Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Locuintele noi din California sunt toxice</p>

Posted: 22 Dec 2009 07:45 AM PST

Aproximativ toate locuintele noi din Califonia sunt toxice, arata un studiu efectuat recent, citat de Treehugger.

In studiul sau, Linda Kincaid de la Green Building Elements, arata ca 65% dintre locuintele noi din Califonia au concentratii de formaldehida care depasesc limitele riscului producerii cancerului si iritatiilor cronice.

O alta problema este si ventilatia sau aerisirea locuintelor care nu se ridica la standardele minime ale Californiei pentru schimbarea aerului. Potrivit...

citiţi mai departe


<p>Mistretul salbatic si bufnita europeana, specii interzise in Anglia</p>

Posted: 22 Dec 2009 06:54 AM PST

Mistretul salbatic, bufnita europeana, papagalul Monk si alte 60 de specii au fost adaugate in lista speciilor non-native din Marea Britanie care sunt interzise si care prezinta o amenintare pentru animalele indigene, potrivit Telegraph.
Antilopa chineza, gasca de zapada, 13 specii de pasari si 35 de plante printre care si doua tipuri de rhododendron au fost si ele trecute recent pe lista speciilor interzise de catre Departamentul de Mediu, Alimentatie si Afaceri Rurale din Marea...

citiţi mai departe


<p>Ce a insemnat COP15</p>

Posted: 22 Dec 2009 06:09 AM PST

Summit-ul climatic ONU de la Copenhaga a luat sfarsit, cel mai important eveniment de mediu al deceniului incheindu-se cu un acord controversat, care nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor ecologistilor. In cadrul unei conferinte definite de multe cifre uluitoare, acordul nu mentioneaza emisiile din transportul aerian, dar mentine cresterea temperaturii globale la maximum 2 grade Celsius.
Prevederile acordului:

Mentinerea cresterii temperaturii globale la maximum 2oC;
Crearea...

citiţi mai departe


<p>Helsinki produce electricitate din caldura centrelor de date</p>

Posted: 22 Dec 2009 05:29 AM PST

Pentru oamenii din Helsinki, navigarea pe internet va fi extrem de folositoare intrucat aceasta va ajuta la incalzirea locuintelor lor, anunta greenlaunches.com.
Desi ar parea ciudat, acest lucru este posibil. Potrivit companiei finlandeze Helsingin Energia caldura eliminata de servere va fi reciclata si folosita pentru generarea electricitatii, dar si a apei calde.
Caldura provenita de la centrul de date Academica Oy construit de serviciile de IT din Helsinki va contribui cu 1% la...

citiţi mai departe


<p>Rusii vor sa trimita o maimuta pe Marte</p>

Posted: 22 Dec 2009 04:45 AM PST

O maimuta ar putea fi trimisa pe Marte de oamenii de stiinta rusi, anunta Telegraph.
Desi primata va fi ingrijita de un robot in timpul misiunii, decizia rusilor ar putea starni critici din partea activistilor pentru drepturile animalelor.
Rusii au reusit prima data sa trimita maimutele pe orbita in anul 1983. ”Planuim sa ne reintoarcem in spatiu”, a declarat Zurab Mikvabia, directorul Institutului de patologie si terapie experimentala din Georgia care a furnizat maimutele pentru programul...

citiţi mai departe


<p>Ministrul desemnat al Mediului Laszlo Borbely a primit aviz favorabil</p>

Posted: 22 Dec 2009 04:10 AM PST

"Evident ca voi prelua toate proiectele incepute pana acum pe mediu si vreau sa le urgentam pentru ca a fost o acalmie in ultimul timp in Minister si nu a fost benefica", a declarat Laszlo Borbely pentru Green Report la cateva minute dupa ce a primit aviz favorabil in comisiile reunite de administratie publica si agricultura din Parlament, cu 53 de voturi pentru, 8 impotriva si nicio abtinere.
Ministrul desemnat al Mediului si Padurilor a punctat faptul ca trebuie grabita absorbtia...

citiţi mai departe


<p>Competitia Green Planet Blues revine in 2010</p>

Posted: 22 Dec 2009 04:04 AM PST

Competitia Green Planet Blues revine in 2010 si ii provoaca pe tineri sa pregateasca un material video despre o problema de mediu care ii ingrijoreaza.
Asociatia Aristoteles Workshop ii invita pe liceeni din Romania realizeze un clip de 1-3 minute despre o problema de mediu pentru care ei incearca sa gaseasca solutii. Cei care doresc sa participe trebuie sa parcurga trei pasi simpli: 1. isi fac cont pe www.youtube.com, www.vimeo.com sau pe orice alt website care permite upload video. 2....

citiţi mai departe


<p>300 de specii noi de plante inregistrate in 2009</p>

Posted: 22 Dec 2009 03:30 AM PST

Cateva specii de copaci gigant, ciuperci microscopice si plante de cafea se numara printre cele 300 de specii de plante incluse in registrele Gradinilor Botanice Regale din Marea Britanie in 2009, potrivit BBC.

Datele provin din studiile realizate de echipe de cercetatori din 100 de tari. Acestia au avertizat ca aproape o treime din speciile noi sunt in pericol de disparitie.

"Aceste noi descoperiri subliniaza faptul ca o parte atat de importanta din lumea plantelor ramane de...

citiţi mai departe


<p>ONG-urile de mediu - &rdquo;Rosia Montana nu e de Vi(n)deanu&rdquo;</p>

Posted: 22 Dec 2009 03:02 AM PST

”Rosia Montana nu e de Vi(n)deanu”, se poate citi pe doua bannere mari pe care reprezentantii a doua ONG-uri de mediu le afiseaza la aceasta ora la Palatul Parlamentului, in sala unde se desfasoarea lucrarile Comisiei de audieri pentru viitorii ministri ai noului cabinet.

Circa 10 ONG-isti de la Reteaua de Actiune pentru Clima și Salvati Dunarea si Delta se afla la aceasta ora in sala Nicolae Balcescu, unde a fost audiat fostul si viitorul ministru al Economiei, Adriean Videanu....

citiţi mai departe


<p>Produsele bio nu au loc pe lista cumparaturilor de sarbatori</p>

Posted: 22 Dec 2009 02:36 AM PST

Pe ultima suta de metri inainte de Craciun, produsele bio nu si-au gasit loc pe lista de cumparaturi a gospodinelor care aglomereaza hipermarketurile si pietele, acestea alegand alimentele ecologice doar atunci cand tin un regim sau cand acestea sunt mai ieftine.

In hipermarketul Mega Image, oferta de produse bio este una dintre cele mai generoase din randul centrelor comerciale cu profil similar. Nu acelasi lucru se poate spune si despre cerere, insa. Chiar daca vanzarile merg foarte...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: