Stiri Noi - PeScurt.ro

Stiri Noi - PeScurt.ro


Viorel Cataramă ar putea ajunge preşedintele PNL

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Viorel Cataramă a declarat, în cadrul emisunii 100% cu Robert Turcescu, că PNL riscă să dispară de pe scena politică. Citește mai departe...


OPEC si-a mentinut cotele de productie a petrolului

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a mentinut,  conform asteptarilor, cotele de productie a petrolului, la 24,84 milioane barili pe zi, ca urmare a pretului actual al barilului, chiar daca fragilitatea redresarii economice mondiale...


Turkmenistanul reia livrarile de gaz catre Rusia

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Rusia si Turkmenistanul au cazut de acord ca incepand din ianuarie sa fie reluate livrarile de gaz turkmen catre Rusia, suspendate din luna aprilie, la un pret calculat conform unei formule ce se raporteaza la piata energetica europeana, potrivit RIA...


Hackerii au sustras de la Citi zeci de milioane de dolari

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Biroul Federal de Investigatii (FBI) investigheaza un atac informatic asupra unei subsidiare a grupului financiar Citigroup, din care ar fi rezultat un furt de zeci de milioane de dolari realizat de hackeri, potrivit unor surse guvernamentale, citate...


Revizuire: Economia SUA a crescut cu 2,2% in T3

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Produsul intern brut (PIB) al SUA a crescut in trimestrul al treilea intr-un ritm mai scazut decat fusese anticipat, de numai 2,2%, fata de trimestrul similar din 2008, ca urmare a reducerii de catre companii a cheltuielilor si a stocurilor.


Dubai World amana discutiile despre reesalonarea datoriilor

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Conglomeratul public aflat in dificultate Dubai World a avut prima reuniune cu creditorii, dar nu a facut propuneri specifice vizand reesalonarea datoriei sale de 22 miliarde dolari, a spus purtatorul de cuvant al grupului.


Moody's coboara ratingurile mai multor banci elene

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Agentia de rating Moody's a coborat, marti, ratingurile mai multor banci elene, pe fondul temerilor legate de rentabilitatea lor dupa incetinirea economica si capacitatea redusa a guvernului grec de a le sustine, dupa ce mai devreme coborase...


Moody's a coborat ratingul de tara al Greciei

Posted: 22 Dec 2009 11:10 AM PST

Moody's a coborat astazi ratingul suveran pentru obligatiunile Greciei, de la A1 la A2, cu perspectiva negativa, dupa ce recent celelalte doua mari agentii de evaluare financiara au luat masuri similare.


Furtul inscripţiei de la Auschwitz a fost comandat din străinătate, hoţii primeau câte 1.200 euro

Posted: 22 Dec 2009 11:06 AM PST

Parchetul regional din Cracovia a anunţat marţi că cel care a comandat furtul inscripţiei "Arbeit macht frei" de la intrarea în fostul lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz este un cetăţean străin care nu domiciliază în Polonia, iar hoţilor le-ar fi revenit câte 1.200 de euro, relatează AFP.


Surprizele de la Fondul Proprietatea: Vor aduce Ionut Popescu si Gratiela Iordache listarea in 2010?

Posted: 22 Dec 2009 11:05 AM PST

Finalul de an a venit cu surprize in conducerea Fondului Proprietatea, cel mai asteptat emitent la Bursa de Valori. Ionut Popescu si Gratiela Iordache, doi apropiati ai Guvernului si ai pietei de capital, au fost numiti pe posturile de director...


Kazahii sunt pregatiti sa lanseze ofertele publice de preluare pentru Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services

Posted: 22 Dec 2009 11:05 AM PST

Grupul Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu si controlat de compania de stat kazaha KazMunaiGaz, a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) toata documentatia necesara pentru ofertele publice de preluare a Rompetrol...


Activele SIF-urile au stagnat in noiembrie, la 7,4 mld. lei

Posted: 22 Dec 2009 11:05 AM PST

Activele nete ale celor cinci societati de investitii financiare (SIF) au inregistrat in noiembrie valoarea de 7,402 miliarde lei (1,73 mld. euro), in scadere cu 0,08% fata de luna anterioara, potrivit statisticilor Asociatiei Administratorilor de...


Omul de afaceri Constantin Fratila are 2,02% din SIF Transilvania

Posted: 22 Dec 2009 11:05 AM PST

SIF Transilvania (SIF3) a anuntat ca omul de afaceri Constantin Fratila detine in mod concertat 2,02% din capitalul societatii, potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.


Indicele BET al Bursei a scazut cu 2,11%

Posted: 22 Dec 2009 11:05 AM PST

Bursa de la Bucuresti a marcat a doua sedinta la rand de scaderi, cel mai afectat fiind indicele BET, care a pierdut putin peste 2%, in timp ce actiunile SIF s-au ieftinit in medie cu 1,57%, in pofida evolutiilor pozitive de pe marile piete...


Băsescu a semnat decretul pentru supunerea spre ratificare a Acordului privind Proiectul Nabucco

Posted: 22 Dec 2009 11:05 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul privind supunerea spre ratificare Parlamentului a Acordului între Republica Austria, Republica Bulgaria, Republica Ungară, România şi Republica Turcia privind Proiectul Nabucco, semnat la Ankara la 13 iulie 2009.


Băsescu a graţiat, din motive umanitare, o femeie închisă pentru fals în înscrisuri oficiale

Posted: 22 Dec 2009 11:03 AM PST

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi, din motive umanitare, decretul de graţiere a unei femei condamnate pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, şi care este mamă a şase copii.


Anastase va prezenta miercuri corespondenţa sa cu Parchetul în legătură cu raportul Comisiei Udrea

Posted: 22 Dec 2009 11:01 AM PST

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat pentru NewsIn că în cursul zilei de miercuri va prezenta corespondenţa avută cu Parchetul General privind raportul Comisiei de anchetă în cazul Ministerului Turismului.


Din ianuarie, pasapoarte electronice pentru bucuresteni

Posted: 22 Dec 2009 10:58 AM PST

Bucurestenii isi pot depune din 4 ianuarie 2010 cererile pentru eliberarea noilor pasapoarte electronice, a anuntat, marti, Prefectura Capitalei. "Incepand cu data de 04.01.2010, Serviciul public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple din structura IPMB va primi cereri pentru eliberarea pasapoartelor simple electronice si a pasapoartelor simple temporare", se arata intr-un comunicat al Prefecturii Capitalei citat de


Toţi miniştrii propuşi în Guvernul Boc II au primit avizul comisiilor parlamentare de specialitate

Posted: 22 Dec 2009 10:55 AM PST

Toţi cei 15 miniştri nominalizaţi pentru a face parte din Cabinetul Boc II au primit marţi avizul comisiilor de specialitate din Parlament, urmând ca plenul Legislativului să-şi exprime miercuri votul pentru învestirea noului Guvern.


Decizia anului pentru Borcea

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Decizia anului pentru BorceaDecizia Comitetului FRF a picat la fix pentru Cristi Borcea. Oficialul dinamovist se plînge că se chinuie din răsputeri să fie la zi cu plata banilor către fotbalişti.


Hagi: "Steaua a făcut şi lucruri bune şi rele!"

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Hagi: "Steaua a făcut şi lucruri bune şi rele!""Au făcut lucruri bune, dar şi mai puţin bune!", aşa vede Gică Hagi situaţia actuală a Stelei. "Regele" îl laudă pe Panduru pentru ceea ce face în Ghencea, dar trage şi un semnal de alarmă: "Steaua nu se descurcă în Europa şi la meciurile tari din campionat!"


Ghionea: "Nu sînt disperat să plec!"

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Ghionea: Rămas fără fratele din apărare Dorin Goian, Sorin Ghionea nu este disperat să-i părăsească pe stelişti şi se află în Ghencea din 2002. "Ghionea rămîne să cîştige campionatul!", confirmă şi Dică.


CFR nu ştie dacă va diminua contractele jucătorilor

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

CFR nu ştie dacă va diminua contractele jucătorilorIuliu Mureşan se alătură conducătorilor care salută decizia Comitetului Executiv potrivit căreia patronii pot reduce la jumătate salariile fotbaliştilor. Preşedintele din Gruia îi linişteşte însă pe jucători de Sărbători: "deocamdată nu vom lua nici o măsură!".


Gigi Becali: "Stoichiţă îl vede pe Tănase al doilea vîrf"

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Gigi Becali: Gigi Becali a vorbit în direct la GSP TV despre plecera lui Cristiano Bergodi de la Steaua, dar şi despre componenţa lotului pentru returul de campionat.


Gigi Becali: "Decepţia anului a fost faptul că am luptat în ultima etapă pentru locul 6"

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Gigi Becali: Patronul Stelei, Gigi Becali, a vorbit în direct la GSP TV despre cea mai mare dezamăgire a anului pentru clubul din Ghencea.


Dănănae: "Sper ca recuperarea să meargă la fel de bine ca şi pînă acum!"

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Dănănae: "Sper ca recuperarea să meargă la fel de bine ca şi pînă acum!"Ovidiu Dănănae a suferit din Olanda pentru căderea Craiovei, pe locul 14 în Liga I. Accidentat grav chiar debutul la naţională împotriva Ungariei, olteanul s-a recuperat lîngă Eindhoven, însă anunţă că nu a dat şi o fugă pe la PSV.


Dică vrea să facă echipă cu foştii săi colegi

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Dică vrea să facă echipă cu foştii săi colegiNicolae Dică vrea să-şi adune piteştenii împrăştiaţi prin Liga I pentru a-i readuce pe cei de la FC Argeş în prima divizie. "Dacă ne strîngem toţi, sigur luăm titlul!", spune fostul stelist.


Mititelu: "Decizia C. Ex. pare o soluţie bună, dar este puţin dură!"

Posted: 22 Dec 2009 10:53 AM PST

Mititelu: Preşedintele Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a vorbit la GSP TV despre


Una dintre cele două posibile închisori CIA din Lituania era pregătită să găzduiască un deţinut

Posted: 22 Dec 2009 10:51 AM PST

Teritoriul lituanian ar fi putut găzdui două închisori secrete ale CIA, a recunoscut marţi Arvydas Anusauskas, preşedintele comisiei parlamentare care se ocupă de acest dosar, informează AFP.


Orban spune că Udrea nu avea cum să primească NUP, deoarece PDL a blocat cererea de urmărire penală

Posted: 22 Dec 2009 10:48 AM PST

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi că ministrul Turismului, Elena Udrea, nu avea cum să obţină neînceperea urmăririi penale din partea procurorilor, deoarece aceştia nu ar fi fost sesizaţi în cazul ei,în lipsa unui vot al Camerei Deputaţilor pentru începerea urmăririi penale.


Borbely: Voi cere rectificare bugetara. Bugetul primit este prea mic

Posted: 22 Dec 2009 10:46 AM PST

Laszlo Borbely, desemnat pentru Ministerul Mediului si Padurilor, a spus in cadrul audierilor din comisiile reunite din Parlament ca va cere o rectificare bugetara in martie sau aprilie pentru a primi mai multi bani, in conditiile in care bugetul...


Bugetul MAE anul viitor, cu 25% mai mic decat in 2009

Posted: 22 Dec 2009 10:46 AM PST

Ministrul desemnat de externe,Teodor Baconschi, a declarat ca bugetul MAE pe 2010 va fi unul "auster" si va ajunge la aproximativ 146 de milioane de euro, cu aproape 60 de milioane mai putin decat era alocat institutiei la inceputul anului 2009.


Ce a declarat Videanu la audierile din comisii

Posted: 22 Dec 2009 10:46 AM PST

Ministrul desemnat al Economiei, Adriean Videanu, a declarat la audierile din comisii, ca spera ca in prima sedinta a viitorului Guvern sa fie aprobata Hotararea de infiintare a celor doua companii energetice.


APRIL: Unii retaileri fac presiuni pentru incalcarea Codului de Bune Practici

Posted: 22 Dec 2009 10:46 AM PST

Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui, APRIL, sustine ca, potrivit Codului de Bune Practici, contractele cu furnizorii trebuie modificate cel tarziu pana la 16 ianuarie 2010, dar din informatiile pe care asociatia le are de la membri sai,...


Ce indicii despre viitorul Finantelor ne-a dat Sebastian Vladescu la audieri

Posted: 22 Dec 2009 10:46 AM PST

Salariile bugetarilor vor fi inghetate si Romania are destule resurse interne si sprijin extern pentru depasirea crizei - acestea sunt doua dintre cele mai importante vesti transmise de ministrul desemnat al finantelor, la audierile din Comisiile...


Mihai Seitan: Rata somajului va urca pana la somaj de 8,5% in 2010

Posted: 22 Dec 2009 10:46 AM PST

Mihai Seitan, propus pentru sefia Ministerului Muncii, a declarat marti in Parlament ca rata somajului va urca la 8-8,5% in primul trimestru din 2010 si ca este convins ca vor fi facute restructurari, dar spune ca nu vor fi probleme cu plata pensiilor...


Udrea a informat membri Comisiilor care au audiat-o despre neînceperea urmăririi penale în cazul său

Posted: 22 Dec 2009 10:44 AM PST

Elena Udrea,propusă pentru ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, i-a informat luni pe membri comisiiilor de specialitate care au audiat-o că a primit o rezoluţie de neîncepere a urmării penale de la PÎCCJ pentru acuzaţiile de abuz în serviciu, neglijenţă, deturnare de fonduri.


IKEA retrage de pe piata scaunul inalt pentru copii

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Retailerul de mobilier si accesorii pentru casa IKEA retrage de pe piata scaunul inalt pentru copii Leopard, iar magazinul companiei din Zona Comerciala Baneasa urmeaza sa le returneze clientilor care au achizitionat acest tip de scaun suma integrala...


Rompetrol a contribuit la bugetul de stat cu 737 mil. $, in primele 9 luni

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, a contribuit la bugetul de stat, in primele noua luni ale acestui an, cu suma de 737 milioane dolari, anunta compania.


AdePlast, in anul crizei: Economii de 1,8 mil. euro, credite renegociate si pregatirea unei listari duble

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Producatorul de materiale de constructii AdePlast din Oradea, cu afaceri de 31 milioane de euro in 2008, a reusit sa economiseasca 1,8 milioane de euro in 2009 din transportul de marfa catre clienti, dupa deschiderea unei noi unitati de...


Kazahii schimba foaia la Rompetrol: Vom avea o abordare mult mai pragmatica a business-ului

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

La jumatate de an dupa ce Dinu Patriciu si-a vandut si ultima participatie din cadrul Rompetrol, kazahii de la KazMunaiGaz spun ca actualele conditii din piata impun o schimbare a strategiei de dezvoltare, printr-un management mult mai pragmatic si mai...


Interviu WS - Jean Valvis: In toamna m-am gandit, pentru prima oara, sa plec definitiv din Romania

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Pana in toamna acestui an nu s-a gandit niciodata, in cei peste 16 ani in mediul de afaceri local, sa paraseasca definitiv Romania. Creatorul unor marci precum apele minerale Dorna Apemin si laptele LaDorna, afaceri din care a realizat exituri de zeci...


Rompetrol: Pretul petrolului se va mentine la nivelul 70-90 dolari/baril in 2010

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Dupa un an 2008, cand pretul barilului de petrol a urcat vertiginos la peste 150 de dolari, ca mai apoi sa se prabuseasca la 30 de dolari si un 2009 stabil, oficialii Rompetrol mizeaza pe un nivel stabil al titeiului anul viitor, pana la 90 de...


SocGenAM anunta finalizarea achizitiei a 36% din MedLife

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Societe Generale Asset Management Eastern Europe (SocGenAM) a finalizat preluarea retelei de clinici private MedLife, controlate de familia fondatoare Marcu, ce va ramane actionar majoritar, si de IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale.


Euromedic: Asigurarile medicale private vor lua avant in 2010, ca o alternativa la sistemul public

Posted: 22 Dec 2009 10:41 AM PST

Furnizorul de servicii medicale private, cu afaceri de circa 20 de milioane de euro pe plan local, mizeaza pe o crestere de doua cifre a incasarilor in 2010, pe fondul consolidarii centrelor deja existente, dar si a atragerii cat mai multor pacienti...


Elena Udrea a primit aviz favorabil de la Comisiile de specialitate din Parlament

Posted: 22 Dec 2009 10:40 AM PST

Elena Udrea, propusă pentru ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, a primit luni aviz favorabil de la Comisiile de specialitate din Parlament care au audiat-o, ea obţinând 43 de voturi pentru candidatura sa, patru împotrivă, iar un parlamentar s-a abţinut.


Mititelu: "Niciodată Florin Costea nu va ajunge la Steaua sau la Dinamo"

Posted: 22 Dec 2009 10:33 AM PST

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat la GSP TV că ofertele din străinătate pentru Florin Costea există şi a precizat că niciodată nu va fi posibil ca Florin Costea să ajungă la Steaua sau la Dinamo."Nu


FC Politehnica Iaşi, locul 4 la “Memorialul Gheorghe Ola”

Posted: 22 Dec 2009 10:32 AM PST

* Micii fotbalişti din Dealul Copoului, născuţi în anul 2000, au participat la turneul final al Campionatului Naţional de copii - Memorialul "Gheorghe Ola", desfăşurat recent la Satu Mare


Semintele de rosii te ajuta sa traiesti mai mult

Posted: 22 Dec 2009 10:28 AM PST

Un ingredient natural gasit in semintele de rosii a fost identificat de oamenii de stiinta britanici drept o componenta cheie pentru o viata lunga si sanatoasa. Gelul facut din aceste seminte ajuta ca sangele sa nu devina lipicios si este promovat ca o alternativa naturala la aspirina, informeaza publicatia Daily Mail, citata de ziare.com. ...


Obama îşi va petrece Crăciunul în Hawaii

Posted: 22 Dec 2009 10:26 AM PST

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îşi va petrece vacanţa de Crăciun în Hawaii, dar pentru moment nu se ştie când va pleca, a explicat marţi purtătorul său de cuvânt, adăugând că acest lucru va depinde de modul în care avansează reforma asigurărilor de sănătate în Congres.


Niciun comentariu: