcat deja noul acord cu FMI

Posted: 06 Apr 2011 02:58 PM PDT

În scrisoarea de intenţie către FMI Guvernul României se angaja să stabilească, până la 1 aprilie, un calendar etapizat al liberalizării preţului la gaze pentru consumatorii non-casnici. Încă nu a făcut-o şi nici nu o va face prea curând, pentru că nu are încă studiu de impact.
Citește mai departe...



Marele premiu la extragerea Loto 6/49 de joi depăşeşte 8,1 milioane euro

Posted: 06 Apr 2011 02:45 PM PDT

Compania naţională Loteria Română a anunţat miercuri că, la categoria I a extragerii 6/49 de joi, se înregistrează un report în valoare de 33.359.686 lei (peste 8,1 milioane euro).
Citește mai departe...



Principalele vulnerabilităţi ale sistemului judiciar-subfinanţarea şi lipsa resurselor umane

Posted: 06 Apr 2011 02:38 PM PDT

Principalele vulnerabilităţi cu care s-a confruntat sistemul judiciar în anul 2010 au fost, în opinia judecătorilor şi procurorilor, insuficienta finanţare, lipsa resurselor umane, practica neunitară sau cadrul legislativ instabil, potrivit Raportului privind starea justiţiei în 2010.
Citește mai departe...



Baconschi consideră interesantă propunerea Germaniei privind aderarea în etape la Schengen

Posted: 06 Apr 2011 02:20 PM PDT

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, a apreciat, miercuri, la Paris, drept "interesantă" propunerea Germaniei privind aderarea în etape a României la spaţiul Schengen şi a adăugat că aşteaptă o reacţie din partea Frabţei în acest sens.
Citește mai departe...



Guvernul a alocat 1,3 mil. lei, pentru a recupera din Germania bijuterii, monede şi piese dacice

Posted: 06 Apr 2011 02:14 PM PDT

Guvernul a decis, miercuri, să aloce fonduri totale de 1,3 milioane lei, pentru a recupera din Germania un lot de bijuterii, monede şi piese dacice, scoase în mod ilegal din România şi recuperate de autorităţile germane.
Citește mai departe...



Fukushima: Tepco va acorda peste 8.000 de euro familiilor evacuate

Posted: 06 Apr 2011 01:44 PM PDT

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima, Tepco, va acorda un milion de yeni (8.260 de euro) familiilor care locuiau în împrejurimile centralei şi au fost afectate de accidentul nuclear, au anunţat miercuri mass-media nipone, informează AFP.
Citește mai departe...


Polițiștii au fost informați că Dinel Staicu a părăsit ţara. Omul de afaceri ar fi plecat în Ungaria

Posted: 06 Apr 2011 01:14 PM PDT

Şeful Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, miercuri seară, că poliţiştii au informaţii că Dinel Staicu ar fi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, plecând în Ungaria "şi de acolo mai departe cu avionul".
Citește mai departe...



Primăriile oraşelor poluate vor fi atenţionate de Guvern să ia măsuri

Posted: 06 Apr 2011 12:46 PM PDT

Guvernul a decis miercuri, ca urmare a riscului de infrigement din partea UE, să atenţioneze administraţiile a circa 21 de oraşe să ia măsuri pentru a reduce nivelul prafului din atmosferă care afectează calitatea aerului.
Citește mai departe...



Guvernul a impus autorităţilor locale obligativitatea taxării pentru depozitarea deşeurilor

Posted: 06 Apr 2011 12:43 PM PDT

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo a anunţat că Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care a fost modificat regimul deşeurilor, astfel încât 50% din deşeuri să fie reciclate până în anul 2020.
Citește mai departe...



Programul Rabla ar putea oferi facilităţi suplimentare pentru automobilele electrice

Posted: 06 Apr 2011 12:35 PM PDT

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat miercuri că este în curs de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care automobilele electrice achiziţionate prin programul Rabla vor beneficia de facilităţi din partea statului.
Citește mai departe...



Guvernul va demara joi procedurile angajării răspunderii pe legea privind salarizarea în educaţie

Posted: 06 Apr 2011 12:26 PM PDT

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, a anunţat că membrii cabinetului se vor aduna joi într-o nouă şedinţă a Executivului pentru începerea procedurilor necesare angajării răspunderii pe legea privind salariile profesorilor, dar şi pentru Codul Dialogului Social.
Citește mai departe...



Monaco rămâne oraşul cu cele mai scumpe locuinţe de lux din lume

Posted: 06 Apr 2011 10:57 AM PDT

Monaco este pentru al treilea an consecutiv oraşul cu cele mai scumpe locuinţe de lux din lume, preţurile fiind susţinute de cererea mare din partea cumpărătorilor bogaţi, în condiţiile în care principatul mediteranean nu impune impozite pentru veniturile personale, transmite
Citește mai departe...



NATO subliniază problemele cauzate de folosirea scuturilor umane în Libia

Posted: 06 Apr 2011 10:30 AM PDT

NATO a subliniat miercuri, la Neapole, dificultăţile puse de folosirea scuturilor umane de către forţele loiale liderului libian Muammar Kadhafi, care se amestecă în traficul rutier normal pentru a avansa spre zonele controlate de insurgenţi.
Citește mai departe...



Cotnari a obţinut trei noi medalii de aur la Berlin

Posted: 06 Apr 2011 10:08 AM PDT

Societatea viniviticolă Cotnari SA din judeţul Iaşi a obţinut trei medalii de aur la una dintre cele mai importante competiţii în domeniu - Concursul Internaţional de Vinuri de la Berlin.
Citește mai departe...



Rebelii libieni au realizat primul export de ţiţei

Posted: 06 Apr 2011 10:02 AM PDT

Un vas cu ţiţei a plecat miercuri din portul libian Tobruk, fiind vorba despre primul export de acest gen realizat de forţele de opoziţie, relatează CNN.
Citește mai departe...



Numărul persoanelor care muncesc la negru în Capitală, de şase ori mai mare faţă de 2010

Posted: 06 Apr 2011 09:43 AM PDT

Numărul persoanelor depistate că muncesc la negru în Capitală a crescut de peste şase ori în primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă din 2010, de la 124 la 820, a declarat miercuri, inspectorul şef de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, Constantin Bujor.
Citește mai departe...



244 de plăţi au fost efectuate prin ghiseul.ro în prima săptămână de la lansare

Posted: 06 Apr 2011 09:39 AM PDT

Un număr de 244 de plăţi au fost efectuate, începând cu 30 martie şi până în prezent, prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată a Taxelor şi Impozitelor (SNEPTI) cu cardul bancar – ghişeul.
Citește mai departe...



O piaţă a maşinilor electrice în România? Peste nu mai devreme de câţiva ani

Posted: 06 Apr 2011 09:35 AM PDT

Reprezentanţii industriei auto spun că nu se poate forma o piaţă a maşinilor electrice în România peste mai devreme de câţiva ani, cu toate că Guvernul va încuraja achiziţia de automobile cu emisii zero prin acordarea unor facilităţi financiare.
Citește mai departe...



Vanghelie zboară în premieră cu elicopterul: Construcţiile din Bucureşti se văd una grasă, una slabă - este un circ

Posted: 06 Apr 2011 09:09 AM PDT

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, miercuri, că, din elicopter, clădirile din Bucureşti se văd "una grasă", alta "slabă", el apreciind că această privelişte este "un circ".
Citește mai departe...



Comisarul UE pentru Energie: După Fukushima, încep să mă îndoiesc de energia nucleară

Posted: 06 Apr 2011 09:04 AM PDT

Într-un interviu pentru Der Spiegel, Comisarul European pentru Energie, Günther Oettinger, până acum susţinător declarat al energiei nucleare, admite că, după catastrofa de la Fukushima, începe să aibă dubii asupra siguranţei tehnologiei nucleare.
Citește mai departe...



Belarusul a anulat embargoul asupra vinurilor moldoveneşti

Posted: 06 Apr 2011 08:42 AM PDT

Belarusul a anulat embargoul asupra importurilor de vinuri moldoveneşti, a declarat pentru Publika TV ambasadorul R. Moldova la Minsk, Gheorghe Hioară.
Citește mai departe...



De ce le e teamă românilor

Posted: 06 Apr 2011 08:37 AM PDT

Doi ani de recesiune economică veniţi după o perioadă de exuberanţă au adus teama în comportamentul românilor. Frica de pierdere a locului de muncă, de scădere a veniturilor, de escrocherii, au pus în hibernare cheltuielile şi au îngheaţat plaurile de viitor.
Citește mai departe...



Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de miercuri pe verde

Posted: 06 Apr 2011 08:07 AM PDT

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis pe verde şedinţa de tranzacţionare de miercuri, cu creşteri cuprinse între 0,62% şi 1,05%, cea mai pronunţată evoluţie fiind înregistrată de indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare.
Citește mai departe...



Niciun comentariu: