Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report

Stiri Noi - stiri din ecologie, dezvoltari sustenabile si protectia mediului | green-report


<p>Ziare.com: Nou mineral descoperit intr-un meteorit gasit in Antarctica in 1969 Ziare</p>

Posted: 06 Apr 2011 09:48 AM PDT

Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetari NASA "Johnson Space Centerdin din Statele Unite au anuntat uimitoarea descoperire a unui nou mineral pe care l-au numit vasonit (Wassonite).
Mineralul a fost detectat intr-un meteorit vechi recuperat in Antartica in iarna anului 1969. Studiul meteoritilor este deosebit de important pentru intelegerea noastra cu privire la formarea si istoria sistemului solar.
Meteoritul respectiv se presupune ca provine de pe niste asteroizi situati pe orbita...

taguri

citiţi mai departe


<p>Autoritatile romane se sfatuiesc intr-o videoconferinta cum sa scape de infringementul pe poluare&nbsp;</p>

Posted: 06 Apr 2011 09:15 AM PDT

Romania a primit un avertisment motivat suplimentar privind depasirea valorilor limita pentru poluarea aerului, mai exact a pulberilor in suspensie (PM10). 

Aceasta este ultima etapa a fazei precontencioase a actiunii de constatare a neindeplinirii obligatiilor ce decurg din legislatia comunitara.

Ministerului Mediului si Padurilor va organizata impreuna cu Ministerul Administratiei si Internelor o videoconferinta cu participarea prefectilor, presedintilor consiliilor judetene si...

citiţi mai departe


<p>Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2010: Programul I&rsquo;Velo, prima oara in Top, direct pe locul 3</p>

Posted: 06 Apr 2011 09:05 AM PDT

Pentru a treilea an, echipa ResponsabilitateSociala.ro i-a invitat pe bloggeri, in calitate de lideri de opinie, sa evalueze activitatile de CSR din anul anterior si sa spuna ce asteptari au pentru 2011, scrie site-ul responsabilitatesociala.ro.

Fiecare blogger care a acceptat invitatia a scris un post pe blogul sau, in care a raspuns la 4 intrebari. La invitatie, au raspuns 111 bloggeri.

Cele mai apreciate companii pentru modul in care s-au implicat in societate, in 2010, conform...

taguri

citiţi mai departe


<p>Premiera muzicala: Concert exclusiv pentru &bdquo;urechile&ldquo; plantelor, la Filarmonica din Londra (Vezi video)</p>

Posted: 06 Apr 2011 08:30 AM PDT

Ochestra Filarmonicii Regale din Londra a sustinut un concert, in premiera, pentru un public format in intregime din... flori. Artistii au inregistrat un album gratuit intitulat "Sezoanele florei: Muzica pe care sa cresti", pe care au folosit muzica de Mozart, informeaza treehugger.com.

Pentru a marca inceputul sezonului de gradinarit, membrii orchestrei au adus in Cadogan Hall, in loc de spectatori, sute de plante, pe care le-au delectat cu Mozart. La sfarsitul reprezentatiei, dirijorul...

citiţi mai departe


<p>In zona centralei avariate de la Fukushima a fost detectat din nou plutoniu</p>

Posted: 06 Apr 2011 06:49 AM PDT

Pentru a doua oara in ultimele zile, in patru locuri din incinta centralei Fukushima a fost detectata o cantitate infima de plutoniu, a anuntat azi TEPCO, operatorul centralei nucleare, citat de AFP.
Potrivit Mediafax, un purtator de cuvant al Tokyo Electric Power (TEPCO) a anuntat saptamana trecuta ca plutoniu 238, 239 si 240 a fost descoperit in cinci probe, prelevate la 21 si 22 martie in incinta centralei. Totusi, datorita concentratiei slabe, nu prezinta niciun pericol pentru...

citiţi mai departe


<p>Schimbarile climatice afecteaza dezvoltarea copacilor din Romania</p>

Posted: 06 Apr 2011 05:36 AM PDT

Cercetatorii americani au descoperit, in urma unui studiu, faptul ca dezvoltarea copacilor si fecunditatea lor (abilitatea de a produce seminte sanatoase) sunt mult mai sensibile la schimbarile climatice decat se credea.
Dar acelasi lucru se aplica si in tara noastra, dupa cum a explicat, pentru Green-report.ro, Dorel Hoza, decanul Facultatii de Horticultura din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.
„Schimbarile climatice afecteaza in general tot ce e...

citiţi mai departe


<p>Valeriu Tabara: Reintroducerea soiei modificate genetic e cerinta majoritatii fermierilor, pe care n-am putut sa o ignor</p>

Posted: 06 Apr 2011 05:12 AM PDT

Producatorilor agricoli romani cer reintroducerea in productie a plantelor modificate genetic (OMG) si in special de soia, a declarat astazi ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara. 

”Reintroducerea culturii de soia modificata genetic este cerinta majoritatii fermierilor romani, solicitare pe care eu nu am putut sa o ignor”, a declarat ministrul Valeriu Tabara. 

Soia modificata genetic s-a cultivat in Romania in perioada 1999 - 2006. Cand Romania a devenit stat...

citiţi mai departe


<p>O acumulare uriasa de apa dulce din Oceanul Arctic ar putea afecta clima Europei</p>

Posted: 06 Apr 2011 04:58 AM PDT

Cercetatorii monitorizeaza un bazin urias de apa dulce din Oceanul Arctic, care s-ar putea revarsa in Atlantic si afecta curentii ce influenteaza climatul temperat al Europei.
Oceanografii sustin ca acumularea neobisnuita de apa s-a format din cauza topirii ghetarilor, precum si a raurilor siberiene si canadiene, ce se varsa in Oceanul Arctic, al caror debit de apa crescut seminficativ.
Daca aceasta acumulare uriasa de apa dulce ajunge in Atlantic, ar putea, in cel mai rau caz, sa schimbe...

citiţi mai departe


<p>Gaura de ozon, deasupra Siberiei si a nordului Rusiei</p>

Posted: 06 Apr 2011 04:03 AM PDT

“Stratul de ozon care protejeaza Pamantul de razele ultraviolete a suferit pierderi de 40% deasupra zonei arctice in aceasta iarna. Iar, in acest moment, gaura de ozon, sau stratul subtiat de ozon, se afla deasupra Siberiei si a nordului Rusiei. Insa, valorile incep sa se apropie de limitele normale si in aceste zone, mai afectate. Deasupra Romaniei, valorile raman in limite normale si nu exista, in continuare, niciun motiv de ingrijorare”, a declarat pentru “Green Report”, Ruxandra Bojariu,...

citiţi mai departe


<p>Institutiile vor primi peste 5.000 euro pentru fiecare automobil electric cumparat prin programul Rabla&nbsp;</p>

Posted: 06 Apr 2011 03:03 AM PDT

Instititutiile care vor cumpara un automobil electric prin programul Rabla vor primi 6 tichete valorice, in valoare de aproximativ 5.300 euro, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta ce va fi finalizat peste doua saptamani, a anuntat ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely.
Aceeasi reglementare prevede ca institutiile publice care intentioneaza sa cumpere un autovehicul electric fara a casa o rabla sa primeasca o finantare de pana la 25% din valoarea autoturismului, de la...

citiţi mai departe


<p>Culoarea mediului devine albastra din cauza schimbarilor climatice</p>

Posted: 06 Apr 2011 02:15 AM PDT

Culoarea mediului inconjurator devine din ce in ce mai albastra, o schimbare care are implicatii serioase pentru unele animale, ce risca sa dispara. Descoperirea a fost facuta in urma unui studiu important, publicat in revista britanica Journal of Animal Ecology (Jurnalul Ecologiei Animalelor). Cercetatorii au urmarit „culoarea spectrala”, mai precis cat de repede sau incet se schimba mediul animalelor pe parcursul timpului, relateaza eurekalert.org.
Pe parcursul a 30 de ani, oamenii de...

citiţi mai departe


<p>Premiera mondiala, in Romania: Fereastra de mansarda cu motor solar</p>

Posted: 06 Apr 2011 01:30 AM PDT

Prima fereastră de mansardă din lume cu motor solar va fi lansata pe piata din Romania, in aceasta luna. Ingeniozitatea mecanismului de functionare a ferestrei consta in faptul ca nu utilizeaza deloc energie electrica.
Energia captata prin celula se stocheaza in permanenta în baterie, iar cand butonul telecomenzii este actionat, impulsul se transmite motorului solar care preia energia de la baterie si deschide fereastra. Acest lucru permite ca fereastra sa poata fi deschisa chiar si in...

citiţi mai departe


<p>Nuclearelectrica opreste, in 6 mai, reactorul 2 de la Cernavoda, pentru revizie</p>

Posted: 06 Apr 2011 12:45 AM PDT

Compania de stat Nuclearelectrica va opri la 6 mai reactorul 2 al centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, pentru o revizie planificata estimativ sa dureze 25 de zile, potrivit Mediafax.

In perioada respectiva, compania va realiza lucrări de mentenanta la unitatea 2, au declarat oficiali ai Nuclearelectrica.

Oprirea planificata a celor doua reactoare nucleare functionale de la Cernavoda are loc o data la doi ani.

Nuclearelectrica este controlata de stat, prin Ministerul...

citiţi mai departe


<p>Ziare.com: Solutii nebunesti impotriva incalzirii globale. Vezi cele mai indraznete planuri</p>

Posted: 05 Apr 2011 10:48 PM PDT

Lupta contra cronometru pentru rezolvarea problemei cu incalzirea globala, care va afecta grav omenirea daca nu se iau masuri radicale in urmatoarele decenii, i-a facut pe savanti sa recurga la cateva planuri extreme, cele mai interesante venind din domeniul geoingineriei.

Dintre acestea, cu siguranta cea mai revolutionara idee ar fi cea care prevede "acoperirea soarelui", conform unui material al Associated Press.

Aceasta ar consta in injectarea in stratosfera a unor sulfati care...

citiţi mai departe


<p>B1.ro: Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii, la un nivel record</p>

Posted: 05 Apr 2011 10:44 PM PDT

Conform Organizatiei Meteorologice Mondiale, o rarefiere record a stratului atmosferic de deasupra zonei arctice a fost inregistrata in ultima perioada. Stratul de ozon actioneaza ca un scut pentru protejarea oamenilor in fata radatiilor solare si cosmice.

“Rarefierea a atins un nivel record in aceasta primavara din cauza poluarii, dar si a unei ierni foarte reci in stratosfera”, se arata într-un comunicat al organizatiei.

Cititi mai multe despre Gaura din stratul de ozon de deasupra...

citiţi mai departe


Niciun comentariu: